|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() heheno szczatkowe mu zostaly, jak sie urodzil to byl caly czarny! Teraz mu zostal irokez |
||
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
A mi od wczoraj nie może wyjść z głowy przypadek, gdzie na śmietniku znaleziono zwłoki noworodka
|
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za szczepienie |
|
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Elf-ja nie twierdze,ze mała ma skaze-osobiscie wole sie trzymac wersji,ze to wina mleka bi tera jest lepiej.w przyszlym tyg idziemy do lekarza
a ja nabialu niby nie jem a waga jak stała tak stoi
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Goldi
za jazdy ![]() Dasz rade. Ja przeszłam z ibizki na okularnika, uwielbiam duuuuuze auta Teraz jezdze tez kombi ale audi i tez jest super. A tak w ogóle najlepiej mi sie jeździ busem i nie trzeba wózka składać
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4207 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja daje zwykly canpolu albo avent trojprzeplywowy na 2. Cytat:
W ogole jak sciagalam to mialam non stop mega duzo mleka- sciagalam tyle ile ona jadla w tym czasie i nie wiem czy ona jadla z butelki mniej czy to laktator mnie tak pobudza. wspolczuje szczepienia Cytat:
normalnie mamy 22-23 stopnie ale wczoraj chyba chlodniej od okna bylo. Cytat:
Cytat:
smiechowe teksty ja wszytsko podaje w temp pokojowej, sloiczkow nie podgrzewam w ogole, mleko moje jak na wieczor wyciagam z lodowki podgrzewam w kapieli wodnej do temp pokojowej. jak dostaje mm to wody nie podgrzewam w ogole, leje zywca z butelki. Od poczatku tak dostaje i chyba nie przepada za cieplym. |
|||||
|
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, ze nie masz tak na co dzien powodzenia na szczepieniu
|
|
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad.2. Ja podaję wszystko podgrzane, owoce też. Nie zje zimnego i ulewa mocno po zimnym
|
|
|
|
|
#4210 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ludzie nie maja serca... zaraz bede ryczec znowu.---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
ja nie czuje sie pewnie w duzym aucie, mam wrazenie ze dupa o cos zahacze a przodem wyjade za bardzo ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() mleko az wskaznik w TT jest lekko fioletowy, mlody woli cieplutkie. I sloiczki tez na cieplo. |
|||
|
|
|
#4211 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Dawno nie zaglądałam, ale od razu muszę się pożalić. Wczoraj co ja się strachu najadłam. Jak zawsze po kąpieli małego do cyca, coś tam mnie mały pomlaskał i myślałam, ze już zasnął, a on zaczął wymiotować tak maksymalnie. Cały Piter, pół łóżka i ja byliśmy obrzygani, ale to nic w porównaniu do tego jak go zobaczyłam, ze i powietrza nie mógł złapać. Umyłam, tż go przebierał, potem jakoś ululałam i jak poszłam do salonu to rozryczałam się jak dziecko nikaa nasz też mało przybiera, ale to ze względu na alergię pokarmową, teraz jestem na diecie eliminacyjnej, zero nabiału (mleko twaróg masło nawet jajka) i zobaczymy jak mały po tym, szkoda tylko ze tak późno to wyszło, bo po odstawieniu mleka niby wszystko się unormowało (krostki zniknęły, luźne kupki też) a okazało się ze małego dalej coś podrażnia. Wyszło dopiero teraz jak mały zbyt długo męczył sie z zatwardzeniami
|
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
z dobrych wiesci moja kumpela wczoraj urodzila!!!
A Tz wczoraj do mnie z tekstem: B. na pewno dzis rodzi, czuje to. na co ja: noł łej, pewnie gra w simsy a dzis patrze juz na FB sie oglosila z synkiem
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
na opakowaniu mm jest napisane by mieszac z woda o temp zblizonej do 37 stopni,dlatego pytam.
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Mol_aa-współczuje a jak wyglada jak taki maluch ma zatwardzenie? w razie co to benecol smakuje jak masło a nie w składzie mleka
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
Goldi, też tak miałam, ale stwierdziłam, jak tir się mieści to ja na pewno. Nie panikuję tylko jadę na przód brrrrryyyymm
![]() Seonko, ja taki wiadomości czytać nawet nie chce. Nie mam nerwow na takie wieści ![]() Elf, no chociaż masz już 3 za sobą, a u nas dalej nic. Tylko napady nerwów ![]() Nie mam pojęcia kiedy się wyrżnie ![]() Świetny avatar
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-04-18 o 11:01 |
|
|
|
#4215 |
|
Raczkowanie
|
U nas też nocki kiepskie. Mały jak tylko znajduje się w łóżeczku, to zaczyna się krecić i wiercić, a szczególnie nogami na boki, niekiedy nawet przez sen tak robi, a wystarczy, ze wezme go do lozka i spokojnie spi.
Dziewczyny, które karmicie mieszanie, dostałyscie juz miesiaczkę? |
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Goldika my mielismy B5,zadowoleni bardzo
.Malo palil (w przeciwienstwie do obecnej Toyoty),w ogole sie nie psul.TZ chorowal na passata CC,ale ze wyszla nowa Mazda,to oczywiscie mnie meczy,zeby ja kupic.AH ci faceci...Mialam sprzatac i obiad robic,ale moje drogie wirtualne kolezanki tak sie w klubie rozpisaly,ze nie mam czasu ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Nie ![]() Cytat:
,a w duzym ani jednej ryski nie zrobilam (za co TZ by mnie chyba na noc na balkonie zamknal!!)
|
|
|
|
|
#4218 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kciuki za gerbera ![]() Cytat:
ano właśnie waga piórkowa ![]() Cytat:
my tez dziś szczepienie- 3mamy kciukasy ![]() Cytat:
thx ![]() tak, tlyko na cycku tak jak pisałam wolałąbym aby te 7kg przekroczył jednak... chyba zacznę latać za nim z cyckiem(tak apropos tego latania z łyżeczka za dzieckiem o którym pisałyśmy pae dni temu- wczoraj? ) ![]() i 3mam kciukasy za jazdę nową bryką- ja też nie lubię fużych aut bo mam takie odczucia jak ty ![]() my po drzemce już ![]() Cytat:
kaszkę mannę np. )))))))))nabiał podobnież wpokarmie moze byc i do 2 tygodni- flastego pewnie ta wysypka Cytat:
oby przybrały na wadze te nasze dzieicątka musze leciećććććććććććććććć Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-04-18 o 10:50 |
||||||
|
|
|
#4219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Przed chwila byla tesciowa i mnie pocieszyla,ze jej syncio (czytaj moj malzonek) do roku nie chcial w ogole jesc !!Mam nadzieje,ze mala nie wrodzila sie w tatusia .Caly czas wypatruje tych zebow,bylabym spokojniejsza,ze ta goraczka,brak apetytu,ciagle spanie sa spowodowane tym,a nie czyms innym. |
|
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Litosci kobity nie macie co w domach robic ze ciagle na tym wizazu siedzicie
Ja zdolalam doczytac wasze love stories Ggoraa musze powiedziec ze romeo i julia to przy was tania bajeczka nie mowiac juz o tym o ile wam sie lepiej mimo trudnosci ulozylo bo oni w ciemnym grobie zlegli a wy macie swietne dzieciaki i fajna rodzine Musze zadzwonic i imowic sie z szefowa w sprawie powrotu do pracy- wezma mnie czy nie. I sie troche stresuje ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Fatal wrzuce opowiadanie po poludniu
|
#4221 | |
|
Rozeznanie
|
hm musze sprobowac, bo ja uwielbiam smak masla.
Cytat:
![]() Czyli z tym podgrzewaniam to chyba zalezy od preferencji dziecka, ja np lubie wszytsko cieple i gorace- herbate, jedzenia, a tz nie lubi cieplego, woli jak wystygnie. Wiec Mala chyba po nim poszla. Ale jak bede dawac obiadki to chyba bede podgrzewac, zeby sie jednak nauczyla ejsc cieply obiad. Z tym bieganiem zlyzeczka to ja bylam np zmuszana do jedzenia zup. wiadomo bylam juz wiekszym dzieckiem ale jak np nie zjadlam zupy to nie moglam zjesc nic innego dopoki jej nie zjadlam, albo nie moglam sie bawic dopoki nie skonczylam. Nie wspominam tego dobrze i dopiero niedawno sama zaczelam lubic zupy. Obiecalam sob ie, ze swojemu dziecku tego robic nie bede, ale chyba za gleboko to we mnie siedzi bo nawet TZ zmuszam, ze ma wszystko zjesc, albo zjesc cos bo jest zdrowe. Zobaczymy |
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Aniolina-tylko,że ta margaryna to jakieś 14-15 zł w superpmarkecie kosztuje.to tak w razie co pisze jej cenę
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Aniolina
Z tym bieganiem zlyzeczka to ja bylam np zmuszana do jedzenia zup. wiadomo bylam juz wiekszym dzieckiem ale jak np nie zjadlam zupy to nie moglam zjesc nic innego dopoki jej nie zjadlam, albo nie moglam sie bawic dopoki nie skonczylam. Nie wspominam tego dobrze i dopiero niedawno sama zaczelam lubic zupy. Obiecalam sob ie, ze swojemu dziecku tego robic nie bede, ale chyba za gleboko to we mnie siedzi bo nawet TZ zmuszam, ze ma wszystko zjesc, albo zjesc cos bo jest zdrowe. Zobaczymy[/QUOTE] OMG jak bym widziala siebie i moją mamę jak byłam mała Dokładnie ten sam obraz. Pamietam jak siedziałam przy pomidorówce do kolacji, bo nie tknęłam dziadostwa, no ale od stołu nie odeszłam ![]() A co do dzisiejszej relacji z tż robię dokładnie tak jak Ty ![]() A myślałam, że tylko ja jestem jakąś inna z tym wciskaniem ;p
|
|
|
|
#4224 |
|
Rozeznanie
|
Spooko, jako rarytas zaszaleje
![]() Moja Mala miala krotka pierwsza drzemke i strasnzie dzis marudna, wiec wyekwipowalam ja na drzemke na balkon, mam nadzieje, ze pospi 2 h ![]() sama robie dzien dziecka i nie ide na spacer, musze korzystac, bo jak przejdziemy na spacerowke to juz nie bede jej mogla balkonowac tak latwo. z tym nabialem do 2 tyg w mleku to sama nie wiem, dostala tylko lekkiej wysypki, juz jej przeszla, wiec chyba juz go nie ma. chyba warto bylo, bede ten dzien z nabialem wspominac przez najblizsze miesiace, kolejne wesele mam za 2 miesiace, pewnie bede jeszcze karmic , wiec zrobie sobie kolejna uczte , juz odliczam
|
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
aniolina a jak wyglada taka wysypka??
|
#4226 |
|
Zadomowienie
|
dygotka Ty też na bezmlecznej?? dzieki za benecol na pewno spróbuje, bo nie lubie suchych bułek jesc
Apropo zatwardzenia u małego, to wygladało to tak, ze mały przez 2 dni nie mógł zrobić kupki, a jak zrobił to duzo się meczył, a kupształ wygladał jak u dorosłego, na dodatek zbity i "suchy" bo jak już zdusił to rozleciał sie na kawałki jak u kozy ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- aniolina doszłąm do takiego samego wniosku, nie chce mi sie d.upska ruszać przez marudzenie małego i teraz glut się balkonuje a ja wizażuje ![]() lece na kawke bez mleka |
|
|
|
#4227 |
|
Wtajemniczenie
|
goldi
zryczałam sie jak głupia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#4228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no tez spedzalam godziny przy stole, potem tylko czekalam, zeby mama wyszla z kuchni i zupe wylewalam. Ehh, czasy mlodosci. ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- u nas czerwone, drobne krostki glownei pod pachami ale tez na brzuszku i pleckach. |
|
|
|
|
#4229 |
|
Zadomowienie
|
to i ja dołączam do grupy tadków niejadków
pamiętam jak nie raz mama ganiała za mną po placu zabaw z łyżeczką, żebym tylko ociupinkę zjadła Aniolina a przy twojej diecie jesz smażone??? CHce dzisiaj zrobić kurczaka, ale nie mam pomyslu (chęci??) zeby zabawić się twórczo w gotowanie |
|
|
|
#4230 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadam tylko na sek
bo mloda na spacer ciagnie :Pco powiecie na to ![]() http://allegro.pl/podgrzewacz-samoch...255344346.html |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

Tylko trzeba skontrolować ilość makaronu, bo ja dałam jak w przepisie, ale po ugotowaniu trochę odłożyłam, bo mój lubi jak jest dużo mięska. Napiszę w klubie, może komuś się przyda 

udalo mi sie ja do 7mej przetrzymać ale ja już nie doleżałam, bo kwękała okrutnie... teraz zabawia się w bujaku a ja lece po reanimacyjną kawusie 

kawka 

za szczepienie

dobrze, ze nie masz tak na co dzien
i powietrza nie mógł złapać. Umyłam, tż go przebierał, potem jakoś ululałam i jak poszłam do salonu to rozryczałam się jak dziecko 

.Kolejny dzien niejedzenia malej,ani cycek,ani kaszka,ani owoce 

!!Mam nadzieje,ze mala nie wrodzila sie w tatusia
.