Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy! - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-12, 15:23   #1351
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
A u Nas znów mysz się przyplątała... tym razem u znajomego w sypialni ... a my wszyscy sypialnie mamy na górze i łazienki
Wcześniej była w livingu i na samym dole szafy trzymałam jedzenie dla chomika to tam grzebała... później z TŻ-tem załataliśmy dziurę, bo była w ścianie za tą szafą...
Tym razem niew iem jak ona weszła - jakoś chyba przez rury z ogródka do góry...

Zastanawiam się nad kotem ale nie bardzo chcę, bo wolę psy.
Z resztą jak TŻ wróci z pracy będziemy szukać myszy i dziur w ścianach na górze
ojej mysz
Stary 2012-04-12, 15:26   #1352
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Kinqaa ja mam kota :P ale on watpie czy by upolowal mysz :p predzej moj pies hahaha :P:P ale kotek fajne zwierze i samo wystarczalne :P

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

haaaaa wlasnie na pisalam na forum aukcja mi sie skonczyla na telefon haha i taka okazja mi kolo nosa przeszla no coz

Moj Najwiekszy Skarb Bianka 29.05.2010

Nasze Zabki

http://s2.pierwszezabki.pl/037/037312980.png?7166

Dieta Sb od 14.03.2011

73->72->71->70->69->68->67->66->65->64->63->62->61->60
kasia_don jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 15:28   #1353
hanjah
Zakorzenienie

Kinqaa-współczuję myszy My na jednym mieszkaniu mieliśmy, złapała się w końcu w łapkę. Teraz widziałam ze można kupić takie specjalne taśmy na myszy i szczury-gryzoń się do tego przyczepia. Mało to humanitarne, ale jak jest dziecko w domu to myszy trzeba się absolutnie pozbyć.

Cytat:
Napisane przez kasia_don Pokaż wiadomość
Haniu pokaz to dzielo moze tez sie skusze na 2 latka mojej malej :P:P
Skuś się, skuś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC19073.jpg (42,9 KB, 33 załadowań)
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 15:32   #1354
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu pokaz to dzielo moze tez sie skusze na 2 latka mojej malej :P:P

Ja wzielam sobie wczoraj wolne nie chcialo mi sie isc haha :P

A wogole to moj potwor spadl wczoraj ze schodow :/ myslalam ze zawalu dostane ale ma tylko malego siniaka na glowie na szczescie pojechalam zaraz kupic bramke na schody no i co za mala musze jechac oddac ... ale przy okazji kupilam jeszcze malej wozek i lalke oraz nocnik grajacy haha zobaczymy co z tego wyjdzie :P kupilam tez bolerko do sukienki i gumowce :P przymierzylam jej gumiaka i juz musialam jej odrazu zalozyc 2 :P wiec przy kasie dalam tylko bolerko i kod kreskowy z butow :P a babka skasowala tylko buty a bolerko nie :P wiec zaoszczedzilam 16 f :P jeszcze dostala mala czekoladke :P:P

Co do wakacji to my odkad jestesmy w UK to nigdzie nie bylismy :P za rok chcemy jechac z moimi rodzicami na mazury na zaglowke :P mmmm dawno nie bylam a kiedys spedzalam tak kazde wakacje :P

Co do latania samolotem to nigdy nie lecialam z moim TZ i mala :P zawsze latam sama z mala :P ale Bianka to przy starcie i ladowaniu cieszy sie jak glupia :p pozniej lata po siedzeniach i zaczepia wszystkich dookola :P a ludzie przy zajmowaniu miejsc zawsze ode mnie uciekaja i siadaja obok innego wiekszego dziecka a pozniej zaluja bo to dziecko sie drze okropnie a moja cieszy i zawsze na koniec zachwyt wszystkich ze ona taka sliczna kochana i wesola haha

Ja jade do PL autem 27 kwietnia a wracam 14 maja :P odprawimy w PL moje 25 urodziny i 2 latka malej wiec szykuja sie imprezy haha boje sie jechac ale nie ze wzgledu na mala tylko na psa :P bo nie wiem jak zniesie taka dluga podroz :P ale mysle ze damy rade

No to sie rozpisalam haha :P lece szykowac obiad i jak mala wstanie to na zakupy :P zabezpieczenie na schody kupic :P

Aaaa pamietacie jak pisalam ze kupilam na ebay'u zablokowany przez operatora telefon ? no wlasnie lasia nic mi nie pomogla :/ ale za to ebay zajal sie dobrze sprawa i odzyskalam kase nawet telefon wyslalam na koszt tej lasi :P wiec teraz szukam nowego :P

Buziaki dla Was
to Ci sie zakupy udaly

Biedna Bianka
Seba tez ostatnio nabil sobie guza, ale powinnas dostac ze nie macie bramek

Fajnie,z e z telef sie udalo

Jutro ide do agencji, zadzwonił facet, takze sprawy sie ruszaja

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Kinqaa-współczuję myszy My na jednym mieszkaniu mieliśmy, złapała się w końcu w łapkę. Teraz widziałam ze można kupić takie specjalne taśmy na myszy i szczury-gryzoń się do tego przyczepia. Mało to humanitarne, ale jak jest dziecko w domu to myszy trzeba się absolutnie pozbyć.

Skuś się, skuś
sliczne
Stary 2012-04-12, 17:11   #1355
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:

Skuś się, skuś
Piękne

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 17:21   #1356
rybkie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Może ma skok rozwojowy?

My mamy 4 nosidła
kółkową: kupioną w UK. Sama jej nie lubię, jest dla mnie najmniej ze wszystkich wygodna
Mei Tai, którą wręcz uwielbiam, tez kupowana w UK. Zakłada się sprawnie, szybko i wygodnie. Wygodnie i dla mnie i dla dziecka
Tkaną wupowałam w Polsce, Zwykłą womaru. Sprawdzała się dobrze Porównania jednak z tymi z górnej półki tkanymi nie mam.
I jeszcze nosidło ze stelażem wolfskina ze stelażem, na dalsze wyjścia i wycieczki. ten sprzęt jest niesamowity i ma wiele zalet. Dziecko można usadowić w kilku pozycjach, mozna założyć daszek, ma kieszeń bardzo pakowna niczym plecak, podpórki na nóżki i włąściwie nie jesst zbyt ciężki.

Aktualnie: mała ma 15 miesięcy:
kółkowa jest użwana podczas krótkich dystansów. Np zakupy w sklepie gdzie dziecka nie mozna posadzić do koszyka
Mei tai na nieco dłuzsze dystanse: np. właśnie MT wzięłam do Londynu. Dziecko było swobodne podczas jazdy pocągiem, mogło sobie brykać. Później ja zapakowałam do MT, aż do powrotu do pociągu.
Nosidło ze stelażem na dłuuuzsze dystnanse.
Z chusty aktualnie korzystamy najrzadziej.

Miłego popołudnia.

Luna a gdzies ty wyhaczyla Mei Tai w UK? Na ebayu moze? Ja nie spotkalam w sklepach i zamowilam wlasnie z ebay, wyglada sensownie i prawie jak Tula, nie moge sie doczekac. Na razie mamy szajs z mothercare i uzywam go bardzo rzadko mala go lubi i od razu w tym zasypia nawet si enie budzie jak ja przekladam do lozeczka

Cytat:
A u Nas znów mysz się przyplątała... tym razem u znajomego w sypialni ... a my wszyscy sypialnie mamy na górze i łazienki
Wcześniej była w livingu i na samym dole szafy trzymałam jedzenie dla chomika to tam grzebała... później z TŻ-tem załataliśmy dziurę, bo była w ścianie za tą szafą...
Tym razem niew iem jak ona weszła - jakoś chyba przez rury z ogródka do góry...

Zastanawiam się nad kotem ale nie bardzo chcę, bo wolę psy.
Z resztą jak TŻ wróci z pracy będziemy szukać myszy i dziur w ścianach na górze
Oj taka mysz potrafi byc irytujaca! mam nadzieje ze ja znajdziecie bo przy dziecku trzeba sie jej pozbyc
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 17:40   #1357
blonde_hair
Zakorzenienie

Mialam telefon z agencji i jakis czas pózniej z bankuJutro mam spotkanie w banku, niestety musze isc sama z Seba, bo juz za pozno bylo zeby Tz bral wolne, mam nadzieje,z e Seba bedzie spokojny i dostaniemy dobre wiesci
W banku wszystko dobrze, przesla Nam dokumenty do podpisania i wsio
teraz musimy znalezc prawnika,ale zobacze co i jak jutro w agencji
Stary 2012-04-12, 19:05   #1358
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wzielam sobie wczoraj wolne nie chcialo mi sie isc haha :P
Buziaki dla Was
nieładnie!
Ja jak się przeprowadziliśmy do tego 3 bedroom co teraz mieszkamy to nie mogłam wytrzymać tych paru dni bez bramek.. dopóki kupiłam minęło może z 5 dni to była masakra... co chwilę musiałam biegać za nią żeby mi biedulka nie spadła ze schodów

Cytat:

Skuś się, skuś
piękne dzięło
No jak dzisiaj TŻ nic nie zrobi, w sensie nie złapiemy jej, bo dziury to można pozałatać i miejsca pomiędzy rurami, które mamy w łazience, ale może znaleźć mazepa inną drogę, więc pewnie zdecyduję się na pułapki

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Mialam telefon z agencji i jakis czas pózniej z bankuJutro mam spotkanie w banku, niestety musze isc sama z Seba, bo juz za pozno bylo zeby Tz bral wolne, mam nadzieje,z e Seba bedzie spokojny i dostaniemy dobre wiesci
W banku wszystko dobrze, przesla Nam dokumenty do podpisania i wsio
teraz musimy znalezc prawnika,ale zobacze co i jak jutro w agencji
a o co chodzi? ja nie w temacie chyba...

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:04   #1359
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
a o co chodzi? ja nie w temacie chyba...
Jestesmy w trakcie kupowania M

Bylismy nad jeziorkiemAle zimno bylo...pobiegalismy moze z godzinke i do domu
Stary 2012-04-12, 20:28   #1360
***luna
Zakorzenienie

rybkie na ebayu
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 22:16   #1361
rybkie
Rozeznanie

Kurcze ale sie umeczylam, Luna chyba mialas racje z tym skokiem rozwojowym, malej sie wszystko pochrzanilo z tym spaniem dzis po raz pierwszy usypialam suszarka wiec bylo ostro

Zapisalam nas dzis na baby swimming i jak dobrze pojdzie bedziemy nurkowac od czerwca
Stary 2012-04-12, 23:23   #1362
anilkadro
Rozeznanie

Hejka
Przepraszam że nie odniosę się do tego co piszecie i tylko wpadam bezczelnie z prośbą o pomoc.
Wie może któraś z was, czy i gdzie, dostanę takie coś w UK?

http://www.d oz.pl/a pteka/p22395-Owoc_dzikiej_rozy_bez_nas ion_prosz._200_g

Z góry dziękuję

Ps. dałam 2 spacje, bo wykropkowało :/

Edytowane przez anilkadro
Czas edycji: 2012-04-12 o 23:25
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:39   #1363
Kinqaa
Zakorzenienie

dzień dobry!
to chyba nie mysz była TŻ cały pokój "przetrzepał" i nie ma ...
żadnych dziur w ścianach itp. a przez szczelinę pod drzwiami nie dałaby rady przejść... chyba,że jest jakaś magiczna

wydaje mi się, że znajomy chyba się zjarał czymś dobrym... i się napatrzył na naszego chomika w livingu , a później mu się takie cuda śniły!

lecę sprzątać, i kłaść małą na drzemkę
miłego dnia

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:11   #1364
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry!
żadnych dziur w ścianach itp. a przez szczelinę pod drzwiami nie dałaby rady przejść... chyba,że jest jakaś magiczna

wydaje mi się, że znajomy chyba się zjarał czymś dobrym... i się napatrzył na naszego chomika w livingu , a później mu się takie cuda śniły!

miłego dnia
Jak tak to w sumie niewiadomo co bardziej problematyczne: mysz czy zjaranyBógwieczym współlokator
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 19:45   #1365
ewi83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Jak tak to w sumie niewiadomo co bardziej problematyczne: mysz czy zjaranyBógwieczym współlokator

Tez o tym pomyslalam:conf used:

U nas dzis piekna pogoda Ja z Nikosiem caly dzien na dworze, a tz biedny dalej w lozku

21 maja 2010- Nikolas Filip
06 kwiecien 2013- Anton Leon
ewi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 20:29   #1366
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!
Kiedys juz tu pisalam, ale mam kolejne pytanie jezeli mozna.
Czy ktoras z Was otrzymala na dziecko Sure Start Maternity Grand?
jezeli tak to czy ciezko jest to dostac i jakie warunki trzeba spelniac?
Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 13:49   #1367
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
dzień dobry!

miłego dnia
mysmy tez mieli mysz,nie wiadomo skad,raz ja TZ nagral w nocy na kamerke to sie okazalo,ze bezczelna wlazla nam na stol.....jakis Matrix normalnie,te skubance przecisna sie przez kazy szczeline wiec powciskal w dziury jakies stare ubrania,nakupowalismy klatek na myszy na ebay i jakos co jakis czas sie cos lapie.
swoja droga jak oni buduja te bloki,ze w jedna dziure wsadzil meska gruba bluze cała !!
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 15:26   #1368
rybkie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Kiedys juz tu pisalam, ale mam kolejne pytanie jezeli mozna.
Czy ktoras z Was otrzymala na dziecko Sure Start Maternity Grand?
jezeli tak to czy ciezko jest to dostac i jakie warunki trzeba spelniac?
Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi.

Hey tu znajdziesz wszelkie info na ten temat ,
http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTax...en/DG_10018854 ogolnie jest dla tych osob co pobieraja Child tax credit albo Jobseeker allowance (chyba) nie wypelnialam bo my nie dostajemy zadnych benefitow i raczej bysmy sie nie zalapali

Bry
U nas dzis dosc ladna pogoda, maz pojechal zrobic przeglad na motor i wtedy odda mi samochodbede mogla w koncu zapisac sie na jakies zajecia fitness dla mam
A ze zlych wiadomosci to wlasnie odebralam nosidelko Mei Tai kupione na ebay i jestm zawiedziona
Gorne pasy sa za krotkie aby zawiazac je pod pupa dziecka i dalej poprowadzic pod nozkami do tylu na plecy

Luna jak wiazesz swoje? Tak jak pokazuja w filmikach? mam wrazenie ze to niezbyt poprawnie i bezpiecznie tak tylko pod pupa wiazac
Kupilam od tego sprzedawcy i chyba zwroce i zainwestuje w porzadne kupione w Polsce
http://www.ebay.co.uk/itm/New-Mei-Ta...item43ad88515f
Stary 2012-04-14, 15:32   #1369
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
Hey tu znajdziesz wszelkie info na ten temat ,
http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTax...en/DG_10018854 ogolnie jest dla tych osob co pobieraja Child tax credit albo Jobseeker allowance (chyba) nie wypelnialam bo my nie dostajemy zadnych benefitow i raczej bysmy sie nie zalapali
dziekuje

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 15:38   #1370
hanjah
Zakorzenienie

A wiecie może czy jak na pierwsze dziecko nie dostaliśmy Sure Start (właściwie nawet nie wysłaliśmy aplikacji), to dostaniemy przy drugim? Teraz to chociaż CTC mamy

Edit: znalzłam

Cytat:
How much do you get?
You can get £500 for each baby. Your savings won't affect the grant.

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2012-04-14 o 15:39
Stary 2012-04-14, 16:14   #1371
inkaxx
Rozeznanie

Cytat:
A wiecie może czy jak na pierwsze dziecko nie dostaliśmy Sure Start (właściwie nawet nie wysłaliśmy aplikacji), to dostaniemy przy drugim? Teraz to chociaż CTC mamy

Edit: znalzłam
A mogłabyś podrzucić linkiem? Chciałabym zaaplikować (dobrze to tak po polsku? jak inaczej będzie apply?)

Bloguję

marcowy wątek wymiankowy

Edytowane przez inkaxx
Czas edycji: 2012-04-14 o 16:18
inkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 16:17   #1372
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inkaxx Pokaż wiadomość
A mogłabyś podrzucić linkiem? Chciałabym zaaplikować (dobrze to tak po polsku? jak inaczej będzie applay?)
Wyżej w którymś poście rybkie podała link

Po angielsku to będzie apply.
Stary 2012-04-14, 16:19   #1373
inkaxx
Rozeznanie

No właśnie za późno się poprawiłam Mam tendencję to gubienia i dokładania literek jak piszę na komputerze :P

Bloguję

marcowy wątek wymiankowy
inkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 22:04   #1374
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

dziewczyny tzn fanki OBEW czy lecial odcinek w srode? bo mi sie nie nagralo i nie wiem czy nie przesuneli na inny dzien
Stary 2012-04-14, 22:26   #1375
rybkie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
dziewczyny tzn fanki OBEW czy lecial odcinek w srode? bo mi sie nie nagralo i nie wiem czy nie przesuneli na inny dzien

Wiesz, chyba sie skonczylo bo nie bylo w srode tylko bylo one born every minute-one year later czy cos takiego, a ostatnie bylo o tej poloznej co odchodzila na emeryture i to chyba tez bylo takie zamkniecie a szkoda bo ja za kazdym razem placze i zarazem sie usmiecham i wtedy mocniej przytulam moja kruszynke

A kurcze moja Misha chyba cierpi bo jej zabki wychodza (!!) jest marudna, niespokojna, placze z nienacka, wypluwa smoczek i wsadza reke a dzis ja przylapalam jak wyjmuje smoczek raczka i wklada go spowrotem plastikowym koncem i szoruje po dziaslach, gryzie palec i moge wyczuc taki male grudki na gorze i jak jej podam gryzak z wypustkami to gryzie i szoruje po zebach az nawet sobie postekuje z zadowolenia
przypominam ze ma 3 miesiace
spadam spac bo chyba mnie przeziebienie bierze...tylko jeszcze tego brakowalo
Stary 2012-04-15, 10:25   #1376
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

skonczylo sie?? O nieee to bylo fajne zwlaszcza ogladanie po porodzie
moze beda jeszcze jakies odcinki krecili,fajnie by bylo bo ja sie zawsze wzruszalam
Stary 2012-04-15, 12:18   #1377
nikita262
Rozeznanie

hejka

Ja mialam tydzien wyciety z zyciorysu masakra! Podziwiam matki pracujace na nocki, naprawde
ja nie wyrabialam 4 godz snu to dla mnie zdecydowanie za malo...

U nas dzis na przemian slonce i deszcz
nikita262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 13:33   #1378
justine_
Raczkowanie

czesc dziewczyny. witam po dluuugiej przerwie. pojechalam z Tymkiem do Polski i dopiero przedwczoraj wrocilismy. u nas duzo zmian, Tymek raczkuje, wstaje, marudzi i troche rozrabia Ide was nadrobic, bo widze ze troche czytania mam
justine_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 15:23   #1379
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Haaa Nikita ja robie na nocki i zyje :P tylko ja ogolnie zawsze malo snu potrzebowalam wiec 4 h mnie styka :P

Justin i jak w pl bylo? i kiedy sie na jakas kawe ustawiamy wkoncu???

Moj Najwiekszy Skarb Bianka 29.05.2010

Nasze Zabki

http://s2.pierwszezabki.pl/037/037312980.png?7166

Dieta Sb od 14.03.2011

73->72->71->70->69->68->67->66->65->64->63->62->61->60
kasia_don jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 16:58   #1380
nikita262
Rozeznanie

Kasia wiem, ze ty tak pracujesz podziwiam! Pewnie macie wypacowany juz jakis plan dnia, ale dla mnie ostatni tydzien to byl totalny chaos
Nigdy wiecej sie na to nie zgodze

Bylismy dzis z mala na basenie, niestety bardzo byla przestraszona i kurczowo sie mnie trzymala Ale po kilku minutach juz zaczynala sie rozgladac i interesowac tym co sie dzialo dookola
Mam wiec nadzieje, ze po kilku wizytach bedzie lepiej i bedziemy sie swietnie tam bawic
nikita262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości