![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Kwiecień - BU, Bourjois, BB creams, perfumy
MAJOWY WĄTEK: TUTAJ
POSTY: #1, #2 i #20!!! Uwaga! Musie dać mi trochę więcej czasu na odpisanie, ponieważ czasem robię tak, że spisuję sobie, jakie macie zapachy na wymianę i jadę do Sephory je powąchać ![]() ![]() Uwaga 2! Pod każdym opisem podałam też wartość cenową kosmetyku, tak orientacyjnie, żeby nie trzeba było za każdym razem liczyć ![]() ![]() WISH: - perfumy (w większych ilościach): Chloe - Chloe (!!!), DKNY - Be Delicious Fresh Blossom, Hugo Boss - Femme - rozświetlacze w płynie: Essence Crystalliced i Inglot #61!!! - kosmetyki mineralne: podkłady jasno-żółte, róże, rozświetlacze, jasne bronzery. Ale wolałabym już jakieś konkretne opakowania aniżeli próbki w woreczkach strunowych. Z Lumiere pasują mi Light Golden FF i Light Medium Golden FF, a z Pixie Sinnie 1. - dobry pędzel do różu/pudru (kabuki). - płyn micelarny Bioderma Sensibio H2O. -pudrowa sukienka h&m w gołębie: TA (rozm. XS, ew. S) _______ NIE interesują mnie: kosmetyki Avon, Oriflame, Giordani Gold, Yves Rocher, próbki perfum, ciuchy (szczególnie bazarowe/allegrowe sprzed kilku lat) _______________________ WYMIENIĘ: Dokładka 14.05.2012 (na razie bez zdjęć, bo planuję założyć majowy wątek): - Chanel Coco Mademoiselle - 5 ml (odlewka) - Meteoryty Guerlain - Teint Beige - odsypka kilkanaście kulek - Joanna Rzepa - szampon do włosów przetłuszczających się ze skłonnością do wypadania - zostało ok. 80-85% 1) Woda micelarna Bourjois 250 ml niedawno zakupiona, ubytek znikomy (zaznaczony na zdjęciu) wartość cenowa: ok. 13 zł 2) Nina Ricci - Ricci Ricci EDP 30 ml Nowe, w zafoliowanym pudełku (na folii jest naklejka z informacją o importerze i wyłącznym dystrybutorze NR na Polskę - Euro Fragrance. Mogę zrobić zdjęcia). wartość cenowa: ok. 110 zł w sklepach internetowych, w Sephorze 180 zł 3) Nina Ricci - Ricci Ricci EDP 60% z 50 ml Były w komplecie razem z żelem pod prysznic i balsamem, ale żelu i balsamu już nie posiadam ![]() Wartość cenowa: ok. 90 zł (za te 30 ml) w sklepach internetowych, w Sephorze 180 zł WYMIENIONE 4) hydrolat z kocanki BU 200 ml Dostałam go 28.02.12, data ważności to 2013 r. Użyłam go ok. 2 razy, więc zostało może 195 ml ![]() wartość cenowa: ok. 20 zł (trochę ponad, bo jeszcze płaciłam za przesyłkę) 5) pomarańczowy olejek do mycia BU 120 ml Z 28.02.12, również użyty ze 2 razy wartość cenowa: ok. 12 zł (trochę ponad, bo jeszcze płaciłam za przesyłkę) 6) Peeling enzymatyczny z bromelainą i papainą BU Ważny przez rok od 28.02.12, użyty 5 razy (ok. 5 płaskich łyżeczek). wartość cenowa: aktualnie z ubytkiem i przesyłką szacuję na 13 zł 7) Serum migdałowe 10% AHA z BU Zrobiony 28.02.12, odlałam troszkę serum do szklanej buteleczki z dozownikiem, więc w zapasowym opakowaniu zostało ok. 80% z początkowych 40 ml wartość cenowa: ok. 25 zł 8) Serum-olejek z wit. C 10% BU Buteleczka jest nieprzezroczysta, więc nie wiem dokładnie ile olejku zostało... myślę, że ok. połowa buteleczki, czyli 10 ml. wartość cenowa: ok. 15 zł 9) Próbka: Skin79 - Super+ BB Cream VIP Gold Collection Próbeczka jak na zdjęciu. wartość cenowa: ok. 5 zł 10) Próbka: Skinfood - Mushroom odcień 01 "Radiant Skin" Próbka-odlewka w słoiczku, maźnięta tylko raz na ręce. Taką próbką można pomalować się kilkanaście razy ![]() wartość cenowa: ok. 8 zł (sama próbka 7 zł + przesyłka) 11) Próbka: Skinfood - Peach Sake Pore #01 "Light Beige" Próbka-odlewka w słoiczku, pomalowałam się nią 1 raz. wartość cenowa: ok. 8 zł (sama próbka 7 zł + przesyłka) 12) Próbka: Skinfood - Peach Sake Pore #02 "Natural Beige" Próbka-odlewka w słoiczku, maźnięta na ręce. wartość cenowa: ok. 8 zł (sama próbka 7 zł + przesyłka) 13) Próbka: Skin79 - The Oriental Gold PLUS Próbka-odlewka w słoiczku, maźnięta parę razy na ręce. wartość cenowa: ok. 8 zł (sama próbka 7 zł + przesyłka) 14) Próbki podkładów Everyday Minerals: Light, Winged Butter, Golden Medium (formuła semi-matt) Próbki w woreczkach strunowych, każda próbka wykorzystana 1 raz (nałożona 1 warstwa). wartość cenowa: w sumie ok. 10 zł 15) Pomadka Nivea Fruity Wiśniowa Nowa, nieużywana, w opakowaniu były 2 pomadki, jedna mi starczy na razie ![]() wartość cenowa: ok. 6 zł Edytowane przez nhung Czas edycji: 2012-05-19 o 22:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kwiecień - BU, Bourjois, BB creams, perfumy
15) 3 nieużywane eyelinery Eveline
Kolor czarny, data ważności: 08.2013 wartość cenowa: 3 x 9 zł = 27 zł 16) Błyszczyk Vipera - Sweet&Wet nr 5 (brudny róż) Bardzo fajny błyszczyk nieklejący się i bez drobinek, ale odcień nie pasuje do mojej karnacji ![]() wartość cenowa: kupiłam przez internet, więc zapłaciłam 16 zł 17) Jedwab Farouk - BioSilk Z czarną nakrętką, malutka buteleczka nieotwierana (nie wiem ile ma pojemności, ale zdaje się, że 15 ml). wartość cenowa: ok. 5 zł 18) Calvin Klein - Eternity EDP, zostało ok. 40 ze 100 ml Została mniej niż połowa ze 100 ml. Oryginał, ale już tyle flakonów zużyłam, że mi się znudził ![]() wartość cenowa: ok. 70 zł 19) Dżinsowe szorty r. XS Nieużywane ![]() 20) 2 próbki podkładu MAC Studio Fix - NC20 i NC25 Gratisowo dorzucę, jak ktoś chce ![]() 21) Galderma - Cetaphil DA Ultra (KWC) Mocno nawilżająca emulsja, mogę zrobić odlewkę ok. 50 ml ![]() 22) Nowe tenisówki h&m 35/36 Takie jak na zdjęciu, ale w kolorze SZARYM, biała podeszwa i białe sznurówko-gumki (nie zawiązuje się ich, tylko wkłada na stopy i już ![]() Wartość cenowa: 50 zł 23) Mus do ciała Farmona - Tutti Frutti - brzoskwinia & mango Zostało ok. 60-65% z 250 ml, zakupiony jakieś 2 miesiące temu, data ważności 03.2014 24) Torebka Con-Star - czarna z ekoskóry Pojemna torebka na ramię, ma dużą przegrodę zamykaną na suwak, dwie duże kieszenie z przodu i 2 małe kieszonki wewnątrz. Torebka jest w stanie idealnym. Mieści A4. Aha, i nie błyszczy się aż tak jak na zdjęciu (mogę zrobić real foto na życzenie) Wartość cenowa: 60 zł Edytowane przez nhung Czas edycji: 2012-04-27 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Hej, znajdziesz coś u mnie za Nina Ricci - Ricci Ricci EDP 30 ml?
![]() Odp. proszę w moim wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
Przekupka: 9 pkt / 100% pozyt.
|
coś u mnie za:
4) hydrolat z kocanki BU 200 ml Dostałam go 28.02.12, data ważności to 2013 r. Użyłam go ok. 2 razy, więc zostało może 195 ml 9) Próbka: Skin79 - Super+ BB Cream VIP Gold Collection Próbeczka jak na zdjęciu. 11) Próbka: Skinfood - Peach Sake Pore #01 "Light Beige" Próbka-odlewka w słoiczku, pomalowałam się nią 1 raz. ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
4) hydrolat z kocanki BU 200 ml
Dostałam go 28.02.12, data ważności to 2013 r. Użyłam go ok. 2 razy, więc zostało może 195 ml ![]() 7) Serum migdałowe 10% AHA z BU Zrobiony 28.02.12, odlałam troszkę serum do szklanej buteleczki z dozownikiem, więc w zapasowym opakowaniu zostało ok. 80% z początkowych 40 ml 8) Serum-olejek z wit. C 10% BU Buteleczka jest nieprzezroczysta, więc nie wiem dokładnie ile olejku zostało... myślę, że ok. połowa buteleczki, czyli 10 ml. cos u mnie? https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post33570552 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Cos u mnie za Ricci Ricci?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=607841 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
4) hydrolat z kocanki BU 200 ml
Dostałam go 28.02.12, data ważności to 2013 r. Użyłam go ok. 2 razy, więc zostało może 195 ml co u mnie? ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- ps. mam jeszcze jakiś rozswietlacz z edm 1g w słoiczku, tylko musiałabym sprawdzić który to jest.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
coś u mnie za:
3) Nina Ricci - Ricci Ricci EDP 60% z 50 ml Były w komplecie razem z żelem pod prysznic i balsamem, ale żelu i balsamu już nie posiadam ![]() ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
JESTEM ONA
|
Hej,
wypatrzysz może coś u mnie za: hydrolat, serum migdałowe i z wit. C , próbkę BB Mushroom i in, jedwab ? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=607421
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
cos u mnie za :
1) Woda micelarna Bourjois 250 ml 5) pomarańczowy olejek do mycia BU 120 ml 6) Peeling enzymatyczny z bromelainą i papainą BU 10) Próbka: Skinfood - Mushroom odcień 01 "Radiant Skin" Próbka-odlewka w słoiczku, maźnięta tylko raz na ręce. Taką próbką można pomalować się kilkanaście razy ![]() 11) Próbka: Skinfood - Peach Sake Pore #01 "Light Beige" Próbka-odlewka w słoiczku, pomalowałam się nią 1 raz.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
coś u mnie?
4) hydrolat z kocanki BU 200 ml Dostałam go 28.02.12, data ważności to 2013 r. Użyłam go ok. 2 razy, więc zostało może 195 ml ![]() 5) pomarańczowy olejek do mycia BU 120 ml Z 28.02.12, również użyty ze 2 razy 6) Peeling enzymatyczny z bromelainą i papainą BU Ważny przez rok od 28.02.12, użyty 5 razy (ok. 5 płaskich łyżeczek). 7) Serum migdałowe 10% AHA z BU Zrobiony 28.02.12, odlałam troszkę serum |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
Przekupka: 33 pkt / 100% pozyt.
|
Coś u mnie za Nina Ricci - Ricci Ricci EDP 30 ml?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
cos u mnie za
hydrolat z kocanki pomarańczowy olejek do mycia Serum migdałowe 10% Serum-olejek z wit. C Peeling enzymatyczny z bromelainą i papainą Próbki podkładów Everyday Minerals
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Znajdziesz coś u mnie za hydrolat z kocanki? Mój wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=517593 Pozdrawiam ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
Przekupka: 163 pkt / 100% pozyt.
|
znajdziesz coś u mnie za płyn micelarny z Bourjois?
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Dokładki!!!
- Spódniczka marynarska z wysokim stanem H&M Rozm. XS/34, stan bardzo dobry, założona 1-2 razy. Wartość cenowa: kosztowała mnie 80 zł w sklepie Edytowane przez nhung Czas edycji: 2012-04-26 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Coś u mnie za:
4) hydrolat z kocanki BU 200 ml 5) pomarańczowy olejek do mycia BU 120 ml 6) Peeling enzymatyczny z bromelainą i papainą BU 8) Serum-olejek z wit. C 10% BU Najbardziej zależałoby mi na serum, bo jeszcze go nie miałam, jednak z chęcią wymienię się na wszystko. Mam poza wątkiem jeszcze: - krem Ava eco garden jakieś 60% zostało, - serum LEMON z BU w plastikowej buteleczce też pewnie zostało z połowę (wyjściowo 30ml), - żel SOS detoksykujący (nowość z Yves Rocher), zostało jakieś 3/4. - odsypka 50g maski algowej z kwasem hialuronowym Bielendy (z wymianki, jeszcze nieużywana) - olejek Alterra Brzoza i pomarańcza (KWC), zostało go jeszcze ponad 70% - olejek lemongrasowy NATURALNY z ZSK, zostało go do poziomu naklejki, więc ponad 2/3 - kwas hialuronowy małocząsteczkowy 0,5g w oryginalnym opakowaniu (woreczek strunowy) z ZSK, nieużywany Wszystkie kosmetyki kupione w tym roku, mają ważne daty i są odpowiednio przechowywane (również w lodówce). Daj znać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Nina Ricci - Ricci Ricci EDP 60% z 50 ml
4) hydrolat z kocanki BU 200 ml Dostałam go 28.02.12, data ważności to 2013 r. Użyłam go ok. 2 razy, więc zostało może 195 ml ![]() 7) Serum migdałowe 10% AHA z BU Zrobiony 28.02.12, odlałam troszkę serum do szklanej buteleczki z dozownikiem, więc w zapasowym opakowaniu zostało ok. 80% z początkowych 40 ml 8) Serum-olejek z wit. C 10% BU Buteleczka jest nieprzezroczysta, więc nie wiem dokładnie ile olejku zostało... myślę, że ok. połowa buteleczki, czyli 10 ml. 9) Próbka: Skin79 - Super+ BB Cream VIP Gold Collection Próbeczka jak na zdjęciu. 10) Próbka: Skinfood - Mushroom odcień 01 "Radiant Skin" Próbka-odlewka w słoiczku, maźnięta tylko raz na ręce. Taką próbką można pomalować się kilkanaście razy ![]() 13) Próbka: Skin79 - The Oriental Gold PLUS Próbka-odlewka w słoiczku, maźnięta parę razy na ręce. ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
jeszcze ja na chwilkę. ten rozświetlacz mineralny o którym wspomniałam to EDM Pearl Beige, prawie pełny 1g słoiczek.
![]() ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
cos za
1) Woda micelarna Bourjois 250 ml 7) Serum migdałowe 10% AHA z BU 8) Serum-olejek z wit. C 10% BU 15) Pomadka Nivea Fruity Wiśniowa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
coś za Ricci ricci i Eternity?
![]() |
#26 |
korzonek
Przekupka: 94 pkt / 100% pozyt.
|
Coś za: 4) hydrolat z kocanki BU 200 ml
6) Peeling enzymatyczny z bromelainą i papainą BU 7) Serum migdałowe 10% AHA z BU 8) Serum-olejek z wit. C 10% BU 9) Próbka: Skin79 - Super+ BB Cream VIP Gold Collection 10) Próbka: Skinfood - Mushroom odcień 01 "Radiant Skin" 11) Próbka: Skinfood - Peach Sake Pore #01 "Light Beige" 13) Próbka: Skin79 - The Oriental Gold PLUS najbardziej zależy mi na bb kremach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Jak nie pearl beige to może wet sand z rozświetlaczy mam jeszcze.
![]() widzę że szukasz mineralnych podkładów mam próbki pixie Complexion Perfector : titiana2 shaylee2 ![]() poza wątkiem mam luksusową śmietankę do demakijażu różaną SYNESIS. no jak nic nie widzisz, to trudno, rozumiem że nie będziesz brała przecież nic na siłę. ![]()
..że SŁOWA mogą budzić nowy dzień! ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=929016 ![]() Edytowane przez One_LoVe Czas edycji: 2012-04-19 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
9) Próbka: Skin79 - Super+ BB Cream VIP Gold Collection
Próbeczka jak na zdjęciu. wartość cenowa: ok. 5 zł 10) Próbka: Skinfood - Mushroom odcień 01 "Radiant Skin" Próbka-odlewka w słoiczku, maźnięta tylko raz na ręce. Taką próbką można pomalować się kilkanaście razy ![]() 11) Próbka: Skinfood - Peach Sake Pore #01 "Light Beige" Próbka-odlewka w słoiczku, pomalowałam się nią 1 raz. wartość cenowa: ok. 8 zł (sama próbka 7 zł + przesyłka) 12) Próbka: Skinfood - Peach Sake Pore #02 "Natural Beige" Próbka-odlewka w słoiczku, maźnięta na ręce. wartość cenowa: ok. 8 zł (sama próbka 7 zł + przesyłka) 13) Próbka: Skin79 - The Oriental Gold PLUS Próbka-odlewka w słoiczku, maźnięta parę razy na ręce. wartość cenowa: ok. 8 zł (sama próbka 7 zł + przesyłka) Coś u mnie ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Coś w moich wątkach za:
4) hydrolat z kocanki BU 200 ml Dostałam go 28.02.12, data ważności to 2013 r. Użyłam go ok. 2 razy, więc zostało może 195 ml ![]() wartość cenowa: ok. 20 zł (trochę ponad, bo jeszcze płaciłam za przesyłkę) 6) Peeling enzymatyczny z bromelainą i papainą BU Ważny przez rok od 28.02.12, użyty 5 razy (ok. 5 płaskich łyżeczek). wartość cenowa: aktualnie z ubytkiem i przesyłką szacuję na 13 zł 8) Serum-olejek z wit. C 10% BU Buteleczka jest nieprzezroczysta, więc nie wiem dokładnie ile olejku zostało... myślę, że ok. połowa buteleczki, czyli 10 ml. wartość cenowa: ok. 15 zł 9) Próbka: Skin79 - Super+ BB Cream VIP Gold Collection Próbeczka jak na zdjęciu. wartość cenowa: ok. 5 zł 13) Próbka: Skin79 - The Oriental Gold PLUS Próbka-odlewka w słoiczku, maźnięta parę razy na ręce. wartość cenowa: ok. 8 zł (sama próbka 7 zł + przesyłka) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.