Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2068 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 12:12   #62011
201604301943
Konto usunięte

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
a próbowałaś nałożyć olej na zwilżone włosy, w miseczce z wodą lub na maskę ??
na suche włosy tak, żeby poczuć na nich olej to faktycznie można wylać pół butelki i wciaż będzie mało
szczerze mówiąc nie próbowałam tak. ale jestem na początku dbania o włosy i po prostu mam wrażenie że po takiej ilości włosy są fajne, jak usiłowałam tak wcierać delikatnie w pasemka to potem nie czułam różnicy, a po takiej dużej dawce włosy od razu milsze po myciu może na początku muszę je doolejować a potem starczy mniej? nie wiem...
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 12:13   #62012
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Ale w sensie czy jest coś polecanego przez "stare włosomaniaczki", coś zgodnego z CG
A to chyba nie...trzeba by do analizowego zajrzeć.

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
ja też podobne ilości zużywam łyżki nie byłabym w stanie rozprowadzić na włosach.... kiedyś chciałam bardziej na końcówki nałożyć więc nalałam z pół szklanki oleju, wsadziłam tam końcówki. chciałam potem reszte dać na długość , jakoś to rozprowadzić a tu niespodzianka - szklanka pusta, chciałam ten olej z końcówek rozprowadzić albo "odcisnąć" - nie dało się, włosy wszystko wchłaniają, w każdej myśle ilości...
Chciałabym zobaczyć jak te końcówki piją olej ze szklanki

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
A ja zużyc nie mogę buteleczki 15-30 ml :P
Niech się cieszę że mi chociaż to taniej wyjdzie ;] bo na poszuwiania świętego graala (szamponu) poszło już hoho kasy ;]

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 12:17   #62013
HoneyRose
Raczkowanie

AjriszMarta dziękuję bardzo za odpowiedź.

Właśnie podczytuję twój pamiętnik. Coś czuję, że będę bardziej obeznana w temacie kręconych włosów mamy niż moich własnych (ja mam akurat proste).

Mogę z przyjemnością oznajmić, że łupież się uspokoił tzn. czerwone placki zbladły i już tylko trochę się łuszczy.

Mam jeszcze tylko kilka pytań:

Cytat:
(...) i ochrony - żel lniany albo żel aloesowy z apteki np Gorvita
(...)
Co drugi raz mama może włosy tylko odświeżać - np "umyć" żelem lnianym i nałożyć odżywkę
Żel aloesowy lub/i lniany na pewno kupię.

Czy można jest stosować również jako odżywki np. jako ostatni etap odżywiania w metodzie mycia OMO lub jako odżywkę ułatwiającą rozczesywanie? Czy jednak powinno się je spłukiwać ostatecznie?

Ja stosuję oleje tylko na włosy. Czy w przypadku kręciołków i wrażliwej skóry głowy oleje można również wcierać w skalp?
HoneyRose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 12:28   #62014
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
szczerze mówiąc nie próbowałam tak. ale jestem na początku dbania o włosy i po prostu mam wrażenie że po takiej ilości włosy są fajne, jak usiłowałam tak wcierać delikatnie w pasemka to potem nie czułam różnicy, a po takiej dużej dawce włosy od razu milsze po myciu może na początku muszę je doolejować a potem starczy mniej? nie wiem...
ja też jestem początkujaca - od stycznia raptem tu jestem

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 12:29   #62015
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Chciałabym zobaczyć jak te końcówki piją olej ze szklanki
oj nie czepiej się słówek jak upchnęłam (no nie że tylko zanurzyłam, ręką pomogłam ) końcówki do szklanki i wyciągnęłam to oleju w szklance już nie byłam
Stary 2012-04-19, 12:33   #62016
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HoneyRose Pokaż wiadomość
AjriszMarta dziękuję bardzo za odpowiedź.
Proszę

Cytat:
Właśnie podczytuję twój pamiętnik. Coś czuję, że będę bardziej obeznana w temacie kręconych włosów mamy niż moich własnych (ja mam akurat proste).
Sporo informacji możesz wykorzystać dla siebie - zawsze lepiej dopieścić skórę głowy itd
Możesz wypróbować mojej pielęgnacji (znaczy zasad ogólnych) - moje włosy mają niską porowatość, typową raczej dla prostych włosów. Bogate maski przed szamponem zamiast po, łagodne myjadło a po myciu lekka b/s czy płukanka lniana
Cytat:
Mogę z przyjemnością oznajmić, że łupież się uspokoił tzn. czerwone placki zbladły i już tylko trochę się łuszczy.

Cytat:
Żel aloesowy lub/i lniany na pewno kupię.
Żel aloesowy - np Gorvita z apteki
żel lniany się robi w domu - gotujesz przez ok 10 minut łyżkę siemienia lnianego (niemielone nieprażone) w szklance wody, cedzisz póki ciepłe, trzymasz w lodówce i wąchasz przed użyciem bo nigdy nie wiadomo ile czasu wytrzyma
Cytat:
Czy można jest stosować również jako odżywki np. jako ostatni etap odżywiania w metodzie mycia OMO lub jako odżywkę ułatwiającą rozczesywanie? Czy jednak powinno się je spłukiwać ostatecznie?
Nie wiem czy rozumiem pytanie?
"Żel" będzie za słaby jako jedyna odżywka po myciu, nie natłuści włosów ani nie zabezpieczy przed np słońcem
W OMO może wystarczy, trzeba spróbować
Tych żeli nie trzeba spłukiwać, ja je specjalnie nakładam na skórę i włosy po myciu (ale myję włosy dość treściwą odżywką)
Cytat:
Ja stosuję oleje tylko na włosy. Czy w przypadku kręciołków i wrażliwej skóry głowy oleje można również wcierać w skalp?
Można a nawet trzeba! Oleje jak nic nawilżą skórę i łagodzą podrażnienia. ALE u niektórych niektóre oleje na skórze powodują wypadanie albo gulki (kokosowy).
Spróbujcie koniecznie, najlepiej jakiś lekki i łagodny - migdałowy, słonecznikowy. I niedużo

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 12:39   #62017
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
ja też jestem początkujaca - od stycznia raptem tu jestem
o a ja patrząc na twoje boskie włosy myślałam że już tu od dawna jesteś
Stary 2012-04-19, 12:40   #62018
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Kacysko - po naszej burzy mózgów i wczorajszym myciu jest o niebo lepiej bez tłuszcza, jest puch ale taki swojski
Bardzo dobrze Za to chyba swoim wczoraj przesadziłam
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 12:42   #62019
HoneyRose
Raczkowanie

Cytat:
żel lniany się robi w domu - gotujesz przez ok 10 minut łyżkę siemienia lnianego (niemielone nieprażone) w szklance wody, cedzisz póki ciepłe, trzymasz w lodówce i wąchasz przed użyciem bo nigdy nie wiadomo ile czasu wytrzyma.
To świetnie się składa, bo siemię lniane jest u mnie w zatrważających ilościach z uwagi na moją dietę. Tego "gluta" przez pewien czas piłam na czczo...brrr.

Edytowane przez HoneyRose
Czas edycji: 2012-04-19 o 12:49
HoneyRose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 12:42   #62020
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
o a ja patrząc na twoje boskie włosy myślałam że już tu od dawna jesteś
zobacz w zakręconej ikonce w moim podpisie z czym tu przyszłam

Stary 2012-04-19, 12:43   #62021
Aiisaa
Raczkowanie

A czy któraś z was miała problem z łojotokowym zapaleniem skóry?
Nie bardzo wiem jak sobie z tym radzić, dostałam od dermatologa Novoxidyl i tabletki(cynk+miedz). Leki pomogły tylko chwilowo nie, nadal jest problem z przetłuszczaniem włosów. Zastanawiam się czy są jakieś naturalne metody
Aiisaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 12:53   #62022
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
zobacz w zakręconej ikonce w moim podpisie z czym tu przyszłam
nie wierze! no normalnie nie wierze... jesteś mistrzem, zmiana ogromna, ogromna to mało powiedziane
Stary 2012-04-19, 12:53   #62023
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Ja wlasnie jestem jakas dziwna bo po pol roku olejowania nie potrafie okreslic czy wole na mokre czy na suche czy na odzywke, duzo czy malo, dlugo czy krotko Zawsze efekt jest prawie identyczny albo jestem slepa, ktos jeszcze tak ma??
Ja I do tego nie bardzo widzę różnice między olejami No dobra, rozróżniam kokosowy, ale pewnie dlatego, że używam non stop.
Cytat:
Dla mnie na razie tez i lekarz starszej daty owszem bedzie sie pewnie upieral przy maselku, ale juz ci mlodszej daty zalecą raczej Benecol lub cos w tym stylu, przede wszystkim gdy ktos nie ma idealnego profilu lipidowego
Dla mnie Benecol trąci trochę hochsztaplerstwem. Chyba są lepsze sposoby na obniżenie cholesterolu niż jedzenie wysoko przetworzonej margaryny, nawet z hiper dodatkami.
Cytat:
Tez tak mysle. Nie suche siano, ale fajne loki z mega objetoscia Choc i tak bardziej mi sie podobaja lsniace, zdefiniowane pukle, niekoniecznie super gladkie, ale zeby bylo ich duuzo i wszedzie wokol glowy
A przyklapowi mowimy stanowsze nie
A pewnie, zdefiniowane pukle są przepiękne

Cytat:
Źle to ujęłam - tzn. dobrze ale nieprecyzyjnie bo mi się spieszyło Oczywiście nie tłuste na zasadzie ulizania i obciążenia tylko takie bardzo zdefiniowane.
Rozumiem, co masz na myśli
Mnie to zdefiniowanie zawróciło w głowie, kiedy zaczynałam zabawę z CG
Ale moje włosy nie chcą być takie.
Cytat:
Żeby nie było że się czepiam Na lokach takie zdyscyplinowanie wygląda świetnie, na moich falach jakoś do mnie nie przemawia, wyglądają na rzadkie, ulizane i tłuste.
No właśnie, u mnie jest podobnie.
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Jasne, że mogą wyglądać fajnie Znaczy wiadomo, kwestia gustu, ale moim zdaniem mogą. Ale traktowałabym to jako fryzurę raz na jakiś czas, a nie na stałe, bo jednak loczki nierozczesane są ładniejsze.
Mnie chodzi jedynie o to, że wygląd "pół kroku od ideału" jest jak najbardziej ok. Nie każę na siłę rozczesywać loków
W mojej ocenie 100% ideału często osiąga się płacąc zbyt dużą cenę. Za dużo czasu poświęca się na stylizację, za dużo objętości oddaje.
Cytat:
Chyba nie są aż tak bardzo gęste, jak mierzyłyśmy sobie obwód kucyka wyszło mi około 10cm czyli norma. Są sztywne i tak się układają, odstają od głowy itd
Następna kokietuje
Stary 2012-04-19, 13:05   #62024
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
Co prawda postów nie mam dużo, ale nie chce mi się szukać tego gdzie są załączone zdjęcia więc wrzucę od nowa Włosy mam raczej cienkie, nawet nie wiem czy specjalnie ich dużo ale za to łatwo się puszą więc nadrabiają objętością a to akurat lubię.
podoba mi sie ta objetosc. U siebie probuje uzyskac cos posredniego, nienawidze jak mi skalp przeswituje na czubku glowy, ale rozczesywac nie moge jednak.
Stary 2012-04-19, 13:19   #62025
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Następna kokietuje
Nie kokietuję Są gęste że hej i na brak objętości nigdy nie narzekałam :P
Na szczęście jest ich połowę mniej niż przed CG bo się skonsolidowały :P
Zdziwiło mnie jeno 10cm w obwodzie kucyka
Troszkę tęsknię za początkami Nieśmiałe eksperymenty, pierwsze sukcesy

Stary 2012-04-19, 13:25   #62026
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
nie wierze! no normalnie nie wierze... jesteś mistrzem, zmiana ogromna, ogromna to mało powiedziane
warto zatem, prawda ?

Stary 2012-04-19, 13:37   #62027
Sensualitka
Raczkowanie

Cytat:
Sensualitka - No tak mój drugi biegun
Wesoły masz pierdzielniczek
Dokładnie to zawsze myślę gdy czytam Twoje wpisy dotyczące włosowych perypetii

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
A możesz cyknąć fotkę naolejowanych włosów? Bo mnie ciekawi normalnie gdzie Ty mieścisz ten olej?
Zazwyczaj nakładam olej w soboty, więc postaram się zrobić fotorelacje z poszczególnych etapów nakladania dokumentując wzrastającą ilość naolejowanych włosów do wprostproporcjonalnie malejącej ilości oleju w miarce

Cytat:
Przepraszam ale
O rany, zbankrutować można z takimi włosami...
Na wszystko jest sposób :P Aktualnie nakładam olej raz w tygodniu. Wcześniej robiłam mieszanki olejowe tj olej bazowy (oliwa z oliwek,winogoronowe itp bo w miare to tanie za litr ) + oleje lepszej jakosci. Bo nie miałam specjalnie kasy i olejowałam częściej. A że częstotliwość olejowania zmalała a wypłata wzrosła to mogę się szarpnąć raz na tydzień na większe pojemności olejów lepszej jakości. Ale było ciężko, fakt a jak to na początku. Chciałam mieć od razu wszystko

Cytat:
można nawalić i cała szklankę oleju ale czy da to coś więcej od 2-3 łyżek?
Na początku tez myslałąm, że trzeba tego oleju Bóg wie ile, teraz sama z siebie sie smieje, bo efekty jednak mam po tych 2 łyzkach
Nawalić to można i butelkę ale czy da to coś więcej od całej szklanki?
Ja przerzuciłam się na naturalną pielęgnacje (w tym olejowanie) prawie dwa lata temu więc przez te wszystkie miesiące które się na ten okres składaja udało mi się zanotować co stanowi dla mnie optimum. Wychodzi na 70 ml. Mogłabym nałożyć nawet więcej niż ta ilość i też jeszcze by nie kapało. Tak samo jak dla Ciebie niepojęte są takie ilości oleju tak samo dla mnie zadziwiające jest to że komuś starczą 2-3 łyżki

Cytat:
A ja zużyc nie mogę buteleczki 15-30 ml :P
Niech się cieszę że mi chociaż to taniej wyjdzie ;] bo na poszuwiania świętego graala (szamponu) poszło już hoho kasy ;]
Ślędze Twoje poszukiwania, ale nie pamiętam - próbowałaś może działać coś z korzeniem mydlnicy? Jak może pamiętasz (a może nie) bawię się w naturalną pielęgnacje i sama sobie też robię szampony. Napar z mydlnicy świetnie się nadaje zamiast tradycyjnego szamponu. Dla mnie to alternatywa mycia włosów odżywką. A można z niej zrobić super kondycjonujący specyfik jeśli doda się kłącza tataraku czy korzeń łopianu, czy jakieś inne ziółka polecane do pielęgnacji włosów.
Sensualitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 13:57   #62028
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
warto zatem, prawda ?
warto warto jak najbardziej! a po takich porównaniach fot jak twoje tym bardziej widać że warto!
powiem że sama po sobie wiem, że warto dbać o włosy. będę nieskromna ale nawet nie wiedząc co to CG miałam jakiegoś nosa i część moich zabiegów była podobna do tutejszych metod oczywiście nie wiedziałam jakie kosmetyki mają dobry skład, nie znałam żelu lnianego, olejowania się bałam i robiłam tylko b. rzadko na końcówki, bo nigdy nic o tym nie czytałam. stosowałam coś na kształt harmonikowania i reanimacji, nie czesałam włosów na sucho i praktycznie nie używałam suszarki (bo nie mam takie z zimnym nawiewem) a tym bardziej prostownicy. efekt? od dawna mam absolutny zakaz od koleżanek wypowiadania choćby jednego złego słowa nt moich włosów. wg mnie nie są one wcale ładne i zadbane ale przy ich piórkach maltretowanych prostownicami, farbami, suszarkami, gumami do włosów i lakierami są niezłe. jak by zobaczyły wasze włosy to już by chyba całkiem się załamały
Stary 2012-04-19, 14:00   #62029
Sensualitka
Raczkowanie

Cytat:
Ale w sensie czy jest coś polecanego przez "stare włosomaniaczki", coś zgodnego z CG
"Stare włosomaniaczki". Klasyfikuję się w tej kategorii dosłownie. Pod względem wieku ale pewnymi informacjami też dysponuję. Niemniej rozumiem, że bardziej wymierna dla Ciebie jest opinia włosowych guru w tym wątku. Odchodzę w swój ciemny kąt niepocieszona wracając do funkcji podglądacza

Cytat:
Napisane przez Aiisaa Pokaż wiadomość
Sensualitka - piankę chętnie sprawdzę
Zawsze jak coś polecę to równoznaczne jest to z wyrzutami sumienia w stylu "A co będzie jak jej nie podpasuje? Przecież włosy są takie różne. Wyrzuci kase w błoto".... Itp Ale taka jest chyba idea poszukiwań. Fajnie byłoby nie ponosić strat ale nie zawsze się da

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
podoba mi sie ta objetosc. U siebie probuje uzyskac cos posredniego, nienawidze jak mi skalp przeswituje na czubku glowy, ale rozczesywac nie moge jednak.
Ja też nie znoszę prześwitów. Tym bardziej, że ostatnio walczę z wypadaniem i mam na tym punkcie małego bzika. Pamiętam jak byłam młodsza, w początkach odkrywania tego, że mam kręcone włosy, nawaliłam tyyyyle żelu że wyglądało to na najzwyklejszą morką włoszkę. Wszystko wyschło ale nie przyszło mi do głowy aby to odgnieść. Jechałam z rodzicami na zakupy i do dziś pamiętam, że tata szedł kilka kroków przed nami (mną i mama) a ludzie sie jakoś tak dziwnie patrzyli wtedy myślałam, że na pewno mi zazdroszczą fryzury a nie pomyślałam, że to dlatego, że wyglądam jak debil
Stary 2012-04-19, 14:01   #62030
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Zazwyczaj nakładam olej w soboty, więc postaram się zrobić fotorelacje z poszczególnych etapów nakladania dokumentując wzrastającą ilość naolejowanych włosów do wprostproporcjonalnie malejącej ilości oleju w miarce
Nie mogę się doczekać
Cytat:
Na wszystko jest sposób :P Aktualnie nakładam olej raz w tygodniu. Wcześniej robiłam mieszanki olejowe tj olej bazowy (oliwa z oliwek,winogoronowe itp bo w miare to tanie za litr ) + oleje lepszej jakosci
Raz - rozsądnie dwa - miałam pytać o kwasy tł. Już widzę - omega 6 i 9
Cytat:
Ślędze Twoje poszukiwania, ale nie pamiętam - próbowałaś może działać coś z korzeniem mydlnicy?
Próbowałam ale w inny sposób Testowałam za to orzechy piorące. Na krótką metę ok, na dłuższą - mój skalp BARDZO potrzebuje natłuszczenia więc szukam dalej. Najchętniej sama zrobiłabym odżywkę myjącą ale nie mam pomysłu
Cytat:
Jak może pamiętasz (a może nie) bawię się w naturalną pielęgnacje i sama sobie też robię szampony. Napar z mydlnicy świetnie się nadaje zamiast tradycyjnego szamponu. Dla mnie to alternatywa mycia włosów odżywką
Oczywiście że pamiętam Dzięki Tobie przemogłam się do zakupu detergentów
Napisałaś kiedyś dość długi post o myciu - jak sama robisz szampon na raz, jak zmywasz oleje olejkiem hydrofilnym. Niestety zgubiłam skrót - możesz przypomnieć?

Stary 2012-04-19, 14:15   #62031
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
"Stare włosomaniaczki". Klasyfikuję się w tej kategorii dosłownie. Pod względem wieku ale pewnymi informacjami też dysponuję. Niemniej rozumiem, że bardziej wymierna dla Ciebie jest opinia włosowych guru w tym wątku. Odchodzę w swój ciemny kąt niepocieszona wracając do funkcji podglądacza
Cóż za gafa, wybacz Teraz kojarzę Twój post o lecytynie, półproduktach i własnoręcznie ukręconym szamponie - zaczytywałam się! Przy okazji zapytam: nadal stosujesz lecytynę, nadal daje świetne rezultaty?
Jeśli zaś chodzi mi o pianki chciałabym na początek spróbować czegoś polecanego i używanego przez sporą liczbę osób (o ile coś takiego istnieje...) bo wiadomo, im więcej zadowolonych włosomaniaczek, tym statystycznie większe szanse na trafienie w niezły produkt

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:21   #62032
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałaś kiedyś dość długi post o myciu - jak sama robisz szampon na raz, jak zmywasz oleje olejkiem hydrofilnym. Niestety zgubiłam skrót - możesz przypomnieć?
Y był tam szampon? Gafa :P Nie pamiętam

Stary 2012-04-19, 14:24   #62033
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem, czy chodzi Ci o ten post? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3297

A ten jest o wysokiej porowatości, Ajrisz się nie przyda, ale tak dla przypomnienia:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1827

(zbieram posty Sensualitki, czerpię z nich natchnienie )
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:30   #62034
Sensualitka
Raczkowanie

Cytat:
Oczywiście że pamiętam Dzięki Tobie przemogłam się do zakupu detergentów
Aaaa.. Faktiko.. Teraz sobie przypominam Jak mogłam zapomnieć o swoim wspaniałym darze przekonywania?

/Wyprzedziłaś mnie Szsz dobrze, że nie żyjemy na Dzikim Zachodzie/

Cytat:
Cóż za gafa, wybacz Teraz kojarzę Twój post o lecytynie, półproduktach i własnoręcznie ukręconym szamponie - zaczytywałam się! Przy okazji zapytam: nadal stosujesz lecytynę, nadal daje świetne rezultaty?
Nie no.. Żartowałam Nie szukam uznania i poklasku...... Jeszcze
Co do lecytyny. Owszem. Nadal stosuje. Tym bardziej, że to świetny emulgator a ja często dodaję do oleju jakieś 2-3 ml wodnego roztworu w którym jest rozpuszczona keratyna, niacynamid czy inne dobrodziejstwo Ładna odżywka wychodzi. Jednorodna i bez zbędnych śmieci. A daje coś więcej niż sam olej.

Cytat:
Jeśli zaś chodzi mi o pianki chciałabym na początek spróbować czegoś polecanego i używanego przez sporą liczbę osób (o ile coś takiego istnieje...) bo wiadomo, im więcej zadowolonych włosomaniaczek, tym statystycznie większe szanse na trafienie w niezły produkt
Chyba ktoś kiedyś pytał o pianki i dostał odp że tutaj raczej większość żele stosuje. Dlatego też właśnie się odezwałam bo zauważyłam, że coraz więcej jest zainteresowanych. Zawsze to jakiś punkt odniesienia. I co najistotniejsze: bez denata

Edytowane przez Sensualitka
Czas edycji: 2012-04-19 o 14:32
Stary 2012-04-19, 14:43   #62035
WeWlasnejOsobie
Zakorzenienie

GG do WeWlasnejOsobie

dziewczyny ale mam dzisiaj piekne włosy ! aż sama nie wierzę, i to nie fale jak na początku tylko już takie bardziej pełne loki

chciałam dodać w codzienniku, ale nie ma mi kto zrobić fotów
a moim telefonem nie wyszły
Stary 2012-04-19, 14:57   #62036
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Nie no.. Żartowałam Nie szukam uznania i poklasku...... Jeszcze
Co do lecytyny. Owszem. Nadal stosuje. Tym bardziej, że to świetny emulgator a ja często dodaję do oleju jakieś 2-3 ml wodnego roztworu w którym jest rozpuszczona keratyna, niacynamid czy inne dobrodziejstwo Ładna odżywka wychodzi. Jednorodna i bez zbędnych śmieci. A daje coś więcej niż sam olej.
Pogrubione
Czyli po prostu dodajesz do oleju około 2-3 ml wody z rozpuszczonymi witaminami, keratyną, lecytyną itp.? Podoba mi się ten pomysł Czy lecytyna może być wydłubywana ze zwykłych kapsułek (takie widziałam w aptece)?

