|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() co do porodu - pocieszające ![]() jako , że nie posiadam waszego adresu mailowego wiec nie mogę Ci bobasa pochwalić, ale na pewno jest boski ! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nie przejmuj się, mój też złoży prawdopodobnie dopiero jak będę w szpitalu, ale ja to przesądna jestem ![]() ![]() cholewcia .... w sumie to my nic nie mamy oprócz ciuszków a ja już jestem w 33tc. ![]() ![]() Cytat:
Hmm.. coś w tym jest (chociaż nie do końca, myśmy i bez dzieci mieli niejden kryzys w zwiazku) ![]() Cytat:
![]() jejku jak mnie ten brzuch napieprza .. po prawej stronie . miesiączkowo... miała któraś tak ??? ból podobny do miesiączkowego pobolewania jajników ![]() po której stronie jest łożysko... ? po prawej chyba prawda? ![]() dla poprawienia humoru bo mnie cały dzień napieprza ten brzuch z małymi przerwami, uskuteczniłam szydełkomanię ( kocyk mi coś mozolnie idzie, postanowiłam zrobić coś szybkiego) .... popatrzcie na foto. nieskromnie powiem, że jak na pierwsze buciki w życiu to jestem zadowolona ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
wiecie co ... poryczałam się no na prawdę...
http://uwaga.tvn.pl/57510,news,,poru...,reportaz.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze ja nie mialam takiego bolu takze nie poradze ![]() Ale sliczne te buciki!!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
Rozeznanie
|
A cieszylam sie ze mnie bezsennosc nie dotyczy... Nie spie co najmniej od godziny. zabcia - sliczne literki
![]()
#4205 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny śliczne buciki i literki- zazdraszczam talentu artystycznego ![]() Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2012-04-17 o 04:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam z rana z kawusią. Młodzież mi wstał dzisiaj rano 20min przed budzikiem.Wczoraj poszłam z nimi poleżeć,oglądać film i poległam nawet nie wiem kiedy a zasnęłam ![]() ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Dziewczyny śliczne brzuszki na meilu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4207 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() witam i ja po mega nieprzespanej nocy. mąż wrócił z kicią po 24, jejcia,wyglądała jak kupka nieszczęścia ![]() Nie wyspana jestem, bo co chwilę się budziłam, martwiłam się o nią, sprawdzałam czy oddycha. Ładna pogoda we Wrocku się dziś zapowiada ![]()
![]() |
#4208 | ||
Zakorzenienie
|
cześć!!!
dużo naskrobałyście od wczoraj. po basenie nie miałam kiedy wejść na wizaż. co do opieki nad dzieckiem, to ja niestety do pracy wrócić muszę, bo kredyt się sam nie spłaci. Powrót do pracy wypadnie mi w połowie listopada. - wraz z urlopem za ten rok i kilkoma dniami z zeszłego roku. https://www.bebilon.pl/pomocne_narze...wrotu_do_pracy pracuję na 3/4 etatu, także mam nadzieję, że nie będzie jakoś źle. Mała pewnie większość czasu będzie z teściową, bo jest na emeryturze. Chciałabym, żeby była po równo u jednej babci i u drugiej. Zobaczymy jak to będzie. Mąż pracuje tylko na rano, ja jak to w sklepie na różne zmiany. czasem może w ogóle nie będzie u dziadków, bo nie będzie potrzeby lecę nadrabiać dalej ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
nie znalazłam takiej informacji. przy ciąży mnogiej jest dłuższy macierzyński http://menstream.pl/wiadomosci-ojcos...0,1010834.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Noc była o niebo lepsza niż poprzednia. Nic mnie nie bolało ![]() Pogoda zapowiada się niezła, ale ja od rana mam kiepski humor ![]() No nic, jakoś to będzie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jeśli tak też będzie w naszym przypadku, to zwiastuję rozstanie. Już teraz jest momentami na ostrzu noża... Mój P za to uważa, że jak się dziecko pojawi na świecie, to wszystko będzie dużo piękniejsze niż wcześniej i pomiędzy nami też będzie lepiej ![]() Śliczne te buciki ![]() _millena, ja dopiero teraz się zorientowałam, że udzielałaś się też na wątku bf ![]() Jak Twoja bulwinka? aha, łożysko jest różnie umiejscowione. Ja mam np. na przedniej ścianie u góry. Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki, ja już od 7ej nie śpie.
Mój ginekolog wysłał mi wczoraj o 23.30 smsa czy mam już recepte o którą go prosiłam. No nieźle zakręcony koleś ![]() ![]() Dzisiaj jadę do Katowic w sprawie prywatnego porodu. Mam nadzieję, że szpital i lekarze mi się spodobają, Trzymajcie kciuki!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4212 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eh te teściowe Cytat:
MonikaFaustyna super, że już jesteś Cytat:
Cytat:
żeńskie mają wytatuowane X, męskie Y. (albo na odwrót, nie pamiętam) ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | ||
Rozeznanie
|
Widzę, że tematy różne. Ja się odniosę może do płci. OM miałam 03.08.2011 owulację miałam 31.08.2011. W ciążę mogłam zajść albo 28.08.2011 albo 01.09.2011, więc pasuje i na chłopca i na dziewczynkę, ale z racji tego, że raczej to chyba chłopiec to chyba jednak tego 28.08. zaszłam, więc przed owu.
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4215 | |||
Zakorzenienie
|
klikasz na "odpowiedz" (na górze lub na dole strony), nad okienkiem tekstu wiadomości są ikonki. klikasz na agrafkę, otwiera Ci się okno "Zarządzaj załącznikami". wybierasz plik z kompa/ lub wrzucasz link do zdjęcia z neta i klikasz ZAŁADUJ.
po załadowaniu i powrotu do treści wiadomości klikasz WYŚLIJ ODPOWIEDŹ i gotowe. mam nadzieję że jasne ![]() Cytat:
andzya trzymam kciuki, niech kicia szybko wróci do zdrowia Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny bardzo fajne Wasze brzuchy i zwierzaczki.... Kapukat Adaś słodki ![]() Ja wrzuciłam porównanie brzuchola |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4216 |
Raczkowanie
|
ja czytalam dobre opinie o pieluszkach dada premium z biedronki i napewno kupie na sprobowanie. moja kuzynka np uzywa tych z rossmana(a na wizazu KWC maja dosc slabe opinie )jeszcze bym chciala tych z lidla wyprobowac
moj maz tez chce skrecic lozeczko jak bede w szpitalu ,wsumie ja tez tak chce.po co ma sie teraz kurzyc.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Zakorzenienie
|
millena sliczne buciki
![]() ![]() zabcia kjak sie robi takie literki?? moze dokladmiejszy jakis przepis z czego i tp bo naprawde chciaoabym sprobowac ![]() ![]() ok nie rozpisuje sie bo maz wrocil z pracy, ide z nim polezec ![]()
#4218 |
Rozeznanie
|
Hej hej
![]() U nas dziś piękne słonko od rana ![]() ![]() Ja natomiast dzisiaj piorę ![]() ![]() Tak czy inaczej jestem dumna, ze zaczynam ruszać z przygotowaniami, wszak to już 34 tc (albo 35 - zależy jak kto liczy). W czwartek mam lekarza, ciekawe co powie ![]() Widzę, że wraca temat chrzcin. Ja sie kiedyś udzielałam pod hasłem, że chciałabym 24 czerwca, ale niestety z przyczyn niezależnych mój plan runął - tego dnia moja kuzynka wychodzi za mąz i znaczna czesc najbliższej rodziny wyjeżdża do wrocławia. Nie powiem my też jesteśmy zaproszeni, a ja Wrocław uwielbiam i bardzo chętnie bym pojechała, tak więc tym bardziej chciałabym Gabrysie urodzić wcześniej ![]() Kapukat - masz ślicznego Synka ![]() Miłego dnia dziewczyny! Zmykam do chłopaków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4219 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Buciki boskie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do łożyska - jak już Gaabbi napisała, to kwestia indywidualna, powinnaś mieć gdzieś zapisane przy wynikach usg. U mnie w 1 trymestrze było na tylnej ścianie, teraz jest na brzusznej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Wtajemniczenie
|
dzien doberek!
Spalam jak zabita przez cala noc. Na szczescie dzis pogoda dopisuje i chyba pojade podciac wlosy ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- kapukat - Adas przeuroczy ![]() niunia, dastii i gaabbi - piekne brzuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Zakorzenienie
|
ja zaraz wstawie pranie, chyba przelece pokój odkurzaczem.
pogoda nie jest superaśna, ale przynajmniej nie pada. idę po jakąś herbatkę |
![]() ![]() |
![]() |
#4224 |
Wtajemniczenie
|
kism - myslalam, ze mi brzuch po prostu pęknie, nie wiem czy sie za bardzo objadlam czy mi tak mocno sie napiąl :niewiem:
wogole to przygody mialas jak w piątek 13-go ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 4-5 pralek ja właśnie piorę ale mi się zmieściło wszystko w jedną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | ||
Wtajemniczenie
|
zabciaaa - zdolniacha jesteś
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
buciki świetne ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- michalowa79 - ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | |||||||
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Widzę, że Ty ze swoją mamą też miałaś niezłe porodowe przeboje. Cytat:
![]() hmm nie wiem jak miałabym sobie ją ustawić... ja jestem naprawdę bardzo ugodową osobą, i wobec "obcych" nie pokazuję swojego zdenerwowania, ale to chyba jest złe, bo duszę wszystko w sobie a potem musi mnie wysłuchiwać mój mąż, a teraz też i Wy ![]() Ci, którzy mnie znają, wiedzą jaka jestem, inaczej rozmawiam np. z moją mamą, wiem, że mogę jej powiedzieć wszystko, co mi się nie podoba, żeby tak i tak nie robiła itp. ale ona nigdy się nie obrazi, ona mnie zna do szpiku kości, wszystko wybaczy. A teściowa to inna bajka, ona po prostu łatwo się obraża a ja staram się z nią nie kłócić, bo wiem, że jeszcze nie raz będziemy od nich coś potrzebować, a jak się obrazi to nie wiem czy nam wtedy pomogą. Cały czas mi powtarza, żebym traktowała ją jak matkę bo ona mnie traktuje jak córkę, ale wiadomo, że to nie jest do końca tak... Ja też chyba jestem taka, że boję się, żę gdy powiem im coś stanowczo na "nie" to oni zaraz będą myśleć, że jaka ja jestem niewdzięczna, czy co tam im na myśl przyjdzie... To ładnie sobie poradziłaś z teściówką ![]() Cytat:
co raz częściej wspomina o tym, żebyśmy wyjechali chociaż na jakiś czas za granicę, dopóki dziecko nie musi iść do szkoły, że on nauczyłby się jakiegoś języka, tam zdobył trochę doświadczenia i w Polsce wtedy znajdzie lepszą pracę... ja nie wiem co o tym myśleć ![]() Wiesz... ja też mam takie uczucie, mój brzuch jest już tak napięty, tzn, skóra, że często boli mnie coś w okolicy pępka i mam wrażenie, że mnie rozerwie zaraz... Od dwóch dni wieczorami i w nocy strasznie swędzą mnie ręce od nadgarstków do zgięć w łokciach a dzisiaj w nocy pojawiło się swędzenie dłoni po wewnętrznej stronie a szczególnie między palcami... mam nadzieję, że to nie jest cholestaza... wizyta u gina w czwartek, ciekawe, czy to zlekceważy czy skieruje mnie na badania... a gdyby to zlekceważył to chciałabym sama zrobić te badania, tylko nie wiem co się bada w takim przypadku? poratujecie? Widzę, że na poczcie nowe zdjęcia się pojawiły ![]() Aniu ślicznie wyglądasz ![]() ![]() Kapukat - nareszcie pokazałaś nam Adasia ![]() ![]() Dasti - śliczny brzucholek ![]() ![]() Gaabbi - piękny brzuszek i nieduży ![]() niunia - super porównanie ![]() coś mi internet szwankuje.. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4228 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet nie wiedzialam, ze cos takiego jest ![]() ale sie troche zdolowalam..... bo jak urodze w moim terminie to wyjdzie, ze do pracy musze wrocic 12 pazdziernika ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Zadomowienie
|
Zgadza się. Wiesz coś więcej
![]() I żeby nie było, że gapa jestem i nie potrafię wkleić zdjęcia daje swój brzuchol ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | |
Wtajemniczenie
|
Mam wrażenie że przenoszę i urodze po terminie
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.