Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam! - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-16, 14:16   #4771
melodiiie
Przyczajenie

Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!

WyrafinowanySmak również witam
IIIcel - 70 kg
IV cel - 66 kg
V cel - 62 kg
melodiiie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 14:17   #4772
Bottega
Zakorzenienie

Wyrafinowany, ZDROWIEJ!

thenerd, ja właśnie też z tego powodu muszę odwiedzić gina, bo 2 dni temu wyczułam u siebie bolący guzek w lewej piersi. Pewnie, to nic złego, ale wolę sprawdzić. W LO uczyliśmy się badać piersi na tych silokonach i tam szło mi świetnie - każdy wyczułam,a macaliśmy 6 kompletów cycków. Za to u siebie mam problem z badaniem, nie wiem..jakoś mi nie wychodzi. Co innego tak na sztucznej, gdzie perfidnie czuć, a co innego na prawdziwej, bo ma inną strukturę.

sosha, właśnie na stronie NFZ jest tylko spis wszystkich przychodni w Ol, a nie specjalistów. Dzwoniłam 2 razy na infolinię w naszym woj., ale nikt nie odbiera. Napisałam do nich wiadomość (mają na stronie taką opcję), może ktoś odp.

Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 14:24   #4773
melodiiie
Przyczajenie

A ja się pochwalę choć nie ma czym ale od dzisiaj sobie jeżdżę po 1,5 h na magneticu. W końcu muszę się zmotywować, teraz to jak sobie pomyśle to trzeba się ostro wziąć za siebie.
IIIcel - 70 kg
IV cel - 66 kg
V cel - 62 kg
melodiiie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 14:24   #4774
YennaSnape
Rozeznanie

GG do YennaSnape

Bottega! Skubańcu Ty jeden! Gratulacje! Ale dałaś Super Ci idzie

YennaSnape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 15:12   #4775
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melodiiie Pokaż wiadomość
Czesc Kobietki
Jak myślicie czy do końca tego roku uda mi się zrzucic do 20kg wagi?
Wiem że potrafię, bo już jak wcześniej napisałam udało mi się kiedyś ważyc 60 kg, ale chyba brak mi wsparcia...
Cześć Dziewczyny! Ale żeście się rozpisałyNiestety, zgodnie z powiedzeniem-nic w przyrodzie nie ginie, wczoraj nie miałam żadnego spadkuDziś waga pokazała mikrospadek -0,1kg, więc na wadze jest 61,5kg. Kurcze, niby przestałam czuć presję, by szybciej schudnąć, odkąd zaczęłam się mieścic w większość ciuchów, z 2-giej jednak strony lato coraz bliżej, a w obecnym tempie (około -0,7kg/tydz), które tak naprawdę jest spoko, zwłaszcza po kilku mcach odchudzania, to swój ostateczny cel osiągne dopiero około połowy lipcaA przecież waga będzie spadac jeszcze wolniej..Marzy mi się taki mały konkret powiedzmy raz na 2 tyg nagle z dnia na dzień -0,4-0,5kgAle wiem, że na tym etapie to juz niemożliwe No nic to, jeśli chodzi o ćw, to wczoraj miało być siłowo (TBC), ale trochę zaspałam, a że nie chciałam sie spóźnic do kościoła, to poszłam na późniejszą godzinę i adekwatnie na kolejne zajęcia aero (na fitness latam zaraz po mszy), więc był fatburning. Może i lepiej, bo jeszcze mam zakwasy po czwartkowym ABT..ehh Dzis wypada seksidens, więc znów aeroby, ale nie wiem, czy mąz się dotelepie na czas z robotki, więc może dzis w ogóle nie pójdę
Melodiiie, witaj Myslę, że -20kg do końca roku jest jak najbardziej w zasiegu ludzkich mozliwości, tylko, jak mawia Sosha, musisz porządnie spinac poślady i trzymać dietkę. A z nami Twoje szanse wzrastają jeszcze bardziej

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez sosha Pokaż wiadomość
Winnie the Pooh no w sumie stwierdziłam że to jest dobra kaloryczność ale na stabilizację a nie na utratę kg - także wróciłam do 1200kcal - zobaczymy co moja magiczna waga pokaże ^^ chyba padnę ze śmiechu jak będzie wzrost
Bottega no i tak powinno być! bez jakiegoś wielkiego parcia i tupania nogą że 5 z przodu ma być tu i teraz największy balast za nami, także teraz to już czysta przyjemność i kosmetyka! ja w ogóle ostatnio przez wagowe wybryki zrobiłam się trochę obojętna na cyferki ^^ czekam aż mnie same zaskoczą
Sosha, juz widze w podpisie co Twoja waga pokazała No, kochana, 1200 stanowczo Ci służy !!!
No własnie ja ostatnio mam problem z takim mysleniemMoże własnie dlatego, że moja waga jest irytująco konsekwentna, wydziela mi takie mikrospadki, ale nie daje jednocześnie poważnego powodu by się na serio na nią obrazić ehhh

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Bottega Pokaż wiadomość
btw. z wypróżnianiem u mnie lepiej ostatnio Śliwki w małych ilościach (3 szt.) u Was pomogły,u mnie nie, ale pomagają w większych ilościach, tj.45g. Dużo kcal, ale za to codziennie kibelek. No a skoro zwiększyłam kalorycznoś, to i tak jakos te dodatkowe kcal trzeba wyrobić Staram się rozkładać je równomiernie:trochę więcej białka, trochę węgli, trochę tłuszczy.

