|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
no Gaabbi się po prostu "przejęzyczyła"
![]() Cytat:
![]() Kurczę, ja nie mam takiej torby, do której spakowałabym wszystko razem ![]()
![]() |
#3992 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() no chyba ze moze jeszcze byc inna opcja... wrocic na chwile do pracy, a za kilka miesiecy znowu zajsc w ciaze i posiedziec z dzieckiem w domu ![]() juz widze mine mojego pracodawcy jak mu kilka miesiecy po powrocie mowi, ze znowu zaciazylam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3993 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja do pracy też nie wracam, mamy taka sytuację, że mogę obie na to pozwolić. Chciałabym przez pierwszy rok, może 1,5 być z maluchem, a później szukać czegoś na 0,5 lub 0,75 etatu. Rodziców mam kilka pięter wyżej, więc nie będzie problemu z "podrzucaniem" wnuka, żłobka w ogóle nie planuje, a przedszkole od 3-4 roku życia, żeby był kontakt z rówieśnikami. Zobaczymy jak życie zweryfikuje moje plany ![]() Cytat:
![]() A co do umów to w zeszłym roku chyba dopiero skończyła sie ta tzw. reforma antykryzysowa (czy jakoś tak), że pracodawca nie miał obowiązku dawać 3 umowy na czas nieokreślony. W tym roku wszystko miało wrócić do normy, czyli, że 3 umowa automatycznie staje się tą na czas nieokreślony, ale nie wiem, bo odkąd jestem na L4 jakoś się opuściłam w śledzeniu tych zmian ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3994 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie zapomnę nigdy jak leżałam na urologii, tż mi co chwile coś przynosił, mama mnie jedzeniem zarzucała, i jak wychodziłam, to byłam obładowana jakbym z wczasów wracała, aż mi było głupio.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-04-16 o 15:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3995 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nie jest tak że na drugie dziecko jest więcej macierzyńskiego??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3996 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3997 |
Raczkowanie
|
A jak wygląda sprawa becikowego? czy do wypłaty wystarczy karta przebiegu ciąży, czy lekarz prowadzący ciążę musi wystawić jakiś dodatkowy papierek? interesowała się któraś jak to wygląda?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3998 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale wiem też że jak egzaminatorzy widzą ciężarną kobiete to ją zupełnie inaczej traktują. Ja miałam na prawde lajtowo , wiec troche mi ta ciąża pomogła. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3999 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałabym, żeby moja mama była bliżej... A moja teściowa nie rozumie tego, że ona nigdy nie będzie dla mnie jak własna matka i obraża się zaraz jak tylko się dowie, że w jakiejś sprawie wolałam zadzwonić i poradzić się mojej mamy a nie jej... aaa jeszcze jak pojechaliśmy wtedy z P. na IP to ona się wepchała dosłownie ( ja nie wiedziałam, że ona jedzie z nami do szpitala tylko myślałam, że gdzieś ją podwozimy), co ona mi krwi napsuła w tym szpitalu to brak słów, nie wiem po co ja tam pojechałam skoro ona przecież wie najlepiej!! wpychała się do każdego gabinetu gdzie mnie i męża prosili, ktg - ona wie wszystko! lepiej niż położna, już mi coś tam tłumaczy po swojemu ( ja najczęściej nie rozumiem o co jej chodzi), mało co się tam nie popłakała jak usłyszała bicie serca dziecka, to ją należałoby uspokoić nie mnie... nie wiem co to za typ kobiety, tak upierdliwej jeszcze nie poznałam... a gdyby coś nie daj Boże było nie tak wtedy...to ja zamiast z mężem dzielić się tym co się stało to jeszcze mam się przejmować teściową ?! ona myśli, że jej obecność jest niezbędna ![]() potem jak ginka zawołała mnie do badania to ona też tam chciała być, przy badaniu gin. boshe.... mój mężowi najczęściej nie chce się z nią spierać - dla świętego spokoju i tego też nie rozumiem. Ona miała pretensje, że ja zadzwoniłam do swojej mamy i do siostry a nie do niej... ( oni byli wtedy w drodze powrotnej, wracali z woj. lubelskiego) na co mój mąż jej wreszcie powiedział : a ty w takiej sytuacji nie zadzwoniłabyś najpierw do swojej rodzonej matki ?!?! - i wtedy dopiero się zamknęła. Boję się, że ona zechce z nami do porodu jechać albo dojedzie w trakcie i będzie czatować na korytarzu, albo wydzwaniać ![]() przepraszam naprawdę ale musiałam się wygadać ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4000 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4001 | |
Zadomowienie
|
Libretka moj psiunia też sie tak rpzytula !!!!
Super psiak, fajny brzusio ! ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4002 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4003 |
Wtajemniczenie
|
pomyliłam się
![]() W ogóle nie wiem jak ja to liczę. Coś mi się w główkę robi? Policzyłam 26 dni urlopu, jako 26 tygodni...bez komentarza. Ja już nic nie piszę ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-16 o 15:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4004 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale śliczne fotki ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niby miałam skurcze na ktg, ale póżniej przeszły. W środę idę do gina i na ktg to zobaczę co tam się dzieje ![]() Dobry pomysł z tą torbą w aucie ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-04-16 o 15:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4006 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja musialam troche ukrocic moja mame ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4007 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zaświadczenie wg. wzoru z mz oraz kserokopia aktu urodzenia, kseerokopia karty ciaży(potwierdzenie odbycia min. 1 wizyty w każdym trymestrze) oraz wniosek ( w przypadku Wrocławia z MOPS-u).
![]() |
#4008 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4009 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4011 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=kism;33579278]rinco, claudik, dzwoniła już do Was położna? Dobrze, że tych zajęć jutro nie ma... Tak mi się jakoś nie chciało iść ![]() ![]() Odnośnie pieluch to ja tym razem pod prąd ![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie nie narzekam na te od rp, tylko po prostu ta jedna cienka, którą mam jest znacznie przyjemniejsza w dotyku ![]() Torbę do szpitala też mam ogromną ![]() Dzwoniła, w sumie może to i lepiej, bo też mi się średnio chciało. Ciekawe tylko, czy za tydzień będę jeszcze na chodzie ![]() Czyli zdecydowana jesteś na Kraków już na 100%?? Ślicznie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4012 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4013 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może warto się tym zainteresować i ewentualnie upominać o swoje ![]() Chciałam się zrelaksować i zrobić sobie kilka zdjęć z brzuszkiem...bateria padła ![]() Ale zamieszałam z tym urlopem macierzyńskim ![]() Ja do pracy nie wracam, bo kończy mi się umowa. Poza tym planuję od razu drugie dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4014 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() np. probowac zajsc w druga ciaze jak mala skonczy np. roczek tylko ze miedzy zajsc a probwac jest dluuuga droga, cos o tym wiem niestety ![]() a Ty jaka roznice planujesz? podoba mi sie model rodziny 2+2 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4015 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Potem zaczęłam sobie przypominać jak to było u nas w domu, ja byłam malutka i urodził się mój brat. Byłam za mała żeby to pamiętać, ale w późniejszych latach odczuwałam jakiś taki brak bliskości mamy.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-04-16 o 15:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4016 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie wiem czy ona jest taka nieświadomie czy co? ogólnie jest spoko, zawsze pomoże jak trzeba, teściowie w ogóle dużo rzeczy nam dają... ale nie mogą ingerować w każdy aspekt naszego życia, my mamy swoje własne życie... Cytat:
![]() ![]() ![]() baterię naładuj ![]() a co do pracy mojego męża to oni mają tam tak powalony system, że strach się odzywać, bo można z pracy wylecieć a to jest nam najmniej potrzebne w tym momencie... trzeba się cieszyć tym co się ma ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4017 |
Zadomowienie
|
Nie chcę już się powtarzać, pisałam jakoś jesienią. Ja pracuję w urzędzie 4 lata i kanciarze jedne co chwila mi drą umowy i wydłużają o kilka miesięcy żeby tylko nie dać na czas nieokreślony.
Polska jest straszna pod tym względem, zero pewności, każdy żyje z dnia na dzień. Z ciążą chciałam się wstrzymać aż dostanę umowę na czas nieokreślony, ale chyba musiałabym czekać do śmierci, bo zamiast lepiej to było coraz gorzej. Jakbym nie zaszła w ciążę to w grudniu bym się pożegnała z urzędem całkowicie, bo taka sytuacja tam była z finansami, ze wywalali wszystkim z umową na czas określony. |
![]() ![]() |
![]() |
#4018 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dalej nie mam spakowanej torby, ale jutro już na pewno to zrobię ![]()
![]() |
#4019 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4020 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.