|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1862 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
Cytat:
![]() Cytat:
i wiem jaka to ulga opróżnić pokoik który wcześniej był graciarnią my właśnie jesteśmy na takim etapie ![]() fajne zakupki |
||
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Ooolllccciiiaaa
zakupy boskie ! będzie maly przystojniak masakra ale jestem dziś zmęczona wszystko Mnie boli
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No naprawdę - nareszcie! |
|
|
|
|
#1865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajna chusta!
|
|
|
|
|
#1866 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powiem ci, że zauważyłam, że jak nie śpię dlugo i jestem aktywna to nastepnego dnia nasz Franko tez mnie nie obkopuje. mam wrażenie, że odpoczywa po dniu pelnym wrażeń. szczególnie jak jestem gdzies w gościach albo znajomi są u nas. Pewnie siedział z uchem przy brzuchu i uczestniczył w imprezie a następnego dnia musi odpocząć. I Twoja córcia na pewno też ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Piękne ubranka! Też kupiliśmy taką polóweczkę dla naszego Frania w H&M. |
|||||
|
|
|
#1867 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ad 2 - zdecydowanie powinnam pójść w Twoje ślady ![]() nie ma ciacha, może być taki wynalazek ![]() ![]() /zał./ (robiłam porządki w zdjęciach i właśnie znalazłam te panna cottę, którą wymodziłyśmy z pół roku temu ze szwagierką - szkoda, że przepis poszedł gdzieś w las, bo bym dziś powtórzyła) Dzięki za wszystkie gratulację i toasty! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1868 |
|
Rozeznanie
|
ja tez .. co za pogoda.. i wogule jakos sie dzis dziwnie czuje. Rano mnie lamalo jak na grype, a teraz cala sie lepie i leci mi jakies smierdzace cos... czuje sie wstretna.
A w przerwach slucham Rubika. Strasznie lubie takie pompatyczne chóry ![]() tylko net mi strasznie muli i sie wiesza co jest conieco irytujace.. |
|
|
|
#1869 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1870 |
|
Rozeznanie
|
ja mialam i odradzam, juz to kiedys pisalam ale powtorze -chusty są naprawde strasznie niepraktyczne
|
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwilą miałam rozmowę z mamą TZta na skype...
najpier standard co słychac itp... potem rozmowa o wozku, no i ona zaczeła coś mowic o kremach na rozstępy, ze pytała sie w aptece, ze jest duzy wybor (nie wiem po co bo nie prosiłam jej o to), na to jej mowie, ze mam specjalny balsam dla kobiet w ciąży i dodatkowo mam oliwkę i się tez smaruje.. na to ona mądrości zyciowe, ze mozna jeszcze skóre na brzuchu szczypac, bo niby to zapobiega rozstępom na co jej powiedziałam ze nie bede tak robic, bo sie smaruje i ze jak mają wyjsc rozstępy to i tak wyjdą...no to kolejne pytanie, czy szoruje sutki szczotka o miękkim włosiu jak mi radziła, no i ja znow ze nie będe tak robic, ze wyczytalam, ze to nie pomaga i ze zobacze jak to bedzie bez zadnych przygotowan sutkow. no i oburzenie, jak to przeciez inaczej na bank maly mi pogryzie sutki i bez tego mleko bedzie lecialo z krwia itp... kurcze mowie spokojnie, ze nie bede, bo cos tam... na to ze ona, jej mama, synowi i reszta swietych tak robila, no i ze tak sie powinno robic... a ja mowie ze byly inne czasy, a ona: ale piersi te sameale sie wkurzylam ! na szczescie TZ siedzial obok i mnie poparl no i probowal zmienic temat, ale na szczescie po chwili rozmowa się skonczyla... musialam sie wygadac, bo wkurza mnie takie na sile radzenie co mam robic
|
#1872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W sumie nie ma sposobu na całkowite niesłuchanie tego wołania, więc ja w pewnym momencie zaczęłam po prostu kupować rzeczy większe - rozmiar 74, 80... Albo buty (dzięki czemu mam już 6 par kompletnie nieprzydatnych, za to jakże słodkich bucików dla niemowlaka) Naprawdę powinnam się puknąć w głowę. Solidnie
|
|
|
|
|
#1873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też dzisiaj sobie obiecałam że absolutnie nie kupię już nic mniejszego niż na 74cm,hehe
|
|
|
|
|
#1874 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nic z tego nie robilam i ani rozstepow ani z karmieniem nie mialam problemow... no trudna taka sytuacja, i balansowanie zeby z jednej str robic po swojemu a z drugiej nie urazic.. |
|
|
|
|
#1875 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna Cytat:
niestety musisz sie przygotowac na to ze napewno beda po porodzie wkurzajace rady, chyba najlepiej wpuszczac to 1 uchem, ale wiem z enie raz sie nie da tak bez emocji![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewka, co za tupet! Naprawdę wypowiada sie na temat Twoich sutków
|
|
|
|
|
#1877 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem mi tylko przypomina bym tego nie wykorzystywała ![]() Śliczne rzeczy kupiłaś dla synka Cytat:
Znam osoby bardzo zadowolone z chust.chyba to przez pogodę, u mnie to samo Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż mi własnie wyciska pomarańczki na soczek
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jutro mam wizytę u ginekologa
Dziś mi się nawet śniła ta wizyta
|
|
|
|
#1880 |
|
Wtajemniczenie
|
phdwao śliczne te rzeczy z pieskiem
strasznie podobają mi się właśnie beżowe/szare/błękitne ubranka i takich mam najwięcej ale zamulasta pogoda za 2 tygodnie majówka a ja się czuje jakby luty był![]() zjadłam sushi z pieczonego łososia mmmmmmniammm
|
|
|
|
#1881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Już wróciliśmy z CH. Kupiliśmy farbę i jutro dalszy ciąg malowania pokoiku. Poza tym kupiliśmy prześcieradełko na zmianę- dla zainteresewanych- w Carrefour są prześcieradełka do łóżeczka 120x60 za 10 zł. W marketach Bomi jest promocja na Pampersy- Paczka New baby- 80 szt lub paczka Pampers Premium Care mini 72 szt kosztuje 39,99 zł Jeszcze wcześnie na takie zakupy, ale my wzięliśmy jedną pakę ![]() Dostaliśmy od bratowej męża komplet poszewek dla dzidzi + ochraniacz+ prześcieradełko, więc będziemy mieć na zmianę Cytat:
Kupiłam wapno i będę pić. Może to ustąpi![]() Dla zainteresowanych- wapno Zdrovit jest przeznaczone dla ciężarnych i karmiących piersią Cytat:
|
|
#1882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1883 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bedzie dlawnuczki ale nie zamierza wydac duzo, tym bardziej ze mam nieuzywany fotelik samochodwy wiec kubpuje wozek 2w1![]() zaraz bede jadla ananaska i kiwi
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
#1884 |
|
Rozeznanie
|
wiem ze jest moda na chusty i ze niby fajne ale ja pozostane nieugieta. Dlaczego - z wlasnego doswiadczenia wiem ze dziecko w powietrzu sie nie utrzyma samo wiec albo ktos musi pomoc przy zapakowaniu go do tego albo potrzebne jest jakies stanowisko - tak wiec jak raz zamotasz to juz wiecej nie wymotasz-dopiero po powrocie do domu. Nie usiadziesz bo za ciasno(siadajac zgniatasz dziecku nogi), nie masz jak odpoczac,bo jak wyjmiesz to juz nie wsadzisz wiec caly czas musisz niesc na sobie, jak sie dziecko zrąbie to sie zacznie wyrywac, co tez jest meczace. Na plecach nigdy mi sie nie udalo zawiązac bo ciagle mialam wrazenie ze zaraz spadnie. Do tego dziecko jest unieruchomione a nie kazde to lubi, a jak zle ulozysz to mu krew do nog nie bedzie dochodzic. Poza tym malutkiego dziecka trudno jest tak zawinac zeby sie nie "lało" i nie wyginal mu sie kregoslup, a takie juz chodzace nie pozwoli sie tak ograniczyc ruchowo poza tym jest ciezkie, wiec to zdaje egzamin przez pare miesiecy tylko. Poza tym taki ciezar na sobie - nikt mi nie powie ze nie przyprawi o zylaki przy czestym uzywaniu.
Generalnie jak dostalam takie zwykle nosidelko to chusta poszla w kąt i mole ją zezarły. Na sprobe sugeruje wziasc worek ziemniakow (tak-taki 10kg) i sprobowac go na sobie zamotac ![]() zaraz mamy z drugiego forum powiedza ze gwiazda sie wymadrza i jedyną sluszną prawdę podaje
|
|
|
|
#1885 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam sałatkę grecką i poprawiłam krówkami
PychaMaciejka super, że dostaniecie wózek ![]() chce_byc_mama śliczne ciuszki, sukieneczka boska ![]() Cytat:
![]() depoison za 30 tydzień ![]() ooolllccciiiaaa ładne ciuszki Przystojniak będzie z Twojego Oskarka ![]() BArdzo ładny kolor, jak już się kiedyś w to omotasz to napisz jak Ci to poszło ![]() Cytat:
moja też mi często daje dobre rady i ja jej zawsze ale to absolutnie zawsze przytakuję A potem robię po swojemu. I nawet mojego małż uczuliłam, że jak mama będzie pytać czy coś tam zrobiłam tak jak radziła to też ma przytakiwać Na początku próbowałam jej tłumaczyć, że coś tam się nie sprawdzi, że mi nie pasuje itp, ale to było jak grochem o ścianę. Jak przytaknę jest spokój ![]() Cytat:
Ale jak tu się oprzeć kiedy te ciuszki, butki, czapeczki są takie słodziutkie |
|||
|
|
|
#1886 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1887 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I nie nakręcaj się brakiem ruchów... Cytat:
Cytat:
Impreza była udana, więc troche posiedziałam A ikeowe zakupy pokażę jak już pomalujemy pokoik Ktoras z was pytała, czy się nie bałam, że mnie tłum zgniecie - owszem, dlatego po 2 wyszłam, bo było strasznie tłoczno, jeden chłopak nawet spadł na mnie, pośliznął się na schodach, ale spoko, nic się nie stało... Na pewno nie są to miejsca przyjazne ciężarówkom i ogólnie na daleko od takich mimo, że bawiłam się super Ale ja to ja, wieczna małolata, więc można mi ten wybryk wybaczyć ![]() Cytat:
ja jakbym miała wybór i wiedziałabym, że ktoś, kto funduje, ma na to dużo kasy, to bym wybrała coś droższego, choćby właśnie buggaboo.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja we wtorek ! Nie mogę się doczekać, bo pierwszy raz będę podpięta do ktg, 30sty tydzień zaczniemy, a to zobowiazuje hehe. idę robić krewetki mniam mniam. |
|||||||||
|
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O szczypaniu też gdzieś czytałam - pobudza krążenie, ale to chyba ma przeciwdziałać celulitowi i tą radę w ciąży też bym puściła mimo uszu. Pomijając fakt, że później też nie zamierzam sprawiać sobie bólu. |
|
|
|
|
#1889 |
|
Zadomowienie
|
Ale dobry obiadek miałam
![]() Dziewczyny, jutro się okaże, bo ta wstrętna baba zdecyduje ostatecznie, mam nadzieję, że dojdzie do ładu ze sobą i dotrze do niej, że to nie nasza wina i nie moja działka, żeby płacić za remont. Na razie będę się kąpać u sąsiadki ( mam super sąsiadkę ) A wodę mam jeszcze w kuchni Jakoś dam radę, a jak nie wyjdzie po mojej myśli to będziemy szukać innego mieszkania.
|
|
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas teraz cała sypialnia jest zawalona rzeczami Małego
![]() Cytat:
Jakie słodziaki Pysznie ![]() No to trzymam kciuki za dobre wieści
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

a o 7 wstawalam na carboot wic jestem padnieta.

) Ja się na tym nie znam, ale było dwóch hydraulików i podobnie to wycenili. Rozmawialiśmy z właścicielką, powiedzieliśmy jej co się stało i ile będzie kosztować naprawa, ona powiedziała, że zapłaci, bo w końcu to nie nasza wina, że to było stare itd. a wczoraj zaczęła się wykręcać, że w umowie jest napisane, że drobne naprawy należą do osoby, która wynajmuję mieszkanie i że to jednak nasza wina i ona gorsza na to nie da. Małpa wredna,że tak delikatnie to ujmę. No i co my mamy zrobić. to trzeba naprawić, rozkuć wannę która jest wmurowana itd. na ścianach jest tapeta zamiast kafelek tutaj, więc wiecie jak to będzie wygladać, więc trzeba zorbić praktycznie remont łazienki...a nas na to nie stać kompletnie, a przecież muszę mieć łazienkę

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

na co jej powiedziałam ze nie bede tak robic, bo sie smaruje i ze jak mają wyjsc rozstępy to i tak wyjdą...

Ona może wybrać nawet wózek za 3,5-4 tys., a ja wcale takiego nie chcę, bo niby po co? Tylko jak płaci ktoś inny, to już muszę wybrać taki, który na pewno przetrwa przynajmniej rok lub półtorej! Także paradoksalnie wcale nie ułatwi mi to wyboru.