|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Cytat:
)
|
|
|
#3092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3093 | |
|
Konto usunięte
|
Jak to nie rozumiesz? Co tu jest do rozumienia, na chodnikach tak samo jak na drogach, najwięcej ubytków jest przy skraju i wózek by albo podskakiwał albo wpadł w szczelinę między płytami. Tak jest u mnie na naszych boskich polskich chodnikach. Osób na wózkach inwalidzkich juz w ogóle sobie nie wyobrażam żeby jeździły po takich pobojowiskach więc wózki z dziećmi jak najbardziej rozumiem.
---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3094 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez Sondrina Czas edycji: 2012-04-15 o 00:14 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3095 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jeszcze sobie szły spacerowym krokiem ![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Ostatnio jeszcze ten sam chodnik blokowała rodzinka składająca się z dorosłej pani, dorosłego pana i dziecka (na oko 4-letniego). Cała rodzinka musiała oczywiście iść obok siebie i to jeszcze w taki sposób, że ani przejść między członkami rodziny, ani ich obejść z boku ![]() A ruch był dość spory, bo naprawdę dużo osób pędziło rano na autobus
|
|
#3096 |
|
Konto usunięte
|
Blokowanie chodnika jako takie też mi działa na nerwy, ostatnio byłam świadkiem sytuacji jak cała rodzina z pięć osób zastawiła tyłkami cały chodnik pod przychodnią bo patrzyli jak jakiś tam dzieciak spaceruje. Pewnie jedne z pierwszych kroków ale jakaś kobieta z mamą? babcią? Ich ochrzaniła to jej odpowiedzieli że jest zgorznkniała i życzyli by Chrystus ją odwiedził bo przed świętami to było.
Ale wózki akurat totalnie rozumiem. Ja sama zaraz po zimie samochodem jeździłam bliżej środka jezdni jeśli czasem nie środkiem jeśli nic innego nie jechało. Raz tego nie zrobiłam i powstał śliczny temat na wizażu mianowicie wpadłam w taką dziurę że odleciał mi kołpak, z opony zeszło powietrze a felga była zmaltretowana że do wymiany.Polskie drogi. |
|
|
|
#3097 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Kurczę, obok jest pełno chodników i to takich spacerowych — są jeszcze szersze a ruch na nich mniejszy (bo tamtędy ludzie nie idą na przystanek)... Mamuśki mogły sobie ten jeden ruchliwy chodnik darować
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Tzw. mohery vs. tzw. Polish-American girls.
Trup (czyt. bany) slal sie gesto pod koniec. Zadnego z ww nie sledze, ale przyznam, ze wowczas podczytywalem
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
#3100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak poza tym - to nie był krzywy chodnik, tylko prosty, nowo ułożony polbruk - nie było tam żadnych "pobojowisk", szczelin czy dziur - normalna prosta droga, którą spokojnie można było jechać przy krawędzi. Ja zresztą już prawie nie widuję rozwalonych chodników, może to kwestia tego gdzie mieszkam. Ale nie, mamuśki muszą pokazać, że są najważniejsze i im się należy, bo są matkami. Nie wiem kiedy to się kobietom w głowach porobiło, bo z opowadań mojej mamy i babci wynika, że kiedyś było inaczej. |
|
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;33535132]A mnie niezmiernie zdziwił ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=608460
Przecztałam część pierwszego posta i kilka następnych i zastanawiam się czy mieszkamy na tej samej planecie ![]() [/QUOTE]Trochę mi zajęło ogarnięcie, że to siatkary Ale wątek jest na społecznościach, więc raczej nic nikomu do tego, można się co najwyżej ewentualnie dziwić, że wolą pisać publicznie zamiast w zamkniętym klubie na przykład
|
#3102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam bliźniaczy wózek . Chodniki są różne - węższe i szersze . Zawsze jeżdżę przy krawędzi . Nie wpycham się "BO MAM WÓZEK " . Ale ludzka bezczelność nieraz doprowadza mnie do szału . Wczoraj na spacerze musiałam wjechać z wózkiem na jezdnie _ ruchliwą - bo jakiś k....n zaparkował samochód na całym chodniku - szerokości 1,5 metra - zostało około 30 centymetrów od krawężnika a potem obniżenie terenu z którego bym nie wyjechała za chiny ludowe . Gdybym miała więcej czasu zadzwoniłabym po policję bo to nie 1 raz gdy tam tak stoi . Pewnego razu zwróciłam komuś uwagę gdy stawał na chodniku - wjazd na posesję razem z chodnikiem - swoim autem a za nim nie było miejsca na przejście a o wózku już nawet nie wspomnę . Zostałam wyzwana od kretynek i idiotek . A o rowerach jadących chodnikiem to już nie wspomnę . Mój wózek jest ciężki + dziewczyny ważą ponad 20 kg razem . Wjechanie nim w piach jest męczące i muszę się nagimnastykować aby wyjechać . Ja nie wiem czy przyciągam takich ludzi . Ale często ludzie muszą zsiąść z roweru aby mnie minąć - mimo że jadę przy krawędzi . Ich komentarze są bardzo "miłe " a wzrokiem mogą zabijać . Ale wielu jest też miłych
|
|
|
|
|
#3103 |
|
ma zielone pojęcie
|
MILA25*, ale Ty masz bliźniaczy wózek, więc wiadomo, że go nie rozdzielisz na dwie części, jak ktoś będzie chciał przejść
![]() Ale jak idą dwie mamuśki, każda ze swoim wózkiem, to gęsiego iść nie mogą? Albo chodnikiem, na którym nikogo nie ma? Jasne, że mogą, tylko nie chcą I później ludzie muszą takie mamuśki omijać, albo co kilka sekund ktoś krzyczy „przepraszam!” żeby się przesunęły. Szału dostać można z takimi mamuśkami
|
#3104 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo niektóre mamy mają takie przeświadczenie że im się należą dodatkowe względy bo jadą z wózkiem . I trzeba je traktować jak święte krowy .
Jednego dnia jechałam z mężem samochodem i taka paniusia dosłownie bez oglądania się czy coś jedzie wparowała na przejście dla pieszych . Jedzie jedzie prosto i myk na przejście . Dobrze że mąż ma refleks i zahamował . I na dodatek opieprz dostał . ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- A co mnie jeszcze wnerwia ?? To gadanie " TY to masz tyle czasu bo w domu siedzisz i tylko dziećmi się zajmujesz ". No padam jak to słyszę . |
|
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, jak zaśnie na 2-3 godziny w ciągu dnia, wtedy nie wiem na co wykorzystać czas, czy zająć się sobą czy sprzątaniem czy może przespać się trochę Zazwyczaj dziecko na jednej ręce, druga szuka jedzenia i pisze na kompie Więc przy bliźniakach dwa razy tyle zajęcia. Ja rozumiem
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznam rację że niektóre mamy z wózkami zachowuja się jak damesy ,też czasem mijam jedną taką chociaz ja też jadę z wózkiem to zazwyczaj ja jednym kołem zjeżdżam na asfalt bo ona się nie przesunie ,na szczęście mam duże koła w wózku wiec to nie problem ale chodzi o sam fakt.
Parkujące na całej szerokości samochody tez mnie doprowadzają do szału ,ludzie za grosz wyobraźni nie mają |
|
|
|
#3107 |
|
Konto usunięte
|
O tak ktoś wparowuje z dzieckiem na jezdnię, ostatnio gdyby nie to że za mną jechały samochody to bym wysiadła i %)*#@$#@) matkę przy dziecku - jakaś totalna wariatka bo inaczej tego nie nazwę, wybiegła z dzieckiem na ulicę nie na przejście, ZA ZAKRĘTEM bo po drugiej stronie ulicy nadjeżdżał jej autobus..
Kumacie nie dość że czmychnęła tak że prawie jej nie widziałam bo była za zakrętem to jeszcze przed tym autobusem przebiegła żeby w niego wsiąść. Nie umiem tego nazwać, jeszcze dziaciaka za sobą ciągnęła. Ma szczęście że jechałam 40 na godzinę i że nie padało bo droga hamowania mogłaby się znacznie wydłużyć :| |
|
|
|
#3108 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.Cytat:
.
|
|
|
#3109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo stoisz sobie gdzieś gdzie akurat, jest ten centymetr sześcienny miejsca jeah, i nagle zza głowy ktoś wrzeszczy "TO JEST MIEJSCE NA WÓZEK". Za**ebiście kuwa, że jest, wystarczy spokojnie powiedzieć i się ludzie przesuną. Nie wiem, czy taki ktoś naprawdę myśli, że jak jest "miejsce na wózek", które jest niczym innym tylko kawałkiem normalnej przestrzeni z nalepką gdzieś na szybie, to w godzinach szczytu ludzie pokornie nawet tam stopy nie postawią, tylko zostawią ten cały metr wolny? Chryste....
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi na forum - "przyganial kociol garnkowi".
Przyklad: temat o powrocie z emigracji, panna narzeka na zarobki w PL... po czym na rodakow w kraju, ze narzekaja. Pociagnieta za jezyk podaje przyklady ich narzekania... takie jak jej. Oczywiscie, u niej to uzasadnione, u innych to straszna wada. Inny przyklad: pewnie niektore osoby pamietaja... wizazanka zaklada watek jadacy z gory na dol na mlode dziewczyny, ktore sie zareczaja wczesnie, jakie to one takie, siakie, owakie, niedojrzale. W pewnym momencie, wychodzi ze autorka sama jest mloda, wczesnie zareczona dziewczyna; no ale ona to nie to, co te gowniary Itd. itp. Przyklady, zeby nie komus przywalic czy cos, a jeno zobrazowac.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit. jest 26 Edytowane przez natalkaa7522 Czas edycji: 2012-04-15 o 21:02 |
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||
|
|
|
#3115 | |||
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
O co w sumie poszło?Cytat:
Ja nie wiem, dlaczego? Niech mnie ktoś oświeci ![]() Cytat:
Pamiętam jak w młodości rejestrując się na wizażu byłam zafascynowana (2005 rok to był, ach ), że ojeej, wizażanki, wszyscy są dla siebie mili, jest tak sympatycznie. A teraz najchętniej jedna wizażanka drugą by zatłukła jakby mogła. Ogólnie lanie jadu tutaj jest niesamowite, mam wrażenie, że niektóre dziewczyny wchodzą tylko po to, żeby poprawić sobie nastrój udowadniając innym, że są głupsze lub mają głupie problemy.Miałam w ogóle kiedyś taką refleksję, że intymne i plotkowe powinny być widoczne dopiero po zalogowaniu. Niby zerowe zabezpieczenie, ale zawsze szansa, że komuś nie będzie chciało się logować. Wolę nie myśleć ile świrów i zboczeńców siedzi i podczytuje wizaż
|
|||
|
|
|
#3116 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Dziwią mnie ludzie, którzy najpierw zachowują się chamsko w stosunku do jakiejś osoby, a potem liczą, że ta osoba będzie dla nich miła i uczynna, mimo że nawet przeprosin się nie doczekała
![]() Cytat:
|
|
#3117 |
|
BAN stały
|
A przypomniałyście akcję sprzed paru dni. Mam na osiedlu taką młodą parkę z dzieckiem, mają jakoś po 18-19 lat. I ostatnio to dziecko szło o własnych siłach i wywaliło się na środku ulicy, którą jeżdżą samochody. Nie wspomnę o tym, ze żaden rodzic dziecka nie trzymał za rękę, chociaż przechodzili przez jezdnię i to w miejscu niedozwolonym, obok zakrętu. Ale to, co było dalej, było jeszcze gorsze. Matka zamiast podnieść dziecko, stanęła na środku i zaczęła pokładać się ze śmiechu na środku ulicy. Ojciec zamiast zająć się dzieckiem, zaczął się pytać dziewczyny, z czego się śmieje. Normalnie to dziecko mógłby przejechać samochód, bo matka miała ubaw, że jej pociecha wywróciła się na środku ulicy.
|
|
|
|
#3118 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3120 |
|
Raczkowanie
|
U mnie bardzo popularne na osiedlu są zabawy dzieci niby to na parkingu ( a placów zabaw jest około trzech, czterech, takich byczych, na kilka dosłownie bloków - więc bawić się gdzie jest, a na około placów są chodniczki, wylewki asfaltowe, skwerki, drzewka, no bezpiecznie generalnie).
Dzieci owe bawią się np. na zakrętach, gdzie samochód jadący JESZCZE dziecka nie widzi. Pół biedy jak ktoś jedzie wolno, zdąży zahamować. Ale są tacy, że ledwo się na zakręcie wyrabiają, i wtedy jest problem. Akcja ostatnia. Mama zajechała do zakrętu, bo nie było gdzie zaparkować. Bawi się jakiś dzieciak. obok stoi jego babcia, macha do niego, bóg wie jeszcze co robi. Dziecko nadal się bawi. Obok stał też samochód matki dziecka, matka stała, cos z babcią zdaje się rozmawiała, dziecko DALEJ bawi się na zakręcie. Żadna nie zareagowała, jak jechała moja mamuśka. Mama (jadąc 10 na godzinę, zawsze tak jedzie pod blokiem), zatrzymała się, myślała, że ktokolwiek to dziecko zabierze. A gdzie tam. Trąbneła - damy popatrzyły i dalej nic. To je UWAGA UWAGA- musiała WYMINAĆ. Druga akcja - dziecko bawiące się na przystanku, na oko piecioletnie,na oczach babci, na podjeździe dla autobusów. Na jednej z bardziej ruchliwych ulic w mieście. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.

A jak założy podobny wątek, to usłyszy, że „przecież taki wątek już jest”
)

Jeszcze sobie szły spacerowym krokiem

.
.