Koty część IV - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-15, 21:28   #601
monika_sonia
KOTerator

Dot.: Koty część IV

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
... w reklamach Whiskasa?

Pod tym by się raczej Iwona nie podpisała.
Myślałam raczej o dywanach albo samochodach, o taaak kupiłabym samochód szybki i piękny jak Bengal .

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 21:36   #602
iwona1110
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
dowiedz się, może jakiś spadek po tych przodkach mu został- jakiś drapak rodowy czy kolekcja drogocennych myszek zabawek
Esfira a o tym nie pomyślałam w sumie tata jest anglikiem, mama kanadyjką to może coś faktycznie powinien odziedziczyć po przodkach no chyba że jego siostrzyczka już wszystko wzięła - wiecie jak to w rodzinach bywa

Cytat:
Dziewczyny- Kocham Wasze koty Są taaakie rozkoszneeeeee Chciałabym je wszystkie tak moooocno wyglaskac hihiih
A my tęsknimy za Kitty

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość

Pod tym by się raczej Iwona nie podpisała.
Myślałam raczej o dywanach albo samochodach, o taaak kupiłabym samochód szybki i piękny jak Bengal .
Dywany nie - on je drapie ale o tym ciiiiiiiichhhooooooo
Samochód takkkkkkkk uwielbia samochodem jeździc i szybki jest mały potworek strasznie

Mój facebook
iwona1110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 21:37   #603
esfira
Zakorzenienie

ostatnio widziałam jakiegoś długowłosego (norwega chyba) w reklamie pożyczek wiecie, ta reklama gdzie pies i kot demolują kuchnię i trzeba robić remont
Ravic chce grać w reklamie okien, a zwłaszcza parapetów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0177.jpg (82,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0179.jpg (100,6 KB, 13 załadowań)

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 21:43   #604
iwona1110
Zadomowienie

Cytat:
ostatnio widziałam jakiegoś długowłosego (norwega chyba) w reklamie pożyczek wiecie, ta reklama gdzie pies i kot demolują kuchnię i trzeba robić remont
Esfira Ravik ma talent
Ja mam świra na punkcie produktów dla kotów. Ostatnio byliśmy w jakimś markecie budowlanym i widzę kota. No to się zatrzymuje a to jakiś produkt do uszczelniania okien. Będzie tak cicho że nawet kotek zaśnie czy coś takiego.......Ale byłam rozczarowana że to nic dla kota

Mój facebook
Stary 2012-04-15, 22:05   #605
Malla
Nie depcze krokusów

Biorę tymczasa
Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Na pytanie: jesteś głodny?- pomiałkuje przytakująco i leci do misek albo... pod szafkę, gdzie trzymam saszetki
Mój też tak robi, pytam "Co chcesz?", a on leci pod szafkę z jedzeniem lub z zabawkami

A czy umie spuszczać wodę, to się dowiem w następnym rachunku
Cytat:
Napisane przez iwona1110 Pokaż wiadomość
Tadaaaammmmmmm przyszedł rodowód Horusa - 6 pokoleń wstecz.Czuję się jak kundel ja pra pra babci nie znam
No nie?
Cytat:
Nie oglądam TV, ale w święta widziałam tę reklamę, fajna
Stary 2012-04-16, 08:33   #606
anty_lopka
Raczkowanie

Koty Wasze są słitaśne a ja chyba podkradnę Persillę Nimfie, normalnie zaczarował mnie ten kocur

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierza...AdIdZ371575142

jejciu, gdybym tylko mogła, już byłby mój... ale TŻ i babcia się nie zgodzą...

GRATUJĘ - http://gratyzchaty.pl/?ref=38599

Kocia stronka
anty_lopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:38   #607
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
YYYYYyyy........a jak mam te filmy pokazać? jakieś pomysły lub propozycje?
Na balkonie nowych zdjęć nie mam bo zimno dzisiaj u nas poza tym pół dnia przespaliśmy wszyscy
Ale znalazłam zdjęcia małego Horuska robione kamerką internetową - wygląda jak kotek z kreskówki

Tadaaaammmmmmm przyszedł rodowód Horusa - 6 pokoleń wstecz.Czuję się jak kundel ja pra pra babci nie znam

Jaki on piękny...

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:

Jaki rozkoszny
Stary 2012-04-16, 09:54   #608
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez Anitast Pokaż wiadomość

Nimfa Cham boski

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Tawerna Pokaż wiadomość
Nimfa20 - na trzecim zdjęciu kot ma zabójczą minę. (czy dobrze mi się wydaję, że kojarzę cię z papuziego wątku?)
Jakby się zastanawiał, czy wypije wszystko E, swoją drogą, Melman potrafi

Tak, dobrze mnie kojarzysz

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
A to byłby dobry chwyt reklamowy Sama bym się na takie skusiła. A kot gratis

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Biorę tymczasa

Mój też tak robi, pytam "Co chcesz?", a on leci pod szafkę z jedzeniem lub z zabawkami

A czy umie spuszczać wodę, to się dowiem w następnym rachunku
Kiedy bierzesz?

No ja się tak dowiedziałam

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez anty_lopka Pokaż wiadomość
Koty Wasze są słitaśne a ja chyba podkradnę Persillę Nimfie, normalnie zaczarował mnie ten kocur

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierza...AdIdZ371575142

Persik jest mój Wczoraj go wymiziałam

Mam słabość do kotów w tym kolorze ( PS: ja w ogóle mam słabość do zwierząt )
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 10:13   #609
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Kiedy bierzesz?
Dziś ma test na felv i jak będzie ujemny, to mogę wziąć nawet dziś lub jutro. Muszę miski kupić i porozstawiać w różnych miejscach, bo mój pewnie będzie go przeganiał.

Kocurek ma około roku, jest bardzo puchaty, ale się nie leni. Szary w cętki, bez burego i bez prążków, ciekawie to wygląda Buzia europejska, oczy blisko siebie, kształt ciała brytyjski, zaokrąglony. Jest bardzo lekki, mruczy na rękach. W głowie ma tylko zabawę i jedzenie, od razu do mnie podszedł i zaczął się bawić moimi sznurówkami.

Uciekł komuś z domu albo go wyrzucono, ale chyba nikt go nie szuka, bo nie ma reakcji na ogłoszenia wywieszone na osiedlu bądź w internecie Jest zadbany, w pełni oswojony i poddany wobec innych kotów, a co najbardziej świadczy o tym, że mieszkał w domu, to przycięte pazury. Nie był kastrowany, miał wielkie jajca... miał Może go wywalono, jak zaczął znaczyć, od czasu złapania i kastracji nie zrobił tego ani razu.

Mógł zostać wyrzucony, jak wykryto w nim jakąś chorobę, dlatego dziś przechodzi przegląd techniczny. Już raz w fundacji mieliśmy styczność z wywalonym na 20-stopniowy mróz prześlicznym, tryskającym energią i bardzo miziastym biało-marmurkowym kocurem, na którego było wielu chętnych do czasu, gdy przyszły dom stały poprosił o test na felv. Wyszedł pozytywny, kot przeszedł 2 kuracje interferonem, nie ma żadnych objawów choroby, ma bardzo ładne wyniki badań krwi, ale od czasu opublikowania informacji o wirusie nikt nie jest nim zainteresowany
Cytat:
No ja się tak dowiedziałam
ups
Cytat:
( PS: ja w ogóle mam słabość do zwierząt )
Od tego trzeba było zacząć

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-04-16 o 10:15
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 10:17   #610
Lenka 91
Zadomowienie

dziewczyny trochę miałam teraz na głowie ale poczytuję was
muszę pochwalić się ze zaczęłam zostawiać otwarte drzwi na noc zeby mała rano nie waliła w nie i okazało się ze ma spryciara chodziła sobie spać do mojej mamy bo mają większe łóżko a tato miał nocki (u mnie spał TŻ)

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Ja będę Lunkę sterylizować w ramach Akcji-Sterylizacji za 100 zł. Bez tej akcji zabieg kosztowałby ok. 170 zł.
ja płaciłam 90zł za sterylkę właśnie podczas tej akcji a tak normalnie 150zł a Taszę wysterylizowali za 120zł nie wiem czemu taka różnica moze dlatego ze starsza była?

Nensi 22.09.11 jest ze mną od 11.11.11

6.08.2014r.

Lenka 91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 10:40   #611
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anty_lopka Pokaż wiadomość
[/COLOR]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierza...AdIdZ371575142

Śliczny kocio
Szkoda, że nie możesz go przygarnąć
Ja ostatnio chciałam babci pomóc i załatwić uśpienie pieska i adopcje kotka, ale babcia się rozmyśliła!
Wczoraj nie wytrzymałam i babci trochę nawrzucałam przez telefon

Cytat:

[FONT="Comic Sans MS"]Persik jest mój Wczoraj go wymiziałam
]

Wczoraj pokazałam koleżance zdjęcia Twojego Chama- ale zbierał oHy i aHy
A później się mnie spytała "skąd Ty znasz tyle pięknych kotów?" moja odp. " a wiesz, takie forum jest i w ogóle..."

Cytat:
Dziś ma test na felv i jak będzie ujemny, to mogę wziąć nawet dziś lub jutro. Muszę miski kupić i porozstawiać w różnych miejscach, bo mój pewnie będzie go przeganiał.

Kocurek ma około roku, jest bardzo puchaty, ale się nie leni. Szary w cętki, bez burego i bez prążków, ciekawie to wygląda Buzia europejska, oczy blisko siebie, kształt ciała brytyjski, zaokrąglony. Jest bardzo lekki, mruczy na rękach. W głowie ma tylko zabawę i jedzenie, od razu do mnie podszedł i zaczął się bawić moimi sznurówkami.

Uciekł komuś z domu albo go wyrzucono, ale chyba nikt go nie szuka, bo nie ma reakcji na ogłoszenia wywieszone na osiedlu bądź w internecie Jest zadbany, w pełni oswojony i poddany wobec innych kotów, a co najbardziej świadczy o tym, że mieszkał w domu, to przycięte pazury. Nie był kastrowany, miał wielkie jajca... miał Może go wywalono, jak zaczął znaczyć, od czasu złapania i kastracji nie zrobił tego ani razu.

Mógł zostać wyrzucony, jak wykryto w nim jakąś chorobę, dlatego dziś przechodzi przegląd techniczny. Już raz w fundacji mieliśmy styczność z wywalonym na 20-stopniowy mróz prześlicznym, tryskającym energią i bardzo miziastym biało-marmurkowym kocurem, na którego było wielu chętnych do czasu, gdy przyszły dom stały poprosił o test na felv. Wyszedł pozytywny, kot przeszedł 2 kuracje interferonem, nie ma żadnych objawów choroby, ma bardzo ładne wyniki badań krwi, ale od czasu opublikowania informacji o wirusie nikt nie jest nim zainteresowany
Jak można wyrzucić kota z domu!!!! AAaaa Nie wyobrażam sobie tego.
Ostatnio pokazałam TŻtowi czarnego kocurka do adopcji z problemami neurologicznymi- TŻ bardzo się nim zachwycał i powiedział, że jest taki śliczny, że gdyby nie to, że wyjeżdżamy- byłby u nas. Nawet nie było tematu "bo on chory... bo ma problemy... bo jest dziwny... bo dziwnie chodzi...". Było tylko, że jest śliczny

[COLOR="DarkOrchid)"]
Parę miesięcy temu koleżanka w te duże mrozy spotkała czarną kotkę- zadbana, czysta, domowa. Wzięła ją do siebie i się pytała ludzi, czy nikt nie zgubił... Ale czas mijał, nikt się nie przyznawał, zero ogłoszeń, zero niczego... Poszła z nią do weta, a tam jakaś babka z psem mówi "to mój kot! proszę mi go natychmiast oddać! Jeżeli pani go nie odda to na policję to zgłoszę, bo to mój kot!". Dziewczyna powiedziała jej co nieco na temat tego, że nie było ogłoszeń, NICZEGO NIE BYŁO! Nikt kotka nie szukał, ani się nim nie przejmował. Ogólnie kobieta bardzo niemiła i zachowywała się jakby ona jej kota ukradła. Suma sumaru- dziewczyna kotki nie oddała- wg mnie bardzo dobrze.
Stary 2012-04-16, 10:56   #612
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
A później się mnie spytała "skąd Ty znasz tyle pięknych kotów?" moja odp. " a wiesz, takie forum jest i w ogóle..."
Ja zawsze odpowiadam "ściągam z internetu". Faceta też ściągnęłam
Cytat:
Jak można wyrzucić kota z domu!!!! AAaaa Nie wyobrażam sobie tego.
Rozumiem zmianę domowego dzikusa w kota wychodzącego, bo może mu to zrobić na dobre, ale żeby tak wywalać bez opieki...
Cytat:
Ostatnio pokazałam TŻtowi czarnego kocurka do adopcji z problemami neurologicznymi- TŻ bardzo się nim zachwycał i powiedział, że jest taki śliczny, że gdyby nie to, że wyjeżdżamy- byłby u nas. Nawet nie było tematu "bo on chory... bo ma problemy... bo jest dziwny... bo dziwnie chodzi...". Było tylko, że jest śliczny
Nie chcę komuś wciskać chorego kota na siłę, a zastanawialiśmy się ostatnio w fundacji, czy ogłoszenia internetowe "bardzo przyjacielski, ale szuka domu, w którym byłby jedynym kotem" nie dotyczą właśnie bezobjawowych białaczkowców...
Cytat:
Poszła z nią do weta, a tam jakaś babka z psem mówi "to mój kot! proszę mi go natychmiast oddać! Jeżeli pani go nie odda to na policję to zgłoszę, bo to mój kot!". Dziewczyna powiedziała jej co nieco na temat tego, że nie było ogłoszeń, NICZEGO NIE BYŁO! Nikt kotka nie szukał, ani się nim nie przejmował. Ogólnie kobieta bardzo niemiła i zachowywała się jakby ona jej kota ukradła. Suma sumaru- dziewczyna kotki nie oddała- wg mnie bardzo dobrze.[/COLOR]
I słusznie
Stary 2012-04-16, 11:00   #613
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Malla- też mam chopa z neta
Stary 2012-04-16, 11:01   #614
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Malla- też mam chopa z neta
Mam nadzieję, że się nie ściągnął z błędami
A kota znalazłam na gumtree.
Stary 2012-04-16, 11:01   #615
Anitast
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny w ten pochumurny i deszczowy u mnie dzien siedze dalej na przymusowym nieplatnym urlopie z moimi futrzakami w domu , wlasnie zaczelo padac

Ja za sterylizowanie moich kotkow placilam w euro wiec troche sie nie licze , ale napisze za kocurka placilam 50 euro a za moja panienke placilam 90 euro

Donka brakuje mi zdjec Twojej Kitty los bywa bardzo niesprawiedliwy ....

Moje koteczki przysypiaja tylko Giulietta dotrzymuje mi towarzystwa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9526.jpg (49,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9546.jpg (42,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9548.jpg (36,0 KB, 11 załadowań)
Stary 2012-04-16, 11:05   #616
Malla
Nie depcze krokusów

Hej, Anitast Nie drapią tej skórzanej kanapy?

A propos dyskusji o kosztach sterylizacji - czy w cenie zawarte są również kontrole, kaftanik w razie potrzeby, jakieś badania dodatkowe przed lub po?
Stary 2012-04-16, 11:07   #617
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Anitast- mi też brakuje zdjęć Kitty i samej Kitty Często mi się śni po nocach.
Często ją też sobie przypominam jak dostawała głupawki i biegała tam i tam i tam!
Jak na oknie leżała
Jak nas ciuciała
Jak mruczała
Jak lubiłam- a ona chyba niezbyt- dawać jej namiętne buziaki w nochala...
Eh
Wczoraj koleżanka powiedziała, że może ona czuła, że my wyjeżdżamy z kraju, a ona tu zostanie i sama tak postanowiła pójść na ulicę, ale nie wierzę i nie chcę w to wierzyć, bo ją kochaliśmy, prawda- wyjeżdżamy, ale ja już miałam plany ją zapaszportować, zachipować itp.

PS: Wygłaskaj swoje futra, a Giulliette podwójnie:P
Stary 2012-04-16, 11:10   #618
iwona1110
Zadomowienie

Cytat:
A propos dyskusji o kosztach sterylizacji - czy w cenie zawarte są również kontrole, kaftanik w razie potrzeby, jakieś badania dodatkowe przed lub po?
Ja za sterylizację w tej marcowej akcji płaciłam 60 zł. Za kontrolę kilka dni później nic. Ale ta cena nie obejmowała badań krwi lub np. jakby kocór miał wnętrostwa (jądro kota nie znajduje się w worku mosznowym), ubranka dla kotki, innych badań.
Pewnie w każdej lecznicy jest trochę inaczej.

Anitast wyściskaj Fuffika

Mój facebook
Stary 2012-04-16, 11:11   #619
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anitast Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny w ten pochumurny i deszczowy u mnie dzien siedze dalej na przymusowym nieplatnym urlopie z moimi futrzakami w domu , wlasnie zaczelo padac

Ja za sterylizowanie moich kotkow placilam w euro wiec troche sie nie licze , ale napisze za kocurka placilam 50 euro a za moja panienke placilam 90 euro

Donka brakuje mi zdjec Twojej Kitty los bywa bardzo niesprawiedliwy ....

Moje koteczki przysypiaja tylko Giulietta dotrzymuje mi towarzystwa
Jakie te Twoje koteczki piękne...
Stary 2012-04-16, 11:12   #620
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nadzieję, że się nie ściągnął z błędami
A kota znalazłam na gumtree.
Jak go "ściągnęłam" to był zapisany jako Rafał.rar więc musiałam go rozpakować
Błędów nie było na pierwszy rzut oka, ale chyba muszę mu nowe sterowniki zainstalować Kto chowa brudne skarpetki do jednorazówki i później to chowa!
Stary 2012-04-16, 11:16   #621
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Anitast- mi też brakuje zdjęć Kitty i samej Kitty Często mi się śni po nocach.
Często ją też sobie przypominam jak dostawała głupawki i biegała tam i tam i tam!
Jak na oknie leżała
Jak nas ciuciała
Jak mruczała
Jak lubiłam- a ona chyba niezbyt- dawać jej namiętne buziaki w nochala...
Eh
Wczoraj koleżanka powiedziała, że może ona czuła, że my wyjeżdżamy z kraju, a ona tu zostanie i sama tak postanowiła pójść na ulicę, ale nie wierzę i nie chcę w to wierzyć, bo ją kochaliśmy, prawda- wyjeżdżamy, ale ja już miałam plany ją zapaszportować, zachipować itp.

PS: Wygłaskaj swoje futra, a Giulliette podwójnie:P

Oczywiście że wiedziała że ją kochacie.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Błędów nie było na pierwszy rzut oka, ale chyba muszę mu nowe sterowniki zainstalować Kto chowa brudne skarpetki do jednorazówki i później to chowa!

Albert ostatnio się na mnie denerwował że wyrzuciłam mu wszystkie skarpety i on nie ma w czym chodzić. Ancijomakowi wpadła pod łóżko myszka, więc podniosłam materac żeby mu ją wyciągać... Zgadnij co tam znalazłam... Faceci są dziwni
Stary 2012-04-16, 11:18   #622
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

"czemu wyrzuciłaś mi moje dziurawe skarpetki!"
"bo były dziurawe! Czemu Ty ich nie wyrzuciłeś?"
"o jaaacie. Co Ty zrobiłaś. Ja je do pracy nosiłem... przekręcałem dziurę tak, że była u góry i nie było jej widać!"

...
Stary 2012-04-16, 11:20   #623
Anitast
Zakorzenienie

Wlasnie Giulietta siedzi mi na kolanach na glaskach

Malla kanapa niestety nie skorzana ale nie drapia jej bo maja dwa drapaki male ktore nauczone sa drapac , czasem jak kocury sie wyciagaja przy niej to maja takie odruchy drapania , ale jak widze to krzykne ze nie wolno to nie drapia
U mnie cena byla tylko za sterylke za kazda dodatkowa wizyte musialam placic a z Giulietta chodzilam potem trzy razy bo miala komplikacje . Nie wiem jak u Was jest
Stary 2012-04-16, 11:21   #624
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
"o jaaacie. Co Ty zrobiłaś. Ja je do pracy nosiłem... przekręcałem dziurę tak, że była u góry i nie było jej widać!"

...

Znam to. Ale ostatnio kupiłam mu dużo skarpet i sam powyrzucał dziurawe. Także jest to jakiś sposób
Stary 2012-04-16, 11:24   #625
Anitast
Zakorzenienie

Cytat:

...

Ja tez to niestety przerabialam z moim mezem on wszystko trzyma , a ja potem jak chce cos wyrzucic to mowi " nie to jeszcze dobre jest nie wyrzucaj jeszcze do pracy bede ubieral bo nie widac ...."
czasem to po prostu rece mi opadaja faceci to rzeczywiscie czasem dziwni sa ....
Stary 2012-04-16, 11:25   #626
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
[

Parę miesięcy temu koleżanka w te duże mrozy spotkała czarną kotkę- zadbana, czysta, domowa. Wzięła ją do siebie i się pytała ludzi, czy nikt nie zgubił... Ale czas mijał, nikt się nie przyznawał, zero ogłoszeń, zero niczego... Poszła z nią do weta, a tam jakaś babka z psem mówi "to mój kot! proszę mi go natychmiast oddać! Jeżeli pani go nie odda to na policję to zgłoszę, bo to mój kot!". Dziewczyna powiedziała jej co nieco na temat tego, że nie było ogłoszeń, NICZEGO NIE BYŁO! Nikt kotka nie szukał, ani się nim nie przejmował. Ogólnie kobieta bardzo niemiła i zachowywała się jakby ona jej kota ukradła. Suma sumaru- dziewczyna kotki nie oddała- wg mnie bardzo dobrze.
co za babsko zainteresowała się kotem dopiero jak zobaczyła, że ktoś inny go wziął, a jak kot siedział na mrozie to nie była ciekawa, co się z nim dzieje
znalazłam taki cennik sterylek w akcji sterylizacji:

2. Maksymalne ceny zabiegów podczas akcji to:

kocur.................... ......................... .....................60 zł
kotka.................... ......................... ..............100-120 zł
pies mały i średni do 35 kg....................... ........120 zł
pies duży..................... ......................... ............170 zł
suka mała i średnia do 35 kg....................... .....200 zł
suka duża..................... ......................... ...........250 zł

Podwyższenie tej ceny jest niemożliwe - oprócz sytuacji o której mowa w punkcie 5. Cena obejmuje standardową opiekę okołozabiegową (środek przeciwbólowy, zdjęcie szwów) przy zabiegach przebiegających bezproblemowo. Cena nie obejmuje zabiegów przygotowujących zwierzę do zabiegu (np. odrobaczenie, szczepienie, odpchlenie, badania diagnostyczne) ani dodatkowego leczenia w razie nieprzewidzianych komplikacji np. uczulenia na szwy rozpuszczalne.
nic nie piszą o kaftaniku, więc trzeba sobie doliczyć go do ceny

Scandinavian Sleeping & Living

Edytowane przez esfira
Czas edycji: 2012-04-16 o 11:26
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 11:29   #627
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Pewnie w każdej lecznicy jest trochę inaczej.
Stąd właśnie moje pytanie, bo publikowane przez Was ceny są dość różne.
Cytat:
Błędów nie było na pierwszy rzut oka, ale chyba muszę mu nowe sterowniki zainstalować
Mój plik nosił tę samą nazwę
Cytat:
Napisane przez Siejusia Pokaż wiadomość
Albert ostatnio się na mnie denerwował że wyrzuciłam mu wszystkie skarpety i on nie ma w czym chodzić. Ancijomakowi wpadła pod łóżko myszka, więc podniosłam materac żeby mu ją wyciągać... Zgadnij co tam znalazłam... Faceci są dziwni
Ale oczywiście to kotek ukradł i tam zaniósł?
Cytat:
Anitast- mi też brakuje zdjęć Kitty i samej Kitty
Co się stało, to się nie odstanie. Jej przypadek utwierdził mnie w przekonaniu, by nie wydawać domowych kotów fundacyjnych do domów wychodzących, nawet w spokojnej okolicy. Kotek może być grzeczny, ulica daleko, ale co się może stać w kocim świecie, tego nie przewidzisz...
Kiedyś dacie jakiemuś kotkowi dobry dom, na pewno
Stary 2012-04-16, 11:33   #628
Lenka 91
Zadomowienie

Cytat:

u mnie w cenie były antybiotyki, kontrole a za kaftanik musiałam osobno płacić 17zł

dziewczyny moja Nensi zaczęła mi gubić sporo sierści a szczotka tego nie zbiera zbytnio zastanawiam się nad kupnem małego furminatora co wy na to? nie jest to zbedny wydatek przy kotce krótkowłosej?

6.08.2014r.

Edytowane przez Lenka 91
Czas edycji: 2012-04-16 o 11:35
Stary 2012-04-16, 11:35   #629
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Ale oczywiście to kotek ukradł i tam zaniósł?

Nie może być inaczej... Przecież tatuś wie gdzie się wkłada noszone skarpety, a kotek nie...
Stary 2012-04-16, 11:48   #630
Lenka 91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siejusia Pokaż wiadomość
Nie może być inaczej... Przecież tatuś wie gdzie się wkłada noszone skarpety, a kotek nie...
Tasza od mojego TŻ lubi bawić się skarpetami i jak jakąś znajdzie to sie pobawi nią a potem ją zanosi do łazienki

6.08.2014r.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości