mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-18, 20:20   #4291
goldika
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

ggoraa super, ze nie masz wytrzeszczu a okularow troche zazdroszcze, zawsze chcialam nosic ale za nic nie moga mi znalezc zadnej wady wzroku

Princessko oj pomysl o ochronie wlosow bo Ci sie wykrusza prostowalam cale gim i polowe LO, kilka razy dziennie. Efekt taki ze wlosy sie kryszyly, byly koszmarne! Do tego ten tleniony blond teraz mam w dosyc dobrym stanie ale dbam o nie jak szalona.
Od 3 dni pije drozdze nawet

Olek goraczkuje nie mam pojecia dlaczego?
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 20:26   #4292
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
ggoraa super, ze nie masz wytrzeszczu a okularow troche zazdroszcze, zawsze chcialam nosic ale za nic nie moga mi znalezc zadnej wady wzroku

Princessko oj pomysl o ochronie wlosow bo Ci sie wykrusza prostowalam cale gim i polowe LO, kilka razy dziennie. Efekt taki ze wlosy sie kryszyly, byly koszmarne! Do tego ten tleniony blond teraz mam w dosyc dobrym stanie ale dbam o nie jak szalona.

moze zebole ????

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:03   #4293
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem która z Was pisała o BENECOLU, poleciałam go kupić i fakt nie ma mleka itd. ale w domciu doczytałam na stronie, ze nie wskazany dla kobiet w ciąży i karmiących piersią

kurde to czym mogę smarować kanapki, bo na sucho to średnio wchodzą
ja olecam posmarowanie oliwa z oliwek, czesto tak robie i sa pyszne

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
AAAa jeszcze odnosnie okulisty- mam wade wzroku, jedno oko -0.75 , a drugie-0.50
Zamowilam okulary- ale jakie ceny oprawek....szok... wybralam jedne z tanszych za 170 zl, wiec calosc wyniesie mnie 292 zl...plus 80 dych okulista- a kasa na wyjazd sie topi i nie wiem jak to bedzie. W piatek odbieram okulary.Jak ja sie do nich przyzwyczaje???
niestety - kazdy wiek ma swe prawa..
,
Tez mam taka wade wzroku i czekam na powrot do pracy, niech mi dadza skierowanie do okulisty, bo wtedy z firmy dostane do 500 pln zwrotu za okulary

mszpilka, mam pytanie, to Ty pisalas o tym, ze jak sie przejdzie na mniejszy wymiar etatu, to przez rok pracodawca nie moze zwolnic. A przez jaki czas pod ochrona jest kobieta, ktora wraca na pelen etat?

Baha, pamietam slowa mojego instruktora prawa jazdy, ktory powiedzial, ze im wiekszy samochod tym sie lepeij prowadzi, i faktycznie, cos w tym jest!

Goldika, moze Olek bedzie mial zabki? Wtedy dzieci goraczkuja.

TZ pojechal do wawy na jakas konferencje, z pracy go wyslali. A dzis mi odwiadczyl, ze skoro ja 7 maja wracam do pracy to on od 7 maja idzie na tacierzynski i zostanie w domu z Pigusia, wiec moja mama bedzie miala jeszcze troche wolnego

Mialam jeszcze o cos sie zapytac, ale nie pamietam...

Ulubiona zabawka mojej dzidzi: puste opakowanie po chusteczkach Pampers Juz trzeci dzien sie nim bawi! i co mi po jakis zawieszkach z lamaze?

Aaaaaa, minela mi alergia kichajaco-lzawiaca, ale caly czas mam wysypke....swedzi
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:06   #4294
elf27
Zadomowienie

MOLA kup sobie w biedronce taką margarynę WYBORNĄ z babcią na obrazku swego czasu jadłam jak mogłam jeszcze gluten

DALIA u nas po wafelkach był armagedon swego czasu, ale kiedy to było jak takie dobroci jadłam

FATAL co mi po tej laktacji jak mleko nadal uczula malutka a jem 3 rzeczy na krzyż. Teraz przestawiam na mm to przyszalałam z pasztetem No i jak na złość właśnie teraz mam tyyyyyyyle pokarmu, wcześniej było na styk

zaraz mi cycki trzasną

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2012-04-18 o 21:21
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:32   #4295
sozaa
Rozeznanie

Elf, a moze wlasnie laktatorem sobie tak ta lakatcje rozhulalas? Rzadziej odciagaj to powinno mleczka sie mniej produkowac.

Pod prysznicem mi sie przypomnialo, o co chcialam zapytac, pytanie dla posiadaczy kotow: czy ktos ma kuwete zakryta, z takimi dzrwiczkami? jak sie sprawdza? Moje koty mnie wkurzaja, zwirek drewniany jest w calym mieszkaniu, a ostatnio trudno im ucelowac w kuwete, co wejde do lazienki to jakis bobek lezy poza kuweta. na pocztaku podejrzewalam tylko jednego kota, ale chyba obie nie celuja w kuwete, bo nie wierze, ze jeden kot moze naprodukowac tyyyyyle bobkow

Jeszcze a propos dnia porodu, ja wspaminam bardzo przyjemnie, ale moze to dlatego, ze nie czulam ani jednego skurczybyka, widac taka moja natura. Mimo ze mialam cesrake to bardzo milo wspominam, mala pokazali mi zaraz po wyjeciu, zawolali TZ i on potem juz poszedl z dzidzia, a mnie zszywali. po ok. godzinie przyniesli mi Anie i przystawili do piersi.
Ostatnio nawqet rozmawialam z kolezanka i ona mi powiedziala, ze stara sie nie jezdzic w okolicach szpitala, bo zle jej sie kojarzy, a ja wrecz przeciwnie, ile razy tam jestem to mam bardzo mile uczucie Jedyne negatywne wspomnienie to moj zestaw ubraniowy w drodze z IP na oddzial: szpitalna sukmana i moje kozaki no i jeszcze to, ze jak mnie znieczulili i zaczeli ciac to spanikowalam na kilka minut i jak w amoku powtarzalam "bede rzygac! zemdleje! bede rzygac"

I jeszcze jedno pytanie, ile czasu po porodzie wypadaja wlosy? ja juz nie moge wytrzymac z tymi moimi klakami! dziwie sie, ze mam jeszcze cos na glowie tak mi wlosy wypadaja! I .Pigusi tez wypadaja, znajduje jej klaczki na poduszcze.

Edytowane przez sozaa
Czas edycji: 2012-04-18 o 21:33
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:43   #4296
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

Zazdroszczę braku wady, ja mam -1.5

A drożdze, rownie dobrze wpływają na cerę.

Więc....podasz przepis ....

Też się staram dbać o hery. Mam szampon Gliss kura, maskę do włosów Waxa, daje je na włosy dopiero od 3 myć a włosy są miękkie, elastyczne i nie oklapnięte no i jeszcze w Niedzielę kupiłam takie psikadełko Gliss Kura różowe, do włosów łamliwych, z brokacikiem w środku
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:44   #4297
glamourous
Zakorzenienie

Ggora nie za fajnie z ta tarczyca- ale dobrze chociaz ze lekarz zaliczony i masz terapie. Czy na tych lekach bedziesz juz do konca zycia jechala czy to sie jakos wyrownuje hormony i odstawia?
Ja mam podobna wade wzroku- kolo -0,5, zrobilam sobie okulary polowki, kosztowaly nie powiem ile bo sie na firmowki szarpnelam- ale w sumie to sie sobie w okulaeach nie podobam i nie nosze
Caly wieczor bawilam sie z sonia- ostatnio nigdy dla niej nie mam czasu tak mnie te dwa kurczaki absorbuja- i ma to niestety odbicie w jejgorszym zachowanie, zlosliwosci, nieposluszenstwie i agresji w stosunku do braci
Stary 2012-04-18, 21:47   #4298
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
MOLA kup sobie w biedronce taką margarynę WYBORNĄ z babcią na obrazku swego czasu jadłam jak mogłam jeszcze gluten

zaraz mi cycki trzasną

Tym większy szacun !!! Masakra, tyle mieć mleka

Ja ściągam od czasu do czsu po karmieniu, ale i tak szału nie mam. Ale i tak tragedii nie bedzie jak zaprzestanę bo w Sobotę kończymy 6 miesięcy, więc gdyby zabrakło i tak fajnie karmiłam

Dobrej nocki dziewczynki
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 22:07   #4299
ggoraa
Zadomowienie

doktorek powiedzial, ze mam sie nastawic na dlugie leczenie- wszystko zalezy od reakcji organizmu na leki -nawet 2 lata ( niektorzy sie lecza cale zycie). Mam brac 3x po 1,5 tabletki dziennie...masakra. W pl zakupie leki na pare miechow, poniewaz nie wiem jak szybko zajma sie mna w uk.

