|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Drodże- wątek dla pijaczek tego pysznego sposobu na piękne włosy- cz III
|
|
|
|
#2552 |
|
Raczkowanie
|
Hejka dziewczynki u mnie już 21 kubeczek
![]() jestem bardzo zadowolona z kochaniutkich drożdżaków zawsze miałam problem z trądzikiem... próbowałam wszystkiego a teraz.... mmm cudowna buzia sie zrobiła naprawde nigdy nie miałam tak fajniusiej buziolki jestem bardzo bardzo zadowolona i szczęśliwa a co do włosków to muszę powiedzieć że no odrosty są i to spore denerwuje mnie tylko ze je mocno widać bo mam jasny brąz i farbuje na czarno ale poostanowiłam ze nie bede już farbowała jakoś dam rade musze
|
|
|
|
#2553 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
![]() No niestety, ale dziele kieszonkowe, na: do wydania i oszczędzane na wyjazd. Nawet w kalendarzyku mam tabelkę przychodów i wydatków
|
|
#2554 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a jeszcze muszę opłacić odlewki Addicta i Crystal Noir
|
|
|
|
|
#2555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2556 |
|
EDUkator
|
Postanowiłam Wam wrzucić zdjęcia z lutego i pokazać jak wyglądają włosy katowane prostownicą przez 6 lat. No i jak prezentują się w wilgotności powietrza równej 97%.
Pierwsze dwa (7 i 8 luty) przed cięciem i prostowaniem chemicznym. Ostatnie (12 luty) już po prostowaniu i obcięciu w niezrozumiałą przeze mnie asymetrię. Teraz włosy już prawie zrównane i troszkę dłuższej niż te po dłuższej stronie. Na zdjęciu z 7 lutego widać po kim mam to dziwne kręcenie w niektórych miejscach na głowie...
Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014. Dbam o włosy: od III 2012. CG: od 5 VII 2012. Edytowane przez Majka1503 Czas edycji: 2012-04-15 o 21:54 |
|
|
|
#2557 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie drożdżopijaczki, zamierzam od jutra zacząć je spożywać, bo moje włosy są w stanie opłakanym.
Właściwie zaczęłam od dziś, ale nie doczytałam i zjadłam na surowo (bleh), co się nie chwali, bo teraz czytam, że trzeba wrzątkiem zalać. ![]() Chciałabym prosić o radę (może bym znalazła odpowiedź w tych trzech wątkach, ale... ) Mianowicie: czy jeśli upiekę coś na bazie drożdży i spożyję je w takiej formie, to czy to działać będzie w ten sam sposób co wypijane? A poza tym, próbowała któraś pić rozpuszczone drożdże w mleku i do tego kakao dosypać i czymś posłodzić; jak smakuje? ![]() Aha, i jakie porcje dziennie sobie serwujecie? Z góry bardzooo dziękuję za odpowiedzi! |
|
|
|
#2558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Proponuję poczytać wątek
|
|
#2559 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bede tak dobra i odpowiem: pijemy 1/4 kostki 100g , ew 1/3. tak probowałysmy z roznymi dodatkami, sa one opisane w poscie 1 kazdej czesci. a co do pieczenia na bazie drozdzy to nie wiem , ale szczerze watpie ze to to samo. nastepnym razem
|
|
#2561 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, czytałam tylko pierwsze strony pierwszego wątku, a widzę, że na pierwszej stronie tego wątku są skondensowane informacje.
Ale nie widzę informacji co do pieczenia? W googlach nie mogę znaleźć info.
Edytowane przez rockyLady Czas edycji: 2012-04-15 o 22:55 |
|
|
|
#2562 |
|
EDUkator
|
Niemalże gryzłam się w palce, po to żeby znowu nie przeczytać od nowej użytkowniczki 'niech Ci tatuś drożdże kupi' czy jakoś tak to było
![]() A co do pieczenia, to raczej nie ma aż tylu dobrych właściwości, ale zajadając się pycha drożdżówką można to sobie powtarzać, co by wyrzutów sumienia po opróżnieniu połowy blaszki nie było ![]() Dziewczyny dochodzą nawet do połowy kostki
Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014. Dbam o włosy: od III 2012. CG: od 5 VII 2012. Edytowane przez Majka1503 Czas edycji: 2012-04-15 o 22:56 |
|
|
|
#2563 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam o tym
![]() haaardkorki
|
#2565 |
|
Raczkowanie
|
A im więcej tym lepiej, czy nie przesadzać i spokojnie wystarczy ta 1/3-1/4 kostki?