Z tym cyt. o BMI się nie do końca się zgadzam - jak wiadomo u każdego % zawartość tłuszczu, mięśni i kości jest inna, a taki kulturysta może mieć nawet nadwagę wedle BMI, gdzie w rzeczywistości ma w sobie po prostuogrom mięśni, a malutko tłuszczu.
Bottega, to 2 pieczenie na jednym ogniu, bardzo sprytnie..
Co do BMI, to mam takie samo zdanie. Masa ciała to jedno, a to jakie są proporcje m.in. tłuszcz/mięśnie/woda, to zupełnie inna sprawa. Dlatego tylko bioimpedancja jest tak naprawdę jedyną w pełni wiarygodną wytyczną.

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez estecorazon Pokaż wiadomość
Masz rację, smażone jem bardzo rzadko i nigdy nie na smalcu bo atak bólu murowany zawsze jak już coś smażonego to na oliwie stąd brak bóli.
Estecorazon, któras Dziewczyna (niestety nie pamiętam, która) pisała jekiś czas temu, że się w szkole uczyła, że tak naprawdę smażenie właśnie na smalcu jest najmniejszym złem, bo wtedy nie powstają jakieś szkodliwe wiązania, czy cuś. Z kolei moja teściowa zawsze smaży pączki na smalcu, bo mówi, że wtedy ciasto wchłania najmniej tłuszczuAle nie wiem na ile to ma znaczenie dla Twojego problemu zdrowotnego, bo w Twoim przypadku to chyba w ogóle smażenie odpada, bo smażone (na czymkolwiek) jest cięzkostrawne. Ale nie znam się, więc nie wiem
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62
Winnie the Pooh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 15:23   #4776
estecorazon
Rozeznanie

Mam do was pytanie po ciąży został mi na brzuchu flak mega flak jakby nie było była w nim dzidzia 4kg hehe czy biegając w miejscu lata mi góra dół jestem mokra jak pies czy on mi się umięśnia? czy wciągnie się on? A czy może są jakieś inne ćwiczenia najlepiej na stojąco aby wzmocnić mięśnie brzucha.... żeby pozbyć się tego flaka? czy skłony czy coś b0 mi to bieganie w miejscu się nawet podoba tak bo jestem cała mokra czyli coś tam się spala a mogę to robić wszędzie jak Monia ogląda baje czy bawi się to ja sobie biegam hehehe tylko czy to pomaga mi na to co chcę?

Jest: 97,5

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
estecorazon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 15:39   #4777
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
A BLEEEEEEEEEEE! Laski, ostrzegam Was przez wszędzie reklamowaną Stevią - OBRZYDLISTWO! BLEEEEEEEEE
Próbowałam ją już w różnych wersjach (do serka,do twarogu, teraz - do mleka) i ODRADZAM w każdej z nich. Dziś smakowała jak wódka Niedobrze mi teraz. Wywalę ją chyba. Jednak mój słodzik, choć nie z roślin, to jednak jest o wiele smaczniejszy.
A FUJ!
Bottega, ja prawie od poczatku diety bujam się z myslą, czy by nie zaopatrzyć się w słodzik, i tak najpoważniej myślałam właśnie o stevii, ale jak spróbowałam Activi 0%brzoskwinia-marakuja, w której go stosują, to zareagowałam tak jak Ty. Obrzydlistwo Wtedy podjęłam decyzje, że go nie kupie, ale muszę przyznac, że jak potem spróbowałam Activii 0% truskawkowej, to smakuje super, w ogóle nie czuć róznicy w stosunku do oryginału bez stevii. Wtedy pomyslałam, że to nie była wina słodzika, ale po tym co napisałaś, to raczej podziękuję za taki smakołyk

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez YennaSnape Pokaż wiadomość
Wracam. Musiałam swoje życie na nowo ułożyć. Przerwa w związku ( nadal trwająca z resztą), problemy zdrowotne, problemy w pracy, na uczelni... ale spokojnie. wracam. Tym razem na stałe.
Mam nadzieję, że mnie ZNÓW przyjmiecie.

Na wagę nawet nie staję, bo mam miesiączkę i do tego się boję.
Yenna, witaj spowrotem Mam nadzieję, że wszystko się u Ciebie ułozy, a do dietki zawsze warto wrócić Podczas@ różnie z wagą bywa, ale później to już się zważ, bo bez tego nie będziesz widziała jak Ci waga poleci

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Też się cieszę tylko wiesz, ja go nadal mam i są w nim nadal kamienie więc liczę się z tym, że lada chwila może wszystko wróćić jak znowu kanalik się zapcha to znowu trafię pod nóż i ujrzę światełko w tunelu do śmierci - masakra jak tylko to wspominam, siedziałam i płakałam dzieciątko w domu a ja walczę o życie ehhh No ale póki co jest ok jak wezmę się za siebie i zdrowe jedzenie na stałe zamieszka w moim życiu to nie będe się bała, że ból i śmierć powróci
A widzisz u mnie smalec to często jest głównie przez ojca i z jego powodu miałam okropne bóle zawsze jak coś na nim usmażył i dopiero powiedział jak zjadłam to cierpiałam teraz wszyscy przestawili się na oliwę w ostateczności olej, smalec to już rzadkość głównie z mojego powodu Ale co tam wyjdzie im to na zdrowie prawda?
O matko, Estecorazon, nie pojmuję jak można znaleźc sie w tak skrajnej sytuacji i ryzykowac, że znów to się powtórzyA po pierwszej operacji nie dostałaś od lekarzy jakiś wytycznych odnośnie diety, czy cuś? Albo skierowania do poradni dietetycznej? Dobrze, że wzięłas się za siebie, bo naprawdę masz mega motywację!
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 15:46   #4778
estecorazon
Rozeznanie

Wiesz teraz jest ok jak jem zdrowo, tyle że jak coś usmarzy rodzinka na smalcu a ja nieświadomie to zjem to ból brzucha jest ale minimalny bo to co się wtedy działo..... ból nie do porównania, utraty świadomości, zawroty głowy, dreszcze wszystko w jednym i to nagle aż wkońcu nie przechodziło tak trafiłam do szpitala a dalej już wiecie. Kamienie także powstały od złego żywienia, zbyt długo na raz zbyt tłustych rzeczy i teraz mam.... Operacji się boję wiem, że to tylko wycięcie pęcharzyka ale jak byłam wtedy w szpitalu leżałam na oddziale co wszyscy cierpieli na to samo, same stare kobiety a ja taka młoda i ryzyko śmierci tak blisko..... boję się dlatego wolę o siebie dbać, zdrowo się odżywiać ruszać się więcej niż się położyć.... ;( Póki co mi się to udaje do czasu kiedy kamienie znowu nie zaatakują.... wiem, że kiedyś będę musiała je usunąć bo to nie jest coś co się wchłonie ale jeszcze nie teraz.... mama choruje mąż jaki jest taki jest a dziecko? to operacja po której lekki tydzień jestem w szpitalu potem ciężko z noszeniem dziecka a ona tuli się na okręta więc poczekam aż będzie troszkę większa....

Jest: 97,5

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
estecorazon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 15:53   #4779
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez superkas Pokaż wiadomość
melodiiie Chciała bym być wysoka Myślę , że wzrost ukochanej osoby nie ma znaczenia w miłości dodam , że mój mężuś ma 194 Na początku też miałam z tym problem .. ale jakoś już przyzwyczajona jestem że mam byka wysokiego
Superkas, to chyba zależy od gustu. Jak facet jest duuuużo wyższy (jak np. u Ciebie), to spoko, ale ja np. nie mogłabym być z facetem niższym ode mnie. Nawet równym wzrostem/odrobinę wyższym, bo wtedy wystarczy, że założyłabym wyższy obcas i już bym sie czuła źle. A to wpływałoby na całą resztę - nie mogłabym się w takim gościu zakochaćAle są pary, którym to nie przeszkadza, i git

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
Napisane przez WyrafinowanySmak Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Wpadam tylko na momencik, troszkę się usprawiedliwić od soboty jestem chora Dziś na termometrze prawie 39stopni gorączki, na szczęście jutro poniedziałek i rano idę do lekarza...
Oczy strasznie mi łzawią, więc doczytam wszystkie wpisy jak będzie ze mną lepiej... W gardle czuję tak jakby żyletki - więc żywieniowo też do dupy...

Trzymajcie się zdrowo

P.S. Yenna - super, że jesteś
Arsenalfanza trufle, ale juz nie pierwszy raz piszesz, że Cię brzuch boli po śmieciach, więc sama widzisz, że Ci nie służą

WyrafinowanySmak, współczuję, kuruj się biedactwo!
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
Stary 2012-04-16, 16:47   #4780
WyrafinowanySmak
Rozeznanie

Dziękuję Kochane za miłe słowa
Mam nadzieję, że szybko mi przejdzie, bo już nie mogę się doczekać powrotu do ćwiczeń
Swoją drogą ciekawe jakie zapotrzebowanie kcal ma się podczas przeziębienia i leżenia cały dzień w łóżku ....

A wspominałyście o BMI i wyliczyłam swoją "prawidłową" wagę, a więc wyszło między 47,8kg a 63,7kg hm jeszcze 5,3kg i zwalczę nadwagę
I patrząc na te widełki to dobrze byłoby mi dojść do jakiś 53-55kg, ale jak na razie to 58kg jest WIELKIM MARZENIEM - jak wspominałam w moim dorosłym życiu (po 18urodzinach) najmniej w historii ważyłam właśnie 58kg - ale z Wami i cuda się zdarzają - więc czas pokaże

69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012
65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012

obecnie- 59,6 KG 20.12.12
60 kg - IV cel

56kg - marzenie
pozostało - 3,6kg

Edytowane przez WyrafinowanySmak
Czas edycji: 2012-04-16 o 17:28
WyrafinowanySmak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 17:54   #4781
Silvia09
Zadomowienie

Cytat:
wódka z mlekiem? chyba nieeee;P
No dobra to połączenie mi się nie widzi
Cytat:
Silvia- ja też już miałam trochę kondycję wyrobioną jak biegałam zimą, a teraz zapominam cały czas wziąć buty z domu i nie biegałam od miesiąca chyba, a szkoda, bo teraz to się zasapię po 100m chyba
Arsenal - Tak to już jest jak zrobisz sobie dłuższą przerwę od biegania czy ćwiczeń to później trzeba od nowa zaczynać poprawiać sobie kondycję.

Wyrafinowany - Kuruj się i szybko wracaj do zdrowia

Cytat:
Nie odzywam się.. bo co tu dużo mówić. Bardzo źle z moim żywieniem, wpada jakie monte, a ruchu zero przez tą nogę. Znaczy sie z 20 brzuszków i 10 pompek na jednej nodze No i te skoki ;D Już nie moge sie doczekac kiedy mi to zdejmą, bo nie wyrabiam!
Feciuch - Wow szacun dziewczyno! Noga w gipsie i jeszcze ćwiczy Inni to by siedzieli z dupskiem i nic nie robili. Co do biegani to ja zawsze lubiłam biegać tak rekreacyjnie. W liceum zmuszano nas do biegania przez 1,5h i wiele osób przez to zniechęcało się. Szczerze to wolę biegać niż wydawać pieniądze na aerobik

Soshaaa - Brawooo za spadek Kiedy ja ujrzę tą wagę?

Bottega- Tobie też gratuluję osiągnięcia IV celu!!! Coraz bliżej końca. Btw dodałabyś swoje foty nowe w klubie

Yenna- No koniecznie A powiedz mi do jakiej uczelni chodzisz?

Dziewczynyyy waga dzisiaj pokazała 68,6 następny kilogram mniej ahhh

Jest -> 76,5 kg

Cel: 65 kg

Silvia09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 18:05   #4782
czarnaDama2394
Zadomowienie

Hej!!

Wpadam na moment powiadomić,że III Cel Osiągnięty!!!Jest 89.7kg

Gratuluję wszystkim spadków oby tak dalej!

Będę zaglądała do was bardzo rzadkonie będę pisała czemumniejsze z tym.Trzymajcie się kochane i myślcie czasem o mnie
Aha!!!
EGZAMIN Z PRAWKA ZDANY!!!

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie...
czarnaDama2394 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 18:09   #4783
atram00100
Rozeznanie

Czarna GRATULUJĘ!!

atram00100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 18:11   #4784
czarnaDama2394
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez atram00100 Pokaż wiadomość
Czarna GRATULUJĘ!!

Dziękuję

Bottega-stokrotko nasza pięknie lecisz

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie...

Edytowane przez czarnaDama2394
Czas edycji: 2012-04-16 o 18:15
Stary 2012-04-16, 18:14   #4785
Silvia09
Zadomowienie

Czarna - no no brawo kochana No widzisz i nie trzeba było tak się stresować, zdolna dziewucha ej ej, ale nie opuszczaj Nas Kto będzie Nas tak motywował coo?

Jest -> 76,5 kg

Edytowane przez Silvia09
Czas edycji: 2012-04-16 o 18:15

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 18:18   #4786
atram00100
Rozeznanie

Wyrafinowany no z dziewczynami wszystko się może zdarzyć

Estecorazon współczuję całej tej chorej sytuacji z tż , ja chyba nie mogłabym być z tak mało odpowiedzialnym facetem .

Bottega za osiągnięcie kolejnego celu, kurczę niezły motywator z Ciebie

Laski u mnie spadek 1kg na ten tydzień jeszcze 0,2 i będę na półmetku mojej walki z kg

atram00100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 18:23   #4787
czarnaDama2394
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Silvia09 Pokaż wiadomość
Czarna - no no brawo kochana No widzisz i nie trzeba było tak się stresować, zdolna dziewucha ej ej, ale nie opuszczaj Nas Kto będzie Nas tak motywował coo?

Dziękuję kochana mojamuszę trochę zamilknąć mam trochę teraz chorą sytuacjębędę strasznie tęskniłabo lubiłam wpadać co 10min i poczytywać was.Postaram się raz dziennie do was zajrzeć

Stary 2012-04-16, 18:26   #4788
Silvia09
Zadomowienie

Czarna - Co jakieś problemy? 3maj się słońce

Jest -> 76,5 kg

Stary 2012-04-16, 18:31   #4789
czarnaDama2394
Zadomowienie

Cytat:
Czarna - Co jakieś problemy? 3maj się słońce

można nazwać że problemy.Nie jakieś straszne ale jednak.Właśnie spostrzegłam jak ty już schudłas

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 18:39   #4790
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melodiiie Pokaż wiadomość
Oj Kochana jak to czytałam to od razu w odpowiednim rytmie aż sama się uśmiałam. Dodam jeszcze że ostatnio mój mężczyzna kochany zapytał mnie kiedy bym chciała wyjśc za mąz - i to tak ni z tego ni z tego jedziemy samochodem i rozmawiamy całkiem na inny temat i nagle takie pytanie!
Póżniej jeszcze jak już wracałam od niego ze świąt to mi w ostatnich słowach powiedział że postara się by wszystko szybko się ułożyło...
Dzisiaj mi przez telefon powiedział że chciałby żeby "to wszystko" szybciej było ale jak narazie musi iśc w takim tępie jak jest - osobiście myślałam że to chodzi o przeprowadzke. No i ostatnio jak byłam u babci ona mnie zapytała czy ma na wesele zbierac no ja oczywiście uznałam to za żart i powiedziałam żeby już zaczęli. Po czym wracając zadzwonił do mnie mój kochany i mu opowiadam a on że też już zbiera ja na to "na co? na wesele!" a on że jak narazie to na coś innego...

Nie chcę zapeszac ani się nastawiac nie wiadomo jak, chociaż i tak już się nastawiłam Znamy się dopiwero 8miesięcy jesteśmy ze sobą 6. Ale ja go tak bardzo bardzo Kocham że ajjjj
Melodiiie, może jakby sobie darował majówki zagranicą z kumplami, to nie musiałby tak ciułać...Sorki za sarkazm, ale ja jestem strasznie uprzedzona do takich "męskich wypadów" i nie jestem niestety w tych kwestiach obiektywna. Nawalonym facetom wzajemnie się nakręcającym mówię NIE. Swoją drogą, to strasznie krótko się znacie, choć pod tym względem nie ma reguł, można się pobrać po pół roku i być ze sobą do grobowej deski lub pobrać sie po kilku latach i rozwieść po pół
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
Stary 2012-04-16, 18:40   #4791
Silvia09
Zadomowienie

Czarna - W takim razie trzymam kciuki, żeby wszystko ułożyło się po Twojej myśli Aaa no coś tam poleciało Chodź myślę, że jakbym nie zjadła tego i owego to było by więcej tego spadku

Jest -> 76,5 kg

Stary 2012-04-16, 18:55   #4792
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
Podziwiam Cie za zaufanie tak ogromne. Ja nie wiem jak bym zareagowała ale to tez zależy od charakteru mężczyzny ja osobiście bym się bała bo wiem, że mnie kocha itd. ale mimo to iż jest moim mężem jak sobie wypije "za dużo" to bałabym się że zrobił by coś głupiego czego później bardzo by żałował a co mi zniszczyło by życie.... często o tym myśle i się boję ale co mam zrobić, jest przystojny lubi z kolegami wyjść na miasto itd ale jak wypije za dużo i urwie się film to nawet by nie pamiętam, że mnie zdradził do dnia jakby jego dziecko zapukało do drzwi i powiedziało "to ja twoje dziecko" masakra hehehe Dlatego z całego serca Cie podziwiam ale jak mówie to zalezy od mężczyzny z drugiej strony nie ma w tym nic złego, że sobie jadą spoko tylko czemu akurat za granice?
Estecorazon, w 99% moge się pod tym podpisac. Jak niektórzy faceci się nawalą, to im niestety palma odbija. Są oczywiście tacy, co wiedzą gdzie są granice, znają słowo "umiar"i zachowują klasę, ale to raczej mniejszość. Choć ja się zdrady za bardzo nie boję, raczej tego, że po pijaku wpakuje się w jakieś kłopoty lub zrobi sobie krzywdę

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Sosha, @ się martwię dlatego, że miałam zrobić znowu prolaktynę, a nie zdążyłyśmy z mamą ostatnio. Mam z nią kłopoty od dłuższego czasu, 2 lata byłam na leczeniu (i to jakimiś tam drogimi środkami, bo jeden tańszy nie pomógł, a przy drugim miałam nasilone skutki uboczne). Jakieś 3 miechy temu już znowu coś się działo z prolaktyną, miałyśmy znowu włączyć leki, ale ponieważ z @ było ok, a wizyta u endo zapowiadała się dopiero na maj, to postanowiłyśmy przeczekać. U mnie brak @ oznacza przeważnie pogorszenie kłopotów z prolaktyną, antykoncepcje odstawiłam 4 miechy temu i z tego co wiem od gina (kiedyś mi mówił), to do normy wraca się po 2-3 miesiącach, gdzie im dłużej bez piguł, tym lepiej, tj. bliżej normy. A u mnie to się oddala. Do tego jeszcze mam torbiele na jajnikach, więc po prostu boję się, bo kurcze chcę mieć dzieci. W ogóle to trochę się podłamałam, bo endo mam umówionego na 19.05, czyli perfidnie w sam środek kortowiady mam go w gda. Sprawdzałam koncerty i kurcze w pt i sob (18, 19.05) MUSZĘ być! Próbuję znaleźć chociaż jakiegoś gina w Ol na NFZ, żeby sprawdził co i jak plus zrobił USG jajników, ale kur*a chyba nie potrafię szukać. Znam 2 miejsca, ale tam czeka się po 1,5 miesiąca na wizytę. Wypytałam paru koleżanek, niestety wszystkie chodzą prywatnie i to w swoich miastach a nie tu.

U mnie też spadek III cel osiągnięty, czyli jest równiutkie 65kg.
Cieszę się, tym bardziej po tych moich zmianach kalorycznych
Bottega, myślałam, że już nic nie ma ponaddto, o czym pisałaś, jeśli chodzi o problemy zdrowotne, a tu jeszcze takie rzeczy Bardzo to przykreNo mam nadzieję, że @szybko przyjdzie a reszta się unormuje w miarę możliwości
Brawo za spadek!!! O jacie, ale Ci ruszyło
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
Stary 2012-04-16, 19:01   #4793
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YennaSnape Pokaż wiadomość
Bottega! Skubańcu Ty jeden! Gratulacje! Ale dałaś Super Ci idzie
Dzięki!

estecorazon, hmm polecam skakankę plus brzuszki

Puchatku, ja próbowałam różnych słodzików i zdecydowanie najbardziej odpowiada mi ten z załącznika. Kupiony kiedyś w Lidlu. Nie wiem czy teraz jest, ale w sumie niedługo mi się skończy, więc będę musiała się rozejrzeć.
btw. z tego co czytałam, to słodziki wcale nie są takim "złem" jak niektórzy uważają. Zreszta ja już kiedyś pisałam, że osoba, która je/jadła chipsy, batoniki itd. czy je nawet owocowe jogurty i gada, że słodzik to trucizna jest dla mnie hipokrytą - sorry, ale wszystkie ww produkty zawierają różne substancje (także słodzące), które mogą nam zaszkodzić.

Właśnie upiekłam granolę dla TŻta (trochę skubnęłam ), będzie miał jak przyjedzie

w ogóle to na II śniadanie miałam pyszny deser pokroiłam jabłko w kosteczkę, pomieszałam z cynamonem, włożyłam do foremki (made by ja taka z folii aluminiowej) i upiekłam, do tego dałam 100g twarogu 0% delikatnego (takiego kremowego) ze słodzikiem i 10g rodzynek - MNIAM!

muszę się Wam do czegoś przyznać...
mówiłam Wam kiedyś, że moja współlokatorka bardzo często przywozi na stancję masę żarcia i później to wywala, bo 1) się popsuło; 2) jednak nie chce jej się tego zjeść; 3) "a bo miałam upiec, ale jednak nie upiekę"; 4) zapomni, że coś kupiła i kupi drugie, a później tego nie zużyje. Przez to baaardzo dużo jej żarcia ląduje w koszu. Do tej pory, jak ich nie było i np. zauważyłam, że co z ich rzeczy kończy datę ważności za 1-2dni (np. serek wiejski), w ciągu których i tak nie przyjadą, to jadłam to sama albo dawałam TŻtowi. Ona i tak zawsze gada, że jak zobaczę coś po terminie to mam wywalać i nie mówić. Jak ostatnio na 3 dni zostawiła na wierzchu natkę pietruszki i wyschła, to dałam ją królikowi (suszoną) i zjadł ze smakiem, po czym szukał jeszcze. Ona często zje pół jabłka, zostawi drugie pól na wierzchu i jedzie na weekend do domu. W takich sytuacjach biorę jabłko jak wiem, że już i tak nie wróci i daję królikowi. No i dziś przyjechała, wywaliła do kosza 2 świeże (jeszcze miękkie) bułki oraz spory kawał ciasta-piernika (ani trochę nie obeschnięty, b. dobry). Kosz był dopiero co wyłożony, a zarówno bułki, jak i piernik były w siatkach. Jak pojechała, to wyjęłam to, bo kurde szkoda mi jak ktoś wywala dobre jedzenie! Bułki zamroziłam, a ciasto pocięłam na małe kawałeczki i włożyłam do słoika. A że TZ zostawił wczoraj 9 kromek białego chleba, to pokroiłam je w kostkę i teraz się suszą. W pt mam zamiar zrobić z tego wszystkiego ciasto chlebowe, w necie jest sporo przepisów. Akurat mam 3 jajka w domu, kakao, cukier, mleko, rodzynki, przyprawę do piernika, coś tam zapewne jeszcze dodam i będzie dla TŻta. Ja jestem taka, że nic nie wywalę - jak nie jest zgniłe oczywiście, a do takiego stanu nic nie doprowadzam. Szkoda mi pieniędzy. I tak np. ponieważ nie lubię tej nogi od kalafiora (gotowanej) a same różyczki, to nogę myję, wycieram i zamrażam a później gotuję jak robię zupę-krem. Trochę mi głupio, że tak wzięłam to, co ona wywaliła (ona nie wie), ale kurde naprawdę nie kumam po co ktoś miałby wywalać świeże bułki i dobre ciasto
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg słodzik.jpg (27,3 KB, 3 załadowań)

Edytowane przez Bottega
Czas edycji: 2012-04-16 o 19:05
Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 19:31   #4794
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sosha Pokaż wiadomość
Este jak to możliwe? Nie zna limitu? Przecież to upokarzające upić się do utraty filmu :[ jak w ogóle wam się układa? pomaga przy małej? bo wiesz naoglądałam się w swoim życiu za dużo przypadków, gdzie dziewczyny wybierały sobie mężczyznę który lubił wypić z kolegami, myślały że się zmieni i będzie dobry, a teraz mają nerwice i zeżarte nerwy także nie dziwie ci się że jesteś wyczulona i się obawiasz, ale to nie dobrze przecież związek a szczególnie małżeński powinien bazować na zaufaniu i odpowiadzialnym zachowaniu. Nie wyobrażam sobie żeby mój TŻ wrócił nawalony z miasta - jak wypije 2 drinki to to wszystko i od razu włącza mu się opcja "romeo" i wtedy wydzwania do mnie i 15minut miłość wyznaje

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

W ogóle zauważyłam że na im więcej "pozwala" się facetom, tym sami sobie krótszą smycz dają i chętniej przebywają z partnerkami a nie kolegami
Sosha, ja znam duzo takich przypadków, właściwie to większość facetów, których znam tak ma (w tym prawie wszyscy koledzy męza). I nie są to jakieś żule, tylko wykształceni, dobrze zarabiający faceci, w większości zonaci i z dziećmi.
Opcja romeo...miodzio
Co do teorii końcowej, to sie nie zgadzam. U mnie jest teraz duuuzo lepiej, ale jest to zasługa mojej baaardzo żmudnej, wieloletniej pracy, i gdybym zrobiła, jak mówisz, tzn. odpuściła i pozwoliła męzowi na"samodzielność", to nawet nie chce myślec jakby sie teraz sprawy układały

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Wiesz u mnie bywa niestety różnie, pokłóciłam się z nim wczoraj. Jest w Niemczech w pracy u szwagra i wczoraj za dużo wypił tylko on zamiast wydzwaniac to albo wyłancza telefon albo nie odbiera totalna zlewka spoko ciężko pracuje to niech w niedziele korzysta ale co ze mną? Napisałam mu odkąd pojawiło się dziecko w naszym życiu ja nie mam ani dnia tylko dla siebie non stop jestem z mała jak pojechałam na zakupy do makro z mamą nie tak pochodzić spacerkiem tylko z listą zajęło mi to niecałą godzinę całą dużą hale on zdążył dzwonić 10 razy czemu tak długo mnie nie ma.... przykre bo czasami mam wrażenie że jestem całkiem sama, nie mogę w spokoju wyjść na zakupy, na spacer głupi tez nie, na piwo hmm nie pamiętam już co to.... mam doła mega doła czasami się ukłąda jak jest tu to nie pije albo jak już to umierakowanie ale wkur*ia mnie jak gdzieś jest daleko wypije sobie i ma wy☠☠☠ane jakby dziecko trafiło do szpitala i liczyła by się każda minuta trzeba by było podjąć decyzje to co? Jak zawsze sama.... życie jest do dupy naprawde kocham go jak nikogo mimo że taki jest i to jest błąd ogromny błąd.
Estecorazon, wiem, że to zabrzmi mega-płytko, ale na Twoim miejscu zaczęłabym (w miare mozliwości) skupiac sie bardziej na sobie, nie chodzi o to, żeby zaraz latac godzinami po mieście, czy cos, ale żebys zrobiła coś dla siebie, myślę, że właśnie dieta może byc czymś takim. Na początek. To niby harówa, ale jak zaczniesz sie sobie coraz bardziej podobac, odzyskasz kontrolę nad tym co jesz, jak wyglądasz, to może poczujesz sie silniejsza, jako kobieta, żona, matka, itp. Dziecko to błogosławieństwo, ale jeśli o siebie zadbasz, to będziesz piękniejsza/zdrowsza rózwnież dla niego

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez WyrafinowanySmak Pokaż wiadomość
Heloł

Dziewczyny tak jak pisała wczoraj tak i dziś choruje się ... Na szczęście dziś (jak na razie) nie mam takiej gorączki
WyrafinowanySmak, super, ze juz Ci lepiej!
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
Stary 2012-04-16, 19:33   #4795
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

no to jestem z wami, na odchudzaniu, ale kolacja to mi się nie udała, w niedziele zrobiłam dużo surówki z kapusty z majonezem, i duzo zostało, to przeciez nie bede wyrzucać, tym bardziej że tezet tez się odchudza, dokroiłam ogóra, pomidora i trochę zjedlismy, druga połóke jutro.

Bottega - rozumiem że ty z Olsztyna jesteś? ja ze Szczytna ale kurczę nie znam lekarzy w Olsztynie, naprawdę nic nie znalazłaś w necie?

ja tez nie rozumiem jak twoja współlokatorka wyrzuca tyle jedzenia, zdaża mi się coś wyrzucić ale jak jest stare/zepsute ale żeby świeże rzeczy wyrzucać? może sama tobie oddawać. Powiedz jej żeby nie wyrzucała a tobie oddawała, przecież to jedzenie.

czarnaDamo - szkoda że tak zadko bedziesz i wracaj szybko!
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 19:38   #4796
thenerdqueen
Wtajemniczenie

Bottega: jesteś bardzo rozsądną dziewczyną ja też nie znoszę tego marnowania wszystkiego, jak patrzę na tych kre.. współlokatorów moich (byłych i obecnych), to krew mnie zalewa. Chłopaki kupowali sobie po 3 chleby, nie zjadali ani jednego, obecni to samo. Potrafią nakupować jakichś bułek, wszystkiego i zostawiać to i wyjeżdzać do domu. Przed świętami bożonarodzeniowymi zostawili frytki we frytownicy, kotlety na szafce (nawet nie w lodówce!), bułki i chleb. Wszystko pięknie zaszło pleśnią. A wiesz co jest najpaskudniejsze? Oni nawet nie wymienili tego oleju z frytownicy i używali jak gdyby nigdy nic dalej(!!!). Dopiero jakoś niedawno, w lutym może zmienili. alsdkjalekjcwervjqevqefv. .. grr.
A ty mówisz, że z brudasami żyjesz aaaa.. umknęło mi, kobito. Gratulacje spadku ! zaraz będziesz mieć -25
Czarna:
Stary 2012-04-16, 19:40   #4797
WyrafinowanySmak
Rozeznanie

Sylvia – co to ma znaczyć przegoniłaś mnie heh Żartuję Gratulacje Kochana Super Ci idzie !!!
Czarna podwójne gratulacje za osiągnięcie celu i za prawko no no same sukcesy Skarbie Jedyny co mi się nie podoba to fakt, że znikasz jak to tak można Nas zostawić ? Wpadaj jak najczęściej
Atram o kolejna ze spadkiem – super Ci waga leci
Bottega te jabłuszka pieczone z cynamonem mniam - smaku mi narobiłaś A co do żywności to też strasznie nie lubię jak się ją marnuje, a żeby wyrzucać dobre jedzenie to już w ogóle dla mnie abstrakcja
Puchatku brawa za Twoje samozaparcie co do TŻ-ta

69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012
65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012

obecnie- 59,6 KG 20.12.12
60 kg - IV cel

56kg - marzenie
pozostało - 3,6kg
WyrafinowanySmak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 19:42   #4798
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
Mam do was pytanie po ciąży został mi na brzuchu flak mega flak jakby nie było była w nim dzidzia 4kg hehe czy biegając w miejscu lata mi góra dół jestem mokra jak pies czy on mi się umięśnia? czy wciągnie się on? A czy może są jakieś inne ćwiczenia najlepiej na stojąco aby wzmocnić mięśnie brzucha.... żeby pozbyć się tego flaka? czy skłony czy coś b0 mi to bieganie w miejscu się nawet podoba tak bo jestem cała mokra czyli coś tam się spala a mogę to robić wszędzie jak Monia ogląda baje czy bawi się to ja sobie biegam hehehe tylko czy to pomaga mi na to co chcę?
Estecorazon, budowanie masy miesniowej to jedno, spalanie tluszczu to drugie, a ujedrnianie rozciagnietej po ciazy skory to trzecie. Najlepiej, jakbys zadbala o wszystkie 3 rzeczy jednoczesnie. Na twoim miejscu zainwestowalabym w jakis balsam na brzuch, zeby pomogl skorze sie dopasowac, gdy bedziesz tracic kg. No i cwiczenia tez bardzo pomagaja.
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm

Edytowane przez Winnie the Pooh
Czas edycji: 2012-04-16 o 19:44
Stary 2012-04-16, 20:05   #4799
YennaSnape
Rozeznanie

GG do YennaSnape

Cytat:

Yenna- No koniecznie A powiedz mi do jakiej uczelni chodzisz?

Dziewczynyyy waga dzisiaj pokazała 68,6 następny kilogram mniej ahhh
Jestem na US, a Ty? Gratki z Wagą.

Czarna, jak już pisałam gratulacjeeee!! ;*

Sosha - opcja romeo? To świetnie. Mojemu byłemu/obecnemu (nie wiem jak to nazwać) TŻ-towi włącza się opcja niewyżytego romeo (ale tylko do mnie), lata za mną jak kot z pęcherzem i tu klepnie, tu posmera, tu uszczypnie, tu złapie na imprezie w korytarzu całuje jak szalony. To jest fajne... do czasu kiedy nie robi tego publicznie - znaczy wiesz, on myśli, że nic nie widać (przytępiona alkoholem percepcja), a ja jako trzeźwiejsza mam wrażenie, że wszyscy widzą. A jak wraca z imprezy a ja śpię, to już w ogóle jest koszmar... klei się jak lep na muchy :P

Edytowane przez YennaSnape
Czas edycji: 2012-04-16 o 20:15
YennaSnape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 20:18   #4800
feciuch
Raczkowanie

Dziewczyny... strasznie się czuję. Mam dośc tego gipsu ,najchętniej bym go sama zdjęła. Zabijając czas ,więcej jem. Na pewno będzie co najmniej +1 kg na wadze :/ Ale... muszę się wziąć w garść, jutro ładne jedzonko ma być.

Co myślicie o takim jadłospisie :
Śniadanie - 2 kromki chleba orkiszowego, po jednym plasterku szynki drobiowej + pomidor z cebulką i może troszkę kapustki pekińskiej (jeśli uda się zakupić)
II Śniadanie - może... jabłko + pół pomarańczy
Obiad - Makaron pełnoziarnisty tak z 70 g z musem truskawkowym
Kolacja - serek wiejski + ogórek zielony + papryka

Silvia09- no ale co to jest ? te 20 brzuszków i 10 pompek ?! To jest nic. Teraz zmieniam żywienie, wracam na lepsze tory i ... mam nadzieje ,że bedzie lepiej. No i postatram się więcej poćwiczyć (to co mogę) bo się tak zapuszczę ,że ojejuu. A za bieganie Na prawdę ,podziwiam Cię kochana

Bottega -nie no , masz rację. Kto by pomyślał ,żeby jedzenie wyrzucać, toż to nie do pomyślenia ! Może rozpuszczona czy co ? Daj cynk ,jak tam to ciasto chlebowe i czy warto robic

1 cel - 68 kg.
2 cel - 62 kg
3 cel - 55 kg
feciuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości