|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata: jeszcze panna - już mężata - PM2012, cz. XXII
Cytat:
![]() Cytat:
a kokardki są beżowe, a wg Tża są jak budyń o smaku toffi ![]()
|
||
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata: jeszcze panna - już mężata - PM2012, cz. XXII
Cytat:
Wkleisz fotkę jak już Ci przyjdą?
|
|
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() A ja już do Was piszę z NO ![]() Droga minela Nam w miarę sprwanie Pozniej sprobuje Wam wyskrobać jakieś zestawienie Buziaki na wiecej nie mam juz dzisiaj sil
|
|
|
|
#2584 |
|
Przyjaciółka KWC
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Po obiadku, z najedzonym bruszkiem i po chwili odpoczynku napiszę o panieńskim. Zaczhnę od wstępu, świadkowej dałam listę osób, które bym chciała wraz z numerami telefonów, mailami i miejscowościami skąd są, nic nie wiedziałam, świadkowa nie znała żadnej z dziewcząt, więc powiedziałam jej które dwie dziewczyny jej pomogą. Nie było wszystkich. Kumpela z LO była zaproszona na ślub naszego kolegi z klasy, notabene mojej starej miłości. W piątek, jedna z dziewczyn mi powiedziała, że nie przyjdzie na panieński i mnie przeprasza, jej siostra jest w szpitalu, dodała, że mam super świadkową, bo najpierw dzwoniła, a potem mailem pisała im co i jak i trzymała je w pionie
Nie wiem dlaczego nie było jeszcze dwóch dziewczyn, nie pytałam, nie chciały przyjść, to trudno. Świadkowa przyjechała wcześniej, umówiła się na PKP z jedną z dziewczyn, nie wiedziały jak wyglądają, przedmiotem rozpoznawczym było wielkie białe pudełko z czerwoną wstążką (mój prezent)-to mi dzisiaj opowiedziały jak wracałyśmy. Ja z M przyjechałyśmy same i M mnie doprowadziła na miejsce. Dziewczyny już tam były i jeden mężczyzna, chłopak dziewczyny (nazwijmy ją K), z którą mieszkałyśmy razem przez 3 lata (u niej zaczęła się impreza i u niej spałyśmy, to też była tajemnica)- nie znałam go wcześniej. Przyjechałyśmy, a prądu nie było, zaczęłam się śmiać, że prąd mają na kartę (doładowuje się to jak telefon na kartę, stosuje się to tam, gdzie ludzie nie płacą za prąd), prąd mieli normalny, po prostu wyłączyli, po pół godziny już był. Dostałam to wielkie pudło, w nim kajdanki, kieliszki, bielizna, podwiązki dwie (czerwona i niebieska) itd, a każde z tych przedmiotów zawiązane w czerwony materiał, taki ozdobny z karteczkami, np do kajdanek był "w razie, gdyby chciał uciec", nie będę Was zanudzać i wypisywać po kolei. Tortu nie było. Chłopak K zrobił zarąbisty bigos. W ogóle się postarali. K mi zrobiła zarąbistego drinka, pracuje w pubie, czasem do niej przychodziłam i robiła mi drinki. Dziewczyną też bardzo smakowały drinki K, ciężarne piły "drinki" owocowe to samo tylko bez %. Nadszedł czas na pytania o znajomości przyszłego męża. Było np pytanie, który prezent ode mnie dla TŻ zapamiętał najbardziej-pomyślałam, że sernik, a wiecie co on odpowiedział? zielony ręcznik- nikt nie rozumiał o co chodzi, to było na początku i w sumie nie wiem dlaczego był ten ręcznik. Następne pytanie, największe marzenie - też miałam zonk- odpowiedział, że utrzymanie rodziny i spłodzenie syna-myślałam w ogóle w całkiem innym kierunku. Kolejne pytanie- chyba pójdę po te pytania- chociaż nie, sama sobie przypomnę- ulubiona potrawa- moja odp naleśniki, a jego śląska rolada z kluskami<- niby oczywiste, ale u mnie jak przychodzi, to zawsze chce naleśniki. Dlaczego nie było pytania, jakiej potrawy nie lubi? Next - Gdzie chciałby wyjechać - moja odp Rodos, ostanio , od roku ciągle o tym gadamy - jego Norwegia- po maturze chciał tam pojechać zarobić i potem pozwiedzać całą - znaliśmy się i byliśmy wtedy razem, nigdy tam nie był. Było więcej pytań, nie będę Was zanudzać kolejnymi. Mężatki, a zarazem kobiety przy nadziei opowiadały jak to u nich było, jak po ślubie i o dzidziusiach. Chłopak K mnie pytał, czy chcemy dziadziusia, opowiedział nam kawałek swojego życia, chłopak po przejściach, mówił rzeczowo. Posiedziałyśmy jeszcze trochę poplotkowałyśmy i poszłyśmy do klubu nieopodal. Potańczyliśmy, pobawiliśmy się. Orzeczki się buntowały i mamusią nie chciały na dużo pozwolić. Koło 2:00 poszłyśmy spać. O 7:00 rano już wstałam i nie chiało mi się spać. Pół godziny później zaczęły dzwonić dzwony kościelne, było pospane. Zjadłyśmy śniadanie, ogarnęłyśmy się i po 11:00 wsiadłyśmy w pociąg. Wysiadam z pociągu z moim wielkim pudłem i zaczęło lać, stwierdziłam, że nie idę pieszo i poczekam, aż przestanie padać, czekałam 40 minut, lało dalej, patrzę, jedzie autobus, podjechałam autobusem pod dom. W domu brat, po kawalerskim, widzę, że taki nieprawy, pytam co mu się dzieje, a on, że problemy z żołądkiem ma i żałuje, że zjadł hamburgera, powiedział mi, że byli w Ostrawie. Aha a jak wysiadałam z pociągu, to dzwoił TŻ jak tam,ale nie pogadaliśmy za dużo. Miałam zadzwonić z stacjonanego na stacjonarny, a byłam taka głodna, że musiałam iść jeść obiad, a w miedzy czasie wpadłam do Was
|
|
|
|
#2586 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie żółte nie są. Budyń o smaku toffi zdecydowanie ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Niusia czyli impreza się udała, a tak nie chciało ci się jechać. Fajnie, że dobrze się bawiłyście
|
|
|
|
|
#2588 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki bardzo dziękuje Wam za wszystkie opinie na temat biżuterii
![]() Cytat:
Cytat:
Ale musiałabym mieć też bransoletkę chociaż pozornie do kompletu ![]() Cytat:
Oj ja też ostatnio miewam złe ślubne sny przeróżnej maści... także wiem co czujesz ![]() Wooow no to nieźle daliście ![]() Cytat:
Te białe kamienie w srebrzystej oprawie wyglądają tak jak kamyki w pasie mojej sukni!!! Pasowałyby mi idealnie!!! Ech, gdyby tylko cena była nieco łaskawsza... DO DZIEWCZYN KTÓRE ZAMAWIAJĄ Z ETSY Dziewczynki będziecie zamawiać razem żeby podzielić się kosztami przesyłki czy jak ? Może jednak się zastanowię by razem z Wami czegoś nie brać :PCytat:
![]() A ja moje drogie chyba znalazłam odpowiednie kuferki na moją "kartotekową" księgę gości Muszę dziś przedyskutować z TŻem, ale będzie to któryś z tych 2:http://allegro.pl/drewniany-maly-kuf...271486615.html http://allegro.pl/drewniany-kufer-z-...271486085.html Ja skłaniam się ku temu pierwszemu, bo jednak dodatkowy centymetr wysokości daje mi większe bezpieczeństwo, że wszystko pomieści się jak należy W załączniku inspiracje takiej księgi gości
|
|
#2589 |
|
Konto usunięte
|
witam
![]() my bylismy na zakupach i kupiłam sobie tylko 2 pidżamy stanik dla tz koszule i pidżamę . na 19 mamy podpisanie umowy do orkiestry bo już raz bylismy u nch ale akurat druczku nie mieli i kazali wpaść w wolnej chwili. za tydz w sob mamy nauki .w tym tyg biore sie za ogarnianie śluby bo jeszcze dużo do załatwienia jest... |
|
|
|
#2590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co byśmy zrobiły bez tej strony
|
||
|
|
|
#2591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wlasnie zerknelam na tego sprzedawce co ci przeslalm linka, wysylka kosztuje 1,5 euro U tego samago masz kolczyki. Wiec za przesylke pewno nic nie doplacisz. W sumie 70euro. Czyli mniej nic 300 zl. Mysle ze to nie az tak wielka cena. Tym bardziej w PL, musialabys tez pewno kolo 200 zl. Ja tam wolalabym dolozyc 80 zl i kupic cos co bedzie pieknie wygladac i bedzie warte swojej ceny, a nie jakies polyskujace kolorami teczy co nie wiadmo czy na odpuscie kupione czy w mega drogim sklepie. Przemysl kochana
Edytowane przez marylka80 Czas edycji: 2012-04-15 o 16:39 |
|
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie sobie uświadomiłam, że ilość liter w naszymi imieniu i nazwisku jest taka sama.
Idę na wieczorną Mszę, spać mi się chce
|
|
|
|
#2593 |
|
Zadomowienie
|
Ach teraz widze ze tobie bardziej te bez koloru sie podobaja, no tak to ciut drozej wyjdzie...ponad 400 zl
|
|
|
|
#2594 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny pisze na kolorowo bo czekam na Wasze odp
![]() jestem szatynka jednak farbuje włosy na brąz sredni.strasznie podoba mi sie kolor toffi .tyle ze bym musiała zrobic dekoloryzacje wesele w czerwcu .czy jest sens nszczyć włosy ale jadnak miec ładny kolor? proszę o rady |
|
|
|
#2595 |
|
Zadomowienie
|
Nigdy nie farbowalam wloasow wiec nie poradze nie znam sie na tym zupelnie ;(
|
|
|
|
#2596 |
|
Konto usunięte
|
Marylko myślałam że farbujesz to masz super swój kolor
|
|
|
|
#2597 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super!Cytat:
A teraz "sikam" za tymi kolczykami - mają idealną długość dla mnie i tak pięknie się świecą i są takie właśnie srebrzysto błyszczące http://www.etsy.com/listing/88359837...dding-earrings EDIT: No i kurczę jak spodobały mi się te kolczyki to z kolei nie mogę namierzyć pasującej bransoletki ![]() Cytat:
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2012-04-15 o 16:56 |
|||
|
|
|
#2598 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj mijają mi równe 3 msc z Wami
![]() więc ponawiam pyt o dostep do poczty ![]() wiem że nie zawsze sie udzielam tyle ile bym chciała tylko że pracuje sporo i to dlatego. B proszę o odp bo zalerzy mi na waszym wstawiennictwie jak znowu napisze do kici ![]() |
|
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do poczty to jestem za
|
|
|
|
|
#2600 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2601 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz piękne włosy (wiem bo widziałam ) i na pewno coś super da się z nich wyczarować Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;33552530]wiesz to nie jest zwykłe picie ojciec to już się stoczył... Zadaje się z tymi żulami z pod sklepu. Złożę papiery o eksmisję jego (przedstawię zdjęcia jego pokoju w jakich warunkach żyję ) u mamy w mieście takich s☠☠☠☠ielów daje się do takich kontenerów do mieszkania [/QUOTE] Dzielna dziewczyna! ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
Coś się nie postarała ta fryzjerka. Ale Ty masz takie grube i gęste włosy
|
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Post_Blue - dodałam Cię
A mi mamusia fundnęła fryzurę na 2 czerwca ( co idę na wesele) i mam sobie zrobić taką jak planuję na ślub. Się trochę poczuję jak pm 2012
|
#2605 |
|
Konto usunięte
|
o to fajnie kasia-kuku.Tż pojechał podpisac ta umowe mi bania peka i kazał mi zostać w domu..
|
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
mi też, ledwo sie z łóżka o 14 zwlekłam
|
#2607 |
|
Konto usunięte
|
pada cały dzień i jest b brzydko ja chce piękna wiosne!
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- kurcze jestem taka ciekawa jak wyglądacie ![]() :roll eyes:![]()
|
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
niusia_87 no to rozumiem, że panieński się udał
Fajny pomysł na pudło z prezentami
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
a my za pol godz lecimy na tance
|
#2610 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

na wiecej nie mam juz dzisiaj sil

Straszne uczucie 

ale moim zdaniem za malo jakis specyfikow mi dala na wlosy, pislayscie cos o betonie a u niej tego nie widzialam
masz piękne włosy (wiem bo widziałam