Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-15, 20:06   #3721
clauudik
Rozeznanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
tzn podpasek po porodzie mam 2 paczki, ale tych podkladow do porodu mam 5szt.
To się chyba nie zrozumiałyśmy wydaje mi się, że Ty mówisz o czymś takim:klik
ja natomiast o takich podkładach: klik

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:07   #3722
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
nie mówię, że muszą,ale mogą ja je uważam ża bardzo przydatne. kwestia alergii to już inna rzecz, ale to wiadomo wychodzi w praniu. w szpitalu również u mnie się tych chusteczek używa, neonatolodzy wypowiadają się pozytywnie, raczej częściej pieluszki uczulają niż chusteczki.

gabbi,co do oliwek i balsamów.. jeśli do kąpieli nie używa się emolientów (emolium, oilatum, balneum) to skóra po kąpieli nie jest nawliżona,bo środki do mycia,nawet dla dzieci mają tylko właściwości myjące, mimo zachęcających haseł na opakowaniach ze extra super nawilżenie. Pytałam kiedyś panią doktor od neonatologii co sądzi o stosowaniu emolientów. powiedziała,że nie ma sensu od nich zaczynać,bo są niestety drogie i mogą okazać się zbędne. najlepiej zaczynać od zwykłych środków myjących,czy mydeł dla dzieci. jeśli nie uczulają nie ma potrzeby żeby używać tych dla alergików. a wtedy ciało trzeba nawilżyć,a wręz u maluszka natłuścić,bo skóra jest cieniutka i wymaga nawilżania. kiedyś jak oliwkowałam dzieciątko na patologii noworodka,nie mogłam wyjść z szoku jak wsiąkała w niego oliwka tak skóra potrzebowała Gabbi,jeśli boisz się środków chemicznych w produktach do pielęgnacji,możesz kupić oliwkę czy mleczko dla niemowląt organiczne. ale to niestety też jest wydatek.
Ja nie zapytałam, czy wg Ciebie muszą używać, tylko czy powinny Moim zdaniem jest bardziej prosta metoda (woda+waciki), zdrowsza i tańsza więc dlaczego np. położna jej nie poleca? Przecież te chusteczki są nawilżane samą chemią, która tak czy siak oddziałuje na skórę.

Nie doczytałaś chyba, że ja planuję używać oliwki. Abstrahuję od sytuacji, kiedy dziecko wymaga dodatkowego nawilżenia. Różnie może być. Rozmawiamy raczej o skórze normalnej noworodka, która nie wymaga specjalnej pielęgnacji. Nawiązywałam przede wszystkim do smarowania dzidziusia po kąpieli, a nie do tego w czym się kąpie.

Raczej odchodzi się teraz od tzw. "ułatwień" i wraca się do natury. Wszechobecne jest powiedzenie, że cywilizacja nas wykańcza, a te wszystkie "udogodnienia" (m.in. kosmetyki) to też "postęp" cywilizacyjny.

O ile w sprawie pielęgnacji dziecka mogę tylko teoretycznie pisać, o tyle mogę napisać na własnym przykładzie, że odkąd używam mniejszej ilości kosmetyków i takich, które składem są jak najbardziej zbliżone do natury, to moja skóra jest ładniejsza. Staram się również nie wspierać koncernów, które masowo testują na zwierzętach. Ale to znowu zupełnie inny temat

Boli mnie dzisiaj, pierwszy raz, spojenie łonowe Momentami tak bardzo, jakby ktoś mi siłą rozciągał kości Też tak macie, lub miałyście?
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:08   #3723
andzya
Zakorzenienie

Cześć mamuśki
"Przeleciałam" Was pobieżnie, bo nie mam siły czytać wszystkiego dokładnie...
Dzisiaj czuję się fatalnie, jest mi niedobrze, dalej mnie trochę czyści
Bóle brzucha jak na okres stają się coraz mocniejsze A do tego, żeby mi nie było za dobrze wiecie co mi doszło? Mam wrażenie, że biodra mi się rozjeżdżają i ten ból promieniuje mi aż po uda I mój śluz powrócił ze zdwojoną siłą. heh, brzmię zupełnie jak jakaś kupka nieszczęścia, ale tak się właśnie dzisiaj czuję
Jeszcze do tego jestem pokłócona z mężem i jest super.

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
genialna jesteś Ale dzisiaj krążąc po sklepach odkryłam, że rozmiar 80E z H&M nawet pasuje

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Potwierdzam! Też mnie uczono, że atrakcje żołądkowe są wśród oznak porodu
czyli wymioty też? Od wczoraj jest mi tak strasznie niedobrze....

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość

Bo disnemar to zwykła sól fizjologiczna, a acatar fast, to moja droga jest sól fizjologiczna aromatyzowana. wersja luksusowa soli, rolls royce wśród soli fizjologicznych. A poważnie, to to jest sól z olejkami, ale takimi, które można stosować w ciąży - daje takie wrażenie czystego powietrza w nosie Mozna stosować w ciąży i u dzieci od 6 lat. disnemar jest bez ograniczenia wieku.
Już kupiłam Acatar Fast i ładuje go co chwilę, bo średnio mi pomaga. Ale mam przynajmniej uczucie, że coś robię w tym kierunku

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile paczek podkładów poprodowych kupujecie? Tak myślę, że 3 wystarczą?
ja mam 3, oprócz tego kupilam sobie dwa opakowania always tych na noc i coś tam jeszcze.

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
ja mam 4, i nie polecam tych z belli - nawet kleju nie maja, co za szajs....
no niestety kupiłam te z belli, trudno się mówi

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
We wtorek okaże się czy tam gdzie chcę rodzić jest CC na życzenie, ale jestem zdecydowana na CC. Jakoś nie boje się tego, że będę cierpieć z powodu bólu brzucha bo kiedys juz miałam mały zabieg na brzuchu i nic, a nic mnie nie bolało, a do porodu SN przez krążek nie mogę się przygotwać, do tego z powodu częstych infekcji skóra tam na dole bardzo często mi pękała, często przez miesiąc nie mogłam uprawiać sexu no i do tego jeszcze hemoroidy, które przy parciu na pewno mi wyjdą, a w moim przypadku hemoroidy to masakra. Przez póltora tygodnia leże i wyję. Lekarz mnie kiedys ostrzegł żebym najpierw z tym zrobiła porządek, a póżniej zachodziła w ciąże, ale ja bardzo chciałam już dzidziusia więc olałam temat. Więc wychodzi na to, że mogę być bardziej zmasakrowana na dole niż na brzuchu. No i do tego jeszcze dochodzi komfort psychiczny, że po prostu tak wole itp. itp.....
mimo wszystko podziwiam, że chcesz rodzić przez CC. Dzisiaj akurat rozmawiałam z Tatą na ten temat i po raz kolejny utwierdziłam się w przekonaniu, że zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby tylko urodzić sn.
Stary 2012-04-15, 20:15   #3724
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
To się chyba nie zrozumiałyśmy wydaje mi się, że Ty mówisz o czymś takim:klik
ja natomiast o takich podkładach: klik
ooo wlasnie!!!

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki
Bóle brzucha jak na okres stają się coraz mocniejsze A do tego, żeby mi nie było za dobrze wiecie co mi doszło? Mam wrażenie, że biodra mi się rozjeżdżają i ten ból promieniuje mi aż po uda I mój śluz powrócił ze zdwojoną siłą. heh, brzmię zupełnie jak jakaś kupka nieszczęścia, ale tak się właśnie dzisiaj czuję

.
ojoj
bole ud podobno wsazuja, ze niedlugo zblizy sie porod
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:16   #3725
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
ale mamy dzisiaj dzien lenia....
nic tylko jemy, ogladamy filmy i drzemiemy

super lazienka jaka duzaaaaa

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

wczoraj radzilam sie kolezanki jakie pieluszki byly dla jej mlodego dobre to stwierdzila, ze DADA z Biedrony

na razie mam jedna pake pamperswo, ale w biedronce widzielismy te DADA premium i chcielismy wziac, ale wolalam sie jeszcze wstrzymac, ale chyba podjde i kupie.
u mnie kuzynka tak samo chwali dady z biedrony,ale znowu inna osoba mi odradzała bo jej dziecko je przesikiwało,więc pewnie zależy od dziecka.np Pampers Sleep & Play też są podobno fajne ale znalazłam tylko od 4-9 kg mniejszych nie ma a maja niższą cene niz dady
Stary 2012-04-15, 20:18   #3726
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja nie zapytałam, czy wg Ciebie muszą używać, tylko czy powinny Moim zdaniem jest bardziej prosta metoda (woda+waciki), zdrowsza i tańsza więc dlaczego np. położna jej nie poleca? Przecież te chusteczki są nawilżane samą chemią, która tak czy siak oddziałuje na skórę.

Nie doczytałaś chyba, że ja planuję używać oliwki. Abstrahuję od sytuacji, kiedy dziecko wymaga dodatkowego nawilżenia. Różnie może być. Rozmawiamy raczej o skórze normalnej noworodka, która nie wymaga specjalnej pielęgnacji. Nawiązywałam przede wszystkim do smarowania dzidziusia po kąpieli, a nie do tego w czym się kąpie.

Raczej odchodzi się teraz od tzw. "ułatwień" i wraca się do natury. Wszechobecne jest powiedzenie, że cywilizacja nas wykańcza, a te wszystkie "udogodnienia" (m.in. kosmetyki) to też "postęp" cywilizacyjny.

O ile w sprawie pielęgnacji dziecka mogę tylko teoretycznie pisać, o tyle mogę napisać na własnym przykładzie, że odkąd używam mniejszej ilości kosmetyków i takich, które składem są jak najbardziej zbliżone do natury, to moja skóra jest ładniejsza. Staram się również nie wspierać koncernów, które masowo testują na zwierzętach. Ale to znowu zupełnie inny temat

Boli mnie dzisiaj, pierwszy raz, spojenie łonowe Momentami tak bardzo, jakby ktoś mi siłą rozciągał kości Też tak macie, lub miałyście?
Gabbi ja tez stosuję kosmetyki nietestowane na zwierzetach i takowe można równiez znaleźć dla maluszka. Pytałaś czy powinny być przy każdej pielęgnacji,więc napisałam,że mogą,ale nie muszą. co do wacików,to jakoś mi ciężko sobie to wyobrazić... mała powierzchnia wacika,do tego kłaczy..w takich sytuacjach, kiedy naprzykład dziecko narobi sobie po pachy wolę je rozebrać i umyć pod kranem, przy wanience. i wiem,że mamy które nie chcą używac chusteczek,to właśnie tak robią.
pisałaś,że nie trzeba nawilżać skóry po kąpieli,jeśli dziecko kąpie sie w płynie nawliżającym skórę. dlatego napisałam,że płyn do mycia skóry ma za zadanie głównie ją umyć,a nie nawilżyć. Niestety skóra noworodka z natury jest jednak skórą wymagającą pielęgnacji.
Znalazłam nawet eko chusteczki nawliżane bardzo przyjemny skład: http://sklep.ekodzieciak.pl/chustecz...zne-p-975.html
co do bólu spojenia - więzadła się rozciągają,również te spojenia,stąd ten ból

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:18   #3727
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Ja Ci się wcale nie dziwie, pewnie zachowałabym się podobnie, chociaż nie wiem, czy spałby na dywanie. Strasznie mnie to ubawiło

Śliczna

Ja nawet nie chcę zaczynać rozmowy dzisiaj na żaden poważny/ciążowy temat bo też się skończy na płaczu i kłótni, czuję to. A chwilami jak na niego patrzę to mam ochotę rozszarpać. Ta pogoda plus hormony - bardzo niedobra mieszanka

Po to tu jesteśmy żeby wyrażać swoje zdanie, nawet to, które różni się od innych. Każda z nas może mieć inny pogląd na daną sprawę, fajnie jest móc je porównać. A co do antybiotyków, to ja biorę już drugi albo trzeci raz w ciąży i też za każdym razem był doustnie, a dowcipnie jakiś antygrzyb.

5 sztuk?! Licząc co najmniej 3 dni w szpitalu, kiedy leci z Ciebie najwiecej to zdecydowanie za mało! To przepraszam w czasie okresu ta kobieta zmienia podpaskę raz dziennie?! Ja mam 2 paczki (po 10 szt.) i dokupię na pewno jakieś wielkie podpaski jeszcze.
moniczka pisała o podkładach na łóżko

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
a możesz polecić jakie no i czy mają ten pasek klejący/ bo dziewczyny tu pisały że nie wszytskie mają i już mi się pomieszało które tak a które nie ja kompletnie nie w temacie jeszcze z podkładami, no i w podpaski też wypadało by sie zaopatrzyć chyba tylko takie tradycyjne , któreś np. z tych : http://www.bella.pl/pl_PL/productsBrand/bella czy np. always na noc?
no i rozumiem że podkłady to rodzaj podpaski (nie widziałam chyba nigdy na oczy) a trzeba mieć jeszcze jakieś podkłady na łóżko?
Na łóżko też potrzeba.
Ja mam 10 szt. Stwierdziłam, że jak nie zużyję w szpitalu, to może później przydadzą się do łóżeczka Hani Ale nie wiem, czy to dobry pomysł.
Natomiast podkłady, takie do majtek, mam zwykłe. O takie http://allegro.pl/poporodowe-ginekol...241554354.html

I kupiłam majtki jednorazowe, z których nie jestem zadowolona Po pierwsze wydają mi się jakieś mizerne, a po drugie są za małe Takie http://allegro.pl/majtki-poporodowe-...245680396.html

Zdecydowałam, że oddaję towar zamówiony u BABY RAJ. Zapewniają mnie, że pokrywają koszty przesyłki. Zobaczymy jak będzie w praktyce.
Stary 2012-04-15, 20:21   #3728
doris888
Rozeznanie

a ja patrzę włąśnie na podkłądy z Hartmana bo któraś z dziewczyn tu polecała, i jak myslicie które lepsze? http://www.sklep-med.pl/product_info...oducts_id/1857 czy takie http://www.sklep-med.pl/product_info...oducts_id/1822 i orientujecie się gdzie można je dostać ( oprócz aptek internetowych), jakieś sklepy sieciowe?
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:24   #3729
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Gabbi ja tez stosuję kosmetyki nietestowane na zwierzetach i takowe można równiez znaleźć dla maluszka. Pytałaś czy powinny być przy każdej pielęgnacji,więc napisałam,że mogą,ale nie muszą. co do wacików,to jakoś mi ciężko sobie to wyobrazić... mała powierzchnia wacika,do tego kłaczy..w takich sytuacjach, kiedy naprzykład dziecko narobi sobie po pachy wolę je rozebrać i umyć pod kranem, przy wanience. i wiem,że mamy które nie chcą używac chusteczek,to właśnie tak robią.
pisałaś,że nie trzeba nawilżać skóry po kąpieli,jeśli dziecko kąpie sie w płynie nawliżającym skórę. dlatego napisałam,że płyn do mycia skóry ma za zadanie głównie ją umyć,a nie nawilżyć. Niestety skóra noworodka z natury jest jednak skórą wymagającą pielęgnacji.
Znalazłam nawet eko chusteczki nawliżane bardzo przyjemny skład: http://sklep.ekodzieciak.pl/chustecz...zne-p-975.html
co do bólu spojenia - więzadła się rozciągają,również te spojenia,stąd ten ból
Z tym kranem, to też dobry pomysł. Jeśli tylko opanuję tą technikę, to na pewno będę korzystać
Te chusteczki eko też są niezłe, ale jednak woda wychodzi taniej.

andzya, torba spakowana?

Ewunia, rób tak, żeby Tobie było dobrze Weź tylko pod uwagę WSZYSTKIE za i przeciw, żebyś później nie pluła sobie w brodę, że czegoś nie wiedziałaś.
Stary 2012-04-15, 20:24   #3730
doris888
Rozeznanie

Cytat:

Na łóżko też potrzeba.
Ja mam 10 szt. Stwierdziłam, że jak nie zużyję w szpitalu, to może później przydadzą się do łóżeczka Hani Ale nie wiem, czy to dobry pomysł.
Natomiast podkłady, takie do majtek, mam zwykłe. O takie http://allegro.pl/poporodowe-ginekol...241554354.html

I kupiłam majtki jednorazowe, z których nie jestem zadowolona Po pierwsze wydają mi się jakieś mizerne, a po drugie są za małe Takie http://allegro.pl/majtki-poporodowe-...245680396.html

.
dzieki ja tez kupiłam te majtki- i tez są za małe , także gdyby któraś z dziewczyn jeszcze je zamawiała/ kupowała to polecam zastanowić się z rozmiarem
Stary 2012-04-15, 20:25   #3731
Tacca
Zakorzenienie

Strasznie dziś nie do życia jestem. Pospałam trochę... I pewnie zaraz znów pójdę na spanko...
Stary 2012-04-15, 20:27   #3732
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Z tym kranem, to też dobry pomysł. Jeśli tylko opanuję tą technikę, to na pewno będę korzystać
Te chusteczki eko też są niezłe, ale jednak woda wychodzi taniej.

andzya, torba spakowana?

Ewunia, rób tak, żeby Tobie było dobrze Weź tylko pod uwagę WSZYSTKIE za i przeciw, żebyś później nie pluła sobie w brodę, że czegoś nie wiedziałaś.
właśnie chciałam powiedzieć,że wymaga tylko wprawy ale jak się opanuje,to idzie szybko.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:28   #3733
Gaabbi
Wtajemniczenie

Tacca, co z Tobą ostatnio się dzieje? Bardzo mało się udzielasz
Stary 2012-04-15, 20:29   #3734
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
ojoj
bole ud podobno wsazuja, ze niedlugo zblizy sie porod
Cytat:
andzya, torba spakowana?

no spakowana,spakowana, ale co to - myślicie, że coś się zbliża? Mam jeszcze przecież trochę czasu, a 25 kwietnia mam jeszcze wizytę u gina z ktg
Stary 2012-04-15, 20:33   #3735
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
no spakowana,spakowana, ale co to - myślicie, że coś się zbliża? Mam jeszcze przecież trochę czasu, a 25 kwietnia mam jeszcze wizytę u gina z ktg
jednym z symptomow zblizajacego sie porodu sa wlasnie bole ud - spowodowane naciskiem dzieciatka na kanal rodny (czy jakis tak)

bedzie dobrze, ja ostatnio tez mialam troszke gorsze dni zwiazane z bolami przepowiadajacymi

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

ide na kolacyjke przygotowana przez mezusia

az mi pachnie warzywami, kochany jest

jak co to bede potem

moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:33   #3736
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
a możesz polecić jakie no i czy mają ten pasek klejący/ bo dziewczyny tu pisały że nie wszytskie mają i już mi się pomieszało które tak a które nie ja kompletnie nie w temacie jeszcze z podkładami, no i w podpaski też wypadało by sie zaopatrzyć chyba tylko takie tradycyjne , któreś np. z tych : http://www.bella.pl/pl_PL/productsBrand/bella czy np. always na noc?
no i rozumiem że podkłady to rodzaj podpaski (nie widziałam chyba nigdy na oczy) a trzeba mieć jeszcze jakieś podkłady na łóżko?
Ja wcześniej miałam przez siebie kupione Bella podkłady ale potwierdzam, że są beznadziejne. W szpitalu były te co Gaabbi wrzuciła i były całkiem znośne. Ogólnie te podkłady są dziwne, grube, niewygodne, ale na początek kiedy i tak siedzimy w domu i nie bardzo mamy chęci na wychodzenie czy nawet łażenie po domu to mogą być. Później stosowałam zwykłe podpaski always.
Z podkładami na łóżko to na pewno przydałoby się kupić ze 2-3 szt żeby uchronić prześcieradło czy łóżko przed zabrudzeniem. W szpitalu, przynajmniej u mnie sami zapewniali.

Cytat:
Cześć mamuśki

genialna jesteś Ale dzisiaj krążąc po sklepach odkryłam, że rozmiar 80E z H&M nawet pasuje

Już kupiłam Acatar Fast i ładuje go co chwilę, bo średnio mi pomaga. Ale mam przynajmniej uczucie, że coś robię w tym kierunku

mimo wszystko podziwiam, że chcesz rodzić przez CC. Dzisiaj akurat rozmawiałam z Tatą na ten temat i po raz kolejny utwierdziłam się w przekonaniu, że zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby tylko urodzić sn.
U mnie młody jeszcze nie jest obrócony i obawiam się tego, że będę zmuszona rodzić cc a wolałabym tego uniknąć. Możliwe, że ból na początku mniejszy ale ja byłam miło zaskoczona swoim samopoczuciem po porodzie sn.
Co do samopoczucia to już końcówka, ostatnia prosta więc trzeba zacisnąć zęby i wytrwać ale u mnie podobnie i to już od połowy marca mam takie bóle w pachwinie, podobno rozłazi mi się spojenie łonowe.

Cytat:

Na łóżko też potrzeba.

Zdecydowałam, że oddaję towar zamówiony u BABY RAJ. Zapewniają mnie, że pokrywają koszty przesyłki. Zobaczymy jak będzie w praktyce.
Te podkłady były u mnie w szpitalu i nie są najgorsze. Co do majtek to ja polecam z hartmanna siateczkowe, bardzo dobrze się sprawdziły.

A co zamawiałaś u tego użytkownika i czemu zwracasz towar? Coś było nie tak?
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:37   #3737
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:

mnie już tak bo li od ponad miesiąca,ale wczoraj mnie tak bolałao że nie dałam rady chodzić a tym bardziej się na łóżku przewrócić
Stary 2012-04-15, 20:40   #3738
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
a ja patrzę włąśnie na podkłądy z Hartmana bo któraś z dziewczyn tu polecała, i jak myslicie które lepsze? http://www.sklep-med.pl/product_info...oducts_id/1857 czy takie http://www.sklep-med.pl/product_info...oducts_id/1822 i orientujecie się gdzie można je dostać ( oprócz aptek internetowych), jakieś sklepy sieciowe?
Ja zamawiałam te pierwsze i to z tej strony, którą podałaś. zamawiałam tez majtki. Po dwóch dniach paczka była. Niestety nie wiem czy można je kupić w aptece.

Mam mega ochotę na frytki. Idę sie najpierw zważyć. Jeśli waga nie przekroczy 67,9 to robię, a jak powyżej to obejdę się smakiem. Trzymajcie kciuki!!!
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:44   #3739
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Ja zamawiałam te pierwsze i to z tej strony, którą podałaś. zamawiałam tez majtki. Po dwóch dniach paczka była. Niestety nie wiem czy można je kupić w aptece.

Mam mega ochotę na frytki. Idę sie najpierw zważyć. Jeśli waga nie przekroczy 67,9 to robię, a jak powyżej to obejdę się smakiem. Trzymajcie kciuki!!!
dzieki, to pewnie też się skusze i zamówie z tej strony a nie będę łazić i szukać
Stary 2012-04-15, 20:46   #3740
Ewunia_1984
Zadomowienie

Nie będzie frytek
Stary 2012-04-15, 20:51   #3741
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Nie będzie frytek
he he powiem Ci że twarda jesteś masz więcej pewnie bo jest wieczór, rano na czczo byłoby mniej
Stary 2012-04-15, 20:52   #3742
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dobry wieczór : )
anulka4771 , kism JESTEM
Wszystko u mnie dobrze, ale nie miałam czasu pisać, bo tż odprawiał wczoraj urodziny napracowałam się, ale miałam satysfakcję, bo mieliśmy...uwaga....23goś ci

rozowa1987 ja mam parę kaftaników, z tym że używanych, ale nie przekonują mnie kaftaniki, więc nie wiem czy będę używać. Jakbym nie dostała, to nie kupiłabym. Śpioszków mam dużo ale tylko chyba 3pary nowych, resztę używanych i mam ich spoko, a pajaców też mam sporo, z tym że z nowych mam tylko większe na chyba 68, bo mniejszych nie znalazłam nigdzie. Nie mam też np. półśpiochów. Nie wiem czy praktyczne. Mam za to dwie pary getrów, czy legginsów na 68 i 74 nie wiem czy praktyczne, bo wydają się za ciasne na pampersa

kapukat witaj wreszcie z Adasiem

doris888 musisz mieć kaftaniki do szpitala? U nas nie trzeba brać ubranek, no tylko na wyjście trzeba ubranie ale nie podają dokładnie co trzeba mieć, i źle jak dla mnie bo wiem, że wezmę za dużo a jakby było podane to byłoby lepie.

rinco dzięki za linka do staników, chyba skorzystam bo ja już chyba mam wszystko dla dziecka, a dla siebie nie. Jakby mi tak przyszło iść teraz do szpitala, to bym się załamała, bo nawet porządnej koszuli nie mam. A kapcie to mam takie jak w kabarecie o skarpetach na dotarcie

eeewooo ja niestety nie pomogę ale witaj u nas

Michalowa piękne te Twoje koce, ale z moją motywacją, to moje dziecko będzie szło do komunii zanim skończę powiedziałam teściowej o tych kocach i ona mi dała hehe Czasem ta moja teściowa nie jest taka zła. Biały, który już nie jest do końca biały, ale jeszcze go upiorę z dwa razy, może będzie lepszy. Może jest trochę duży, ale ja i tak się nie zabiorę za taką produkcję chociaż...obiecałam sobie że będę więcej odpoczywać, to może się zabiorę za takie dzieło...kto wie

śliweńka śliczną masz córeczkę. Gratuluję

Niebieski Pantofelku, gratulacje

Gaabbi błagam Cię!!! Pokaż mi faceta który sprząta bo lubi a nie bo musi

asiula_n łazienka CZADOWA szczęka opada.

Dziewczynki ja się kładę, bo mnie plecy bolą.
Dobranoc

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:53   #3743
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
A co zamawiałaś u tego użytkownika i czemu zwracasz towar? Coś było nie tak?
Zamawiałam rożek, przybornik i torbę na pieluchy. Wykonanie i materiał ok, ale kolor mnie zaskoczył i nie mogę się do niego przekonać. Jak mi zwrócą kasę, to zamówię u nich inny wzór

Cytat:
Nie będzie frytek
Narobiłaś mi smaka tymi frytkami Tylko komu się chce skrobać ziemniaki i grzać olej
A Ty się nie przejmuj wagą, tylko jedz na co masz ochotę Niech dusza ma porządną Panią
Stary 2012-04-15, 20:54   #3744
andzya
Zakorzenienie

idę spać, czuję się lekko zestresowana
Stary 2012-04-15, 21:00   #3745
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Zamawiałam rożek, przybornik i torbę na pieluchy. Wykonanie i materiał ok, ale kolor mnie zaskoczył i nie mogę się do niego przekonać. Jak mi zwrócą kasę, to zamówię u nich inny wzór

Narobiłaś mi smaka tymi frytkami Tylko komu się chce skrobać ziemniaki i grzać olej
A Ty się nie przejmuj wagą, tylko jedz na co masz ochotę Niech dusza ma porządną Panią

No i znowu się ośliniłam ale po wczorajszej nocce ze zgagą musze odpuścić wolę nie ryzykować kolejnej nieprzespanej nocy

A tak a propo nocy ja uciekam bo już ledwo na oczy patrzę. Do juterka
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 21:06   #3746
libretka
Raczkowanie

Cześć mamusie

Cytat:
jednym z symptomow zblizajacego sie porodu sa wlasnie bole ud - spowodowane naciskiem dzieciatka na kanal rodny (czy jakis tak)

bedzie dobrze, ja ostatnio tez mialam troszke gorsze dni zwiazane z bolami przepowiadajacymi

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

ide na kolacyjke przygotowana przez mezusia

az mi pachnie warzywami, kochany jest

jak co to bede potem

To chyba nie jest prawdą, ponieważ bóle ud i pachwin to ja mam już od 2 miesięcy, czasami tak bolą pachwiny i spojenie, że nie jestem w stanie zrobić kroku.

Cytat:

Mnie dzisiaj też naszła ochota na frytki, ale ja kupiłam sobie i zjadłam
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 21:07   #3747
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze, ja kupiłam dwie paczki podkładów, czyli za mało
A jakie podkłady w ogóle polecacie?
rozumiem że mowa o podkładach np bella, pospolicie zwanych pieluchami poporodowymi ??? (uwielbiam to okreslenie)
bo juz się gubię...
dla mnie podkład jest np na łóżko
Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Śliczna ta łazienka - zazdroszczę Ci 2 umywalek - ja mam taką kiszkę że nie dość że umywalka będzie jedna to w dodatku głęboka na całe 30 cm... Jakiś idiota projektował to mieszkanie przysięgam.
Ale znalazłam sposób na to pokażę Wam jak skończymy mam nadzieję ze w rzeczywistości tez będzie pasować jak w mojej wyobraźni
polecam Ci serię NANO Cersanitu. Jest dedykowana do małych lazienek.
Jak będziesz mieć jakieś pytania albo będziesz się chciała poradzić - służę pomocą. zawodowo zajmuję się projektowaniem, wiec może coś pomogę jakbyś nie wiedziała jak sobie poradzić z którymś problemem

Cytat:
Hehe też tak miałam. Wydawało mi się, że ten brzuszek taki malutki, aż mąż zrobił mi zdjęcie i się przeraziłam. Nie widziałam jakos tego, że zrobiłam się taaaaaaka wielka
taaa.. a najlepsze jest że każdy mi mówi że ładnie wyglądam i że nic się nie zmieniłam, oprócz brzucha i cyców... rzecz jasna.
no nie wiem.. ja tam widzę co innego

zjadłam lody ... moja cukrzyca chyba nie będzie wniebowzięta ... (albo moze będzie własnie )

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 21:11   #3748
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość

taaa.. a najlepsze jest że każdy mi mówi że ładnie wyglądam i że nic się nie zmieniłam, oprócz brzucha i cyców... rzecz jasna.
no nie wiem.. ja tam widzę co innego
)
I niech nie ważą sie mówić inaczej
Stary 2012-04-15, 21:17   #3749
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość

polecam Ci serię NANO Cersanitu. Jest dedykowana do małych lazienek.
Jak będziesz mieć jakieś pytania albo będziesz się chciała poradzić - służę pomocą. zawodowo zajmuję się projektowaniem, wiec może coś pomogę jakbyś nie wiedziała jak sobie poradzić z którymś problemem
I Ty teraz piszesz, że zajmujesz się projektowaniem???
A gdzie byłaś, jak się motałam z wyborem kolorów do mieszkania???
Żartuję oczywiście
A z tym Cersanitem to nie jest tak przypadkiem, że się szybciej niszczy niż inna ceramika? Słyszałam kiedyś, że ona jest dłużej wypalana (czy coś tam) i dzięki temu jest bardziej biała od np. Koła, ale mniej trwała Podobno pęka.
Stary 2012-04-15, 21:18   #3750
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Tacca, co z Tobą ostatnio się dzieje? Bardzo mało się udzielasz
A jakaś senna jestem ostatnio... Wczoraj wróciłam z uczelni zła i poszłam spać.
Dziś robiliśmy zakupy remontowe farby, zaprawy itp. też wróciłam zmęczona i pospałam... Dziś chyba i pogoda mnie przytłacza..

Ale ogólnie to wszystko dobrze. Dzięki!

Jak mam trochę energii to robię coś w domu.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości