|
|
#601 |
|
KOTerator
|
Dot.: Koty część IV
Pod tym by się raczej Iwona nie podpisała. Myślałam raczej o dywanach albo samochodach, o taaak kupiłabym samochód szybki i piękny jak Bengal .
|
|
|
|
#602 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sumie tata jest anglikiem, mama kanadyjką to może coś faktycznie powinien odziedziczyć po przodkach![]() no chyba że jego siostrzyczka już wszystko wzięła - wiecie jak to w rodzinach bywa![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Samochód takkkkkkkk uwielbia samochodem jeździc i szybki jest mały potworek strasznie
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio widziałam jakiegoś długowłosego (norwega chyba) w reklamie pożyczek
wiecie, ta reklama gdzie pies i kot demolują kuchnię i trzeba robić remontRavic chce grać w reklamie okien, a zwłaszcza parapetów
|
|
|
|
#604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam świra na punkcie produktów dla kotów. Ostatnio byliśmy w jakimś markecie budowlanym i widzę kota. No to się zatrzymuje a to jakiś produkt do uszczelniania okien. Będzie tak cicho że nawet kotek zaśnie czy coś takiego.......Ale byłam rozczarowana że to nic dla kota
|
|
|
#605 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Biorę tymczasa
Cytat:
![]() A czy umie spuszczać wodę, to się dowiem w następnym rachunku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#606 |
|
Raczkowanie
|
Koty Wasze są słitaśne
a ja chyba podkradnę Persillę Nimfie, normalnie zaczarował mnie ten kocur ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierza...AdIdZ371575142 jejciu, gdybym tylko mogła, już byłby mój...
|
|
#607 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#608 | |||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
E, swoją drogą, Melman potrafi Tak, dobrze mnie kojarzysz ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- A to byłby dobry chwyt reklamowy Sama bym się na takie skusiła. A kot gratis ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
No ja się tak dowiedziałam ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
Wczoraj go wymiziałam Mam słabość do kotów w tym kolorze )
|
|
#609 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dziś ma test na felv i jak będzie ujemny, to mogę wziąć nawet dziś lub jutro. Muszę miski kupić i porozstawiać w różnych miejscach, bo mój pewnie będzie go przeganiał.
Kocurek ma około roku, jest bardzo puchaty, ale się nie leni. Szary w cętki, bez burego i bez prążków, ciekawie to wygląda Buzia europejska, oczy blisko siebie, kształt ciała brytyjski, zaokrąglony. Jest bardzo lekki, mruczy na rękach. W głowie ma tylko zabawę i jedzenie, od razu do mnie podszedł i zaczął się bawić moimi sznurówkami.Uciekł komuś z domu albo go wyrzucono, ale chyba nikt go nie szuka, bo nie ma reakcji na ogłoszenia wywieszone na osiedlu bądź w internecie Jest zadbany, w pełni oswojony i poddany wobec innych kotów, a co najbardziej świadczy o tym, że mieszkał w domu, to przycięte pazury. Nie był kastrowany, miał wielkie jajca... miał Może go wywalono, jak zaczął znaczyć, od czasu złapania i kastracji nie zrobił tego ani razu. Mógł zostać wyrzucony, jak wykryto w nim jakąś chorobę, dlatego dziś przechodzi przegląd techniczny. Już raz w fundacji mieliśmy styczność z wywalonym na 20-stopniowy mróz prześlicznym, tryskającym energią i bardzo miziastym biało-marmurkowym kocurem, na którego było wielu chętnych do czasu, gdy przyszły dom stały poprosił o test na felv. Wyszedł pozytywny, kot przeszedł 2 kuracje interferonem, nie ma żadnych objawów choroby, ma bardzo ładne wyniki badań krwi, ale od czasu opublikowania informacji o wirusie nikt nie jest nim zainteresowany ![]() ups ![]() Od tego trzeba było zacząć
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-04-16 o 10:15 |
|
|
|
#610 | |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny trochę miałam teraz na głowie ale poczytuję was
muszę pochwalić się ze zaczęłam zostawiać otwarte drzwi na noc zeby mała rano nie waliła w nie i okazało się ze ma spryciara chodziła sobie spać do mojej mamy bo mają większe łóżko a tato miał nocki (u mnie spał TŻ) ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
|
|
#611 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śliczny kocio Szkoda, że nie możesz go przygarnąć ![]() Ja ostatnio chciałam babci pomóc i załatwić uśpienie pieska i adopcje kotka, ale babcia się rozmyśliła! Wczoraj nie wytrzymałam i babci trochę nawrzucałam przez telefon ![]() Wczoraj pokazałam koleżance zdjęcia Twojego Chama- ale zbierał oHy i aHy ![]() A później się mnie spytała "skąd Ty znasz tyle pięknych kotów? " moja odp. " a wiesz, takie forum jest i w ogóle..."![]() Cytat:
Ostatnio pokazałam TŻtowi czarnego kocurka do adopcji z problemami neurologicznymi- TŻ bardzo się nim zachwycał i powiedział, że jest taki śliczny, że gdyby nie to, że wyjeżdżamy- byłby u nas. Nawet nie było tematu "bo on chory... bo ma problemy... bo jest dziwny... bo dziwnie chodzi...". Było tylko, że jest śliczny [COLOR="DarkOrchid)"] Parę miesięcy temu koleżanka w te duże mrozy spotkała czarną kotkę- zadbana, czysta, domowa. Wzięła ją do siebie i się pytała ludzi, czy nikt nie zgubił... Ale czas mijał, nikt się nie przyznawał, zero ogłoszeń, zero niczego... Poszła z nią do weta, a tam jakaś babka z psem mówi "to mój kot! proszę mi go natychmiast oddać! Jeżeli pani go nie odda to na policję to zgłoszę, bo to mój kot!". Dziewczyna powiedziała jej co nieco na temat tego, że nie było ogłoszeń, NICZEGO NIE BYŁO! Nikt kotka nie szukał, ani się nim nie przejmował. Ogólnie kobieta bardzo niemiła i zachowywała się jakby ona jej kota ukradła. Suma sumaru- dziewczyna kotki nie oddała- wg mnie bardzo dobrze.
|
|
#612 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#613 |
|
Wtajemniczenie
|
Malla- też mam chopa z neta
![]()
|
#614 |
|
Nie depcze krokusów
|
Mam nadzieję, że się nie ściągnął z błędami
![]() A kota znalazłam na gumtree.
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny w ten pochumurny i deszczowy u mnie dzien
z moimi futrzakami w domu , wlasnie zaczelo padac Ja za sterylizowanie moich kotkow placilam w euro wiec troche sie nie licze , ale napisze za kocurka placilam 50 euro a za moja panienke placilam 90 euro Donka brakuje mi zdjec Twojej Kitty los bywa bardzo niesprawiedliwy ....Moje koteczki przysypiaja tylko Giulietta dotrzymuje mi towarzystwa
|
#616 |
|
Nie depcze krokusów
|
Hej, Anitast
Nie drapią tej skórzanej kanapy?A propos dyskusji o kosztach sterylizacji - czy w cenie zawarte są również kontrole, kaftanik w razie potrzeby, jakieś badania dodatkowe przed lub po?
|
|
#617 |
|
Wtajemniczenie
|
Anitast- mi też brakuje zdjęć Kitty i samej Kitty
Często mi się śni po nocach.Często ją też sobie przypominam jak dostawała głupawki i biegała tam i tam i tam! Jak na oknie leżała Jak nas ciuciała Jak mruczała Jak lubiłam- a ona chyba niezbyt - dawać jej namiętne buziaki w nochala...Eh Wczoraj koleżanka powiedziała, że może ona czuła, że my wyjeżdżamy z kraju, a ona tu zostanie i sama tak postanowiła pójść na ulicę, ale nie wierzę i nie chcę w to wierzyć, bo ją kochaliśmy, prawda- wyjeżdżamy, ale ja już miałam plany ją zapaszportować, zachipować itp. PS: Wygłaskaj swoje futra, a Giulliette podwójnie:P
|
#618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie w każdej lecznicy jest trochę inaczej. Anitast wyściskaj Fuffika
|
|
|
#619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Błędów nie było na pierwszy rzut oka, ale chyba muszę mu nowe sterowniki zainstalować Kto chowa brudne skarpetki do jednorazówki i później to chowa!
|
|
#621 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
Albert ostatnio się na mnie denerwował że wyrzuciłam mu wszystkie skarpety i on nie ma w czym chodzić. Ancijomakowi wpadła pod łóżko myszka, więc podniosłam materac żeby mu ją wyciągać... Zgadnij co tam znalazłam... Faceci są dziwni
|
||
|
|
|
#622 |
|
Wtajemniczenie
|
"czemu wyrzuciłaś mi moje dziurawe skarpetki!"
"bo były dziurawe! Czemu Ty ich nie wyrzuciłeś?" "o jaaacie. Co Ty zrobiłaś. Ja je do pracy nosiłem... przekręcałem dziurę tak, że była u góry i nie było jej widać!" ...
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie Giulietta siedzi mi na kolanach na glaskach
![]() Malla kanapa niestety nie skorzana ale nie drapia jej bo maja dwa drapaki male ktore nauczone sa drapac , czasem jak kocury sie wyciagaja przy niej to maja takie odruchy drapania , ale jak widze to krzykne ze nie wolno to nie drapia ![]() U mnie cena byla tylko za sterylke za kazda dodatkowa wizyte musialam placic a z Giulietta chodzilam potem trzy razy bo miala komplikacje . Nie wiem jak u Was jest
|
#624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znam to. Ale ostatnio kupiłam mu dużo skarpet i sam powyrzucał dziurawe. Także jest to jakiś sposób
|
|
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem to po prostu rece mi opadaja
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zainteresowała się kotem dopiero jak zobaczyła, że ktoś inny go wziął, a jak kot siedział na mrozie to nie była ciekawa, co się z nim dzieje znalazłam taki cennik sterylek w akcji sterylizacji: 2. Maksymalne ceny zabiegów podczas akcji to: kocur.................... ......................... .....................60 zł kotka.................... ......................... ..............100-120 zł pies mały i średni do 35 kg....................... ........120 zł pies duży..................... ......................... ............170 zł suka mała i średnia do 35 kg....................... .....200 zł suka duża..................... ......................... ...........250 zł Podwyższenie tej ceny jest niemożliwe - oprócz sytuacji o której mowa w punkcie 5. Cena obejmuje standardową opiekę okołozabiegową (środek przeciwbólowy, zdjęcie szwów) przy zabiegach przebiegających bezproblemowo. Cena nie obejmuje zabiegów przygotowujących zwierzę do zabiegu (np. odrobaczenie, szczepienie, odpchlenie, badania diagnostyczne) ani dodatkowego leczenia w razie nieprzewidzianych komplikacji np. uczulenia na szwy rozpuszczalne. nic nie piszą o kaftaniku, więc trzeba sobie doliczyć go do ceny Edytowane przez esfira Czas edycji: 2012-04-16 o 11:26 |
|
|
|
|
#627 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Stąd właśnie moje pytanie, bo publikowane przez Was ceny są dość różne.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co się stało, to się nie odstanie. Jej przypadek utwierdził mnie w przekonaniu, by nie wydawać domowych kotów fundacyjnych do domów wychodzących, nawet w spokojnej okolicy. Kotek może być grzeczny, ulica daleko, ale co się może stać w kocim świecie, tego nie przewidzisz... Kiedyś dacie jakiemuś kotkowi dobry dom, na pewno
|
|
|
#628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny moja Nensi zaczęła mi gubić sporo sierści a szczotka tego nie zbiera zbytnio zastanawiam się nad kupnem małego furminatora co wy na to? nie jest to zbedny wydatek przy kotce krótkowłosej?
Nensi 22.09.11 6.08.2014r. ![]() ![]() Edytowane przez Lenka 91 Czas edycji: 2012-04-16 o 11:35 |
|
|
|
|
#629 |
|
Zadomowienie
|
Nie może być inaczej... Przecież tatuś wie gdzie się wkłada noszone skarpety, a kotek nie...
|
|
|
|
#630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

.

Jest zadbany, w pełni oswojony i poddany wobec innych kotów, a co najbardziej świadczy o tym, że mieszkał w domu, to przycięte pazury. Nie był kastrowany, miał wielkie jajca... miał