Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
x-lander 14 25,93%
Tako 16 29,63%
Graco 5 9,26%
Baby Design 5 9,26%
Roan 1 1,85%
Baby Merc 2 3,70%
Peg Perego 2 3,70%
Coneco 4 7,41%
ABC Design 1 1,85%
Maxi Cosi 8 14,81%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 20:21   #1081
weronika_91
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

Anusia479 no kochana szalejesz z tymi ubrankami ciuszki oczywiście śliczne

Iwoncia81 wiem coś o tym ja dziś oglądałam ubranka do chrztu i zakochałam się w chłopięcych garniakach patrzcie: http://moda.allegro.pl/ubranko-do-ch...269237866.html <3

jeśli chodzi o krechę to u mnie jeszcze się nie pojawiła...
Stary 2012-04-17, 20:27   #1082
elena_100
Wtajemniczenie

Zapomniałam jeszcze o:

Kraven za pomyślną wizytę.

Colds już dziewczynki napisały, ale faktycznie paracetamol można brać. Plus herbatka z malinkami i cytryną.

Maggie chyba nie byłaś na spacerze

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

A wogóle tak mi się dziś spać chciało, że w końcu nie poszłam kupić żadnej książki. Chętnie bym sobie "ciężarówką..." kupiła, ale chwilowo w empiku jest niedostępna.

I nie mogę zapachu smażonej cebuli Rany byłam na chwilę w kuchni w świeżutkiej bluzeczce i znów muszę się przebrać. Masakra.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 20:28   #1083
weronika_91
Zakorzenienie

marta1986222 też mi się wydaje że pianka-kokos będzie najlepszy
Stary 2012-04-17, 20:38   #1084
zielona1911
Zakorzenienie

tu macie ten program tam na dole mozna sciagnac a potem zainstalowac (taka krówka) potem pojawi sie na pasku i dajcie za darmo na 30dni potem wam powysylam kody
Pozbedziecie sie wszystkich reklam raz na zawsze
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 20:56   #1085
lidka0308
Zadomowienie

ja na dzisiaj zmykam, bo ostatnio za długo siedzę a później rano się podnieść nie mogę, więc dobranoc
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 21:06   #1086
kraven
Zakorzenienie

A ja z tej całej radości dnia dzisiejszego zaliczyłam przed chwilą

Ubranka słodkie

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 21:53   #1087
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Kupiłam w lumpku nowe 4 szt za 20 złotych.
Już mam 4 szt bodów,jednego pajacyka,rampersa i sweterekcoraz lepiej mi idzie.
na meil wrzucam zdj mojego syncia z kąpieli dzisiejszej

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 21:58   #1088
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Anusia479 no kochana szalejesz z tymi ubrankami ciuszki oczywiście śliczne

Iwoncia81 wiem coś o tym ja dziś oglądałam ubranka do chrztu i zakochałam się w chłopięcych garniakach patrzcie: http://moda.allegro.pl/ubranko-do-ch...269237866.html <3

jeśli chodzi o krechę to u mnie jeszcze się nie pojawiła...
Jeeeezu, te ciuszki są niesamowite
Tyle sie naoglądałam, że sie popłakałam jak zobaczyłam na śpioszkach napis KOCHANA MAMUSIA, PRZYSTOJNIAK PO TATUSIU itp.
W ogóle mam dziś wzruszliwy dzień, a mój chłopek wiecie co wymyślił??
Żeby oglądać dokument "zatoka delfinów" , a to sie dzieje w Japonii jak zabijają delfiny.
Jak ja nienawidze takich filmów
Zaś sie porycze na amen bo ja uwielbiam delfinki i w ogóle zwierzaczki
Niby mogłabym nie patrzeć na ten film ale chopek bedzie patrzył no a czekam na masaż pleców bo mnie rypią strasznie, więc popatrze troche, chyba że nie wytrzymam to pójde spać.

Eeeeh, to ja dzisiaj już zmykam i życzę kolorowych snów kochane
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 22:13   #1089
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
a i chciałam rzec ze przyszła mi ta zółta sukienka ( nie jest ładna wcale i raczej tunika to jest taka dłuższa no mi sie nie podoba ona) i jeszcze inna tunika mi przyszła co zamówiłam se i gietry tanie cionszowe zeby mieć na chwile dosłownie i bluzeczka jedna taka co ją tez se zamówiłam na alledrogo i wam to wszystko jutro wsadze na maila jak se w domu w tym zdjęcia cyknę i pokażę wam no jedno jest pewne ze to co miało być takie fajne to wcale fajne nie jest a to co miało być beznadziejne w sumie okazało sie ze super jest i to wsio na temat moich zakupów
W takim razie czekamy na jutro

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
wracaj szybko do zdrówka, a na temperaturę paracetamol i wygrzewanie sie w łóżku.
mnie też coś dopadło. Głowa boli, mięśnie bolą, temp. 37,5 i kaszlę okropnie. A ten mój dziad dalej się nie odzywa i nawet tym, że kaszlę, leżę w łóżku z termometrem obok się nie zainteresował wyć mi się chce....
Kurczę, coś wisi w powietrzu . Dla dziada bacik karny Niech się poprawia, tak jak zdrówko

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Oto moje zakupy dla Karnici
Śliczne

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
O nie, nie, nie, nie bo ja też nie mam

Siedze już chyba 3 godzine i patrze se na ciuszki niemowlęce i z trudem sie powstrzymuje żeby nie kupić, ale czuje że jutro chyba już nie wytrzymam

http://allegro.pl/spiochy-spioszki-c...253437583.html
To wszystko takie tyci, tyci, tyci.. No takie tyciiiii bardzo słodkie!

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
ja chyba zaczne tworzyc juz liste co do zakupow,bo faktycznie jak w 9 miesiacu jak zaczne wszystko kupowac to bede jesc tynk ze scian
juz bym kupila lozeczko turystyczne kurde ale no niewiem jaki kolor bo malo na allegro jest do wyboru tzn.sa ale ja chce takie z plozami do bujania,organizerem i lampka z wibracjami ubranka tez jeszcze sobie odpuszcze. Myslalam o butelkach,pampersach i takich tam

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

a i jeszcze jedno czy jest konieczny materac do tego lozeczka turystycznego?
Ja wczoraj zrobiłam listę ciuszków dla Malutka . Mniej więcej poszperałam po necie, powypisywałam ile, w przybliżeniu, potrzeba.. i zaczęłam odhaczać, co już mam, a co i ile potrzebuje . Chcę mieć choć to z głowy .
Później zabiorę się za wyprawkę do szpitala dla mnie

Wydaje mi się, że jest . I to taki porządny

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Co do typowo ciazowych spraw i dolegliwosci , to wszystko w jak najlepszym porzadku, bebzunek rosnie a dzidek kopie, wiec jest ok.
Tylko jedna rzecz mnie zastanawia, bo nie mam tej kreski co do pepka idzie, czy u Was wszystkich juz sie pojawila??? Nie wiem czy to jest "obowiazkowe", ale chetnie sie dowiem jak to u Was wyglada.
U mnie krecha jest niby, ale taka jakaś niewyraźna i tylko do pewnego momentu brzucha

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Colds już dziewczynki napisały, ale faktycznie paracetamol można brać. Plus herbatka z malinkami i cytryną.
Kupiłam apap, ale póki, co wylegiwałam się pod kocykiem. Cytrynkę też mam, więc skorzystam, choć nienawidzę A o soku zapomniałam
Stary 2012-04-17, 22:23   #1090
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

poczytalam co tam naskrobalyscie.

ja jeszcze nie czuje nic. chociaz wczoraj cos do mnie tak jak by zapukalo w okolicach pepka ale dzisiaj juz nie. ale z tego co tamlin wyslala to w moim tc powinno byc nizej to pukniecie. wchodze jutro w 17 tc.

do dziewczyn co kupija turystczne lozeczko: to bedzie wasze ze tak powiem docelowe? nie kupujecie takiego drewinanego?

ja krechy nie mam tylko troche mi wlosy kolo pepka pociemnialy i jakby sie wydłużyły.

moja wizyta dopiero 8maja ale wtedy to juz pewnie na 100% bedzie wiadomo co tam w srodku mi zapuka. jak na razie jest dziewczynka. ktoras z was pytala czy zgadza sie plec z tymi kalendarzami chińskimi itp. to jak mi potwierdzi doktorek dziewczynke to sie sprawdzi

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 06:39   #1091
weronika_91
Zakorzenienie

Hej ja już od po 5 nie śpię... coś okropnego bo specjalnie później poszłam spać żeby sobie dłużej pospac a tu dupcia.
Wr ale mnie coś dzisiaj w nocy pokasilo
Wczoraj wieczorem możliwe że poczułam pierwsze ruchy aczkolwiek nie jestem pewna czy to na pewno to
Stary 2012-04-18, 07:02   #1092
kajaja
Zadomowienie

hejka gratulacje kopniaczkow
chorowitkom zdrowka zyczę

a ja zaraz się zbieram do laboratorium oddać troche krwi i mocz na badania bo w poniedzialek wizyta
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 07:48   #1093
elena_100
Wtajemniczenie

cześć

moje maleństwo szalało do wieczora kurcze wcześniej to naprawdę mogłam pomylić z jelitami, teraz pewnie też bym nie zajarzyła ale brzuch tak podskakiwał że szok

axxxa też mam wizytę 8 maja - ale wcześniej jeszcze 1 maja mam za karę

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:04   #1094
zielona1911
Zakorzenienie

axxxa chce tylko miec turystyczne,nie kupuje drewnianego.
Stary 2012-04-18, 08:04   #1095
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobryu Nas dzisiaj słoneczko się przeplata z chmurkami a ja wcinam śniadankobułeczki z pomidorkiem i ogórkiem

co to nikt nie widział mojej dzidzi na meilu?

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-04-18, 08:28   #1096
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
ja chyba zaczne tworzyc juz liste co do zakupow,bo faktycznie jak w 9 miesiacu jak zaczne wszystko kupowac to bede jesc tynk ze scian
juz bym kupila lozeczko turystyczne kurde ale no niewiem jaki kolor bo malo na allegro jest do wyboru tzn.sa ale ja chce takie z plozami do bujania,organizerem i lampka z wibracjami ubranka tez jeszcze sobie odpuszcze. Myslalam o butelkach,pampersach i takich tam

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

a i jeszcze jedno czy jest konieczny materac do tego lozeczka turystycznego?
ja przez całą ciążę z synkiem, kupowałam pampersy jak tylko jakaś dobra promocja była tym sposobem, jak się mały urodził mieliśmy zapas prawie na rok nigdy nie dałam za pampersy więcej niż 40 zł Teraz nie mam jak jeździć do tesco czy reala, więc jeszcze zapasów nie robięaaa i chusteczki nawilżane też kupowałam

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:34   #1097
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Hej heeej helouł!!!
Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Okropne.
Przykro czytać... Swoją drogą NIC NIE USPRAWIEDLIWIA tego, ale w Polsce rodzice maja pod górkę od kiedy dowiadują się o ciąży, a jeśli nie mają pieniędzy to już w ogóle...
Mogłabym wymieniać godzinę jak się utrudnia życie ciężarnym, a potem młodym rodzicom. ... Trzeba być super zorganizowanym, mieć dużą rodzinę, która wspiera i ... twardy tyłek
niestety lekko nie jest, a kiedy ktoś w głowie nie ma tylko wielkiej miłości do dzieciątka, to aż strach pomysleć co w tej psychice moze się zrodzić pod wpływem różnych peoblemów. Nie mają wsparcia młodzi rodzice nawet Ci którzy są w naprawde trudnej sytuacji.
AMEN!
Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Dokładnie a ostatnio premier Tusk powiedział,że w Polsce to najlepsza rodzina bezdzietna
Ja nie wiem,zamiast pomóc ludziom w potrzebie,wolą im zabrać dzieci do opieki-paranoja co się w tym kraju dzieje...

Ja jem lody bakaliowe i czuję bejbika jak kopie
taaa i jeszcze sie dziwią ze jest niski przyrost naturalny... masakra tempaki jedne bez szkoły
Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Kochana, chyba naprawdę szybciutko musiałaś nas przelecieć, bo ja nawet nic nie poczułam, że mnie ktoś przeleciał
cicho bądź nie liczy się szybkość a sam fakt nie wydziwiaj bo nas więcej nie przeleci op bosze nie czy od rana trza zboczonym być
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ja co noc mam dziwne sny a najbardziej przeżyłam jak śnił mi się poród,leżałam w domu swoim łóżku,mąż sprawdzał mi rozwarcie bo stwierdziłam ze do szpitala pojedziemy jak będę mieć rozwarcie na 9 cm i cały czas podczas porodu myślałam sobie że będzie bardziej bolało,fajnie jak by tak było
A ja jak zwykle powiem: a moja połozna twierdzi ze jak sie zaczyna poród to wszystkie laski pędzą do szpitala niepoytrzebnie zupełnie dlatego ze najlepiej wtedy powoli se wszystko zrobić ogolic sie samemu znaczy mąż, wszystko spakować na spokojnie zeby niczego nie zapomnieć mierzyć skórcze i wtedy wszystko łatwiej jest bo jak tak pędzimy do szpitala jak sie zaczyna to nam gorzej rozwarcie przychodzi bo w szpitalu nie ma tego wyciszenia no ale ja pewnie bede lecieć az sie kurzyć będzie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Nie oszczędzajcie dziewczyny na materacu dla dzidziusia. Najlepiej poczytać na necie jaki najlepiej zakupić, albo gdzieś w salonie z sypialniami wypytać co polecają i jakie ceny. Ja bym chciała jakiś z warstwą lateksu, żeby siuski nie wsiąkały we wnętrze, bo później tam siedlisko bakterii.

Mnie kreska pojawiła się jakieś 2 tygodnie temu. Jest bardzo koślawa, że aż to śmieszne. Ja mam ciemną karnacje a w ciąży brzuch mi jeszcze bardziej ściemniał. Mąż się śmieje że będzie murzynek
mojej kolezance sie pojawiła ta linia juz w 11 tc a brzuch pod koniec miałą dosłownie jak murzyn czaaarny taki a ta kreska została jej jeszcze kilka miesięcy po porodzie i ciemna taka skóra właśnie. Ja nie mam jeszcze nic
Cytat:
Oto moje zakupy dla Karnici
śliiiiczne !
Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
cześć

moje maleństwo szalało do wieczora kurcze wcześniej to naprawdę mogłam pomylić z jelitami, teraz pewnie też bym nie zajarzyła ale brzuch tak podskakiwał że szok

axxxa też mam wizytę 8 maja - ale wcześniej jeszcze 1 maja mam za karę
a ja mam 7 maja jejejeje :P i nie bede miałą usg pewnie no chyba ze jeszcze nie poczuje ruchów to sie zesrykam w gacie ze coś nie tak i zmusze ginkę aby mi to usg zrobiła!

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Dzień dobryu Nas dzisiaj słoneczko się przeplata z chmurkami a ja wcinam śniadankobułeczki z pomidorkiem i ogórkiem

co to nikt nie widział mojej dzidzi na meilu?
ja widziałam!
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja przez całą ciążę z synkiem, kupowałam pampersy jak tylko jakaś dobra promocja była tym sposobem, jak się mały urodził mieliśmy zapas prawie na rok nigdy nie dałam za pampersy więcej niż 40 zł Teraz nie mam jak jeździć do tesco czy reala, więc jeszcze zapasów nie robięaaa i chusteczki nawilżane też kupowałam
o ja tak musze tysz ino ja nie wiem jaka tojest cena promocyjna na pampersy bo nie znam normalnych cen

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:47   #1098
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Witajcie dziewczyny :ziewa: jestem śpiąca - dzisiaj córka chciała ze mną spać, ale przy niej nie idzie, bo ona lubi troche pobuszować w łóżku zwłaszcza, że śpi sama więc w nim się po prostu rozwala. Także dzisiaj dziecko wraca do swojego pokoju a ja do swojej sypialni.

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
A ja jak zwykle powiem: a moja połozna twierdzi ze jak sie zaczyna poród to wszystkie laski pędzą do szpitala niepoytrzebnie zupełnie dlatego ze najlepiej wtedy powoli se wszystko zrobić ogolic sie samemu znaczy mąż, wszystko spakować na spokojnie zeby niczego nie zapomnieć mierzyć skórcze i wtedy wszystko łatwiej jest bo jak tak pędzimy do szpitala jak sie zaczyna to nam gorzej rozwarcie przychodzi bo w szpitalu nie ma tego wyciszenia no ale ja pewnie bede lecieć az sie kurzyć będzie
Lukrecjo Twoja położna ma świętą racje,

To ja opiszę jak to się u mnie zaczęło: koło 3 w nocy obudził mi lekki dół podbrzusza, coś jak na okres, poszłam do kibelka bo przy okazji chciało mi się siku. Wycierając się zobaczyłam taką galaretkę więc wiedziałam, że to czop odchodzi. Zadzwoniłam w nocy do położonej i zapytałam co dalej. Poradziła wziąć ciepłą kąpiel i położyć się spać a o 11 rano przyjechać na badanie. Ponieważ byliśmy dwa dni po przeprowadzce więc wszędzie w nowym domu były pudła, Więc ja co zrobiłam, poszukałam mojej torby szpitalnej i pudła z rzeczami przeznaczonymi do szpitala i spakowałam torbę, następnie poszłam do lazienki i wzięłam odprężającą kąpiel podczas której zrobiłam porządek ze sobą. Nastepnie położyłam się spać. Później o 11 wizyta w spzitalu, położna zbadała i mówi, że czop dalej odchodzi i rozwarcie dopiero na półtorej palca. Zaleciła powrót do domu i regularne kąpiele i przede wszystkim wypoczynek. Ponieważ nasze małe mieszkanie sprzedaliśmy pojechaliśmy by je doprowadzić do ładu, by nowy właściciel, mógł godnie zamieszkać. Koło 14 miałam już regularne skurcze tak co 15 minut, pomiędzy którymi, szorowałam kafle, wannę, myłam podłogi i inne rzeczy. Jeść mi się w ogóle nie chciało. Koło 17 skurcze przybierały na sile, a ja sobie oddychałam. O 21.30 skurcze były coraz dłuższe i częstsze więc po rozmowie z położna napiłam się herbatky z melisy i położyłam się - wytrzymałam do 23. Do szpitala przyjechałam o 24 z pełnym rozwarciem o 1.50 malutka była na świecie. małą rodziłam z wodami gdyz przez ten cały czas pęcherz mocno trzymał.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-04-18 o 08:48
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:51   #1099
maggie123
Zakorzenienie

witam Kobietki tą wczesną, jak na mnie porą
przede mną pracowity dzień - i dobrze. przynajmniej nie będę miała czasu na myślenie i nerwy. przez te wszystkie stresy związane z tż (dziad jeden dalej się nie odzywa) przestałam jeść. Raz, że całkowicie mnie odrzuca, dwa, że jak tylko próbuję coś zjeść od razu biegiem do wc i w rezultacie od niedzieli schudłam już prawie kilogram.... staram się jeść dla Bąbla, ale mój organizm nie przyswaja....

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:53   #1100
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Nie oszczędzajcie dziewczyny na materacu dla dzidziusia. Najlepiej poczytać na necie jaki najlepiej zakupić, albo gdzieś w salonie z sypialniami wypytać co polecają i jakie ceny. Ja bym chciała jakiś z warstwą lateksu, żeby siuski nie wsiąkały we wnętrze, bo później tam siedlisko bakterii.
Ja mam możliwość kupienia materaca za pół ceny a może nawet jeszcze niżej. Tata pracuje w firmie w której produkują wkłady do materacy Może uda mi się zorientować też które są najlepsze to dam Wam znać.

Cods pij mleko z miodem i czosnkiem, nie brzmi zachęcająco ale naprawdę działa. Ja piłam też dużo soku z cytryny. Uwielbiam A w razie gorączki pozostaje apapap. Szybkiego powrotu do zdrowia.

Piękne ciuszki. Jak moja mama dowiedziała się że coś kupiłam to się normalnie przeraziła:"nie można tak wcześnie!" Wklurzyłam się tylko

Dziś mam wizytę. Zawsze się stresuję
Stary 2012-04-18, 08:56   #1101
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Hejka!

Jak mi się chce młodych ziemniaków... już dawno nie miałam takiej zachcianki. Eh... chociaż zwykłych ziemniaków z buraczkową

Hm, może ja też popatrzę za promocjami pampersów.

Tak ogólnie jak ktoś jeszcze nie wie jakie kosmetyki kupować dziecku to niech zerknie na tą paskudną reklamę
Emolium jest bardzo polecane przez mamusie, moja przyjacióła również poleca. Ceny mają wysokie, ale ponoć warto. Ja pewnie się skuszę.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
wracaj szybko do zdrówka, a na temperaturę paracetamol i wygrzewanie sie w łóżku.
mnie też coś dopadło. Głowa boli, mięśnie bolą, temp. 37,5 i kaszlę okropnie. A ten mój dziad dalej się nie odzywa i nawet tym, że kaszlę, leżę w łóżku z termometrem obok się nie zainteresował wyć mi się chce....
Biedactwo. Mój dziad też jak się obrazi to nic go nie rusza... nic.

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Dziś mam wizytę. Zawsze się stresuję
Udanej wizyty
Stary 2012-04-18, 08:58   #1102
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ale to tylko oryginalne pampers? ile kupic paczek tych najmniejszych do 5kg jedynek?
Stary 2012-04-18, 09:02   #1103
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hejka!

Jak mi się chce młodych ziemniaków... już dawno nie miałam takiej zachcianki. Eh... chociaż zwykłych ziemniaków z buraczkową

Hm, może ja też popatrzę za promocjami pampersów.

Tak ogólnie jak ktoś jeszcze nie wie jakie kosmetyki kupować dziecku to niech zerknie na tą paskudną reklamę
Emolium jest bardzo polecane przez mamusie, moja przyjacióła również poleca. Ceny mają wysokie, ale ponoć warto. Ja pewnie się skuszę.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Biedactwo. Mój dziad też jak się obrazi to nic go nie rusza... nic.

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Udanej wizyty
Ja wczoraj miałam młode ziemniaczki z koperkiem,kupiłam w warzywniaczku
A co do emolium to ja używałam dla synka do smarowania i świetnie nawilża skóre. Jest bardzo dobry i godny polecenia,ale faktycznie cene ma sporą jak ta małą tubke kremu.
Musze pomyśleć jaki balsam dla córci kupić,oliwek nie cierpie i u małego nie używałam.

A pampersy tylko z pampersa używałam. Później próbowałam happy i huggies,ale nie byłam zadowolona ani z pampers sleep and play. Najlepsze są pampers active baby i najdroższe:|.
Ale jak spróbowałam później pieluszek filmy Dada z biedronki to musze powiedzieć,że też są dobre.

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2012-04-18 o 09:04
Stary 2012-04-18, 09:04   #1104
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
To ja opiszę jak to się u mnie zaczęło: koło 3 w nocy obudził mi lekki dół podbrzusza, coś jak na okres, poszłam do kibelka bo przy okazji chciało mi się siku. Wycierając się zobaczyłam taką galaretkę więc wiedziałam, że to czop odchodzi. Zadzwoniłam w nocy do położonej i zapytałam co dalej. Poradziła wziąć ciepłą kąpiel i położyć się spać a o 11 rano przyjechać na badanie. Ponieważ byliśmy dwa dni po przeprowadzce więc wszędzie w nowym domu były pudła, Więc ja co zrobiłam, poszukałam mojej torby szpitalnej i pudła z rzeczami przeznaczonymi do szpitala i spakowałam torbę, następnie poszłam do lazienki i wzięłam odprężającą kąpiel podczas której zrobiłam porządek ze sobą. Nastepnie położyłam się spać. Później o 11 wizyta w spzitalu, położna zbadała i mówi, że czop dalej odchodzi i rozwarcie dopiero na półtorej palca. Zaleciła powrót do domu i regularne kąpiele i przede wszystkim wypoczynek. Ponieważ nasze małe mieszkanie sprzedaliśmy pojechaliśmy by je doprowadzić do ładu, by nowy właściciel, mógł godnie zamieszkać. Koło 14 miałam już regularne skurcze tak co 15 minut, pomiędzy którymi, szorowałam kafle, wannę, myłam podłogi i inne rzeczy. Jeść mi się w ogóle nie chciało. Koło 17 skurcze przybierały na sile, a ja sobie oddychałam. O 21.30 skurcze były coraz dłuższe i częstsze więc po rozmowie z położna napiłam się herbatky z melisy i położyłam się - wytrzymałam do 23. Do szpitala przyjechałam o 24 z pełnym rozwarciem o 1.50 malutka była na świecie. małą rodziłam z wodami gdyz przez ten cały czas pęcherz mocno trzymał.
Ojej ale chyba nie we wszystkich szpitalach odsyłają do domu przy małym rozwarciu, tylko oczekuje się już na miejscu? Ja to bym się bała Czyli rodziłaś pewnie bez znieczulenia? A w którym momencie ból stał się bardziej intensywny? Od początku skurcze są bolesne?

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Udanej wizyty
Dziękuję

Do doświadczonych mam: Jakie pieluszki możecie jeszcze polecić oprócz pampersów?

Edytowane przez Agnes!84!!
Czas edycji: 2012-04-18 o 09:05
Agnes!84!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:14   #1105
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Ojej ale chyba nie we wszystkich szpitalach odsyłają do domu przy małym rozwarciu, tylko oczekuje się już na miejscu? Ja to bym się bała Czyli rodziłaś pewnie bez znieczulenia? A w którym momencie ból stał się bardziej intensywny? Od początku skurcze są bolesne?

Dziękuję

Do doświadczonych mam: Jakie pieluszki możecie jeszcze polecić oprócz pampersów?
Agnes najabrdziej bolesne skurcze są te które są już takie opasające, czyli występujące co 1-3 minuty ale cholery trwają po 180 sekund i wtedy to się już trochę obgryza ściany. Ale ja z racji, że wiedziałam jak oddychać, stosowałam tę technikę dzięki czemu szło sam poród to pierwszy party a za drugim partym młoda dosłownie wystrzeliła

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-04-18, 09:22   #1106
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
Agnes najabrdziej bolesne skurcze są te które są już takie opasające, czyli występujące co 1-3 minuty ale cholery trwają po 180 sekund i wtedy to się już trochę obgryza ściany. Ale ja z racji, że wiedziałam jak oddychać, stosowałam tę technikę dzięki czemu szło sam poród to pierwszy party a za drugim partym młoda dosłownie wystrzeliła
Czyli warto przyswoić sobie techniki oddychania Z Twojego opisu wynika że miałaś całkiem przyjemny poród (jeśli można tak określić) Szczęściara
Jeszcze takie głupie pytanko: skurcze odczuwa się jak bóle przedmiesiączkowe czy innego rodzaju?
Stary 2012-04-18, 09:24   #1107
gda
Zakorzenienie

Ja też usłyszałam od kilku osób, żeby jeszcze nic nie kupować... Głupota - gdyby coś się stało, to przecież można bez problemu sprzedać/zwrócić...

Ja na razie mam łóżeczko, materacyk i przewijak - wszystko z Ikei.
Materac lateksowy - my sami śpimy na takim od 2 lat i nie ma porównania z tymi sprężynowymi - zupełnie inny komfort snu!

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00150184/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90115997/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70167218/
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:25   #1108
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Cześć dziewczyny, doczytałam tylko 2 ostanie stronki, więcej nie dam rady, więc nie jestem na bieżąco.

Zielona, co do łóżeczka turystycznego my mamy takie dla synka, korzysta z niego w ciągu dnia w czasie drzemki, w nocy śpi w drewnianym. Nasze łóżeczko turystyczne jest z firmy BABYONO, ma tylko 1 poziom dolny. Co do materaca sądzę, że te z was, które chciałyby mieć tylko łóżeczko turystyczne przydałby się materac taki jak do łóżeczka drewnianego. Bo w tym naszym na spodzie jest taki rozkładany materac, ale to taka decha z naciągniętą na nią cienką gąbką i obszyta materiałem, tak że jest bardzo twarda. My wyścieliliśmy spód kołdrą złożoną na pół, więc do spania 1-2 godzinki dziennie ujdzie, ale do spania w nocy na pewno to łóżeczko się nie nadaje, chyba że materaz kupisz, wtedy będzie służyć podobnie jak drewniane. Radziłabym tylko wybrać takie z kilkoma poziomami (o ile w ogóle są takie), bo ciężko sięgać po maluszka od razutak na sam dół.
Do drewnianego mam materac dwustronny, kokos i kokos gryka, kiedy synek był niemowlakiem spał na stronie z kokosa, później zmieniliśmy na stronę gryka-kokos.

Kreskę miałam gdzieś od połowy pierwszej ciąży i bardzo czarny pępek i jego okolice. Wyglądało to jak wielki czarny siniak. Teraz jeszcze się nie pojawiła.

Lukrecja łatwo powiedzieć, wiadomo, że każda z nas będzie pędziła jak na skrzydłach jak tylko pokażą się pierwsze skurcze. Ja przed porodem sama sobie bobra ogoliłam, przytachałam ze strychu stare lustro łazienkowe, położyłam na podłodze i męczyłam się chyba z godzinę, ale dałam radę. Nie wiem jak to zrobiłam, bo już teraz mam problem żeby porządek tam zrobić, a co dopiero z takim wielkim brzuchem. A ja USG połówkowe mam 10 maja.

Baobabek, też tak zamierzam zrobić, kupić zapas pieluch na promocjach. Na szczęście ubranek, łóżeczka, laktatora i większości rzeczy dla maluszka nie będę musiała kupować, bo wszystko mi po synku zostało.

Elena, ja z kolei nie mogę jeść niz ze smażoną cebulą, niedobrze mi później i odbija mi się nią przez 2 dni. Za zapachem też nie przepadam, w ogóle smażone mi okropnie śmierdzi

Maggie, no cóż, rozumiem cię, bo ja nieraz przez mojego dziada ryczałam

Maggie, Colds, mi pomagało na przeziębienie Oscillococcinum, można to brać w ciąży

Byłam niedawno w ciucholandzie i trafiłam super okazję. Było mnóstwo ubrań ciążowych, kupiłam sobie chyba z 10 bluzek na lato, spodnie białe lniane na elastycznym pasie, 2 marynarki na po ciąży, 2 sukienki letnie, jedną na ciążę, drugą na po, 2 sweterki cienkie i śliczne skórzane białe, mięciutkie buciki dla maleństwa. Za wszystko zapłaciłam 200 zł, ale ubrania są prawie nowe, niemal same firmówki. Później je sprzedam na allegro i jeszcze na nich zarobię pewnie

Ja od początku ciąży mam bardzo dziwne, realistyczne sny, nieraz koszmary, nieraz erotyczne, ale najczęściej śni mi się moja pierwsza miłość, facet, którego kochałam kilkanaście lat.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:33   #1109
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Czyli warto przyswoić sobie techniki oddychania Z Twojego opisu wynika że miałaś całkiem przyjemny poród (jeśli można tak określić) Szczęściara
Jeszcze takie głupie pytanko: skurcze odczuwa się jak bóle przedmiesiączkowe czy innego rodzaju?
Wiesz, początek porodu zwykle, to są takie bóle miesiączkowe, z godziny na godzinę nasilające, bo postępuje rozwarcie - ale to zależy od kobiety. U mnie poród przebiegał książkowo i wspominam go bardzo dobrze po prostu wiedziałam że poboli, ale oddychanie bardzo dużo daje

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-04-18, 09:40   #1110
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz, początek porodu zwykle, to są takie bóle miesiączkowe, z godziny na godzinę nasilające, bo postępuje rozwarcie - ale to zależy od kobiety. U mnie poród przebiegał książkowo i wspominam go bardzo dobrze po prostu wiedziałam że poboli, ale oddychanie bardzo dużo daje
Dzięki za odpowiedzi Wszystkim tu zgromadzonym jak również sobie życzę takiego porodu

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja na razie mam łóżeczko, materacyk i przewijak - wszystko z Ikei.
Materac lateksowy - my sami śpimy na takim od 2 lat i nie ma porównania z tymi sprężynowymi - zupełnie inny komfort snu!

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00150184/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90115997/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70167218/
Bardzo ładne Też muszę się rozejrzeć za czymś.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości