|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Cytat:
|
|
#61982 |
|
Zadomowienie
|
Hejka Dziewczynki, a ja dzisiaj zakupiłam Biosilk Beach Texture spray. Zamierzam go użyć po umyciu do stylizacji zamiast pianki, a także wypróbować do odświeżania. Wkleiła do wątku analitycznego prośbę o analize składu. Ciekawa jestem jakie śmieciuchy może zawierać
![]() Może któraś z Was używała to cudo? |
|
|
|
#61983 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szczescie jakos sie wyrabiam w niecala godzine ze sniadaniem, z lepszym lub gorszym rezultatem jesli chodzi o wyglad Tez myje wieczorem a rano zazwyczaj nic nie robie z nimi bo mi sie nie chce A w ogole jak sie zagapie i umyje za pozno to klade sie spac z wilgotnymi i rano jest qpa...Cytat:
Cytat:
Zawsze efekt jest prawie identyczny albo jestem slepa, ktos jeszcze tak ma??Cytat:
Moj ma ode mnie szampon kofeinowy Alverde, mysle nad podrzuceniem mu jakiejs odzywki ![]() Chyba na miseczke/miske wody lyzka czy dwie oleju spokojnie wystarczą, ja wlalam kiedys troche wiecej i bylo az nadto ![]() Cytat:
i lekarz starszej daty owszem bedzie sie pewnie upieral przy maselku, ale juz ci mlodszej daty zalecą raczej Benecol lub cos w tym stylu, przede wszystkim gdy ktos nie ma idealnego profilu lipidowego ![]() Cytat:
![]() A przyklapowi mowimy stanowsze nie ![]() Pierwszy raz od daaawna zrobilam mixa z zoltka, rycyny, miodu, Bingo shea i mocznika, trzymam juz 40 minut wiec lece zmyc Mam nadzieje ze nie wyrwe sobie polowy klakow przy czesaniu
|
|
|
#61984 | ||
|
Zadomowienie
|
Jakie cuda w codzienniku, pięknie dziewczyny!
Cytat:
Cytat:
.Napaliłam się na krem tonujący Alterry i go nie mogłam dzisiaj odnaleźć w Rossmanie..
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2012-04-18 o 20:41 |
||
|
|
|
#61985 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Poza tym rano jeszcze trochę sprzątam, powoli jem, czytam Wizaż...Ad. 2 też tak mam, sama nie wiem co lepsze, co daje efekty, które półprodukty mi służą, który olej... A efekty są zazwyczaj po 3 miesiącach a nie od razu. Wtedy patrzę w lustro i "wow!". Ale nie wiem po czym to wow. Cytat:
Sama zaczęłam się w to wkręcać ale nadal nie jestem przekonana. Chyba wolę swoje po rozczesaniu
|
||
|
|
|
#61986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Mam wrażenie, że dziewczyny lubią objętość i narzekają kiedy jest przyklap.Ja marzę o takim 2w1 - przepiękna objętość plus piękne, gładziutkie fale
|
|
#61987 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
No nie wiem, mnie podobają się czyste, błyszczące loki, ale żeby od razu tłuste?
|
|
|
|
|
#61988 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A masz jakieś zdjęcia rozczesanych ??Ja też poproszę takie 2 w 1 |
|
|
|
|
#61989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo podobają mi się Twoje włoski ![]() Dodałam zdjęcia do codziennika KLIK Coś prześmiesznego wyszło wierzch prawie prosty, przyuszne sprężynki o średnicy palca
|
|
|
|
|
#61990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#61991 | |||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Oczywiście nie tłuste na zasadzie ulizania i obciążenia tylko takie bardzo zdefiniowane. Cytat:
Żeby nie było że się czepiam Na lokach takie zdyscyplinowanie wygląda świetnie, na moich falach jakoś do mnie nie przemawia, wyglądają na rzadkie, ulizane i tłuste. Cytat:
![]() Tutaj rozczesane https://wizaz.pl/forum/blog_attachme...2&d=1327518952 Tu nie https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1334674089 ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Z wrażenia zapomniałam! Scintilla! |
|||
|
|
|
#61992 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#61993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Zresztą - w obu wersjach są powalające!
|
|
#61994 |
|
Kazar Lady
|
no nie wiem
![]() moje fale maja objetość i ona jest uzależniona od zastosowanych kosmetyków, po niektórych żelach mam wieksza objętość po niektórych mniejsza ale nigdy nie wyglądają na tłuste, co zreszta widac w codzienniku. Sintilla bosko !!! Ajrisz wymiatasz |
|
|
|
#61995 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Palcami albo coś.
|
|
|
|
|
#61996 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a więc wtrącam.... Ajrisz napisała, że daje niecałą łyżkę podczas gdy mi taka ilość nie starczyłaby nawet na 1/5 grzywki I nie ma znaczenia czy olej jest bardzo wnikający czy nie. Mam taką szklaną osłonkę na świeczkę która spełnia mi role miarki jest o pojemności 70 ml i tyle właśnie nakładam, a nic mi z włosów nie kapie.. Nakładam na suche włosy. Na mokrych zapewne wyszłoby mniej. Ostatnio poruszana jest tutaj tematyka pianek do włosów. Ja należę do tych osób które nie oddadzą objętości w ramach gładkości. Chociaż z moją porowatością gładkość jest pojęciem abstrakcyjnym . Niemniej jednak lubię mieć dużo na głowie. Skoro więc ktoś jest na etapie poszukiwania pianki bo żele mu nie odpowiadają to od siebie polecam tą https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...upermocna.html. Nie ma alcoholu denat. Jestem aktualnie poza domem więc nie przepiszę dokładnie składu (może jest gdzieś już zanalizowana?) ale z tego co pamiętam, kiedy na niego zerkałam to ta szumna "multiwitaminowość" kończyła się na wit B3 i B5... Ale dobre i to. Chyba ma jakies quaty więc dla ortodoksyjnych odpada ale jak ktoś nie boi się sls częsciej niż raz na miesiąc może sprawdzić. Kręciołki są zdefiniowane, niepogniecione, nieposklejane i miękkie. I jest tytułowy blask Moje zapotrzebowanie na gładkość jest spełnione. Nie ma puchu ale jest objętość. Bardzo lubię efekt jaki daje ta pianka. Kiedyś nieco z nią przesadzałam i włosy odwdzięczały się przyklapem ale aktualnie znalazłam optymalną dawkę i jest ok. Używam jej od kilku miesięcy i nie zauważyłam przesuszenia.U ważam, że warto się jej przyjrzeć.
|
|
|
|
|
#61997 | |
|
Rozeznanie
|
na noc: Alterra z pomarańczą, kapsułki Hydro Skrzypovity (około łyżeczki) i trochę kremu Bubchen Pflege; mycie: szampon BD; odżywka d/s: Alterra Granat; odżywka b/s: Joaśka z zieloną herbatą
![]() jeszcze nie wysuszyłam, ale już jestem pod wrażeniem miękkości! dla zainteresowanych wklejam skład kremu. ja oprócz parabenu nie wykryłam nic zdrożnego, ale raczkuję dopiero w temacie, więc ostrzegajcie, jak coś zauważycie ![]() Cytat:
natalcia250, udało Ci się zmyć naftę odżywką? Wow, jestem pod wrażeniem Super kręciołkiKaren15, podpasowało Ci to serum? Scintilla_Felis, jaaaaa wymarzona długość! chcę takie włosy!AjriszMarta, Ty się przyznaj, że kręciłaś je na kredki! [hihi] Szok, co Ty z nimi robisz?
Edytowane przez hahihehy Czas edycji: 2012-04-19 o 05:49 |
|
|
|
|
#61998 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
a mogłabyś przypomnieć swoje włoski? Chyba są gęste bardzo i długie...nie wyobrażam sobie nałożyć taką ilość na swoje
|
|
|
|
|
#61999 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Włosy mam raczej cienkie, nawet nie wiem czy specjalnie ich dużo ale za to łatwo się puszą więc nadrabiają objętością a to akurat lubię.Zawsze dziwiłam się gdy dziewczyny zamawiały próbki olejów po 10-15 ml i stosowały kilkakrotnie mogąc ocenić wymierne rezultaty..... Pamiętam jak zaczynałam olejowanie i też pozamawiałam takie próbki, zaczęłam od oleju ze śliwki i kiedy skończyło się opakowanie a ja nie miałam nawet 1/3 włosów pokrytych to stałam jak sierota przed lustrem z pytajnikiem nad głową "Co dalej...?" Mam bardzo, bardzo, baaardzo porowate włosy chłoną oleje jak gąbka, nakładając 65-70 ml wieczorem rano już mam mnóstwo odstawaczy suchych, i co najistotniejsze nie pamiętam żebym miała smalec po olejowaniu.. To samo mam z naftą. Z wielkim zdziwieniem czytam jak dziewczyny nakładają łyzkę-dwie i męczą się ze zmywaniem. Mi standardowa butelka nafty starcza na 4 razy i zmywa się przy 1 myciu bez problemu. To samo oleje. A skoro włosy mają taki apetyt to im nie odmawiam
|
|
|
|
|
#62000 |
|
Zakorzenienie
|
Sensualitka - No tak
mój drugi biegun ![]() Wesoły masz pierdzielniczek ![]() Kacysko - po naszej burzy mózgów i wczorajszym myciu jest o niebo lepiej bez tłuszcza, jest puch ale taki swojski
|
|
|
|
#62001 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#62002 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
O rany, zbankrutować można z takimi włosami... Hahihehy, zapewne coś jeszcze wrzucę W ogóle są jakieś polecane pianki? Bo chyba przegapiłam takie informacje. Miałam kiedyś Nivea Curls coś tam coś tam ale mam wrażenie, że przesuszała i sklejała włosy. |
|
|
|
|
#62003 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
teraz są pewnie dłuższe. Wierzę (choć przyznaję, że ciężko mi to pojąć ), że faktycznie taką ilość oleju potrzebują Twoje włosy Zdumiewające! ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
Cytat:
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-04-19 o 10:43 |
|||
|
|
|
#62004 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Na początku tez myslałąm, że trzeba tego oleju Bóg wie ile, teraz sama z siebie sie smieje, bo efekty jednak mam po tych 2 łyzkach
|
|
|
|
|
#62005 |
|
Nindżopesz
|
Ale w sensie czy jest coś polecanego przez "stare włosomaniaczki", coś zgodnego z CG
|
|
|
|
#62006 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sensualitka - piankę chętnie sprawdzę AjriszMarta - chciałabym mieć tak gęste włosy ![]() Ja na początku też wylewałam pół butelki oleju na włosy, przez co przy spłukiwaniu więcej wypadało. Nie wiem jak to możliwe ale tak było. Po jednej łyżce mają się super
|
|
|
|
|
#62007 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
łyżki nie byłabym w stanie rozprowadzić na włosach.... kiedyś chciałam bardziej na końcówki nałożyć więc nalałam z pół szklanki oleju, wsadziłam tam końcówki. chciałam potem reszte dać na długość , jakoś to rozprowadzić a tu niespodzianka - szklanka pusta, chciałam ten olej z końcówek rozprowadzić albo "odcisnąć" - nie dało się, włosy wszystko wchłaniają, w każdej myśle ilości...
|
||
|
|
|
#62008 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
na suche włosy tak, żeby poczuć na nich olej to faktycznie można wylać pół butelki i wciaż będzie mało
|
|
|
|
|
#62009 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech się cieszę że mi chociaż to taniej wyjdzie ;] bo na poszuwiania świętego graala (szamponu) poszło już hoho kasy ;] Dziękuję ![]() Chyba nie są aż tak bardzo gęste, jak mierzyłyśmy sobie obwód kucyka wyszło mi około 10cm czyli norma. Są sztywne i tak się układają, odstają od głowy itd ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
za to na suche dam parę kropli i już jest wszędzie rozprowadzone
|
|||
|
|
|
#62010 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
na mokre raz próbowałam ciekło mi wszedzie.masz racje zawsze sprawa indywidualna, jednak takie podane ilości ( 70ml) to dla mnie kosmos ![]() włąśnie nałożyłam nowonabyty olejek alterry ale zaraz farbe na niego walnę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

Na szczescie jakos sie wyrabiam w niecala godzine ze sniadaniem, z lepszym lub gorszym rezultatem jesli chodzi o wyglad
chyba nie wytrzymam i zapytam w końcu
Zawsze efekt jest prawie identyczny albo jestem slepa, ktos jeszcze tak ma??
Może jak trochę dłużej będę działać w CG to się skręt polepszy, oby! 

??
Palcami albo coś.
wymarzona długość! chcę takie włosy!
a mogłabyś przypomnieć swoje włoski? Chyba są gęste bardzo i długie...nie wyobrażam sobie nałożyć taką ilość na swoje
ciekło mi wszedzie.