Zazdroszcze mleka....mi troche szkoda, ze juz nie mam- jednak karmienie dzidzi to taki wyjatkowy moment bliskosci mama+dzidzia. Butla to inaczej jakos.
W szkocji bede miec znizke na okulary - nie wiem jak to dziala, ale moj ojciec wybral sobie okulary za 100funtow i zaplacil za nie 25f

Co do wlosow- nie wypowiadam sie tylko w milczeniu cierpie aczkolwiek zauwazylam, ze na calej lepetynie mam okolo 1cm dlugosci bardzo duzo nowych wlosow- moze to dzialanie ''smierdziucha'' .Boje sie tylko aby nie wylysiec przez tarczyce.

Dzis mimo wszystko odpoczelam od Niki i Filipa, wiekszosc dnia bylam z dala od domu i dobrze mi bylo jakos- wreszcie skupiona na swoich potrzebach ( szkoda, ze nie zachciankach )
Stary 2012-04-18, 22:08   #4300
elf27
Zadomowienie

no właśnie - indyk, wieprzowina chuda, ryż i kartofel, od wielkiego dzwona burak i brokuł, a po nim różnie bywało - to mniej więcej bezpieczne u nas było choć i tak alergia się objawiala, to 500ml to pewnie po tym pasztecie wegańskim tak przyszalałam

wlosy mam marniutkie a kiedyś ludzie w mpk dotykali i pytali czy prawdziwe
Stary 2012-04-18, 22:26   #4301
glamourous
Zakorzenienie

O wlasnie kiwdy sie podaje brokulka/ buraka/ szpinak/ soczewice?
Bo mi sie
Kojarzy ze
Dosc wczesnie mozna ale nie pamietam dokladnie
Stary 2012-04-18, 22:30   #4302
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
ale moją panią ciągnie do siadaniaa dzisiaj w łóżeczku przekręciła się z plecków na brzuszek<--w pogoni za zabawką
Helcia dziś tak samo, zamiast spac to sie przekręcała, w końcu ja zablokowałam wałkiem

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

ale lodów bym zjadła
o ja też

Cytat:
kurde to czym mogę smarować kanapki, bo na sucho to średnio wchodzą
pierwszy na myśl przyszedł mi smalec
ale można oliwą, olejem lnianym

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
mszpilka, mam pytanie, to Ty pisalas o tym, ze jak sie przejdzie na mniejszy wymiar etatu, to przez rok pracodawca nie moze zwolnic. A przez jaki czas pod ochrona jest kobieta, ktora wraca na pelen etat?
nie ma ochrony, bo idąc na cześć etatu to jakbyś wykorzystywała wychowawczy. Jeśli idziesz na cały to nie jesteś na wychowawczym.

Cytat:

I jeszcze jedno pytanie, ile czasu po porodzie wypadaja wlosy? ja juz nie moge wytrzymac z tymi moimi klakami! dziwie sie, ze mam jeszcze cos na glowie tak mi wlosy wypadaja! I .Pigusi tez wypadaja, znajduje jej klaczki na poduszcze.
moja fryzjerka mówiła ze nawet do 6 miesięcy od ostatniego karmienia piersią.
Helci tez wypadały tzn. wycierały się ale już jej przeszło.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 23:08   #4303
tuszka
Raczkowanie

Po szczepieniu, nie było tak strasznie, ale może dlatego, ze przygotowałem się na najgorsze. Przed szczepieniem ubrałam Franka i zostawiłam gołe udko tylko, czyli spodnie naciągnięte nie jedną nogę. Był ryk, ale szybko naciągnęłam tę nogawkę, do fotelika i było ok. Pózniej podeszlimy do lupa, kupiłam szorty - jeansy z Vero Mody i tunikę muszę przymierzyć i w razie czego zwrot .
Baba się do mnie doczepiła. Franek stał w fotelika na podłodze (obok był fotel), podchodzi to babsko i do Franka ' oh... Gdzie ta mama Cię postawiła' odpowiadam, ze na podłodze najbezpieczniej. A ta dalej.... ' ile to szczęścia z takim dzieckiem? A słyszała pani, co ta Czubaszek mówiła? Ze dzieci są straszne?' Mówię że słyszałam i bardzo dobrze, ze dzieci nie ma skoro nie chce. A ona ' ni jak można nie chcec dziecka, toż to takie kochane. Głupia ta Czubaszek....'. O litości. Gdzie taka zaściankowość i ciemnogród mieszka?

Cytat:
dobrze, ze nie masz tak na co dzien powodzenia na szczepieniu
Zwariowałabym, gdybym miała tak codzień. Po szczepieniu dzisiaj było w miarę ok. Co prawda usypianie w kocu, czyli buju-buju. Była u mnie koleżanka i stwierdziLa, ze jednak będzie oamietała o zabezpieczeniu

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
ja tylko na chwile.
Mam diagnoze -od dzs me drugie imie to gravesa-basedowa ;(
Góra, będzie gites. Mój pseudonim artystyczny to Hashimoto i leki najprawdopodobniej do końca mych dni. Dobrze ze są refundowane i kosztują grosze. Ale to hormony jednak. Wadę wzroku też mam -3,25.

Cytat:
ggoraa przykro mi

elf tyle mleka?

Olek dzis jest dziwny, nie jadl od 11, ciagle spi na mnie, przebudza sie z placzem
Nasze dzieci ostatnio wariują, zazwyczaj ząbki

A z wizyty u pediatry, Franek waży 6 800 i mierzy 67 cm, czyli w 6 tyg przybył 1 kg. Nie jest źle. Wątroba nadal powiększona, mamy zrobić usg.

Nika jak Twoje dziecię??
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 03:02   #4304
mol_aa
Zadomowienie

Zgadnijcie co robie o tej porze na wizazu? bawie sie laktatorem,mam taka susze w cycolach, ze jest mi przykro. nawet karmi nie pomogło
Mały płakał przed snem, dałam butle na poczatku nie chcial ruszyć ale jakos zalapal i wypił tylko 60 ml.
Zastanawia mnie tylko po czym mam taka suszarnie???
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 06:25   #4305
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Czasami coś użyję przed prostowaniem.. Ale zawsze jedwab po wyprostowaniu
a myślałam, ze jedwab się stosuje przed? ja sie jednak mało na tym znam
włoski na foto śliczne

mola
za mlenio kciukasy

goldi

i jak gorączka, spadła? robiłaś okłady czy czopek zaaplikowałaś młodemu?

tuszka

młody dzielnie zniósł szczepienie... na razie (odpukać w neimalowane) jest ok oby tak było u naszych dzieciów cały czas
chociaz dotknęłam jego główki jakaś gorącawa idę zmierzyć temperaturę :/ ma 37 stopni... oby nei rosła
bo w nocy tżta gardło bolało żerbysmy niczego nie złapali
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 07:01   #4306
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
psikadełko Gliss Kura różowe, do włosów łamliwych, z brokacikiem w środku
Brzmi zajefajnie Jaki efekt jest po nim? Chamski brokato czy delikatnie się błyszczą?

Goldi mi też się wykruszały, używam maski mlecznej po myciu profesjonalnej, jest lepiej. No i staram się nie prostować codziennie.. Staram się z różnym skutkiem..
Co z gorączką? Przeszło mam nadzieję

DZIEŃ DOBRY

Pobudeczka 5:50, mała się bawi, ja właśnie zjadłam płatki z mlekiem, sprawdziłam fb i siedze na wizażu - chyba uzależnienie od Was

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
włoski na foto śliczne
Ja stosuję po, żeby je wygładzić, ale nie wiem jak się powinno stosować

Na foto tylko
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 07:11   #4307
fatal21
Wtajemniczenie

witam meegga niewyspana po 8pobudce przestalam liczyc.poddaje sie.nic jej nieboli przynajmniej w nocy bo nie placze tylko do cyca chce sie przytulac.wczoraj byla dorosla kupa na bank i mnie to martwi bo to chyba za wczesnie jak jest na mleku?
Stary 2012-04-19, 07:21   #4308
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
witam meegga niewyspana po 8pobudce przestalam liczyc.poddaje sie.nic jej nieboli przynajmniej w nocy bo nie placze tylko do cyca chce sie przytulac.wczoraj byla dorosla kupa na bank i mnie to martwi bo to chyba za wczesnie jak jest na mleku?
Współczuję nocki... A monia lubi? Moja kiedyś jak na cycu była, ciągle wisiała na nim to była głodna, dostała mm i monia i spała sobie..

O co chodzi, że kupa jest dorosła?

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-04-19 o 07:23
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 07:48   #4309
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
O widze ze Zosia sie zgadala z moimi chlopcami. U nas tez bylo 8 pobudek, myslalam ze nikt mnie nie pobije
Od ok5 rano spalam pomiedzy chlopcami, kazdy przyklejpny do mojego boczku- w zwiazku z czym jestem meganiewyspana i boli mnie kregoslup, balam sie ruszyc zeby ktoregos nie przygniesc

Princ dorosla kupa wychodzi z dowodzikiem osobistym

Fatal ja myslalam ze moi maja doroslw- ale oni robili kupy co 4-5 dni i to lelarz okreslil jako trawienie bezresztkowe-
Wszystko wchlaniali z tego mleczka, malo co zostawalo

Ale jak zaczeli jesc zupki i owoce to kupa
Jest ewidentnie dorosla, ostatnio mi adasko strzelil jak lezal na brzuuchu z golym tylkiem- wygladalo jakby mu pomaranczowy waz z tylka wylazil
Stary 2012-04-19, 07:53   #4310
fatal21
Wtajemniczenie

glam jak Ty strzelisz opis to klekajcie narody
Stary 2012-04-19, 07:56   #4311
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Zgadnijcie co robie o tej porze na wizazu? bawie sie laktatorem,mam taka susze w cycolach, ze jest mi przykro. nawet karmi nie pomogło
Mały płakał przed snem, dałam butle na poczatku nie chcial ruszyć ale jakos zalapal i wypił tylko 60 ml.
odstawiłaś nabiał, może dlatego, organizm różnie reaguje...ja teraz jak np. zgrzeszę brokułem czy nowością jakąś to taki nawał, że hej

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
O widze ze Zosia sie zgadala z moimi chlopcami. U nas tez bylo 8 pobudek, myslalam ze nikt mnie nie pobije
Od ok5 rano spalam pomiedzy chlopcami, kazdy przyklejpny do mojego boczku- w zwiazku z czym jestem meganiewyspana i boli mnie kregoslup, balam sie ruszyc zeby ktoregos nie przygniesc

Fatal ja myslalam ze moi maja doroslw- ale oni robili kupy co 4-5 dni i to lelarz okreslil jako trawienie bezresztkowe-

Jest ewidentnie dorosla, ostatnio mi adasko strzelil jak lezal na brzuuchu z golym tylkiem- wygladalo jakby mu pomaranczowy waz z tylka wylazil
hehe

u nas 1 pobudka

czy jak zaczyna się podawać stałe pokarmy to mogą być w kupie nieprzetrawione? mam wrażenie, że kartofel jak wszedł tak wyszedł

MAM pytanie - szukamy kuzynce prezentu z TŻ, chcą kołyskę ale taką z odczepianymi bujadłami - widziałyście coś takiego ???
Stary 2012-04-19, 08:00   #4312
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
włoski na foto śliczne

mola
za mlenio kciukasy

goldi

i jak gorączka, spadła? robiłaś okłady czy czopek zaaplikowałaś młodemu?

tuszka

młody dzielnie zniósł szczepienie... na razie (odpukać w neimalowane) jest ok oby tak było u naszych dzieciów cały czas
chociaz dotknęłam jego główki jakaś gorącawa idę zmierzyć temperaturę :/ ma 37 stopni... oby nei rosła
bo w nocy tżta gardło bolało żerbysmy niczego nie złapali
można jedwab i tak i tak

ja stosuje paste z loreal professional na suche włosy - nakłada sie na kazde pasmo i prostuje, albo spray do prostowania dwufazowy z welli prof., włoski lux

kurde spędziłam wczoraj tyle czasu na zakupach i lipa straszna byłam tak wściekła i zmęczona, kupiłam sobie jedną tylko bluzeczkę no i dobiorę cos z tego co mam na imprezkę
ogólnie byłam zła i obrażona

nakarmiłam małego o 7.15 i o dziwo od razu poszedł w kimono, mogę wiec zjeść na spokojnie śniadanko

dziewczyny do niedzieli jest w sklepie internetowym C&A jest darmowa wysyłka - ja z ciuszków dla małego stamtąd jestem b. zadowolona - są dobre jakościowo

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowl%C4%99ta//Kolekcja

Dziś w DDTV o UZALEŻNIENIU OD CIĄŻY masakra

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0

Edytowane przez truscafka
Czas edycji: 2012-04-19 o 08:02
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 08:17   #4313
glamourous
Zakorzenienie

Jak bedzie o uzaleznieniu od cycka to dajcie znac bo moi synowie najwyrznniej na nie cierpia
Stary 2012-04-19, 08:18   #4314
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

DALIA u nas po wafelkach był armagedon swego czasu, ale kiedy to było jak takie dobroci jadłam

FATAL co mi po tej laktacji jak mleko nadal uczula malutka a jem 3 rzeczy na krzyż. Teraz przestawiam na mm to przyszalałam z pasztetem No i jak na złość właśnie teraz mam tyyyyyyyle pokarmu, wcześniej było na styk

zaraz mi cycki trzasną
to Ty juz nawet glutenu bidulku nie jesz

Cytat:
tez mialam susze przedwczoraj i wczoraj troche, dzis juz jest lepiej, u mnie to chyba wynika z tego ze po tym weselu nie odciagalam do konca, albo z tego ze jedlam pare godzin super rzeczy a teraz wrocilam do diety? No i tak jak elf pisala po obzarstwie mialam bardzo duzo pokarmu, wiec dieta ma duzy wplyw.
Najwazniejsze, ze jak bedziesz Malego przystawiac to wroci.

Cytat:

Ja sie przylaczam do ciezkcich nocek, woczraj Kasia ladnie zasnela, ale o 22 sie obudzila i przez 1.5 h nie mogla zasnac, bylo widac, ze chciala, nawet ja z 5 razy na rekach ululalam i pospala za kazdym razem ok 1 minuty, ale za chwile znow sie wybudzala. W koncu ja wzialam do lozka przytulana a ona juz przez sen troche sie rzucala i zaczela plakac przez sen, potem tak sie zaciagala jeszcze z 5 minut bidulka. Potem ja odlozylam i juz spala normalnie. jeszcze nad ranem tak przez sen plakala. NO i pobudka o 5 ;(
Goraczki nie ma, zabkow nie widac, na brzuszek dalam sab simplex jakby to mial byc no i pojecia nie mam co jej sie dzialo. Teraz jest normalna.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 08:21   #4315
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
m

Dziś w DDTV o UZALEŻNIENIU OD CIĄŻY masakra
mi to raczej nie grozi

Fatal i Glam - współczuję nocy

Glam - opis kupska godny śniadania

Molla u mnie podobnie z mlekiem, ale to prze to ze małe nie chce jesć z piersi. Foch i koniec. Wczoraj cały dzień nie, po kąpieli nie, w nocy zjadła troche a rano pociumkała i tez nie. Co ją przystawiam to wrzask, prężenie się o odwracanie głowy.A jak dam za wygrana i zrobię butelke czy dam ściągnięte to zje. Ale chyba prze te oskrzela ma mniejszy apetyt

Dziewczyny bez nabiałowe - w Lidlu jest margaryna do smarowania "słoneczna" i ma tylko 0,5%masła
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 08:34   #4316
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Pod prysznicem mi sie przypomnialo, o co chcialam zapytac, pytanie dla posiadaczy kotow: czy ktos ma kuwete zakryta, z takimi dzrwiczkami? jak sie sprawdza? Moje koty mnie wkurzaja, zwirek drewniany jest w calym mieszkaniu, a ostatnio trudno im ucelowac w kuwete, co wejde do lazienki to jakis bobek lezy poza kuweta. na pocztaku podejrzewalam tylko jednego kota, ale chyba obie nie celuja w kuwete, bo nie wierze, ze jeden kot moze naprodukowac tyyyyyle bobkow

ja mam, ale z drzwiczek nie korzystam, bo moje koty nie wiedzialy jak sie do kuwety dostac i najpierw z 10 min pukaly lapką w drzwiczki i baly sie do srodka wejsc... stwierdzilam ze szkoda ich nerwow i zdjelam...i tez czasem nie trafiaja do srodka :P ale na szczescie piasek tylko w obrebie kuwety... moze masz duzy zwirek i miedzy palce, poduszki im wchodzi i dlatego sie roznosi ?

ja tez mam problem z 1 kotem... ostatnio z zazdrosci zasikuje rzeczy malej... juz bodziak i kocyk wywalilam :/ teraz na kanapie, gdzie najczesciej lezy, na noc klade krzesla zeby nie nasikal :/ juz sil nie mam, a kanapa nowa by sie przydala... musze z kims sie skonsultowac, bo chyba bede musiala go oddac ;( pogodzilam sie z tym ze raz na jakis czas idzie nasikac do kibla... ale z obszczywaniem kanapy i malej rzeczy to juz nie bede cierpliwa :/

witam i ja

w kubku super power double coffe ! mloda jak sie obudzila 2.30 na mlenio to o 5 zasnela... poplakiwala, jeczala, marudzila ale o spaniu mowy nie bylo... tak mnie wkurzyla ze az... sama siebie przerazilam bo w pewnym momencie az krzyknelam zeby juz byla cicho ja wiem ze jak w nocy cos mnie obudzi to "strzez sie " no ale krzyczec na biedną niunie ktora marudzi bo zasnac nie moze ale potem chociaz do tej 7:50 pospałam

my dziś na szczepionka... bardzom ciekawa ile wazy moj slodziak

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 08:40   #4317
truscafka
Zadomowienie

Mnie też się raz tak zdarzyło że miałam ochotę krzyknąć na moją Szymuśkę kochaną, ale jakos stłumiłam to w sobie. Mnie się wydaję dziewczyny ze coraz bardziej jestesmy przyzwyczajone do naszej roli i coraz częściej będą się zdarzały takie sytuacje. Aż się tego boję.
Zaraz szybko sobie myślę, że przecież on nie wie ze mnie to moze denerwować, ani nie robi tego specjalnie, że u mnie czuję się najbezpieczniej, a jak targa za włosy to dlatego ze chce poznawać świat
Niby banalne - ale mnie pomaga

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 08:54   #4318
dygotka8
Zakorzenienie

hej
zjadłam własnie Danusię miętową i popiłam kawka strasznie mi smakuje kawa bez mleka

a szanowna Pani kupsko strzelił

co robicie jak chcecie głowe umyc??zostawiacie dziecko jak spi??czy jak sie bawi i myk na te 5minut pod prysznic?????

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 08:58   #4319
fatal21
Wtajemniczenie

a ja raczej z kazdym dniem mam wiecej do Niej cierpliwosci.na poczatku to az sie sama siebie balam.ale tak juz jest ze jak czlowiek zmeczony to zly.kupilam gazete dziecko i tam jest o placzu,o zabawie na podlodze itp.ciekawe rzeczy a koszt 1zl.
Stary 2012-04-19, 08:59   #4320
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę braku wady, ja mam -1.5

A drożdze, rownie dobrze wpływają na cerę.

Więc....podasz przepis ....

Też się staram dbać o hery. Mam szampon Gliss kura, maskę do włosów Waxa, daje je na włosy dopiero od 3 myć a włosy są miękkie, elastyczne i nie oklapnięte no i jeszcze w Niedzielę kupiłam takie psikadełko Gliss Kura różowe, do włosów łamliwych, z brokacikiem w środku
przepis mega prosty:
kupujesz drozdze takie jak na pizze (polecam z Biedronki bo sie rozpuszczaja w calosci) i zalewasz wrzatkiem
ja pije 1/3kostki dziennie
rozmieszac trzeba az sie rozpuszcza
i pijesz
ja dodaje mleko i troche kakao zeby nie czuc za bardzo smaku drozdzy

ja nie przepadam za kosmetykami tylu gliss kur, loreal etc
waxa lubie i polecam
ja maski do wlosow sama tunninguje polproduktami.

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Ggora nie za fajnie z ta tarczyca- ale dobrze chociaz ze lekarz zaliczony i masz terapie. Czy na tych lekach bedziesz juz do konca zycia jechala czy to sie jakos wyrownuje hormony i odstawia?
Ja mam podobna wade wzroku- kolo -0,5, zrobilam sobie okulary polowki, kosztowaly nie powiem ile bo sie na firmowki szarpnelam- ale w sumie to sie sobie w okulaeach nie podobam i nie nosze
Caly wieczor bawilam sie z sonia- ostatnio nigdy dla niej nie mam czasu tak mnie te dwa kurczaki absorbuja- i ma to niestety odbicie w jejgorszym zachowanie, zlosliwosci, nieposluszenstwie i agresji w stosunku do braci
ojej a myslalam, ze Sonia nie jest zazdrosna. Ale w sumie ktore dziecko by nie bylo
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości