Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2067 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-18, 19:45   #61981
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Aiisaa Pokaż wiadomość
Ja właśnie nie wiem gdzie dostać Joanne z lnem, szukam szukam i znaleźć nie mogę.
Joaśki są w dużych Tesco lub w drogeriach
Stary 2012-04-18, 20:32   #61982
zlakobieta
Zadomowienie

Hejka Dziewczynki, a ja dzisiaj zakupiłam Biosilk Beach Texture spray. Zamierzam go użyć po umyciu do stylizacji zamiast pianki, a także wypróbować do odświeżania. Wkleiła do wątku analitycznego prośbę o analize składu. Ciekawa jestem jakie śmieciuchy może zawierać

Może któraś z Was używała to cudo?
zlakobieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 20:38   #61983
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Ja bez porannego mycia potrzebuję półtorej godziny na wyszykowanie się Ale nigdy nie myję rano, schną 2-3 godz a po suszarce mam puch więc odpada. Myję wieczorem, idę spać z suchymi, rano jest wielka reanimacja, czasami wielki wkurf, często ze złości warkocz.
Ojej, to ja bym teraz musiala wstawac o 5:30 - bo mam na 7:30 zajecia Na szczescie jakos sie wyrabiam w niecala godzine ze sniadaniem, z lepszym lub gorszym rezultatem jesli chodzi o wyglad Tez myje wieczorem a rano zazwyczaj nic nie robie z nimi bo mi sie nie chce A w ogole jak sie zagapie i umyje za pozno to klade sie spac z wilgotnymi i rano jest qpa...

Cytat:
Np. dzwoni teściowa o 11 że może o 14 weźmiemy dzieciaka i pójdziemy razem do galerii handlowej. Szybko kalkuluję - olej na włosach, tak między laski nie pójdę, umyć i wysuszyć nie zdążę (plus wyszykować dzieciaka, sprzątnąć, zjeść) - więc sooory, nie idę. Teściowa oczywiście zdziwiona co tak długo można robić żeby się w trzy godziny nie wyrobić ale przecież nie będę jej tłumaczyć bo jeszcze gorzej mnie znielubi, pff
Mam podobnie, czasami siedze z czyms na wlosach a ktos dzwoni i mnie wyciaga z chaty - a ja nie wiem co powiedziec, bo przeciez nie powiem "nie bo mam olej na glowie"

Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość
A w ogóle w kwestii olejowania to ile dajecie? u siebie zauważyłam najlepsze efekty, kiedy prawie kapał z włosów, ale to chyba przesada.... chociaż czasami mam ochote po prostu wziąc butelkę i po prostu wylac ja sobie na leb.

mialam dzis zajecia z ta babka w kreconych. Chyba jednak jakos o nie dba, bo ma pieknie uniesione od nasady chyba nie wytrzymam i zapytam w końcu
Ja wlasnie jestem jakas dziwna bo po pol roku olejowania nie potrafie okreslic czy wole na mokre czy na suche czy na odzywke, duzo czy malo, dlugo czy krotko Zawsze efekt jest prawie identyczny albo jestem slepa, ktos jeszcze tak ma??

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja u swojego TŻ-a mam już półeczkę kosmetyków I przy okazji pilnuję żeby TŻ miał cały czas dobry szampon i dobrą odżywkę. A jak mu się coś skończy, to dowożę
Musimy dbac o naszych mezczyzn Moj ma ode mnie szampon kofeinowy Alverde, mysle nad podrzuceniem mu jakiejs odzywki

Cytat:
Napisane przez WeWlasnejOsobie Pokaż wiadomość
a w jakich proporcjach woda/olej?
Chyba na miseczke/miske wody lyzka czy dwie oleju spokojnie wystarczą, ja wlalam kiedys troche wiecej i bylo az nadto

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Już dawno wyrzuciłam z lodówki wszelkie margaryny. To według mnie całkowicie zbędny produkt spożywczy
Dla mnie na razie tez i lekarz starszej daty owszem bedzie sie pewnie upieral przy maselku, ale juz ci mlodszej daty zalecą raczej Benecol lub cos w tym stylu, przede wszystkim gdy ktos nie ma idealnego profilu lipidowego

Cytat:
Ale wiecie co, może zabrzmię kontrowersyjnie, ale uważam, że czasem rozczesane lub spuszone loki mogą wyglądać fajnie. Ale warunek jest taki, że muszą być bezwzględnie zdrowe i zadbane. Czasem widuję fajne stylizacje w kolorowych magazynach.
Tez tak mysle. Nie suche siano, ale fajne loki z mega objetoscia Choc i tak bardziej mi sie podobaja lsniace, zdefiniowane pukle, niekoniecznie super gladkie, ale zeby bylo ich duuzo i wszedzie wokol glowy
A przyklapowi mowimy stanowsze nie

Pierwszy raz od daaawna zrobilam mixa z zoltka, rycyny, miodu, Bingo shea i mocznika, trzymam juz 40 minut wiec lece zmyc Mam nadzieje ze nie wyrwe sobie polowy klakow przy czesaniu

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 20:39   #61984
Martek_
Zadomowienie

Jakie cuda w codzienniku, pięknie dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez mahhysia Pokaż wiadomość

Do tego strasznie denerwuje mnie to, że nie chcą mi się kręcić włosy tuż przy twarzy, jak reszta mi się ładnie sfaluje to toto wisi takie nijakie, proste i straszy, czasami podpinam to do tyłu, ale i tak nie za fajnie to wygląda. Generalnie najlepiej mi się kręcą włosy na karku i płacie potylicznym (zawsze miałam tam piękne loczki), a gdzie indziej proste siano Może jak trochę dłużej będę działać w CG to się skręt polepszy, oby!
Może wraz z długością skręt będzie lepszy? Moje gdyby były krótkie to chyba nie dałyby rady ładnie się zwinąć.

Cytat:
Ale wiecie co, może zabrzmię kontrowersyjnie, ale uważam, że czasem rozczesane lub spuszone loki mogą wyglądać fajnie. Ale warunek jest taki, że muszą być bezwzględnie zdrowe i zadbane. Czasem widuję fajne stylizacje w kolorowych magazynach.
I sama też nie mam ochoty stawać na rzęsach, żeby włosy były całkowicie gładkie. Szczególnie jeśli ma się to wiązać z przyklapem
Też tak myślę . Tylko moim zdaniem nie każdy ładnie wygląda z takim push - upem .

Napaliłam się na krem tonujący Alterry i go nie mogłam dzisiaj odnaleźć w Rossmanie..

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-04-18 o 20:41
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:08   #61985
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Na szczescie jakos sie wyrabiam w niecala godzine ze sniadaniem, z lepszym lub gorszym rezultatem jesli chodzi o wyglad

Ja wlasnie jestem jakas dziwna bo po pol roku olejowania nie potrafie okreslic czy wole na mokre czy na suche czy na odzywke, duzo czy malo, dlugo czy krotko Zawsze efekt jest prawie identyczny albo jestem slepa, ktos jeszcze tak ma??
Ad. 1 zazdroszczę, ja niestety strasznie się martwię wyglądem i nie wyjdę z domu nie zrobiona porządnie Poza tym rano jeszcze trochę sprzątam, powoli jem, czytam Wizaż...
Ad. 2 też tak mam, sama nie wiem co lepsze, co daje efekty, które półprodukty mi służą, który olej... A efekty są zazwyczaj po 3 miesiącach a nie od razu. Wtedy patrzę w lustro i "wow!". Ale nie wiem po czym to wow.

Cytat:
Ja na początku wizażowania zauważyłam, że na Zakręconym im bardziej loki nieuczesane i wyglądające na tłuste tym lepiej Sama zaczęłam się w to wkręcać ale nadal nie jestem przekonana. Chyba wolę swoje po rozczesaniu

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:32   #61986
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Ja na początku wizażowania zauważyłam, że na Zakręconym im bardziej loki nieuczesane i wyglądające na tłuste tym lepiej Sama zaczęłam się w to wkręcać ale nadal nie jestem przekonana. Chyba wolę swoje po rozczesaniu
A ja właśnie nie mam takich odczuć . Mam wrażenie, że dziewczyny lubią objętość i narzekają kiedy jest przyklap.
Ja marzę o takim 2w1 - przepiękna objętość plus piękne, gładziutkie fale
Stary 2012-04-18, 21:34   #61987
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Że niby co, że jak No nie wiem, mnie podobają się czyste, błyszczące loki, ale żeby od razu tłuste?

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:56   #61988
Aiisaa
Raczkowanie

Cytat:
Moich chyba nie da się rozczesać bezboleśnie, w sumie nigdy nie próbowałam, dość wcześnie fryzjerka mnie uświadomiła, że nie wolno A masz jakieś zdjęcia rozczesanych??

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
A ja właśnie nie mam takich odczuć . Mam wrażenie, że dziewczyny lubią objętość i narzekają kiedy jest przyklap.
Ja marzę o takim 2w1 - przepiękna objętość plus piękne, gładziutkie fale
Ja też poproszę takie 2 w 1
Aiisaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 22:11   #61989
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle w kwestii olejowania to ile dajecie? u siebie zauważyłam najlepsze efekty, kiedy prawie kapał z włosów, ale to chyba przesada.... chociaż czasami mam ochote po prostu wziąc butelkę i po prostu wylac ja sobie na leb.
Nie liczyłam dokładnie bo zawsze leję z butelki ale pewnie mniej niż łyżka. Połowa w skalp
Bardzo podobają mi się Twoje włoski

Dodałam zdjęcia do codziennika KLIK
Coś prześmiesznego wyszło wierzch prawie prosty, przyuszne sprężynki o średnicy palca

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 22:18   #61990
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Dodałam zdjęcia do codziennika KLIK
Coś prześmiesznego wyszło wierzch prawie prosty, przyuszne sprężynki o średnicy palca
Coś ty im zrobiła że się tak kręcą, przyznaj się
Stary 2012-04-18, 22:48   #61991
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Że niby co, że jak No nie wiem, mnie podobają się czyste, błyszczące loki, ale żeby od razu tłuste?
Źle to ujęłam - tzn. dobrze ale nieprecyzyjnie bo mi się spieszyło Oczywiście nie tłuste na zasadzie ulizania i obciążenia tylko takie bardzo zdefiniowane.

Cytat:
Objętość tak, jak najbardziej, tylko że każdy loczek osobno. O, taka mokra włoszka. U mnie mi się nie podoba coś takiego :/ Ale napuszone, rozczesane włosy też źle wyglądają, niestety póki co nie umiem osiągnąć czegoś pomiędzy.

Żeby nie było że się czepiam Na lokach takie zdyscyplinowanie wygląda świetnie, na moich falach jakoś do mnie nie przemawia, wyglądają na rzadkie, ulizane i tłuste.

Cytat:
Moich chyba nie da się rozczesać bezboleśnie, w sumie nigdy nie próbowałam, dość wcześnie fryzjerka mnie uświadomiła, że nie wolno A masz jakieś zdjęcia rozczesanych??
Mam
Tutaj rozczesane https://wizaz.pl/forum/blog_attachme...2&d=1327518952
Tu nie https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1334674089

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Z wrażenia zapomniałam! Scintilla! Boska długość i gęstość, oddawaj

Stary 2012-04-18, 22:56   #61992
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
a tam, mam dość, w domku włosy super (nawet po spaniu), wyszłam na dwór trochę pochodziłam na tym wietrze: przyklap, odstawacze, rozkręt...aj tam taka zabawa :x

kiedy w końcu będzie ładnie?
U mnie podobnie. W domu fajnie, a na dworze już się fryzura psuje

Cytat:
Już dawno wyrzuciłam z lodówki wszelkie margaryny. To według mnie całkowicie zbędny produkt spożywczy
Jestem tego samego zdania. Jedynymi zaletami margaryny są moim zdaniem, cena i to, że nie zamarzają w lodówce. Ale co mi po tym, jak są ohydne w smaku

Cytat:
Jasne, że mogą wyglądać fajnie Znaczy wiadomo, kwestia gustu, ale moim zdaniem mogą. Ale traktowałabym to jako fryzurę raz na jakiś czas, a nie na stałe, bo jednak loczki nierozczesane są ładniejsze.
Stary 2012-04-18, 22:56   #61993
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Mam

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

W sumie do mnie też ta rozczesana wersja bardziej u Ciebie przemawia . No żeby były troszeczkę bardziej zdefiniowane, ale nie aż tak jak w przypadku nierozczesanych .
Zresztą - w obu wersjach są powalające!
Stary 2012-04-18, 22:58   #61994
Miskaa78
Kazar Lady

no nie wiem
moje fale maja objetość i ona jest uzależniona od zastosowanych kosmetyków, po niektórych żelach mam wieksza objętość po niektórych mniejsza ale nigdy nie wyglądają na tłuste, co zreszta widac w codzienniku.

Sintilla bosko !!! Ajrisz wymiatasz

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 00:04   #61995
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
W sumie do mnie też ta rozczesana wersja bardziej u Ciebie przemawia . No żeby były troszeczkę bardziej zdefiniowane, ale nie aż tak jak w przypadku nierozczesanych .
No właśnie, chyba będę troszkę czesać Palcami albo coś.

Stary 2012-04-19, 00:15   #61996
Sensualitka
Raczkowanie

Cytat:
Hello, moja egzystencja na wizażu jest z cyklu "Przyczajony tygrys, ukryty smok" ale od czasu do czasu mnie natchnie aby coś wtrącić a więc wtrącam.... Ajrisz napisała, że daje niecałą łyżkę podczas gdy mi taka ilość nie starczyłaby nawet na 1/5 grzywki I nie ma znaczenia czy olej jest bardzo wnikający czy nie. Mam taką szklaną osłonkę na świeczkę która spełnia mi role miarki jest o pojemności 70 ml i tyle właśnie nakładam, a nic mi z włosów nie kapie.. Nakładam na suche włosy. Na mokrych zapewne wyszłoby mniej.

Ostatnio poruszana jest tutaj tematyka pianek do włosów. Ja należę do tych osób które nie oddadzą objętości w ramach gładkości. Chociaż z moją porowatością gładkość jest pojęciem abstrakcyjnym . Niemniej jednak lubię mieć dużo na głowie. Skoro więc ktoś jest na etapie poszukiwania pianki bo żele mu nie odpowiadają to od siebie polecam tą https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...upermocna.html. Nie ma alcoholu denat. Jestem aktualnie poza domem więc nie przepiszę dokładnie składu (może jest gdzieś już zanalizowana?) ale z tego co pamiętam, kiedy na niego zerkałam to ta szumna "multiwitaminowość" kończyła się na wit B3 i B5... Ale dobre i to. Chyba ma jakies quaty więc dla ortodoksyjnych odpada ale jak ktoś nie boi się sls częsciej niż raz na miesiąc może sprawdzić. Kręciołki są zdefiniowane, niepogniecione, nieposklejane i miękkie. I jest tytułowy blask Moje zapotrzebowanie na gładkość jest spełnione. Nie ma puchu ale jest objętość. Bardzo lubię efekt jaki daje ta pianka. Kiedyś nieco z nią przesadzałam i włosy odwdzięczały się przyklapem ale aktualnie znalazłam optymalną dawkę i jest ok. Używam jej od kilku miesięcy i nie zauważyłam przesuszenia.U ważam, że warto się jej przyjrzeć.
Sensualitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 05:28   #61997
hahihehy
Rozeznanie

na noc: Alterra z pomarańczą, kapsułki Hydro Skrzypovity (około łyżeczki) i trochę kremu Bubchen Pflege; mycie: szampon BD; odżywka d/s: Alterra Granat; odżywka b/s: Joaśka z zieloną herbatą
jeszcze nie wysuszyłam, ale już jestem pod wrażeniem miękkości! już przed myciem czułam, że są inne, a podczas mycia byłam tego pewna. nie wiem, czy to krem tak zadziałał, czy kapsułki Hydro (A+E, olej z pachnotki i wiesiołka), ale jest super. na pewno powtórzę zestaw
dla zainteresowanych wklejam skład kremu. ja oprócz parabenu nie wykryłam nic zdrożnego, ale raczkuję dopiero w temacie, więc ostrzegajcie, jak coś zauważycie
Cytat:
Aqua, Propylene Glycol, Isopropyl Palmitate, Ethylhexyl Stearate (Octyl Stearate), Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Hexyldecanol, Hexyldecyl Laurate, Glycerin, Panthenol, Butyrospermum Parkii Butter, Prunus Amygdalus Dulcus Oil, Glyceryl Oleate, Allantoin, Magnesium Sulfate, Cera Alba, Heliotropine, Tocopherol, Zinc Stearate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Parfum
Redhaired Witch, częściej wstawiaj foty, bo uwielbiam patrzeć na Twoje włosy!
natalcia250, udało Ci się zmyć naftę odżywką? Wow, jestem pod wrażeniem Super kręciołki
Karen15, podpasowało Ci to serum?
Scintilla_Felis, jaaaaa wymarzona długość! chcę takie włosy!
AjriszMarta, Ty się przyznaj, że kręciłaś je na kredki! [hihi] Szok, co Ty z nimi robisz?

Edytowane przez hahihehy
Czas edycji: 2012-04-19 o 05:49
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 09:12   #61998
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
Hello, moja egzystencja na wizażu jest z cyklu "Przyczajony tygrys, ukryty smok" ale od czasu do czasu mnie natchnie aby coś wtrącić a więc wtrącam.... Ajrisz napisała, że daje niecałą łyżkę podczas gdy mi taka ilość nie starczyłaby nawet na 1/5 grzywki I nie ma znaczenia czy olej jest bardzo wnikający czy nie. Mam taką szklaną osłonkę na świeczkę która spełnia mi role miarki jest o pojemności 70 ml i tyle właśnie nakładam, a nic mi z włosów nie kapie.. Nakładam na suche włosy. Na mokrych zapewne wyszłoby mniej.
Ile? a mogłabyś przypomnieć swoje włoski? Chyba są gęste bardzo i długie...nie wyobrażam sobie nałożyć taką ilość na swoje

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 09:53   #61999
Sensualitka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Ile? a mogłabyś przypomnieć swoje włoski? Chyba są gęste bardzo i długie...nie wyobrażam sobie nałożyć taką ilość na swoje
Co prawda postów nie mam dużo, ale nie chce mi się szukać tego gdzie są załączone zdjęcia więc wrzucę od nowa Włosy mam raczej cienkie, nawet nie wiem czy specjalnie ich dużo ale za to łatwo się puszą więc nadrabiają objętością a to akurat lubię.
Zawsze dziwiłam się gdy dziewczyny zamawiały próbki olejów po 10-15 ml i stosowały kilkakrotnie mogąc ocenić wymierne rezultaty..... Pamiętam jak zaczynałam olejowanie i też pozamawiałam takie próbki, zaczęłam od oleju ze śliwki i kiedy skończyło się opakowanie a ja nie miałam nawet 1/3 włosów pokrytych to stałam jak sierota przed lustrem z pytajnikiem nad głową "Co dalej...?" Mam bardzo, bardzo, baaardzo porowate włosy chłoną oleje jak gąbka, nakładając 65-70 ml wieczorem rano już mam mnóstwo odstawaczy suchych, i co najistotniejsze nie pamiętam żebym miała smalec po olejowaniu.. To samo mam z naftą. Z wielkim zdziwieniem czytam jak dziewczyny nakładają łyzkę-dwie i męczą się ze zmywaniem. Mi standardowa butelka nafty starcza na 4 razy i zmywa się przy 1 myciu bez problemu. To samo oleje. A skoro włosy mają taki apetyt to im nie odmawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16.02.jpg (114,6 KB, 107 załadowań)
Sensualitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:21   #62000
AjriszMarta
Zakorzenienie

Sensualitka - No tak mój drugi biegun
Wesoły masz pierdzielniczek

Kacysko - po naszej burzy mózgów i wczorajszym myciu jest o niebo lepiej bez tłuszcza, jest puch ale taki swojski

Stary 2012-04-19, 10:32   #62001
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Zawsze dziwiłam się gdy dziewczyny zamawiały próbki olejów po 10-15 ml i stosowały kilkakrotnie mogąc ocenić wymierne rezultaty..... Pamiętam jak zaczynałam olejowanie i też pozamawiałam takie próbki, zaczęłam od oleju ze śliwki i kiedy skończyło się opakowanie a ja nie miałam nawet 1/3 włosów pokrytych to stałam jak sierota przed lustrem z pytajnikiem nad głową "Co dalej...?" Mam bardzo, bardzo, baaardzo porowate włosy chłoną oleje jak gąbka, nakładając 65-70 ml wieczorem rano już mam mnóstwo odstawaczy suchych, i co najistotniejsze nie pamiętam żebym miała smalec po olejowaniu.. To samo mam z naftą. Z wielkim zdziwieniem czytam jak dziewczyny nakładają łyzkę-dwie i męczą się ze zmywaniem. Mi standardowa butelka nafty starcza na 4 razy i zmywa się przy 1 myciu bez problemu. To samo oleje. A skoro włosy mają taki apetyt to im nie odmawiam
A możesz cyknąć fotkę naolejowanych włosów? Bo mnie ciekawi normalnie gdzie Ty mieścisz ten olej?
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:37   #62002
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Pamiętam jak zaczynałam olejowanie i też pozamawiałam takie próbki, zaczęłam od oleju ze śliwki i kiedy skończyło się opakowanie a ja nie miałam nawet 1/3 włosów pokrytych to stałam jak sierota przed lustrem z pytajnikiem nad głową "Co dalej...?"
Przepraszam ale
O rany, zbankrutować można z takimi włosami...

Hahihehy, zapewne coś jeszcze wrzucę Tylko teraz będę kombinować z lekkim czesaniem.

W ogóle są jakieś polecane pianki? Bo chyba przegapiłam takie informacje. Miałam kiedyś Nivea Curls coś tam coś tam ale mam wrażenie, że przesuszała i sklejała włosy.

Stary 2012-04-19, 10:46   #62003
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Co prawda postów nie mam dużo, ale nie chce mi się szukać tego gdzie są załączone zdjęcia więc wrzucę od nowa Włosy mam raczej cienkie, nawet nie wiem czy specjalnie ich dużo ale za to łatwo się puszą więc nadrabiają objętością a to akurat lubię.
Aaa, pamiętam Twoje włoski teraz są pewnie dłuższe. Wierzę (choć przyznaję, że ciężko mi to pojąć ), że faktycznie taką ilość oleju potrzebują Twoje włosy moje nie chłoną aż tak i naprawdę buteleczki z zsk wystarczają na kilka użyć
Zdumiewające!

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Ostatnio poruszana jest tutaj tematyka pianek do włosów. Ja należę do tych osób które nie oddadzą objętości w ramach gładkości. Chociaż z moją porowatością gładkość jest pojęciem abstrakcyjnym . Niemniej jednak lubię mieć dużo na głowie. Skoro więc ktoś jest na etapie poszukiwania pianki bo żele mu nie odpowiadają to od siebie polecam tą https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...upermocna.html. Nie ma alcoholu denat. Jestem aktualnie poza domem więc nie przepiszę dokładnie składu (może jest gdzieś już zanalizowana?) ale z tego co pamiętam, kiedy na niego zerkałam to ta szumna "multiwitaminowość" kończyła się na wit B3 i B5... Ale dobre i to. Chyba ma jakies quaty więc dla ortodoksyjnych odpada ale jak ktoś nie boi się sls częsciej niż raz na miesiąc może sprawdzić. Kręciołki są zdefiniowane, niepogniecione, nieposklejane i miękkie. I jest tytułowy blask Moje zapotrzebowanie na gładkość jest spełnione. Nie ma puchu ale jest objętość. Bardzo lubię efekt jaki daje ta pianka. Kiedyś nieco z nią przesadzałam i włosy odwdzięczały się przyklapem ale aktualnie znalazłam optymalną dawkę i jest ok. Używam jej od kilku miesięcy i nie zauważyłam przesuszenia.U ważam, że warto się jej przyjrzeć.
Cytat:
W ogóle są jakieś polecane pianki? Bo chyba przegapiłam takie informacje. Miałam kiedyś Nivea Curls coś tam coś tam ale mam wrażenie, że przesuszała i sklejała włosy.

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-04-19 o 10:43
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:47   #62004
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Aaa, pamiętam Twoje włoski teraz są pewnie dłuższe. Wierzę (choć przyznaję, że ciężko mi to pojąć ), że faktycznie taką ilość oleju potrzebują Twoje włosy moje nie chłoną aż tak i naprawdę buteleczki z zsk wystarczają na kilka użyć
Zdumiewające!
można nawalić i cała szklankę oleju ale czy da to coś więcej od 2-3 łyżek?
Na początku tez myslałąm, że trzeba tego oleju Bóg wie ile, teraz sama z siebie sie smieje, bo efekty jednak mam po tych 2 łyzkach

Stary 2012-04-19, 11:09   #62005
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Ale w sensie czy jest coś polecanego przez "stare włosomaniaczki", coś zgodnego z CG

Stary 2012-04-19, 11:22   #62006
Aiisaa
Raczkowanie

Rzeczywiście w rozczesanych też super, wydaje się ich dużo więcej. Spróbuj może czesać palcami, może będzie dobry efekt

Sensualitka
- piankę chętnie sprawdzę
AjriszMarta - chciałabym mieć tak gęste włosy

Ja na początku też wylewałam pół butelki oleju na włosy, przez co przy spłukiwaniu więcej wypadało. Nie wiem jak to możliwe ale tak było. Po jednej łyżce mają się super
Aiisaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:41   #62007
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Źle to ujęłam - tzn. dobrze ale nieprecyzyjnie bo mi się spieszyło Oczywiście nie tłuste na zasadzie ulizania i obciążenia tylko takie bardzo zdefiniowane.

Objętość tak, jak najbardziej, tylko że każdy loczek osobno. O, taka mokra włoszka. U mnie mi się nie podoba coś takiego :/ Ale napuszone, rozczesane włosy też źle wyglądają, niestety póki co nie umiem osiągnąć czegoś pomiędzy.

Żeby nie było że się czepiam Na lokach takie zdyscyplinowanie wygląda świetnie, na moich falach jakoś do mnie nie przemawia, wyglądają na rzadkie, ulizane i tłuste.

Mam

właśnie miałam to napisać że inna bajka z falami a inne z lokami, wiem że moje fale nie byłyby ładne tak mocno zdefiniowane jak sprężynki niektórych dziewczyn. ale wiadomo, każdemu co innego się podoba - i bardzo dobrze

Cytat:
ja też podobne ilości zużywam łyżki nie byłabym w stanie rozprowadzić na włosach.... kiedyś chciałam bardziej na końcówki nałożyć więc nalałam z pół szklanki oleju, wsadziłam tam końcówki. chciałam potem reszte dać na długość , jakoś to rozprowadzić a tu niespodzianka - szklanka pusta, chciałam ten olej z końcówek rozprowadzić albo "odcisnąć" - nie dało się, włosy wszystko wchłaniają, w każdej myśle ilości...
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:45   #62008
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość

ja też podobne ilości zużywam łyżki nie byłabym w stanie rozprowadzić na włosach....
a próbowałaś nałożyć olej na zwilżone włosy, w miseczce z wodą lub na maskę ??
na suche włosy tak, żeby poczuć na nich olej to faktycznie można wylać pół butelki i wciaż będzie mało

Stary 2012-04-19, 11:50   #62009
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
moje nie chłoną aż tak i naprawdę buteleczki z zsk wystarczają na kilka użyć
Zdumiewające!
A ja zużyc nie mogę buteleczki 15-30 ml :P
Niech się cieszę że mi chociaż to taniej wyjdzie ;] bo na poszuwiania świętego graala (szamponu) poszło już hoho kasy ;]
Cytat:
AjriszMarta - chciałabym mieć tak gęste włosy
Dziękuję
Chyba nie są aż tak bardzo gęste, jak mierzyłyśmy sobie obwód kucyka wyszło mi około 10cm czyli norma. Są sztywne i tak się układają, odstają od głowy itd
Cytat:
Ja na początku też wylewałam pół butelki oleju na włosy, przez co przy spłukiwaniu więcej wypadało. Nie wiem jak to możliwe ale tak było. Po jednej łyżce mają się super
1 wprawa 2 poprawa stanu technicznego

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
a próbowałaś nałożyć olej na zwilżone włosy, w miseczce z wodą lub na maskę ??
na suche włosy tak, żeby poczuć na nich olej to faktycznie można wylać pół butelki i wciaż będzie mało
Znowu indywdualnie - ja na mokre mogłabym pół litra wylać, kłaki robią się szorstkie i źle się nakłada za to na suche dam parę kropli i już jest wszędzie rozprowadzone

Stary 2012-04-19, 12:03   #62010
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Znowu indywdualnie - ja na mokre mogłabym pół litra wylać, kłaki robią się szorstkie i źle się nakłada za to na suche dam parę kropli i już jest wszędzie rozprowadzone
na mokre nie - ja nakładam na psiknięte czymś
na mokre raz próbowałam ciekło mi wszedzie.

masz racje zawsze sprawa indywidualna, jednak takie podane ilości ( 70ml) to dla mnie kosmos

włąśnie nałożyłam nowonabyty olejek alterry
ale zaraz farbe na niego walnę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości