|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Hej kochane
Ja jak zwykle ostatnimi czasy tylko na chwilke. Przeprowadzka z soboty przesuneła sie na dzisiaj, w domu mam sajgon i w cholere roboty a tz w pracy niestety ![]() Na szczescie Mili dzisiaj w miare grzeczna ![]() Strasznie mi Was brakuje a teraz juz nie bede miala netu, prawdopodobnie odezwe sie dopiero jak bede w Polsce. Lecimy w ta sobote ![]() Co do wprowadzania nowych pokarmów to ja tez jeszcze czekam. Mam w planie dac małej jabłuszko pod koniec przyszłego tyg(bedzie jej brakował tydzien do 4 miesiecy) ale to tylko dlatego zeby tatus zobaczył jak je wcina pierwszy raz, bo tz wraca szybciej do Irlandii. Ale to dosłownie łyzeczke lub dwie a po 3 dniach moze troszeczke czegos innego, moze jakas kaszke. Cytat:
Gratuluje synka ![]()
|
|
#3302 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
pearl widzę cię,tęskniłyśmy
|
#3303 |
|
Zadomowienie
|
Kochane ratujecie! Czy wasze dzieci miały ropiejące oczka? Co stosowałyście?
Agatek pamiętam, że Kinia miała niedawno taki problem, czym to wyleczyłaś Naczytałam się o mechanicznym udrażnianiu kanalików, ponoć to strasznie boli ![]() A tak w ogóle to dzień dobry
|
#3304 |
|
Raczkowanie
|
pytanie do matek karmiących mm
bo u mnie już w cucach braki, co się zmieniło jak przeszłyście na mm, kupy? jakies bóle brzucha? alergie? jak reagują dzieci? czy cześciej chorują i td bo boje się przejsc na sztuczne , ze bedzie mi chorowała albo sie nie bedzie mogła wypróżnić itd, i ile dziecko powinno wypić i co ile czasu? mała ma 2 miesiące
|
#3305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas ropiało jakis czas, najwiecej po płaczu. Przemywałam oczko solą fizjologiczną i przeszło Wrr juz chcialam rano pochwalić, ze emolium znikło a tu proszz bumerang ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
Mała miała zatwardzenia straszne, dopiero teraz po dlugiej wojnie sie to unormowało. Pozatym chyba nic wiecej, raz czy dwa myslalam ze ma kolke ale prawde mowiac sama nie wiem czy to bylo to. Jemy bebiko ok 5-6 x dziennie po 120ml No i na mm trzeba dopajać dziecko ![]() Ale jesli masz pokarm, to karm najdluzej jak sie da. Zawsze to natura no i taniej i wygodniej
|
||
|
|
|
#3306 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() klas ki:Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
generalnie ile - to zależy od wieku dziecka. orientacyjną rozpiskę znajdziesz na opakowaniu mleka (my teraz mamy bebilon pepti ze wzgl na kolki). moj Igor jada na żądanie (ale to wychodzi w dzien co 3h a w nocy jak zje o 20 to dopiero o 5 się budzi-potem juz krzyk co 3h )a na bebilonie jest ze w 2 i 3 miesiącu zycia "powinno" zjadac mlesio ze 120 ml wody- ale pamietaj, ze te rozpiski tylko orientacyjne są. zobaczysz sama ile będzi chciała wypijac bo moze dla niej byc 120 za duzo albo za mało zalezy czy żarłokiem jest czy niejadkiem
Edytowane przez neska22 Czas edycji: 2012-04-16 o 15:36 |
||
|
|
|
#3308 |
|
Rozeznanie
|
U nas pomogło przemywanie solą fizjologiczną i rumiankiem. Po 2 dniach było dobrze!
|
|
|
|
#3309 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny - ja tu nieco nowa
, chociaż zarejestrowana dość dawno ale się nie udzielałam. Mam małą 10 tygodniową córeczkę. Właśnie siedze z nią "zawiniętą w chustę" - nareszcie się uspokoiła. Nie pomaga moja dieta, debridaty, biogaje i inne cuda w postaci boboticu, esputiconu - mała ma wzdęcia, nie może się wypierdzieć, a teraz wykupkać 2 dzień. Zdarza się, że przy cycu pręży się i płacze. Nie pomagają czary mary, masowania i odbijania. Czy taki jej urok i musimy to po prostu przejść? Ech czasem to męczące jak nie wiem. Pół biedy dla mnie ale serce mi sie ściska jak widzę i słyszę jej płacz
|
|
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czeule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Agawoo a próbowałaś małej kłaść ciepłą pieluszk,ę na brzuszek podczas kąpieli?
może ma skok? Co do wrzasku przy jedzeniu, spoko, rozumiem Cię, bo mam to samo od miesiąca... chyba znów wybiorę się do lekarza, bo ja już nie mam siły... Próbowałaś małą w locie karmić? A jak się uspokoi to wtedy usiąść? Ja tak robię od 3 tyg... ehh masakra po prostu i tak się drze, ale wtedy zapomina o burczeniu w brzuszku, patrzy wszędzie, zaciągnie i siadam, wtedy do końca wypija w spokoju... normalnie siwy dym z tą dziewuchą ![]() Natalia ja planuję na stałe wyjechać, K. do żłobka- ja do pracy, żeby zarobić na remont poddasza- własne mieszkanko... ale zobaczymy jak to będzie z moim zdrowiem i stanem psychicznym po odstawieniu tabletek... w DE życie jest prostsze... lepsza kasa, a leki dla dzieci za friko (ostatnio szwagierka była z synem u lekarza i dostała bezpłatnie w aptece od ręki lek)Paula no młody pokazuje charakterek chyba hihi ja polecam materac polecam fiki miki z klinem i nakładką (aby nie przeciekło na materac)- mam taki sam. Z tego co pamiętam to ma go jeszcze Inutil i N1kotynka Oczywiście gryka- pianka -kokos ![]() Bambusek też mam kunia najciszej- a i tak głośny jest ![]() No to pijemy za 3 miechy! ![]() Cytat:
|
|
#3311 | ||||
|
Zadomowienie
|
hi hi
Cytat:
powodzenia w przeprowadzce, żeby szybko i bezboleśnie poszło i udanego pobytu w PL - odezwij się czasem cooo ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3312 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Natalia spoko ja też uszkodziłaś śluzówkę za 1 razem jak załapała pierwszy katar po szczepieniu w marcu... doszłam do wniosku, że otwór aspiratora chyba jest trochę ostry tak w środku- wymacaj i spiłuj pilnikiem jeśli tak jest.MissZuzia a TY znów sprzedać chcesz dziecko?? łaadne się tam rzeczy dzieją Cytat:
Cytat:
5 ml za niecałe 17 zł ) BIODACYNA leć do lekarza, żeby się gorzej nie zrobiło ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- po wyrobieniu dowodu osobistego i chrzcinach- pod koniec maja... ale do lipca mam kuroniówkę i się dygam trochę, że zadzwonią z UP i w razie co będę udupiona
|
|
#3313 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czeule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Agatek wszędzie lepiej niz w Polsce.
U nas też nie będzie lekko,tylko tż ma pracę ,ja umowę miałam do nia porodu.Teraz macierzyński a potem kuroniówka. A chcemy wziąśc kredyt ,trochę rodzice nam dołożą i chcemy kupic mieszkanko w bloku albo w tym roku albo na początku nowego. Planuję oddac młodego do żłobka od stycznia a sama do pracy iśc. A studia?????No niby mgr pedagog ale w zawodzie pracowałam tylko pół roku w pomocy spolecznej i trochę na zastępstwie w podstawówce jako pedagog.A tak to albo sklep albo ostatnio jako pracownik na lini w fabryce w gostyniu gdzie pakowałam filtry do samochodów. Mam koleżankę w niemczech,tam rodziła w grudniu.Wszystkie szczepienia za darmo i leki.No i co miesiąc kasa na dzidziula. Więc jak zdrówko pozwoli to uciekajcie z Kiniusią to Tżta,tam będzie Wam lepiej! Trochę pomarudziłam!! |
|
|
|
#3314 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ono jest na tyle fajne że jak dziecko już jest większe to można zdjąc tą tacke i w tym jest regulacja wysokości Cytat:
mały sie 5 razy budził z tak okropnym płaczem ulgę mu dopieor przynosiło jak go brałam na ręce i z nim chodziłam lub jak mu masowałam dziąsła więc nie wiem czy aż tak go bolą te dziąsła ale dziś pierwszy raz tak fatalnie przespał nocke i ten jego płacz, aż mi serce pękało
|
|
#3315 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja w mikrofali podgrzewam tylko wodę nigdy nie odgrzewam zrobionego mleka, jak mały wszystkiego nie wypije wylewam i robię świeże albo jak za godzinkę jest marudny to mu daję to nie dopite takie w temp. pokojowej i wypija w szpitalu jak przez tydzień leżał po porodzie to tam dostawał takei małe buteleczki bebilonu one nie były podgrzewane dostawał takie letnie i wypijał bez problemu Cytat:
moja koleżanka tak robiła że kupną wodę przefiltrowywała potem gotowała i taką wlewała sobie do dzbanka po pewnym czasie dziecko zaczeło jej robić zielone kupki i wtedy położna się zapytała jaką wode podaje ta jej wszystko opowiedziała co robi i jej położna powiedziała żeby tak nie robiła bo to juz traci wszystkie wartości i dlatego dziecko zielone kupki robi ja właśnie jutro jadę na drugie usg mimo ze pierwsze wypadło bardzo dobrze przy okazji wjedziemy do ośrodka przepisać małego do innego pediatry bo to w tym samym miejscu mniej więcej a jutro tż ma imieniny nie bawie się w wymyślanie żadnych prezentów bo nie mam głowy do tego po prostu kupię flachę i moze sobie wieczorkiem usiądziemy i po drinku wypijemy
|
|
#3316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja Michalinka jest już na 4 mm. Najpierw bebiko - zaparcia, gerber - zaparcia, Nan ha - straszne zaparcia. Teraz jest na Bebilon Comfort i kupka normalna ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- czy gotujecie maluszkom wode mineralna?? |
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
czytam na bieżąco, z pisaniem gorzej ![]() u nas dobrze. Mała w sobotę skończyła 8tygodni. Waży 5kg ![]() Niestety dopadła nas alergia, Emilka ma obsypaną buźkę i szyjkę. poza tym w kupie śluz :/ odstawiłam nabiał i cytrusy. zobaczymy, czy pomoże. 6.maja odbędą się chrzciny. imprezkę robimy w mieszkaniu. pozdrawiam Was Wszystkie |
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez gotuję wode mineralną, ale teraz mam ostatnią butlę i zamierzam przejść już na normalną wodę, kurde jakoś nie wyobrażam sobie takiej surowej mineralnej dawać, zwłaszcza po niektórych badaniach jakie przeprowadzali, że tak naprawdę to te wody wcale takie super extra nie są
|
|
|
|
#3319 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
my już się nauczyliśmy czekać kilka minut ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ------------------------ hejo ![]() Timi leży mi na kolanach - obalił 60 ml herbatki i śpi ![]() Zostawiłam go po obiedzie na 2 godziny z tatusiem i wyszłam na miacho zaszłam do lumpka - za 7 zł kupiłam torebkę (jak nówka), bluzkę z długim i krótkim rękawkiem i małemu bluzkę![]() muszę tam częściej zaglądać, bo same firmówki i nie widziałam nic uszkodzonego/brudnego ![]() kupiłam większą butlę - zwyciężył canpol, bo butelka tańsza o 1o zł, smoczki o 5, a wg pani ekspedientki prawie identyczny smoczek no i wzięłam Easy Start z edycji piłkarskiej![]() jak wróciłam idę do małego... coś śmierdziało... podnoszę kocyk, a tam kupa śmiałam się z męża, że czekał na mnie z przewinięciem, bo on kup nie lubi
|
|
#3320 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc, Kochane!
Troche mnie nie bylo. Probowalam dzisiaj troszke nadrobic, ale cytowac nie mam szans - Jasiek, wiadomo. Glupio mowic, ale jakos "nie moglam" Was czytac - tego, jak dlugo spia Wasze dzieci, jakie sa spokojne i radosne... U mnie byla masakra, chodzilam jak zombie, plakalam w dzien, plakalam po nocach, klocilam sie z tztem, a Mama zaproponowala mi wizyte u psychologa, z ktorej pewnie bym skorzystala, gdyby tz sie nie opamietal i nie zaczal mi naprawde pomagac. Od dwoch dni to on spi po stronie Jaska, daje mi go tylko do karmienia i przejal jego "stekania" i zabawy w wypluje smoczek-rycze-sse smoczek-nie rycze,ale ze lubie ryczec w nocy, to znowu wypluje. Do tego nie oddaje mi go od razu,jak Maly zaczyna plakac, tylko sam sie stara go uspokoic, a mnie wygania np do lazienki na dluga kapiel lub na "łizaż", jak on to mowi ![]() No wiec zaczelam Was podczytywac i stwierdzilam, ze trzeba sie w koncu odezwac. Kochana, wlasnie sobie przypomnialam, ze mialam zrobic zdjecie i wymierzyc chuste, jak bylam na Mazurach,ale przez moje dziwne nastroje zueplnie wylecialo mi to z glowy. Przepraszam A teraz znowu jestem bez aparatu No,ale podobno juz jakas zamowilas,tak? Jaka? ![]() Ja jutro ide na instruktaz chustowy !!! Mam nadzieje, ze Jasiek bedzie wspolpracowal ![]() Mijus, tak mysle, ze moze jednak bym sie wybrala na Metallike - maja zagrac czarny album w calosci, a ten bardzo lubilam Blanszor, doszlo mlesio od Ciebie ![]() Tak wiec gdyby ktoras miala ochote przytulic mleko hipp combiotic, to chetnie wysle. A, no i za kembrydza ![]() Agatku, zgubilam ladowarke od przedwojennego telefonu i nie mam jak go uruchomic. Mam juz wyrobiona karte ze starym numerem, tym erowskim Kropeczka, Inutil, Agawoo Dph, my bylismy na bioderkach i podobno wszytsko super i dlatego nastepna wizyte mamy dopiero 18go lipca. Byl tez poruszany temat smoczkow. My korzystamy z usp. NUKa i wlasnie jakis tydzien temu go wymienilismy,a poprzedni sluzyl nam ok. 6 tygodni. W sumie nic sie z nim zlego nei dzialo, ale wolalam wymienic ze wzgledow higienicznych. Co do tzta i wspolnego czasu, to tez mi bardzo brakuje nas "samych", kiedy mielismy czas gadac o wszystkim i o niczym, wspolnie sie kapac, a wieczorami tulic i ogladac filmy na sen. Boje sie tego samego co Zuzia, ze to minelo bezpowrotnie, bo pozniej beda inne sprawy, inne problemy i tez nie bedzie czasu na nas :/ Dziewczyny, jakie maty edukacyjne polecacie?
|
#3321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
małą od początku mleczko ma robione na zwykłej przegotowanej wodzie materac mam g-p-k w nocy pękło mi nacięcie jak wyjmowałam małą z łóżeczka do tego się przeziębiłamw nocy nie śpię bo mała płacze, chyba bolą ją te ząbki co się próbują przebić kupiłam tą camilie dam na noc zobaczę co to warte... mam pytanie bo już sama nie wiem: pierwszą pigułkę bierze się pierwszego dnia okresu, ale czy 1-szy dzień można uznać ten w którym plamię czy dopiero ten w którym wystąpi regularne krwawienie?
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2012-04-16 o 17:31 |
|
|
|
|
#3322 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hej
1 dzień mnie nie było le dałyście żyć i nie ma tragedii, więc nadrobiłam:Cytat:
![]() Cytat:
moja mama mówi,że jak Tomuś wda się we mnie to będę miała 39 lat i będę babcią..hehe :PCytat:
ja też na początku miałam wątpliwości czy dobrze przybiera bo na cycu nie widzę ile wypija ![]() Cytat:
![]() Cytat:
byłaś ze mną w grupie "ostatnich mamusiek rodzących" ![]() Cytat:
u nas tylko sól fizjoloiczna i przeszło ![]() Nooo a teraz ponażekam sobie! Rano dziś wstaję i co - oka nie mogę otworzyć idę do lustra, a tam spuchnięte jak nie wiem i pełno ropy - boli jak cholera, no to zapakowałam się i idę do lekarza (TŻ mnie wygonił bo ja nie chciałam), pogoda za...bista więc dzieciaki zostawiłam z TŻ, zapierdzielam busem do przychodni gdzie panie poinformowały mnie, że daremne moje czekanie bo to trzeba do okulisty, no to dawaj do busa i do okulisty. Wchodzę do przychodni - po przeprowadzeniu wywiadu skąd jestem, kiedy się stało i czy boli pani w rejestracji mnie zapisała i zaniosła kartotekę do lekarza....kolejka wpizzz..du, stoję jak ten cieć - pytam jednej babki kto ostatni, a ta za oburzeniem, że tu się umawia na godzinę i wchodzi jak lekarza zawoła (no ok - więc ja do niej, że nie musi się drzeć bo ja tylko grzecznie zapytałam). Oczywiście wszystkie stare mochery na mnie z byka patrzyły bo one 3 miesiące na termin czekały a ja tak "z ulicy"...stoję, stoję, po 1,5 godz stania TŻ mi dzwoni, że mała już się drze, no to ja dawaj do rejestracji zapytać się do której lekarka (do 13) - czyli nie zdążę pojechać-nakarmić-wrócić... no to zapierdzielam do kolejki i mówię czy mogę wejść, bo mam 7tyg dziecko i je karmię i ono płacze już w domu - baba na mnie z ryjem, ze ona czeka najpierw 3 miechy na termin, a teraz miała na godz 9:15 a jest 10:30 a ona jeszcze nie zawołana i ona nie będzie nikogo przepuszczać! - Dostałam krople z antybiotykiem - 5ml i 38zł nie moje No to ponażekałam na naszą Polską Służbę Zdrowia! a teraz jeszcze to widziałam w Polsacie i krew mnie zalewa! - co za debile a nie lekarze!: http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/lod...ka_250442.html http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...-na,nId,596380
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2012-04-16 o 17:30 |
||||||
|
|
|
#3323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam matę FP Rain forest i Olek jest nią zachwycony
|
|
|
#3324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nastrój matki ponoć bardzo wpływa na maluszka - wg moich obserwacji to prawda... uszy do góry, pomyśl jak bardzo kochasz swojego małego marudę i do przodu
|
|
#3325 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do maty, to wlasnie sie nad nia tez zastanawiam. Tylko ze moj Jasiek dosc dlugi jest i nie wiem,czy nie za szybko z niej wyrosnie. Chcialabym taka, bo jest duza, ale za to zaj...iscie droga No i seksi yummy mummy, widzialam Twoje zdjecia ze chrztu !!! Fiu fiu ![]() Cytat:
brak slowA Ty bidulko kuruj sie. Mam nadzieje, ze szybko przejdzie i ze dzieciaki tego nie zalapia od Ciebie. Moze skoro lek taki drogi, to chociaz dobry? Dostalam macierzynski!!! ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
Aaaa...i dzisiaj odciagam mleko na nocne karmienie i walimy z tztem butle wina za nasza nowa wspolprace
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-04-16 o 18:21 |
|||
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
MartaNiunia niezle przeboje z tym oczkiem miałaś. A nasza słuzba zdrowia to pozal sie Boze
![]() ale dobrze ze ostatecznie ktos cie zbadal bo jak zarazliwe to trza szybko leczyc ! pearl witaj kobieto ! i juz nie uciekaj ![]() My mamy ta mate https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...&recenzja=1005 mysle, ze warto poszukac uzywanej, bo tu sie nie ma co zniszczyć a na dlugo itak nie posluzy ![]() My byłyśmy na bioderkach i wszystko super jest Mała wykapana juz o 18 bo tak sie zlozylo z karmieniem ale po kąpieli jak ją wyjelam to znowu taaaki płacz jakby ją ze skóry obdzierali Nie wiem o co chodzi ale ostatnio ma tak coraz czesciej W kapieli super ekstra fajnie, uśmiechy całuski. a na przewijaku armagedon, ze ubrac sie nie da Pozniej walka z jedzeniem i po godzinie męczarni wkoncu spi
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
kurka ale mi ta reklama muli neta w komorce:[
u nas kapiel tez tak wyglada,w kapieli super nawet gugal ostatnio a po ryczy az sinieje i muszw bo brac na rece.Juz mu reczniki i pizamke grzeje na kaloryferze zeby mial ciepla,ma pieluszke w wannie i nic.Raz pomogla pozytywka i jak spiewalam razem z nia to patrzyl na mnie ze zdzieiwniem a ja mu zdazylam w miedzyczasie nasmarowac dupalka i ubrac a jak sie skapnal ze ma ryczec to juz byl ubrany. A jutro szczepienie a on cos slimta ale tylko z rana.....ciekawe czy go zaszczepia..... |
|
|
|
#3328 |
|
Zadomowienie
|
Pearl tak zamówilam sobie u Azimi i czekam az mi przysla,wiec dziekuje juz.Cos mi sie wcisnelo i nie mam pl liter?
|
#3329 |
|
Wtajemniczenie
|
ctrl + shift by literki wróciły na swoje miejsce
![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- tez kilka razy mi się tak zdarzyło ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Misiek wykąpany ululany śpi w łóżeczku, ja sobie oglądnełam Hausa i teraz chwila odpoczynku bo niebawem pewnei przyjdzie tż na kolację ma przynieśc laptopa i bede mu wystawiać części na Allegro , od gnoma i troche tego nie chce mi się zbytnio no ale już to dla niego zrobię
|
#3330 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Haniula;33578770]A Asi ropieją od poczatku? Moze ja przewiało, albo ma katar?QUOTE]
Haniula, Neska, NataliaM, MissZuzia, Agatek, Bambusiek, MartuNiunia wielkie dzięki za odp. w sprawie ropiejącego oczka Haniula, moja Asia od początku miała wrażliwe oczka i już w szpitalu miała kilkakrotnie smarowane maścią. Wczoraj jej nie przemyłam oczek bo już zdążyła zasnąć i odpuściłam sobie i to chyba przez to, a może to rzeczywiście wina kataru (jest przeziębiona i gile ma do pasa ) Kilka razy jej przemyłam solą fizjjologiczną i zakropiłam świetlikiem i już widać wielką poprawę - ropy jest o wiele mniej
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.

Naczytałam się o mechanicznym udrażnianiu kanalików, ponoć to strasznie boli 
bumerang 
klas ki:
ale młoda jest strasznie absorbująca, ciagle chce mnie widziec czuc, a w ogole to najlepiej jest na raczkach i wędrówki po mieszkaniu 

może ma skok? Co do wrzasku przy jedzeniu, spoko, rozumiem Cię, bo mam to samo od miesiąca... chyba znów wybiorę się do lekarza, bo ja już nie mam siły...
ja polecam materac 

doszłam do wniosku, że otwór aspiratora chyba jest trochę ostry
5 ml za niecałe 17 zł 

a faceci, przyparci do muru zrobią wszystko. Mój tż na szczęście od początku zmienia pieluchy i zajmuje się Julkiem