|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Anusia479 no kochana szalejesz z tymi ubrankami
ciuszki oczywiście śliczne ![]() Iwoncia81 wiem coś o tym ja dziś oglądałam ubranka do chrztu i zakochałam się w chłopięcych garniakach patrzcie: http://moda.allegro.pl/ubranko-do-ch...269237866.html <3jeśli chodzi o krechę to u mnie jeszcze się nie pojawiła...
|
#1082 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam jeszcze o:
Kraven za pomyślną wizytę.Colds już dziewczynki napisały, ale faktycznie paracetamol można brać. Plus herbatka z malinkami i cytryną. Maggie chyba nie byłaś na spacerze ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- A wogóle tak mi się dziś spać chciało, że w końcu nie poszłam kupić żadnej książki. Chętnie bym sobie "ciężarówką..." kupiła, ale chwilowo w empiku jest niedostępna. I nie mogę zapachu smażonej cebuli Rany byłam na chwilę w kuchni w świeżutkiej bluzeczce i znów muszę się przebrać. Masakra.
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
tu macie ten program tam na dole mozna sciagnac a potem zainstalowac (taka krówka) potem pojawi sie na pasku i dajcie za darmo na 30dni potem wam powysylam kody
![]() Pozbedziecie sie wszystkich reklam raz na zawsze
|
|
|
|
#1085 |
|
Zadomowienie
|
ja na dzisiaj zmykam, bo ostatnio za długo siedzę a później rano się podnieść nie mogę, więc dobranoc
|
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
A ja z tej całej radości dnia dzisiejszego zaliczyłam przed chwilą
![]() Ubranka słodkie
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam w lumpku nowe 4 szt za 20 złotych
. Już mam 4 szt bodów,jednego pajacyka,rampersa i sweterek coraz lepiej mi idzie .na meil wrzucam zdj mojego syncia z kąpieli dzisiejszej
|
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyle sie naoglądałam, że sie popłakałam jak zobaczyłam na śpioszkach napis KOCHANA MAMUSIA, PRZYSTOJNIAK PO TATUSIU itp. W ogóle mam dziś wzruszliwy dzień, a mój chłopek wiecie co wymyślił?? Żeby oglądać dokument "zatoka delfinów" , a to sie dzieje w Japonii jak zabijają delfiny. Jak ja nienawidze takich filmów Zaś sie porycze na amen bo ja uwielbiam delfinki i w ogóle zwierzaczki ![]() Niby mogłabym nie patrzeć na ten film ale chopek bedzie patrzył no a czekam na masaż pleców bo mnie rypią strasznie, więc popatrze troche, chyba że nie wytrzymam to pójde spać. Eeeeh, to ja dzisiaj już zmykam i życzę kolorowych snów kochane ![]() |
|
|
|
|
#1089 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Dla dziada bacik karny ![]() Śliczne Cytat:
Cytat:
. Mniej więcej poszperałam po necie, powypisywałam ile, w przybliżeniu, potrzeba.. i zaczęłam odhaczać, co już mam, a co i ile potrzebuje . Chcę mieć choć to z głowy .Później zabiorę się za wyprawkę do szpitala dla mnie ![]() Wydaje mi się, że jest ![]() Cytat:
Cytat:
A o soku zapomniałam |
||||||
|
|
|
#1090 |
|
Zadomowienie
|
poczytalam co tam naskrobalyscie.
