|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ok Cytat:
Odrazu nasunęło mi się pytanie Czy mogę sobie zrobic paznokcie akrylowo-żelowe??chodzi oczywiście o opary... Witam. Mam paskudny humor, bo wczoraj zaginął mój pies-prawdopodobnie ktoś go ukradł ![]() ![]() Ale mi sie trafiły urodziny................. . |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3572 | |
Rozeznanie
|
Witam z rana
U mnie jak zwykle mega mdlosci, pije wode z cytryna zajadam daktyle i nic nie przechodza ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie boli co dzien ![]() nigdy raczej mnei nei bolala a teraz tak boli ze czasem mam zawroty glowy az.moja mama i siostra mi mowily, ze im w ciazy sie zaczeły wlasnie migreny mdlosci nie mam, wlasnie wcinam sniadanko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My już teraz mówimy do brzusia w formie męskiej, a TŻ to w ogóle mówi ciągle do brzusia "Bartuś" ![]() Cytat:
![]() Ale możesz zrobić betę dla upewnienia się ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wszystkich wystraszyłam. I w takich momentach człowiek się dowiaduje ile mu naprawdę bliskich ludzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale po pierwszym badaniu i usg uspokoiłam się i czułam, że będzie dobrze ![]() Cytat:
Napewno będzie już serduszko ![]() Cytat:
![]() A nie było Ci lepiej po rzyganku? Ja od lat borykam się z trądzikiem, leczę się u dermatologa, miałam już ładną cerę, a w ciąży to jakąs masakra tak mnie wysypało ![]() Cytat:
![]() |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że to przez stres a i ostatnie dni miałam dość intensywne (przygotowania do ślubu i wesela ![]() ![]() Cytat:
![]() Biedny ![]() Mam nadzieję, że szybko się znajdzie! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3576 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() kurczę, a ja mam kawowstręt ![]() Cytat:
![]() współczuję z pieskiem ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3577 |
Rozeznanie
|
Zapytaj swojego lekarza o paracetamol.Ja w poprzednich ciążach miałam potworne bóle głowy,właśnie w pierwszych miesiącach.Lekarz pozwolił mi brać paracetamol,który podobno jest bezpieczny w ciąży.Ja czasem musiałam zażywać dwa dziennie,inaczej nie mogłam funkcjonować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3578 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy ![]() Cytat:
![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3581 |
Zakorzenienie
|
hej
Oliweczka1985 wspolczuje i trzymam zeby sie znalazl a ty masz urodziny taaak to wsyztskiego najlepszego kurcze u mnie paracetamol odpada bo mam uczuleni ale kawa dziala wiec jak tylko gabrysia zasnie to sobie wypije i zjem cos pysznego |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3582 |
Rozeznanie
|
A w Krakowie przebija się słoneczko
![]() Mam nadzieję,że nareszcie pogoda się poprawi,tak już mi się chce cieplutka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3583 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() madzius - pytałam, ale chyba nie zauważyłaś ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3584 |
Rozeznanie
|
Apropos paznokci akrylowych- akryl to nic dobrego, jest rakotwórczy- wiem bo skończyłam chemię. Na temat zwykłego żelu się wypowiem bo nie wiem.
Ja też w ciąży nie znoszę kawy mimo iż piję rozpuszczalną z dużą ilością mleka. Nie wymiotuję choć na wspomnienie zapachu ryby robi mi się niedobrze
#3585 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Chyba mi gdzieś wcięło Twoje posta, bo napewno cytowałam ![]() Nie jestem na zwolnieniu ![]() Dobrze się czuję, plamień żadnych już nie ma, więc przyszłam dziś do pracy. Mam tylko zakaz siedzenia bitych ośmiu godzin na ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3586 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój lekarz zawsze powtarzał,że taki uporczywy ból i związany z nim stres może bardziej zaszkodzić,niż tabletka ,czy wspomniana kawa. Mnie polecał pić małą ilość kawy (kilka łyczków) ale mocniejszej,niż naraz duży kubek słabej lury.Podobno lepiej działa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3588 | |
Raczkowanie
|
Hejj!
Dziewczynki... czuję się paskudnie. Od wczoraj jestem nie do życia. Jest mi niedobrze i mam koszmarne zawroty głowy. Nie mogę siedzieć przed kompem, ani oglądać TV, bo mnie bolą oczy. Nie wiem, światłowstręt jakiś czy co. W ogóle nic mi się nie chce. najchętniej leżałabym z zamkniętymi oczami, bo tylko wtedy nie mam tych strasznych zawrotów....... ![]() Niech to się już skończy!!! ![]() ![]() Sorrki, że smęcę, ale mam nadzieję, że u Was znajdę zrozumienie i wsparcie. Miłego dnia Kochane.... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Zakorzenienie
|
nie wiem, ale nie dajmy sie zwariować
![]() ja w ciąży unikam rzeczy które wiem, że mogą zaszkodzić: -gorące kąpiele, unikam chociaż uwielbiam ![]() - surowe mięso ![]() -dzwiganie -kremy z retinolem i tyle, powinno się unikać sauny i solarium, akurat z tego nie korzystam i zrezygnować ze sportów wyczynowych jak ktoś uprawia ![]()
#3590 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Już coraz bliżej masz do drugiego trymestru, niebawem będzie lepiej ![]() Cytat:
![]() Ja akurat żadnych żeli ani akryli nie robię. Ale maluję pazurki normalnym lakierem do paznokci ![]() No i staram się unikać rzeczy, które mogłyby zaszkodzić maluszkowi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
![]() Zgłaszam się jako grudniowa mamusia ![]() ![]() ![]() Miłego dnia! ![]()
#3592 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie jadam surowyxch jajek ani miesa ale np jajka na miekko tak .staram sie nie przesadzac, na poczatku ciązyto wpadam w paranoje i nicbym nei jadla i nie robila ale teraz juz sie uspokoilam unikam tez ziół chociaz uwielbialam herbatki ziołowe, ale od tygodnia skonczylam ![]() niektorzy pzresadzaja gdzies przeczytalam ze nie mozna śledzi bo surowe , ze majonezu bo ocet itd starłam sie unikac napojow typu fanta,cola ale czasami mam taką ochote ze naprawde nie moge, tak smao jak frytki z fast foodu itp |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli to jest jedyne pożywienie to wtedy mogłoby zaszkodzić, ale od czasu do czasu to myslę, że nie ma czym się martwić. Tych gazowanych, kolorowych napojów nie pijam, bo jakoś nie mam ochoty, a zawsze pod ręką mam wodę lub jakiś sok, to wybieram to co zdrowsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3595 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I głowa mnie nie boli. Swoją drogą nie mam też nudności. Ze wszystkich objawów to powiększenie piersi ich bolesność i pobolewanie brzucha od czasu do czasu.
![]() |
#3596 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no i nie pić alkoholu i nie palić, ale tego to chyba nie trzeba nikomu mówić, bo to oczywiste ![]() a jeśli chodzi o jedzenie, to powinno się jeść wszystko, mam kuzynkę co w ciąży unikała wielu rzeczy, smażone nie, pikantne nie, gazowane nie, kwaśne nie, mogłabym tak wymieniać w nieskończoność... i co... dzieciak ma uczelenie na większość jedzenia... ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() pozazdrościć braku nudności ![]()
![]() |
#3597 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
Rozeznanie
|
Witamy! Kiedy kolejna wizyta u lekarza?
#3599 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przypomniała mi się koleżanka (rodziła w październiku 2011). Ona to dopiero była ostrożna - chyba nawet za bardzo. Wszystkie produkty oglądała z każdej strony, czytała składy i analizowała. A jak gdzieś szłyśmy na miasto i wstępowałyśmy na coś do picia czy jedzenia, to 10 minut potrafiła zadręczać kelnerkę i wypytywać o skład potraw w menu. ![]() ![]() Ja rozumiem ostrożność, ale bez przesady. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3600 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.