|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
|
|||
| "Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
|
0 | 0% |
| "Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
|
10 | 31,25% |
| "pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
|
13 | 40,63% |
| "dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
|
2 | 6,25% |
| "Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
|
4 | 12,50% |
| "Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
|
1 | 3,13% |
| "Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
|
0 | 0% |
| "Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
|
2 | 6,25% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
|
|
|
|
#512 | |||||||
|
kosmitka
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Cytat:
U nas 19 i marznę, ale Franek tak lepiej śpi. Cytat:
A czemu się dziwisz temu odstawianiu? W lipcu będzie miał 11 mcy, a pewnie z miesiąc odstawianie zajmie, wolałabym go odstawić do roku. Ja wiem, że Ty do 18tki będziesz karmić, ale nie wymagaj tego od wszystkich. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I gratki za poprawę zdrówka Bartusia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzielna mamusia z Ciebie z tym odstawianiem. A próbowałaś dawać mu w nocy mleko czy nie chcesz po prostu, wolisz się przemęczyć? Jak w pracy??
|
|
|
#513 | |||
|
Zadomowienie
|
Jestem z powrotem
![]() Adanio wciągnął całą porcję kaszki manny, poprawił cyckiem i śpi ( tyle, że w moim łóżku )Cytat:
A Tobie to zasysa samo to wieczko? Bo ja zrobiłam tak, że po prostu wcisnęłam i już tak zostało. A powinno samo? ![]() A i powiedz mi co można dać do cukinii, bo chyba robiłaś i ile jej dałaś i czy też tarkowałaś przed gotowaniem? Cytat:
Nie ma za co Cytat:
Oj kochana trzymaj się . W ogóle dzielna z Ciebie kobitka![]() Oj coś już jęczał ale śpi. Muszę zaraz mężowi koszulkę roboczą zszyć bo się popruła, jejku ale dziadostwo musi nosić w pracy
|
|
#514 |
|
kosmitka
|
Przepraszam, jeśli komuś nie odpisałam, upomnijcie się.
Danika - ja chciałam się upomnieć u Ciebie, pisałaś, że od śliny by Frania nie swędziało to uczulenie. A dalej się drapie i nie znika mimo smarowania. Podpowiesz mi, co to może być, tzn na co mam zwrócic uwagę itp. ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Mini0 o cukinii wyżej pisałam. Wydrążam nasiona i kroję w kostkę. Gotuję ok 40 minut razem z marchwią, po 20 minutach dodaję ziemniaki. Weźcie ze mnie guru nie róbcie, ze mnie żadna kuchara. Sporo rzeczy robię na czuja, sporo dowiedziałam się o gotowaniu od mojej sis. Mi czasem zasysa, ale rzadko, też wciskam najczęściej .
|
|
#515 |
|
Zadomowienie
|
Anciu dzięki za odp co do obiadków
Ja to jakaś sklerotyczka jestem, zapomniałam wcześniej, że już Ciebie pytałąm o to i znów napisałam, durna ja MamoZo brawa za konsekwencje . Ja się nie mogę zebrać i usypia mi Adaś albo na rękach, albo przy cycku, dwie najgorsze opcje Nie umiem uśpić własnego dziecka tak jak powinno się usypiaćA dostałam w niedzielę zapas słoiczków od mojego ojca , ale zapomniał, że już nie będę kupować i chyba nie patrzył na etykiety bo same po 9 m , ale dobre chęci się oczywiście liczą najbardziej![]() Oglądacie Przepis na życie? właśnie leci w tv
|
#516 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
uff...dziecię już śpi po bólowym płaczu brzuszka i dziąsełek
wypiła całą porcję mleczka z kaszką ale łyżeczką wrr...przez smoczek dalej nie chce pić no cóz..jakoś to przetrwamyCytat:
i jak widzę dzieciaczki, które ważyły mniej od mojej to takie malutkie mi się wydają i takie słodziutkie Cytat:
za odstawienie i Cytat:
![]() Cytat:
jutro mnie czeka rano trasa do Sosnowca, a potem jedziemy do bratowej i bratanka na klachy, więc słodkich i kolorowych maminki |
||||
|
|
|
#517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, że możesz się kogoś bliskiego poradzić, ja mam dwie siostry, ale młodsze i jeszcze panienki bezdzietne , i nie mam za bardzo się kogo poradzić, to męczę Was
|
|
#518 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
heja nadrabiałam was 50 minut
ale wszystko dzielnei przeczytałamCytat:
ja od jutra walcze z waga , mam nadzieje ze uda mi sie zrzucic ![]() Cytat:
oczywiście najlepszego kochana dla Filipcia i ucałuj go podwójnie za sklerozę ciotki Cytat:
![]() tez ci to sprawia frajde? bo mi mega ogromna ![]() Cytat:
![]() i pytanie o frajde oczywiście tez? Cytat:
raz mi sie udało ze jak chwile postały i wcisnełam wieczko to weszło![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- MałgosiaM Cytat:
no i ogólnie jakos dzieci mojej sis sie nauczyły bez to i mój sie nauczy (co do tego czy zrowe czy ni eto ja uwazam ze wszystko dla ludzi jesli sie dobrze stosuje i bez przegiecia, znam dzieci co sie w chodziku uczyły i wszystko z nimi ok )2 zazwyczaj w pajacu, ostatno spi w bodziaku na długi rękaw i skarpetach czasem do bodziaka dam półśpiochyMałgosiaM: Cytat:
mały ma sie dobrze, brzuszek tez a kupki jak malowane![]() Danika: Cytat:
![]() Małgosia1982: Cytat:
![]() my tez gdzieś wybywamy ale nei wiemy jeszcze gdzie mąż dziś sie dowiedział ze moze wziąść urlopik i na bank gdzies mykamy Archi: Cytat:
![]() Martusia: Cytat:
|
||||||||||||
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziś po leżakowałam z małym, po 10 wstalismy , wypilismy z tatusiem kawe ubrałam młodego i wysłałam ich na spacerek a w tym czasie wpadłam w szał sprzatania
tak wiec poogarniałam mieszkanko , w między czasie ugotowałam obiad dla tatusia no i chłopaki wróciły zapodałam młodemu jedzonko i artysta oczywiście podczas jedzenia kichnoł tak ze miał zupe na czole , pod okiem-wszędzie po prostu wszedzie!!!!nie wspomnę ze wczoraj nei dość ze kichnoł to zdarzyło mu sie srobić prufuuuuuuuuuuuu i był taki ufifrany ze całego rozebrałam i miał pierwszy w swoim zyciu szybki prysznic, ubranie plus lezaczek do prania no i dzis ten leżaczek, czyściutki świeżutki-ochrzcił!
|
|
|
|
#520 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() On właśnie nie jest głodny w nocy bo próbowałam z mlekiem ale zaciska usta albo wypycha językiem smoczek Moim zdaniem z przyzwyczajenia się budzi, albo ząbki, bo widzę, że już czwarty się czai, zobaczymy co będzie dalej.W pracy jest ok, praca fajna i ciekawa - teraz np organizujemy rajd rowerowy ![]() Cytat:
a butli nie chce? U nas na głód smoczek też nie pomoże![]() Cytat:
![]() Szymkowski wtrąbił 170ml mleka i śpi - może dzisiaj będzie lepiej ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Zmykam spać kobietki moje kochane |
||||
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Czee Natka
Jak ja Ci zazdroszcze tego odstawienia od piersi ![]() A tu masz na poprawę nastroju Ancia się zdziwilam bo zawsze pisałaś, że chcesz karmić jak najdłużej i nawet wydawało mi się, że pisałaś, że minimum rok no ale ja to ja- matka zombie- ten rok mógł mi się przyśnić ![]() Ale będę miała dola jak Wy będziecie się hurtem odstawiac, a ja nie
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2012-04-17 o 22:07 |
|
|
|
#522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Asia . Rozpusta u Was z tym spaniem i lezakowaniem
nowy lezaczek to jaki ![]() A ja dziś zaszalałam i kupilam cukinie i buraka — normalnie żarcie na tydzień zaplanowane ![]() Aha- zakupy oczywiście eco czyt. Tesco
|
|
|
|
#524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za życzenia
A co do usypiania to ja jestem normalnie durna baba. Bo jak mi dziecko zaśnie u kogoś na rękach, albo dzisiaj jak uśpiłam w gondolce to zaraz mam wyrzuty sumienia, że nie przy mnie, bo przecież mu na pewno przy mamie najlepiej i mu smutno i w ogóle Dzisiaj nie chciał spać przy cycu to ululałam go w wózku. W szoku ciężkim byłam.Dorasta już nooo <wzruszona>. Nie wiem czy kiedyś sam z siebie zasnął albo odłożony do łóżeczka chyba never.
|
|
|
|
#526 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dobranoc I dziś łobuz jeden gryzł dla zabawy cycka tymi swoimi dziąsłami i się cieszył jak głupi do sera , a bolałao jak nie wiem To ja nie wiem co będzie jak mu ząbki wyjdą
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nowy wyprany, świerzutki a on go bach potraktował buraczkową z tym gotowaniem to własnei extra sprawa ze taniuej mega wychodzi itd, ostatnio pojechałam na targ i za mega ilośc warzyw zapłaciłam niecałe 30 zeta a za pare słoików dałam 50 dych i to może na 5 dni by było ![]() a tak z warzyw obiadek, z owoców deserek, a i jeszcze sok swój zrobiłam wiec wypas
|
|
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja jak dziś policzyłam koszt zakupów to nie jestem pewna, czy to tak taniej wychodzi, raczej na to samo przy kupowaniu brokułów świeżych, ale frajda z jej zadowolonej miny jest bezcenna! ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
proszę oto efekty kichania i pfryuuuuuuuuuuu
|
|
|
|
#532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
soczki, deserki iu fiu Cytat:
ale że moje piersi maja tendencje do zastoi i zapaleń to chyba do 18ki będę go karmiła Czas spać Mykam już |
||
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Jaaaa a ja kupuję w cerfurze. Nie wiem już sama czy to gorsze o wiele od targowych zdurnieć idzie.
Aa haha on ma to prawie w oku ![]() MamaZo trzeba się chyba przyzwyczajać. Mój ostatnio się tak uroczo ode mnie odwraca. Wczoraj do tż się śmiałam, że zjadł i ma już mnie w nosie, dupkę wypiął i śpi. A mi jakoś od razu tęskno za tym wtuleniem weź zrozum takie
|
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja dziś poleciałam z rana do warzywniaka i kupiłam warzywka za całe 3,50. Z tego na dzisiejsze gotowanie zużyłam 1/3 więc się mega opłaci niż słoiki, tyle, że na razie owocki będę kupować w słoiczkach, a soczków Adanio nie chce muszę jeszcze tego brokuła kupić i cukinię. I powiedzcie mi jak dacie do zupki troszkę brokuła, to co robicie z resztą? mrozicie i potem jest na następny obiadek? Czy za każdym razem kupujecie świeży? I czy dawałyście kalafiora?
|
|
#536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a matka zamiast wytrzec to kazała tatusiowi z aparatem stac i cykac foty co do tulenia to ja dlatego zawsze rano na wpół spiąco biore małego do łozka i sie tulkamy) Cytat:
|
||
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Zośki zestaw obiadowy: pelerynka plus pieluszki
|
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mam brokuła prawie całego po dzisiejszym gotowaniu i pewnie sama go jutro zjem na obiad. |
|
|
|
|
#539 |
|
Zadomowienie
|
Asia Marcelek jak słodko umorusany
![]() Ale na szczęście nie ma u nas jakieś tragedi z jedzeniem, zakłądam taki większy ceratkowy śliniak i daje radę, a jak jest głodny to nawet śliniak czysty ![]() Ja też już zmykam bo zaraz mężul z roboty wraca i kompa zabierze. Pa
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio nie zdązyłam i zrobił sie jakis żółty to wywaliłam, ale ogólnie zjadamy świeży -teraz jak mam sie odchudzac to podejrzewam ze warzywka juz sie nei zmarnuja![]() no i co do cen to ja zakupiłam brukselke, 2 kg marchwi, kawałek selera, 2 kilo jabłek, 5 kilo ziemniorów i dałam za to niecałe 30 zeta , ni edośc ze do naszych rzeczy to było to długi okres czasu ni emusiałam kupowac, jedynie takie rzeczy co sie szybko psuja dokupowałam wiec u nas w przeliczeniu tez taniutko wychodzi ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- he obłożona jak sie da
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

i jeszcze raz 

znaczy sie tej wypukłości co robi "klik" bo ogolnie zakrętka to tak solidnie sie "dokręca" po przestudzeniu
)
. W ogóle dzielna z Ciebie kobitka