A w ogóle testowałam dziś granatową Alterrę, efekt porównywalny z Garnierem AiK, podoba mi się

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 15:11   #62037
Sensualitka
Raczkowanie

Cytat:
Czyli po prostu dodajesz do oleju około 2-3 ml wody z rozpuszczonymi witaminami, keratyną, lecytyną itp.? Podoba mi się ten pomysł Czy lecytyna może być wydłubywana ze zwykłych kapsułek (takie widziałam w aptece)?
Si, rozpuszczam najpierw lecytynę w oleju a potem dodaje miks wodny. Wychodzi mleczny, nierozwarstwiony roztwór. Z tym, że ja mieszam elektrycznym mieszadełkiem.
A czy może być użyta lecytyna z kapsułek... Myślę, ze tak chociaż ja nie stosowałam. Przeglądając różne wątki czytałam, że wiele dziewczyn korzysta z takich kapsułek.
Stary 2012-04-19, 15:43   #62038
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Si, rozpuszczam najpierw lecytynę w oleju a potem dodaje miks wodny. Wychodzi mleczny, nierozwarstwiony roztwór. Z tym, że ja mieszam elektrycznym mieszadełkiem.
A czy może być użyta lecytyna z kapsułek... Myślę, ze tak chociaż ja nie stosowałam. Przeglądając różne wątki czytałam, że wiele dziewczyn korzysta z takich kapsułek.
Mieszadełko masz z ZSK? Mogę kupić w sklepie za 20zł albo czekać na zamówienie i będzie za 10 czy ileś... Nie mogę się zdecydować :P
Ja używam lecytyny z kapsułki! Nie miałam półproduktowej ale apteczna działa nieźle!

Stary 2012-04-19, 15:48   #62039
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
na noc: Alterra z pomarańczą, kapsułki Hydro Skrzypovity (około łyżeczki) i trochę kremu Bubchen Pflege; mycie: szampon BD; odżywka d/s: Alterra Granat; odżywka b/s: Joaśka z zieloną herbatą
jeszcze nie wysuszyłam, ale już jestem pod wrażeniem miękkości! już przed myciem czułam, że są inne, a podczas mycia byłam tego pewna. nie wiem, czy to krem tak zadziałał, czy kapsułki Hydro (A+E, olej z pachnotki i wiesiołka), ale jest super. na pewno powtórzę zestaw
dla zainteresowanych wklejam skład kremu. ja oprócz parabenu nie wykryłam nic zdrożnego, ale raczkuję dopiero w temacie, więc ostrzegajcie, jak coś zauważycie

Redhaired Witch, częściej wstawiaj foty, bo uwielbiam patrzeć na Twoje włosy!
natalcia250, udało Ci się zmyć naftę odżywką? Wow, jestem pod wrażeniem Super kręciołki
Karen15, podpasowało Ci to serum?
Scintilla_Felis, jaaaaa wymarzona długość! chcę takie włosy!
AjriszMarta, Ty się przyznaj, że kręciłaś je na kredki! [hihi] Szok, co Ty z nimi robisz?
Tak. Serum genialne. Włosy są po nim bardzo miękkie i skręt jest bardziej podkreślony
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:14   #62040
natalcia250
sentimental animal

przez ostatni miesiąc mam jakieś takie lepsze włosy może to kwestia wiosny, albo branych suplementów, albo tego i tego, ale nie ma dużego siana, nie ma odstawaczy, jest faajna objętość i jakby ściemniały
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości