|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Gabbi co to za laska?Na niekrótych zdjęciach wygląda naprawde jak lalka,miałam wątpliwości czy to człowiek
![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Witam
po nie przespanej znowu nocy, z tym sikaniem to juz przegięcie pięknie was wkręcilo, ja nie mam cierpliwości chyba ![]() śliczne zdjęcia na emailu ![]() ![]() ja idę pospać dalej |
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Wtajemniczenie
|
witam,
ja tez po srednio przespanej nocce ![]() jestem poklocona z mezem, nie mam dobrego samopoczucia dzisiaj ![]() sama nie wiem o co sie poklocilam ale stwierdzilam, ze wyjade sobie gdzies sama na weekend i mam wszystkich gdzies. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Zadomowienie
|
Jakiś kaszel mnie męczy od rańca :/
Jeszcze wczoraj moja mama przyszła i mówi, ze u niej jedna nauczycielka wzięła zwolnienie, bo ma półpaśca. Wygoniłam ją szybko, mam nadzieję, że znów jakiegoś parcha mi nie przywlekła. Nie mam już do niej siły, bo ona każdą chorobę dzieci szkolnych przynosi do domu. Teraz pół szkoły miało ospę a to ten sam wirus wywołuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Zakorzenienie
|
Cześć!!!
Ale mi się nie chce. o dziwo w nocy się nie budziłam. chyba muszę zrobić sobie kawę. i zabrać się za sprzątanie. ok 10 chyba jadę z mamą na zakupy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ze względu na liczne przeciwwskazania do znieczulenia zewnątrzoponowego wszystkie pacjentki proszone są o zgłoszenie się na obowiązkową konsultację anestezjologiczną na 2-4 tygodnie przed terminem porodu w celu dokonania oceny ogólnego stanu zdrowia i ewentualnych przeciwwskazań do zastosowania znieczulenia farmakologicznego. Na wizycie tej lekarz anestezjolog dokonuje kwalifikacji do ewentualnego znieczulenia zewnątrzoponowego do porodu oraz udziela niezbędnych informacji na temat przygotowania oraz przebiegu porodu w znieczuleniu. Na konsultację należy przynieść ostatnie wyniki badania morfologii oraz układ krzepnięcia, a w przypadku chorób kręgosłupa lub ośrodkowego układu nerwowego odpowiednią dokumentację przebiegu choroby. ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja jestem, po trochu czytam, ale tak zawaleni robotą teraz jesteśmy, że nie mam czasu pisać...
![]() ![]() Całuję Was i spadam, ciągle coś jest do zrobienia... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4688 |
Zakorzenienie
|
Fajne brzuszki dziewczyny
gratki za udane wczoraj wizyty ja mam jutro ![]() pokój się prezentuje bardzo fajnie ![]() Ale oszukują na opakowaniu z klejem. niby całe opakowanie ma starczyć na 22-26 m2 nam po 15-17 m2 zaczęło go już brakować. wrrr tak wygląda nasz kawałek pokoju (listwa nie jest jeszcze przymocowana) no i misie bardziej z bliska |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- niunia32 no to się nakleiliście nieźle ![]() Zazdroszczę Wam pokoików dla maluchów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
![]() mamy nadzieje ze pochwalisz sie efektami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 | |
Wtajemniczenie
|
BTW - agata moge wiedziec jak Ty dajesz rade nosic, malowac itp?
![]() w sumie tez duzo rzeczy taszcze ze soba ale moj brzuch od razu twardnieje ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
![]() moj maz ma silny charakter i mysli, ze ja tez bede jak sylwester stallone, w jego slowniku nie ma pojecia slabosc ![]() dobrze ze nie koksuje ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- ide zrobic jakies sniadanko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Raczkowanie
|
niunia32 ładna tapeta w misie
![]() dzis wizyta u gina. ciekawa jestem ile moja coreczka wazy ![]()
http://www.przewodnikmp.pl/img-070820090320.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribsvfkg7yb.png Edytowane przez loksa Czas edycji: 2012-04-19 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Zakorzenienie
|
a my w piątek idziemy do kina
![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- dzięki dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4696 |
Zakorzenienie
|
na American Pie
nic ciekawego nie ma w kinie. Gosth Ridera bym obejrzała, ale jest w 3d, a my nie lubimy 3d ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- dobra, muszę się zbierać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja bez kawy dzisiaj nie przeżyję.. Cytat:
![]() ![]() Ja też zazdroszczę Wam tych pokoików, my będziemy spać w pokoju razem z dzieckiem, jakichś szczególnych ozdobień tam nie będzie, oprócz firanki, myślałam o naklejkach ale mąż coś kręcił nosem na to, chociaż myślę, że jak już wszystko sobie w pokoiku poukładam i pojawi się dzidziuś to taka atmosfera, że to jest jego/jej pokój stworzy się sama ![]() Mam dzisiaj wizytę u gina, nie chce mi się iść... jeszcze muszę się ogolić ale zrobię to chyba pobieżnie, już mnie co raz mniej obchodzi, czy zrobiłam to dokładnie czy jestem zarośnięta ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | ||
La Moderatoiure
|
Hej
![]() Pooglądałam Wasze brzuszki na mailu, cudne wszystkie ![]() ![]() A ja właśnie puściłam młodej kołysanki i jej podśpiewuję od godziny starając się nie fałszować hehe. Miłego dnia! Cytat:
![]() Cytat:
Mam to samo. Mi najbardziej cukier skakał po mleku z płatkami, zamieniłam na jogurt z owocami i otrębami. No i mogłam zjeść np. ciacho z kawą i cukier był okey, a po ciemnym pieczywie jakieś koszmary ![]() A te paski do acetonu takie mini-mini były że rano nic nie widząc na oczy nie mogłam na nie nasiusiać ![]() U mnie "cukrzyca" wyregulowana dietą, dostałam już zaświadczenie do szpitala od diabetolog, że wszystko okey. Dziękuję ![]() Aaa zazdroszczę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Zadomowienie
|
był taki serial " Jutro idziemy do kina"
![]() ![]() kiedy ja byłam w kinie....nie pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4700 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() raczej moj maz chodzi albo sam albo z kolega bo mi te jego filmy nie pasuja a byla ktoras na kac wawa? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- W kinie byłam ostatni raz chyba ze dwa lata temu,już zapomniałam jak kino wygląda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Muszę Wam się pochwalić, a właściwie pochwalić mojego P ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | ||
Zadomowienie
|
jeszcze tak mi się przypomniało odnośnie karmienia piersią, w majowym M jak Mama jest dołączony taki mały poradniczek i tam jest napisane, cytuję:
" Sześć pierwszych miesięcy laktacji to czas najlepszego ( w skali całego życia) spalania tkanki tłuszczowej. Organizm musi zużywać dodatkową energię na produkcję pokarmu, co powoduje spalanie 200-500 kalorii dziennie. By spalić tyle kalorii, matka karmiąca mieszanką musi przepłynąć 30 basenów! " To tak jako ciekawostka ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() To Ty teraz w ogóle nie będziesz spać? ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4704 |
Wtajemniczenie
|
moj mąz natomiast kupuje wszystkiego za duzo, tzn, wiecej rzeczy spoza listy niz z listy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | ||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Wezmę się jak ogarnę do końca "wicie gniazda" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i też współczuję problemów ze snem. Ja śpię bezproblemowo - budzę się tylko na siku i rozprostowywanie skurczy ![]() ![]() Cytat:
![]() Powodzenia ![]() super, brawo! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój to w zakupach jest mistrzem, zwłaszcza jeśli chodzi o środki czystości, wie co do czego, który płyn najlepszy, którym odplamiaczem najlepiej zlikwidować plamy. Ze spożywką też nie ma problemów, bo jego rodzice mają hurtownię spożywczą, więc zna wszystkie artykuły. Gorzej by pewnie było z kosmetykami kolorowymi dla mnie gdyby mu przyszło coś kupić, bo pielęgnacyjne to bez problemu. W ogóle pisałam niejednokrotnie o jego zamiłowaniu do sprzątania. Ostatnio byliśmy u teściów i teściowa zaczęła coś tam gadać bez sensu i teść mówi, zeby sobie wzięła taki wafel ryżowy, bo gada bez sensu a mój M nagle "nie, niech nie bierze, bo trzeba będzie odkurzać" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję ![]() muszę wziąć się za to golenie ale nie mam sił, wypiłam kawę i dalej czuję się jak zombie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki
lecicie od rana... ja tylko na moment, bo mam dziś ktg w szpitalu o 11, a popołudniu w medicover. Więc dziś dzień na kablach ![]() i oficjalnie dołączam do grupy niesypiających, od dawna mam problemy. wczoraj spałam do 4 a dziś do 3.40. masakra. A śpiochem jestem ogromnym. buziaki paaaa |
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.