ja jeszcze nie czuje nic. chociaz wczoraj cos do mnie tak jak by zapukalo w okolicach pepka ale dzisiaj juz nie. ale z tego co tamlin wyslala to w moim tc powinno byc nizej to pukniecie. wchodze jutro w 17 tc. do dziewczyn co kupija turystczne lozeczko: to bedzie wasze ze tak powiem docelowe? nie kupujecie takiego drewinanego? ja krechy nie mam tylko troche mi wlosy kolo pepka pociemnialy i jakby sie wydłużyły. moja wizyta dopiero 8maja ale wtedy to juz pewnie na 100% bedzie wiadomo co tam w srodku mi zapuka. jak na razie jest dziewczynka. ktoras z was pytala czy zgadza sie plec z tymi kalendarzami chińskimi itp. to jak mi potwierdzi doktorek dziewczynke to sie sprawdzi
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja już od po 5 nie śpię... coś okropnego bo specjalnie później poszłam spać żeby sobie dłużej pospac a tu dupcia. Wr ale mnie coś dzisiaj w nocy pokasilo Wczoraj wieczorem możliwe że poczułam pierwsze ruchy aczkolwiek nie jestem pewna czy to na pewno to
|
#1092 |
|
Zadomowienie
|
hejka gratulacje kopniaczkow
![]() chorowitkom zdrowka zyczę ![]() a ja zaraz się zbieram do laboratorium oddać troche krwi i mocz na badania bo w poniedzialek wizyta
|
#1093 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() moje maleństwo szalało do wieczora kurcze wcześniej to naprawdę mogłam pomylić z jelitami, teraz pewnie też bym nie zajarzyła ale brzuch tak podskakiwał że szok axxxa też mam wizytę 8 maja - ale wcześniej jeszcze 1 maja mam za karę
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
axxxa chce tylko miec turystyczne,nie kupuje drewnianego.
|
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
u Nas dzisiaj słoneczko się przeplata z chmurkami a ja wcinam śniadanko bułeczki z pomidorkiem i ogórkiem![]() co to nikt nie widział mojej dzidzi na meilu? ![]() |
|
|
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym sposobem, jak się mały urodził mieliśmy zapas prawie na rok Teraz nie mam jak jeździć do tesco czy reala, więc jeszcze zapasów nie robię aaa i chusteczki nawilżane też kupowałam
|
|
#1097 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej heeej helouł!!!
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale ja pewnie bede lecieć az sie kurzyć będzie Cytat:
a ta kreska została jej jeszcze kilka miesięcy po porodzie i ciemna taka skóra właśnie. Ja nie mam jeszcze nic ![]() śliiiiczne ! Cytat:
---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny :ziewa: jestem śpiąca - dzisiaj córka chciała ze mną spać, ale przy niej nie idzie, bo ona lubi troche pobuszować w łóżku zwłaszcza, że śpi sama więc w nim się po prostu rozwala. Także dzisiaj dziecko wraca do swojego pokoju a ja do swojej sypialni.
---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
To ja opiszę jak to się u mnie zaczęło: koło 3 w nocy obudził mi lekki dół podbrzusza, coś jak na okres, poszłam do kibelka bo przy okazji chciało mi się siku. Wycierając się zobaczyłam taką galaretkę więc wiedziałam, że to czop odchodzi. Zadzwoniłam w nocy do położonej i zapytałam co dalej. Poradziła wziąć ciepłą kąpiel i położyć się spać a o 11 rano przyjechać na badanie. Ponieważ byliśmy dwa dni po przeprowadzce więc wszędzie w nowym domu były pudła, Więc ja co zrobiłam, poszukałam mojej torby szpitalnej i pudła z rzeczami przeznaczonymi do szpitala i spakowałam torbę, następnie poszłam do lazienki i wzięłam odprężającą kąpiel podczas której zrobiłam porządek ze sobą. Nastepnie położyłam się spać. Później o 11 wizyta w spzitalu, położna zbadała i mówi, że czop dalej odchodzi i rozwarcie dopiero na półtorej palca. Zaleciła powrót do domu i regularne kąpiele i przede wszystkim wypoczynek. Ponieważ nasze małe mieszkanie sprzedaliśmy pojechaliśmy by je doprowadzić do ładu, by nowy właściciel, mógł godnie zamieszkać. Koło 14 miałam już regularne skurcze tak co 15 minut, pomiędzy którymi, szorowałam kafle, wannę, myłam podłogi i inne rzeczy. Jeść mi się w ogóle nie chciało. Koło 17 skurcze przybierały na sile, a ja sobie oddychałam. O 21.30 skurcze były coraz dłuższe i częstsze więc po rozmowie z położna napiłam się herbatky z melisy i położyłam się - wytrzymałam do 23. Do szpitala przyjechałam o 24 z pełnym rozwarciem o 1.50 malutka była na świecie. małą rodziłam z wodami gdyz przez ten cały czas pęcherz mocno trzymał.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-04-18 o 08:48 |
|
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
witam Kobietki tą wczesną, jak na mnie porą
przede mną pracowity dzień - i dobrze. przynajmniej nie będę miała czasu na myślenie i nerwy. przez te wszystkie stresy związane z tż (dziad jeden dalej się nie odzywa w rezultacie od niedzieli schudłam już prawie kilogram.... staram się jeść dla Bąbla, ale mój organizm nie przyswaja....
|
|
#1100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może uda mi się zorientować też które są najlepsze to dam Wam znać.Cods pij mleko z miodem i czosnkiem, nie brzmi zachęcająco ale naprawdę działa. Ja piłam też dużo soku z cytryny. Uwielbiam A w razie gorączki pozostaje apapap. Szybkiego powrotu do zdrowia.Piękne ciuszki. Jak moja mama dowiedziała się że coś kupiłam to się normalnie przeraziła:"nie można tak wcześnie!" Wklurzyłam się tylko ![]() Dziś mam wizytę. Zawsze się stresuję
|
|
#1101 | |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Jak mi się chce młodych ziemniaków... już dawno nie miałam takiej zachcianki. Eh... chociaż zwykłych ziemniaków z buraczkową ![]() Hm, może ja też popatrzę za promocjami pampersów. Tak ogólnie jak ktoś jeszcze nie wie jakie kosmetyki kupować dziecku to niech zerknie na tą paskudną reklamę Emolium jest bardzo polecane przez mamusie, moja przyjacióła również poleca. Ceny mają wysokie, ale ponoć warto. Ja pewnie się skuszę. ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Udanej wizyty
|
|
|
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do emolium to ja używałam dla synka do smarowania i świetnie nawilża skóre. Jest bardzo dobry i godny polecenia,ale faktycznie cene ma sporą jak ta małą tubke kremu .Musze pomyśleć jaki balsam dla córci kupić,oliwek nie cierpie i u małego nie używałam. A pampersy tylko z pampersa używałam. Później próbowałam happy i huggies,ale nie byłam zadowolona ani z pampers sleep and play. Najlepsze są pampers active baby i najdroższe:|. Ale jak spróbowałam później pieluszek filmy Dada z biedronki to musze powiedzieć,że też są dobre.
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-04-18 o 09:04 |
|
|
|
|
#1104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli rodziłaś pewnie bez znieczulenia? A w którym momencie ból stał się bardziej intensywny? Od początku skurcze są bolesne?Dziękuję ![]() ![]() Do doświadczonych mam: Jakie pieluszki możecie jeszcze polecić oprócz pampersów?
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2012-04-18 o 09:05 |
|
|
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z Twojego opisu wynika że miałaś całkiem przyjemny poród (jeśli można tak określić ) Szczęściara![]() Jeszcze takie głupie pytanko: skurcze odczuwa się jak bóle przedmiesiączkowe czy innego rodzaju?
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też usłyszałam od kilku osób, żeby jeszcze nic nie kupować... Głupota - gdyby coś się stało, to przecież można bez problemu sprzedać/zwrócić...
Ja na razie mam łóżeczko, materacyk i przewijak - wszystko z Ikei. Materac lateksowy - my sami śpimy na takim od 2 lat i nie ma porównania z tymi sprężynowymi - zupełnie inny komfort snu! http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00150184/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90115997/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70167218/ |
|
|
|
#1108 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, doczytałam tylko 2 ostanie stronki, więcej nie dam rady, więc nie jestem na bieżąco
.Zielona, co do łóżeczka turystycznego my mamy takie dla synka, korzysta z niego w ciągu dnia w czasie drzemki, w nocy śpi w drewnianym. Nasze łóżeczko turystyczne jest z firmy BABYONO, ma tylko 1 poziom dolny. Co do materaca sądzę, że te z was, które chciałyby mieć tylko łóżeczko turystyczne przydałby się materac taki jak do łóżeczka drewnianego. Bo w tym naszym na spodzie jest taki rozkładany materac, ale to taka decha z naciągniętą na nią cienką gąbką i obszyta materiałem, tak że jest bardzo twarda. My wyścieliliśmy spód kołdrą złożoną na pół, więc do spania 1-2 godzinki dziennie ujdzie, ale do spania w nocy na pewno to łóżeczko się nie nadaje, chyba że materaz kupisz, wtedy będzie służyć podobnie jak drewniane. Radziłabym tylko wybrać takie z kilkoma poziomami (o ile w ogóle są takie), bo ciężko sięgać po maluszka od razutak na sam dół. Do drewnianego mam materac dwustronny, kokos i kokos gryka, kiedy synek był niemowlakiem spał na stronie z kokosa, później zmieniliśmy na stronę gryka-kokos. Kreskę miałam gdzieś od połowy pierwszej ciąży i bardzo czarny pępek i jego okolice. Wyglądało to jak wielki czarny siniak. Teraz jeszcze się nie pojawiła. Lukrecja łatwo powiedzieć, wiadomo, że każda z nas będzie pędziła jak na skrzydłach jak tylko pokażą się pierwsze skurcze. Ja przed porodem sama sobie bobra ogoliłam , przytachałam ze strychu stare lustro łazienkowe, położyłam na podłodze i męczyłam się chyba z godzinę, ale dałam radę. Nie wiem jak to zrobiłam , bo już teraz mam problem żeby porządek tam zrobić, a co dopiero z takim wielkim brzuchem . A ja USG połówkowe mam 10 majaBaobabek, też tak zamierzam zrobić, kupić zapas pieluch na promocjach Elena, ja z kolei nie mogę jeść niz ze smażoną cebulą, niedobrze mi później i odbija mi się nią przez 2 dni. Za zapachem też nie przepadam, w ogóle smażone mi okropnie śmierdzi Maggie, no cóż, rozumiem cię, bo ja nieraz przez mojego dziada ryczałam ![]() Maggie, Colds, mi pomagało na przeziębienie Oscillococcinum, można to brać w ciąży Byłam niedawno w ciucholandzie i trafiłam super okazję. Było mnóstwo ubrań ciążowych, kupiłam sobie chyba z 10 bluzek na lato, spodnie białe lniane na elastycznym pasie, 2 marynarki na po ciąży, 2 sukienki letnie, jedną na ciążę, drugą na po, 2 sweterki cienkie i śliczne skórzane białe, mięciutkie buciki dla maleństwa. Za wszystko zapłaciłam 200 zł, ale ubrania są prawie nowe, niemal same firmówki. Później je sprzedam na allegro i jeszcze na nich zarobię pewnie Ja od początku ciąży mam bardzo dziwne, realistyczne sny, nieraz koszmary, nieraz erotyczne, ale najczęściej śni mi się moja pierwsza miłość, facet, którego kochałam kilkanaście lat |
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu wiedziałam że poboli, ale oddychanie bardzo dużo daje
|
|
#1110 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystkim tu zgromadzonym jak również sobie życzę takiego porodu![]() Cytat:
Też muszę się rozejrzeć za czymś.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.

ciuszki oczywiście śliczne
ja dziś oglądałam ubranka do chrztu i zakochałam się w chłopięcych garniakach 
za pomyślną wizytę.
Rany byłam na chwilę w kuchni w świeżutkiej bluzeczce i znów muszę się przebrać. Masakra.

bo malo na allegro jest do wyboru tzn.sa ale ja chce takie z plozami do bujania,organizerem i lampka z wibracjami

aaa i chusteczki nawilżane też kupowałam

.