Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 21:20   #511
mama zosi
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
może się w końcu zmęczy i padnie

Liczę na to, że stopniowo nocki będą lepsze jak już nie ma cyca
A uśmiechy faktycznie wynagradzają wszystko
Padła własnie, aż mnie się jej żal zrobiło tak się wtuliła w bok łóżka. Ciężko mi się z nią rozstać.
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 21:26   #512
anciaahk
kosmitka

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Śpimy przy uchylonym oknie więc nie powino byćsuchego powietrza...NO nic sprawdzę. Dzięki!
Brrrrrrr ile macie stopni w nocy?
U nas 19 i marznę, ale Franek tak lepiej śpi.
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Weź mnie tylko oświeć- jakbyś mogła- z tą kasza jaglaną- kupujesz taką sypką tak czy w woreczkach? i gotujesz osobno? z warzywami??

serio???????????????
Kupuję sypką, gotuję razem z warzywami, tzn warzywa i kaszę od razu, żeby się ugotowała i zakleiła zupkę.

A czemu się dziwisz temu odstawianiu? W lipcu będzie miał 11 mcy, a pewnie z miesiąc odstawianie zajmie, wolałabym go odstawić do roku.
Ja wiem, że Ty do 18tki będziesz karmić, ale nie wymagaj tego od wszystkich.
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
anciaaa i jeszcze raz
super, że widzisz efekty. tak trzymaj nasza sportsmenko
kurka no jak napisałas o tym brzuchu to chyba też się wezmę... tylko ja przeokrutnie nie lubię brzuszków, więc wrócę do kręcenia hula hopkiem jak kiedyś
Mnie to odstresowuje. Pewnie jak do pracy wrócę, to zniknie mi zapał.
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Byłam również w pracy i co się okazało, że będę musiała robić nadgodzinydwa razy w tygodniu po 11 godzin na razie niby przez maj, ale to i tak dużo. Dobre to że w pierwszym tygodniu mi odpuszczą.
Martusia a nie możesz załatwić sobie zaświadczenia, że karmisz piersią?
I gratki za poprawę zdrówka Bartusia.
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Ancia a powiedz mi co dajesz do cukini? I ile jej dajesz?
Sory, że tak Cię męczę tym gotowaniem, ale jesteś moim guru
Minio daję normalnie warzywa - marchewkę, ziemniaka, można brokuły, pietruszkę itd. A ostatnio dałam całą, do tego 2 marchewki nieduże i 1 ziemniaka, wrzuiłam koperek mrożomy i miałam porcję na 3 dni (3 duże słoiczki). I oczywiście kaszę jaglaną.
Cytat:
A mi nie zasysa znaczy sie tej wypukłości co robi "klik" bo ogolnie zakrętka to tak solidnie sie "dokręca" po przestudzeniu
Zasysa, ale najczęściej jak ostygnie (sama robię klik i robi się wklęsłe).
Cytat:
Hej Nie jestem w stanie nadrobić Jakieś przesilenie wiosenne mnie dopadło czy coś, z lekka zdołowana jestem
W niedziele ostatecznie odstawiliśmy cyca, Szymek zniósł to chyba nieźle, teraz pije ostatnie mleczuńko ok 22.00 a potem o 6.00 rano, ale żeby nie było tak pięknie to śpi fatalnie, kręci się, stęka, jak mu smoka zabraknie to popłakuje więc żebym mogła jakoś w miarę funkcjonować to śpi z nami
A tak poza tym to jest cudowny i wiecznie uśmiechnięty
Natuś kochana, jesteś!!!! Co to za smutasy???
Dzielna mamusia z Ciebie z tym odstawianiem. A próbowałaś dawać mu w nocy mleko czy nie chcesz po prostu, wolisz się przemęczyć?
Jak w pracy??

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 21:27   #513
minio1984
Zadomowienie

Jestem z powrotem
Adanio wciągnął całą porcję kaszki manny, poprawił cyckiem i śpi ( tyle, że w moim łóżku)
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Weźcie noooo bo was szczelę .

Minio ja też zamykam gorące i zasysa mi wieczko, zastanawiałam się nawet czy nie stawiać do góry dnem.
Ale, że do lodówki do góry dnem?
A Tobie to zasysa samo to wieczko? Bo ja zrobiłam tak, że po prostu wcisnęłam i już tak zostało. A powinno samo?
A i powiedz mi co można dać do cukinii, bo chyba robiłaś i ile jej dałaś i czy też tarkowałaś przed gotowaniem?

Cytat:
A mi nie zasysa znaczy sie tej wypukłości co robi "klik" bo ogolnie zakrętka to tak solidnie sie "dokręca" po przestudzeniu
No mi właśnie samo też nie zassało, tylko ja wcisnęłam i się zastanawiam, czy samo nie powinno?

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny
Nie ma za co

Cytat:
Hej Nie jestem w stanie nadrobić Jakieś przesilenie wiosenne mnie dopadło czy coś, z lekka zdołowana jestem
W niedziele ostatecznie odstawiliśmy cyca, Szymek zniósł to chyba nieźle, teraz pije ostatnie mleczuńko ok 22.00 a potem o 6.00 rano, ale żeby nie było tak pięknie to śpi fatalnie, kręci się, stęka, jak mu smoka zabraknie to popłakuje więc żebym mogła jakoś w miarę funkcjonować to śpi z nami
Hej Natka
Oj kochana trzymaj się , a przesilenie niech znika. W ogóle dzielna z Ciebie kobitka, czyli już w ogóle cycka nie pije? Ja też bym już chciała odstawić ale u mnie to na razie nie ma szans, bo smokiem go nie przetrzymam

Oj coś już jęczał ale śpi. Muszę zaraz mężowi koszulkę roboczą zszyć bo się popruła, jejku ale dziadostwo musi nosić w pracy

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 21:31   #514
anciaahk
kosmitka

Przepraszam, jeśli komuś nie odpisałam, upomnijcie się.

Danika - ja chciałam się upomnieć u Ciebie, pisałaś, że od śliny by Frania nie swędziało to uczulenie. A dalej się drapie i nie znika mimo smarowania. Podpowiesz mi, co to może być, tzn na co mam zwrócic uwagę itp.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Mini0 o cukinii wyżej pisałam. Wydrążam nasiona i kroję w kostkę. Gotuję ok 40 minut razem z marchwią, po 20 minutach dodaję ziemniaki.
Weźcie ze mnie guru nie róbcie, ze mnie żadna kuchara. Sporo rzeczy robię na czuja, sporo dowiedziałam się o gotowaniu od mojej sis.

Mi czasem zasysa, ale rzadko, też wciskam najczęściej .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 21:39   #515
minio1984
Zadomowienie

Anciu dzięki za odp co do obiadków
Ja to jakaś sklerotyczka jestem, zapomniałam wcześniej, że już Ciebie pytałąm o to i znów napisałam, durna ja

MamoZo brawa za konsekwencje. Ja się nie mogę zebrać i usypia mi Adaś albo na rękach, albo przy cycku, dwie najgorsze opcje Nie umiem uśpić własnego dziecka tak jak powinno się usypiać

A dostałam w niedzielę zapas słoiczków od mojego ojca , ale zapomniał, że już nie będę kupować i chyba nie patrzył na etykiety bo same po 9 m, ale dobre chęci się oczywiście liczą najbardziej

Oglądacie Przepis na życie? właśnie leci w tv

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-04-17, 21:40   #516
agus1978
Wtajemniczenie

uff...dziecię już śpi po bólowym płaczu brzuszka i dziąsełekwypiła całą porcję mleczka z kaszką ale łyżeczką wrr...przez smoczek dalej nie chce pić no cóz..jakoś to przetrwamy
Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
----------

Nawet o tym nie słyszałam, ale zauważyłam poprawę. Malwa zaczęła tak charczeć i chyba jej się coś tam oderwało bo już tak nie świszczy jej w nosie Wody worskiej, to prawie całe morze wypsikałam Też nam pani doktor kazała iść na spacer, jutro pójdę jeśli nie będzie padać.

to fajnie, że lepiej już jest, a Katarek można kupić na allegro - to jest taki aspirator, tylko że nie wydmuchujesz kataru sama a podłączasz go do odkurzaczapolecam

Dziewczyny, nie brakuje wam takich okruszków zaraz po porodzie? Ostatnio u koleżanki trzymałam tygodniowe maleństwo i aż mi się za takim zatęskniło ale za brzuchem nie tęsknię
ja podobnie nie tęsknie za ciążą, mimo że przeszłam ją naprawdę spokojnie, ale jakoś tak, a okruszków - moje dziecię od początku było wielkiei jak widzę dzieciaczki, które ważyły mniej od mojej to takie malutkie mi się wydają i takie słodziutkie
Cytat:
za odstawienie i za nastrój...coś jest w pogodzie, że takie lekkie zdołowanie jest. a uśmiech Szymka jest najważniejszy
Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Zo od 40 minut zasypia w swoim łóżku i powoli mam dość tego marudzenia a wiem że jak ją położę u siebie, to w kwadrans zaśnie, i jak tu nie ulec takiej pokusie?!
przetrzymaj...przyzwyczai się z czasem...ja ostatnio muszę dać Michasi rękę, ona się w nią powtula, powyciera nosem i zasypia
Cytat:
Brrrrrrr ile macie stopni w nocy?
U nas 19 i marznę, ale Franek tak lepiej śpi.
ja mam tak coś z 21-22 i nie umiem obniżyć bo jest blok ocieplony i mieszkanie południowe

jutro mnie czeka rano trasa do Sosnowca, a potem jedziemy do bratowej i bratanka na klachy, więc słodkich i kolorowych maminki
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 21:44   #517
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Przepraszam, jeśli komuś nie odpisałam, upomnijcie się.

Danika - ja chciałam się upomnieć u Ciebie, pisałaś, że od śliny by Frania nie swędziało to uczulenie. A dalej się drapie i nie znika mimo smarowania. Podpowiesz mi, co to może być, tzn na co mam zwrócic uwagę itp.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Mini0 o cukinii wyżej pisałam. Wydrążam nasiona i kroję w kostkę. Gotuję ok 40 minut razem z marchwią, po 20 minutach dodaję ziemniaki.
Weźcie ze mnie guru nie róbcie, ze mnie żadna kuchara. Sporo rzeczy robię na czuja, sporo dowiedziałam się o gotowaniu od mojej sis.

Mi czasem zasysa, ale rzadko, też wciskam najczęściej .
Dzięki jeszcze raz
Fajnie, że możesz się kogoś bliskiego poradzić, ja mam dwie siostry, ale młodsze i jeszcze panienki bezdzietne, i nie mam za bardzo się kogo poradzić, to męczę Was

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-04-17, 21:54   #518
aa2
Zakorzenienie

heja nadrabiałam was 50 minut ale wszystko dzielnei przeczytałam

Cytat:
Coś Wam napiszę. Widzę efekty swojej siłowni po tych kilku razach. Brzuch jest bardziej napięty (robię z reguły 60 brzuszków na wizycie), nie ma luźnego obwisającego sadełka, oponki. . Waga dramatycznie nie spada, ale ciało nabiera większej sprężystości .
no kochana szacun
ja od jutra walcze z waga , mam nadzieje ze uda mi sie zrzucic

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Filip od wczoraj ma 7miechów a matka się nie chwaliła
Jaki on duży już
jeee zawsze zapomne ze u Ciebie ten sam dzionek
oczywiście najlepszego kochana dla Filipcia i ucałuj go podwójnie za sklerozę ciotki

Cytat:
Hej
Na razie się tylko witam i od razu chwalę, a co!
Zrobiłam w końcu pierwszy raz sama zupkę dla młodego i zjadł całą miseczkę, czyli ten duży słoik Tylko matka-debilka zamiast żółtko dać już do miseczki na dziś to wrzuciłam do garnuszka z całą zupką i zadowolona zblenderowałam. Mam nadzieje, że nic się przez te dwa dni nie stanie z tym jedzonkiem I miał być indyk, ale tatusiowi się chyba pomyliło i kupił pierś z kurczaka, no ale trudno, przecież mi dziecko nie umrze, kuraka też czasem dam

Dobra młody usnął, ogarniam na szybko mieszkanko i wracam ponadrabiać, bo widzę że znów dużo naskrobałyście
no bravo za ugotowanie
tez ci to sprawia frajde? bo mi mega ogromna

Cytat:
Słowo się rzekło i ugotowałam dziś Zo pierwszą zupkę. Brokułową. Zjadła ze smakiem 180 ml porcję
no i dla Ciebie tez
i pytanie o frajde oczywiście tez?

Cytat:
Weźcie noooo bo was szczelę .

Minio ja też zamykam gorące i zasysa mi wieczko, zastanawiałam się nawet czy nie stawiać do góry dnem.
ja tez gorace ale mi nie wsysa tego kliku, tylko sie dobrze zakrecaja az meza potem o odkręcenei prosze raz mi sie udało ze jak chwile postały i wcisnełam wieczko to weszło

Cytat:
no u mnie własnie tez tak

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

MałgosiaM
Cytat:
Planujecie zakup chodzika ?

Jak ubieracie dzieci do snu ?
1 nie planuje, meble by mi poobijał no i ogólnie jakos dzieci mojej sis sie nauczyły bez to i mój sie nauczy (co do tego czy zrowe czy ni eto ja uwazam ze wszystko dla ludzi jesli sie dobrze stosuje i bez przegiecia, znam dzieci co sie w chodziku uczyły i wszystko z nimi ok)
2 zazwyczaj w pajacu, ostatno spi w bodziaku na długi rękaw i skarpetach czasem do bodziaka dam półśpiochy

MałgosiaM:
Cytat:
no co ty :P ja to wogóle z poza schemtau jestem ani nie przestrzegałam glutenu ani żółtka, jak sobie przypomne a jak sobie przypomne to mały już krzyczy jeść
A pamietam jak byłam u pediatry to już mówiła że moge, dla pewności poczekałam trochę, ale młodemu nic a nic się nie dzieje zjada ze smakiem także chyba wszystko git jest
Jadł już wiele różnych rzeczy i problemów z brzuszkiem zero
U nas podobnie mały ma sie dobrze, brzuszek tez a kupki jak malowane

Danika:
Cytat:
moja uśnie w łózeczku po wielkich bojach ale potem i tak musi isc do nas do łóżka
ja rano ok 6-7 też biore do siebei i czasem jeszcze chwile pospi albo sie bawi tzn łapie sie za nogi a potem je tak smiesznie wyrzuca i jedna mnie kopie a druga męza a i jeszcze ciągnie meza za koszulke albo kołdrę tak długo aż sie ten obudzi

Małgosia1982:
Cytat:
Szczerze, to jeszcze nie wiemy gdzie
Na majówkę jedziemy nad morze i zobaczymy jak z organizacją, jazdą i wtedy zadecydujemy. Zreszta we wrzesniu Stefek będzie miał 11 miesięcy więc to tez będzie inaczej.
Wszędzie pięknie
Fajne te apartamenty.Widać zadbane . W Makarskiej płacilismy 20e od łebka, ale to było w sezonie (lipiec). We wrześniu znalezliśmy za 10e i warunki były jak dla nas okej. Teraz z dzieckiem to trzeba poszukać jednak czegoś ciut lepszego.
Sami jedziecie?
ooo nie chwaliła sie wać panna ze nad morze mykacie
my tez gdzieś wybywamy ale nei wiemy jeszcze gdzie mąż dziś sie dowiedział ze moze wziąść urlopik i na bank gdzies mykamy

Archi:
Cytat:
To co miałam domu ugotowałam :d ziemniora z marchewką , pietruszką i brokułem- warzywa tescowe - żadne eko a brokuł mrożony tez z tesco firmy tesco
ja tez czasem w kauflandzie zakupuje brokuła w dodatku w promocji na targu prawie 4 zeta kosztował a ja za to dwa mam

Martusia:
Cytat:
A mąż dostał urlop na weekend majowy i wyjeżdżamy na kilka dni w góryjuż się nie mogę doczekać i muszę nabrać sił i się psychicznie nastawić, bo zaraz po weekendzie majowy wracam do pracy
a w jakie góry pędzicie, bo my chyba tez
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 21:58   #519
aa2
Zakorzenienie

a ja dziś po leżakowałam z małym, po 10 wstalismy , wypilismy z tatusiem kawe ubrałam młodego i wysłałam ich na spacerek a w tym czasie wpadłam w szał sprzatania tak wiec poogarniałam mieszkanko , w między czasie ugotowałam obiad dla tatusia no i chłopaki wróciły zapodałam młodemu jedzonko i artysta oczywiście podczas jedzenia kichnoł tak ze miał zupe na czole , pod okiem-wszędzie po prostu wszedzie!!!!
nie wspomnę ze wczoraj nei dość ze kichnoł to zdarzyło mu sie srobić prufuuuuuuuuuuuu i był taki ufifrany ze całego rozebrałam i miał pierwszy w swoim zyciu szybki prysznic, ubranie plus lezaczek do prania no i dzis ten leżaczek, czyściutki świeżutki-ochrzcił!
Stary 2012-04-17, 22:02   #520
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Padła własnie, aż mnie się jej żal zrobiło tak się wtuliła w bok łóżka. Ciężko mi się z nią rozstać.
wierzę

Cytat:
Natuś kochana, jesteś!!!! Co to za smutasy???
Dzielna mamusia z Ciebie z tym odstawianiem. A próbowałaś dawać mu w nocy mleko czy nie chcesz po prostu, wolisz się przemęczyć?
Jak w pracy??
A jakoś tak, może z niewyspania
On właśnie nie jest głodny w nocy bo próbowałam z mlekiem ale zaciska usta albo wypycha językiem smoczek Moim zdaniem z przyzwyczajenia się budzi, albo ząbki, bo widzę, że już czwarty się czai, zobaczymy co będzie dalej.
W pracy jest ok, praca fajna i ciekawa - teraz np organizujemy rajd rowerowy

Cytat:
Hej Natka
Oj kochana trzymaj się , a przesilenie niech znika. W ogóle dzielna z Ciebie kobitka, czyli już w ogóle cycka nie pije? Ja też bym już chciała odstawić ale u mnie to na razie nie ma szans, bo smokiem go nie przetrzymam
Cyca już nie dostaje wcale, ale nie było lekko a butli nie chce? U nas na głód smoczek też nie pomoże

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość

za odstawienie i za nastrój...coś jest w pogodzie, że takie lekkie zdołowanie jest. a uśmiech Szymka jest najważniejszy
Dzięki Kolorowych

Szymkowski wtrąbił 170ml mleka i śpi - może dzisiaj będzie lepiej

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Zmykam spać kobietki moje kochane Dobranoc

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 22:03   #521
archinta
Zakorzenienie

Czee Natka
Jak ja Ci zazdroszcze tego odstawienia od piersi
A tu masz na poprawę nastroju

Ancia się zdziwilam bo zawsze pisałaś, że chcesz karmić jak najdłużej i nawet wydawało mi się, że pisałaś, że minimum rok no ale ja to ja- matka zombie- ten rok mógł mi się przyśnić

Ale będę miała dola jak Wy będziecie się hurtem odstawiac, a ja nie

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2012-04-17 o 22:07
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 22:18   #522
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
MamoZo brawa za konsekwencje. Ja się nie mogę zebrać i usypia mi Adaś albo na rękach, albo przy cycku, dwie najgorsze opcje Nie umiem uśpić własnego dziecka tak jak powinno się usypiać

Oglądacie Przepis na życie? właśnie leci w tv
Minio, ja nauczyłam się ją usypiać wczoraj, a za tydzień skończy 7 miesięcy, także rychło w czas Wy też do tego dojdziecie.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

no kochana szacun

trzymam mocno kciuki, bo ja to codziennie sobie obiecuje, że od jutra zacznę, a dziś po całym dniu nie jedzenia własnie zjadłam schabowego z ziemniakami

oczywiście najlepszego kochana dla Filipcia i ucałuj go podwójnie za sklerozę ciotki

no bravo za ugotowanie

no i dla Ciebie tez
i pytanie o frajde oczywiście tez?

miałam stres, ale jak tylko zobaczyłam, ze jej smakuje to od razu urosłam o kilka cm z dumy!

ja tez gorace ale mi nie wsysa tego kliku, tylko sie dobrze zakrecaja az meza potem o odkręcenei prosze raz mi sie udało ze jak chwile postały i wcisnełam wieczko to weszło

mnie to nic się nie zassało, ale zimne nie miało prawa następnym razem zrobię jak Wy

no u mnie własnie tez tak[COLOR="Silver"]
Stary 2012-04-17, 22:18   #523
archinta
Zakorzenienie

Asia . Rozpusta u Was z tym spaniem i lezakowaniem nowy lezaczek to jaki

A ja dziś zaszalałam i kupilam cukinie i buraka — normalnie żarcie na tydzień zaplanowane

Aha- zakupy oczywiście eco czyt. Tesco
Stary 2012-04-17, 22:22   #524
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
a ja dziś po leżakowałam z małym, po 10 wstalismy , wypilismy z tatusiem kawe ubrałam młodego i wysłałam ich na spacerek a w tym czasie wpadłam w szał sprzatania tak wiec poogarniałam mieszkanko , w między czasie ugotowałam obiad dla tatusia no i chłopaki wróciły zapodałam młodemu jedzonko i artysta oczywiście podczas jedzenia kichnoł tak ze miał zupe na czole , pod okiem-wszędzie po prostu wszedzie!!!!
nie wspomnę ze wczoraj nei dość ze kichnoł to zdarzyło mu sie srobić prufuuuuuuuuuuuu i był taki ufifrany ze całego rozebrałam i miał pierwszy w swoim zyciu szybki prysznic, ubranie plus lezaczek do prania no i dzis ten leżaczek, czyściutki świeżutki-ochrzcił!
te pfruuuu to u nas nagminnie, zwłaszcza kiedy już ma dość jedzenia, a przy kolacji uderzyła mnie w rękę jak jej podawałam kaszkę na łyżeczce i wszystko poleciało na firankę za nami, na szczęście przyszedł kot i zlizał

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:

A ja dziś zaszalałam i kupilam cukinie i buraka — normalnie żarcie na tydzień zaplanowane

ja się pochwalę, że po warzywa specjalnie pofatygowałam się dziś na ryneczek i zakupiłam jakieś eco podobno, ale pewnie przepłaciłam za to samo, co w marketach na półkach leży
Stary 2012-04-17, 22:22   #525
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Dziękujemy za życzenia

A co do usypiania to ja jestem normalnie durna baba. Bo jak mi dziecko zaśnie u kogoś na rękach, albo dzisiaj jak uśpiłam w gondolce to zaraz mam wyrzuty sumienia, że nie przy mnie, bo przecież mu na pewno przy mamie najlepiej i mu smutno i w ogóle
Dzisiaj nie chciał spać przy cycu to ululałam go w wózku. W szoku ciężkim byłam.Dorasta już nooo <wzruszona>.
Nie wiem czy kiedyś sam z siebie zasnął albo odłożony do łóżeczka chyba never.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 22:23   #526
minio1984
Zadomowienie

Cytat:

no kochana szacun

no bravo za ugotowanie
No pewnie że sprawiło frajdę, ogólnie lubię gotować, nie wiem czemu nie zaczęłam wcześniej robić sama obiadki dla niuńka. Myślałam ,ze to będzie bardziej pracochłonne
Cytat:
wierzę

Cyca już nie dostaje wcale, ale nie było lekko a butli nie chce? U nas na głód smoczek też nie pomoże

Dzięki Kolorowych

Szymkowski wtrąbił 170ml mleka i śpi - może dzisiaj będzie lepiej

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Zmykam spać kobietki moje kochane Dobranoc
Natka a ile czasu Ci zajęło odstawienie? Tzn po ilu nockach już przestał jeść? U nas butla niet i smoczek niet, tylko cycek
Dobranoc
I dziś łobuz jeden gryzł dla zabawy cycka tymi swoimi dziąsłami i się cieszył jak głupi do sera, a bolałao jak nie wiem To ja nie wiem co będzie jak mu ząbki wyjdą

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-04-17, 22:23   #527
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

nie nowy wyprany, świerzutki a on go bach potraktował buraczkową

z tym gotowaniem to własnei extra sprawa ze taniuej mega wychodzi itd, ostatnio pojechałam na targ i za mega ilośc warzyw zapłaciłam niecałe 30 zeta a za pare słoików dałam 50 dych i to może na 5 dni by było
a tak z warzyw obiadek, z owoców deserek, a i jeszcze sok swój zrobiłam wiec wypas
Stary 2012-04-17, 22:23   #528
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Czee Natka
Jak ja Ci zazdroszcze tego odstawienia od piersi
A tu masz na poprawę nastroju

Ancia się zdziwilam bo zawsze pisałaś, że chcesz karmić jak najdłużej i nawet wydawało mi się, że pisałaś, że minimum rok no ale ja to ja- matka zombie- ten rok mógł mi się przyśnić

Ale będę miała dola jak Wy będziecie się hurtem odstawiac, a ja nie
a do kiedy chcesz karmić? bo ja z tego nocnego karmienia jeszcze pewnie długo nie zrezygnuje, bo przeraża mnie wizja nocy po odstawieniu
Stary 2012-04-17, 22:25   #529
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękujemy za życzenia

A co do usypiania to ja jestem normalnie durna baba. Bo jak mi dziecko zaśnie u kogoś na rękach, albo dzisiaj jak uśpiłam w gondolce to zaraz mam wyrzuty sumienia, że nie przy mnie, bo przecież mu na pewno przy mamie najlepiej i mu smutno i w ogóle
Dzisiaj nie chciał spać przy cycu to ululałam go w wózku. W szoku ciężkim byłam.Dorasta już nooo <wzruszona>.
hehe no wiesz w końcu matki wariatki
Stary 2012-04-17, 22:30   #530
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:

z tym gotowaniem to własnei extra sprawa ze taniuej mega wychodzi itd, ostatnio pojechałam na targ i za mega ilośc warzyw zapłaciłam niecałe 30 zeta a za pare słoików dałam 50 dych i to może na 5 dni by było
a tak z warzyw obiadek, z owoców deserek, a i jeszcze sok swój zrobiłam wiec wypas
mój też raz był prany przed świętami (ale wymaga pilnego prania znów) i wyglądał jak nowy! w pralce, w zimnej wodzie, wyprany wieczorem, rano Zośka już jadła w nim śniadanie.

a ja jak dziś policzyłam koszt zakupów to nie jestem pewna, czy to tak taniej wychodzi, raczej na to samo przy kupowaniu brokułów świeżych, ale frajda z jej zadowolonej miny jest bezcenna!

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Dziękujemy za życzenia

wcale nie durna! a jeśli już to i ja w takim razie durna jestem, bo mi przykro teraz, że Zo zasnęła sama w łóżku umęczona marudzeniem i tak się rozpaczliwie w bok łóżeczka wtuliła. jak to piszę teraz to jeszcze większe wyrzuty sumienia mam
Stary 2012-04-17, 22:30   #531
aa2
Zakorzenienie

proszę oto efekty kichania i pfryuuuuuuuuuuu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg apsik.jpg (75,4 KB, 29 załadowań)
Stary 2012-04-17, 22:32   #532
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

A to u Ciebie to widzę wyzsza szkoła jazdy soczki, deserki iu fiu
Cytat:
a do kiedy chcesz karmić? bo ja z tego nocnego karmienia jeszcze pewnie długo nie zrezygnuje, bo przeraża mnie wizja nocy po odstawieniu
chcialabym skończyć ze 2miesiace temu ale że moje piersi maja tendencje do zastoi i zapaleń to chyba do 18ki będę go karmiła

Czas spać
Mykam już
Stary 2012-04-17, 22:33   #533
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Jaaaa a ja kupuję w cerfurze. Nie wiem już sama czy to gorsze o wiele od targowych zdurnieć idzie.

Aa haha on ma to prawie w oku

MamaZo trzeba się chyba przyzwyczajać. Mój ostatnio się tak uroczo ode mnie odwraca. Wczoraj do tż się śmiałam, że zjadł i ma już mnie w nosie, dupkę wypiął i śpi. A mi jakoś od razu tęskno za tym wtuleniem weź zrozum takie

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 22:33   #534
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
proszę oto efekty kichania i pfryuuuuuuuuuuu

Wy tak tylko pieluszką pod brodę się "zabezpieczacie"? bo u nas jest pelerynka i wszystko w koło obłożone pieluszkami, a i tak po każdym posiłku połowa rzeczy jest do prania
Stary 2012-04-17, 22:35   #535
minio1984
Zadomowienie

Cytat:

No u nas też leżaczek już od tygodnia się prosi żeby uprać i zebrać się nie mogę
A ja dziś poleciałam z rana do warzywniaka i kupiłam warzywka za całe 3,50. Z tego na dzisiejsze gotowanie zużyłam 1/3 więc się mega opłaci niż słoiki, tyle, że na razie owocki będę kupować w słoiczkach, a soczków Adanio nie chce
muszę jeszcze tego brokuła kupić i cukinię.
I powiedzcie mi jak dacie do zupki troszkę brokuła, to co robicie z resztą? mrozicie i potem jest na następny obiadek? Czy za każdym razem kupujecie świeży?
I czy dawałyście kalafiora?

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-04-17, 22:37   #536
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Jaaaa a ja kupuję w cerfurze. Nie wiem już sama czy to gorsze o wiele od targowych zdurnieć idzie.

Aa haha on ma to prawie w oku

MamaZo trzeba się chyba przyzwyczajać. Mój ostatnio się tak uroczo ode mnie odwraca. Wczoraj do tż się śmiałam, że zjadł i ma już mnie w nosie, dupkę wypiął i śpi. A mi jakoś od razu tęskno za tym wtuleniem weź zrozum takie
no w oku a matka zamiast wytrzec to kazała tatusiowi z aparatem stac i cykac foty

co do tulenia to ja dlatego zawsze rano na wpół spiąco biore małego do łozka i sie tulkamy)

Cytat:

Wy tak tylko pieluszką pod brodę się "zabezpieczacie"? bo u nas jest pelerynka i wszystko w koło obłożone pieluszkami, a i tak po każdym posiłku połowa rzeczy jest do prania
wiesz on ostatnio przy jedzeniu wcale sie nei brudził, koło ust miał troche, ostatnie dwa dni jakies takie inne sie zrobiły, nie odśc ze to kichanie to jescze te jako wydawanie dzwięków, a dziś dodatkowo na lezaku mi sie tak wykręcał jakby chciał uciec
Stary 2012-04-17, 22:37   #537
mama zosi
Zakorzenienie

Zośki zestaw obiadowy: pelerynka plus pieluszki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120405830.jpg (103,8 KB, 35 załadowań)
Stary 2012-04-17, 22:39   #538
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
No u nas też leżaczek już od tygodnia się prosi żeby uprać i zebrać się nie mogę
A ja dziś poleciałam z rana do warzywniaka i kupiłam warzywka za całe 3,50. Z tego na dzisiejsze gotowanie zużyłam 1/3 więc się mega opłaci niż słoiki, tyle, że na razie owocki będę kupować w słoiczkach, a soczków Adanio nie chce
I powiedzcie mi jak dacie do zupki troszkę brokuła, to co robicie z resztą? mrozicie i potem jest na następny obiadek? Czy za każdym razem kupujecie świeży?
ja kalafiora bym nie dawała, bo powoduje wzdęcia i chyba na takie warzywa za wcześnie
a ja mam brokuła prawie całego po dzisiejszym gotowaniu i pewnie sama go jutro zjem na obiad.
Stary 2012-04-17, 22:41   #539
minio1984
Zadomowienie

Asia Marcelek jak słodko umorusany. Mój ostatnio takie pfruu zrobił jak jadł jagodki i spora część z łyżeczki wylądowała centralnie na oku

Ale na szczęście nie ma u nas jakieś tragedi z jedzeniem, zakłądam taki większy ceratkowy śliniak i daje radę, a jak jest głodny to nawet śliniak czysty

Ja też już zmykam bo zaraz mężul z roboty wraca i kompa zabierze.
Pa

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-04-17, 22:45   #540
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
u mni eto tak: daje zazwyczaj około połowy brokuła, reszta w lodówce i potem albo ja go zjadam, albo jak zdąze to robie znów małemu coś ostatnio nie zdązyłam i zrobił sie jakis żółty to wywaliłam, ale ogólnie zjadamy świeży -teraz jak mam sie odchudzac to podejrzewam ze warzywka juz sie nei zmarnuja

no i co do cen to ja zakupiłam brukselke, 2 kg marchwi, kawałek selera, 2 kilo jabłek, 5 kilo ziemniorów i dałam za to niecałe 30 zeta , ni edośc ze do naszych rzeczy to było to długi okres czasu ni emusiałam kupowac, jedynie takie rzeczy co sie szybko psuja dokupowałam wiec u nas w przeliczeniu tez taniutko wychodzi

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Zośki zestaw obiadowy: pelerynka plus pieluszki
he obłożona jak sie da
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości