Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam! - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 09:58   #4921
estecorazon
Rozeznanie

Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!

Witajcie kobitki!
U mnie dzisiaj znowu spadek i to aż 0,5kg szok choć pozytywny szok ale wczoraj zgrzeszyłam i skusiłam się na ciacho ale ruchu miałam że szok z dzieckiem spacerowałam z dobre 10km by wyszło potem wieczorem brzuszki, wygibasy z małą przy muzyce skoki wygłupy hmmm.... ale i tak się ciesze jeszcze troszkę i zgubię nadwyżkę Brzuchol swędzi niemiłosiernie.... ahhh ale jakoś muszę wytrzymać choć ciężko ale jak ma działać to dam radę. Co do kolorów rozstępów to się przyjrzałam i są wszystkie jakie wymieniłaś hehehe taki balejaż Mi w gruncie rzeczy chodzi o ujędrnienie tej skóry co została po małej nawet jak rozstępy zostaną to będę zadowolona, że brzuch jest jędrny i przypominający płaski a nie skocznie małysza hehe A póki co mogę stwierdzić że się polepsza jej stan, czuje, że jest bardziej napięta choć swoje człowiek wycierpi to pieczenie i swędzenie ehhh jeszcze jutro śmigam po olejek grejpfrutowy

Jest: 97,5

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
estecorazon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:14   #4922
201606210914
Konto usunięte

Estecorazon no pięknie za spadek 0,5 to dużo Fajnie możesz wykorzystać ruch jako spacerek z dzieckiem i tańce

Silvia No u mnie tak było z pare dni temu jak pisałam,że waga szaleje,w jeden dzień miałam normalnie wagę czyli 83,1 na drugi dzień 83,3 na 3 84,5 też myślałam,że się skończę bo przecież nie miałam wyskoków z jedzeniem. Dopiero po tej czerwonej herbacie waga spadała teraz piję codziennie po parę razy i zielona też. Bądź dzielna i nie załamuj się a na pewno ruszy ! Musi ! Bo Jak nie to jej

Marta Witaj
201606210914 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:32   #4923
Bottega
Zakorzenienie

este, ale dlaczego Cię swędzi? Może masz uczulenie na ten nowy balsam co kupiłaś?

Silvia, ja mam takie wzrosty także w połowie cyklu,więc może też u Ciebie to od tego. Nie przejmuj się za bardzo póki co. Pewnie to woda. Ogranicz sól do zupełnego minimum, pij mniej herbat, więcej samej wody - tym na pewno sobie nie zaszkodzić, a może akurat uda Ci się pozbyć nadwyżki. A jak w toalecie? Normalnie czy rzadziej chodzisz? Jak rzadziej to pewnie od tego.

Czarna, hehe na początku nie, nie zamierzam zdzierać na znajomych - wiedzą, że dopiero się uczę, dlatego paru osobom robię za free, a dwie takie laski same się "wepchnęły", nie chciałam im robić, więc powiedziałam że za 80zł/os. - żebym chociaż miała kasę na domówienie produktów, bo rzęsy szybko się kończą, a trochę kosztują :/ (płacę 60zł za mały pojemniczek, następnym razem zamawiam kolejne dwa, więc jeśli przyjdą, to zostanie mi 40zł minus przesyłka). Ale za jakiś czas najpierw chcę brać 120zł, później już w 3mieśnie 15ozł.
Jak widać - formowe rzęsy kosztują sporo (a za sam klej zapłaciłam 80zł; do tego jest jeszcze masa innych potrzebnych rzeczy),więc nie ma co ufać laskom z ogłoszeń typu "przedłużę rzęsy za 40/60zł", bo masz praktrycznie 100% gwarancji, że albo taka osoba chce się na Tobie uczyć, albo ma produkty z allegro (gdzie rzęsy kosztują naprawdę grosze), które nie dość, że są badziewiem (plastikowym) i zaraz odpadną, to do tego mogą uczulać.

Yenna
, ślicznotko, co to za brzydki jadłospis? GDZIE WARZYWA!!!??: pala:no nie! Żebym Tobie musiała przypominać, wiesz co!

thenerd, chyba mogę te niebieskie (faktycznie są bez proszku, w ogóle to miałam wrażenie, że one są "czyste", bo balsamu tez nie czułam) - dziś wypróbowałam i póki co nie pogorszyło mi się (niestety AZS nie zniknie od razu), a to już plus

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, dlaczego wszystkie po kolei dostajecie @ a ja nieeeeeeeeeeeeeeeee?
dzwoniłam wczoraj do 2 ginów - niestety ponownie źle mi przekazano i tam, gdzie miał być szybki termin, to najbliższy możliwy jest w czerwcu (tak samo jak w miejscu nr 2), kiedy to już mnie tu nie będzie. Dziś rano dzwoniłam do gina poleconego mi na pw przez jedną wizażankę - rzekomo przyjmującego także na NFZ. I wiecie co?Dzwonię do niego, mówię "Dzień dobry, chciałam się zapisać do ginekologa na fundusz", a on się wyłącza. Myślałam, że coś przerwało, więc dzwonię jeszcze raz i mówię to samo, a on na to "halo,halo? nie słyszę pani" i znowu się wyłącza. Dzwonię kolejny raz, włączyłam głośnik dla pewności, że coś się nie skopało mi w tel., zaczęłam inaczej: "teraz mnie słychać?", odpowiedział "tak, słychać", ja: "chciałam się zapisać do ginekologa", on: "aha", ja: "słyszałam, że przyjmuje pan też na fundusz?", on: "nie słyszę pani!" i się rozłączył. To niemożliwe żeby coś było nie tak z tel., więc wnioskuję że "ogłuchł" jak usłyszał o NFZ-cie. ehhhhhh
Laski, i co ja mam teraz zrobić? 42 dc leci, a u mnie nic. Już nawet zaczęłam rozważać ciąże, choć tu bardziej możliwa byłaby moja wiatropylność niż nasza wpadka (jak mówiłam - ostatnio u nas mało seksu, a jak już był to z gumką). Cholera.

Właśnie - wczoraj znajoma idealnie trafiła z tekstem: "czy Ty przypadkiem nie jesteś w ciąży?", ja w szoku: "że co?!" (inni mówią, że schudłam, a ta mi tu o ciąży... to chyba się ze sobą nie wiąże...), ona: "bo tak się zmieniłaś ostatnio! Wypiękniałaś, PROMIENIEJESZ za każdym razem jak Cię widzę! To jest jakieś dziwne, coś musiało się zmienić, to nie tylko kwestia schudnięcia. Ciąża niby upiększa, więc może to to?" i ja w śmiech (bo nieźle trafiła - akurat @ brak xD)

aaa i wczoraj (tzn. dziś - o 1:30 w nocy!) jednak zrobiłam jeszcze te cholerne 100 brzuszków (nie wiem czy poprawnie kurcze, ale plery mnie dziś nie bolą) plus 100 nożyc.

Edytowane przez Bottega
Czas edycji: 2012-04-19 o 11:35
Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:33   #4924
WyrafinowanySmak
Rozeznanie

Cześć Laseczki

A ja dziś już się świetnie czuję Może również przez to, że na wadze dziś -0,6kg mniej niż wczoraj czyli 68,5kg Wreszcie coś się ruszyło
Sylvia Tobie też wreszcie ruszy zobaczysz - tylko cierpliwości
este
Marta witaj

69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012
65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012

obecnie- 59,6 KG 20.12.12
60 kg - IV cel

56kg - marzenie
pozostało - 3,6kg
WyrafinowanySmak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:43   #4925
201606210914
Konto usunięte

Bottega Ci ginekolodzy niektórzy to s☠☠☠☠ysyny , nawet ten co do niego dzwoniłaś ogłuchł jak powiedziałaś o NFZ no nie mogę takiemu to tylko w łeb. Ja nie miałam problemów zadzwoniłam umówiła mnie Pani czekałam tydzień zrobiłam badania na cytologie i na wtorek mam wyniki , u mnie to jakieś krwawienia między miesiączkowe od dawna Nawet ostatnio myślałam jednak że to okres a to własnie tamto I dalej nie mam spóźnia się 6 dni
Tobie współczuje , ale nie martw się głowa do góry A z tą ciążą to może test zrób dla upewnienia

WyrafinowanySmak za spadeczek

Edytowane przez 201606210914
Czas edycji: 2012-04-19 o 11:45
Stary 2012-04-19, 12:28   #4926
estecorazon
Rozeznanie

Bottega tylko wiesz ani wysypki ani nic poprostu skóra czerwona, rozpala od środka i swędzi, piecze.... niby tak ma być wtedy wiadomo, że działa. Najdłużej utrzymuje się 2h a potem spokój. Widzę efekty więc wolę się przemęczyć, na solarium też grzeje i swędzi hehe

Czy u was też jest tak brzydko i zimno? No masakra z dzieckiem nie ma co wyjść bo się przeziębi, skłonna jest do tego więc nie ma co ryzykować. Wiatrzysko takie ehh

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
Stary 2012-04-19, 12:42   #4927
WyrafinowanySmak
Rozeznanie

Bottega marsz do apteki lub rossmanna po test to nie żarty ...

60 kg - IV cel

56kg - marzenie
pozostało - 3,6kg
Stary 2012-04-19, 13:02   #4928
czarnaDama2394
Zadomowienie

Bottega-jak nabierzesz wprawy będziesz profesjonalistkąna takich rzeczach można brać za....tą kasęi tym bardziej że będziesz pracowała na produktach dobrej firmyjakby co ja też się piszęmam nadzieję,że zniżka bedzie
Ja np.ogłaszam się w necie że wykonam make-up (teraz co prawda rzadziej)ale w ubiegłym roku na sylwka zgarnęłam prawie 400zł przyszło 10 babek do mnie i jeszcze chciało przyjść,ale już bym nie wyrobiła siętak samo jak są studniówki to zawsze ogłaszam się i zarabiam kaskę.W ogóle marzy mi się studio wizażu takie z prawdziwego zdarzenia ehhhhh....:lo veokładnie!!!po test zasuwaj i to begusiem

Kupiłam sobie laski te jogurty z "fruVita"tym razem śliwkowe i nic a nic mi nie smakująza to truskawkowe i brzoskwiniowe mogę jeść i jeśćdo tego wafle ryżowe mniammmm....

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie...
czarnaDama2394 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 13:21   #4929
thenerdqueen
Wtajemniczenie

oj straszycie Bottegę.
Słońce, odstawiłaś tabletki dopiero (2-3 miesiące, jak dobrze pamiętam?), ja jak sobie robiłam przerwę też miałam takie długaśne odstępy w cyklach, a jak już przyszło to z takim hukiem, że się prawie nie pozbierałam koniec końców wróciłam do tabletek.
O.

ale sprawdzić w sumie możesz, tak dla świętego spokoju aczkolwiek wg mnie to ciągle rozregulowanie cyklu spowodowane odstawieniem tablet.
Stary 2012-04-19, 13:31   #4930
WyrafinowanySmak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnaDama2394 Pokaż wiadomość
Ja np.ogłaszam się w necie że wykonam make-up (teraz co prawda rzadziej)ale w ubiegłym roku na sylwka zgarnęłam prawie 400zł przyszło 10 babek do mnie i jeszcze chciało przyjść,ale już bym nie wyrobiła siętak samo jak są studniówki to zawsze ogłaszam się i zarabiam kaskę.W ogóle marzy mi się studio wizażu takie z prawdziwego zdarzenia ehhhhh....:lo veokładnie!!!po test zasuwaj i to begusiem

Kupiłam sobie laski te jogurty z "fruVita"tym razem śliwkowe i nic a nic mi nie smakująza to truskawkowe i brzoskwiniowe mogę jeść i jeśćdo tego wafle ryżowe mniammmm....
Czarna, Bottega szkoda, że Wy takie zdolne a tak daleko ode mnie eh ...
Czarna wiesz, że jeszcze nigdy tych jogurtów fru vita nie jadłam a cały czas gdzieś na nie wpadam Chyba muszę wypróbować
thenerdqueen obyś się nie myliła i był to rozregulowany cykl Ja po odstawieniu tabletek takich jazd nie miałam, a wręcz wszystko przepisowo co do dnia
este tak ma być ma swędzieć i szczypać - znaczy działa

60 kg - IV cel

56kg - marzenie
pozostało - 3,6kg
Stary 2012-04-19, 13:32   #4931
thenerdqueen
Wtajemniczenie

Wyrafinowana: a miałaś regularne cykle przed braniem tabletek? bo ja niestety nie, trwały minimum 34 dni, potem @ ponad tydzień i tak w koło macieju..
Stary 2012-04-19, 13:40   #4932
WyrafinowanySmak
Rozeznanie

thenerdqueen no fakt miałam (z tego co pamiętam bo przed tabl. to było chyba z 6 lat temu) ale w miarę regularnie

60 kg - IV cel

56kg - marzenie
pozostało - 3,6kg
Stary 2012-04-19, 14:15   #4933
Silvia09
Zadomowienie

Cytat:
Silvia-u mnie 0.5kg na plusie!wczoraj dostałam @ może to dlategoale u ciebie aż taki wzrostkurka jakie to jest wkur....ce!
Wkur****** to mało powiedziane, mam ochotę roztrzaskać tą wagę o ścianę!

Cytat:
Silvia, ja mam takie wzrosty także w połowie cyklu,więc może też u Ciebie to od tego. Nie przejmuj się za bardzo póki co. Pewnie to woda. Ogranicz sól do zupełnego minimum, pij mniej herbat, więcej samej wody - tym na pewno sobie nie zaszkodzić, a może akurat uda Ci się pozbyć nadwyżki. A jak w toalecie? Normalnie czy rzadziej chodzisz? Jak rzadziej to pewnie od tego.
Bottega- Soli wgl nie używam ostatnio, herbat też nie piję nawet tej czerwonej, zaczęłam pić więcej wody. W toalecie jak pisałam to w ciągu ostatnich 3 dni chodzę często, w jednym dniu zdarzało mi się nawet 3-4 razy, a na wadze coraz więcej. Nigdy takiego gigantycznego wzrostu nie miałam, nawet przed okresem. Jak jutro znowu zobaczę wzrost to naprawdę załamie się.
Btw zrób sobie ten test dla pewności będziesz miała spokój A co do ginekologa to daj spokój, ja chciałam się zapisać to termin mieli na lipiec!!! Masakra jakaś. Tylko prywatny zostaje.

Cytat:
A ja dziś już się świetnie czuję Może również przez to, że na wadze dziś -0,6kg mniej niż wczoraj czyli 68,5kg Wreszcie coś się ruszyło
Sylvia Tobie też wreszcie ruszy zobaczysz - tylko cierpliwości
Wyrafinowany - Byłabym szczęśliwa gdyby jednak stała w miejscu, a nie rosła. Gratuluję spadku

Este - Trochę dziwne, żeby Cię swędział brzuch po balsamie. Po solarium rozumiem, bo sama tak miewam czasami jak chodzę, ale po posmarowaniu balsamu? Nawet te co są rozgrzewające czy chłodzące to na mnie działają przez 15-20 minut i już nie czuje żadnego pieczenia.

Dzień taki piękny, słoneczko pięknie świeci ,a ja mam humor do dupy. Mam ochotę położyć się do łóżka, przykryć pod szyję i nie wychodzić ;/

Jest -> 76,5 kg

Cel: 65 kg

Edytowane przez Silvia09
Czas edycji: 2012-04-19 o 14:17
Silvia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 15:01   #4934
estecorazon
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Silvia09 Pokaż wiadomość

Este - Trochę dziwne, żeby Cię swędział brzuch po balsamie. Po solarium rozumiem, bo sama tak miewam czasami jak chodzę, ale po posmarowaniu balsamu? Nawet te co są rozgrzewające czy chłodzące to na mnie działają przez 15-20 minut i już nie czuje żadnego pieczenia.

Na moim pisze, że pieczenie i swędzenie tak do 40 minut ale też pisze że wmasowywać okrężnymi ruchami to serum a ja tą drewnianą szczotką nie mam litości dla brzucha i może to dlatego no ale jak ma pomagać to się przecierpię wkońcu brzuch się przyzwyczai do tych tortur

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
Stary 2012-04-19, 15:11   #4935
feciuch
Raczkowanie

Melduję się Panienki już bez gipsuu To jest ten +, lecz co się okazało ?! Że do ok.30.06 nie mogę intensywnie ćwiczyć,biegać ,wszystko co przeciąża piętę. Na pewno na rowerek się przerzucę , ale to też skromniutko :< Co ja mogę jeszcze robić ? ... aeroby odpadają... ;( upragniona figura się oddala...

1 cel - 68 kg.
2 cel - 62 kg
3 cel - 55 kg
feciuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:09   #4936
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thenerdqueen Pokaż wiadomość
Puchatek: ja wiem, że na razie ciągle jestem ostatnia, która może rzucić kamieniem, ale ty mi tam uważaj, bo pałka z bacikiem czekają.. ;>
Cześć Dziewczyny! Z Waszym wsparciem, to jednak wszystko jest mozliwe!:roza :Wczoraj nie zaliczyłam żadnej wpadki(Thenerdqueen, schowaj te baciki, pałki i..co ja widzę..kamienie). Dzis czuję się o dziwo dużo lepiej, ale jeszcze nie świętuję i pozostaję czujna, bo do @jakby nie było jeszcze conajmniej z tydzień, a pamietam, że w zeszłym m-cu nie skończyło sie na 1 dniu Dziś też spadek -0,2, czyli wróciłam do punktu wyjścia z przedwczorajPonieważ też nie idę dziś na areo, postanowiłam rano poćwiczyć (wiem WyrafinowanySmak, wiem, że się da, ale wczoraj NAPRAWDĘ nie było kiedy, bo obudziła mnie dopiero paplaninka Małej o..9.45), wstałam godzine przed Małą i zrobiłam mini TBC, razem z rozgrzewka i strechingiem zajęło mi to 0,5h
Wrzuce jeszcze wczorajsze papu:
1.Nesvita sliwkowa+100g mleka Ale 2%+1/2 jabłka - 295 kcal
2.4x Wasa+20g serka do smarowania Turek 5%+3 rzodkiewki+23g papryki czerwonej - 116 kcal
3.1 banan+1Wasa+jog. Activia truskawkowa 0%(120g)+190g sałaty lodowej - 188 kcal
4.Mała bitka wołowa (+zaprawa-musztarda francuska, oliwa z oliwek, mąka)+124 g ziemniaków+134g brokułów - 217 kcal
5.zupa krem (pietruszka+seler naciowy+seler korzeniowy)+pomarańcza - 127 kcal
6.(już w łózku, przed samym snem)1jog.Activia 0%+1Wasa - 85 kcal
W sumie 1028 kcal

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez sosha Pokaż wiadomość
słuchaj zjadłaś nadprogramowo ale nic zakazanego! I to się liczy!! a jak łazi za tobą czekolada to może pozwolisz sobie ja jakąś gorzką? wiesz tak bardzo się starasz, masz takie rezultaty że może czas na małą nagrodę? chyba że masz w sobie tyle siły i wytrwałości że powiesz "słodyczom dziękuję" - trzymam kciuki za Ciebie i za małą mam nadzieję że nie rozrabia po wstaniu

aż wstyd się przyznać ale ja nie jadłam nigdy z ciekawości sobie jutro zrobię - bo połączenie brzmi ciekawie ^^ prawie dobre słuchy cię doszły przysiady są świetne na tylną część nóg i pośladki!!! tylko musisz robić je na pełnych stopach [stojąc na palcach ułatwiasz sobie sprawę] - zrób przysiad tak żeby linia kolan nie wyszła za stopy, pupę wypychasz mocno do tyłu, tak jakbyś robiła kupsztala na łące i ręce dla utrzymania równowagi trzymaj wyprostowane z przodu [możesz je złączyć - mnie tak wygodniej]
Sosha, 2-3 kostki gorzkiej to dobra opcja, ale wiesz jak ze mną jest, ja sie nie rozdrabniam, tylko lece po całości, 2-3 TABLICZKI czekolady, ooo, to rozumiem I nie kuś kocurze Puchatka, nie kuuuś! Żadnych nagród, bo zamienią sie w jedną wielką kcaloryczna katastrofę
I jak, robiłaś kurę z pomarańczami? jak wyszło?
Sosha, rozwalasz mnie tymi tekstamiSwoja drogą to moje ulubione ćw, własnie dzis rano zrobiłam 3 serie po 8powtórzeń w róznym tempie. A, i efektywność się zwiększa, jak w górze sie spina poślady

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez YennaSnape Pokaż wiadomość
Winnie the Pooh, na szczęście nic mi nie jest, ale ja ogólnie mam żołądek jak chłop :P Mogę jeść wszystko, nawet ogórki kiszone zapijałam mlekiem i nic :P Nic mnie nie boli, nic nie dmie i śpię jak dziecko A fasolę i cebulkę to kochaaam i chyba mój żołądek się przyzwyczaił. Fasolka, to doskonały magazynier błonnika i białka
Co do Twojej wpadki, to nie martw się, na szczęście nie jadłaś nic zakazanego i niezdrowego. A jak masz ochotę na słodkie, to tak jak pisała, któraś z dziewczyn - kostka czy dwie gorzkiej czekolady. Ewentualnie jakaś jeden szklaczek (cukierki typu landrynka) mają w granicach 15-30 kcal, to zależy jaką wybierzesz. Są dobre, bo długo masz je w buzi :P
Yenna, świeta prawda! ja fasoli strasznie nie lubię, ale żałuję, bo jest mega-zdrowa. Nadrabiam chociaż szparagową i groszkiemI tak sobie teraz wyobraziłam, jak idziesz z facetem na randce na jakieś papu, on, jak typowy facet myśli, że zamówisz dziewczęcą, delikatną sałatkę bez dressingu, a Ty zamawiasz taki chłopski konkret
Co do odrobiny słodkości, to jak juz pisałam, u mnie niestety odpada,ehh
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62
Winnie the Pooh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:23   #4937
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bottega Pokaż wiadomość
Puchatku, zjadłaś za dużo i za to jest ale nie było jako takich grzechów! Mnie wczoraj też nosiło, ale po prostu wzięłam łyżeczkę miodu i dałam sobie po łapach za myślenie o czymś więcej. I tak masz mały wzrost Ja to bym miała z kilogram na plusie ale wiadomo jak to z moją wagą jest.
Mamy podobny patent - ja się zaopatrzyłam w colę zero :P i mam zamiar tym się słodzić.
Dziękuję za link Zabieram się dziś za brzuszki! Błagam - motywuj mnie, kop, bij, bo to moja największa zmora, a nie mogę się do tego zabrać plus szybko rezygnuję.

thenerd, a ja właśnie lubię z ananasem niektórzy robią także z brzoskwinią.

Na plus: dziś też kieca poszła w ruch posypały się komplementy ze wszystkich stron, nawet dostałam 2 PW na fejsie ("jak Ty to zrobiłaś?!" itd.) - takie coś jest BARDZO miłe A nie to co te prymitywne teksty i zwierzęce spojrzenia buraków o których Wam wcześniej pisałam.

Jutro po zajęciach kleję rzęski kumpeli (za free - w ramach praktyki), ale mam już 2 chętne za kaskę
Bottega, podziwiam Cie, że potrafisz tak łyżeczke miodu wziąc i już. Ja cały dzień jadłam jogurty i owoce i tak naprawdę przetrwałam, bo pod koniec dnia poczułam, że głód słodyczowy trochę odpuścił. Dzis od rana jest ok, ale jeśli znów mnie najdzie, to nawet nie chcę myślec..
Przyłączam sie do brzuszkowych motywatorów
Też lubię z ananasem, choć jadłam tylko na zimno w postaci sałatki(+ryż+kukurydza).
Co do Ciebie w sukience, to Kurcze, Bottega, wrzuć jakies foty do klubu. Ostatnie były daaawno temu. Ja wrzucałam te z plaży dość niedawno, ale niedługo znów cosik chcę dorzucić, a co
A jak poszło z rzęsami?
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
Stary 2012-04-19, 16:27   #4938
estecorazon
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Winnie the Pooh Pokaż wiadomość
Bottega, podziwiam Cie, że potrafisz tak łyżeczke miodu wziąc i już. Ja cały dzień jadłam jogurty i owoce i tak naprawdę przetrwałam, bo pod koniec dnia poczułam, że głód słodyczowy trochę odpuścił. Dzis od rana jest ok, ale jeśli znów mnie najdzie, to nawet nie chcę myślec..
Przyłączam sie do brzuszkowych motywatorów
Też lubię z ananasem, choć jadłam tylko na zimno w postaci sałatki(+ryż+kukurydza).
Co do Ciebie w sukience, to Kurcze, Bottega, wrzuć jakies foty do klubu. Ostatnie były daaawno temu. Ja wrzucałam te z plaży dość niedawno, ale niedługo znów cosik chcę dorzucić, a co
A jak poszło z rzęsami?
Ja też chce Was zobaczyć ja chce do klubu

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
Stary 2012-04-19, 16:34   #4939
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
że nogi blisko ziemii, takie uczucie jakbym miała zaraz się złamać na pół tam, i nie dawałam rady go wciskac w ziemię
Gothika, mi tez się tak robi w przypadku ćwiczeń z opcją nogi tuż nad podłogą. Dlatego ich nie robię, wolę tradycyjne brzuszki ze stopami na ziemi lub nogami w górze (zgiętymi lub prostymi w kolanach), ale zawsze uniesionymi do konta prostego w stosunku do tłowia (ewentualnie przy skośnych brzuszkach akceptuję naprzemienne prostowanie jednej nogi). Nie ćwiczę też z rękami do przodu, bo nie rozumiem, jak mozna wykonywać takie ćw bez obciążania karku, mi sie on wtedy natychmiast spina, dlatego wolę zawsze miec ręce za głową.

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
no laseczki, zbliżamy się do 5000 postów (zostało 90 - co to dla nas ), pora zastanowić się co byśmy chciały umieścić w pierwszym poście nowej części wątku i czy zmieniamy temat (modyfikujemy) czy zostawiamy?
Ja myślę, że poza tym, co ustaliłyśmy, czyli postami - moim, Akashy, warto napisać też parę zasad w stylu "nie przyjmujemy poniżej 18 r.ż" (jak wiadomo - w młodym wieku najlepiej postawić na zdrowe odżywianie, więcej ruchu i 0 słodyczy, a nie liczenie kalorii), "najpierw przeczytaj poniżej zamieszczone informacje (także w linkach), a dopiero później pytaj" <- vademecum itd.

idę po colę, bo mnie bierze na ciasteczka
Bottega, na naszym wątku działają tęższe głowy niż moja, więc co ustanowicie, to sie pod tym podpisuję i dobrze to wymyśliłaś
A od ciasteczek to z daleka łapkiMam nadzieję, że nie masz ich w domuA ciasto chlebowe zrobiłaś już?
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
Stary 2012-04-19, 16:35   #4940
Silvia09
Zadomowienie

Cytat:
Na moim pisze, że pieczenie i swędzenie tak do 40 minut ale też pisze że wmasowywać okrężnymi ruchami to serum a ja tą drewnianą szczotką nie mam litości dla brzucha i może to dlatego no ale jak ma pomagać to się przecierpię wkońcu brzuch się przyzwyczai do tych tortur
Este - No dobra rozumiem, że przez jakiś czas Cię swędzi, albo piecze ale nie ciągle. Ja też wcieram balsam i olejki szczotą i to tylko trwa trochę. Może za bardzo przesadzasz i skórę sobie podrażniłaś???

Feciuch - No to dobrze, że w końcu zdjęli Ci ten gips. Hmm skoro nie możesz obciążać pięty to może ćwiczenia jakieś leżące, hula hop?

Cytat:
Co do Ciebie w sukience, to Kurcze, Bottega, wrzuć jakies foty do klubu. Ostatnie były daaawno temu.
Puchatku ja też pisałam, żeby Bottega dodała, bo od tamtego czasu napewno jest jej mniej i wygląda jeszcze lepiej Kochana nie wstydź się!! Chcemy sobie popatrzeć

Jest -> 76,5 kg

Stary 2012-04-19, 16:46   #4941
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!zabieram się do napisania tego postu już jakiś miesiąc,bo jest mi strasznie wstyd.Pewnie co niektóre pamiętają mnie bo byłam tu na krótko jakiś czas temu,ale zachowałam się strasznie egoistycznie,bo nieodpowiadało mi to,że niby nikt niesłuży mi radą,strasznie głupie to było z mojej strony i proszę-przyjmijcie mnie spowrotem.
Marta, witaj

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny

Powoli zaczynam się załamywać. W ciągu ostatnich 3 dni waga ciągle leci mi do góry, to już 1,5kg!!! Nie wiem co się dzieje, dietkuje, ćwiczę, wypróżniam się ostanio nawet kilka razy. O okresie nie ma mowy, bo jeszcze 2 tyg. Nie mam pojęcia co się dzieje!! (
Silvia, myślę, że należysz do kolejnego podklubu-Dziewczyn, których wagi żyją własnym życiem (Bottega i Sosha). Nie wiem, co Ci poradzić, bo też nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje, ale najlepsze co możesz zrobić, to brać przykład z Dziewczyn, tzn. uzbroić się w cierpliwość i sie nie poddawać, będzie dobrze!

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnaDama2394 Pokaż wiadomość
Hej laski!
Silvia-u mnie 0.5kg na plusie!wczoraj dostałam @ może to dlategoale u ciebie aż taki wzrostkurka jakie to jest wkur....ce!

Puchatku-trzymaj się i nie daj pokusiecholerne są te napady!najdzie nam na łeb i koniecwiem jak to jest,więc jestem duchem z Tobą słońce
CzarnaDamo, dzięki za wsparcie, w ogóle wszystkie jesteście super Co do skoku, to NA BANK @, więc sobie w ogóle tym głowy nie zawracaj, lada dzień tego nie będzie!
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
Stary 2012-04-19, 16:49   #4942
estecorazon
Rozeznanie

Sylvia no mnie max szczypało tak do 2 godzin potem już nic. Może faktycznie za ostro bo nagle i ostro ćwiczenia co nigdy nie robiłam i nagle serum termo jak nigdy balsamów nie używałam może za dużo naraz ale co tam nie zaszkodzi, troche popiecze i koniec a pomóc może

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
Stary 2012-04-19, 17:07   #4943
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez estecorazon Pokaż wiadomość
Witajcie kobitki!
U mnie dzisiaj znowu spadek i to aż 0,5kg szok choć pozytywny szok ale wczoraj zgrzeszyłam i skusiłam się na ciacho ale ruchu miałam że szok z dzieckiem spacerowałam z dobre 10km by wyszło potem wieczorem brzuszki, wygibasy z małą przy muzyce skoki wygłupy hmmm.... ale i tak się ciesze jeszcze troszkę i zgubię nadwyżkę Brzuchol swędzi niemiłosiernie.... ahhh ale jakoś muszę wytrzymać choć ciężko ale jak ma działać to dam radę. Co do kolorów rozstępów to się przyjrzałam i są wszystkie jakie wymieniłaś hehehe taki balejaż Mi w gruncie rzeczy chodzi o ujędrnienie tej skóry co została po małej nawet jak rozstępy zostaną to będę zadowolona, że brzuch jest jędrny i przypominający płaski a nie skocznie małysza hehe A póki co mogę stwierdzić że się polepsza jej stan, czuje, że jest bardziej napięta choć swoje człowiek wycierpi to pieczenie i swędzenie ehhh jeszcze jutro śmigam po olejek grejpfrutowy
Estecorazon, za ciacho baciki się należą, ale za to, co Ty przechodzisz z tymi masażami, to już Ci darujęJa olejków nie stosuję, bo mam wrażliwą skórę (unikam też opalania, sauny, wełny), więc nie wiem jak powinno byc, ale z tego co Sosha i inne Dziewczyny pisały, to właśnie powinno szczypać/piec, nie wiem jak ze swędzeniem, ale zaliczyłabym to do po-piekącego ciągu dalszego irytacji skóry. Super, że widzisz poprawę, nie poddawaj się, i masz rację, wystarczy, że zwalczysz to na co masz wpływ i juz będzie super efekt!

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
thenerd, chyba mogę te niebieskie (faktycznie są bez proszku, w ogóle to miałam wrażenie, że one są "czyste", bo balsamu tez nie czułam) - dziś wypróbowałam i póki co nie pogorszyło mi się (niestety AZS nie zniknie od razu), a to już plus

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, dlaczego wszystkie po kolei dostajecie @ a ja nieeeeeeeeeeeeeeeee?
dzwoniłam wczoraj do 2 ginów - niestety ponownie źle mi przekazano i tam, gdzie miał być szybki termin, to najbliższy możliwy jest w czerwcu (tak samo jak w miejscu nr 2), kiedy to już mnie tu nie będzie. Dziś rano dzwoniłam do gina poleconego mi na pw przez jedną wizażankę - rzekomo przyjmującego także na NFZ. I wiecie co?Dzwonię do niego, mówię "Dzień dobry, chciałam się zapisać do ginekologa na fundusz", a on się wyłącza. Myślałam, że coś przerwało, więc dzwonię jeszcze raz i mówię to samo, a on na to "halo,halo? nie słyszę pani" i znowu się wyłącza. Dzwonię kolejny raz, włączyłam głośnik dla pewności, że coś się nie skopało mi w tel., zaczęłam inaczej: "teraz mnie słychać?", odpowiedział "tak, słychać", ja: "chciałam się zapisać do ginekologa", on: "aha", ja: "słyszałam, że przyjmuje pan też na fundusz?", on: "nie słyszę pani!" i się rozłączył. To niemożliwe żeby coś było nie tak z tel., więc wnioskuję że "ogłuchł" jak usłyszał o NFZ-cie. ehhhhhh
Laski, i co ja mam teraz zrobić? 42 dc leci, a u mnie nic. Już nawet zaczęłam rozważać ciąże, choć tu bardziej możliwa byłaby moja wiatropylność niż nasza wpadka (jak mówiłam - ostatnio u nas mało seksu, a jak już był to z gumką). Cholera.

Właśnie - wczoraj znajoma idealnie trafiła z tekstem: "czy Ty przypadkiem nie jesteś w ciąży?", ja w szoku: "że co?!" (inni mówią, że schudłam, a ta mi tu o ciąży... to chyba się ze sobą nie wiąże...), ona: "bo tak się zmieniłaś ostatnio! Wypiękniałaś, PROMIENIEJESZ za każdym razem jak Cię widzę! To jest jakieś dziwne, coś musiało się zmienić, to nie tylko kwestia schudnięcia. Ciąża niby upiększa, więc może to to?" i ja w śmiech (bo nieźle trafiła - akurat @ brak xD)

aaa i wczoraj (tzn. dziś - o 1:30 w nocy!) jednak zrobiłam jeszcze te cholerne 100 brzuszków (nie wiem czy poprawnie kurcze, ale plery mnie dziś nie bolą) plus 100 nożyc.
Bottega, super, że znalazłaś odpowiednie rękawiczki! Ja jeszcze myślałam o bawełnianych, ale nie takich jak do pracy w ogrodzie, tylko takich fajnych, dopasowanych, moja mama takie kupuje, tylko nie wiem gdzie. Ale minus jest taki, że przez bawełnę raczej mogłoby Cie dalej uczulać, no mam nadzieję, że te niebieskie się sprawdzą na dłuższą metę!
Oj z tym @, to co m-ac masz powtórke z rozrywkiA do gina państwowo się dobic, to jak wygrać w totka. Wiem, że gdybyś miała taką mozliwość, to poszłabyś prywatnie, ale może warto to jednak rozważyc? Bo ile Ty sobie krwi napsujesz, to masakra
O jacie, a ten tekst z ciążą.. Choć komplement, to komplement
za nocne brzuszki!!!

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez WyrafinowanySmak Pokaż wiadomość
WyrafinowanySmakza spadek!!!-0,6kg, u la laWidzę, że spadki mają też uzdrawiający wpływ
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
Stary 2012-04-19, 17:07   #4944
Silvia09
Zadomowienie

Cytat:
Silvia, myślę, że należysz do kolejnego podklubu-Dziewczyn, których wagi żyją własnym życiem (Bottega i Sosha). Nie wiem, co Ci poradzić, bo też nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje, ale najlepsze co możesz zrobić, to brać przykład z Dziewczyn, tzn. uzbroić się w cierpliwość i sie nie poddawać, będzie dobrze!
Puchatku - Teraz jak nigdy mam samozaparcie i choćby nie wiem co nie dam się żadnej pokusie! Wasze wsparcie na pewno mi pomoże

Este - A no to pewnie, że dobrze. za ćwiczenia.

Jest -> 76,5 kg

Stary 2012-04-19, 17:31   #4945
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez superkas Pokaż wiadomość
Bottega Ci ginekolodzy niektórzy to s☠☠☠☠ysyny , nawet ten co do niego dzwoniłaś ogłuchł jak powiedziałaś o NFZ no nie mogę takiemu to tylko w łeb. Ja nie miałam problemów zadzwoniłam umówiła mnie Pani czekałam tydzień zrobiłam badania na cytologie i na wtorek mam wyniki , u mnie to jakieś krwawienia między miesiączkowe od dawna Nawet ostatnio myślałam jednak że to okres a to własnie tamto I dalej nie mam spóźnia się 6 dni
Tobie współczuje , ale nie martw się głowa do góry A z tą ciążą to może test zrób dla upewnienia
Superkas, super, że zrobiłaś cytologię! Tak naprawdę, to nawet gdy nie ma sie problemów/zaburzeń warto ją zrobić na wszelki wypadek! mam nadzieję, że wszystko będzie ok, i coś Ci lekarz poradzi na te krwawienia!

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Napisane przez WyrafinowanySmak Pokaż wiadomość
Czarna wiesz, że jeszcze nigdy tych jogurtów fru vita nie jadłam a cały czas gdzieś na nie wpadam Chyba muszę wypróbować
Ja też ich nie jadłam, i w ogóle nie kojarzę, bym je widziała na półkach sklepowych, więc może one sa z Biedry? To jedyne miejsce, gdzie się nie zapuszczam..Do czasu, aż się nie skończą pieluchy dla Małej

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:

Dzień taki piękny, słoneczko pięknie świeci ,a ja mam humor do dupy. Mam ochotę położyć się do łóżka, przykryć pod szyję i nie wychodzić ;/
Silvia, a może to swędzenie u Este, to po olejkach, a nie balsamie? Chyba, że coś nie skumałam, i narazie leci sam balsam?
Jeśli skopany humor masz tylko od wagi, to spróbuj podejść do tego z dystansem. Wiem, że to cięzkie, ale szkoda nerwów, smucąc/złoszcząc się nie zmienisz cyferek na wadze, a szkoda, żebyś marnowała dzień na smutasyMam nadzieję, że jutro waga ruszy w przeciwną stronę

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez feciuch Pokaż wiadomość
Melduję się Panienki już bez gipsuu To jest ten +, lecz co się okazało ?! Że do ok.30.06 nie mogę intensywnie ćwiczyć,biegać ,wszystko co przeciąża piętę. Na pewno na rowerek się przerzucę , ale to też skromniutko :< Co ja mogę jeszcze robić ? ... aeroby odpadają... ;( upragniona figura się oddala...
Feciuch, witaj bez gipsowej nakładki!Kurcze, to Ty jesteś teraz jak Achilles, pięta, to Twój słaby punkt Ano fitness ograniczony, ale dietkę trzymaj, bo ona i tak zapewni Ci ujemny bilans energetyczny

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Puchatku - Teraz jak nigdy mam samozaparcie i choćby nie wiem co nie dam się żadnej pokusie! Wasze wsparcie na pewno mi pomoże
Silvia, tak trzymaj! Wierzę, że dasz radę
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
Stary 2012-04-19, 17:38   #4946
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

hej

Bottega - takie masz problemy z dostaniem się do ginekologa - a rozważałaś dojazd do innego miasta? mówie tu o swoim, tu jest lekarz który nie ma kolejek i przyjmie cię w ten sam dzień

Kupiłam sobie twaróg wedzony , słyszałyście o czyms takim? ja pierwszy raz się zetknełam a że uwielbiam wędzone rzeczy (teraz to jadam tylko sery, i czipsy, tzn nie teraz tylko tak ogólnie), jeszcze nie próbowałam, tak naprawdę to nie ma sensu bym próbowała bo nie czuję smaku, katarysko mam takie wstrętne że ostatnio takie mialalam chyba jako dziecko, i nic nie czuję od paru dni. A mam ochotę na tuńczyka (mam w oleju ale patrzę że nawet w oleju po odsaczeniu mogę trochę zjeść) i nic nawet go nie poczuję

tez mam ochote sobie coś zjeść słodkiego (mam czekoladę ) i to jest bez sensu bo jak wziełam wczoraj kawałek do buzi to nic nie czułam.

Chyba was na złą drogę sprowadzę

Ale spokojnie, ja tak pisze o tych rzeczach a tak naprawdę ładnie sie odchudzam . Słyszałyście że czekolada pomaga w odchudzaniu?

Edytowane przez gothika
Czas edycji: 2012-04-19 o 17:43
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:39   #4947
201606210914
Konto usunięte

Winnie tak te jogurty są w bieroneczce najlepszy to truskawkowy 400ml 1,99 , są też z ziarnami zbóż 200ml za 0,99zł

Feciuch tylko się nie poddawaj , może brzuszki rób ? Ja na początku nie ćwiczyłam a waga leciała , więc zostań w diecie

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Gothika ja ci dam czekoladę
A czemu nie masz czucia w ustach ? Po chorobie ?

Edytowane przez 201606210914
Czas edycji: 2012-04-19 o 17:41
Stary 2012-04-19, 17:43   #4948
marta24171
Rozeznanie

Jejku dziewczyny nawet niewiecie jak się ciesze,że mnie przyjełyście spowrotem-dobre serduszka macie.

Ja dzisiaj dzień zaliczam do udanych dietetycznie
I 3 malutkie kromeczki chlebka drwalskiego posmarowane cieniutko masełkiem,pół ogórka,pomidor i 4 rzodkiewki
II serek wiejski
III obiad zupa krem z różnych warzyw
IV pół banana
V chyba reszta zupy krem,bo zostało z obiadu

Na 19 mam aerobikwięc kolacyjnkę zjem przed treningiem.

I jak dziewczyny mój jadłospis może coś odjąć a może dodać?
Stary 2012-04-19, 18:12   #4949
estecorazon
Rozeznanie

Wiecie co, wpadłam na extra pomysł skoro nie mogę wyjść z domu aby pobiegać bo nie mam co z małą to biegam po domu heheh a ona za mną Mamy w mieszkaniu taki długi korytarz jakieś 6m i sobie biegam w te i nazat jestem cała mokra ale to nic muszę odpokutować bo się dzisiaj skusiłam na ciacho co zostało z taty urodzin, niby 3 kawałki ehhh ale trzeba odpokutować na szczęście mi to sprawia przyjomność a i mała ma beke z mamy

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
Stary 2012-04-19, 18:21   #4950
Silvia09
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WyrafinowanySmak
Cytat:
Ja też ich nie jadłam, i w ogóle nie kojarzę, bym je widziała na półkach sklepowych, więc może one sa z Biedry? To jedyne miejsce, gdzie się nie zapuszczam..Do czasu, aż się nie skończą pieluchy dla Małej
Puchatku, Wyrafinowany - Tak są w Biedronce. Ja ciągle je kupuje każdy smak, te pitne i z ziarnami, nie dość, że mają mało kalorii to są pyyszne

Puchatku - Humor hmm nie wiem czy rzeczywiście przez wagę, ale na pewno też ma to wpływ. Miałam iść na spacer z kolegą to odwołałam, bo miałam ochotę iść do domu, położyć się i coś obejrzeć. Jakoś czasami tak przychodzi, że włącza Ci się taki nastrój. Dzięki za wsparcie

Este - No i bardzo dobrze robisz, nie dość, że wykonujesz ćwiczenia to jeszcze spędzasz czas z małą.

Jest -> 76,5 kg

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości