Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-18, 11:19   #3031
nadalka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Jak u was pogoda?? Ja zawsze się podniecam jak jest ładnie i cykam foty
Stary 2012-04-18, 11:20   #3032
nadalka
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (65,3 KB, 30 załadowań)
Stary 2012-04-18, 11:21   #3033
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Kiedy będą wyniki?? Trzymam kciuki
w poniedzialek bo wyniki na czesc badan potrzebuja wiecej czasu

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:21   #3034
prince_polo
Zakorzenienie

ja juz sie nie moge doczekac wtorku

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:22   #3035
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Bo pewnie lepiej bedziesz czula pozniej
Ja przyznam szczerze, ze nie przepadam za tym uczuciem, jak mnie maly kopie "po wnetrznosciach"
Wole po brzuchu.
Ostatnio 2 razy mial czkawke i oberwaly na tym tez moje wnetrznosci To tak dziwne uczucie, ze ciagle sie przekrecam na wszystkie boki. Laskocze mnie, drazni.. Wszystko w jendym. I pomimo ze nie przepadam za tym, moze mnie tak kopac non stop Byle tylko kopal. Bo mam malego leniucha... Nawet na USG czesto lezy po prostu w jednym miejscu, trzeba go zaczepic zeby sie poruszyl. Niech taki grzeczny bedzie po urodzeniu
ja też nie wolę w brzuch,ale co my tu mamy do gadania
jak mały się wypycha to mam wrażenie że chce przebić się przez skórę i nie powiem żeby to nie bolało!
Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
Przeczytalam, dzieki
i sie poryczalam jak bobr
moge sie podpisac pod kazdym zdaniem
choc widze ze i tak jestem w komfortowej sytuacji w porowaniu z tymi opisanymi...

Bylam dzis na badaniach - jedyne 170pln... no coz, przynajmniej bede dokladnie przebadana w pon wyniki.
Dziwna ta krew - taka ciemna. zwykle nie patrze, ale myslalam ze jest jasniejsza dwie wielkie strzykawy, ale pani bardzo mila i cienką igłą robila
za dobre wyniki!
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość

Tak apropo rozpoczętych tygodni, to my zaczynamy dzisiaj 22!
gratulacje
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Wanienka ma 8o lub 86 cm jest dość mała , ale przyda Nam się do około 12 miesięcy. Bo z jednej strony jest wyprofilowana dla dziecka leżącego czyli od 0-6 miesięcy powiedzmy , a z drugiej strony wanienki jest miejsce dla siedzącego malucha od 6-12 miesięcy.
W związku ze mamy kabinę prysznicową wydaje mi się to najlepszę rozwiązanie , wanienkę ze stelażem kupiłam w Smykolandzie za 99 zł , przesyłam Ci link z allegro podobnej http://allegro.pl/wanienka-wanna-lez...267647304.html.
bardzo fajna,my zdecydowaliśmy że kupimy małą a póżniej będziemy się martwić wybrałam taką:
http://allegro.pl/wanna-wanienka-z-o...283085799.html dottta ma taką bardzo mi się spodobała
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
jestem...cała i zdrowa
wyniki:
na czczo- 77 mg/dl
po 1h: 67
po 2h: 79

przez 15 minut czułam się dziwnie, prze z 5 oblał mnie zimny pot i było mi słabo, ale napiłam się wody i przeszło

Lilutek zostaje Lilutkąwszyst ko w super porządku

a na moje brzydkie żyły dostałam receptę na rajstopy przeciwżylakowe bardzo sexi
super
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:23   #3036
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
nie mów tak!!!!!!!!!
nie ejstes beznadziejna, masz dobre serduszko , nie umiesz sie klucic i tyle. Ale z drugiej strony musisz sie wziac za siebie w tym sensie zeby chociaz w ciazy wlasnie nie czuc sie tak jak teraz. Raz postaw na swoim , tz widzi ze jestes słaba i wie ze itak Ty przyjdziesz do niego cokolwiek by sie nie stało. Postaraj sie tez miec go w dupie nie odzywaj sie do niego, usmiechac sie sama do siebie wyjdz gdzies, ciesz sie swoją kruszynką!!!!!!!!!!!! Niech zobaczy zejestes silna i niech to on odpusci i sie postara!!!
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
kochana to nei pytaj go o co mu chodzi tylko wyraź to co czujesz, że jego zachowanie sprawia że czujesz to, to i to, a Twoim zdaniem robisz dużo dla waszego związku: to, to i to, ż etroszczysz się o niego i martwisz jak jest chory itd. że przykro Ci że on tego nie dostrzega, a jeżeli robisz coś nie tak to niech spróbuje określic konkretnie co to takiego i razem coś zaradzicie... może to go ruszy

no a jak to nie zadziała to na Twoim miejscu zagryzłabym zęby i go olewała... dopóki by pierwszy nie przyszedł wyjaśnić sytuacji
proboje byc twarda... nie dzwonie do niego i nie mam zamiaru, wczoraj tez w sumie sie do niego nie odzywalam, a dzis tylko dwa razy mu odp krotkimi zdaniami...najgorsze jest to, ze moje zachowanie jest tylko pozorne,a w srodku czuje sie okropnie, patrze na tel i czekam jak głupia, naiwna...co chwile lzy mi naplywaja do oczu
Cytat:
Hej dziewuszki!
Gratuluję rozpoczętych tygodni!
u mnie w końcu świeci słońce, chociaż zapowiadają do końca tygodnia burze ale co zrobić. Jutro idę rano na morfologie, mocz, tsh ft4 i toxo po raz drugi. W przyszłym tygodniu wizyta i dostanę glukozę
Ostatnio wpierdzielam słodkie jak szalona, więc boje się o wynik...

Poza tym remont trwa...znowu będę miała mnóstwo sprzątania

Mała szaleje dzisiaj rano pokopała mi pęcherz i w ogóle pierwszy raz czułam jej ruchy tak wysoko

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Tak apropo rozpoczętych tygodni, to my zaczynamy dzisiaj 22!
super, ze mala tak szaleje igratuluje 22 tyg
Cytat:
jestem...cała i zdrowa
wyniki:
na czczo- 77 mg/dl

i
za wyniki

Cytat:
wiesz-tez mam podobny charakter, wiec wiem co przechodzisz i moj tz czesto to wykorzystuje, kiedys bardzo - faceci tak maja ze wszystko sa w stanie tak przekrecic zeby wyszlo na ich korzysc albo dopasowac do swojej wizji wszechswiata. Moge tylko powiedziec tyle ze z czasem sie zahartowalam i juz mu nie pozwalam robic sobie sieczki w glowie. Jesli znasz angielski to obejrzyj sobie to o mozgu - The Tale of Two Brains - swietnie tam gosc opowiada o tych relacjach, o tym jak funkcjonuje facet i jak mozna to zmienic. zwlaszcza w ktoryms z ostatnich odcinkow jest wlasnie o tym ze facet jest egoista i tylko kombinuje jak kogos wykorzystac, a kobieta flaki wypruje dla niego i nic to nie daje. Niestety trzeba byc twardym

Ale rozmowa tez pewnie pomaga - jesli sie ja umie dobrze poprowadzic.

Ja dojrzewam zeby sie wybrac do poradni malzenskiej, bo jesli po porodzie sie nic nie zmieni, to nie wiem czy dam rade dalej tak zyc. Pozytywne jest to ze musze lezec wiec tz musi sie wszystkim zajmowac sam i widze ze tez sie zmienil. Mysle ze duzo do niego dotarlo.

Choc mysle ze jezeli ktos mowi ze cale zlo to wina drugiego to chyba ma jakies problemy z samoakceptacja i z poczuciem wlasnej wartosci. Czy sie myle?
Tak czy inaczej malo prawdopodobne zebys Ty byla taka zla albo beznadziejna, raczej pozwalasz mu na takie postepowanie w jakis sposob. tak mysle...

ale nieciekawie to wyglada co piszesz... straszny egoista...
dzięki kochana....pooglądam... ehhh zbaczymy jak to dalej u mnie bedzie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Dizen dobry dziewczynki. CO za koszmarną noc miałam!!!
SAS, tak samo jak ty ja jestem skłócona z TŻ i nie mam w ogóle ochoty w tym momencie na jakiekolwiek relacje z nim. Jest mi bardzo przykro

Gratulacje!
przykro mi slonce
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:24   #3037
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hej ho
Nie było mnie jak zwykle cały dzień, ale przychodzę z dobrymi wieściami
Pierwsze KTG za mną, wyszło super, podobno książkowo, choć ja sie nie bardzo na tym znam.
Sama wizyta również pomyślnie, malutka waży 1200 g, niestety nie pamiętam ile mierzy. Ale jest o kilka dni młodsza niż wg OM. Do tego skacze, fika i fikołka wywinęła takiego, że znowu jest główką do góry, a nóżkami na dół. A dopiero co była główką do wylotu.
Szyjka długa, 4 cm, twarda, także jak widać zmiany mogą się cofać, w sensie miękkość, bo długość raczej nie - ja ostatnio też miałam 4 cm. Mogę chodzić do pracy, na fitness, ale żyć spokojnie, żeby ten stan się utrzymał. Jestem bardzo zadowolona, bo bałam się najbardziej diagnozy i ew. leżenia. Jestem szczęśliwa
super wiadomosci
coreczka juz troche wazy

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Kupiłam sukienkę elegancką na komunię kuzyna i ślub kolezanki. Ciuchy ciążowe drogie jak cholera, a jeszcze muszę dokupić jakąs marynarkę lub sweterek do zarzucenia. Za kieckę zapłaciłam 250 zł, a żadne z niej cudo. o taka: http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_p...izytowe&pro=12 muszę ją trochę skrócić, bo długość w kolano nie na moje nerwy
bardzo fajna ta sukienka

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:24   #3038
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a mi akurat na nogach rosną wolno, wszędzie indziej jak szalone i na brzuchu też mi się zrobiło futro dobrze że jasne bo aż tak mi to nie przeszkadza
a ja mam ciemne wlosy i jasna karnacje wiec wygladam jak jaskiniowiec jakis az mi glupio bo to wyglada jakbym o siebie nie dbala... no ale na lezaco ciezko sie golic co chwile... z reszta w lozku jakos mam mala motywacje

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-04-18, 11:24   #3039
karolka110
Wtajemniczenie

Dziewczynki czy słyszałyście cokolwiek o wózkach Quinny Speedi??

bo mi coś on wpadł w oko, pomimo że wiem, że mówiłyście, że trzykołowiec nie za bardzo....

no i w porównaniu z Murą 4 cena przystępniejsza...

doradźcie coś...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Speedi XS fudge melni.bēši 2009.jpg (49,6 KB, 14 załadowań)
Stary 2012-04-18, 11:25   #3040
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]Tak apropo rozpoczętych tygodni, to my zaczynamy dzisiaj 22!
gratulacje
Cytat:
jestem...cała i zdrowa
wyniki:
na czczo- 77 mg/dl

przez 15 minut czułam się dziwnie, prze z 5 oblał mnie zimny pot i było mi słabo, ale napiłam się wody i przeszło

Lilutek zostaje Lilutkąwszyst ko w super porządku

a na moje brzydkie żyły dostałam receptę na rajstopy przeciwżylakowe bardzo sexi
to świetne wieści
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Jak u was pogoda?? Ja zawsze się podniecam jak jest ładnie i cykam foty
a mnie też błękitne niebo i ślicznie świeci słońce

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:27   #3041
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

Cytat:
Emilia, dziękuję

Ando, a ja właśnie chciałabym, żeby zawsze mi tak wolno rosły za to na brzuchu to mi się gąszcz zrobił

Cytat:
ale mi mała w brzuchu sie przesuwa

zjadłam jabłko
hehe , lubi jabuszka

Cytat:
jakie masz CUDNE WIDOKI Z OKNA ZAZDROSZCZĘ

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:29   #3042
prince_polo
Zakorzenienie

a ja se zaraz zrobie zdjęcie brzucha, o

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:30   #3043
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
jak to jest ze moj tz w dalszy ciagu nei czuje kopniakow
ja nie wiem czy on ma te lapy z drewna czy jak
Gratuluje kolejnych rozpoczetych tygodni
Mój też nie. I mam wrażenie, że w ogóle go to nie obchodzi.
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Na ciekawy artykuł się natknęłam, coś zwłaszcza dla naszej Ando, ale nie tylko

http://wyborcza.pl/rodzicpoludzku/1,...a_w_lozku.html
Bardzo fajny artykuł. Ando, widzisz nie takie cuda się robi w medycynie obecnie? Najbardziej niesamowita jest ta historia dziewczyny, której wody się sączyły praktycznie przez połowę ciąży! SZOK!

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Witajcie

Zaczynamy dziś 27 tc Stawiam co mam: mieszankę krakowską i snickersy
To gratulacje! pozwól, że ja będe świętowac twixem musze sobie humor poprawić
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
jeszcze raz wam dziękuje za mile slowa ja wiem, ze jemu nie przejdzie..ciagle on jest poszkodowany itp.... nawet go nie interesowalo po co jade dzis do szpitala..do tej pory tez ani nie zadzw ani nie napisal...ma nas w nosie... jest mi podwojnie zle bo myslalam, ze mu zalezy i zadna sprzeczka nie jest wstanie przeslonic mu dziecka i mnie w taki stanie...mylilam sie. Z resza, tak jak wam pisalam, kilka mcy temu, ze z jego strony bylo brak entuzjazmu na wiesc o ciazy, a jeszcze jak sie okazalo, ze nie bedzie mial upragnionego syna to po co sie ma nami interesowac...wiem wiem, macie dosc...juz postaram sie nie smecic...znowu pobucze chwile....
moj tez nie czul...ale bardziej chyba dlatego, ze mala przestawala jak przykladal reke do brzucha...a teraz nawet nie bedzie tego robil
Wiesz co, ja nie rozumiem tych TŻÓW? ok, nie nosza w sobie dzieciątka i nie czują go na co dzięn jak my, ale czy nie moga wykazać się większym zrozumieniem??? U nas glówny problem jest tkai, że TŻ nie rozumie, że kobiecy mózg nieco inaczej funkcjnouje w ciąży i że więcej słów czy zachowan sprawia przykrość. Nie potrafi wesprzeć. Tak jakby cały czas chcial powiedzieć: ciąża to nie choroba. I drze się na mnie o gów.no tak jakbym nie byla w ciąży. W du.pie to ma, że noszę jego dziecko-ono też już słyszy i czuję mój dyskomfort! POnadto czytałam, że stres u matki wywołuje produkcję hormonu odpowiadającego za skurcze!!! I wczoraj autentycznie przez te nerwy rozbolał mnie cały brzuch. A biedny Franiuś rzucal się jak szalony!!!!!

Cytat:
Bo pewnie lepiej bedziesz czula pozniej
Ja przyznam szczerze, ze nie przepadam za tym uczuciem, jak mnie maly kopie "po wnetrznosciach"
Wole po brzuchu.
Ostatnio 2 razy mial czkawke i oberwaly na tym tez moje wnetrznosci To tak dziwne uczucie, ze ciagle sie przekrecam na wszystkie boki. Laskocze mnie, drazni.. Wszystko w jendym. I pomimo ze nie przepadam za tym, moze mnie tak kopac non stop Byle tylko kopal. Bo mam malego leniucha... Nawet na USG czesto lezy po prostu w jednym miejscu, trzeba go zaczepic zeby sie poruszyl. Niech taki grzeczny bedzie po urodzeniu [COLOR="Silver"]
Paula mój tez jest raczej leniuszkiem. Podobno dziewczynki w brzuszkach są bardziej aktwyne niż chłopcy...

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Dzien dobry! Jakis senny ten dzien, moze dlatego ze deszczowy...

śmiac mi sie chce z mojego kota, chyba mało miała do czynienia z ogniem, bo jak zapaliłam świeczke zapachową w pokoju to usiadła koło niej, zeby ją wąchać, juz sobie wąsy popaliła, ale jest twarda i siedzi przy niej dalej
Słodko. No mój rudy miał wąsy poskręcane w sprężynki przez kilka tygodni po pierwszym spotkaniu ze świeczką. A kot mojej mamy gasi świeczki łapką
Cytat:
one jakoś uciskają nogi, żeby krew lepiej krążyła...i żeby żylaki nie zrobiły się...
ja już czytałam o tym, bo jak zobaczyłam moją nóżkę to się zmartwiłam, mam nadzieję, że zadziałają....
Mój mądry poradnik mówi, żeby przy leżeniu trzymac nogi wyżej od glowy, żeby zapobiec żylakom
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:30   #3044
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
pokaż pokaż

Stary 2012-04-18, 11:30   #3045
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zrobię jutro jak zacznę 29. tydzień
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:33   #3046
ewka5891
Zakorzenienie

Miałam dzisiaj straszny sen. |Sniło mi się, ze juz nie byłam z moim TZtem... probowalam do niego zadzwonic aby sie zapytac o co chodzi, bo nie wiedzialam, a on mi powiedzial ze juz ma kogos i jest szczesliwy.... straszne. Na szczescie wstalam do WC a on sie do pracy szykowal przytulilam go, powiedzialam Ze go kocham, a on ze nas tez bardzo mocno kocha ale mi ulzyło

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Wypiłam właśnie pyszny domowy soczek marchewkowo-bananowo-jabłkowy Ten robot to rewelacja (tylko kupa zabawy przy myciu)
dokładnie to mycie jest najgorsze, ale warte tego smaku

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Myślałam, że TŻ zabije Przyszedł inteligent do pokoju z cygarem i mi nasmrodził a ja w piżamie i miałam iść się myć, no i teraz muszę wywietrzyć pokój i chwilę poczekać, bo nie chcę się przeziębić...
No chyba mu łeb o futryne roztrzaskam dziś
zasłużył, nie cierpię tego zapachu....
Na szczescie u mnie w domu nie ma i nie będzie palenia. Jak TZ chce czasami zapalić to musi wyjsc na dwor, co i tak mnie wkurza ale coz, zabronic mu nie zabronie niestety

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Heej !
doczytalam Was
ja juz po pracy czuje jak moja mala sie prezy w brzuszku normalnie tak mi brzuch sie wygina cudowne
super wiadomości

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

witamy w 27 tygodniu a zarazem III trymestrze:ju pi:

Synek

Stary 2012-04-18, 11:34   #3047
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
hej hej

nie spię już od 5.30 i mi z tym dobrze

witamy w 27 tygodniu a zarazem III trymestrze:ju pi:

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

o nie, szczęsliwie mnie to nie dotcyzy, ja miałam 78/125

hheh ogólnie dla lepszego samopoczucia warto ja na szczęscie mam szkole za darmo, u nas funduje gimna(normalnie nie wierze ze mam cos gdzies za darmo w ciązy) także żal byloby nie chodzić
Za 27 tydzień gratulacje

Cytat:
Witajcie

Ad1. O kurcze, to też nieźle
Ad2. Mam nadzieję, ze wyniki masz tylko lekko podwyższone Zaraz doczytam.

Świetnie
Gratki a mieszankę krakowską uwielbiam

Cytat:
niezła agentkawyćwiczyła wszystko co mozliwe

wciągnęłam jagodziankę
Jagodzianka mniam mniam

U mnie mała dzisiaj ciągle szaleje w brzuszku , uwielbiam to będzie mi tego brakowało po ciąży

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2012-04-18 o 11:41
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:37   #3048
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
proboje byc twarda... nie dzwonie do niego i nie mam zamiaru, wczoraj tez w sumie sie do niego nie odzywalam, a dzis tylko dwa razy mu odp krotkimi zdaniami...najgorsze jest to, ze moje zachowanie jest tylko pozorne,a w srodku czuje sie okropnie, patrze na tel i czekam jak głupia, naiwna...co chwile lzy mi naplywaja do oczu

:
Ja też próbuje byc twarda i nie budze go...a niech prześpi spotkania w du.pie to mam. sas, tez jest mi ciężko!!! najchętniej to bym się do niego przytuliła, ale niech zrozumie, że nie może się tak zachowywać!
ostatnio po kłótni wyszłam z domu i nie odbierałam od niego telefonów. wypisywał do mnie gdzie jestem. aż byłam w szoku.
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:40   #3049
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Dorotka zwykle śpi do 8-9, nie wiem co jej się dziś odwidziało... zwłaszcza że wczoraj nie spała w ciągu dnia, wieczorem zasnęła dopiero po 21 i myślałam że spokojnie prześpi całą noc...
Czekam tylko aż mi się pranie zrobi i idę do koleżanki na drugą kawkę Może mała na spacerze zaśnie...

A co do gotowania tylko dla siebie-to ja to uwielbiam Tż niby wszystko lubi, ale czasem mam ochotę zrobić sobie coś ekstra-i wtedy gotuję to jak on jest cały dzień w pracy
Moj kiedys wstawal najwczesniej o 10. Ale zazwyczaj tak o 11-12. Chodzil spac po 20.
Teraz mu sie zmienilo troche i wstaje ok. 9-10 To juz jest dla mnie ogromna zmiana. Jak mi wstanie o 8 to jestem w szoku.

Wiesz ja czasami lubie sobie cos naszykowac tylko dla siebie. Wczoraj rozmrazalismy lodowke, wiec zostawilam sobie mieso i objadam sie od rana. Ale jesli szykuje jakis nowy przepis, to lubie jak TZ tez zje. A on nie zje w obiedzie makaronu, nie lubi zup, nie lubi slodkiego (ale sa wyjatki), ryz zje tylko z sosem i miesem... Itp itd. Wiec czesto sie musze nameczyc. On najchetniej by jadl schabowego z surowka i ziemniakami

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:40   #3050
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
ja też nie wolę w brzuch,ale co my tu mamy do gadania
jak mały się wypycha to mam wrażenie że chce przebić się przez skórę i nie powiem żeby to nie bolało!

za dobre wyniki!

gratulacje

bardzo fajna,my zdecydowaliśmy że kupimy małą a póżniej będziemy się martwić wybrałam taką:
http://allegro.pl/wanna-wanienka-z-o...283085799.html dottta ma taką bardzo mi się spodobała

super
A wiesz ze też na taką patrzyłam zanim zdecydowaliśmy się na profilowaną
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:41   #3051
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
tez chyba bede musiala takie miec, bo jak wspominałam tez mam zylaki i bardzo duzo zyłek małych ale bardzo widocznych popekanych . masakra.
Ja tez mam takie zylki, ale lekarz jeszcze nic o rajstopach nie mowil. Dal mi tylko masc i kazal smarowac Do tego tabletki (Diohespan forte), ale mam je brac tylko jesli bedzie gorzej. No i oczywiscie w wakacje, bo wtedy bedzie najciezej

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:41   #3052
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój też nie. I mam wrażenie, że w ogóle go to nie obchodzi.

Wiesz co, ja nie rozumiem tych TŻÓW? ok, nie nosza w sobie dzieciątka i nie czują go na co dzięn jak my, ale czy nie moga wykazać się większym zrozumieniem??? U nas glówny problem jest tkai, że TŻ nie rozumie, że kobiecy mózg nieco inaczej funkcjnouje w ciąży i że więcej słów czy zachowan sprawia przykrość. Nie potrafi wesprzeć. Tak jakby cały czas chcial powiedzieć: ciąża to nie choroba. I drze się na mnie o gów.no tak jakbym nie byla w ciąży. W du.pie to ma, że noszę jego dziecko-ono też już słyszy i czuję mój dyskomfort! POnadto czytałam, że stres u matki wywołuje produkcję hormonu odpowiadającego za skurcze!!! I wczoraj autentycznie przez te nerwy rozbolał mnie cały brzuch. A biedny Franiuś rzucal się jak szalony!!!!!

moja niunia tez odczuwa wszystko i wierci sie jak szalona momentami
a Tzowie nic nie rozumieja..tzn tacy np jak moj... ja dobrze wiem, ze mam wieksze nerwy i humory, ale to nie moja wina wczoraj poszlo tylko o to, ze w nieodpowiedniej sytuacji powiedzialam do niego "spadaj"...pewnie mu sie nazbieralo tych moichh zgryzot i nie wytrzymal, ale wydaje mi sie, ze to go nie tlumaczy, zeby 2 dzien miec mnie w nosie...a ma ... brak mi juz sil...na cokolwiek

Cytat:
pokaż brzuszek
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:42   #3053
Ando
Rozeznanie

Cytat:

dzięki kochana....pooglądam... ehhh zbaczymy jak to dalej u mnie bedzie
tu jest link to calej serii:
http://www.youtube.com/watch?v=LiFsF...eature=related
zwlaszcza ostatnie odcinki

moj tez jest burakiem, ale chociaz sie cieszy .. no tak czy inaczej najlepiej chyba uniezaleznic sie emocjonalnie, nie obrazac, nie oczekiwac, nie wypominac, nie obwinia sie, nie byc zlosliwym. Po prostu zyc wlasnym zyciem i tyle. To czasem pomaga - Gosc sie zaczyna zastanawiac o co chodzi, ze juz nie moze manipulowac, nie moze sie bronic, itp.

Ale wspolczuje

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-04-18, 11:42   #3054
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość

hehe , lubi jabuszka

jakie masz CUDNE WIDOKI Z OKNA ZAZDROSZCZĘ
kiedyś jedna dziewczyna napisała że mieszkam na zadupiu..
a to tylko Mikołajki na mazurach
Stary 2012-04-18, 11:42   #3055
KarolinaPW
Zadomowienie

Tradycyjnie zjadło mi kilka cytatów
Phdwao
- gratulacje z okazji 27 tygodnia!!!
Chmielinka dziękuję
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
co jak już Ci dziewczyny pisały ma i swoje dobre strony Będzie dobrze
Dzięki
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Ja miałam wynik 166 mg/dl , więc prawie taki sam. W moim przypadku wystarczyła zmiana diety . Zamiast czekolady owoce . A powiedz mi dużo jadłaś słodyczy ?? Bo ja jadłam ogromnie dużo, i teraz gdy już nie jem czekolady itd to nawet kawałek sernika, czy innego ciasta nie podnosi mi bardzo poziomu cukru. Ciekawe co Ci powie gin,bo mi ostatnio powiedział ,że mimo tego że drugi wynik glukozy miałam już dobry to lepiej abym kupiłą sobie glukometr i profilaktycznie robiła pomiary. I powiem Ci , że jestem o niebo spokojniejsza
Jadłam dość sporo, codziennie kilka batoników Bounty/milky way/ Twix z Lidla, wieczorem spory pucharek lodów, jakieś ciasto po drodze, więc trochę tego było. Asiu powiedz mi, czy oprócz eliminacji słodyczy robiłaś jakieś większe zmiany w diecie, czyli mniej węglowodanów w ogóle, rezygnacja z chleba, ziemniaków? i po jakim czasie od wprowadzenia diety robiłaś następne badanie?
U gina mam wizytę dopiero 26 kwietnia, pojutrze idę do endokrynolog, pokażę jej ten wynik
Cytat:
Super, gratulacje
Cytat:
A jednak podwyższony wynik
Nie martw się na zapas Kochana. Być może lekarz zaleci powtórne badanie

Cytat:
wiem slonca, tylko, ze ja juz nie raz z nim rozmawialam na ten temat i pytalam, dlaczego za kazdym razem jak sie posprzeczamy on widzi we mnie wszystko co zle, czasem nawet nie rozumiem o co mu chodzi?? ze sie boczy, proboje z nim pogadac za kazdym razem, ale on nigdy nie chce i mowi, zebym dala mu spokoj...mine ma taka ...taka zlosci gniew z niego bije... ja wogole jestem slaba osoba...i wiele osob to wykorzystuje nie umiem sie tak zaprzec w sobie i jak z kims sie posprzeczam miec ta osobe w nosie...wrecz na odwrot przezywam, jest mi zle i chcialabym jak najszybciej sie pogodzic... jestem beznadziejna ...
Dla dobra dzidzi musisz bardziej myśleć o sobie, a nie o tż, kobieta w ciąży musi być trochę egoistką bo odpowiada nie tylko za siebie. Jak on tak się zachowuje to odsuń się od niego i poczekaj, ciesz się dzidzią, niech on nie myśli, że jest całym światem, bo chyba go trochę rozpuściłaś swoim delikatnym podejściem
Cytat:
Bylam dzis na badaniach - jedyne 170pln... no coz, przynajmniej bede dokladnie przebadana w pon wyniki.
Dziwna ta krew - taka ciemna. zwykle nie patrze, ale myslalam ze jest jasniejsza dwie wielkie strzykawy, ale pani bardzo mila i cienką igłą robila
Krew żylna jest taka bardzo ciemna, czarna prawie, to normalne

Dobra wiadomośc jest taka, że odnalazły się moje wyniki z tarczycy nie wydrukowali ich ale się cieszę!
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:46   #3056
agunia82
Zakorzenienie

Ando tak miałam nadzieję, że ten artykuł Cię trochę podniesie na duchu. Bo on w sumie jest optymistyczny, że mimo wszystko i w cięższych przypadkach medycyna potrafi zdziałać cuda. Co prawda przy ogromnym poświęceniu matki, ale jak widać, nie na darmo

Cytat:
wiem slonca, tylko, ze ja juz nie raz z nim rozmawialam na ten temat i pytalam, dlaczego za kazdym razem jak sie posprzeczamy on widzi we mnie wszystko co zle, czasem nawet nie rozumiem o co mu chodzi?? ze sie boczy, proboje z nim pogadac za kazdym razem, ale on nigdy nie chce i mowi, zebym dala mu spokoj...mine ma taka ...taka zlosci gniew z niego bije... ja wogole jestem slaba osoba...i wiele osob to wykorzystuje nie umiem sie tak zaprzec w sobie i jak z kims sie posprzeczam miec ta osobe w nosie...wrecz na odwrot przezywam, jest mi zle i chcialabym jak najszybciej sie pogodzic... jestem beznadziejna ...
podstawa jest taka, żeby nigdy nie rozmawiać, kiedy chociaż jedna osoba jest zdenerwowana. To się wtedy nigdy nie udaje. Dopiero całkowicie na spokojnie można dojść do porozumienia.
A do tego dochodzi to chowanie się facetów w jaskiniach, kiedy mają problem. I chociaż nie jest to łatwe, trzeba zacisnąć zęby i przeczekać, i dopiero jak emocje opadną rozmawiać.
Mam nadzieję, że w końcu coś do niego dotrze

Cytat:
jestem...cała i zdrowa
wyniki:
na czczo- 77 mg/dl

Lilutek zostaje Lilutką wszystko w super porządku

super

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość

Agunia bidaczko myślałam , ze będzie lepiej dobrze, że jesteś teraz pod stałą opieką , będzie dobrze
dzięki

Cytat:

ja z moim celowo bardzo dużo rozmawiam o ciąży i tłumaczę, jak wielki wpływ na to ma samopoczucie matki. I jak mu tak tłukłam co i rusz to do głowy, zwłaszcza o tym, jak stres wpływa na ciążę, to coraz więcej docierało i zaczynał zmieniać swoje zachowanie.
A teraz widzę, że jest bardzo przejęty i trochę zestresowany tymi komplikacjami

Nie wiem co moja mała dzisiaj w brzuchu wyrabia, ale chyba ćwiczy obroty bo właściwie to kopniaków nie czuję, a tak mi się wierci pod skórą, że aż cały brzuch mi faluje na wszystkie strony jak galareta. I tylko sporadyczne kopniaki w... narządy dostaje

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:46   #3057
Malwina_a
Rozeznanie

Ostatnio wam się chwaliłam, że wkońcu mam brzuszek, oto on w 23tc i 6dc. Sorrki za jakość ale robiłam sama
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4180028.jpg (79,0 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4180029.jpg (59,3 KB, 26 załadowań)
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:51   #3058
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Jadłam dość sporo, codziennie kilka batoników Bounty/milky way/ Twix z Lidla, wieczorem spory pucharek lodów, jakieś ciasto po drodze, więc trochę tego było. Asiu powiedz mi, czy oprócz eliminacji słodyczy robiłaś jakieś większe zmiany w diecie, czyli mniej węglowodanów w ogóle, rezygnacja z chleba, ziemniaków? i po jakim czasie od wprowadzenia diety robiłaś następne badanie?
U gina mam wizytę dopiero 26 kwietnia, pojutrze idę do endokrynolog, pokażę jej ten wynik
Mój tata jest cukrzykiem i nigdy nie słyszałam o elminacji chleba i ziemniaków. Chleb polecają ciemny na cukrzycę ale uważaj, żeby nie był z karmelem, ziemniaki też jada ale nie jakieś wielkie ilości. Chodzi głównie o to, żeby jeść systematycznie np co 2-3 godz niewielkie ilości. Słodycze też je ale w rozsądnych ilościach. Nie martw się cukrzyca to nic strasznego tylko wymaga trochę rygoruUważaj na winogrona z owoców, banany bo mają dużo cukru.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:52   #3059
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Hej.

Ja już po pobieraniu krwi.
Tyle tych ludzi było że wyszłam o 8.30 a punkt otwarty jest do 8
oczywiście ciężko było znaleźć u mnie żyłę ale na szczęście obyło się bez masakry

jutro wyniki.
za wyniki

Cytat:
Hej Mamusie
Nie śpię od 5.25 Moje starsze dziecko o tej godzinie uznało, że jest już wyspane i postanowiło się ze mną pobawić tż na 5 pojechał do pracy, a ja przeniosłam się ze śpiworem na kanapę i tak przysypiałam trochę, a mała buszowała... Czuję piasek pod powiekami i chyba zaraz napiję się kawy-i to nie bezkofeinowej...
ost na ten temat rozmawiałam z TZtem, jak to zycie sie zmienia wraz z pojawieniem dziecka. Koniec z lezakowaniem i nic nie robieniem

Cytat:
Witajcie

super

Cytat:
moj tez nie czul...ale bardziej chyba dlatego, ze mala przestawala jak przykladal reke do brzucha...a teraz nawet nie bedzie tego robil
moj TZ na początku nie czuł, ale teraz sam z chęcią przykłada rękę i mówi, ze maly taki silny jest

Cytat:
Ostatnio 2 razy mial czkawke i oberwaly na tym tez moje wnetrznosci To tak dziwne uczucie, ze ciagle sie przekrecam na wszystkie boki. Laskocze mnie, drazni.. Wszystko w jendym. I pomimo ze nie przepadam za tym, moze mnie tak kopac non stop Byle tylko kopal. Bo mam malego leniucha... Nawet na USG czesto lezy po prostu w jednym miejscu, trzeba go zaczepic zeby sie poruszyl. Niech taki grzeczny bedzie po urodzeniu
ah te nasze marzenia

Synek

Stary 2012-04-18, 11:53   #3060
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zrobię jutro jak zacznę 29. tydzień

Cytat:
kiedyś jedna dziewczyna napisała że mieszkam na zadupiu..
a to tylko Mikołajki na mazurach
Kochana za taki widok z okna życie bym oddała. też miałam taki widok do momentu w którym nie wyszłam za mąż i wyprowadziłam się do Bydgoszczy. Teraz tęsknię za tym spokojem Taka bezcenna cisza ...

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Ostatnio wam się chwaliłam, że wkońcu mam brzuszek, oto on w 23tc i 6dc. Sorrki za jakość ale robiłam sama
łał , cudny

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości