ślubujące w 2012:) - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-15, 12:27   #1891
monika860902
Zakorzenienie

Dot.: ślubujące w 2012:)

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak dużo piszecie, że w sumie nie nadążam
Ponawiam moje pytanie, bo nie było odzewu - oto moja suknia https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1322153358
Nie mam pojęcia co założyć na ramiona do kościoła (tylko do kościoła). W salonie, w którym kupuję suknię mam zamówione bolerko jak link nr1 - całe gładkie z organzy (chyba nawet bardziej przezroczyste niż na zdjęciu). Ale mogę jeszcze zrezygnować... bo szczerze mówiąc jakoś nie pasuje mi ono, ale może to moje fanaberie. Dlatego zaczęłam zastanawiać się nad szalem bądź etolą taką jak w załączniku. Czy możecie mi doradzić co najbardziej pasowałoby d otej sukni? Dodam, że będę miała welon.
Bardzo Was proszę o pomoc, bo coraz bardziej mnie to męczy

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1334241752
a moim zdaniem ja bym sobie "dorobiła" ramiączka do tej sukni.....na zdjęciu nr 1 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1334433360 widzę, że to jest bolerko, ale przymierzałam taką suknię z ramiączkami takimi jak masz na tym zdjęciu (tu jest bolerko, ale chodzi mi o ten rękaw)....suknia była cudowna...i te ramiączka strasznie mi się podobały....one były właśnie z takiego tiulu...mogł\am je ułożyć prosto-świtnie wyglądały- albo rozłożyć na ramiona- po prostu bajka!!!! Pamiętam , że jak przymierzałam tą suknię to od razu zauważyłam, że bolerko jest zbędne, bo ramiona miałam zakryte....no ale suknie nie kupiłam, bo była jak dla mnie za droga....Nie wiem czy zrozumiałaś o co mi chodzi z tymi ramiączkami..... No ale w załączniku wrzucam fotki abyś mogła obrazowo zobaczyć o co mi chodzi.....No a jesli nie chcesz mieć ramiączek na stałe to zawsze można je odpiąć
No a na moje jest to najlepsze rozwiązanie....skoro bolerko chcesz mieć tylko do kościoła....sama bym chciałą takie ramiączka, ale do mojej suykni by nie pasowały....pewnie i tak niedługo się odezwę o poradę w sprawie bolerka-ramiączek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4508.jpg (35,5 KB, 45 załadowań)

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 12:39   #1892
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 42gami Pokaż wiadomość
Koszul ecru do smokingu nawet nie szukajcie bo nie znajdziecie. Według zasad klasycznej elegancji koszula od smokingu powinna być tylko i wyłącznie biała.

właśnie dlatego nie ma, wiem, że powinna być biała ale jakby się tak tych zasad trzymać to muszka do smokingu powinna być tylko czarna i osobiście wiązana- nigdy gotowa .

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Mam pytanie do tych które już rozwoziły zaproszenia czy ubieraliście się na tą okazje elegancko (szczególnie Wasi panowie)?

my byliśmy normalnie ubrani, owszem bez podartych jeasnów i rozciągniętych sweterków poprostu schludnie i tyle- spodnie jakaś bluzeczka, TŻ koszula i już
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 12:45   #1893
sara1988
Raczkowanie

GG do sara1988

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Dziewczynki jestem po załatwieniu spraw z księdzem i spisaniu protokołu... ufffffffffffffff szczerze mówiąc poczułam się jak jakiś mega grzesznik ale ksiądz był super (mamy bardzo fajnych księży w parafii) i wszystko gładko poszło. Na zapowiedzi nic nie chciał ponieważ my bierzemy licencję więc powiedział, że na zapowiedzi nie dajemy tylko za licencję datek.
wrzucam fotkę butów i biżu- zdjęcia trochę marne ale na szybko robione i oświetlenie nieciekawe zamówiłam dzis do biżu bransoletkę bo byłam w salonach i jak zobaczyłam ile kosztują wyroby tej firmy to się za głowę złapała. Bransoletka z takich kryształków 100zł ja płaciłam 30 zł za kolczyki i 30 zł za naszyjnik więc przepłacać nie będę- zamówiłam
Magnusia, mogła bys mi podac stronke przez ktora zamawialas ta bizuterie? Bo jest cudna A coś w tym stylu pasowalo by do mojej sukni
sara1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 12:49   #1894
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara1988 Pokaż wiadomość
Magnusia, mogła bys mi podac stronke przez ktora zamawialas ta bizuterie? Bo jest cudna A coś w tym stylu pasowalo by do mojej sukni

Kochana zamawiałam w Wawce u pani która mi welon robiła do niej też biżu dostarcza taka pawi właśnie z tej firmy IKA (mają swoją stronę ale trochę biedna jest i mało informacji). Teraz domówiłam bransoletkę bo w salonach takie ceny że szok.
Jakbyś chciała to namiar na moją "weloniarkę": http://www.welonysprycha.pl/main.htm...ndex2.html#1,0

a tu strona tej firmy co biżu robi: http://www.ika-biernat.pl/bin/view/home
Stary 2012-04-15, 13:05   #1895
sara1988
Raczkowanie

GG do sara1988

Cytat:
Kochana zamawiałam w Wawce u pani która mi welon robiła do niej też biżu dostarcza taka pawi właśnie z tej firmy IKA (mają swoją stronę ale trochę biedna jest i mało informacji). Teraz domówiłam bransoletkę bo w salonach takie ceny że szok.
Jakbyś chciała to namiar na moją "weloniarkę": http://www.welonysprycha.pl/main.htm...ndex2.html#1,0

a tu strona tej firmy co biżu robi: http://www.ika-biernat.pl/bin/view/home
Magnusia, dzieki, moze cos sensownego wyszukam Bo problem mam straszny z bizuteria, potrzebuje wlaśne cos wchodzacego w dekold i w miare delikatnego bo gorset sukni jest caly wyszyty krusztalkami Tak przy okazji to wrzucam wam gore mojej sukni, bo na tej fotce ze strony salonu to bylo slabo widac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0072.jpg (77,9 KB, 43 załadowań)
Stary 2012-04-15, 13:30   #1896
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Magnusia, dzieki, moze cos sensownego wyszukam Bo problem mam straszny z bizuteria, potrzebuje wlaśne cos wchodzacego w dekold i w miare delikatnego bo gorset sukni jest caly wyszyty krusztalkami Tak przy okazji to wrzucam wam gore mojej sukni, bo na tej fotce ze strony salonu to bylo slabo widac

a zobacz takie- może Cię coś zainspiruje

http://allegro.pl/bizuteria-swarovsk...219403495.html
http://allegro.pl/komplet-swarovski-...219403498.html
http://allegro.pl/bizuteria-swarovsk...224145779.html
http://allegro.pl/komplet-swarovski-...268656052.html
Stary 2012-04-15, 13:42   #1897
sara1988
Raczkowanie

GG do sara1988

Bizuteria na żyłkach w ogole mi sie nie widzi:/
Stary 2012-04-15, 13:53   #1898
wesola84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
a moim zdaniem ja bym sobie "dorobiła" ramiączka do tej sukni.....na zdjęciu nr 1 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1334433360 widzę, że to jest bolerko, ale przymierzałam taką suknię z ramiączkami takimi jak masz na tym zdjęciu (tu jest bolerko, ale chodzi mi o ten rękaw)....suknia była cudowna...i te ramiączka strasznie mi się podobały....one były właśnie z takiego tiulu...mogł\am je ułożyć prosto-świtnie wyglądały- albo rozłożyć na ramiona- po prostu bajka!!!! Pamiętam , że jak przymierzałam tą suknię to od razu zauważyłam, że bolerko jest zbędne, bo ramiona miałam zakryte....no ale suknie nie kupiłam, bo była jak dla mnie za droga....Nie wiem czy zrozumiałaś o co mi chodzi z tymi ramiączkami..... No ale w załączniku wrzucam fotki abyś mogła obrazowo zobaczyć o co mi chodzi.....No a jesli nie chcesz mieć ramiączek na stałe to zawsze można je odpiąć
No a na moje jest to najlepsze rozwiązanie....skoro bolerko chcesz mieć tylko do kościoła....sama bym chciałą takie ramiączka, ale do mojej suykni by nie pasowały....pewnie i tak niedługo się odezwę o poradę w sprawie bolerka-ramiączek
Dziękuję Ci bardzo Wiem o co Ci chodzi. Mi w sumie też najbardziej podoba się to bolerko ze zdjęcia, które tutaj dałaś, lub te ramiączka... tylko nie wiem czy to nie za dużo z welonem... nic to - będę szukała w Internecie, a jak nie znajdę to zapytam panią w salonie przy okazji przymiarki.

Sara na Twoim miejscu nie zakładałabym nic na szyję, bo masz dość mocno zdobiony gorset. Może zastanów się nad kolczykami i bransoletką? ... Zresztą - co kto lubi... bo ja sama długo zastanawiałam się nad naszyjnikiem, ale dziewczyny tutaj przekonały mnie, że z dodatkami trzeba ostrożnie

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 14:56   #1899
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
to ładne ale drogie http://allegro.pl/komplet-swarovski-...214462854.html

i chyba za bardzo "przeładowane" jak dla Twojej sukni.
A może porostu jakąś delikatną zawieszkę tylko i kolczyki?
np: http://allegro.pl/artsowa-swarovski-...271888378.html
http://allegro.pl/komplet-slubny-b-s...234476607.html

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Obie ładne ale mi też bardziej podoba się pierwsza, i daj mi proszę Cię znać, czy zrobią Ci ją w kolorze fioletowym, jeśli tak to i ja ją biorę

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

.

pisałam do sprzedającego co prawda w sprawie innej księgi z jego aukcji i niema problemów aby coś pozmieniać więc pewnie i w tym przypadku nie powinno być?

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2012-04-15 o 14:07
Stary 2012-04-15, 17:39   #1900
sara1988
Raczkowanie

GG do sara1988

Cytat:
to ładne ale drogie http://allegro.pl/komplet-swarovski-...214462854.html

i chyba za bardzo "przeładowane" jak dla Twojej sukni.
A może porostu jakąś delikatną zawieszkę tylko i kolczyki?
np: http://allegro.pl/artsowa-swarovski-...271888378.html
http://allegro.pl/komplet-slubny-b-s...234476607.html
Magnusia, ten ostatni komplecik z zawieszka i kolczykami jest świetny I chyba nad nim pomysle, i chyba nie bylo by zbyt przeladowane z moja suknia, ewentualnie takie kolczyki i bransoletka, juz wtedy bez niczego na szyje? Chociaż z gola szyja bym sie chyba czula jakos nieswojo
Stary 2012-04-15, 19:22   #1901
katushka
Raczkowanie

GG do katushka Wyślij wiadomość przez MSN do katushka

A ja chciałam pokazać nasze pierwsze zaproszenia, które zrobiłam sama. Takie proste, z prostym tekstem Troszkę mam problem z wiązaniem kokardek, bo nie chcą mi ładne wychodzić

Troszkę prześwietlone te zdjęcia przez lampę, ale jak robię bez to rozmazane wychodzą.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN8318.jpg (114,8 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN8320.jpg (112,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN8317.jpg (112,4 KB, 42 załadowań)

14. 07. 2012
katushka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:07   #1902
123spinka
Zadomowienie

świetne te zaproszenia
Stary 2012-04-15, 20:08   #1903
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katushka Pokaż wiadomość
A ja chciałam pokazać nasze pierwsze zaproszenia, które zrobiłam sama. Takie proste, z prostym tekstem Troszkę mam problem z wiązaniem kokardek, bo nie chcą mi ładne wychodzić

Troszkę prześwietlone te zdjęcia przez lampę, ale jak robię bez to rozmazane wychodzą.
super
Stary 2012-04-15, 20:12   #1904
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
My właściwie rozdaliśmy już ponad połowę zaproszeń - jestem szczęśliwa, bo przyznam, że zajmuje to sporo czasu. Jeśli chodzi o ubiór, to nie ubieraliśmy się specjalnie bardzo elegancko, bo w większości to były koleżeńskie wizyty. Ubrani byliśmy "schludnie", ale nie w garniturze itp.
Cytat:
my byliśmy normalnie ubrani, owszem bez podartych jeasnów i rozciągniętych sweterków po prostu schludnie i tyle- spodnie jakaś bluzeczka, TŻ koszula i już
Pytam się Was bo mój sobie wymyślił że on garniak musi zakładać więc nie wypada żebym ja w jeansach obok niego stała ale mi się wydaje ze to jest niepotrzebne niby uwielbiam go w garniturze ale zanim obiezdzimy tych 100 gości to ze zdolnościami Tża trzeba będzie z 50 razy oddawać garnitur do pralni

Cytat:
pisałam do sprzedającego co prawda w sprawie innej księgi z jego aukcji i niema problemów aby coś pozmieniać więc pewnie i w tym przypadku nie powinno być?
ciekawe tylko czy "coś" to też kolor całej księgi no bo rozumiem dodać czy zrezygnować z kokardek koralików czy innych drobiazgów ale cały kolor? ale kupujesz ja w końcu?

Cytat:

Super szczególnie te całe fioletowe
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:37   #1905
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:

ładne kokardce niczego nie brakuje......też miałam z nią problem dlatego wybrałam inną

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:45   #1906
jojla
Zakorzenienie

Cytat:

super

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 01:52   #1907
Inusiaa88
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczynki jestem po załatwieniu spraw z księdzem i spisaniu protokołu... ufffffffffffffff szczerze mówiąc poczułam się jak jakiś mega grzesznik ale ksiądz był super (mamy bardzo fajnych księży w parafii) i wszystko gładko poszło. Na zapowiedzi nic nie chciał ponieważ my bierzemy licencję więc powiedział, że na zapowiedzi nie dajemy tylko za licencję datek.
wrzucam fotkę butów i biżu- zdjęcia trochę marne ale na szybko robione i oświetlenie nieciekawe zamówiłam dzis do biżu bransoletkę bo byłam w salonach i jak zobaczyłam ile kosztują wyroby tej firmy to się za głowę złapała. Bransoletka z takich kryształków 100zł ja płaciłam 30 zł za kolczyki i 30 zł za naszyjnik więc przepłacać nie będę- zamówiłam
Czy butki kupione w sklepie ALTERO?
Urocze Wygoda przede wszystkim!

Cytat:
Masz naprawdę prześliczną suknię Góra rewelacyjna

09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA

"Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić,

to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II
Inusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 08:08   #1908
niki19
Zadomowienie

Witajcie po weekndzie

U mnie weekend zaliczony do udanych mimo ,że mialam zajęcia na uczelni to w sobote pojechaliśmy na grilla do znajomych a wczoraj też byliśmy wieczorem u koleżanki chwile posiedziec

Cytat:
uffff od 8.10 latam po mieście i ledwo żyję.
byliśmy w parafii TŻ-ta na zapowiedzi dac no i o 100 zł lżejsi jesteśmy nawet się proboszcz nie krępował kwotą podać, eh..

zamówiliśmy koszule dla TŻ-ta będzie szyta na miarę bo w całej stolicy nie ma smokingowych koszul ecru więc niestety uszyć trzeba.
U nas podobno 100 -150 zapowiedzi , jesteśmy z jednej parafi więc płacimy tylko raz .

Cytat:
Mnie też się taka biżuteria nie podoba

Cytat:

ładne

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 08:35   #1909
sara1988
Raczkowanie

GG do sara1988

Cytat:

No ładne te zaproszenia, i kokardka też niczego sobie Nie ma co martudzic:P

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
Masz naprawdę prześliczną suknię Góra rewelacyjna
Kobietki, ciesze sie ze wam sie moja suknia podoba, bo tak szczerze mowiac jak wrocilam do domu z przymiarki to mialam spore watpliwosci czy dobrze wybralam No ale ja juz niestety jestem taki niezdecydowany typ:P Dobrze ze mojego Tż-a jestem na 100% pewna:P
Stary 2012-04-16, 09:01   #1910
engi111
Raczkowanie

Cytat:

bardzo ładne ja podziwiam wszystkich kótrzy wykonyją zaproszenia samodzielnie - głównie za cierpliowść

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

kochane dziewczynki mam pytanie może z zupełnie innej beczki powiedzcie mi ile macie dań ciepłych poza obidem w waszym menu ??

pytam bo mojej przyszłej teściowej mało wszystkiego i kazda wizyta u niej kończy się powrotem do domu z wątpliwościami - zwariuje przez nią ;/

http://s2.suwaczek.com/20120811650113.png
engi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:02   #1911
aisak42
Raczkowanie

czesc dziewczynki, ja teraz żadko się udzielam bo nie mam kiedy ale na bieżaca was podczytuje.. mam taki problem dotyczący zaproszeń na sam ślub... czy to maja byc zaproszenia takie same jak dla tych co i na wesele tylko bez wpisu gdzie jest wesele czy ma być to w formie zamiast zaproszenie zawiadomienie? i czy wpisywać z osobą towarzyszącą tylko do kościoła?

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez engi111 Pokaż wiadomość
bardzo ładne ja podziwiam wszystkich kótrzy wykonyją zaproszenia samodzielnie - głównie za cierpliowść

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

kochane dziewczynki mam pytanie może z zupełnie innej beczki powiedzcie mi ile macie dań ciepłych poza obidem w waszym menu ??

pytam bo mojej przyszłej teściowej mało wszystkiego i kazda wizyta u niej kończy się powrotem do domu z wątpliwościami - zwariuje przez nią ;/
my mamy łącznie 6 ciepłych dań z głównym obiadem
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:22   #1912
sara1988
Raczkowanie

GG do sara1988

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki, ja teraz żadko się udzielam bo nie mam kiedy ale na bieżaca was podczytuje.. mam taki problem dotyczący zaproszeń na sam ślub... czy to maja byc zaproszenia takie same jak dla tych co i na wesele tylko bez wpisu gdzie jest wesele czy ma być to w formie zamiast zaproszenie zawiadomienie? i czy wpisywać z osobą towarzyszącą tylko do kościoła?
ja jeszcze jestem przed zamawianiem zaproszen, ale u mnie nie bedzie wiele tych bez informacji o zabawie weselnej, bede zamawiala tez w formie zaproszen ale wlasnie bez tej konkretnej informacji o weselu, i nie bede wpisywala ze z osoba towarzyszaca, w koncu to msza w kosciele, jak ktos bedzie chcial przyjsc z kims to przyjdzie, a jak nie to nie.
Stary 2012-04-16, 09:35   #1913
niki19
Zadomowienie

Cytat:

My mamy obiad z dwóch dań a potem jeszcze 4 dania gorące
A dlaczego masz wątpliwości ? Ile u was jest dań gorących?

Stary 2012-04-16, 09:44   #1914
engi111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
My mamy obiad z dwóch dań a potem jeszcze 4 dania gorące
A dlaczego masz wątpliwości ? Ile u was jest dań gorących?
podobnie jak u Ciebie obiad z dwóch dań i cztery dania ciepłe i dwa razy tort ( jeden po obiedzie z kawą ) i potem po oczepinach .

http://s2.suwaczek.com/20120811650113.png
engi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:49   #1915
wisienka25
Raczkowanie

katushka bardzo ładne te zaproszenia Podziwiam za cierpliwość

engi111 my mamy poza dwudaniowym daniem głównym 4 dania dania gorące, do tego 6 zimnych przystawek i 4 sałatki. Moja przyszła teściowa też narzeka, że może być mało wszystkiego i goście wyjdą głodni... Tym bardziej, że nie będziemy mieli wiejskiego stołu.

Mam do Was pytanie odnośnie deserów. Czy zamawiacie jakiś deser po obiedzie np. lody?

Coś dużo za te zapowiedzi płacicie...
Moja koleżanka w zeszłym roku brała ślub w tej samej parafii co my. Kiedy przyszło do płacenia za zapowiedzi ksiądz powiedział "co łaska", więc wyjęli 100 zł po czym on stwierdził, że nie ma wydać ostatecznie za zapowiedzi dali 50 zł i my zamierzamy dać tyle samo
Stary 2012-04-16, 09:59   #1916
niki19
Zadomowienie

Cytat:
podobnie jak u Ciebie obiad z dwóch dań i cztery dania ciepłe i dwa razy tort ( jeden po obiedzie z kawą ) i potem po oczepinach .
wg. mnie to wcale nie jest mało , do tego dochodzi zimna płyta ,sałatki, ciasta itp , słyszałam wiele opini na temat sali gdzie mamy wesele i każdy mówi ,że jedzenie dobre i bardzo dużo , z reguły to ostatnie danie je jeż niewiele osób więc nie wiem o co chodzi twojej teściowej,przy takiej ilości dań nie sądzę żeby ludzie wyszli głodni

Cytat:
Napisane przez wisienka25 Pokaż wiadomość
katushka bardzo ładne te zaproszenia Podziwiam za cierpliwość

engi111 my mamy poza dwudaniowym daniem głównym 4 dania dania gorące, do tego 6 zimnych przystawek i 4 sałatki. Moja przyszła teściowa też narzeka, że może być mało wszystkiego i goście wyjdą głodni... Tym bardziej, że nie będziemy mieli wiejskiego stołu.

Mam do Was pytanie odnośnie deserów. Czy zamawiacie jakiś deser po obiedzie np. lody?

Coś dużo za te zapowiedzi płacicie...
Moja koleżanka w zeszłym roku brała ślub w tej samej parafii co my. Kiedy przyszło do płacenia za zapowiedzi ksiądz powiedział "co łaska", więc wyjęli 100 zł po czym on stwierdził, że nie ma wydać ostatecznie za zapowiedzi dali 50 zł i my zamierzamy dać tyle samo
My mamy w cenie deser po obiedzie chyba weźmiemy właśnie lody
Nad wiejskim stołem się zastanawiamy ,ale raczej zrobimy

Stary 2012-04-16, 10:14   #1917
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

TŻ miał w piątek kawalerski... goraty, kręgle i... klub ze striptizem!
Ale od początku: Piatek spedzilam u zony swaidka tż. I jak tylko napisali nam, ze jada do Centrum, to ja wiedzialam, ze jada do klubu. Fakt faktem byli przed 24 juz w domu. I najpierw mowili, ze jedli kebaba w centrum. No ok. Natomiast rano zadzwonil swiadek tż i powiedzial, ze powiedzial swojej zonie prawde. No i tz tez mi powiedzial, bo była by jakzda jak bym sie dowiedziala od osob trzecich.... Bylam troche zla... Ale kazda z nas tak samo zareagowala-lekki foch. Chlopaki niby mowili, ze bylo ciemno, drogo i kupa starych napalonych facetow, ale my-dziewczyny, chcemy to zobaczyc i idziemy ekipa z naszymi facetami tam w srode! a co! Tż sam powiedzial, że to slabe miejsce i że nie ma w ogole po co isc, bo ma w domu mnie, najpiekniesza i najukochansza i to nie ma sensu aptrzec na inne dupy, ktorych nawet dobrze nie widac, bo byl polmrok..

W ogole mam ostatnio bardzo duza milosc do mojego tż. Kleje sie do niego ciagle i chce mi sie, no wiecie

Bylismy na tych slubach w sobote, aby podpatrzeć... Ja malo sie nie poplakalam! Nie wiem, co bedzie na moim slubie...Naprawde nie wiem. Oby tylko nie padalo...

Dziś mam ostatni dzień w pracy, od jutra będę rzadziej, gdyż pochłonie mnie sobotni ślub! sobotni...matko
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 10:40   #1918
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 42gami Pokaż wiadomość
Koszul ecru do smokingu nawet nie szukajcie bo nie znajdziecie. Według zasad klasycznej elegancji koszula od smokingu powinna być tylko i wyłącznie biała.
Są koszule ivory w Warszawie w salonie NewMan na Jana Pawła. Nie dajcie sobie wmówić, że nigdzie nie ma.

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 10:54   #1919
ewula87
Rozeznanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33571635]TŻ miał w piątek kawalerski... goraty, kręgle i... klub ze striptizem!
Ale od początku: Piatek spedzilam u zony swaidka tż. I jak tylko napisali nam, ze jada do Centrum, to ja wiedzialam, ze jada do klubu. Fakt faktem byli przed 24 juz w domu. I najpierw mowili, ze jedli kebaba w centrum. No ok. Natomiast rano zadzwonil swiadek tż i powiedzial, ze powiedzial swojej zonie prawde. No i tz tez mi powiedzial, bo była by jakzda jak bym sie dowiedziala od osob trzecich.... Bylam troche zla... Ale kazda z nas tak samo zareagowala-lekki foch. Chlopaki niby mowili, ze bylo ciemno, drogo i kupa starych napalonych facetow, ale my-dziewczyny, chcemy to zobaczyc i idziemy ekipa z naszymi facetami tam w srode! a co! Tż sam powiedzial, że to slabe miejsce i że nie ma w ogole po co isc, bo ma w domu mnie, najpiekniesza i najukochansza i to nie ma sensu aptrzec na inne dupy, ktorych nawet dobrze nie widac, bo byl polmrok..

W ogole mam ostatnio bardzo duza milosc do mojego tż. Kleje sie do niego ciagle i chce mi sie, no wiecie

Bylismy na tych slubach w sobote, aby podpatrzeć... Ja malo sie nie poplakalam! Nie wiem, co bedzie na moim slubie...Naprawde nie wiem. Oby tylko nie padalo...

Dziś mam ostatni dzień w pracy, od jutra będę rzadziej, gdyż pochłonie mnie sobotni ślub! sobotni...matko [/QUOTE]
Tusia zazdrość o tej Twój SOBOTNI ślub mnie chyba zje!!! No jak ja bym chciała żeby to było już tak nie długo Normalnie jak czytam to co piszesz o tym płaczu, o sobocie o tych ostatnich przygotowaniach, ostatnim dniu w pracy przed ślubem to aż ciarki mnie przechodzą
A co do kawalerskiego, to ja wiem już teraz, że mogę się spodziewać, że koledzy mojego TŻ też wymyślą jakiś striptiz na kawalerskim, ale my na świadków będziemy mieć parę i moja świadkowa mówi do swojego TŻ, że jeśli on na kawalerski załatwi striptiz to i ona nie będzie gorsza
A powiedz mi Tusia kiedy wracasz do pracy po ślubie? Jak sobie zaplanowałaś urlop? Pytam bo i ja się zastanawiam jak to zrobić.
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 10:57   #1920
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wisienka25 Pokaż wiadomość

o
ja sie z tym spotkalam na dwoch weselach, ale u mnie nie bedzie

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
A powiedz mi Tusia kiedy wracasz do pracy po ślubie? Jak sobie zaplanowałaś urlop? Pytam bo i ja się zastanawiam jak to zrobić.

ja wracam 26 kwietnia.
a jakis wyjazd bedziemy planowac na poczatek czerwca
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości