|
|
#2071 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ślubujące w 2012:)
Cytat:
2. jeżeli spisać protokół to 3 miesiące przed ślubem z dok. z USC 3. nie wcześniej jak 3 miesiące przed ślubem tyle są ważne dokumenty z USC 4. zależy od regionu chyba u nas są i w mojej parafii i u tż a ślub bierzemy w parafi tż |
|
|
|
|
#2072 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
dawno mnie u was nie było, ale niestety mam trudną sytuację w pracy, ponadto wieczorami sobie dorabiam, żeby jakoś normalnie funkcjonować finansowo, już nie wspomnę o wydatkach na wesele. Także niestety brakuje mi czasu żeby czasem do was zajrzeć. Ale obiecuje że postaram się chociażby być na bieżąco i was podpatrywać ) Moje przygotowania niestety stanęły w martwym punkcie, z powodu sytuacji w pracy i kiepskiej sytuacji finansowej nie mam głowy do planowania wesela. Dziś sobie uświadomiłam że jest już połowa kwietnia, i do naszego wesela zostało tylko 5 miesięcy a mamy nie wiele ( moim zdaniem ) załatwione. ech Ale widzę, że wątek się świetnie rozwija, doszły nowe Panny Młode ) Mam nadzieję, że jak tylko się trochę poprawią u mnie sprawy to będę aktywniejsza i pomożecie mi wybrać dodatki do sukienki 3majcie się cieplutko
|
#2074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2075 |
|
Raczkowanie
|
a moglabys przypomniec kiedy bierzecie slub? Juz doczytalam ze 18 sierpnia.. Czyli tak bylo by dobrze w drugiej polowie maja
Edytowane przez aisak42 Czas edycji: 2012-04-18 o 15:21 |
|
|
|
#2076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2077 |
|
Rozeznanie
|
No to może kupcie im voucher np do fajnej restauracji , wykorzystają wspólnie lub osobo. My moim rodzicom podarowaliśmy taki na gwiazdkę i byli zachwyceni.
|
|
|
|
#2078 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2.No właśnie nie wcześniej 3 miesiące przed ślubem 3. z dowodem osobistym nie wcześniej niż 3 miesiące przed ślubem , czyli najpierw USC i z tym dokumentem do kościoła ;P 4.nie w Twoim kościele a w tż ? jeśli tam to powinno się zapłacić tu i tu ale ksiądz wam wszystko powie ;P Cytat:
|
|
|
#2079 |
|
Raczkowanie
|
tusiamar- jestem, jestem, ale z braku czasu mało piszę
a mamusia widac że chce się "postawić", co mnie niekiedy do szału doprowadza :/ życzę Ci pięknej pogody- u mnie dziś słońce było cały dzien, oby do Ciebie doszło na ten wekend :P miałam duże "fuj" do tematu ślubu. A tu coraz bliżej najwyższy czas wódkę kupić planujemy Żubrówkę białą i ponad 200 butelek :/a i lista gości urosła i to bardzo :/ mój chłop liczył ze swojej strony 60 osób a wyszło mu po podliczeniu 100 !! tyle dobrze że duzo dzieci ( a dla nich jest osobne pomieszczenie :P ) |
|
|
|
#2080 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
w takiej sytuacji najlepiej jak każde dostanie oddzielnie. Mamy np kwiaty i jakiś drobiazg a tatusiowie np jakąś flaszkę (widziałam na all takie z dedykacjami i grawerką) i np cygaro. Tak chyba będzie najlepiej. U mnie też będzie "dziwnie" bo TŻ ma oboje rodziców a z mojej strony będzie tylko mama ale ponieważ mam jeszcze babcię, która jest dla mnie bardzo ważna, dla niej też będą podziękowania. |
||
|
|
|
#2082 |
|
Rozeznanie
|
Halo, halo
![]() Na 50 DDŚ uśmiecha się do Was ze słonecznego Dolnego Śląska PMka marnotrawna, której znów dawno tu nie było ![]() Na początek wiadomość dla Tusi - wystawiłam już kapcie na parapet w sprawie Waszej pięknej pogody i słonko świeci na nie intensywnie, więc myślę, że w sobotę też poświeci A najważniejsze, że w Waszych serduchach będzie mnóstwo światła i ciepła Jeśli chodzi o nazwisko po ślubie, to ja w USC zadeklarowałam przyjęcie nazwiska TŻta, choć długi czas nosiłam się z zamiarem podwójnego - ładnie mi brzmi: Katarzyna Iksińska-Iksoś Ale odkąd zaczęłam pracować i codziennie muszę podpisywać sporo dokumentów - większość pełnym nazwiskiem, a nie tylko parafką, to uznałam, że chyba jednak szkoda mi tuszu w długopisie na takie długie pisanie Jestem przywiązana do swojego nazwiska, lubię je i trudno mi będzie się przyzwyczaić, że będę się nazywać tak samo, jak teściówka (bo zupełnie nie przeszkadza mi, że będę się nazywać tak, jak Małż ) aisak42 bardzo ładne zestawienie jako fanka warkoczy stawiam na fryzurę właśnie z warkoczem. a jeśli chodzi o bukiet, to bardziej podoba mi się ten w intensywniejszym kolorze i myślę, że bardziej pasuje do butków Ja też wynalazłam piękną fryzurkę warkoczową i muszę podejść do fryzjerki i zapytać czy da radę wyczarować coś takiego na mojej głowicy TŻcik przyjechał z Austrii na Święta i dziś wyjechał W przyszłym tygodniu będę dogadywać kwestie związane z tortem. Przede mną wybór butów, bukietu, transportu gości na salę i mnóstwa innych rzeczy. Chyba nie muszę mówić, że strasznie mnie to wszystko stresuje... Aha! Nie mogę się doczekać swojej biżuterii od jednej z naszych PMek Wszystko zapowiada się pięknie Kupiliśmy garnitur i koszulę. Mój Chłopiec upierał się na kamizelkę, twierdząc, że jak będzie mu gorąco podczas wesela i zechce zdjąć marynarkę, to nieelegancko będzie wyglądała "goła" koszula. Pani w salonie powiedziała mu jednak, że nieelegancko jest zdejmować marynarę na własnym weselu, więc stwierdził, że skoro pewnie będzie mu gorąco w marynarce, to nie zamierza dokładać do tego jeszcze kamizelki (pewnie domyślacie się, że "a nie mówiłam" ugryzłam się jednak w język i nie powiedziałam tych magicznych słów zadowolona, że i tak wyszło na moje hihihi ) Garnitur jest czarny, klasyczny, pięknie skrojony, z eleganckimi detalami (stebnówka, delikatne aksamitne lamówki), koszula biała, taliowana, z podwójnym kołnierzykiem - pod spodem czarny. Do tego będzie pomarańczowy krawat, którego jeszcze nie wybraliśmy. Poza tym zaliczyliśmy jedną lekcję tańca. Mnie się bardzo podobało - zawsze chciałam umieć tańczyć! Nie uczymy się żadnej choreografii, a jedynie partnerowania i podstawowych kroków. Niecierpliwie czekam na kolejne lekcje Wybaczcie, że Was tak zasypałam tekstem... Postaram się bywać tu i pisać częściej, ale mniej
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak mi doślą te 5 zaproszeń, więc jest ok...a kiedy to zoabczymy...w symie jak na nie patrze , to jednak są ładne...przeraził mnie jedynie nie za gruby papier, ale mieli napisane na aykcji gramaturę- nie znam się , więc moja strata.
|
#2084 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rzeczywiście warto zwrócić uwagę na gramaturę, ale z drugiej strony wiem, że wielu ludzi, w tym pewnie większość gości nie przykłada większej wagi do grubości papieru, więc chyba nie ma się co stresować W Twojej sytuacji domyślam się, że chodzi też o to, że sama zrobiłaś piękne zaproszenia. Ale głowa do góry - dobrze, że doślą te, o których zapomnieli
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojojoj jak bliziutko Fajnie że widać postępy w załatwianiu ale wszystkie wiemy ile to zawsze rzeczy jest do załatwienia nawet jak myślisz że już wszystko to i tak jeszcze jest zawsze coś Do naszego ślubu 59 dni zostało aaaaaaaaaaaaaaaaaa jak mało |
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a plener planujemy zrobić po ślubie, tzn. tak może do 3 dni po ślubie...nie chcemy w dniu ślubu, bo, moi kuzynowie mieli w dniu ślubu (przed samym ślubem)i mówili że byli padnięci i denerwowało ich i ich żony jak fotografki wymyślałay nowe pozy byli bardzo spięci i zdenerwowani...więc chyba wolę na spokojnie...przynajmniej suknię założę 2 razy a nie raz
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to super że Ci dośle. Twoje zaproszenia naprawdę są bardzo ładne aa jak je poskładasz to na pewno nie są cienkie poza tym kto zwraca uwagę na grubość kartki- liczy się to że ktoś został zaproszony nie?
|
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33619666] Moje Kochane, wczoraj zlozylam podziekowania, stoja na stole Dzis na 11 jade po suknie i bede szukac bolerka do niej. Mam nadzieje, ze sie uda. Dzis ide na impreze do klubu sie odstresowac. Niby nie jestem w stresie, ale spac nie moge tzn budze sie rano, ale to pewnie dlatego, ze tak do pracy wstaje i sikać mi sie chce.[/QUOTE] mam nadzieję, że pochwalisz się bolerkiem?? (albo już się pochwaliłaś a jeszcze nie doszłam do odpowiedniej kartki
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez mamy plener w innym dniu- sami zdecydujemy kiedy też jesteśmy zdania, że ie ma się co stresować w dniu ślubu jeszcze zdjęciami tym bardziej, że znając moje szczęście na pewno bym wlazła w jakieś błoto, kupę, śmiecie, smar- cokolwiek i upaćkałabym sobie kieckę tak, że nie można by było tego wyczyścić. Już miałam wizję z plamą na sukience względnie z ptasim g.... (ach uroki pleneru) bo jakbym nie wlazła w cokolwiek to jakieś ptaszysko (pewnie jakieś największe latające typu łabądek) uśliczniłoby mi swym wzorem kreację i to pewnie na samym przodzie Także za plener w dniu ślubu dziękuję ale nie
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2012-04-18 o 18:29 |
|
|
|
|
#2090 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmieścisz się ![]() Cytat:
![]() U mnie znów będzie tylko moja mama i oboje rodziców TŻta, też muszę to jakoś mądrze ogarnąć. Cytat:
I najważniejsze, że ładne ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym zaoszczędzę na ponownej fryzurze i makijażu (choć to akurat mniejszy problem) - ale jak przeczytałam Twojego posta to ukazała mi się wizja tych wszystkich kataklizmów spotykających moją sukienkę i trochę się przeraziłam ![]()
|
|
#2091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, no to był żart . Ale wydaje mi się, że lepiej kup osobno, ja bym tak zrobiła---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zamierzam mieć winietki, byłam na weselach, na których winietek nie było i siedziałam przeważnie koło nieznajomych mi starszych osób....brak tematu do rozmów.....
No a przedwczoraj rozmawiałam z moim TŻem.....zmienił sobie świadka! zamiast jego siostry ma być brat....iczywiście nie mam nic przeciwko temu ale wiem, że to teściowa miała na to wpływ, bo widziała, że jeśli będzie siosyta to będzie musiała (teściowa) siedzieć niedaleko zięcia, któego nie cierpi i któremu zabroniła ich odwiedzać.....no i TŻ dodał, że jego siostra będzie musiała siedzieć daleko od nas....a nasza sala jest taka, że po bokach sali są 2 rzędy stołów....jest jeszcze 1 mniejszy stół, do któegi wchodzi się pod kilka schodków(jest wyżej) i tam oprócz PM zmieszczą się Rodzice, świadkowie z partnerami i dodatkowo po 7 osob z każdej strony...myslałam, aby usadzić tam nasze rodzeństwo....no i TŻ stwierdził, że przy tym stole bedziemy siedzieć my, rodzice i świadkowie....a reszta miejsc pusta jeszcze nie widziałąm puste miejsca koło pary młodej na weselach
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm co za sytuacja? Szkoda że TŻ uległ mamusi Dlaczego siostra TŻ-ta ma siedzieć daleko- przecież to jego rodzina? A może teściową daleko posadź Co do pustych miejsc- bez sensu to bedzie dziwnie wyglądać- tak łyso będzie i pusto
|
|
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a siostra ma siedzieć daleko, bo bedzie z mężem....mąż jest skłocony z teściami- już jakieś 3-4 lata ich nie odwiedza...nawet w Święta spędzają jakiś dzień osobno-każdy u swojej mamusi ale faktycznie-nie pomyślałam aby teściową daleko posadzić, dobre no ale nie mogę być taka wredna.....zobaczę co mi powie jak się spotkamy
|
|
#2095 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powiedzcie co myślicie o takiej biżuterii? |
||||
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo ładna ale moim zdaniem nie bardzo pasuje na ślub ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Dziewczynki kiedy Wam goście zaczęli potwierdzac przyjście? My daliśmy termin do 1 maja a oprócz rodziny i tych znajomych na 100% pewnych to nam kilka osób potwierdziło dopiero zaczynam się denerwować bo jak pomyślę o obdzwanianiu to mi słabo.... wiem że to i tak nie uniknione ale wolałabym wykonać jak najmniej takich telefonów |
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2098 | ||
|
Raczkowanie
|
Tusia jak przymiarka???
Pradip na pewno wam nie braknie wódki, a nam pewnie zostanie dużo. Ale czasem jak się TŻ uprze to nie mam nic do gadania ![]() niki19 czekamy na foty ![]() Cytat:
. Najważniejsze żeby były wygodne a taki pasek w niczym nie pomoże. wybOrOowa dasz rade w tym kabrio, najwyżej zasłonisz trochę widoczność suknią . A nie boisz się o fryzurę? Że ci włosy rozwieje? Ja od razu o tym bym pomyślała Cytat:
, totalny chaos. Na obu siedzieliśmy ze starszyzną a na jednym nawet koło rodziców młodego (chociaż ich nie znaliśmy) bo oni też nie zdążyli zając lepszego miejsca. Prawda jest taka że nigdy się nie dogodzi każdemu ale nie przeżyłabym tego pościgu do miejsc i przesadzania gości (bo np. zostanie jakieś puste 1miejsce) na swoim weselu. carmelova ja mam podłużne i planujemy właśnie sadzać na przeciwko (obok też jak będzie większa grupka znających się osób). XxMartaxX my tez wybraliśmy w końcu białą żubrówkę . Już zakupiona.monika860902 ja też bym Ci radziła nie sadzać rodziców koło was a jak już coś to siostrę. U nas będą trzy długie stoliki (w podkowę). Jeden dla nas i dla naszych znajomych, jeden dla całej rodziny TŻ i jeden dla mojej rodzinki. Tylko moja mama stwierdziła że może by chciała siedzieć koło swatki, takie psiapsiółki sie zrobiły . No ale niestety już mamy taki podział wymyślony i nic nie zmieniamy.A co do pleneru to my nie mamy go wcale zgodnie oboje nie chcieliśmy ![]() Mam do was dziewczyny pytanie odnośnie bielizny ślubnej. Ostatnio kupiłam sobie biustonosz bardotkę zwykła białą bez bajerów (jedyny biały jaki znalazłam w swoim rozmiarze). Do tego były majtki też białe bez koronki bezszwowe (mam dość lekką sukienkę i inne mogłyby prześwitywać). Ale nie kupiłam tego dołu bo stwierdziłam że jakiś taki zwykły a bielizna ślubna kojarzyła mi się z koronkami - taka sexi na noc poślubną . No i teraz nie wiem co robić.. czy szukać czegoś innego? Jak myślicie? O taki kupiłam biustonosz (średnio to sexi ):http://www.mada.pl/7352-p72-r0-biust...aff-23446.html |
||
|
|
|
#2099 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2100 |
|
Zadomowienie
|
Tusiu, trzymam kciukasy za Ciebie! Niech Ci się wszystko ułoży i słoneczko Ci w sobotę grzeje
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

) pamiętajcie, by ludzi którzy się znają sadzać NAPRZECIWKO siebie a nie obok 

ale byłam świadkiem ,ze niektórzy się ścigali 

jako fanka warkoczy stawiam na fryzurę właśnie z warkoczem. a jeśli chodzi o bukiet, to bardziej podoba mi się ten w intensywniejszym kolorze i myślę, że bardziej pasuje do butków 
TŻ właśnie mi oświadczył, że nie będzie miał wolnego w weekend w który w końcu planowaliśmy zrobić nauki... szlag mnie trafi z jego pracą, nic nie mogę zaplanować, staję na rzęsach wyszukując terminy nauk dwudniowych, wszędzie ciężko się zapisać bo trzeba z dużym wyprzedzeniem - a TŻ ma taką pracę, że wie jak pracuje góra kilka dni na przód, więc o planowaniu czegoś w dalszej perspektywie nie ma co marzyć... 
jeszcze nie widziałąm puste miejsca koło pary młodej na weselach