|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
hejka,wczoraj któraś pytała o zastój w piersi ( przepraszam ale już nie wiem która) ,mi pomagała kompiel lub okład na pierś z porządnie ciepłej wody i laktator
Zycze wytrwałości w karmieniu
|
|
|
|
#4412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
Stokrotka za wizytę ![]() Właśnie wstałam i popijam kawke.Młody dzisiaj idzie do dentysty na 15 po przedszkolu. Zasnęłam od razu po ostatnim poście,obudziłam się o 2 w nocy i bolało dalej ale skoro spałam to na pewno nie poród.Skurczy nie miałam albo ich nie czułam tak jak z Filipem Także miejsce 4 komuś zostawiam,zresztą to najgorsze miejsce bo poza podium |
|
|
|
|
#4413 |
|
Raczkowanie
|
http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyn...j-mamy/7028931 coś dla fanów x-landerów i nie tylko
|
|
|
|
#4414 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja już po kubku kawy i właśnie wcinam naleśniki z nutellą Nie miałam nic innego do posmarowania ale zjadłam tylko dwa więc nie zgrzeszyłam aż tak bardzo Cytat:
Nigdy nie miałam do czynienia z cytomegalią także nie mam pojęcia jakie powikłania mogą się wiązać z tą chorobą ale trzymam mocno kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło. Dobrze, że masz zrobione to badanie więc w razie czego będzie można szybko zareagować bo wiadomo że istnieje ryzyko komplikacji. Co do szpitala to najlepiej zadzwoń i zapytaj co musisz mieć ze sobą przyjeżdżając rodzić bo nie znalazłaś informacji na stronie internetowej. Kiepsko z tym dojazdem. Daleko masz do tego szpitala? Dowiedz się na pogotowiu jak to wygląda, czy jak masz w karcie ciąży wpis o konieczności porodu na Kopernika to Cię tam zawiozą. Albo po dalszej rodzinie czy znajomych poszukaj kogoś dyspozycyjnego. Głowa do góry, będzie dobrze ![]() Cytat:
Co do pomarańczy to niestety wszystko pewnie zależy od partii jaka trafi na sklep. Podziwiam Was z tym szydełkowaniem, mi się nie chce to raz, a dwa po prostu nie mam na to czasu. Ale rzeczy robicie naprawdę piękne. U mnie identycznie. Zresztą sporo badań zostało rozszerzonych, dwa lata temu jak chodziłam w ciąży z Oliwką to połowy tych badań nie miałam zleconych a teraz chodzę do tego samego lekarza i ciągle jakieś dodatkowe prócz standardowej morfologii i moczu. Cytat:
![]() Cytat:
A to, że 4 miejsce najgorsze bo poza podium to akurat w tym przypadku nie ma znaczenia bo czy pierwsza czy ostatnia to i tak dostajemy najpiękniejszą nagrodę
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
||||
|
|
|
#4415 |
|
Zadomowienie
|
Bry
ania_85 straszne, że ta ciąża tak przebiega, że musisz leżeć, ale to tylko potwierdza, ile matka jest w stanie zrobić dla swojego maleństwa. Podziwiam, że dajesz radę! Już mało zostało, bobas wszystko Ci wynagrodzi. Tacca i jak tam, lepiej? Ewunia_1984 duży bobas
|
|
|
|
#4416 | |
|
Rozeznanie
|
Hej, hej!!
Piszcie więcej bo wczoraj jakoś cisza na wątku. Cytat:
![]() Pochwalę się że wczoraj zamówiłam wózek. Głowa cały czas boli....
|
|
#4417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Młode go babcia raczej odbierze i nie wiem czy ona da rade psychicznie z nim do dentysty
|
|
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę oglądać programów gdzie jest coś o żywności.
właśnie patrzę na WIEM CO JEM i jest o czekoladzie i mi się jej chce... obojętnie czy biała, mleczna czy gorzka... |
|
|
|
#4419 |
|
Wtajemniczenie
|
ladybird_1987 mam nadzieję że jak wózek dojdzie to się pochwalisz
Mnie czasami głowa boli od braku powietrza,siedząc cały dzień w domu tylko boli. |
|
|
|
#4420 |
|
Zadomowienie
|
Na tvn też o czekoladzie było przed chwilą :P
Mnie się wczoraj skończyły grześki w czekoladzie i byłam na głodzie, więc wszamałam zająca wielkanocnego z Lindt, ale pyccchhhaa był. Mam jeszcze na dzisiaj uszy ![]() Nasz sprzedawca od wózka dzwonił w zeszłym tygodniu, ze wózek będzie w połowie maja i czy czekamy...miał być na początku kwietnia, potem pod koniec kwietnia...jak tak dalej pójdzie to do czerwca go nie będzie. Tzn. są inne kolory, których nie chcemy. |
|
|
|
#4421 |
|
Wtajemniczenie
|
tak dla tych co pragna cc
![]()
|
#4422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witam też to oglądam masarka jak trzeba czytać etykiety na czekoladachjestem już po pobraniu krwi, mąż mnie zawiózl, bo po wczorajszych pawiach nie bylabym wstanie dotrzec< odwodnilam się bo 1 kg zgubilam >, masakra jechaliśmy godzinę calą, takie korkiteraz leci pani gadżet i gadżety dla dzieci, foteliki, podgrzewacze itp |
|
|
|
|
#4423 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam
Byłam wczoraj w Pepco i w sumie nic ciekawego jak dla mnie nie było, body przebrane, najmniejszych czyli takich jak ja chciałam nie było ciekawych ale kupiłam 2 za 4,99, jedną pieluszkę flanelową, bo sobie pomyślałam, że można nią dziecko okryć w wózku no i dla siebie majtki. Chciałam kupić jakiś fajny pajac ale nic godnego mej uwagi nie było potem mąż podjechał po mnie i pojechaliśmy do optyka, bo musiał wymienić okulary ( ma bardzo dużą wadę wzroku - stożek rogówki, jest po przeszczepie rogówki w jednym oku i szkła są niesamowicie drogie), na szczęście bank zwraca mu za to pieniądze i pani w salonie dorzuciła jeszcze dla mnie okulary przeciwsłoneczne z Polar Vision no i później pojechaliśmy do tesco po worek do odkurzacza ( odkurzacz ten kupiliśmy w tesco) i co się okazało ? - że nie ma takich worków i że bardzo ciężko jest je dostać ![]() wróciłam padnięta. Dziś mam wiele w planach ale czy je zrealizuję - nie wiem Trzecia tura ciuszków się pierze, mam znowu całą stertę poprzednią do prasowania, poza tym chciałam wyjść na miasto i chociaż kartkę urodzinową mamie wysłać ( ma ur. w nd) ale dziwnie bolą mnie mięśnie w udach albo to coś w kościach... nie wiem ![]() Cytat:
nie wierzę, że nigdy nie szydełkowałaś przyznaj się ![]() Cytat:
![]() dziękuję dziewczyny za rady i zrozumienie w kwestii teściowej Jak Wy to robicie? Powiedzcie jeszcze ile kosztują takie szydełka i włóczka ( wełna) czy to wszystko w pasmanterii można kupić? chodzi mi konkretnie o szydełka Cytat:
![]() A wiesz, że nawet się im nie przyglądałam, bo były same większe rozmiary a mnie interesował rozm 56. Cytat:
dobrze, że nie kupiłaś wcześniej ![]() Cytat:
![]() bardzo współczuję Ci tak długiego leżenia, najważniejsze, że z maluszkiem wszystko w porządku, już niedługo... Cytat:
Cytat:
chciałabym wiedzieć, czy urodzi się nam chłopczyk czy dziewczynka... a dzisiaj śniło mi się, że urodziłam dziewczynkę, była śliczna, a moja siostra urodziła chłopca i tak leżałyśmy obok siebie z dzieciaczkami i w ogóle nie pamiętałyśmy porodu, potem spojrzałam na córeczkę , ona uśmiechnęła się do mnie i miała wszystkie ząbki
|
|||||||
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, pora sie zbierac na zakupy. klej muszę dokupić do tapet
|
|
|
|
#4425 |
|
Rozeznanie
|
moze jestem dziwna ale jak dla mnie lajtowo to wygląda, oczywiście w porównaniu do sn.
ja licze na cc bo Mała była ułożona pośladkowo jakies 2 tyg temu jutro ide na wizyte to juz 35 tydzien i licze, że nic się nie zmieniło. panicznie boje się porodu sn i zdecydowanie rozumiem dziewczyny które sie decydują na cc bez wskazań. a dzisiaj znow sie musze doczołgać na uczelnie, w pon byłam, wczoraj byłam i jeszce pewnie jutro musze isc, juz jestem tym zmeczona.... tłuc sie w zapranym autobusie , czesto jezdzę autobusami i tylko raz mi się w ciągu całej ciąży zdarzyło, że mi kobieta miejsca ustąpiła...ale byłam wtedy mega roztrzęsiona i zdenerwowana i miałam łzy w oczach wiec sie zlitowała. Ja wiem że brzuch mam mały, płaszcyk odcinany pod biustem tak maskuje, że patrząc z przodu prawie go nie widać... dość dobrze się czuję, ale bardziej martwie się o dziecko, ze autobus zahamuje, ktoś mi poleci na brzuch i uszkodzi malucha. Albo że złapię jakiegoś syfa od tych wszystkich kaszlących, smarkających pasażerów... Edytowane przez olla83 Czas edycji: 2012-04-18 o 09:39 |
|
|
|
#4426 | |
|
Raczkowanie
|
Wyłączyłam jak ją przecieli - więcej nie dałam rady oglądnąć ...
Cytat:
świadome decydowanie się na operację to duża odwaga według mnie. Ale nie wykluczone że po próbie porodu siłami natury będę błagać o CC![]() Nigdy nie rodziłam więc nie wiem co mnie czeka - i póki co wolę żeby tak zostało. Przerażona jestem tylko tym że położna poinformowała nas na SR że jak nie ma miejsc to odsyłają i trzeba mieć inny szpital przemyślany.... Odpowiedziałam jej że jak postanowią mnie odesłać to będe rodzić im przed drzwiami bo nie mam zamiaru rodzić nigdzie indziej ![]() Trochę to dziwne ale może czegoś nie zrozumiałam ... mam nadzieję. A dostałam zestawy ćwiczeń ze Szkoły rodzenia - oddechowe itd... jakbyś ktoś chciał to mogę wrzucić na meila
|
|
|
|
|
#4427 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja nie miałam zleconego takiego badania i żyję w nieświadomości, ale skoro w ciąży i tak nie da się z tym nic zrobić... Trzymam kciuki za Was Cytat:
dla małej i za hemoglobinę Cytat:
gratuluję udanego zakupuno to rzeczywiście zapowiada się dłuuuga eskapada ja też mam czasem tak, że boli mnie głowa jak dłuższy czas nie wychodzę z domu Nie mogłam patrzeć jak rozcinają jej brzuch blee i wyłączyłam... andzya kociaki super słodkie a brzuszek to Ty masz malutki ale śliczny ![]() widzę, że jest sonda więc trzeba oddać głos
|
||||||
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki
daaawno nic nie pisałam ale to dlatego, że nie mam na bieżąco dostępu do internetu, czasami na telefonie Was podczytywałam, ale to nie to samo chciałam się pochwalić, ze ostatnio zakupiliśmy łóżeczko dla Córy tylko kwestia jeszcze dokupienia materacyka Trzeba M. odganiać od pudła żeby nie zaczął go składać- a już dwa podejścia robił ![]() oczywiście z wyprawką dalej w miejscu stoję, mam tylko kilka ubranek. Od maja nie ma przeproś zabieramy się za kompletowanie |
|
|
|
#4429 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() U mnie dzisiaj w dużo w planach, kończę pić herbatkę i zabieram się do roboty ![]() olla83, współczuję tych jazd autobusem... może zakłądaj bardziej obcisłe bluzki, rozpinaj płaszczyk...? Albo się upominaj? (chociaż ja sama też nie potrafię. Teoretycznie w końcu nikt nie ma obowiązku ustępować miejsca...) karozka, faktycznie nieciekawie z tą cytomegalią... miejmy nadzieję, że maluch się nie zarazi. ania_85, dobrze, że mały się dobrze rozwija. Może macica się jeszcze trochę rozciągnie. Dobrze, że była Twoja gin w szpitalu.Trzymaj się, już końcówka. |
|
|
|
#4430 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
ja dziś o dziwo wcześniej się wyspałam, a do północy szydełkowałam kocyk Ale robiłam tak jak kiedyś robiłam szalik, i nawet ładnie wygląda ten początek Wymyśliłam, że będzie różowo-biały w pasy. Tzn pasek różowy-pasek biały i na zmianę Ewunia_1984 aha, faktycznie mój też mierzył części ciała i komputer mu liczył na który tydzień wyglądają. U mnie akurat było wszystko na 32tc tylko jeden parametr , chyba obwód główki był na 31 i 2dni. clauudik masz dużo tych bakterii że bierzesz na to antybiotyk? Bo ja miałam 4tyg temu bardzo liczne bakterie a przepisał mi tylko Urinal 3x1. I teraz ich już nie mam. Za to mam pojedyncze szczawiany wapnia. Przeraziłam się, bo to miałam kiedy miałam problem z nerką, ale powiedział że pojedyncze mogą być, i że mam dużo pić, ale więcej pić w moim przypadku to się chyba nie da ![]() kism właśnie odnośnie Duomoxu. Niejedna moja koleżanka w ciąży brała właśnie ten antybiotyk. Lekarka powiedziała mi, że ten jeden mogę brać, a on mi z takim tekstem wyskakuje. Ja mu powiedziałam, że może lekarka bała się przepisać co innego kobiecie w ciąży. A on mówi że problem tkwi w tym że lekarze z sobą nie rozmawiają, i wystarczyło zadzwonić do jakiegoś ginekologa. A koleżanka w poniedziałek była też na wizycie, u innego gina i na bakterie w moczu dostała saszetkę antybiotyku do wypicia za którą zapłaciła 19zł!! I to jakiś jednorazowy antybiotyk. Nigdy o czymś takim nie słyszałam. 8ewus8 my też czekamy na wózek. W sumie czas realizacji już minął, ale nie przejmuję się, bo i tak chcemy go po porodzie odebrać, bo jest taka możliwość. Pandzia_2010 ten film o cc mnie przeraził. Oni normalnie rozrywają powłoki brzuszne begie13 u nas do Pepco warto iść nawet wtedy kiedy nie ma promocji. Jest tam taki kosz z bodziakami, za 3,99 i 4,99 i chyba co jakiś czas tam coś dokładają. U nas otwierają jutro Kik. Też jakieś ubranka są w ofercie. Ja też nie mam prześcieradła do wózka. Ale mam bawełniane do łóżeczka, może będą ok? A od mamy dostałam wczoraj śliczny różowy kocyk wiedziałam że mam nie kupować dużo rzeczy różowych bo jak mi ktoś coś kupi to będzie różowe, i będę miała dziecko a'la Hello Kitty Łóżeczko się maluje Biorę się za kocyk, ale jak rano troszkę zrobiłam, to mi palce zdrętwiały i do teraz jeden mam taki dziwny. ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Jak zakończyć kocyk?? Tzn, jak utnę już wełnę na końcu to co mam zrobić żeby się nie rozwinął? Zrobić supełek?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-04-18 o 09:53 |
|
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, 96 cm w obwodzie. Ale generalnie to na tym zdjęciu mam tunikę, która go jeszcze dodatkowo optycznie zmniejsza.Zaraz wrzucę zdjęcie golaska mi się zaczynają coraz częstsze bóle jak na okres i coraz bardziej bolesne. Dodatkowo promieniują one raz na jedno, raz na drugie biodro - strasznie nieprzyjemne. Jak Antoś się rusza mam wrażenie, że spojenie łonowe mi się rozchodzi - oznacza to wg lekarza, że Mały jest w kanale rodnym i trzeba czekać na skurcze. Uroczo - teraz jeszcze nie chciałabym urodzić - muszę się opiekować kicią przecież.
|
|
#4432 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
wrzuć wrzuć
|
||
|
|
|
#4433 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Normalnie na zakupy to już od 2 miesięcy nie chodze bo jak mam stać w tych kolejkach i jeszcze ze 3 razy oberwać wózkiem od jakiegoś marzyciela to nie daję rady. Robię listę i wysyłam TŻ. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Michalowa79 Czas edycji: 2012-04-18 o 10:03 |
||||
|
|
|
#4434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Już po śniadanku, owoce z jogurtem i prince polo ![]() Cytat:
jaki kolor??Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
|
|
|
#4435 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A to może być tak, że Ci narzucą w którym szpitalu masz rodzić?![]() Cytat:
, mi moja gin też powiedziała, że jak mam skurcze i drętwienia to jeść magnezu więcej i skurcze łydek minęły![]() Wiesz, pieczenie chleba, szydełkowanie... to mi się kojarzy jakbym się cofała do epoki naszych babć, więc nawet nie chcę myśleć co będzie później Robić, nie marudzić![]() Cytat:
Odkurzacz Tescowy czy jakiejś innej firmy? |
||||||
|
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wrzuciłam nasze zdjęcia z wczorajszego spaceru
|
|
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
Maya śliczne zdjęcia, brzuszek jak piłeczka
![]() Andzya brzuszek spory Niunia Twoje porównanie rewelacyjne brzuszek duży
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#4438 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4439 |
|
Raczkowanie
|
Śliczny masz ten brzuszek
Tak zgrabny ![]() Wrzucone: 1. Ćwiczenia Kegla 2. ćwiczenia oddechowe 3. Ćwiczenia na dolegliwości ciążowe 4. Usprawnienia w okresie połogu |
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz miałam problem z wyborem nowego tytyłu, ale w koncu sie zdecydowałam
![]() Biore sie za rozpoczecie dnia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

Zycze wytrwałości w karmieniu

:roza :

Także miejsce 4 komuś zostawiam,zresztą to najgorsze miejsce bo poza podium
Nie miałam nic innego do posmarowania ale zjadłam tylko dwa więc nie zgrzeszyłam aż tak bardzo
Nigdy nie miałam do czynienia z cytomegalią także nie mam pojęcia jakie powikłania mogą się wiązać z tą chorobą ale trzymam mocno kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło. Dobrze, że masz zrobione to badanie więc w razie czego będzie można szybko zareagować bo wiadomo że istnieje ryzyko komplikacji.
A to, że 4 miejsce najgorsze bo poza podium to akurat w tym przypadku nie ma znaczenia bo czy pierwsza czy ostatnia to i tak dostajemy najpiękniejszą nagrodę 

Jeszcze te ciuszki...normalnie się wzruszyłam, jak je zobaczyłam
, niestety nic mnie nie bierze jeszcze

Robić, nie marudzić