![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kocyki bierzemy i na plażę idziemy!- Dieta Plaż Południowych część XII
Cytat:
![]()
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam artykuł na temat odstępstw od diety
![]() ![]() http://super-sylwetka.pl/jak-schudna...rawie-wszystko |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Zadomowienie
|
A można 75 kcal, tak? Wychodzi mi, że to jest 5 łyżeczek, czyli sporo... Coś Ty jadła?
![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#64 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
![]() Slyszalam juz o tym, ze jak tempo zwalnia to trzeba zgrzeszyc ![]() tylko u mnie jeden grzech ciągnie drugi... i kolejny...
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Nie mogę się przemóc na więcej niż jeden owoc, bo nie przepadam za owocami, jakoś nie mam na nie ochoty. Czasami mi się zachce wieczorem, ale tak późno nie chcę jeść owoców.
Wiem, że na 2. fazie się chudnie, przynajmniej na to liczę ![]() Też jestem przed @ i co chwilę kręcę się po kuchni i ciągle coś jem. Zapchałam się rzodkiewkami ale to pomogło tylko na chwilę. Może sobie ugotuję jajko... Wokół mnie jest pełno słodyczy i strasznie cierpię... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ś: omlet z 2 jajek z brokułem, oliwkami i cebulką, cały pomidor, kawa z mlekiem 2Ś: serek wiejski ze słodzikiem, łyżką kakao i orzechami włoskimi O: puszka tuńczyka z ogórkiem kiszonym, pomidorem, cebulą, 2łyżkami koncentratu pomidorowego P: sałatka wiosenna z porem, rzodkiewką, ogórkiem, jajkiem, rzeżuchą K: szprotki w oleju odsączone, kosteczka gorzkiej czeko ![]() I jak? Nie za dużo? ![]() Aa, jutro mam rodzinną imprezę, już się boję tej posiadówy. Ominęły mnie święta, ale widmo stołów zastawionych żarciem wisi nade mną i kiedy będę musiała się z tym zmierzyć. Jutro. ![]()
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A u Ciebie to wręcz jadłospis idealny, tylko uważaj z olejem, bo tu oliwki, tu szprotki w oleju, tu orzechy. Ale ilościowo super ![]() AAA tylko gorzka czeko to chyba nie na 1. fazie ;PP Oo ja jeszcze zjadłam 1,5 paska gorzkiej czekolady dziś. Z biedronki 60% kakao bardzo mi smakuje, nie jest kwaśna. ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- A na imprezie wiedzą, że jesteś na diecie?? Jeśli przewidujesz, że nic nie będzie dla Ciebie, to może weź sobie jedzenie. Fajny jest taki talerz warzyw (seler naciowy, rzodkiewki/biała rzodkiew, papryka, ogórki itp.) i do tego dip z chudego jogurtu, np. czosnkowy. Ja kiedyś byłam na imprezie organizowanej przez koleżankę dietującą i tak się nawpieprzałam tych warzyw, że w ogóle nie odczułam, że na diecie jestem ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
SzaraLara- bardzo fajny jadłospis. Tylko ta gorzka czeko chyba niekoniecznie na I fazie, ale z drugiej strony po dzisiejszej dyskusji jestem ostatnią osobą, która mogłaby rzucić w Ciebie kamieniem
![]() Peggy- jak robisz tą fasolę z serkiem wiejskim i suszonymi pomidorami? Na ciepło jakoś? U mnie dziś... Śniadanie: jajecznica z 3 plastrami szynki drobiowej i brokułem Obiad: połówka tarty z cukinii; surówka z pekińskiej, papryki, ogórka pestek słonecznika Podwieczorek: pomidor nadziewany sałatką z tuńczyka Kolacja: wieśniaczek z rzodkiewką i szczypiorkiem. Byłam też na siłowni i solidnie się zmachałam. Siłowe i aeroby: łącznie ponad 1,5 h. A teraz właśnie wróciłam z kina. Byłam na "Nietykalnych". Dziewczyny, R-E-W-E-L-A-C-J-A ![]() ![]() ![]() Serdecznie wszystkim polecam!
#69 | ||
Zakorzenienie
|
peggy skromny ten Twoj jadlospis
![]() ![]() śniadanko: dwie kromki chleba żytniego z serkiem topionym light, dwoma plasterkami szynki gotowanej + jajecznica z cebula + pol papryki przekąska: ciacho fasolowe i piec orzechow ziemnych obiad: pierś z indyka z warzywami i serkiem wiejskim przekąska: orzechy pistacjowe plus dwie mandarynki i jablko kolacja: wedzona makrela z 2 ogorkami kwaszonymi i 5 pomidorkow mini ![]() plus woda, lemoniada light, herbata i kakao zwykle jednak staram sie umieszczac owoce w pierwszej czesci dnia ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
Limonka, tak, na ciepło z patelni - najpierw na patelni smażę fasolę na odrobinie oleju, dodaję trochę koncentratu pomidorowego i przyprawy, a potem dodaję serek wiejski (można odsączyć wcześniej, bo inaczej musi się odparować). No i z tym serkiem to się smaży, aż on się tak roztopi. Niezbyt apetycznie to wygląda, ale mi smakuje
![]() Asmena, czy ja wiem czy tak mało u mnie... Najadam się tym. A wieczorem to w ogóle mam problem, bo jak zjem o 18, to potem już nie mam apetytu wcale, a jak rozsądek podpowiada, żeby zjeść, to już jest 22, a ja o takiej porze nigdy nie jem... Właśnie zaraz może zrobię te placki serowe, bo w końcu ich nie jadłam :/ ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- A u Ciebie super jadłospis! Żeby mi się chciało tak gotować ![]()
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie mam ani czasu ani kreatywna nie jestem ani kombinowac mi sie nie chce a to mi smakuje ![]() ![]() ja mam zawsze mega apetyt... czy stres, czy wypije 10 litrow wody czy choroba...- nic nie dziala u mnie na jego brak ![]()
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Matka Smoka
|
Limonko - to Ty w poprzdniej części podawałaś przepis na tartę z cukinii? Czy możesz na przepisowy też wrzucić? Bo już mi zginął.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Asmena, zapomniałam odpisać na Twój zarzut! 1,5 paska czeko miało 110 kalorii
![]() ![]() Fak, dziś mam taki imprezowy nastrój, że tylko chodzę, śpiewam i tańczę! Do nauki nie mam głowy zupełnie :/ A co do diety, to stwierdziłam, że chyba się pożegnam na razie z fasolą... Ostatnio ciągle jem, a dopiero przed chwilą rozszyfrowałam zagadkę mojego wzdętego brzucha :/ Tylko dla muffinek zrobię wyjątek! ![]()
#74 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A swoją drogą to na I fazie jemy przecież w przedziale 1000-1200 kcal ![]() ![]() ![]() Wiesz, moja psiapsiółka (też na SB) również sądziła, że je spoko, najada się... I dziwiła się, że nie chudnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#75 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobrrrry
![]() Cytat:
Muszę kupić fasolkę szparagową- bo ta mi jakoś najbardziej pasuje do tego połączenia- i jazda, jazda ![]() Ja bardzo lubię gotować, tylko często trudno mi wygospodarować na to czas. Poza tym mieszkam jeszcze z rodzicami, a oni są fanami tradycyjnej polskiej kuchni i moje "eksperymenty" starają się omijać szerokim łukiem. A gotować tylko dla siebie to też dużo mniejsza frajda. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Robi wrażenie, prawda?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
![]() W ogóle jak przeczytałam gatunek "dramat/komedia" to pomyślałam, o nie, pewnie jakiś trochę żyłochlast ![]() ![]() Dziewczyny, mam książkę poskanowaną! Byle jak, ale jakoś jest ![]() Może wrzućcie linka do niej w 1 poście? ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Kurde, nie da się wrzucić linka ![]() Dobra, wpiszcie bez spacji : chomikuj .pl /solciuchna/south+beach,1589703660.PD F |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Limonka, ja też lubię gotować, ale sama mieszkam, więc nie ma takiej przyjemności z tego gotowania dla siebie... A tak najbardziej to lubię piec ciasta, a na diecie co najwyżej fasolowe.
W ogóle to za 2 tyg przyjeżdża do mnie na 5 dni koleżanka z chłopakiem i nie wiem co będziemy jeść. Ja na diecie i w ogóle. Do knajp raczej nie będziemy chodzić, bo oni zawsze oszczędzają... Sama nie wiem :/ Muszę chyba jakiś wielki gar chili con carne ugotować ...
#78 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj się zważyłam i stwierdzam, że od ponad miesiąca nic nie schudłam. W sumie wcale mnie to nie dziwi, bo po zakończeniu pierwszej fazy nie zauważyłam zmian w swoim wyglądzie. Nie wiem co jest tego powodem, może święta, w które nie zważałam specjalnie na dietę... W sumie były to 3 dni, to nie tak dużo... A może całkowity brak ruchu... W zeszłym tygodniu zaczęłam chodzić na fitness, mam nadzieję, że coś ruszy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W mojej, 85% kakao w dwóch kostuniach (tak- kostuniach, bo maja okolo 1cm na 1.5cm) jest coś okolo 100kcal ![]() Ja od fasoli, brokula i kalafiora mam MASAKRĘ. Unikam ich no ale ciasto fasolowe jem ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#80 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() Cytat:
Do fasolowego przymierzam się od x czasu, ale zawsze coś mi staje na przeszkodzie. Miałam dziś je w końcu poczynić, ale brat podrzucił mi maluchy do pilnowania, a teraz już do końca dnia nie będę mieć czasu. No jakieś fatum wisi nad tym ciastem ![]() Cytat:
Może zawijaski z kurczaka (np. z chudą wędliną i serem light albo szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami; z resztą wybór nadzienia ogranicza tylko Twoja wyobraźnia ![]() Może pizza na spodzie z mąki pp? To raczej szybkie rzeczy, więc nie nastoisz się przy garach, a na pewno zabłyśniesz jako doskonała pani domu ![]() Cytat:
![]() Ja dziś mam już za sobą pół godziny ćwiczeń z Ewą Chodakowską (na płycie dołączonej do ostatniego Shape'a). Pierwszy raz robiłam ten zestaw i muszę powiedzieć, że nieźle dał mi w kość. Teraz zmykam pojeździć trochę na rowerze stacjonarnym, a później prosto do kuchni, robić fasolkę szparagową z suszonymi pomidorami i wieśniaczkiem ![]()
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() patrzec jak on zajada pyszne i pachnace spaghetti czy gotowac tylko dla siebie ![]() Co do kolezanki i chlopaka dla mnie to nie bylby problem ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
Ja jestem na 4 dniu I fazy jak narazie dość dobrze sie trzymam, grzechów mało...mam pytanie co z serkami homogenizowamyni dzisiaj zjadlam na sniadanie Danio które ma tylko 5g węgli na 100g serka to niewiele wiecej niz w wiejskim wydaje mi sie ze to nic zlego a co wy o tym myslicie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Jak mozna jesc serek wiejski na slodko? Fu, moj wlasnie ląduje w koszu.
Za godzinę zmierzam na aqua fitness, potem zrobię chili con carne ![]() ![]() Zwazę się dopiero po miesiącu cwiczen ![]() Wizualnie widzę i czuję, że kg albo cm spadają
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
przyjmijcie mnie, zaczynam od jutra i juz placze za chlebem
![]() bylam na SB w czerwcu 2011, tydzien If bo wychodzilam z IIf dukana. nie jem jakos tragicznie (warzywa,owoce,pelnoziarn iste makarony,nie pije gazowanych i sokow owocowych juz 1,5roku),ale ostatnio pochlaniam tony pieczywa i to czesto bialego, wiec koniec z tym. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
Hej hej
![]() Dołączam do Was ![]() Dzisiaj dzień 3 z SB ![]() Śniadanko - pomidor i jajko na twardo Przekąska-2łyżeczki słonecznika+plasterek szyneczki z piersi z indyka Obiad - gotowana pierś z kurczaka (dokładniej to pół piersi, bo szybko mnie zatkała ![]() ![]() Zaraz zbieram się do pracy... Wziełam 3 różyczki kalafiora i trochę pozostałej piersi z kurczaka ![]() ![]() Moim największym utrapieniem są słodycze... Jestem od nich uzależniona.. ![]() ![]() W tym wszystkim najgorsze jest to, że pracuje (kilka razy w tyg.+w weekendy) w kawiarni z lodami i goframi... ![]() Trudno jest się oprzeć, nie tyle gofrom, co lodom... Zwłaszcza teraz, gdy przyszły nowe smaki na wiosnę, mam mega ochotę ich spróbować... Po czym patrze na zdjęcie w telefonie - ochota mija raz-dwa! ![]() Marzę o powrocie do wagi sprzed 3 lat... 60kg... Mmm... ![]() Mam nadzieję, że podołam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
witam i ja w nowej kolejnej już części
zastanawiam co sie dzieje ze Scio????????
#88 |
Zakorzenienie
|
chili= pysznosci
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Od jutra zaczynam I fazę ![]() ![]() ![]() Można ćwiczyć podczas Sb? ![]()
#90 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Na SB ćwiczenia są bardzo wskazane,a nawet obowiązkowe ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.