|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Cytat:
więc 2 kg sobie zrzucę po zimie dla samej siebie Jak byłam w gimnazjum i ciotka przy okazji któryś świąt znów skomentowała że nadal mam fałdki tłuszczu, to powiedziałam "Najlepiej będzie, jak każdy zajmie się swoimi fałdkami" . wyobrażacie sobie, dzieciak 14-letni tak babie starej odpowiada ![]() A paradoks jest taki że jak ważyłam te 50 kg to pisali mi na nk komentarze ,że jestem za chuda, mam anoreksję itd.
|
|
#3152 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jak ktoś naprawdę chce pomóc, to albo przeprowadzi poważną rozmowę sama na sam, albo spróbuje osobę z nadwagą wyciągnąć na basen czy na spacer, spróbuje ją zainteresować jakimś sportem, nauczy ją smacznie i zdrowo gotować itd. Można się spokojnie obejść bez obelg ![]() Cytat:
![]() Trzeba olewać gadanie ludzi, bo przez nie można się co najwyżej wykończyć
|
|
#3153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3154 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3155 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- Ech, naprawdę myślisz, że to Ci potrzebne? Moim zdaniem to idealna waga do tego wzrostu.
|
|
#3156 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wchodzili nigdy w szczegóły (typu rozmowy o fałdkach i co tam jeszcze), ale ogólnie byłam uważana za tą grubszą pomimo że gruba nigdy nie byłam (zawsze miałam wagę w granicach normy), no ale przy mojej chudej (wtedy hehe) siostrze trudno było być uważaną za szczupłąz tym że mnie czepiały się tylko żeńskie przedstawicielki mojej rodziny, w tym babcia (która prawidłową wagę to może miała we wczesnej młodości w czasach wojny) pamiętam nawet jedną sytuację jak mnie wujek 'przed' nią bronił (nie był wujkiem typu 'krew z krwi') los jednak lubi płatać figle, a karma to cudowna sprawa ![]() obecnie nikt już mi nie powie, że jestem gruba (tzn. przy anorektyczce nadal jestem, ale znałam swego czasu tylko jedną i już się nie kolegujemy) wszystkie tamte osoby z mojej rodzinki są wyraźnie grubsze ode mnie (generalnie schudłam kilka kilo parę lat temu choć tak naprawdę jeśli chodzi o moje BMI to mam zachowaną mniej więcej taką samą równowagę jaką miałam w czasach dzieciństwa kiedy to uwielbiano się mnie czepiać w tej kwestii pomimo że wagę miałam w normie, a i ruchu miałam nieraz więcej niż teraz)nikt mi już nie podskakuje odkąd schudłam, a moja siostra przekroczyła magiczną linię waga prawidłowa/nadwaga, i nie chudnie, ale no cóż jest tylko gorzej (choć babcia myli mnie teraz z moją siostrą zwłaszcza że siostra się przefarbowała z blondynki na kolor bardziej podobny do mojego niż do swojego wcześniejszego)a co do pozytywnego zareagowania na zmianę, to były i takie głosy na szczęście (a niektórzy - i to widzący mnie na tyle rzadko, że trudno byłoby by zmiany nie zauważyli, tylko patrzyli, ale w ogóle tego nie skomentowali nawet jeśli było widać, że faktycznie zauważyli) mnie jeszcze śmieszy jak ktoś mówi, że ktoś drugi jest gruby, a potem próbuje w niego ładować jakieś niezdrowe, megakaloryczne żarcie [ ja mam 170cm i najlepiej czuję się tak przy ok.57-60kg powyżej ok.63kg czuję się już przyciężka (nie tylko psychicznie, ale i fizycznie) ]jeżeli masz niecałe 170cm to ważąc 57kg na pewno gruba nie jesteś! ![]() ---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ---------- Cytat:
+ zasłanianie się innymi tego typu zobowiązaniami, które nie ja narzuciłam na tych ludzi tylko oni sami na siebie
Edytowane przez Miss Puppet Czas edycji: 2012-04-17 o 01:16 |
||
|
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z racji tego że z tyłkiem za bardzo nic nie mogę zrobić, bo to nie jest zależne ode mnie, miałam kompleks, gdy usłyszałam "gruba du.pa" od kuzyna. Sadze że Ci, którzy się nie odzywaja i nie komentuja Twojej zmiany, po prostu Ci zazdroszczą figury!
|
|
#3158 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a taką dobrą, solidną, prostą (w sensie bez udziwnień), (jak dla mnie - czarną), nie za dużą i nie za małą parasolkę (by się pod nią dobrze schować i zmieścić do torebki) w rozsądnej cenie wcale tak łatwo nie można dostać ---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ---------- Cytat:
no tak, ale nawet będąc gruszką przy takiej wadze i wzroście nie jesteś gruba (ja akurat tyję mniej wiecej jak jabłko, więc u mnie to się inaczej rozkłada, zwłaszcza że jestem - chyba, bo ciągle mam wątpliwości - klepsydrą) a co do pupy to niektórzy po prostu mają, niezależnie od wagi, dużą albo małą, płaską albo bardziej wypukłą, albo taką jak ja to mówię murzyńską/latynoską (duża, wypukła i okrągła ) ![]() też tak podejrzewam ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ---------- No niestety to prawda. Ludzie nie szanują tego co cudze. ---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ---------- to jest b.dobry pomysł! |
|||
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam 170 cm wzrostu i teraz jestem na diecie, bo dużo muszę zrzucić, ale dążę tak najlepiej do 60 kg, bo wtedy ogólnie wyglądam ok i będzie zdrowiej. Choć wiadomo, nawet jak człowiek schudnie do tych 65 kg to już dla organizmu będzie poprawa. Ja mam sylwetkę jabłko, więc nawet przy tych 60 kg nie miałam płaskiego brzucha, na pewno jakaś tam mała fałdka była, ale tu się akurat nie przejmuję, mam taką budowę, chudsza niż tyle być nie chcę, bo mi się chudsze ciało u siebie by nie podobało i już. A Ty Oh Mandy, ważysz 57 kg , to na pewno super waga, 50 kg to zdecydowanie za mało, tym bardziej, gdy nie masz takiej budowy z natury. Ale rozumiem, bolały Ciebie różne uwagi. Ja się dziwię, gdy ktoś tak postępuje, szczególnie rodzina. Tym bardziej, że na pewno nie jesteś grubą osoba. Choć oczywiśćie, nawet gdybyś była, to nie byłoby żadnego usprawiedliwienia dla takich tekstów. A co Ty się przejmujesz, że gruszką jesteś> Każda z nas ma inną budowę i nie ma co się tym przejmować. Innej bardziej idzie tam czy tam.. ale ile jest przecudownych dziewczyn o budowie gruszki czy jabłka? Wiele. No właśnie. Dlatego nie ma co przejmować się swoją budową, bo KAŻDA moim zdaniem ma swoje plusy. Jakie to by było nudne, gdyby każda z nas miała taką samą sylwetkę. Ja jak na razie od bliskich osób słyszę, że schudłam, ale to i tak bardziej jak zapytam- podejrzewam, że mało na to zwracają uwagę. A inni nie mówią, bo pewnie jestem dla nich tak mało istotna, bo po co? Np jeżeli z kimś gadam raz na ruski rok, to wiadomo, że nie mówi. Ale co z tego? Zmiana jest. I tyle. Lekarka też nie była zbyt taktowna. Bo ona wie, że dla zdrowia zrzucam, sama sugerowała- wiadomo, mówiłam ostatnio, że już poszło 7 kg, ona :"To dobrze, ale widzę, oponka jeszcze jest"
. To mnie rozwaliło, ogólnie jestem zadowolona, ale tutaj moim zdaniem mogła tego nie mówić :P. Jasne, że oponka jest, w końcu jesxcze mam dużo do zrzucenia, a z brzucha mi leci wolniej. No, ale widać pewnie niektórzy chcą dobrze, a wychodzi.. hmm :P.Jeżeli chodzi o mnie, to ja przytyłam do otyłości, więc bliscy też na pewno widzieli. Mój chłopak jednak jakoś się nie przejmował i nadal często mnie na coś namawia :p Ale oczywiście rozumie, że to dla mojego zdrowia. Siostra coś tam gadała, ale raczej w niemiłym tonie. Gdy byłam szczupła, to raczej nie słyszałam, że gruba jestem, ale za to np często w podstawówce czy gdzieś np że brzydka jestem i niemiłe różne komentarze, owszem. Ludzie czasem są naprawdę okropni. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-04-17 o 02:10 |
|
|
|
#3160 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Miss Puppet Czas edycji: 2012-04-17 o 02:44 |
|
|
|
|
#3162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dodatkowo - niezmiernie dziwi mnie fakt, że ja ją używałam dwa lata i nic jej nie było, nawet zagiętego druta nie miała. A ten wziął na godzinę.. i po parasolce.. |
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mnie dziwią osoby, które obgadują innych w kółko i potem srają w majty, że ktoś może o nich coś złego powiedzieć. Dzisiaj moja przyjaciółka przywitała się ze swoją znajomą, a towarzysząca nam koleżanka zaczęła tą znajomą po jej odejściu obgadywać i stwierdziła, że współczuje takiej znajomości . Przyjaciółka nie za bardzo wiedziała, o co chodzi, więc jej głośno wyjaśniłam ,,Niektórzy znają Kasię lepiej niż ty'' (sarkastycznie). Koleżanka uznała, że ją obgaduję . Przyjaźniłam się z nią kiedyś i wiem, że czasem chodziła z nami po zajęciach co zjeść tylko dlatego, że bała się, że będziemy o niej plotkować. Cóż, sama sobie robi problemy, nadając na osoby, których prawie nie zna (dla przyjaciół zresztą też nie robi wyjątków, o czym się przekonałam na własnej skórze).
|
|
#3164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie będę mówiła, że u mnie w miasteczku na ulicy jest ograniczenie do 40 km/h, teren zabudowany, pełno domów=dzieci, a debile jeżdżą po 80-100 km/h. No nóż się w ręce otwiera, bo gdyby tak któryś nie daj boże potrącił dziecko 3 letnie to odrazu by zabił. Cytat:
|
||
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko, to musiał być straszny widok ![]() mnie dziwią osoby, które na tym forum żalą się np. powiedzmy, że są od iluśtam lat same, a potem szybko dodają "nie no, to nie jest tak, że ja się nikomu nie podobam, mam furę adoratorów, skacze wokół mnie mnóstwo facetów, ale ja żadnego z nich nie chcę". Albo żalą się że nie mają prawdziwej przyjaciółki, ale "mam baaaaardzo dużo znajomych, ciągle ktoś chce się ze mną spotkać, pójść na zakupy, no ale to nie to samo". Nie wiem, może to ja teraz jestem dziwna, ale śmieszny mnie takie coś.
||
|
|
|
#3168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3171 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do komentowania wagi - też mnie dziwi to rodzinne "za gruba jesteś, nie jedz tyle etc". No kurczę, ja właśnie lubię być gruba, nie patologicznie oczywiście, bo to już choroba, ale mam lekką nadwagę. I co? Nie wpisuję się w ogólnie pożądany model - trudno.
Szczerze to nie potrafię zrozumieć, dlaczego ciągle mi to jest wypominane skoro ja lubię siebie taką jaką jestem. Lubię jeść, kocham słodycze i do tego mam tendencję do tycia - mogłabym sobie odmawiać wielu rzeczy, ale po co? Bardziej mnie cieszą takie małe przyjemności w postaci lodów w łóżku wieczorem niż rozmiar 36. Na początku studiów miałam właśnie 36/38 i szczerze, to nie byłam wcale szczęśliwsza niż jestem teraz. Naprawdę tak trudno zrozumieć takie podejście do życia? Ale nie, będą mi wypominać do oporu (a że mam siostrę bliźniaczkę z cudowną figurą to już w ogóle). Noszzzz... |
|
|
|
#3172 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też dziwi komentowanie czyjeś wagi i to jeszcze w chamski sposób.
Sama staram się tego nie robić. I pamiętam jak w ost roku schudłam po operacji i ważyłam 49 kg- odrazu mnóstwo komentarzy . Wyjechałam na wakacje i mieszkaliśmy w takim domku ze wspólną kuchnią na cąły ośrodek.Gotuje sobie obiad i nagle schodzi chłopak w moim wieku i mówi "o boże ty jesteś anorektyczką? pewnie wymiotujesz po każdym posiłku ?". Obcy facet Po prostu ręcę opadają.---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Dziwią mnie jeszcze wszystkie wątki na wiżazu typu "mój chłopak mnie olewa, obraża, nie liczy się z moimi uczuciami co mam robić" odpowiedzi z reguły że powinna go zostawić że to burak itd a autorka wątku zaraz zaczyna swojego Misia wybielać, pisać że jednak to on nie jest taki zły i przesadziła i dalej tkwi w jakimś chorym układzie ![]() Dziwi mnie też moja znajoma- która jest z facetem tylko dlatego że ma trudną sytuację w domu a u niego może często nocować. Jak chcemy gdzieś wyjsc to ona musi zadzwonić i zapytać o pozwolenie - oczywiście zawsze odmowa, w dodatku mówi że go nie kocha i śmieje się z jego męśkości a co? wchodze sobie na fb pisze mu komentarze jak to go kocha, uprawia z nim seks, i ciągle mówi jak to jej z nim źle a dalej tkwi w takim gównie.Nie rozumiem brnięcia w związek za wszelką cene i takiego braku poszanowania własnej osoby. To chyba jakiś brak wiary że się spotka kogoś lepszego, że stać nas na kogoś innego. |
|
|
|
#3173 |
|
ma zielone pojęcie
|
Zgadzam się. Mam takie same odczucia.
|
#3174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W gimnazjum miałam straszne zaburzenia odżywiania, wyglądałm jak kościotrup, nie jadłam prawie nic i jeszcze do tego urosłam bardzo dużo. Nie wiem czy od tego sobie nie popsułam kości czy czegoś, okaże się w przyszłości No i to też była tylko moja wina, "wymyślałam sobie". Więc wolałabym być pyskata zawczasu ![]() Cytat:
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
A propos odchudzania to irytuje mnie jak moja odchudzająca się znajoma, która ciągle liczy mi ile zjadam kalorii. Mówiłam jej, że mnie to nie obchodzi ile ich zjadam, bo moja waga nie jest dla mnie aż tak ważna, ale nie pomogło, dalej to robi
Edytowane przez mc266 Czas edycji: 2012-04-19 o 21:48 |
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie zachowanie pań w stosunku do ciastek. Przykładowo w pracy jest jakiś poczęstunek imieninowy, przyszykowane są ciastka, kawa i soczki. Schodzą się panie w różnym wieku, różnej postury i zaczyna się targowanie, namawianie i wymawianie dietą, faktem ze są za grube, ze nie powinny, ze one to tylko tak symbolicznie itp. Większości oczka świecą się do tych słodkości, ale jedna potrzy na druga czy sobie weźmie drugi kawałeczek. Jak weźmie jedna to reszta czuje się rozgrzeszona.
Tak jakby nie można było po prostu cieszyć się poczęstunkiem.
|
|
#3177 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2 kawałki na raz to norma... a później nie dla wszystkich wystarcza, ale co kogo to obchodzi
|
|
|
#3178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się nie przejmuję ,ale są ludzie co się przejmują i potem mogą być z tego problemy. |
|
|
|
|
#3179 |
|
Szef ds. Wymianek
|
tez mnie to dziwi, nie od dzis. ale z takim przyzwoleniem "jednostronnym" spotykam sie rowniez na Wizazu, gdzie chudosc sie komentuje chetnie (nieczesto malo pozytywnymi okresleniami), ale juz napisanie komus: "moglbys/moglabys schudnac" to faux pas i Armageddon.
|
|
#3180 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.

Tego typu komentarze naprawdę potrafią być przykre.
więc 2 kg sobie zrzucę po zimie dla samej siebie
Jak byłam w gimnazjum i ciotka przy okazji któryś świąt znów skomentowała że nadal mam fałdki tłuszczu, to powiedziałam "Najlepiej będzie, jak każdy zajmie się swoimi fałdkami" . wyobrażacie sobie, dzieciak 14-letni tak babie starej odpowiada 

.
hehe) siostrze trudno było być uważaną za szczupłą

. Przyjaźniłam się z nią kiedyś i wiem, że czasem chodziła z nami po zajęciach co zjeść tylko dlatego, że bała się, że będziemy o niej plotkować. Cóż, sama sobie robi problemy, nadając na osoby, których prawie nie zna (dla przyjaciół zresztą też nie robi wyjątków, o czym się przekonałam na własnej skórze).

o matko, to musiał być straszny widok