|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Hejka!
Nie wiem czy i mnie tu jeszcze ktokolwiek pamięta ![]() No więc żeby nie było to jestem na bieżąco ale czytam na telefonie i nigdy nie mam czasu na odpisywanie, ale uwaga zaraz zacznę wyrażać swoje opinie na tematy które pamiętam :P A więc: - kolczyki i biżuteria u niemowląt działają mi na nerwy i jak widzę miesięczne dziewczynki z bransoletkami na rękach to normalnie nie powiem co mi się dzieje ahhh ale przyznam wam rację że młodsze dzieci lepiej znoszą chyba kolczyki moja córka starsza miała przebijane uszy w wieku 3 lat teraz ma lat 7 i w kolczykach nie chodzi nie wiem nawet czy jej już uszy nie zarosły, po prostu nie chce. Zaś dziewczynki od brata miały uszy przebijane chyba jak miały z pół roczku i chodzą w kolczykach bez problemu Jest jeszcze jedno ALE moja to taki chłopocur i najchętniej by tyrała w dresach po drzewach i ma samych kolegów a dziewczyny od brata to takie czyste paniczki - sukieneczki torebeczki i wogóle i w szczególe więc to od dziecka też dużo zależy ![]() - szczepienia - to my wzięliśmy na pierwszym szczepieniu rota+5w1 a na następnym chce jeszcze pneumokoki sugerowaliśmy się tym że mamy w domu starsze dziecko w wieku szkolnym a jeśli chodzi o biegunkę to wcale nie tak łatwo sobie poradzić z tym u maluszków i im mniejsze dziecko tym biegunka niebezpieczniejsza - zbyt wczesne wprowadzanie stałych pokarmów jest bardzo niebezpieczne i ja o tym doskonale wiem bo moja córka przez 2 lata mi nie robiła kupek ze względu na zaparcia jakich dostała właśnie po wprowadzeniu nie tyle wcześnie co zbyt dużej ilości składników przestała robić kupę jak miała pół roku a zaczęła sama robić jak miała 2,5 roku i to co przeszliśmy przez te lata to był horror - z moich 10 kg zrobiło się już 9 szkoda tylko że cały czas jest zwis brzuszny ;(- co do niemowlaka na basenie dziewczyny uważajcie na dzieciaki. My ze starszą córką zaczęliśmy chodzić jak miała ok pół roku i po 3 wizycie zachorowała na zapalenie oskrzeli pamiętajcie aby dziecko przyzwyczaić po wyjściu z basenu do powietrza i temperatury bo my od razu po basenie ubieraliśmy i wychodziliśmy na dwór co prawda tylko do auta ale nie dawaliśmy małej tego czasu na oswojenie się po basenie jeśli wiecie co mam na myśli ale ogólnie basen super rzecz polecam- co do nosidełek to nie znam się ale jakoś nie wydaje mi się żeby dzieciom było wygodnie w takim czymś, zawsze mnie to zastanawiało czy im jest wygodnie za to strasznie mi się podobają dzieci w chustach ale sama chyba nie miałabym odwagi - usg stawów biodrowych - ostatnio byliśmy na usg i lekarz stwierdził że wszystko ok i nie wymaga ponownej kontroli. Jak to było u Was macie drugie usg mieć wykonane czy nie? I więcej grzechów nie pamiętam... :P mam nadzieję że udzielicie mi rozgrzeszenia za nieudzielanie się ![]() Poza tym w pierwszy dzień świąt mieliśmy chrzciny i jak mi się uda zgrać w końcu zdjęcia to się pochwalę ![]() Aha i młoda dostała w prezencie KUNIA i sam KUŃ jak to KUŃ jest przemiłym zwierzakiem tylko czemu nikt nie wymyślił do niego regulacji głosu ![]() ale ogólnie to nawet RÓŻOWY KUŃ nie jest w stanie zmusić naszej Dorotki do samodzielnego zasypiania w łóżeczku ale czasami przyspiesza jej usypianie na rękach a raz nawet zasnęła przy nim w dzień w łóżeczku sama - aż raz ![]() Aha i Dorota ważyła w 7 tygodniu 5700 masakra już nawet tatusiowi ręce cierpną także mamuśki których dzieci nie ważą za dużo CIESZCIE się ![]() DOBRANOC Agatek super avatar
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Witam z rańca żabki!
![]() dph ja Cię pamiętam gargamelu Zawsze złote rady musisz swe wtrącić- i dobrze, bo maż duże dziecko już Ma regulacje głosu z tłu- na głowie po lewej stronie jak dobrze odepniesz i wymacasz ![]() Co do Twojej córy- to ja też chłopicha byłam wychowana w gronie dwóch starszych braci to sama zachowywałam się jak chłop lubiłam skakać po drzewach i bić się kijami od topoli z dziećmi z ulicy dalej, bo to wrogowie byli Paula ojj to Nikoś dał popalić u dziadków Fajnie, że jabłuszko mu zasmakowało- ja się wstrzymuję z tym do 5-6 miesiąca ![]() Zapomniałam dopisać: w końcu ktoś zalicytował moją sukienkę czerwoną
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-04-16 o 05:47 Powód: Wio myszata! |
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że będę pierwsza, a tu Agatek mnie uprzedziła
Cytat:
Haniula, zgadłaś Podczytuję jak karmię małą, inaczej nie mam szans Kompa prawie nie włączam, czasem idę do mamy na komputer, ale ta mnie zaraz wygania ![]() U nas ogólnie ok, ale jakiś armageddon mamy z kąpielą i karmieniem wieczorem..Mała w kąpieli drze się jak oparzona, i tak się rozwrzeszczy, że nie chce potem jeść przez ten wrzask I tak codziennie Nie wiem czy ją coś boli, czy może jest już tak umęczona Dziś spróbuję wykąpać ją wcześniej, zanim zacznie marudzić i zobaczymy czy będzie cos lepiej,bo inaczej się wykończę ... Aha, i skończyło się całonocne spanie, niestety wróciły nocne pobudki, ale na szczęście nie są jakoś bardzo męczące Teraz Melcia leży nakarmiona u mojej mamy na łóżku i zamiast spać to pokwękuje Cały czas chodzimy na rehabilitację, jest trochę poprawy, ale dalej ciągnie małą na lewą stronę i już ![]() Pogoda u nas do doopy ![]() Spróbuję was teraz coś pocytować, tyle, ile zdążę
|
|
|
#3274 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tz powinin mu coś chyba powiedzieć, albo trochę go poobsługiwać i zobaczyć jak to fajnie ![]() A co do czytania - ja nawet nie mam kiedy poczytać gazety dzieciowej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
TZ jest albo w pracy, albo na działce jak jest ładna pogoda. Przyjdzie, pobawi się z dzieckiem i dzień leci. Posiedzi czasem przed TV, ja wtedy robię coś w domu i tak sobie płynie czas Cytat:
A miesiąc imprezowy, nie powiem ![]() Cytat:
![]() Ja też miałam ostatnio dziwne przypadłości - w srodę ze spaceru wróciłam z gorączką i dreszczami takimi,że hej - myślałam, że się w nocy wykończę w czwartek poszłam do lekarza, nic nie stwierdził konkretnego, a weiczorem dostałam biegunki Oczywiście znowu przez to zmniejszyła mi sie ilość pokarmu O cholercia, już po 6-tej ![]() ---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ---------- Cytat:
Może i ma rację, ale moja teoria i tak jest taka, że mała jest przy nim grzeczniejsza Leży sobie w leżaczku i patrzy jak on prasuje przy mnie to nie przejdzie , mała zaraz kwęczy
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
To znowu ja tym razem z tel - bo rano jak wam odpisalam,to zepsułam komputer
monitor padł w laptopie buuu ten laptop i tak już kończył żywot,ale mam tam kupę rzeczy,których potrzebuję Kamciurka i dziewczyny z Wrocławia - matko moja,wlasnie widziałam w TVNie że u was szczury po ulicach biegają aaaaaaaaaaaaaa!!!!
|
|
#3276 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj młody spał ,więc ja w tym czasie poprasowałam,umyłam włosy i się szykowałam do wyjazdu,a tż w tym czasie tv oglądał,potem jak Bartek się obudził to mowię zabierz go a on do mnie ,że teraz to musi się ogolic i ogólnie uszykowac do wyjścia.Zamiast robic to jak młody śpi to nie ,zawsze na odwrót!! ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
W ciągu dnia i nocy podgrzewam wodę w butli w mikrofali potem wsypuję mleko i zagęszczacz. Może ze 3 razy zdarzyło mi się podgrzac mleko w mikrofali. ------------------------------------------------------ Agatek wiem ,że napewno tęsknota jest duża no i że napewno Ci jest bardzo ciężko bez wsparcia Tżta.Ja nie dałabym rady tak osobno.? A Ty chcesz wyjechac do Tżta na stałe czy tylko w odwiedziny na trochę? ------------------------------------------------------- Witam! U nas znowu pada i jest bardzo ponuro! Dzisiaj mielismy 2 pobudki o 1.30 i 4.40 - dawno juz tak nie było.A to pewnie dlatego,ze wczoraj Bartek zjadl tylko 5 razy .Bo prawie cały dzień przespał.Od wczoraj młody je smoczkiem 3 TT i bardzo ładnie mu idzie ![]() Tż stwierdził,że Bartkowi leciało bokami jak pił z trójprzepływowego bo w tym smoczki nie ma dziurki tylko taki x i trochę się rozerwało.Ale mi się wydaje,że tak było o samego początku ,ze tak poprostu ma byc. Taką kupiliśmy nianię http://allegro.pl/elektroniczna-nian...253667799.html i nawet Bartuś polubił muzyczkę - kołysanki jakie z niej lecą Bo do kunia nadal sie nie przekonał - jakos go nie lubi Od 6 młody nie spał ,zjadł o 7.40 i o 8 zasnął - zobaczymy ile pośpi. Żalę się : Tylko bambusiek - (dziękuję) odpowiedziała na moje pytanie w sprawie prezentu dla Tżta z okazji rocznicy. Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-16 o 08:48 |
|||
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3278 |
|
Rozeznanie
|
Witam kochane
Pogoda do d*py więc może córa pozwoli mi później troszkę ponadrabiać
|
#3279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do wizyt u tesciow to maly ich chyba nienawidzi...tesciowa zla nie jest, ale jak tylko wezmie go na rece to ten zaczyna plakac, chyba dluzej niz 5 min to nigdy u niej nie byl spokojny ![]() ----------------- Dzien Dobry ![]() Znowu pada i znowu nici ze spaceru, wiec caly dzien bedzie marudny ![]() Dziewczeta, mam pytanie, wiem, ze temat byl poruszany duuuzo wczesniej, ale my dopiero teraz kupowac bedziemy, bo do tej pory maly w kolysce spal Jaki materac do lózeczka polecacie i od razu moze byc tez sprzedawca z allegro ?
|
|
#3280 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Hej! Właśnie dzwoniłam zarejestrować Julę na bioderka. Okazało się, że powinnam przy pierwszej wizycie to zrobić, a ja nie wiedziałam. Na szczęście miła Pani wcisnęła nas na 16 maja ![]() Pogoda beznadziejna, cały czas pada, mąż pojechał robić nasz domek, a my siedzimy w domku. Pozdrowienia !!!
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego podgrzewasz wode mineralną? ja nie jestem pewna, ale wydaje mi sie ze wtedy te cenne minerały są zabijane To juz taniej zwykła wode przegotowaną robic. My dzis tez na 2 konytrole bioderek. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok ![]() I ze nie bedzie kosmicznej kolejki ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Paula my mamy gryka-pianka-kokos. Mała śpi dobrze to chyba jej wygodnie ![]() A linka niestety nie podam bo ja kupowałam razem z łózeczkiem i poscielą w komplecie |
|
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dolaczam do pytania o materac
|
|
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
czczzzesc babsztylki
![]() ale pogoda do d.... skoro mowa o zaginionych to i Zośka się cos nie odzywa... co do podgrzewania to ja tez mam wodę przegotowaną w dzbanku, potem wodę do butli-butla do mikrofali i dopiero po podgrzaniu wody dodaję mleko... ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- my mamy gryka- pianka-kokos ale sprzedawcy nie podam bo kupowalismy w hurtowni razem z łóżeczkiem |
|
|
|
#3284 |
|
Zadomowienie
|
cześć Mamusie
podczytuje Was niezalogowana nawet jak mam tylko chwilę ale nie napiszę tutaj co u nas, lecę do klubu...
|
|
|
|
#3285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisałam, mąż wyszedł z kąpieli i wygonił z kompa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
_________________________ __ Bry dzień ![]() U nas dzisiaj extra nocka - Tymuch spał 21-7 ![]() No i z racji, że się wyspałam mam energię do działania, szkoda tylko, że pogoda nie sprzyja ![]() Aaaa... mój Mały nie polubił się z Emanuelem... tzn. patrzy, ale jakoś średnio widzę entuzjazm ale on ogólnie mało interesuje się zabawkami![]() No i mój Tymek ma dziś: 3 miesiące ![]() ale to zleciało ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- aaaa... co do podgrzewania mlesia, to jak już jest taka potrzeba, to w kubek (taki metalowy mam akurat) butla, zalewam gorącą wodą i po chwili mlesio ciepłe a co do wody do mm to ja robię 2x dziennie termos przegotowanej wody i mieszam z zimną w kubku Moje dziecko leży na leżaczku, tarmosi Emanuela i zakłada sobie na łepek pieluszkę
|
|
#3286 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój jest identyczny wczoraj była haja jak nie wiem bo oczywiści jaśnie murgrabia musiał wyleżeć się w wannie pół godziny przed wyjściem ja jedną ręką telepotałam wózek, drugą odciągałam mleko, młoda się darła i jeszcze starszej mówiłam w co ma się ubrać a pan mąż luuuuzzzzikI dlatego kobiety są stworzone do macierzyństwa ![]() Cytat:
Cytat:
ja tępa jestem a oczywiście pudełko z niego od razu mąż wywalił nawet nie oglądając goDzień Dobry! U nas również pogoda do dupy Młoda miałam nadzieję że będzie spać a ona już się budzi po półgodzinnej drzemce. A ja oczywiście nie wiedziałam za co się zabrać czy za pranie, czy za mycie garów, czy za sprzątanie czy za zgrywanie zdjęć i co? I wybrałam WIZAZ ![]() Ale zaczyna ryczeć więc uciekam sajonara
|
|
#3287 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
ponad miesiac mnie nie było wiem, że Agatek przekazała wiadomość , że urodziłam ufff co prawda nie należę jednak do mamuś lutowych, bo moje dziecię wyszło na świat w marcu . nie wiem jak wy znajdujecie czas na ten wizaz kochane, jak ja nie noszę mojego malca na rączkach to mam milion innych spraw do załatwiania, kompletnie nie mam czasu na nic! a co dopiero na internet. wpadłam tylko w końcu się przywitać, bo o nadrobieniu chyba 200 stron nie ma mowy także pozdrawiam mamusie
|
|
#3288 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/fiki-miki-materac-...222508451.html
kupowałam ten materac i od tego sprzedawcy ![]() mam cały komplet i super się sprawdza więc śmiało mogę polecić ;] aaa właśnie - nosicie maluszki w chustach? ja się właśnie uczę, ale nie wiem czy nie iść na warsztaty, póki co nosze młodą w kieszonce i super sprawa, mam przynajmniej ręce wolne ![]() i w temacie smoczków: mojej nie pasowały tt i ogólnie anatomiczne, za to bardzo polubiła smoczki kauczukowe Hevea w ogóle nie odciskają się na buzi
Edytowane przez n1kotynka Czas edycji: 2012-04-16 o 12:03 |
|
|
|
#3289 | |
|
Rozeznanie
|
Mała zasneła, więc nadrabiam wizaz, robie obiad dla rodziny, sprzatam, piorę itd.
niby na "urlopie" ale przecież niebędę siedzieć i machać nóżką jak mała śpi![]() Cytat:
Dla mnie to taki wózek który mieści mi się w torbie
|
|
#3290 |
|
Rozeznanie
|
laski ponawiam pytanko czy są tu jakieś mamusie u których po pierwszej wizycie bioderek stwierdzono że nie trzeba już robić kontrolnego usg?
|
#3291 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3293 |
|
Rozeznanie
|
My też idziemy na jeszcze jedno usg bioderek w 15 tygodniu,mimo ,że wszystko było dobrze.
Co do podgrzewania wody z mikrofali to napewno nie szkodi.W szpitalu gdzie rodzilam w mikrofali pielęgniarki podgrzewały już gatowe mleko. Ciagle odciągam młodemu smareczki z kicholka i ostatnio wyszly z odrobiną krwi.Chyba uszkodziłam śluzówkę albo cosik. Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-16 o 12:36 |
|
|
|
#3294 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/materac-magnolia-p...264698323.html Tylko rozmiar inny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W weekend odwiedziły nas 2 pary z dziećmi. W sobotę był u nas 7-miesięczny Dominika wczoraj roczna Emilka i doszłam do wniosku, że powinnyśmy się cieszyć, że mamy takie maluchy, bo im dziecko starsze, tym więcej latania za nim ![]() Mój Wojtuś dzisiaj zakupkach sobie rajty, body, bluzkę i spodenki Tylko skarpetki zostały czyste Każdy jest mistrzem w jakiejś kategorii ![]() Idę karmić Wojtka, bo wstał po 30 minutach spania... W sumie to i tak sukces, że w ogóle spał a to na dodatek jego druga drzemka dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3295 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej ho
i karmiliśmy się o 3.30 pospał sobie do po 7 i znów pierwsze śniadanko, po nim już podczas snu rzucał się i machał łapkami itp więc z mojego snu to całe gie no cóż... za to od 11 do 12.30 pospał słodko więc ogarnęłam mieszkanie, zrobiłam obiadek sobie i międzyczasie mam chwilkę na wizaż i allegro (musze zrobić małe zakupy bo parę rzeczy się pokończyło)Cytat:
gratuluję 3 miesięcy zazdroszczę Tymusia - może się zamienimy ![]() Cytat:
Cytat:
my na pierwszą rocznice nic sobie nie kupilismy, teraz pewnie też nie.... Cytat:
mój lubi wszystkich i teściów i moich rodziców... do wujków i ciotek też się śmieje ![]() Cytat:
![]() gratki ![]() Cytat:
![]() najlepiej lubi puszczać baki podczas jedzenia, w moją nogę mówiłam tz że będzie robił kolacje i śniadanie ale jak zwykle ja się zabralam do tego - na mówieni się skończyło
|
|
|
#3296 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Co do gościa współczuję.U nas kiedyś mieszkał szwagierki mąż bo znaleźliśmy mu pracę i nie miał gdzie być,miał sobie coś znaleźć ,ale nie bardzo chciał i codziennie go gnębiłam pytaniami czy coś już znalazł ,widziała m,że się wkurza,ale co mnie to./nic się nie dokładał a żarł na potęgę,bo on strasznie gruby jest i miał tego dosyć,aż w końcu sobie coś znalazł.Przez niego mielismy same straty bo wanna nam się obniżyła pod jego ciężarem i jak wychodził z niej to oparł sie o umywalkę i na mocowaniu lekko nam pękła .Oczywiście nic się nie przyznał![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 3 miechy.To w końcu chyba sie polubili z Emim skoro go tarmosiłCytat:
![]() Cytat:
Hello Żeby wam odpisać wlaczyłam małej mini mini .U nas z chorobą Niki coraz lepiej ,mniej kaszle i ma mniejszy katar uff. Wczoraj młoda zrobiła kupę,dałam TŻ żeby przewinał,ten patrzy a tam tylko lekki pierdek był ,ze ledwo co,ale postanowił zmienić pieluche,zdjął ,a ta fru na podkład,zmieniliśmy podkład ,podłozył pieluchę ,a ta znowu fru nawaliła,znowu zmienil,a ta za chwilę znowu nasrytała, nawet nie zdąył pokremować pupki,mówię,żeby już nie zmieniał i poczekał,może dorobi,wyszłam ,a ten zaraz się śmieje ,bo znowu jej zmienił pieluchę ,a ta narobiła,więc kichy se oczysciła jak nie wiem .Dobra kończe bo stęka ,a się właśnie znowu zesrutała
|
|
#3297 | |
|
Zadomowienie
|
my też musimy robić drugi raz - poszliśmy prywatnie więc pewnie dlatego
zaleceniem było robienie żabek ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
więc lece do niego walę w drzwi bo już mam dośc tego.... nic nie robić to i ja bym chciała a co a tu kupa roboty czeka
|
|
|
#3298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedyś słyszałam, że w okolicach Dworca Głównego są Cytat:
wszystkiego naj dla Tymka dzień doberek ![]() ja dzisiaj siedzę w biurze, bo nam się pracownica pochorowała i trzeba ją zastąpić no i tak chyba do piątku jutro może tz pojedzie, stęskniłam się już za niuńkiem moim zjem go jak przyjadę ![]() no i nie wiem co napisać, bo u mnie nic ciekawego się nie dzieje |
||
|
|
|
#3299 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A za każdym razem gotują wodę mineralną. Cytat:
|
|
#3300 |
|
Rozeznanie
|
Mój mąż ma w łazience czytelnie siedzi na kiblu i czyta książki
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

i najchętniej by tyrała w dresach po drzewach i ma samych kolegów a dziewczyny od brata to takie czyste paniczki - sukieneczki torebeczki i wogóle i w szczególe więc to od dziecka też dużo zależy 

Zawsze złote rady musisz swe wtrącić- i dobrze, bo maż duże dziecko już 
wychowana w gronie dwóch starszych braci to sama zachowywałam się jak chłop 

króciutko i szybko się udzielają albo wcale 
Kompa prawie nie włączam, czasem idę do mamy na komputer, ale ta mnie zaraz wygania 

w ciąży pochłaniałam je setkami a teraz to w nocy se poczytac mogę jak nakarmie małego i siedzę z laktatorem 
przy mnie to nie przejdzie , mała zaraz kwęczy
i za kg

Gabrysia - 09.02.2012 

ja tępa jestem a oczywiście pudełko z niego od razu mąż wywalił nawet nie oglądając go