Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-14, 20:48   #3271
nikol12
Rozeznanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Brakuje mi obiadu....

Wrzucisz przepis na sałatkę rybną ?
no jest obiad - II ,bo dzisiaj późno wstałam
sałatka była kupna

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
fajnie bardzo

coś tam jesz, ale to takie trochę nijkie, brakuje czegoś konkretnego. nie nudzi Cię takie godzinne kręcenie hulahopem?

nienawidzę brukselki bue. tak sobie ją chrupiesz surową czy jak? bo dla mnie jest nie do przyjęcia pod jakąkolwiek postacią..
a ogólnie jadłospis fajny, jak zawsze, tylko do tych migdałów mogłaś coś dorzucić
nie kręcę hula hopem i np. czytam książkę albo oglądam film

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
patrząc na jakość jedzenia i ilośc ćwiczeń mam wrażenie że realizujesz swój plan z bloga:
"Chcę znów schudnąc. Mogę nawet umrzeć z wygłodzenia"..

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

bellamy-widzę że jest nas dwie antyfanki brukselki
to jedyne warzywo do którego nie moge się przekonać
ten wpis był trochę dawno nie uważasz ? każdy dzień jest inny , nie chcę schudnąć. po prostu lubię ruch i nie widzę w tym nic złego

wiem, że dużo ruchu .
jak powinnam jesć w dni kiedy ćwiczę tak jak dziś ? bo kompletnie nie wiem

Edytowane przez nikol12
Czas edycji: 2012-04-14 o 20:50
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 22:06   #3272
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
nie kręcę hula hopem i np. czytam książkę albo oglądam film [COLOR=Silver]

ten wpis był trochę dawno nie uważasz ? każdy dzień jest inny , nie chcę schudnąć. po prostu lubię ruch i nie widzę w tym nic złego

wiem, że dużo ruchu .
jak powinnam jesć w dni kiedy ćwiczę tak jak dziś ? bo kompletnie nie wiem
to jak lubisz ruch to już lepiej się zapisać na lekcje tańca/tenis/jakaś piłka (chociaż osobiście za sportami drużynowymi typu piłka nożna nie przepadam) bo.. co Ci z tego kręcenia hulahopem?
przed ćwiczeniami zjedz białko albo węglowodany a najlepiej i to i to. po ćwiczeniach możesz zjeść nawet i coś mega słodkiego bo wtedy organizm najlepiej przyswaja węgle proste i tym samym uzupełniasz glukozę więc nie palisz sobie mięśni - i masz ładniej wyrzeźbione ciało.
Stary 2012-04-14, 23:00   #3273
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
to jak lubisz ruch to już lepiej się zapisać na lekcje tańca/tenis/jakaś piłka (chociaż osobiście za sportami drużynowymi typu piłka nożna nie przepadam) bo.. co Ci z tego kręcenia hulahopem?
przed ćwiczeniami zjedz białko albo węglowodany a najlepiej i to i to. po ćwiczeniach możesz zjeść nawet i coś mega słodkiego bo wtedy organizm najlepiej przyswaja węgle proste i tym samym uzupełniasz glukozę więc nie palisz sobie mięśni - i masz ładniej wyrzeźbione ciało.
zgadzam się z Bellamy..

mam wrażenie że jesz z myślą że to spalisz..
to nie ma być złosliwe tylko ,zastanów się czy tak nie jest sama przed sobą

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:

nie kręcę hula hopem i np. czytam książkę albo oglądam film [COLOR=Silver]
to akurat jest ewidentnie chorobowe..
skoncenrtuj się na jednym-albo trening albo czytanie/film..
daj sobie czas tylko na relaks-zasługujesz
Stary 2012-04-15, 17:32   #3274
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

nienawidzę brukselki bue. tak sobie ją chrupiesz surową czy jak? bo dla mnie jest nie do przyjęcia pod jakąkolwiek postacią..
a ogólnie jadłospis fajny, jak zawsze, tylko do tych migdałów mogłaś coś dorzucić
Jak mozesz

Cytat:
no jest obiad - II ,bo dzisiaj późno wstałam
sałatka była kupna
Źle przeczytalam wybacz

Moje bezmięsne U

I owsianka (4 łyżki płatków) 2 kiwi, mały serek wiejski, saszetka musli, pełna garść orzeszków ziemnych po wyłuskaniu
II w szkole: całe 0,600 l pudełeczko sałatki makaronowej (50 gram makaronu, sałata, 3 czubate łyżki kukurydzy, 3 czubate łyżki groszku, pomidor, wędzony pstrąg z Biedronki, sos vinegrett)
pysio kiwi
III 9 pierogów ze szpinakiem i fetą z sosem koperkowym
IV jogurt naturalny z gruszką, 2 kiwi, musli, 2 jajeczkami z czekolady (takie z chrupkami)
V będą 3 kromki razowca z twarożkiem, sałatą, zielonym ogórkiem

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 18:14   #3275
Jorelia
Rozeznanie

P:

I. Dwie kromki razowca:
jedna z masłem, polędwicą, żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem;
druga z masłem, twarogiem i konfiturą wiśniową; kawa z mlekiem.

II. Kubek kakao na mleku z miodem, banan, trzy trójkąciki czekolady Toblerone (późno wstałam)

III. Wątróbka duszona z jabłkiem i cebulką, ziemniaki, sałata ze śmietaną;
szklanka soku marchwiowego.

IV. " W gościach" :
spory kawałek tortu czekoladowo-kokosowego z bitą śmietaną (mniam!)
kieliszek czerwonego wina;
porcja sałatki z rukoli, avokado, gorgonzoli i pomidorków koktajlowych + kawałek bagietki zapieczonej z masłem czosnkowym.

V. Dwa jaja na twardo z majonezem i groszkiem, bułka orkiszowa z Almette jogurtowym i papryką; herbata z miodem i cytryną.

Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału;
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj...
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 18:20   #3276
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
P:

I. Dwie kromki razowca:
jedna z masłem, polędwicą, żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem;
druga z masłem, twarogiem i konfiturą wiśniową; kawa z mlekiem.

II. Kubek kakao na mleku z miodem, banan, trzy trójkąciki czekolady Toblerone (późno wstałam)

III. Wątróbka duszona z jabłkiem i cebulką, ziemniaki, sałata ze śmietaną;
szklanka soku marchwiowego.

IV. " W gościach" :
spory kawałek tortu czekoladowo-kokosowego z bitą śmietaną (mniam!)
kieliszek czerwonego wina;
porcja sałatki z rukoli, avokado, gorgonzoli i pomidorków koktajlowych + kawałek bagietki zapieczonej z masłem czosnkowym.

V. Dwa jaja na twardo z majonezem i groszkiem, bułka orkiszowa z Almette jogurtowym i papryką; herbata z miodem i cytryną.
Na śniadanie i II śniadanie zdecydowanie za mało. Śniadanie powinno dawać porządnego kopa, energii. Powinnaś dodac jeszcze jedną kromkę lub jakieś musli z mlekiem. II śniadanie to przekąska niż posiłek. Fajnie ze zjadłaś ten tort i ze ci smakował

Stary 2012-04-15, 19:21   #3277
Sunday Rose
Zakorzenienie

Hej wrzucam U, na którym trochę chudnę, więc w zasadzie to takie U/R :

I grahamka z jajecznicą z dwóch jaj na maśle, kiełbaska senacka na ciepło, ketchup, musztarda ; pomidor
II dwa kawałki domowego sernika, kawa z mlekiem i cukrem ; jabłko
III kilka dużych pierogów z mięsem, kapustą, grzybami ; szklanka coli, 3-4 łyżeczki masła orzechowego
IV pół dużej jogobelli pieczone jabłko z dosypanymi rodzynkami i płatkami kukurydzianymi; podjedzone dwa chudziutkie kabanosy
V 1/2 kostki twarogu półtłustego z marynowaną papryką, kromka grahama z masłem i szynką

proszę o zerknięcie

A, Ervisha - pyszne jedzenie, bardzo miło jest widzieć, jakie zrobiłaś postępy
Stary 2012-04-15, 19:29   #3278
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
Hej wrzucam U, na którym trochę chudnę, więc w zasadzie to takie U/R :

I grahamka z jajecznicą z dwóch jaj na maśle, kiełbaska senacka na ciepło, ketchup, musztarda ; pomidor
II dwa kawałki domowego sernika, kawa z mlekiem i cukrem ; jabłko
III kilka dużych pierogów z mięsem, kapustą, grzybami ; szklanka coli, 3-4 łyżeczki masła orzechowego
IV pół dużej jogobelli pieczone jabłko z dosypanymi rodzynkami i płatkami kukurydzianymi; podjedzone dwa chudziutkie kabanosy
V 1/2 kostki twarogu półtłustego z marynowaną papryką, kromka grahama z masłem i szynką

proszę o zerknięcie

A, Ervisha - pyszne jedzenie, bardzo miło jest widzieć, jakie zrobiłaś postępy
Mi się podoba Jeśli nie chcesz chudnąć to zwiększ jedzenie i będzie ok
No i dziękuję. Jesteś kolejną osobą, która mi to piszę. To na prawdę miłe . Wiesz ciesze się, że mam już to za sobą i nie chcę do tego wracać. Muszę przyznać, że przed świętami ze stresu zleciały mi 2kg ale na szczęście udało mi się je odzyskać (tyle dobrego jedzenia)

Stary 2012-04-15, 19:40   #3279
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Jak mozesz

Źle przeczytalam wybacz

Moje bezmięsne U

I owsianka (4 łyżki płatków) 2 kiwi, mały serek wiejski, saszetka musli, pełna garść orzeszków ziemnych po wyłuskaniu
II w szkole: całe 0,600 l pudełeczko sałatki makaronowej (50 gram makaronu, sałata, 3 czubate łyżki kukurydzy, 3 czubate łyżki groszku, pomidor, wędzony pstrąg z Biedronki, sos vinegrett)
pysio kiwi
III 9 pierogów ze szpinakiem i fetą z sosem koperkowym
IV jogurt naturalny z gruszką, 2 kiwi, musli, 2 jajeczkami z czekolady (takie z chrupkami)
V będą 3 kromki razowca z twarożkiem, sałatą, zielonym ogórkiem
Bardzo fajny jadłospis Pokazujesz, że w szkole nie trzeba jeść tylko kanapek, ale można zjeść dobrą, zdrową i pyszną sałatkę. Do tego ciekawy obiad. Trzymaj tak dalej.

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 19:46   #3280
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovelykate Pokaż wiadomość
Bardzo fajny jadłospis Pokazujesz, że w szkole nie trzeba jeść tylko kanapek, ale można zjeść dobrą, zdrową i pyszną sałatkę. Do tego ciekawy obiad. Trzymaj tak dalej.
Dziękuję wiesz kanapki mi się przejadły, poza tym nie sycą mnie tak jak ta sałatka. W szkole byłam o 8 do 14 i nie chciałam zapychać sie bułami. Wolałam coś orzeźwiającego i smaczniejszego

Stary 2012-04-15, 20:26   #3281
Miikiii
BAN stały

Ervisha, a Ty tez zmagalas sie z ed?
Miikiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:32   #3282
anpapi
Zadomowienie

moje leniwe niedzielne U:
8min ABS
Ś: woda z sokiem z cytryny, 1/4 grejpfruta, 4 placuszki z płatkami gryczanymi, owsianymi i mąką razową z cynamonem i jabłkiem, zjedzone z mieszanką serka wiejskiego, jogurtu naturalnego i chudego twarogu z domowym dżemem truskawkowym i Activią malinową ze zbożami (wszystkiego po trochu) + czerwona herbata
45min z Ewą Chodakowską
IIŚ: kromka razowca z musztardą i domowym pasztetem, kawałek kiełbasy wiejskiej, resztka domowego pasztetu, żeby się nie zepsuł kilka fistaszków
O: zupa jarzynowa (marchewka, pietruszka, pieczarki) z gotowanym mięskiem z kurczaka, kromka razowca
K: omlet (chociaż w sumie ciężko to nazwac omletem, ale nie chciałam wyrzucac żółtek) z 1,5 żółtka, chlustu mleka, 3plasterków polędwicy, połowy plasterka sera żółtego, 1/4 papryki i odrobina serka wiejskiego + keczup
do tego dużo herbat i wody

i jak to się prezentuje?
Stary 2012-04-15, 20:39   #3283
Bellamy
Zadomowienie

Miikiii, takie pytania na PW

Cytat:
Napisane przez anpapi Pokaż wiadomość
8min ABS
Ś: woda z sokiem z cytryny, 1/4 grejpfruta, 4 placuszki z płatkami gryczanymi, owsianymi i mąką razową z cynamonem i jabłkiem, zjedzone z mieszanką serka wiejskiego, jogurtu naturalnego i chudego twarogu z domowym dżemem truskawkowym i Activią malinową ze zbożami (wszystkiego po trochu) + czerwona herbata
45min z Ewą Chodakowską
IIŚ: kromka razowca z musztardą i domowym pasztetem, kawałek kiełbasy wiejskiej, resztka domowego pasztetu, żeby się nie zepsuł kilka fistaszków
O: zupa jarzynowa (marchewka, pietruszka, pieczarki) z gotowanym mięskiem z kurczaka, kromka razowca
K: omlet (chociaż w sumie ciężko to nazwac omletem, ale nie chciałam wyrzucac żółtek) z 1,5 żółtka, chlustu mleka, 3plasterków polędwicy, połowy plasterka sera żółtego, 1/4 papryki i odrobina serka wiejskiego + keczup

i jak to się prezentuje?
ładnie całkiem

moje Uuu
I banan zawinięty w tortillę pełnoziarnistę posmarowaną masłem orzechowym i miodem - i pokrojony - wyglądał jak sushi
dwie godziny na wycieczce rowerowej
II sałatka gyros z sosem kupna z biedronki - dobry skład i całkiem pożywna, jedzona w terenie
III zupa krem z groszku i soczewicy, pieczone udko z kurczaka
IV jajecznica z dwóch jaj, serek wiejski, sałatka warzywna
podwieczorku nie ma bo jakoś tak.

Edytowane przez Bellamy
Czas edycji: 2012-04-15 o 20:41
Bellamy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:40   #3284
wizjaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anpapi Pokaż wiadomość
8min ABS
45min z Ewą Chodakowską

i jak to się prezentuje?
bardz mi sie podoba
i te 31 kg robi wrazenie, gratuluje
wizjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:50   #3285
anpapi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wizjaa Pokaż wiadomość
bardz mi sie podoba
i te 31 kg robi wrazenie, gratuluje
dziekuję
Cytat:

ładnie całkiem

moje Uuu
I banan zawinięty w tortillę pełnoziarnistę posmarowaną masłem orzechowym i miodem - i pokrojony - wyglądał jak sushi
dwie godziny na wycieczce rowerowej
II sałatka gyros z sosem kupna z biedronki - dobry skład i całkiem pożywna, jedzona w terenie
III zupa krem z groszku i soczewicy, pieczone udko z kurczaka
IV jajecznica z dwóch jaj, serek wiejski, sałatka warzywna
podwieczorku nie ma bo jakoś tak.
bardzo mi się podoba a I wywołała u mnie ślinotok
Stary 2012-04-15, 20:59   #3286
Miikiii
BAN stały

Cytat:
przepraszam
Miikiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 21:44   #3287
gochenko
Przyczajenie

Cześć wszystkim, trafiłam na ten wątek przypadkowo i to mój pierwszy post.
Chciałam Was zapytać co myślicie o moim odżywianiu- a konkretniej- nie za dużo tu słodyczy ;P? Dziś cały dzień nad książkami.

U

1 Śniadanie- 3 kromki domowego żytnio- orkiszowego razowca z pastą twarogową z rzodkiewką, szczypiorkiem i pomidorem, jogurt 'aleowoc light' truskawkowy, kawa z mlekiem.

2. przekąska- kostka czekolady 80%, jabłko duże.

3.Obiad- mała pierś z kurczaka pieczona w sezamie i rodzynkach, warzywa na patelnię 'greckie' z biedronki, kilka łyżek duszonej marchewki z groszkiem.

4. Deser- lody czekoladowe (filiżanka), jogurt naturalny z kako i wiórkami kokosowymi.

5. Bułka pszenna z serkiem paprykowym, wędliną z indyka, pomidorem, oliwkami i pieprzem ziołowym, jabłko.

6. Plaster ciepłego ciasta drożdżowego z maszyny do chleba.

Pije ze 2 kubki zielonej herbaty no i dziś kręciłam łącznie ok. godzinki hula-hop.

Dziękuję wszystkim gorąco za oceny i rady. Zastanawiam się po prostu czy moja dieta jest pełnowartościowa, co mogę poprawić żeby było zdrowiej. Mam wagę w normie i nie chciałabym ani chudnąć ani tym bardziej tyć
gochenko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 21:49   #3288
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gochenko Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim, trafiłam na ten wątek przypadkowo i to mój pierwszy post.
Chciałam Was zapytać co myślicie o moim odżywianiu- a konkretniej- nie za dużo tu słodyczy ;P? Dziś cały dzień nad książkami.

U

1 Śniadanie- 3 kromki domowego żytnio- orkiszowego razowca z pastą twarogową z rzodkiewką, szczypiorkiem i pomidorem, jogurt 'aleowoc light' truskawkowy, kawa z mlekiem.

2. przekąska- kostka czekolady 80%, jabłko duże.

3.Obiad- mała pierś z kurczaka pieczona w sezamie i rodzynkach, warzywa na patelnię 'greckie' z biedronki, kilka łyżek duszonej marchewki z groszkiem.

4. Deser- lody czekoladowe (filiżanka), jogurt naturalny z kako i wiórkami kokosowymi.

5. Bułka pszenna z serkiem paprykowym, wędliną z indyka, pomidorem, oliwkami i pieprzem ziołowym, jabłko.

6. Plaster ciepłego ciasta drożdżowego z maszyny do chleba.

Pije ze 2 kubki zielonej herbaty no i dziś kręciłam łącznie ok. godzinki hula-hop.

Dziękuję wszystkim gorąco za oceny i rady. Zastanawiam się po prostu czy moja dieta jest pełnowartościowa, co mogę poprawić żeby było zdrowiej. Mam wagę w normie i nie chciałabym ani chudnąć ani tym bardziej tyć
bardzo fajny jadłospis, jeśli utrzymujesz wagę to nie masz się czym przejmować ewentualnie mogłabyś przenieść deser/podwieczorek i dodać do drugiego śniadania żeby wyrównać proporcje.
Stary 2012-04-15, 21:52   #3289
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

pozno wstalam, U

1. dwie kromki zytniego chleba z maslem, szynka, serem zoltym i jajkiem kawa z mlekiem

/jablko/

2. rosol z bialym ryzem, ziemniaki, kapusta zasmażana, dwa sredniej wielkosci kotleciki drobiowo-pieczarkowe

3. mocne, gorzkie kakao na mleku, duzy kawałek ciasta ambasador ; - )

[rower ok. 1h w sumie]

4. kotlecik drobiowo-pieczarkowy sałatka z sałaty, pomidora, ogórka i oliwy z oliwek:P, makaron razowy

teraz jem jabłko

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 22:25   #3290
Pia Gizela
Zadomowienie

Cytat:
to akurat jest ewidentnie chorobowe..
skoncenrtuj się na jednym-albo trening albo czytanie/film..
daj sobie czas tylko na relaks-zasługujesz
dajcie spokój, ja jak kręcę hula hopem (mam z wypustkami idealnie zwalcza boczki ) to zawsze oglądam jakiś serial bo bym umarła z nudów

dzisiejsze utrzymanie

1. śniadanie: 3 tosty francuskie (z angielki) z serem żółtym i szyneczką, pół pomidora z bazylią. kawa z mlekiem 3.2%

2. II śniadanie: duże danio waniliowe z orzechami laskowymi, migdałami i wkrojonym bananem. sok z 4 marchewek, dużego jabłka i 2 pomarańczy.

3. obiad: miseczka rosołu z lanymi kluskami. na drugie był kurczak w miodzie i sezamie , ziemniaczki, sos, marchewka z groszkiem. duża szklanka wody z cytryną

basen 45 minut, spacer 1 godzina

4. podwieczorek: pasek gorzkiej czeko. kawa mrożona z karmelem

5. kolacja: bułka z pestkami dyni z masłem i makrelą, 2 ogórki kiszone herbata z cytryną i miodem.

Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 22:30   #3291
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
dajcie spokój, ja jak kręcę hula hopem (mam z wypustkami idealnie zwalcza boczki ) to zawsze oglądam jakiś serial bo bym umarła z nudów

dzisiejsze utrzymanie

1. śniadanie: 3 tosty francuskie (z angielki) z serem żółtym i szyneczką, pół pomidora z bazylią. kawa z mlekiem 3.2%

2. II śniadanie: duże danio waniliowe z orzechami laskowymi, migdałami i wkrojonym bananem. sok z 4 marchewek, dużego jabłka i 2 pomarańczy.

3. obiad: miseczka rosołu z lanymi kluskami. na drugie był kurczak w miodzie i sezamie , ziemniaczki, sos, marchewka z groszkiem. duża szklanka wody z cytryną

5. kolacja: bułka z pestkami dyni z masłem i makrelą, 2 ogórki kiszone herbata z cytryną i miodem.

cudnie!

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 23:58   #3292
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:

dzisiejsze utrzymanie

oglądać film rozumiem ale kręcic i czytać książkę? sama chyba przyznasz że to nieco dziwne <oczopląsu można dostać przecież>

śliczne menu
Stary 2012-04-16, 02:01   #3293
Pia Gizela
Zadomowienie

Cytat:
oglądać film rozumiem ale kręcic i czytać książkę? sama chyba przyznasz że to nieco dziwne <oczopląsu można dostać przecież>

śliczne menu
dziękuję a racja, czytać i kręcić to dosyć dziwaczne mi się zdarzyło uczyć słówek i kręcić a tak to zazwyczaj oglądam seriale

Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 07:47   #3294
Ainnel
Zadomowienie

takie trochę R
przed: łyżka oliwy z oliwek na czczo, łyk soku marchewkowo-owocowego żeby zabić smak.
I: ciemna bułka z ziarnami z masłem, 2 jajkami na twardo i szczypiorkiem. herbata z bratka.
II: 1/3 woreczka kaszy gryczanej z wegetariańskim strogonowem, sałatka z ogórka, sałaty, pomidora, szczypiorku i soku z cytryny.
III: pomarańcza, 1/3 kostki drożdży piekarskich z wodą.
IV: serek wiejski 200 g z amarantusem i zarodkami pszennymi.

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 08:03   #3295
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję a racja, czytać i kręcić to dosyć dziwaczne mi się zdarzyło uczyć słówek i kręcić a tak to zazwyczaj oglądam seriale
Ja zawsze kręcę czytając przez 30-40 minut i jakoś jeszcze oczopląsu nie dostałam.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 08:05   #3296
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
pozno wstalam, U

1. dwie kromki zytniego chleba z maslem, szynka, serem zoltym i jajkiem kawa z mlekiem

/jablko/

2. rosol z bialym ryzem, ziemniaki, kapusta zasmażana, dwa sredniej wielkosci kotleciki drobiowo-pieczarkowe

[rower ok. 1h w sumie]

4. kotlecik drobiowo-pieczarkowy sałatka z sałaty, pomidora, ogórka i oliwy z oliwek:P, makaron razowy

teraz jem jabłko
to to ciasto jeszcze istnieje?taki prawdziwy ambasador? z kawalkami czekolady w tej masie?

Niedzielne U.

1.mala bagietka cebulowa z maslem,salata,pomidorem i ogorkiem,2kielbaski drobiowe z ketchupem, inka karmelowa z mlekiem

2.duze monte,i duze jablko, inka karmelowa z mlekiem

3.kurczak w curry grillowany,ziemniaki,bura czki,salatka z salaty,pomidorkow cherry,ketchupu i szczypiorku

4.miseczka popcornu,duze jablko,inka karmelowa z mlekiem po raz trzeci

1h rolki

5.2kromki tostowego pelnoziarnistego z serkiem ziolowym,salata,wedlina,p omidorem ogorkiem i szczypiorkiem, earl grey z cytryna

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
Ja zawsze kręcę czytając przez 30-40 minut i jakoś jeszcze oczopląsu nie dostałam.
ja tam w ogole nie umiem krecic hula wole skakanke
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 08:45   #3297
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
pozno wstalam, U

1. dwie kromki zytniego chleba z maslem, szynka, serem zoltym i jajkiem kawa z mlekiem A tak sie zastanawiam jak smakuje kanapka z żółtym serem i jajcem

/jablko/

[rower ok. 1h w sumie]

teraz jem jabłko
Smacznie, zdrowo i bardzo fajnie

Cytat:

dzisiejsze utrzymanie

2. II śniadanie: duże danio waniliowe z orzechami laskowymi, migdałami i wkrojonym bananem. sok z 4 marchewek, dużego jabłka i 2 pomarańczy. uważaj z tym Danio bo niektórzy Cię za niego ukamienują Mi się bardzo podoba Bardzo smacznie

Jak zwykle rewelacja

Stary 2012-04-16, 08:49   #3298
monita01
Zakorzenienie

Moje R na dzis:

1. owsianka (na mleku + dwie lyzki roznych suszonych owocow)
2. jablko i jogurt naturalny
3. salatka z salaty lodowej, tunczyka, papryki, czarnych oliwek i winegretu
4. miseczka leczo (niestety z kielbaski, ale jest duzo warzyw: zielona papryka, cebulka, cukinia),
5. serek wiejski z wkrojonym pomidorkiem.
Stary 2012-04-16, 11:27   #3299
LittleWoman
Zadomowienie

Dzisiejsza R

późno wstałam
Ś: odżywka białkowa na mleku (przed treningiem)
TF 45 Fire EZ Claass + 10'Stretch
IIŚ: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrąb zalane wodą) z twarogiem chudym - pół opakowania, jakieś 100g(wymieszany z 2 łyżkami jogurtu naturalnego), miodem, migdałami, słonecznikiem i gruszką
O: ryż na mleku
P: marchewka
K: sałatka - tuńczyk, jajko, ogórek konserwowy.

Wiem, średnio dziś
Zdrowe odżywianie
Zapuszczam włosy

LittleWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 11:39   #3300
mpati86
Zadomowienie

Proszę o ocenę mojego UUU:
1. bułka razowa z margaryną; 2 jaja gotowane z majonezem; herbata z cukrem brązowym
2. kawa z mlekiem; 2 ciasta hity
3. ziemniaki z koperkiem, szynka gotowana w plastrach, sos z pieczarkami; marchewka z groszkiem
4. bułka grahamka z margaryną: pół z wędliną z indyka, serem i pomidorem/ pół z miodem, herbata miętowa
5. wino różowe na dobry sen

U:
1. musli z mlekiem i bananem
2. bułka grhamka z margaryną, krakowską suchą i ogórkiem konserwowym; serek homogenizowany maćkowy waniliowy cały; kawa parzona z mlekiem
3. ziemniaki z tłuszczykiem i pietruchą; pierś z kurczaka smażona na oliwie panierowana; brokuły; surówka
4. soczek marwit jednodniowy marchewkowy
5. 2 kawałki chleba z margaryną, wędliną drobiową i serkiem capri włoskim;pomidor
6. twarożek lekki z płatkami kukurydzianymi; wafel ryżowy z dzikim ryżem no i kakao to tak wieczorem do filmu wszystko przed snem
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości