|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
w poznaniu 10tys,wiec u Ciebie nie najgorzej
Czy lekarz ktory bedzie Cie operowal jest po plastyce pochwy?warto sprawdzic... bo jedna znajoma zaplacila 10 kapci a zszyli ja tak,ze pozal sie boze, teraz ma kupe zamiast brzucha. a taki co jest po plastyce to szyje cycus glancus- jak artysta
|
|
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
_millena - ja mam nadzieję, że one będą mniejsze - bo noramlnie jak patrzę na cycki teraz to nie wiem czy płakać czy się śmiać, bo sięgają mi bez stanika do połowy brzucha chyba
|
|
|
|
#4383 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Jak wyłączyć to cholerne emolium?!
![]() Odebrałam wynik badania na paciorkowca i jest ujemny ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ooooo!!! no nie mów, że będziesz następna? Cytat:
Cytat:
![]() Ewunia super, że wszystko ok na wizycie ![]() Kotku i jutro Twoje zmartwienia znikną ![]() Takie piękności robicie na szydełku, a ja przy Was to jak beztalencie ![]()
|
|
#4384 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Na początku wieeelkie gratulacje dla rozpakowanych mamuś :roza :Podczytuje Was cały czas, ale nie chce psuć atmosfery moim wisielczym nastrojem. Dzisiaj byłam w klinice z wynikami badań i niestety moje złe przeczucia się potwierdziły ![]() Mam cytomegalie w czynnej postaci, niedawna infekcja, wskaźniki nie spadają pani doktor powiedziała, że jest źle i jest duże ryzyko, że dziecko się zarazi, ale zrobić nic z tym nie możemy pozostaje czekać czyli jedna wielka niewiadoma a co będzie okaże się po porodzie. Jak usłyszałam listę możliwych komplikacji to mało nie zjechałam z krzesła. Co do porodu to odebrano mi możliwość wyboru mam wpisane w kartę poród w klinice patologii ciąży na Kopernika i koniec ehhh a tak nie chciałam tam iść... Czy wie może któraś z Was czy trzeba mieć tam ze sobą ubrania itd dla dziecka, a jeśli tak to jakie? Bo nie mogę nigdzie znaleźć takiej informacji A najbardziej martwi mnie to, że większość czasu jestem w domu sama i nie ma nikogo kto mógłby w jednej chwili rzucić wszystko i zawieźć mnie do Krakowa, nie wiem jak ja tam mam niby dojechać
|
|
|
|
#4385 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mąż mnie zabrał na pyszny obiadek, a potem na lody
![]() Przed chwilą wróciliśmy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bardzo ładny komplecik ![]() Cytat:
Też tak myślę, że jak w związku jest teraz dobrze to po porodzie nic nie powinno się zepsuć. Ja takich obaw nie mam, myślę że po pojawieniu się dziecka będzie jeszcze lepiej bo będziemy już taką 100% rodziną. Od dawna twierdziłam że do pełni szczęścia tylko nam dziecka brakuje Cytat:
jaka duża ![]() Mój gin krążków nie zakłada (jest im przeciwny) zakłada szew na szyjkę w razie potrzeby Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-04-17 o 22:05 |
||||||
|
|
|
#4386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pozostaje wierzyć, że będzie wszystko dobrze kompletnie nie wiem z czym się wiąże ta choroba. że też takie dziadostwo się musi przyplątać trzymam kciuki, żeby było wszystko ok. bądź dzielna i nie zamartwiaj się. miałaś jakieś objawy tej choroby? Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-17 o 21:54 |
|
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby nie było żadnych powikłań u dziecka i żeby skończyło się tylko na niepotrzebnym strachu.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#4388 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam od ginekologa.
Mała waży 1900g, a waga przy porodzie będzie ok. 3500g. No przynajmniej on tak sądzi. Pytałam go o ten antybiotyk który biorę na zapalenie oskrzeli. Powiedział że Duomox, to jest dupa a nie antybiotyk, i że on mi i tak nie pomoże, więc mam go odstawić. A tak poza tym antybiotyk bierze się 7dni !!! a ona mi przepisała na 20 Aha. Hemoglobinka 12,4 Właśnie wypiłam 0,5l soku wyciśniętego z 5 pomarańczy. Kupiłam pomarańcze i skórki te w środku okazały się tak twarde, że nie ma szans żeby je pogryźć. A ostatnio Wam polecałam pomarańcze z biedronki prawda? Te też stamtąd były asiula_n to innym razem mnie zaprosisz na tego kurczaczka ![]() Gaabbi wiem że zło, i dlatego ją wylałam. Dzięki za link do filmiku o kwiatuszku Nie żartuj że ten kwiatek to Twoja pierwsza rzecz zrobiona na szydełku? Jest śliczny Ja kupiłam dziś szydełko i dwa motki wełny. Blado różową i białą. Nie mieli wyboru w kolorach _millena śliczne te literki które pokazałaś, ale drogo wyjdzie całe imię. Dzięki za linka do filmiku o paputkach rinco dzięki za filmiki o czapeczce i paputkach ![]() onething chlebek okazał się rewelacją i wciągnął nas to i szydełkowanie wejdzie nam w krew Ciekawe co będzie kolejne ![]() Ewunia_1984 nie rozumiem czemu napisałaś że jak na 41tc ma długie nóżki skoro jesteś w 36tc?? moniczka1302 myślisz że ja umiem szydełkować?? Też nie umiem, ale spróbuje. Za dwa motki wełny plus szydełko dałam 17zł, więc nie majątek.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
hemoglobina super
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi przykro, mam nadzieję że w momencie kiedy będziesz rodzić, będzie ktoś w zasięgu ręki... a może po prostu wtedy zadzwoń po karetkę? |
|
|
|
|
#4391 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem że to marne pocieszenie ale wiele kobiet w ogóle nie ma wykonywanego tego badania. I żyją w błogiej nieświadomości (np. ja). Tak sobie myślę, że jakaś część kobiet to łapie a wszystko jest ok i nikt nawet nie pomyśli że czymś się mogło w trakcie ciąży zarazić. Także głowa do góry. Trzymam kciuki za Twoje maleństwo.
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka i co bóle przeszły czy rodzisz już??
|
|
|
#4393 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#4394 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie wyczytałam, że cytomegalia dotyczy 80% społeczeństwa
Tylko nie u każdego człowieka się uaktywnia. Kobiety w ciąży są bardzo narażone właśnie na jej aktywność w tym okresie. Nie daje praktycznie żadnych objawów. A jeśli daje, to są to objawy takie jak przy przeziębieniu (ból głowy, kaszel, ból gardła itp.) i dlatego często się je lekceważy ![]() Może warto sobie zrobić to badanie prywatnie, jak myślicie? karozka, a Ty dlaczego zrobiłaś to badanie? |
|
|
|
#4395 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sądziłam, że druga ciąża mnie niczym nie zaskoczy a jednak U mnie to wyszło w wynikach, lekarz zalecił badanie profilaktycznie no i bach... Objawów żadnych nie miałam, ponoć daje objawy podobne do przeziębienia. Niestety nie da się temu zapobiegać, ponieważ jak to powiedziała mi lekarka trzeba by było się całkowicie od ludzi odizolować a do zarażenia wystarczy kichnięcie. Jednak kobiety, które przeszły zakażenie przed ciążą są bezpieczne, najgorzej złapać to dziadostwo po raz pierwszy w ciąży i mi się niestety to zdarzyło Cytat:
Trzymam kciuki żebyście wszystkie zdrowo doczekały rozwiązań i zdrowych maluszków Gratuluję udanych wizyt ![]() Ja jutro jeszcze idę do mojego gina może mi chociaż powie jak duży jest Leoś |
||
|
|
|
#4396 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i mówił, że są baaardzo długie. UsG liczy jakoś na który tydzień dziecko wygląda.Zadzwoniłam do lekarza czy te plamienia są normalne i powiedział, że przez ten krążek mam tam mega stan zapalny i będzie mi tak ciekło przez tydzień. Próbowałam podmyć się od środka ta Tantum Rose, ale mi nie wyszło. Boje sie to głęboko wsadzić do pochwy i poza tym to bolało Może jutro wyjdzie.
|
||
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4398 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4399 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, błagam, zabierzcie mi te szydełka!!!
Zaczęłam robić trampki ![]() A miał być tylko kocyk - chyba w końcu go nie zrobię, bo mnie coś za bardzo obuwnictwo wciągnęło ![]() Doris pytałaś chyba o materiały - ja robię z włóczek akrylowych (bez wełny), a szydełka mam różne: 3,5, 4, 4,5 i 5 (to są rozmiary). Te misiowe rzeczy robiłam na szydełku 4,5. Ogólnie to nie jest to trudne -zachęcam!!! - wystarczy załapać, a potem już jakoś leci i nawet można samemu coś pokombinować Na tych angielskich filmikach jest wszystko dokładnie pokazane jak robić, ile oczek itd., więc naprawdę prościzna. Ja szydełkuję od soboty dopiero ![]() Michalowa przepis na czapeczkę linkowałam w poście przed zdjęciami
|
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko nie wiem po co zlecają w ciąży skoro i tak nic nie mogą zrobić
|
|
|
#4401 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla Małego. Ja Cię na prawdę podziwiam za to leżenie, Twoją cierpliwość i humor, który mimo wszystko Ci dopisuje. Jesteś bardzo silna Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
będziemy trzymać kciuki za maleństwo, oby przy porodzie nie było żadnych komplikacji Cytat:
a też bym chciała żeby mniej niż 4 ważył przy porodzie. Ja duomox biorę na bakterie w moczu, co 8 godzin przez tydzień.
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
ja tyylko na chwilę.
niedawno skończyliśmy tapetować na dzisiaj. wybraliśmy sobie tapetę gdzie trzeba dopasowywać wzór mąż się nawkurzał i to ładnie. tapety powinno nam przez to na styk starczyć. a w sklepie więcej nie ma. wykupiliśmy wszystkie. wrrr.. mąż się myje i idziemy spać. do jutra ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- za chwilę koniec wątku. chyba trzeba by wybrać nowy tytuł |
|
|
|
#4403 | ||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Heeej! Faktycznie dziś spokojniejszy dzionek na wątku
![]() Ja miałam taki senny dziś znowu dzień, że masakra, trzeci z kolei... Ale wczoraj i przedwczoraj nie pospałam, natomiast dziś tak, do 9:30 i zdziwiłam się, że mnie ta senność tak męczyła. W końcu dałam za wygraną, ok. 16 poszłam spać i pospałam 3h ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też bym się bała! Normalne pranie w proszku dziecięcym i prasowanie, nic więcej tej pościeli nie potrzeba ![]() Cytat:
![]() Ale jak Cię to 3 dni boli, to chyba raczej to faktycznie co innego... Cytat:
![]() Cytat:
Ja nawet nie patrzę na te linki, co zamieszczacie, bo nie mogłabym się powstrzymać od zrobienia czegoś (już w podstawówce lubiłam robienie na drutach i wyszywanie...), mam nadzieję, że szydełko też bym szybko załapała. Ale na razie mam co robić. Jutro teściowa i szwagierka przychodzą jeszcze raz na cały dzionek mi pomagać, więc jak będę mieć wszystko na ostatni guzik zapięte i będę mogła się lenić, to wtedy się za to pewnie wezmę. Cytat:
A jednak z tymi humorkami nie najlepiej u Ciebie ostatnio... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||||||
|
|
|
#4404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzeba było wcześniej temat zacząć to moze w ten sposób całą wyprawkę byśmy załatwiły![]() Sąsiedzi na górze mają impreze...znowu będą śpiewy
|
|
|
|
|
#4405 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do zastoju to praktyki nie mam, ale znam takie rady jak piszesz właśnie - zimne okłady z kapusty, delikatny masaż w czasie karmienia i jeszcze karmić częściej z chorej piersi, np. 2 razy zaczynać z chorej, 1 raz ze zdrowej. Jak nie będzie poprawy, to jednak lepiej iśc do lekarza i wziąć antybiotyk. Powinien dobrać taki, żebyś mogła dalej karmić. Powodzenia! ![]() Cytat:
Ja najpierw kupiłam Tardyferon Fol (taki mi się wydawało, że gin mówiła) i miałam po nim leciutkie zaparcia, ale w ulotce piszą, że równie dobrze mogą być biegunki. A na następnej wizycie okazało się, że to miał być Biofer Folic i teraz to biorę i nic zupełnie mi nie dolega ![]() tahito, nie musisz swojego podawać Wyślij priv do _agaty, ona dla porządku wysyła hasło, jest info i link na pierwszej stronie. Chwilę Cię z nami nie było, ale nie widzę problemu, żebyś dostała.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tzn. do karty ciąży masz wpisane o tym porodzie w Krakowie? W takiej sytuacji tak na chłopski rozum to karetka powinna Cię tam zawieźć... A może dowiedzieć się po prostu na pogotowiu, jak to wygląda ![]() Do szpitala też sobie po prostu zadzwoń i zapytaj, co trzeba brać, jeśli np. na stronie nie mają żadnego info. A nie masz nikogo znajomego czy nawet z dalszej rodziny, kto ma takie warunki i mógłby się zdeklarować, że Ci pomoże z tym dojazdem do Krakowa, jak nikogo z domowników nie będzie? A mówiłaś na tej wizycie, że możesz mieć problem z dojazdem i co wtedy? Cytat:
Duomox to jeden z grupy bezpiecznych w ciąży antybiotyków. Niejedna z nas go tu brała Gratki za dobre wieści! |
||||||||
|
|
|
#4406 |
|
Wtajemniczenie
|
dobranoc
|
|
|
|
#4407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może chociażby po to, że wtedy lepiej rodzić w szpitalu o wyższej specjalizacji, zwłaszcza jeśli wychodzi tak ewidentnie szczyt zakażenia na okres ciąży... Tak, wczoraj właśnie o tym pisałam, że czekam do dziś na propozycje tytułów. Zaraz zakładam! |
|
|
|
|
#4408 |
|
Zadomowienie
|
clauudik-nie ale dowiedziałąm się że tyle kosztuje,u nas w szpitalu i jacy biorą kase za to,na początku chciałam ale mąż stanowczo powiedział że nie tylko w razie konieczności bo sie boi,że to powazny zabieg.urodze naturalnie dam rade jak dotre do roztoki to znieczulonko i po placzu co mam być to bedzie,wazne żeby liwka była zdrowa
![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- kism-ogólnie sie boje tego dnia kiedy mnie wezmie i dlatego odwlekam,a maz mnie namawia mówi ze poki pracuje blisko to mozna sie pokochac wtedy szybciej urodze
|
#4409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cóż, tak czy tak przejść to musisz |
|
|
|
|
#4410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- kurcze ogladam te filmiki o szydełkowaniu i dla mnie to czarna magia ja to chyba jakis tuman jestem,a takie sliczne rzeczy na dziewczynki mozna zrobić
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

Czy lekarz ktory bedzie Cie operowal jest po plastyce pochwy?warto sprawdzic... bo jedna znajoma zaplacila 10 kapci a zszyli ja tak,ze pozal sie boze, teraz ma kupe zamiast brzucha. a taki co jest po plastyce to szyje cycus glancus- jak artysta

Wzięłam prysznic ale nie przeszło i mnie pogoniło na kibel

jaka duża 

będziemy trzymać kciuki za maleństwo, oby przy porodzie nie było żadnych komplikacji
porazka wam powiem, brzuch duzy i czuje, ze malemu to sie nie podoba, gniecie go wtedy
Jeszcze te ciuszki...normalnie się wzruszyłam, jak je zobaczyłam