|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Rozmnożyć znaczy: dolać wody, dodać kostkę rosołową i przecieru i doprawić
tak na lenia ![]() Ale jednak mam makaron z sosem z parówkami, tylko że dałam za dużo majeranku
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-04-17 o 13:40 |
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
muszę mężowi udko usmażyć, bo za nim chodzi. wczoraj miał nadzieję, że będzie na obiad, a ja przytachałam od mamy gulasz i tylko dokończyłam (kasza i buraczki). Za mną długo już chodził taki obiadek
To dzisiaj zrobię dobrze mężowi tym obiadkiem. |
|
|
|
#4293 |
|
Zadomowienie
|
Idę do Pepco, w gazetce widziałam, że są body z krótkim rękawem po 4,99 a z długim po 5,99 i półśpiochy za 7,99. Pewnie zanim dojdę to sto razy zechce mi się siku a tam wc nigdzie nie ma ;/ nie wspominając już, że złapię taką zadyszkę, że ledwo będę szła... no nic idę. Trzeba coś malcowi kupić na wyjście ze szpitala.
|
|
|
|
#4294 | |
|
Rozeznanie
|
Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo - ziołowym, ziemniaczki i surówka z marchewki.
![]() Cytat:
aczkolwiek, moja znajoma położna nie jest zachwycona tym szpitalem, ale ostatecznie gdzies urodzic trzeba ![]() A pisałyscie ostatnio o teściowych moja to ogólnie rzecz biorąc to złota kobieta i nie mogę na nią narzekać (wszak mieszkam u niej juz 7 lat ) ale jedno czym mnie okropnie wkurza, to teksty typu, że ja mam jeszcze TAK DUŻO czasu do porodu, że po co ja to teraz piorę, jeszcze przecież zdarzę i takie inne bla bla bla, co doprowadza mnie do szału bo chcę to zrobić i mieć "z głowy" żeby w maju sobie odpoczywać, ale nie wg niej to chyba najlepiej jakby moj Maz prał i prasował jak ja będę w szpitalu No i nie wspomnę, że choć mieszka pod nami i wiedziała ile mam sprzatania po remoncie, to ani razu nie spytała czy nie potrzebuje pomocy, no ale jak pisałam, jej się chyba wydaje że 34 tc to jeszcze początek i moge sobie smigać
Edytowane przez asiula_n Czas edycji: 2012-04-17 o 14:20 |
|
|
|
|
#4295 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gdzie będziesz rodzić?---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- możecie mnie oświecić z tymi szydełkami może bym spróbowała ale nawet nie wiem co kupić... czy te szydełka to jakiś konkretny rodzaj/ rozmiar? powiedzmy że chciałabym spróbować kocyk- to wełna jakaś konkretna?
|
|
|
|
|
#4296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u nas taki zastój z seksem, bo chyba M. się boi, więc nic nie wspomina, a ja nawet nie wiem, czy mogę, bo tutaj nie robią badań ginekologicznych bez wyraźnego wskazania. |
|
|
|
|
#4297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje pierwsze spotkanie z szydełkiem zakończyło się takim oto tworem ![]() Ten kwiatek wyląduje prawdopodobnie na czapeczce Hani, którą też zrobię na szydełku ![]() pierwsze zdjęcie bez lampy, drugie z lampą. |
|
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi się nie chce......
wstawiłam obiadek. chyba te ciuszki wrzucę z powrotem do wora i jutro sie tym zajmę i włączę pierwsze pranie. ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Gabi fajny kwiatek
|
|
|
|
#4299 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Boli mnie w krzyżu Jak przy okresie. A zaraz muszę się zbierać i pojechać do babci bo ma dzisiaj urodziny i kolacja jest z tej okazji. A strasznie nie chcę Miszki zostawiać
|
|
#4301 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś jak prasowalam reszte ubranek, to maly chyba uderzal glowka w szyjkę, dziwne uczucie, az sie przestraszylam Generalnie dzien do d..y ze 4 razy juz pawia puscilam, taka jakas zgaga nagle sie pojawia i leci porazka wam powiem, brzuch duzy i czuje, ze malemu to sie nie podoba, gniecie go wtedyCytat:
zabcia super Ci wyszy te literki Dziewczyny mam pytanie, tesciowa wziela ode mnie posciele dla malego i zaniosla do magla, czy krochmal go nie uczyli??, wczesniej wyprala je pewnie w zwyklym proszku. Ja wszystko dla dziecka pralam w loveli i prasowalam i boje sie ze przez ta posciel moze dostac jakiegos uczulenia |
||
|
|
|
#4302 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też się jutro wybieram po szydełko. Jesteście moją inspiracją. Gaabi może podasz link z jakiego poradnika się uczyłaś?
|
|
#4303 | ||||
|
Zadomowienie
|
jezu umieram... chyba dzisiaj urodzę normalnie
tzn to chyba nie jest śmieszne, bo mnie ten brzuch tak napieprza u nas normalnie jakiś pogrom ... ja leże, tż leży, pies ![]() Cytat:
a co do seksu..... hmm... niechże sobie przypomnę.... ostatni raz chyba w okolicach sylwestra bo pamiętam ze wtedy się dobrze czułam i byliśmy w zakopcu. A tak.... to ale starego mi szkoda więc ze tak powiem radzimy sobie z jego chucią inaczej ![]() rano wstałam , czułam się rewelacyjnie !!! i co sie stało, że sie zesrało.... a no chyba to, że musialam wylec z domu po ten cholerny stanik.... Tż jechal do lekarza , wiec mnie podrzucil do galerii, weszłam dosłownie do dwóch sklepów. W mothercare hmm... kurcze jakoś mi nie pasowały te staniki, a kapukat ten twój jest świetny, ale nie da mnie mam za ciężki biust do nich, a szkoda, bo stanik faktycznie fajny!!! Stamtad do Triumpha , ale oni mają tylko 2 modele staników karmników Musze tylko jeszcze kupić ze 2 takie tańsze szmatkowate i już będzie gites. No i po prostu po tej akcji ledwie żyję tak mnie brzuch napieprza. Ale musiałam to zrobić sama, bo tż by mi nie kupił, przez neta też bym nie kupiła sobie dobrego rozmiaru, a ja to wiem co sie wydarzy w poniedziałek na wizycie? jak mnie położy w szpitalu ... także musiałam to zalatwić przed wizytą.... my z cukrzycą jemy dzisiaj zupę krem z brokułów , ryż i kuraka z wody ..... niestety nie wiele więcej możemy tęsknie za normalnym jedzeniem. za to tż wcina cannelloni z nadzieniem serowym, bo robilam w niedziele i zostało jeszcze do dzisiaj... Cytat:
pojde na łatwiznę... http://allegro.pl/kolorowe-literki-3...283763567.html http://allegro.pl/drewniane-ozdoby-d...253717323.html Cytat:
Cytat:
ja nie pamiętam gdzie jest moje łożysko.... u mnie to na pewno nie żołądek, chyba że obecnie znajduje się nieco ponad spojeniem łonowym po prawej stronie (cholera go wie ;-) )...
|
||||
|
|
|
#4304 | ||||
|
Zadomowienie
|
proszę : http://www.youtube.com/watch?v=u6K35...ure=plpp_video
fajnie jest mieć do tego grubszą wełnę niż ja mialam i grubsze szydełko. Cytat:
Najczęściej zaczyna mnie boleć wieczorami i w zasadzie ból jest ciągły.... dzisiaj wziełam no spe, zobaczymy. Chciałabym dotrwać do poniedziałku, bo mam wizytę wtedy, a jak będzie gorzej to jadę na IP. Obserwuje się, nic poza tymi bólami mi się nie dzieje. Chyba mi nawet brzuch jakoś mega nie twardnieje... to taki ból jak przy mocnej miesiączce. Dzieciak się rusza tak samo intensywnie jak wcześniej, wiec chociaż tyle. No nic, poczekam jeszcze. Cytat:
Ale w sumie to mi dobrze z tym moim chłopem, jest dziwny, ale kto nie jest ? różne akcje mielisy, na prawdę: wyprowadzki, rzucanie talerzami, obrączkami, dzielenie majątku eh.. szkoda wyciągać brudy na wierzch, zmierzam do tego, że bywa ciężko, ale wydaje mi sie, że uczucie choć nie szaleńcze to jednak na tyle mocne, że przetrwa jeszcze kilka czy kilkanaście takich akcji . a ta moja znajoma mi tylko mowila, ze po prostu dzieci czesto bywają motywem sporu, najpierw matce wydaje sie ze tylko ona sie tym dzieckiem zajmuje, mama jest zmeczona, maz tez bo obydwoje niewyspani, potem pojawiają się konflikty w kwestii kompetetencji i autorytetów... itd, itd.. ale to nie jest przecież reguła.... mówi się o kryzysie po 3 latach związku... mysmy nie przechodzili.. mówi się o kryzysie p o5 latach - tez nie przechodziliśmy, dopiero pozniej sie nam nakryzysiło ... wiec wiesz chcieć to móc, ważne żeby siebie nawzajem szanować i starać się rozumieć , a życie samo będzie sobie pisać scenariusz. a bulwa wróciła właśnie od weterynarza z tż... i nie wiedzą co mu jest dostał no spę, parafinę i zastrzyki przeciwwymiotne. brzuszek go dzisiaj chyba bolał bardzo, bo miał drgawki. wczoraj bylo już dobrze, więc dostał troszkę karmy suchej, ale chyba mu zaszkodziła, bo dzisiaj jak wróciliśmy od lekarza teżetowego , to pies nam drgał w konwulsjach... normalnie stres na maska, nie było na co czekać, tż ledwie zywy zabrał go pod pachę i pojechali na dyżur do psiej kliniki. badania krwi wyszły dobrze... jak mu się nie poprawi w ciągu 3 dni to trzeba usg zrobić... ale kurcze... nie wiem z czego to może być, nie dostał w domu nic zakazanego, chyba że zeżarł coś na spacerze, ale też nie sądzę bo zawsze tż ma na niego oko.... tak mi przykro i smutno z powodu tych naszych dolegliwości... ehhh.. Cytat:
mam nadzieje, ze to nie zwiastun porodu, bo jeszcze za wcześnie!!!! Cytat:
nie myśl o tym teraz zalóż że mimo iż teściowa zwariowana, to jednak posiada odrobinę taktu. Będzie dobrze. Albo mozesz powiedzieć tż o swoich obawach , może nabierze odwagi i sił , aby sie sprzeciwić . uciekam dziewczyny, miłego popołudnia... musze poleżeć na bokach trochę chyba, bo zaraz zwariuję. |
||||
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam Wam na pocztę moje zdjęcia z dzisiaj
I moje dwa zwierzaki też Wam pokażę, bo jeszcze tego nie robiłam ![]() Lecę na obiados do babiczki.
|
|
#4306 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Laski co jest?nie było ,mnie dwie godziny i raptem mam pare postów tylko do nadrobienia.A ja przyniosłam sobie jedzenie,wygodnie usiadłam i nie mam już co czytac. ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i: jakoś trzeba sobie radzic
|
|||
|
|
|
#4307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kociaki slodziaki az chce sie przytulic takie leniwce niunia niezly masz juz brzucholek, widac, ze Ci ciązy ta wielkosc, mi tak samo |
|
|
|
|
#4308 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Milena słyszałam też że kryzys pojawia się po 7 latach. Może to u Ciebie tak jest?Trzymam kciuki żeby Ci przeszło. Co do tż, to nawet nie wiem co Wam kochane doradzać. Na mojego M. w zasadzie nie mogę narzekać. My się w ogóle nie kłócimy, dalej jestem w niego zapatrzona jak 10 lat temu.
|
|
#4309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4310 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie zastanawia, gdzie są wszystkie leżące
kaśka? rinco? _millena, moja bulwinka też kiedyś miała takie dolegliwości i okazało się, że ma jakieś bakterie w brzuszku. Teraz, odpukać, jest już ok. Czasami sobie puści pawika, ale to rzadko ![]() Na wątku bf pisałaś kiedyś, że bardzo Ci chudnie Twój psiak i nie wiesz co się dzieje. To już opanowane? Co się działo? ladybird_1987, nie uczyłam się wcześniej szydełkowania, od razu zaczęłam od tego kwiatuszka. Oto link do filmiku, na którym się wzorowałam http://www.youtube.com/watch?v=w1JHJFvKV0k Gdyby któraś z Was natknęła się na jakiś filmik instruktażowy czapeczki dla dzidziusia (fajnej ), to poproszę.Mam w zamiarze zrobić na szydełku: - buciki, - czapeczkę, - poszewkę na jasiek, - kocyk. ciekawe jak mi pójdzie
|
|
|
|
#4311 |
|
Zadomowienie
|
jestem za wami 11 stron
w teatrze było super mimo że to pantomina, ale poprawa pogody mnie nie cieszy bo ciepło= puchnę, ale fajnie że sloneczko świeci jutro wizyta u gin ciekawe co powie jak zobaczy badania co dziś robiłam, nater P. powiedzial ze ze mną podzie do gin, jak nigdy piękna łazienka gratulacje dla nowej mamy czytam dalej ale chyba was nie dogonię |
|
|
|
#4312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam też takie plany: buciki, czapeczkę i kocyk. No i kwiatka oczywiście!!
|
|
#4313 | |
|
Zadomowienie
|
U nas ogórkowa na obiad
![]() Cytat:
![]() anulka ja to samo, cały kubas kawy sobie naszykowałam, młoda śpi, ja padnięta po spacerze to myślę sobie, ponadrabiam bo wieczorem pewnie będzie tyle postów nastukanych, że zwątpię a tu tak malutko. Dziewczyny chyba wzięły sobie do serca prośbę kism żeby nie bić rekordu ;p
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#4314 |
|
Wtajemniczenie
|
Gaabbi
no i śliczny Ci ten kwiatuszek wyszedł! U nas będzie chłopak, więc wszelkie dziewczęce wzory niestety odpadają...A ja się tak wciągnęłam w to szydełkowanie, że przymusowe leżenie stało się przyjemnością ![]() Poniżej wklejam moje pierwsze dzieło, jestem z niego strasznie dumna ![]() Czapeczka jest wg instrukcji na dziecko 0-3 miesiące, ale wydaje mi się, ze może być trochę duża (tzn. bardziej na 3 miesiące niż na 0). Buciki z kolei wydają mi się trochę małe, tzn. są wielkości mniej więcej najmniejszych skarpetek jakie mam. Ale się naciągają. Ostatecznie zawsze jakoś to wykorzystam, choćby do zdjęć w stylu Anne Geddes Ale radocha tworzenia bezcenna - polecam!!! A tutaj linki do filmików, z których korzystałam: Czapeczka (ten + 4 dalsze części) http://www.youtube.com/watch?v=pbr01...feature=relmfu Buciki (tylko wprowadziłam tam drugi kolor) http://www.youtube.com/watch?v=1szToF992PM Jeszcze uwaga odnośnie czapeczki - uszka lepiej przyszyć bardziej z przodu, a nie tak symetrycznie jak na tym filmiku - ja przeszywałam, bo jak ubrałam na próbę miśkowi ( ) to się okazało, że te uszka wychodzą albo strasznie z tyłu, albo czapka spada na oczy.PS. To kiedy zakładamy wątek szydełkomaniaczek? |
|
|
|
#4315 |
|
Wtajemniczenie
|
Esz, zapomniałam załącznika
|
|
|
|
#4316 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja beztalencie niestety muszę obejśc sie smakiem na te szydełkowanie. Nie no teraz wiem co wszystkie leżące robią Ekstra
|
|
|
|
|
#4318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czapeczka z uszkami na pewno zagości na główce Hani
|
|
|
|
|
#4319 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Hej...
Jak dziś strasznie depresyjnie u mnie... Cały dzień siedziałam nad pracą, którą powinnam oddać w niedzielę, a dowiedziałam się o niej w sobotę, więc przez jeden wieczór i tak bym nie napisała...Już mi od tego niedobrze... Doła złapałam jakiegoś i w ogóle nie mam na nic ochoty... Powinnam do taty zadzwonić i zapytać czy dostał skierowanie do szpitala.... Aż się boję... Zaczynam się czuć jakoś tak jakbym traciła kontrolę nad własnym życiem, za dużo spraw mam na głowie chyba. I znikąd zrozumienia czy pomocy. Nie będę Was dłużej zasmęcać swoimi wynurzeniami. Może jutro będzie lepiej. Przyjemnego wieczoru! Pa! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.

nie zrozumiałam.ja przeczytałam może ją zamrożę
tak na lenia 

aczkolwiek, moja znajoma położna nie jest zachwycona tym szpitalem, ale ostatecznie gdzies urodzic trzeba
bo chcę to zrobić i mieć "z głowy" żeby w maju sobie odpoczywać, ale nie wg niej to chyba najlepiej jakby moj Maz prał i prasował jak ja będę w szpitalu
gdzie będziesz rodzić?
13.08.2011
porazka wam powiem, brzuch duzy i czuje, ze malemu to sie nie podoba, gniecie go wtedy

bo pamiętam ze wtedy się dobrze czułam i byliśmy w zakopcu. A tak.... to
a no chyba to, że musialam wylec z domu po ten cholerny stanik.... Tż jechal do lekarza , wiec mnie podrzucil do galerii, weszłam dosłownie do dwóch sklepów. W mothercare hmm... kurcze jakoś mi nie pasowały te staniki, a kapukat ten twój jest świetny, ale nie da mnie 
klask i: