|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
moja nie je mleka w nocy tylko picie
|
#4172 |
|
Zadomowienie
|
domi - ja dodaję 2 miareczki kaszki do mleczka - wtedy podaje tylko z butlli canpolu bo z nich fajnie przelatuje
wczesniej dawałam taką gotową kaszkę na dobranoc z hippa ze słoiczka, ale dużo było z tym zachodu przed spaniem.... wolę wsypac w butlę
|
|
#4173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mi połozna mówiła zepo 24 h mleko powinno byc "czyste" wyj. nabiał a sztuczne mleko tylko 1h jest "nadające się" a z cycocha podobnież 2h w temp. pok.- ale spotkałam sie że dziewczyny dłuzej 3maja ok 3-6h byłam wczoraj u pediatry, młody nie zabardzo przybiera waży 6649 a mierzy 66 cm--> nie kazała dokarmiac, tylko na kontrole za m-c... pow. ze trafił mi sie smukły wysoki chłopak ![]() do neurologa mamy pojsc bo sie spinał podczas badania nie kazała rozszerzac diety, tylko dopiero po 6 m-cu... a kaszke ryzoowa podac miedzy 5-6 m-cu.ż. jako expozycje na gluten... kawka ![]() dzisiaj szczepienie
|
|
|
|
|
#4174 |
|
Rozeznanie
|
hej
my od 6;30 na nogach... na noc daje kaszke w butli na 180ml wody/6 miarek mm daje 3 lyzki stolowe kaszki (na opakowaniu 4-5 stollowych) jemy z butli lovi smoczek 3+ a to opakowanie lovi super nie jest ale cos tam trzyma
|
#4175 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ryż to nie gluten
![]() Ja wczoraj dałam mm na noc i gucio, spał do ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() przyszły butle TT, jakieś denerwujące, dziurka malutka i nie chce lecieć
|
|
|
#4176 |
|
Raczkowanie
|
No to ja karmie mieszanką w takich samych proporcjach w sumie przez cały dzień - na noc też - tylko nie zjada tak dużo naraz. Ja robie ze 120ml wody. Na noc chciłam spróbować trochę bardziej zagęścić, i zobaczyć, czy będzie lepiej spała. Bo teraz czasami się budzi w nocy z głodu. A samego mleka - bez kaszki - nie chce już jeść.
|
#4177 |
|
Wtajemniczenie
|
elf a przypadkiem nie masz malego smoczka?zawsze w zestawie jest smoczek 0+ a nastepny trzeba dokupic.
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- glam czekam w klubie na opowiadanie. u Nas nocka jak zwykle teraz drzemka,potem marchewka i jablko.z hippa cos jej nie smakuje jablko zobacze czy gerber bedzie ok.
|
#4178 |
|
Raczkowanie
|
elf27 ja butelkami TT podaje taka mieszankę o jakiej pisałam - ale smoczkiem +6m. Mam jeszcze typowo do kaszek, ale ma za dużą dziure i mała sobie jeszcze nie radzi. W zestawie z butelką na pewno jest smoczek +0, więc ma za małą dziurę.
|
#4179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mam zrypany humor
.Kolejny dzien niejedzenia malej,ani cycek,ani kaszka,ani owoce .O 8:30 pociagnela cycka,ale strasznie malo!!Potem TZ jeszcze doprawil-wszedzie ciuchy,w lazience nic nie odstawione na miejsce,zuzyte patyczki leza pod lustrem,bo przeciez kosz stoi taaaak dalekoo,a podejscie do niego i nacisniecie noga na "pedal",to jak wspinaczka na Mount Everest!!Mala jest spiaca,ale oczywiscie nie spi i strasznie marudzi!!Teraz bawi sie opakowaniem od herbatnikow... Cytat:
Waga piorkowa,jak u nas.I wzrost tez taki sam.Po prostu nasze dzieci naleza do szczuplakow |
|
|
|
|
#4180 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/tommee-tippee-bute...216420422.html
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2012-04-18 o 09:25 |
||
|
|
|
#4181 |
|
Wtajemniczenie
|
dominej a przygototwywalas mala jakos do powrotu do pracy np wychodzilas na dluzej czy samo wyszlo?
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- smoczek 0+ tak jak myslalam za maly ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- maly bedzie sie denerwowal bo juz duzy chlopak z niego a mala dziurka tym bardziej jak zagestnik dochodzi.koniecznie zmien smoka.
|
#4182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana na opakowaniu jest 0+ tak więc smoczki też te najmniejsze... możesz albo dokupić smoczki 3+ lub 6+ albo polecam igiełką powiększyć dziure
|
|
|
|
|
#4183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4184 |
|
Rozeznanie
|
Cześc dziewczyny,
Widzę, że smoczki na tapecie ![]() Jakim smoczkiem karmić dziecko ale swoim mlekiem?? Kurcze juz wypróbowałam chyba wszystkie butelki świata, a nie pomyślałam, zeby może dokupić inny smoczek Muszę małą nauczyć pić z butelki bo będzie dramat latem. Już zaczyna się robić ciepło a jakoś trzeba ją dopajać. Narazie czasem wypije wodę ale z takiego kubeczka z medeli, z takiego jakim dokarmiają maleństwa w szpitalu. I muszę się pochwalić moje dziecko dziś spało od 21 do 3:30 ciągiem. Fakt, że o 4 po jedzonku zrobiła już sobie dzień ale i tak czuję się super, że nie spałam zrywami
Edytowane przez kkkasikkk Czas edycji: 2012-04-18 o 09:29 |
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
witam
my znowu co 2 godziny w nocy sie budzimy mleko mm dostaje ze smoczka 1 aventu-nie zamierzam jej zwiekać żeby wkąłdała jednak w to jakiś wysiłek coś jeszcze miałam napisać,ale nie pamiętam.jestem wkurzona-powód opisałamw klubie.teraz mam wyrzuty
|
#4186 |
|
Raczkowanie
|
fatal21 W sumie to jakoś specjalnie jej nie przygotowywałam do tego, że mnie nie będzie. Wychodziłam na 2-3 godziny, ale wtedy zawsze była marudna, więc bałam się, że jak pójdę do pracy na 8 godzin to będzie klops. Ale nawet nie jest źle. Zostaje z moja mamą, albo z TŻ-em. On pracuje na zmiany, więc nie ma nas oboje tylko jak pracuje na rano a jak na 14-sta albo na noc - to jak ja jestem w pracy, to Miłka jest z tatusiem
Tak więc póki co jest ok.
|
#4187 |
|
Zadomowienie
|
senkju laski, alem tłumok
![]() DYGOTKA Twoja Pepti dostaje czy Nutrę? Byłaś u lekarza?
|
|
#4188 |
|
Raczkowanie
|
Witamy,
Dzisiaj jedziemy na szczepienia Wczoraj wieczorem Franula dał już pokaz wrzasku, myślałam ze wyjdę z siebie. Do końca nie wiem, czy bardziej bolała go dziąsła, czy brzuch. Pomogła najpierw suszarka, pózniej kostki lodu. I noszenie. Dobrze ze siostra u mnie była, bo tż w pracy. Przez to kąpanie było prawie godz. Pózniej, kaszy nie zjadł. Przez to był strasznie głodny po kąpieli, na szczęście już nie marudził. Po tym byłam tak wymęczona, że ledwo obejrzałem Przepis na życie. Dopiero pózniej odzyskałam trochę energii. Także respekt dla mam, które przeżywają to na codzień |
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Dominej, moja też płacze przez sen, taki mi wtedy jej szkoda
co jej się może takiego złego śnić i dlaczego?![]() Glam, moja Pati też ma takie hasła jak się bawi, ale najśmieszniej to odmienia np. sprzed chwili: Mówię do niej: "Pati myj się". A ona: "Nie lubię myjenia" Aniolina, ja dzisiaj spróbuje wepchnąć w nią więcej słoiczka, bo ona po chwili jest głodna, jak zje tylko 3 łyżeczki ![]() Wogóle moja od paru dni tak super ciągnie pierś!! Załapało dziecko po 5 miesiącach jak się je |
|
|
|
#4190 |
|
Zadomowienie
|
TUSZKA nasz alergik więc takie jazdy mieliśmy non stop przez jakiś czas jak nie wiedziałam, ze go uczulam tym co jem
![]() w czym grzejecie słoiczki? kurde podałam w nocy małemu za zimne mleko, oby się nie zaziębił
|
|
#4191 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
najszcześliwszy dzień w życiu: jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży, byłam wtedy w pracy, buzia sama mi się śmiała, a tż napisał sms'a że z takich rzeczy się nie żartuje. dowiedziałam się od siostry, bo pobrała mi krew do badania tsh, kazałam zrobić hcg bo 6ty dzień spóźniała mi się @. i zadzwoniła z życzeniami. szok, bo miałam nie mieć dzieci, PCO i inne, a udało nam się praktycznie odrazu później się okazało, że chyba w okolicy 8 tyg serduszko jeszcze nie bije...lekarz kazał poczekać ponad 2 tyg.najwyżej natura sama by zrobiła swoje...poszłam na ścięcie, a tu proszę, jest serduszko no ślub - porażka, miesiąc wcześniej zmarł mi ojciec, więc to była bardziej stypa niż wesele narodziny - jako tako, poród byl dla mnie beznadziejnie bolesny, więc zaliczyłabym do najgorszych dni w moim życiu. nigdy nie doznałam takiego upokorzenia i bólu... |
|
|
|
#4192 |
|
Zadomowienie
|
u mnie podobnie choć miałam cc - najgorsze wspomnienie, w ogóle wolę to wymazać z pamięci, tylko moment jak pokazali mi małego cuuuuuuudny
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Elf nan pro ha.nie bylismy u lekarza,nie jest łatwo teraz z tym;/
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
jaka temperatura jes ok?
|
|
#4194 |
|
Zadomowienie
|
Hej
U nas jak zwykle nocka, tzn usnał mi mój smok o22 i spał do 8, ale ile razy karmiłam to nie wiem .Mam jakieś porządki porobić, takie tam. Wczoraj wieczorem mnie natchneło i ulepiłam pierogi z samym białym serem na słodko, pycha, to i obiad z głowy na dziś Nie idę na spacer, za zimno mi .Moje najpiękniejsze dni, hm, na slubie za duzo stresu, pierwszy poród trauma, chyba drugi poród to ten cudny wyczekany dzień, ale z obydwu synów cieszyłam się tak samo .
|
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
U Nas nocka - porażka Pobódki od 24 co 1-1.5h. O 6 już wstał wyspany.... ach te zęby ![]() Robię bułę i piję kawcie, zapraszam
|
|
|
|
#4196 |
|
Zadomowienie
|
Przyszła spacerówka http://allegro.pl/bertoni-star-space...266707625.html jest super ładniejsza niż na zdjęciach
Moja samego mleka też już nie chce
|
#4197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na dodatek okazalo sie ze to Passat B6... widac jak sie znam jezdzi sie fajnie ale wkurza mnie, ze jest taki wielki. Clio bylo fajniejsze (tato nie czytaj tegozdrowka zycze biedny komp[*] ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() w wiekszosci filmow tez tak jest, ze jezeli facet ma wybrac zycie partnerki albo dziecka to wybiera partnerki. Ale to pewnie dlatego, ze dziecka "nie zna" jeszcze, nie kocha go tak jak kobieta noszaca je w brzuchu. |
||
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Mój najpiękniejszy moment?
Narodziny drugiego dziecka Szybki poród, bezbolesny i taka ulga bez brzucha!!! nie zabrali mi dziecka, tylko leżałam z nią przez 2 godziny - nikt mi jej nie zabierał na żadne ważenie, mierzenie, kąpanie.
|
|
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4200 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tempkę sprawdzam na ręce, choć mam te butle TT z paskiem co pokazuje na niebiesko 37 stopni w ogóle młody od 1 chwili ubóstwia butelkę ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

kawka 

tak więc smoczki też te najmniejsze... możesz albo dokupić smoczki 3+ lub 6+ albo polecam igiełką powiększyć dziure
co jej się może takiego złego śnić i dlaczego?
.