Obejrzałam Wasze efekty zdjęciowe na wątku z efektami - no u niektórych to po prostu szczena opada, gratuluję! Ja liczę na to, że przestaną mi wypadać garściami i może jakieś gęstsze, ładniejsze się zrobią. Bo na razie mam trzy włosy na krzyż. To prawda, że też się mniej przetłuszczają włosy? |
|
|
|
#2566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2567 |
|
Raczkowanie
|
Aleksandriiia, już wspomniałam, że przeleciałam tylko w 1 części wątku itd, mój błąd, ale w każdym razie reszta pytań była tak przy okazji, a chodziło mi głównie o to pieczenie - a o tym napisane nie jest.
|
|
|
|
#2568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko to się przewija tu codzienniea że dzisiaj nażarłam się czekolady to i mnie poniosło o pieczeniu też już było, przy okazji wielkanocnych wypieków jak dla mnie za długo zabijane w bardzo wysokiej temperaturze, niewielke dobroci zostajechociaż ja jak wcinam focaccie to sobie tłumacze, że tam same dobroci dla włosów: drożdże, oliwa i oliwki no i rozmaryn
|
|
|
#2569 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Każde wytłumaczenie jest dobre ![]() To jednak picie drożdży, zobaczymy jak jutro mi zasmakuje w mleku. ![]() EDIT: Jednak patrzę, że i na początku wątku o pieczeniu było Wybaczcie!
restart 16.04.2012r. 80,5kg ~> 78,9 ~> ... ~> ... ~> 74kg (cel 1); 175cm. - zdrowo się odżywiam i troszkę ćwiczę. - dbam o siebie: piję drożdże, nie obgryzam paznokci, wybielam ząbki. Edytowane przez rockyLady Czas edycji: 2012-04-16 o 01:24 |
|
|
|
|
#2570 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zalewam 1/3 kostki tak do polowy kubka wrzątkiem, po 15 minutach dodaję łyżeczkę cukru i troche zimnego mleka i tak mi smakuje
z niczym wiecej nie kombinowałąmczasem tylko jak mi sie nie chcialo nic dodawac to pilam same, ale z dodatkami smakuja mi lepiej
|
|
#2571 |
|
Raczkowanie
|
A to tak na śniadanie, wieczorem, czy nie ma kompletnie znaczenia?
|
#2572 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba nie ma znaczenia, ja na poczatku pilam rano, teraz roznie, czasem popoludniu, czasem wieczorem, bo pracuje na zmiany więc nie mam stałej pory, a w pracy niestety nie mam jak popijać
|
|
#2573 |
|
Konto usunięte
|
18 kubek
![]() Jako dziecko jadłam drożdże surowe, bo nie wiedziałam, że można. Jeszcze mi babcia kita wcisła, że to zdrowe Ale jakoś nic mi nie było (chyba). |
|
|
|
#2574 |
|
Przyczajenie
|
Witam, Można dołączyć?
Od jakiegoś czasu intensywnie szukałam informacji o tym jak zadbać o włosy, które ścięłam i zniszczyłam oraz o paznokcie, które bezustannie się łamią. Od jakiś 3 miesięcy przyjmuję belissę, capivit a+e itp. Efekt? Żaden. W końcu trafiłam na blog dziewczyny, która miała świetne włosy dzięki olejowaniu, piciu drożdży, skrzypowi i pokrzywie oraz myciu w łagodnych specyfikach, stosowaniu naturalnych masek itd. Miałam bardzo długie włosy, niestety były czarne, chciałam się pozbyć koloru więc ścięłam się na krótko. Przy okazji codziennie suszyłam włosy bez żadnych ochronnych specyfików, prostowałam, myłam w 'ostrych szamponach' no i generalnie dorobiłam się siana. W dodatku pokusiłam się o farbowanie szamponem L'Oreal casting, który nie sprał się i mam przez to taki rudawy odcień na końcach. Poza tym od kilku tygodni zmagałam się z łupieżem w ilościach hurtowych. Nawet nizoral nie pomógł. Od tygodnia stosuję skrzypovitę i od jakiegoś miesiąca vitaminer. Dopiero dwa razy olejowałam włosy oliwka babyderam (ale teraz chcę kupić alterre), od 4 dni piję drożdże, 1/4 kostki dziennie. Pierwszy raz myślałam, że zwymiotuję. Wczoraj było już bez problemu. Myję włosy płynem do higieny intymnej ziaja. Po tygodniu moje włosy są zupełnie inne w dotyku. Milutkie i bez łupieżu. Okazuje się, że 'ostre' składniki szamponów drażniły skórę głowy i stąd problem łupieżu. Chciałam pić drożdże przez miesiąc, ale widzę, że sugerujecie 3 miesiące więc chyba przedłużę kurację. Chciałam też przerzucić się na drożdże piwowarskie ale efekty w długości włosów po nich są chyba mniejsze niż po piekarskich. Załączam zdjęcie moich włosów, mam nadzieję, że za 3 miesiące będzie widać efekt Zdjęcie z dzisiaj, czyli 4 dzień picia drożdży. Z resztą pewnie już po miesiącu zrobię pierwsze kontrolne zdjęcia. Nie mierzę długości bo są krótkie i jakoś sobie nie wyobrażam tego zrobić
|
|
|
|
#2575 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
? woda i keratyna i hyc na włosy i ile czasu ? ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
czekam tylko na 10.05 na payday ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Ewcia jak Ty wszystko wiesz zazdroszczę tej wiedzy zaraz zacznę czytac o tym bo mnie zainteresowało
|
||
|
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można dodawać też do odżywki d/s albo b/s ale może puszyć ![]() Gdzie tam wiem, przypadek ![]() Tej keratyny powinno być 5% , więcej może usztywniać włosy
|
|
#2577 | ||
|
Zadomowienie
|
tylko spokój Nas może uratować...![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
ale język korci i świerzbi ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Ja piję wieczorem bo rano mam ,,ściśnięty" żołądek i nic mi przez gardło nie przechodzi do picia ani do jedzenia, a w pracy mi zabraniają pić bo w pokoju śmierdzi więc piję wieczorem ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki Moje kudelki na poczatku pierwszej kuracji byly tylo troszke dluzsze
|
|
#2580 |
|
Rozeznanie
|
Pisałam już wcześniej, że bardzo chciałabym do Was dołączyć, ale mam mega problemy z żołądkiem i wolę nie ryzykować ewentualnych skutków ubocznych... Ktoś proponował spożywanie drożdży z siemieniem lnianym - dodaje je do wszystkiego, to podstawowy składnik mojej diety
chyba faktycznie będę musiała się skonsultować z gastrologiem Aaa byłam w aptece i kupiłam Dermin czy jakoś tak - podpytałam się Pani z apteki jak z efektami, a ona mi powiedziała, że żeby drożdżami piekarskimi osiągnąć taki efekt jak przy piwowarksich musiałabym pić z 2 kostki dziennie... Hmm.... to jak to w końcu jest w starciu piwowrskie vs piekarskie???
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

próbowałam wszystkiego a teraz.... mmm cudowna buzia sie zrobiła naprawde nigdy nie miałam tak fajniusiej buziolki jestem bardzo bardzo zadowolona i szczęśliwa
Właściwie zaczęłam od dziś, ale nie doczytałam i zjadłam na surowo (bleh), co się nie chwali, bo teraz czytam, że trzeba wrzątkiem zalać. 

Ale nie widzę informacji co do pieczenia? W googlach nie mogę znaleźć info. 

Ja liczę na to, że przestaną mi wypadać garściami i może jakieś gęstsze, ładniejsze się zrobią. 
? woda i keratyna i hyc na włosy i ile czasu ?
tylko spokój Nas może uratować...