|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnes fajny malusi brzusio masz
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gin bardzo długo próbowała zaglądac z każdej strony. I mówi,że ona nic tam nie widzi,czyli prawdopodobnie córcia . Kilka razy sprawdzała heh .Ale potwierdzimy na następnej wizycie |
|
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#785 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
od piatku mam 9 stron do nadrobienia - więc idę czytać
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Miłego dnia dziewczynki
bo ja zmykam się szykowac i małego do lekarza na ten bilans na 13.20 .Już widze jak się ucieszy jak doktorke zobaczy .
|
|
|
|
#787 |
|
Wtajemniczenie
|
powodzenia
miałam tyle samo i nie dałam rady
|
|
|
|
#788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
juz mi sie po nocach sni jak mnie tna tam a potem na żywca zszywają, tak że czuje każda igle wbita brrrrrrr
|
|
|
|
|
#789 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() w weekend podczytywałam, ale nie pisałam, bo jakoś tak nie miałam nastroju ![]() Dopiero dzisiaj kiedy wszystko się unormowało odzwam się do was ! ![]() w sobote cały dzień na dworze, bałam się że przegiełam bo cały wieczór i niedziele Zoska się nie ruszała a dzisiaj rano kiedy napiłam się ciepłej herbatki dostałam taką serie kopniaków że aż mnie zamurowało Widocznie córa też się zmęczyła sobotą pełną różnych atrakcji ![]() Co do szpitalnej wyprawki to się nie wypowiem co przygotować bo ja nie miałam nic, tzn ic z rzeczy potrzebnych po porodzie bo nikt nie spodziewał się że urodzę w 6miesiącu, potem po cc pamietam że mój ojciec latał po podpaski takie największe z belli bo dostałam te podkłady szpitalne, ale to to niewygodne. Kazałam też sobie dowieść gacie z siatki, pielegniarki na OITN kazały kupić laktator, no a tak poza tym to chyba nic więcej oprócz kosmetyków, piżamy na zmianę niezbędne nie jest. ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- no i jeszcze ktoś mi musiał kupić leki przeciwbolowe po cc bo szpital bardzoo oszczędzał a ja musiałam już po 8 godzinach przechodzić przez prawie 3 oddziały odciągać pokarm na OITN i to co 3 godziny również w nocy, a wiadomo świeża blizna ciągnie jak cholera
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nacięcie poczujesz jak takie lekkie zaszczypanie ![]() Ja mam bardzo niski próg bólu, porodu się bałam strasznie, ale było do przeżycia, spodziewałam sie naprawdę horroru, a nie było źle damy radę
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2012-04-16 o 11:03 |
|
|
|
|
#791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a u mnie to tż gada jak najety przez sen,szczególnie o pracy.a ja sie zawsze z niego nabijam raz nawet go nagralam na telefon i jak mu pokazalam to az sie poplakal ze smiechu...ale to u niego rodzinne..wszyscy lunatycy
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze z pół godziny, mały zje rosołek i pójdzie spać na 3 godzinki a ja sie zajmę szlifowaniem podwozia przed wizytą
ciężka robota bo nie widzę już dokładnie
|
#793 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to prawda ![]() tylko wtedy straszne skurcze mnie w biodrach lapaly i musialam nogi z samolotu sciagac co chwile.najgorzej bylo jak szwy sie w domu zrastaly....koszmar ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
To ja wam powiem, że nacięcia nie pamiętam, ta położna zrobiła to w takim momencie, że nie wiedziałam kiedy, zaś szycie to czułam ostatni szef bo przestało działać znieczulenie.
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
zielona super widac na foto maluszka
mam nadzieje, że 20 też z takim fajnym foto wróce od gin ![]() a tak w ogóle to witam kochane mamuski po weekendzie ![]() dwa dni nieobecności a Wy tyle żeście naskrobł\ały, zaraz siada do nadrabiania ![]() my nie dawno wstaliśmy, wróciłam wczoraj po 22 z Wroc, z zajec normalnie z dnia na dzień czuję go coraz bardziejdziś odpoczyamy, bo jutro znów czeka nas 2 x2h podróż do Wroc, w dodatku musimy się po nim szwędac jakieś 4godz ![]() i to jedyny możliwy termin w dodatku czyli jutro, aż do wieczora będziemy po za domkiem, w dodatku cały czas leje jak z cebra i jest cholernie zimno![]() dobrze, że maleństwo dotrzyma mi towarzystwa, a tak w ogóle to już 18 tc mamy ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- brrrr mnie strasznie przeraża perspektywa samego porodu, właśnie nacięcie i szycie, aż mi ciarki przechodzą na samą myśl...
|
|
#796 |
|
Zadomowienie
|
Byliśmy w sobotę oglądać wózki.
Aż nas potem plecy bolały bo musieliśmy wszystkie rozłożyć i złożyć, żeby zobaczyć czy sama dam rade np. zdjąć gondole no i czy się do samochodu zmieści. Męża faworyci to x-lander i maxi cosi. Mnie x-lander widzi się za wąski. Maxi cosi jest fajny, ale ponad 2000 za wózek to dla mnie przesada. Mój faworyt to wózki firmy Jedo(ok. 1600zł). Oglądałyście? Wózek jest bardzo ładny, ma dużą gondolę, składa się spoko, kółeczka ruchome z możliwością zablokowania. Macie jakieś zdanie o tych wózkach? Moja przyjaciółka taki ma i bardzo poleca. |
|
|
|
#797 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
zielona, gratuluję udanej wizyty a za dzisiejsze wizyty trzymam kciuki ja mam za 1,5 tyg i już doczekać się nie mogę, najchętniej poszłabym już, w tej chwili nawet ![]() ja też dzisiaj sama ale mam co robić bo tż jutro wyjeżdża na 2 tygodnie i trzeba gadzinę spakować. a wiadomo, że jak zrobi to sam to połowy rzeczy zapomni... dla niego najważniejsze by wędki zabrać a skarpety i majtki to jak miejsce zostanie
|
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za gratulacje
![]() jak mi sie uda to zrobie zdjecie aparatem zeby bylo bardziej widac |
|
|
|
#799 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Przeżyłam cały weekend na uczelni, nie dałam się i wysiedziałam na wszystkich zajęciach ale chyba maluszkowi się nudziło bo pierwsze ruchy poczułam pod koniec długiego i nudnego wykładu o zarządzaniu kadrami Świetne uczucie, do końca dnia siedziałam z bananem na buzi i od soboty codziennie czuję kilka razy delikatne ruchy ![]() A dziś mam wizytę u gina, 20 tydzień więc może poznamy płeć Jak zawsze przed wizytą mam lekkiego stresa żeby wszystko było ok, mam nadzieję że będzie ![]() Trzymajcie kciukasy ![]() Niegrzeczna widziałam twoją sukienkę na mailu, śliczna, będziesz piękną Panną Młodą My idziemy na wesele pod koniec maja i mama mi uszyje podobny fason sukienki tylko w innym kolorze ![]() Tamlin pytałaś o te spodnie z kokardką, chyba jeszcze żadna z dziewczyn ich nie kupowała, bo też się na nie czaiłam i liczyłam na jakieś opinie, ale że potrzebuję bardziej eleganckich spodni bo idziemy w maju na dwie komunie to się skusiłam i zamówiłam je dziś rano, więc jak tylko je dostanę to zrobię fotki i napiszę co i jak z rozmiarem
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#800 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę. Cytat:
Cały czas trzymam kciuki w takim razie za córeczkę. Cytat:
Oby wizyta u lekarza przebiegła bezproblemowo. ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Poza tym u nas leje,jest zimno a ja mam zamiar spędzić w łóżeczku cały dzień
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle kochaniutkie myślę o imieniu dla dziecka, a konkretnie jeżeli się okaże, że maleństwo to dziewczynka, bo jak będzie synek to będzie Tymon
poprzednie maleństwo, które niestety nam się nie narodziło miało się nazywac Lenka...
|
#802 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
uffff.....nadrobiłam
Cytat:
co człowiek to inna opinia Cytat:
ale Wam fajnie z tym przedszkolem - my nadal czekamy na wyniki rekrutacji Cytat:
Cytat:
Cytat:
dałam radę ..... ufffff, choć gdybym chciała na wszystko odpisać, to pewnie jeszcze z godzinę bym potrzebowała ![]() u mnie trzeci dzień z rzędu leje - chyba się zaraz powieszę, albo nie utopię - ciągle szaro, buro i ponuro
|
|
|
#803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli synek to mamy kilka typów, mi się podoba Tomek ale tż coś marudzi pod nosem, ostatnio chyba mu się Leon spodobał... a dziewczynka tak jak w suwaczku
|
|
|
|
|
#804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, że tanie i nie wiadomo jak z jakością... ale ja np. potrzebuję zwykłe czarne legginsy, a normalne sprzed ciąży już mnie okropnie cisną. Cytat:
![]() Tak w ogóle, to dzień dobry. Cięzko Was nadrobic.
|
||
|
|
|
#805 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam , melduje sie po week
u mnie wczoraj lalo caly dzien doslownie, wiec wynudzilam sie w domu na maxa, a wieczorem dopiero Tz wrocil ze studiow. Ciesze sie ze podoba Wam sie moja sukienka, jeszcze 6 dni i stresa mam ogromnego mimo ze to tylko slub cywilny ![]() jeszcze ostatnie drobne zakupy przede mna i na sobote czekam ![]() gratuluje udanych wizyt Cytat:
![]() aaa i tez sie boje naciecia i porodu i wogole ehh staram sie narazie o tym nie myslec ,mam niski prog bolu i nie wiem jak to wytrzymam, ale jak polozna mi maluszka na brzuszku ide robic obiadek, dzis spaghetii
|
|
|
|
|
#806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio miałam dość nieprzyjemną sytuację pies biegał sobie po podwórku, ogrodzonym rzecz jasna i obok drogą szła babka z dzieckiem. Odi podbiegł do bramy i mała wsadziła rękę za bramę, żeby go pogłaskać ( jak się później okazało sama matka ją do tego namówiła) od razu wybiegłam z ryjem i ochrzaniłam towarzystwo, że tak się nie robi, nie znają tego psa a później pretensje, gdy psiak ugryzie... babka się ofuczyła ale chyba i tak nie zrozumiała moich pretensjiEdytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-04-16 o 11:57 |
|
|
|
|
#807 |
|
Wtajemniczenie
|
no i masz racje, szczegolnie jeszcze jak pies nie ma kaganca. prawo mowi, ze albo na smyczy albo w kagancu. moja Naja tez duzy pies i towarzyska, z wszystkimi by sie witala na spacerze, ale wiadomo, że nie każdy sobie tego zyczy, nie wszyscy psy lubi albo sie boja, ja swoja zawsze przywoluje, albo jak widze ze dzieci sa to na smycz i juz. ja wiem,żę ona by nic nie zrobila dziecku, nikomu, ale dziecko tego przeciez nie wiem, moze sie wystraszyc i potem miec uraz i bac sie zwierzat. choc z moich obserwacji wiecej jest dzieci ktore same do psa leca i podchadza.
|
|
|
|
#808 |
|
Zadomowienie
|
co do leginsów polecam http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-le...tml#tabsAnchor
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba zostaniemy też przy Lenie, chociaż jeszcze trochę czasu jest. Tżet to chciałby Tomek junior, po tatusiu przeciez najlepiej hehe ale na drodze kompromisu został wybrany Tymon![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
też wysiedzieliśmy na wszystkich zajęciach, a maleństwo było nadzwyczajnie ruchliwe daj znac jak u gin, trzymam kciuki. ja mam wizytę w piątek będzie 19 tc więc mam nadzieję, że może też poznamy już płec
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

dają i czuje sie jak idzie to żyłą w górę ręki i nagle zawrót głowy taki i sie człowiek czuje jak naćpany 

czyli u Ciebie tez bylo tak jak u mnie i lekarz powiedzial ze mozliwa córa?
.
.

a dzisiaj rano kiedy napiłam się ciepłej herbatki dostałam taką serie kopniaków że aż mnie zamurowało

ja już w nic się nie mieszczę, mam brzuch jak w pierwszej ciąży w 6 mcu