![]() |
#751 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek ANTY-kościelny..
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#752 |
Zakorzenienie
|
W parafii mojej koleżanki na drzwiach kościoła została wywieszona "czarna lista" z osobami, które nie płacą regularnie jakiejś tam kwoty, którą życzy sobie tamtejszy proboszcz.
![]() Tak, ma prawo, jego parafia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#753 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A ochrona danych? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#754 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wielkie mi odkrycie, że w kościele chodzi o pieniądze. Śmieszy mnie, jak to ludzie bardzo zbulwersowani wypisują wyczyny księży i ich roszczenia finansowe. Kasa, kasa i tylko kasa, oto wielka tajemnica. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#756 |
Zakorzenienie
|
Ty oczywiscie najwiecej o kosciele, jak zwykle, wiesz
![]() Pewnie, biedni antyklerykalowie tylko sie troszcza o bliskich ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#758 |
jestę wieszczę
|
Ze swej strony dodam uroczego księdza, który na każde moje pytanie odpowiadał "bo tak jest i już"
![]() Dodam proboszcza, który wydziera się na ludzi przy spowiedzi (na użytek Wyraka - nie chodzę do kościoła, ale moja siostra chodzi i mi opowiada czasem). Dwóch zapalonych polityków. Jeden w 2007 roku mówił parafianom :"idźcie i głosujcie POzytywnie". Drugi przekonuje ciągle do głosowania na PiS, bo reszta to antychryści i mordercy ![]() Aaaa... no i pozdrawiam moją cudowną katechetkę z podstawówki, która po pewnej lekcji uwielbiała mnie gnoić. Mianowicie pani stwierdziła autorytatywnie, że każdy za kimś tęskni i kazała nam powiedzieć za kim. Ponieważ nie wolno kłamać, zgodnie z prawdą powiedziałam, że za nikim nie tęsknię. Baba zaczęła mi udowadniać, że przecież to niemożliwe. Całą lekcję robiła mi przytyki w stylu "i każdy z Was, który za kimś tęskni, z wyjątkiem Kaśki, która nie tęskni za nikim, wie jak to jest tęsknić za niebem, Chrystusem, życiem wiecznym. Możemy współczuć tym, którzy tego uczucia nie znają". A na reszcie lekcji dogadywała mi na inne tematy. Ale to w ramach ciekawostki, nie stricte do wątku ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#759 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#760 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]() ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#761 |
Zakorzenienie
|
haha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#762 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#763 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Każde stado ma czarną owce . ![]() No to mamy WIELKĄ tajemnice odkrytą ! ![]() Cytat:
![]() A najgorsze, że baba uczy .No dramat . Cytat:
![]() Dokonał . |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie i nawet z 5 tysięcy byś księdzu zapłacił za pogrzeb, jakby tylko zażądał? A niech ma na nowy samochód, żeby było widać, że wieś Twoja jest bogata, bo pleban BMW jeździ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
A żebyś wiedziała. Taki nauczyciel nie powinien w ogóle uczyć, a tym bardziej religii.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#766 |
jestę wieszczę
|
Albo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, albo nie potrafisz posługiwać się ironią. Jedno z dwóch.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#767 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#768 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#769 |
Rozeznanie
|
"Mój" proboszcz odprawiał kiedyś pogrzeb pijany. Wielka tragedia - zmarło dopiero co narodzone dziecko, ludzi mnóstwo, matka w takim stanie psychicznym, że nie da się tego opisać, a tu ksiądz chwiejnym krokiem prowadzi procesję na cmentarz... Straszne. Znienawidziłam go po tym.
Poza tym u mnie w parafii trzeba płacić księdzu jeszcze 10% wartości nagrobka ![]() ![]() ![]() Jeszcze jedna perełka, tym razem wiernych ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#770 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przecież to bezprawie jawne ![]() I jeszcze pijany ksiądz na pogrzebie, masakra. Oni sobie robią co chcą, bo nikt im nic nie zrobi. Co im grozi??? Jak ksiądz nawywija to go poślą do innej parafii i dalej wywija. No ale niestety nie tylko księży to dotyczy. Czasem lekarz pijany na dyżurze, a i tak gabinet prywatny prowadzi, kasę trzepie, a że skandal w szpitalu, to kto by tym się martwił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#771 |
Rozeznanie
|
Jeszcze o jednym zapomniałam: w wielkanocnym wystroju kościoła nie zabrakło złamanej brzozy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak w tym roku, gdy usłyszałam początek kazania wielkanocnego miałam ochote wyjść po prostu z kościoła. Zaczęło się ono od porównania katastrofy smoleńskiej do zamachu na WTC z 2001r. Ogólnie kazanie było czysto polityczne i miał gówno wspólnego z kościołem i świętami. Po powrocie do domu byłam bardzo zniesmaczona takim czymś jeszcze sporą część dnia. Ogólnie jestem chrześcijanką, jednak do kościoła chodzę zawsze w wielkanoc i boże narodzenie. W ciągu roku okazyjnie. Powód jest prosty, nie toleruję kościoła w takiej formie w jakiej istnieje obecnie. Księża geje, pedofile przenoszeni z stanowiska na stanowiska lub z parafii na parafię po różnych aferach. Pełno z nich ma "gosposie" i dzieci na boku. Ogólnie jedno wielkie oszustwo i naciągactwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Siska81 jak nie chcesz czytać co ma do napisania Bananalama to nie czytaj, nikt ciebie do tego nie zmusza bidulko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#776 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zauważ, że ja nie mam pretensji tylko mnie śmieszą te twoje opowieści ![]() Bajkopisarz- czyli jak ludzie potrafią ściemniać i to Ci wychodzi wyśmienicie. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
Zakorzenienie
|
Państwo powinno skończyć z płaceniem na Kościół i spokój by zapanował
![]() ![]()
![]() |
#778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie spotkałaś się z beznadziejną katechetką/księdzem? Tacy naprawdę istnieją, uwierz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Konto usunięte
|
To nie wymysł
![]() Ja w podstawówce miałam od religii taką starą babkę, która biła dzieci plecionką po rękach. Kiedyś ta plecionka się złamała i ta stara sobie ją skleiła taśmą klejącą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.