|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() ![]() ![]() no cóż.. Cersanit do najlepszych marek nie należy, znam lepsze ![]() Z Cersanitu mogę polecić serię Symfonia i Nano - podobno lepsiejsze wykonanie mają w porównaniu z resztą ceramiki. A są tańsze od Roca. NIE POLECAM KABIN CERSANITU I PŁYTEK CERAMICZNYCH !! ![]() a wogóle jakby któraś chciała to niech pisze na priva, bo ja bym mogła o tym gadać i gadać i gadać, a nie wiem czy chcecie czytać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3752 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() to nie jest mały zabieg ja kichnąć nie umiem, jak krztuszę się herbatą to na...pie.. cały brzuch,ledwo chodzę, siadam i ledwo wstaję i tak mogę mieć do pół roku uczucie nie swojego brzucha ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3753 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja sobie skrupulatnie zapisuję wszystko w swoich notatkach na "zaś" ![]() A płytki ceramiczne jakiej firmy polecasz? Albo jakiej firmy jeszcze nie polecasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3754 |
Zakorzenienie
|
Zmykam spać!
![]() Pa! |
![]() ![]() |
![]() |
#3755 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3756 |
Wtajemniczenie
|
Cały czas powtarzam,że cięcie,to jest duża i poważna operacja...z wieloma powikłaniami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3757 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
w każdym razie Śliweńka życzę Ci żebyś szybko doszła do siebie, żeby już nie bolało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3758 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
Śliweńko - podobno przy kichaniu i wstawaniu po cc najlepsze jest przyciśnięcie brzucha miękką poduszką, wtedy tak nie boli ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-15 o 21:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3759 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Heh, jakoś tak mam od dziecka. Szkoda, że nie znalazł się żaden pracodawca, który by to docenił
![]() ![]() Cytat:
Chusteczek używam, bo jest to szybkie, higieniczne i wygodne, tyle. Niestety chemii w naszym życiu jest tak dużo, że ta jedna rzecz wg mnie nie ma dużego znaczenia... Ktoś wspominał, że waciki są tanie... Cóż, małych wacików trzeba duuużo zużyć, żeby kupsztala wytrzeć z całej pupy i nie jestem przekonana, czy wychodzi to taniej ![]() Założenie, że stosuje się płyny do kąpieli w moim przypadku jest błędne, bo do mycia od dawna sławię najzwyklejsze dziecięce mydełko ![]() Cytat:
![]() Gabi, pewnie jesteś w jakiejś tam mniejszości starającej się żyć bliżej natury w kwestii kosmetyków, ale przecież nikt tu nikogo nie nawraca ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Yyyy... O wymiotach nic nie wiem ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3760 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3761 |
Zadomowienie
|
Każdy inaczej przechodzi poród Sn czy CC. Ja znam dużo osób, które cc sobie chwalą. A, co do hemoroidów to u mnie jest ciężki przypadek. Kiedyś półtora tygodnia leżałam i płakałam mamie bo nawet obrócić sie na bok nie mogłam . Po porodzie `SN długo nie doszłabym do siebie przez ten tyłek, a gdzie jeszcze popękana myszka???!!!
Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-04-15 o 21:12 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3762 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj uwierz ![]() ![]() ![]() ![]() jeszcze pól biedy jak szew Ci się goi a jak ja miałam antybiotyki, nagrzewania lampą nie mogłam karmić piersią.
![]() |
#3763 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo tak największe, a co do podkładów, znaczy tych maternity pads jak to się u nas nazywa, to nie wiem czy u was w tesco ale u nas są, maternity pads grube i duże oraz cienkie ze skrzydełkami - u nas akurat na dziale dziecięcym tam gdzie kosmetyki, laktatory i pieluszki - są super i na klej! duże sprawują się kapitalnie po porodzie, a te ze skrzydełkami dalej cienkie i z innego materiału niż podpaski, polecam szczególnie rodzącym Sn ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak naprawdę to każda z nas musi podjać własną decyzję - dlatego fajnie że mamy takie otwarte dyskusje. Jak już powiedziałam wcześniej, rozpatrywałam i rozpatruje wielorazowe pieluchy, ale nie na początku i będąc matką pierwszy raz - nie umiem sobie wyobrazić wielorazówek teraz kiedy moje dziecko robi kupkę 12 razy dziennie! i nie koniecznie są to ładne i łątwe w oczyszczeniu ....zatem tym bardziej nie wyobrażam sobie zczyszczać ich z wielorazówek i prać a tak w ogóle czy ktoś mnie może oświecić bo zaczynam głupieć - co może a czego nie może kobieta karmiąca? co jest prawdą a co mitem? czego lepiej unikać a co można jednak zaakceptować...bo dostanę świra zaraz ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3764 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3765 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3766 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3767 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak pisała kiedyś kism - jak wszystko jest w porządku, to rozszerzaj sobie dietę grupami - tak po 3,4 produkty i odczekaj kilka dni (z reguły jak coś się dzieje to po 2 dobach i utrzymuje się kolejne dwie doby). Jak coś zaszkodzi, od razu będziesz wiedziała, że jeden z tych produktów, jeżeli wszystko jest ok, dalej możesz rozszerzać dietę ![]() Missmalezji - czy Ty, jako już doradca laktacyjny ![]() ![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-15 o 21:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3768 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3769 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() odnosnie CC. Mnie się wydaje, że każda kobieta przechodzi to inaczej, tak samo jak rekonwalescencja po sn. Mam koleżanki, które na prawdę całkiem dobrze sobie radziły po cesarce. Ale wśród nich jest jedna, która miała podobne akcje jak śliweńka. Bardzo długo dochodziła do siebie. Z kolei jedna z nich na prawdę bardzo szybko doszła do siebie , ja byłam w szoku, bo laska była sama w domu, mąz pracował w delegacji od pon - pt, był z nią tylko tydzień w domu po przywiezieniu dziecka , a potem dziewczyna sama sobie musiała radzić i do tej pory mówi, że los nad nią czuwał, bo nawet nie miałaby kogo poprosić o pomoc. Miesiąc temu znajoma urodzila synka i jak z nią rozmawiałam ostatnio ( a to jej drugie dziecko, pierwsze rodziła SN a drugie CC) to mi powiedziala , cytuję : zapomnij o sn, nie warto się męczyć.... Ja wychodzę z zalożenia , że co już będzie... przyjmę wszystko, nie chce sie zastanawiać co jest teraz dla mnie najlepsze. Okaże się w godzinie zero. Nie będę prosić o cesarkę na żadanie. Zdam się na lekarza , a potem szpital i już. Zobaczymy. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3770 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja staniki kupiłam w Mothercare i rozmiarówka jest tam ogromna. Najmniejszy rozmiar był B i jest na mnie duuuużo za duży. Jak przymierzyłam na początku C to jak spadochron więc myśle, że możesz się tam spokojnie przejść. Albo zadzwoń do sklepu i zapytaj się jaki mają największy rozmiar i dodaj sobie do tego jeszcze dwa rozmiary. Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-04-15 o 21:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3771 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() - skóra przyzwyczaja się do składników zawartych w kosmetykach i wcale nie selekcjonuje co jest jej potrzebne, a co nie, tylko wchłania wszystko, - nie widzisz różnicy między warstwą mokrej pieluszki wielor. (nie koniecznie tetry), a jednorazówką, bo używałaś obu i wiesz? - wiele badań bierze pod uwagę niepłodność wywołaną stresem, odżywianiem, zanieczyszczonym środowiskiem (m.in. przez np pieluszki jednorazowe) itd., ale jak widać, używanie pieluszek jednorazowych również do tych czynników się zaliczają, - fioletowy berecik możemy również założyć osobom chorym na raka płuc i stwierdzić, że jakiś procent z nich umiera z powodu palenia papierosów, to też wina berecika? Można powiedzieć, że palenie nie wpływa na raka płuc, bo umierają również na tę chorobę osoby niepalące? - szczepionki wywołały strach wśród rodziców i nie ma się co dziwić. Czy to prawda, czy nie (nie widziałam informacji zadających kłam tym badaniom, ale nie omieszkam poszukać), to każdy rodzic teraz zastanowi się dwa razy, zanim dziecko swoje zaszczepi. Autyzm jest jeszcze chorobą nieodkrytą i dlatego ludzie się tak boją wszelkich czynników, które mogłyby tę chorobę wywołać. Podobnie jest z dolarganem i innymi lekami znieczulającymi tego typu. Też podobno. podane przy porodzie mamie, mogą spowodować autyzm u dziecka. Nie wiem, czy to prawda, ale na wszelki wypadek podziękuję za tego typu znieczulenie. Każdy robi jak uważa. Ja w poście, do którego się odnosimy, podałam przykłady badań, które ktoś tam przeprowadził. Można się z nimi nie zgadzać, ale one są. Ja mam podejście do takich rzeczy następujące: wolę unikać (jeśli mogę) rzeczy, na które ktoś zwrócił uwagę, że mogą szkodzić, niż później pluć sobie w brodę, że poszłam na łatwiznę, a teraz ktoś przeze mnie cierpi. Podobnie jest z paleniem, piciem alkoholu w ciąży. Wiele kobiet to robi i rodzą zdrowe dzieci, ale gdyby stałoby się inaczej, to ja na ich miejscu nie darowałabym sobie do końca życia... ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3772 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3773 |
Wtajemniczenie
|
To jedna z wieeelu rzeczy, które czytałam na temat karmienia piersią. Trochę tego jest, ale też i temat obszerny... i ciężko w kilku słowach go ująć. To co zeskanowałam, to w większości o diecie matki, a pierwsza część jest o technice przystawiania, częstotliwości karmień, najadaniu się dziecka, przybieraniu na wadze, itp. Jeśli chcecie, to też mogę zeskanować.
Za duże te pliki mi wychodzą, a nie chcę zmniejszać, żeby były czytelne, więc wrzucę na pocztę |
![]() ![]() |
![]() |
#3774 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No dobra, ale koniec z tymi moimi hemoroidami bo tak naprawdę to one sa wstrętne i przeszkadzają mi w życiu i sie ich cholernie wstydzę. Po porodzie zrobię zabieg ich usunięcia mimo, że to już w ogóle jest mega bolesne. No i koniec tematu! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3775 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3776 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do chinskich - to tez mamy na podlodze w lazience i WC - i sa bardzo fajne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3777 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jeju tak straszycie tymi hemoroidami , ze na prawde jestem w strachu. na razie mam spokój.. każdej kobiecie wychodzą podczas parcia ??? bo już zgłupiałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3778 |
Wtajemniczenie
|
Gaabbi - no ja wiem, że się ze mną nie zgadzasz, bo my już tak jesteśmy chyba zaprogramowane, że się nie zgadzamy w tych kwestiach
![]() ![]() Więc tak sobie tylko rozmawiamy ![]() No właśnie jak dla mnie mokra tetra jest po prostu mokra - nie muszę jej mieć na pupie, żeby widzieć efekt - wystarczy przyłożyć sobie kompres z mokrego ręcznika. Jak biorę do ręki zasiusianego pampka Michałka, to on jest ciężki ale suchy ![]() Skóra wchłania, oczywiście, ale skorzysta tylko z tego, czego potrzebuje - słyszałam to wiele razy z ust dr Chlebus, dr Noszczyk, dr. Ambroziaka i wielu innych dermatologów. Jeżeli masz dobrze nawilżoną skórę, to ona wchłonie np. tylko tyle kwasu hialuronowego ile będzie potrzebować, jeżeli odwodnioną - wchłonie wszystko i jeszcze będziesz miała po kremie uczucie ściągnięcia, bo było za mało. Dlatego nastolatki nie stosują kremów dla pięćdziesięciolatek, że ich skóra po prostu nie skorzysta z tego, co ma w sobie ten krem, ale w żaden sposób nie można jej "rozleniwić" czy do czegokolwiek "przyzwyczaić". Po odstawieniu kremu skóra wraca do takiego stanu, w jakim byla i tyle. Ja mam potwornie suchą skórę na ciele z powodu tarczycy - gdybym jej nie smarowała, po prostu schodzi ze mnie jak z jaszczurki, jestem cała biała. Moja skóra nie przyzwyczaiła się do kremu, po prostu nie jest w stanie wyprodukowac tego, co powinna. Jeżeli brakuje wody, musisz się napić, ale to nie znaczy, ze się uzależniłaś od wody. W ciąży też się smarujemy, żeby pomóc skórze i nie mieć rozstępów, prawda? Nie mówimy, że chcemy mieć naturalną skórę ze zmarszczkami i rozstępami. Wiadomo, że dobrze nawilżona i natłuszczona skóra jest "sprawna" i lepiej sobie radzi ze zmarszczkami czy rozstępami. Jak Hania będzie miała białe, wysuszone nóżki, to przecież nie zostawisz jej nie nakremowanej, żeby skóra sama się natłuściła, bo to nierealne. Jeżeli jest sucha to dlatego, że sama nie potrafi wyprodukować lipidów! A jak ją tak zostawisz, będzie sucha, swędząca i potem zaczną się podrażnienia. Przecież nawet w zimie mamy czasem aż białe nogi od spodni czy rajstop i ogrzewania... No własnie o fioletowym bereciku pisałam w kontekście takim, że są również INNE czynniki powodujące choroby - czyli właśnie nie berecik powoduje raka płuc, tylko palenie. A jeżeli chodzi o publikację w sprawie szczepionek, to sam ich autor się przyznał po burzy wywołanej tym artykułem, że badania CELOWO ZAFAŁSZOWAŁ, za co mu odebrano tytuł naukowy i wykluczono ze środowiska. I właśnie lekarze dlatego biją na alarm, że przez to, że "ktoś coś słyszał", rodzice ryzykują narażając dziecko na ciężkie powikłania, zamiast je zaszczepić. A Dolarganowi jestem absolutnie przeciwna ze względu na otumanianie, jak by nie było, jest to pochodna narkotyku. Ale tak czy inaczej, był nagminnie stosowany, chyba prawie każda kobieta z pokolenia naszych mam go miała jako znieczulenie, a na autyzm cierpi jakiś promil populacji, więc to chyba zbyt daleko idące wnioski... Jednak związek pomiędzy papierosami a paleniem jest bardziej wiarygodny dla mnie - wiadomo, że rak płuc występuje w prawie 100% u osób palących, a dzieci autystyczne chyba nawet nie są liczone w procentach tylko promilach... Mozesz mi podać jakiegoś linka? Chętnie bym coś poczytała, bo sama miałam to świństwo wbrew swojej woli niestety. Ale Michaś autyzmu z pewnością nie ma. Ja absolutnie nie neguję tego, że nie chcesz Hani niczym smarować, tylko zobaczysz, np. w zimie, że maluszek będzie miał naprawdę suchą, swędzącą skórę, jak go nie posmarujesz. Woda jest paskudna w kranach, dziecko "odtłuszczamy" w kąpieli, a skóra dziecka jest o wiele cieńsza, niż dorosłego. Teraz jest wiele ekologicznych kosmetyków, wystarczą naturalne oleje nawet, 100% eko ![]() ![]() Wiadomo, że każdy robi, jak uważa i ja absolutnie szanuję Twoje zdanie ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-15 o 22:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3779 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pilch, absolutnie !! krzywizna jak sie patrzy. Na prawdę ! Generalnie polskie płytki są kiepskie, ale to zależy kto czego oczekuje. Opoczno - to jest to samo co Cersanit. Właścicielem opoczna jest cersanit właśnie, obecnie firma nazywa sie Rovese. Oferta Opoczna jest na pewno lepsza jakościowo od Cersanitu, bo takie jest założenie polityki firmy. Wprowadzili nawet teraz ceramikę i meble , Malmo , Bilbao i Kioto. Bardzo fajna wanna owalna - mogę polecić. Może być jako wolnostojąca w pokojach kąpielowych i nie jest bardzo droga jak na taką wannę. Z opoczyńskich płytek moge polecić np kolekcję Snake, wyszła im porządnie i jest dość niedroga. Przyzwoity był tez Metalic i Infinita ( z tym, że nie polecam białej mozaiki paskowej bo jest do d...upy, z tą brązową nic się nie dzieje, a ta jasna to jakaś masakra, sam producent zaczyna ją wycofywać i jest np zakaz wykonywania boksów ekspozycyjnych w salonach w tej płytce). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3780 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie każdej, mnie nic nie wyszło ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.