|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
no jest obiad - II ,bo dzisiaj późno wstałam
sałatka była kupna ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
kręcę hula hopem i np. czytam książkę albo oglądam film ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
każdy dzień jest inny , nie chcę schudnąć. po prostu lubię ruch i nie widzę w tym nic złegowiem, że dużo ruchu . jak powinnam jesć w dni kiedy ćwiczę tak jak dziś ? bo kompletnie nie wiem Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-04-14 o 20:50 |
||
|
|
|
#3272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przed ćwiczeniami zjedz białko albo węglowodany a najlepiej i to i to. po ćwiczeniach możesz zjeść nawet i coś mega słodkiego bo wtedy organizm najlepiej przyswaja węgle proste i tym samym uzupełniasz glukozę więc nie palisz sobie mięśni - i masz ładniej wyrzeźbione ciało.
|
|
|
#3273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam wrażenie że jesz z myślą że to spalisz.. to nie ma być złosliwe tylko ,zastanów się czy tak nie jest sama przed sobą ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
skoncenrtuj się na jednym-albo trening albo czytanie/film.. daj sobie czas tylko na relaks-zasługujesz
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Źle przeczytalam wybacz Moje bezmięsne U I owsianka (4 łyżki płatków) 2 kiwi, mały serek wiejski, saszetka musli, pełna garść orzeszków ziemnych po wyłuskaniu II w szkole: całe 0,600 l pudełeczko sałatki makaronowej (50 gram makaronu, sałata, 3 czubate łyżki kukurydzy, 3 czubate łyżki groszku, pomidor, wędzony pstrąg z Biedronki, sos vinegrett) pysio kiwi III 9 pierogów ze szpinakiem i fetą z sosem koperkowym IV jogurt naturalny z gruszką, 2 kiwi, musli, 2 jajeczkami z czekolady (takie z chrupkami) V będą 3 kromki razowca z twarożkiem, sałatą, zielonym ogórkiem
|
|
#3275 |
|
Rozeznanie
|
P:
I. Dwie kromki razowca: jedna z masłem, polędwicą, żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem; druga z masłem, twarogiem i konfiturą wiśniową; kawa z mlekiem. II. Kubek kakao na mleku z miodem, banan, trzy trójkąciki czekolady Toblerone (późno wstałam) III. Wątróbka duszona z jabłkiem i cebulką, ziemniaki, sałata ze śmietaną; szklanka soku marchwiowego. IV. " W gościach" :spory kawałek tortu czekoladowo-kokosowego z bitą śmietaną (mniam!) kieliszek czerwonego wina; porcja sałatki z rukoli, avokado, gorgonzoli i pomidorków koktajlowych + kawałek bagietki zapieczonej z masłem czosnkowym. V. Dwa jaja na twardo z majonezem i groszkiem, bułka orkiszowa z Almette jogurtowym i papryką; herbata z miodem i cytryną.
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
wrzucam U, na którym trochę chudnę, więc w zasadzie to takie U/R : I grahamka z jajecznicą z dwóch jaj na maśle, kiełbaska senacka na ciepło, ketchup, musztarda ; pomidor II dwa kawałki domowego sernika, kawa z mlekiem i cukrem ; jabłko III kilka dużych pierogów z mięsem, kapustą, grzybami ; szklanka coli, 3-4 łyżeczki masła orzechowego ![]() IV pół dużej jogobelli pieczone jabłko z dosypanymi rodzynkami i płatkami kukurydzianymi; podjedzone dwa chudziutkie kabanosy V 1/2 kostki twarogu półtłustego z marynowaną papryką, kromka grahama z masłem i szynką proszę o zerknięcie A, Ervisha - pyszne jedzenie, bardzo miło jest widzieć, jakie zrobiłaś postępy
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie chcesz chudnąć to zwiększ jedzenie i będzie ok ![]() No i dziękuję. Jesteś kolejną osobą, która mi to piszę. To na prawdę miłe . Wiesz ciesze się, że mam już to za sobą i nie chcę do tego wracać. Muszę przyznać, że przed świętami ze stresu zleciały mi 2kg ale na szczęście udało mi się je odzyskać (tyle dobrego jedzenia )
|
|
#3279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pokazujesz, że w szkole nie trzeba jeść tylko kanapek, ale można zjeść dobrą, zdrową i pyszną sałatkę. Do tego ciekawy obiad. Trzymaj tak dalej.
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3281 |
|
BAN stały
|
Ervisha, a Ty tez zmagalas sie z ed?
|
|
|
|
#3282 |
|
Zadomowienie
|
moje leniwe niedzielne U:
8min ABS Ś: woda z sokiem z cytryny, 1/4 grejpfruta, 4 placuszki z płatkami gryczanymi, owsianymi i mąką razową z cynamonem i jabłkiem, zjedzone z mieszanką serka wiejskiego, jogurtu naturalnego i chudego twarogu z domowym dżemem truskawkowym i Activią malinową ze zbożami (wszystkiego po trochu) + czerwona herbata 45min z Ewą Chodakowską IIŚ: kromka razowca z musztardą i domowym pasztetem, kawałek kiełbasy wiejskiej, resztka domowego pasztetu, żeby się nie zepsuł kilka fistaszków O: zupa jarzynowa (marchewka, pietruszka, pieczarki) z gotowanym mięskiem z kurczaka, kromka razowca K: omlet (chociaż w sumie ciężko to nazwac omletem, ale nie chciałam wyrzucac żółtek) z 1,5 żółtka, chlustu mleka, 3plasterków polędwicy, połowy plasterka sera żółtego, 1/4 papryki i odrobina serka wiejskiego + keczup do tego dużo herbat i wody i jak to się prezentuje?
|
#3283 | |
|
Zadomowienie
|
Miikiii, takie pytania na PW
![]() Cytat:
![]() ![]() moje Uuu I banan zawinięty w tortillę pełnoziarnistę posmarowaną masłem orzechowym i miodem - i pokrojony - wyglądał jak sushi dwie godziny na wycieczce rowerowej II sałatka gyros z sosem kupna z biedronki - dobry skład i całkiem pożywna, jedzona w terenie ![]() III zupa krem z groszku i soczewicy, pieczone udko z kurczaka IV jajecznica z dwóch jaj, serek wiejski, sałatka warzywna podwieczorku nie ma bo jakoś tak.
'cause I wouldn't know where to begin.. Edytowane przez Bellamy Czas edycji: 2012-04-15 o 20:41 |
|
|
|
|
#3284 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i te 31 kg robi wrazenie, gratuluje |
|
|
|
|
#3285 | |
|
Zadomowienie
|
dziekuję
Cytat:
|
|
#3286 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3287 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim, trafiłam na ten wątek przypadkowo i to mój pierwszy post.
Chciałam Was zapytać co myślicie o moim odżywianiu- a konkretniej- nie za dużo tu słodyczy ;P? Dziś cały dzień nad książkami. U 1 Śniadanie- 3 kromki domowego żytnio- orkiszowego razowca z pastą twarogową z rzodkiewką, szczypiorkiem i pomidorem, jogurt 'aleowoc light' truskawkowy, kawa z mlekiem. 2. przekąska- kostka czekolady 80%, jabłko duże. 3.Obiad- mała pierś z kurczaka pieczona w sezamie i rodzynkach, warzywa na patelnię 'greckie' z biedronki, kilka łyżek duszonej marchewki z groszkiem. 4. Deser- lody czekoladowe (filiżanka), jogurt naturalny z kako i wiórkami kokosowymi. 5. Bułka pszenna z serkiem paprykowym, wędliną z indyka, pomidorem, oliwkami i pieprzem ziołowym, jabłko. 6. Plaster ciepłego ciasta drożdżowego z maszyny do chleba. Pije ze 2 kubki zielonej herbaty no i dziś kręciłam łącznie ok. godzinki hula-hop. Dziękuję wszystkim gorąco za oceny i rady. Zastanawiam się po prostu czy moja dieta jest pełnowartościowa, co mogę poprawić żeby było zdrowiej. Mam wagę w normie i nie chciałabym ani chudnąć ani tym bardziej tyć
|
|
|
|
#3288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ewentualnie mogłabyś przenieść deser/podwieczorek i dodać do drugiego śniadania żeby wyrównać proporcje.
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
pozno wstalam, U
1. dwie kromki zytniego chleba z maslem, szynka, serem zoltym i jajkiem kawa z mlekiem/jablko/ 2. rosol z bialym ryzem, ziemniaki, kapusta zasmażana, dwa sredniej wielkosci kotleciki drobiowo-pieczarkowe 3. mocne, gorzkie kakao na mleku, duzy kawałek ciasta ambasador ; - ) [rower ok. 1h w sumie] 4. kotlecik drobiowo-pieczarkowy sałatka z sałaty, pomidora, ogórka i oliwy z oliwek:P, makaron razowyteraz jem jabłko
|
|
#3290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
idealnie zwalcza boczki ) to zawsze oglądam jakiś serial bo bym umarła z nudów ![]() dzisiejsze utrzymanie 1. śniadanie: 3 tosty francuskie (z angielki) z serem żółtym i szyneczką, pół pomidora z bazylią. kawa z mlekiem 3.2% 2. II śniadanie: duże danio waniliowe z orzechami laskowymi, migdałami i wkrojonym bananem. sok z 4 marchewek, dużego jabłka i 2 pomarańczy. 3. obiad: miseczka rosołu z lanymi kluskami. na drugie był kurczak w miodzie i sezamie , ziemniaczki, sos, marchewka z groszkiem. duża szklanka wody z cytrynąbasen 45 minut, spacer 1 godzina 4. podwieczorek: pasek gorzkiej czeko. kawa mrożona z karmelem 5. kolacja: bułka z pestkami dyni z masłem i makrelą, 2 ogórki kiszone herbata z cytryną i miodem. |
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cudnie!
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? sama chyba przyznasz że to nieco dziwne <oczopląsu można dostać przecież >śliczne menu
|
|
|
#3293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a racja, czytać i kręcić to dosyć dziwaczne mi się zdarzyło uczyć słówek i kręcić a tak to zazwyczaj oglądam seriale
|
|
|
|
|
#3294 |
|
Zadomowienie
|
takie trochę R
przed: łyżka oliwy z oliwek na czczo, łyk soku marchewkowo-owocowego żeby zabić smak. I: ciemna bułka z ziarnami z masłem, 2 jajkami na twardo i szczypiorkiem. herbata z bratka. II: 1/3 woreczka kaszy gryczanej z wegetariańskim strogonowem, sałatka z ogórka, sałaty, pomidora, szczypiorku i soku z cytryny. III: pomarańcza, 1/3 kostki drożdży piekarskich z wodą. IV: serek wiejski 200 g z amarantusem i zarodkami pszennymi.
|
#3295 |
|
Zadomowienie
|
Ja zawsze kręcę czytając przez 30-40 minut i jakoś jeszcze oczopląsu nie dostałam.
|
#3296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedzielne U. 1.mala bagietka cebulowa z maslem,salata,pomidorem i ogorkiem,2kielbaski drobiowe z ketchupem, inka karmelowa z mlekiem 2.duze monte,i duze jablko, inka karmelowa z mlekiem 3.kurczak w curry grillowany,ziemniaki,bura czki,salatka z salaty,pomidorkow cherry,ketchupu i szczypiorku 4.miseczka popcornu,duze jablko,inka karmelowa z mlekiem po raz trzeci ![]() 1h rolki 5.2kromki tostowego pelnoziarnistego z serkiem ziolowym,salata,wedlina,p omidorem ogorkiem i szczypiorkiem, earl grey z cytryna ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
wole skakanke
|
|
#3297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Moje R na dzis:
1. owsianka (na mleku + dwie lyzki roznych suszonych owocow) 2. jablko i jogurt naturalny 3. salatka z salaty lodowej, tunczyka, papryki, czarnych oliwek i winegretu 4. miseczka leczo (niestety z kielbaski, ale jest duzo warzyw: zielona papryka, cebulka, cukinia), 5. serek wiejski z wkrojonym pomidorkiem.
|
#3299 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsza R
późno wstałam ![]() Ś: odżywka białkowa na mleku (przed treningiem) TF 45 Fire EZ Claass + 10'Stretch IIŚ: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrąb zalane wodą) z twarogiem chudym - pół opakowania, jakieś 100g(wymieszany z 2 łyżkami jogurtu naturalnego), miodem, migdałami, słonecznikiem i gruszką O: ryż na mleku P: marchewka K: sałatka - tuńczyk, jajko, ogórek konserwowy. Wiem, średnio dziś
|
#3300 |
|
Zadomowienie
|
Proszę o ocenę mojego UUU:
1. bułka razowa z margaryną; 2 jaja gotowane z majonezem; herbata z cukrem brązowym 2. kawa z mlekiem; 2 ciasta hity 3. ziemniaki z koperkiem, szynka gotowana w plastrach, sos z pieczarkami; marchewka z groszkiem 4. bułka grahamka z margaryną: pół z wędliną z indyka, serem i pomidorem/ pół z miodem, herbata miętowa 5. wino różowe na dobry sen ![]() U: 1. musli z mlekiem i bananem 2. bułka grhamka z margaryną, krakowską suchą i ogórkiem konserwowym; serek homogenizowany maćkowy waniliowy cały; kawa parzona z mlekiem 3. ziemniaki z tłuszczykiem i pietruchą; pierś z kurczaka smażona na oliwie panierowana; brokuły; surówka 4. soczek marwit jednodniowy marchewkowy 5. 2 kawałki chleba z margaryną, wędliną drobiową i serkiem capri włoskim;pomidor 6. twarożek lekki z płatkami kukurydzianymi; wafel ryżowy z dzikim ryżem no i kakao to tak wieczorem do filmu wszystko przed snem
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

kręcę hula hopem i np. czytam książkę albo oglądam film 

? sama chyba przyznasz że to nieco dziwne <oczopląsu można dostać przecież