Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 13:49   #3481
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Super, ja jestem ze Świecia. U nas też deszczowo...

hehe
w końcu ktoś z tych okolic
ja tam chodziłam do szkoły

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 13:54   #3482
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ad1. a co sie dzieje jak się jej coś powie, obraża sie czy nie reaguje?
Tak czy inaczej ciężko się żyje z takimi nieliczącymi sie z nikim i niczym osobami, więc wpółczuję
Ad2.2 dzięki, to bardzo pozytywne i pokrzepiające
Reaguje, niekoniecznie sie obraza... Raczej pokazuje swoja wyzszosc, to ze wie lepiej. I wszystko mowi tak, zeby wyszlo, ze jednak ta osoba, ktora zwraca uwage nie ma racji
Chociaz czasami faktycznie nie reaguje, np. jak przyszla z chorym dzieckiem do nas. Ja zdrowa, w dodatku w ciazy, synus tez. A ona przychodzi z dzieckiem, ktore az "charczy" przy oddychaniu i kaszle co chwile.
Zwrocilam jej uwage, uslyszalam ze "on jest troszke przeziebiony, nic nam nie bedzie, bo on juz tak ma"... tj. niby tak oddycha przy lekkim przeziebieniu

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 13:54   #3483
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Natee sprobuj poszukac w swoim miescie nr telefonu do ANC APPOINTMENTS ALBO MATERNITY DAY UNIT. LUB NA ULTRASOUND. Ja mam takie numery wpisane w moja karte ciazy i pod te numery dzwonilam.

lece do pracy paa

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 13:57   #3484
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość

nie mogę się doczekać tego momentu
A ja nie, bo tego samego dnia, zaraz po zwiedzaniu, polozylam malego do lozeczka (moja mama z nim siedziala)i polecialam do lazienki, do wanny, oblewac piersi goraca woda, takie mialam zastoje, ze laktatorem nie moglam nic odciagnac (mialam Avent) i zalowalam ze nie mam elektrycznego, a tak bolalo, ze do dzisiaj pamietam. Jeszcze tyle guzow mialam z tego wszystkiego i tylko masowac, odciagac, przykladac zimna kapuste, masowac, odciagac, przykladac zimna kapuste...

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 13:57   #3485
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ee walić nawilżacz i tak nie mgoe spac przez suchy kindol
A próbowałaś smarować nosek w środku niveą - mi pomaga i na nawilżanie i na strupki, bo już tak nie gmeram sobie w środku

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
SAS - tak mysle o tobie bo podobnie przechodziam 1 ciaze. na prawde nabawilam sie wtedy depresji - takiej ktora sie powinno leczyc. widzisz - chlopa to nie ruszylo, a dziecko moje jest strasznie znerwicowane, ma problemy z koncentracja, z jedzeniem i inne takie na tle nerwowym. Na prawde szkoda zdrowie tracic na przejmowanie sie gosciem.

Wiesz-bylam kiedys u jednego madrego ksiedza i mowie ze najchetniej bym sie rozwiodla bo juz mam dosc. A on mi na to - a kiedy ostatni raz bylas u kosmetyczki? co Ty tak na prawde dla siebie robisz? Chodzisz na aerobik, malujesz sie, itd? Nie mozna sie caly czas poswiecac i zadreczac. Faceci sa wzrokowcami to raz. A 2 jak zaczniesz robic sobie dobrze to tez sie zaczniesz czuc pewniej. Kup sobie sexowna bielizne, ciuchy ktore podkresla twoja kobiecosc, siedz codziennie godzine przed lustrem. I zrob liste 10 rzeczy w ktorych jestes dobra. Od tej rozmowy zaczelo sie cos we mnie zmieniac. Zaczelam sie wyzwalac z potrzeby ciaglego potwierdzania z jego strony swojej wartosci.

No tak czy inaczej - moze nie byloby glupim gdybys pogadala z kims kto sie zajmuje takimi tematami. Samemu mozna sie strasznie zapetlic, a czasem okazuje sie ze rozwiazania sa bardzo proste. I wcale tak nie musi byc zawsze. Pytanie czy chcesz zmiany. Bo czasem ludzie maja zakodowane zeby byc ofiarami, z jednej strony jest im zle a z drugiej w takiej sytuacji czuja sie bezpiecznie.

Wiem - troche sie wymadrzam, ale na prawde siedze w tym temacie juz od dawna...
obejrzyj sobie te wyklady - sa bardzo smieszne i otwieraja oczy na rozne rzeczy (mysle ze od 6 odcinka chociaz jesli nie chce ci sie calosci)
Ad1. Zgadzam się z tobą. Jak wk..... się teraz w piątek na tż to przysięgam, ze mnie mały tak obkopywał, tak szalał przez nie wiem ile ale długo, że się przestraszyłam tego jak moje nerwy wpłynęły na maluszka - no dosłownie myślałm, że chce uciec z brzucha Zreflektowałam się i zaczęłam gadać do niego i uspokajać i przyrzekłam sobie, że nigdy więcej. Nie chce mieć sfrustrowanego z ADHD dzieciaka, bo się dopiero wykończę A faceta zawsze można ewentualnie zostawić jak będzie wciąż psuł nerwy

Ad 2. "Zaczelam sie wyzwalac z potrzeby ciaglego potwierdzania z jego strony swojej wartości" JA też popełniałam całe życie ten sam błąd: facet przy mnie miał się czuć"bogiem" No to sobie sam" dobrze" robiłam, bo pan i władca(jeden z drugim) skrzętnie wykorzystywał moją uległość i rzadko mnie po ludzku traktował, żeby jak to słyszałam mi się w główce nie poprzewracało(czytaj:żeby ś się nie zmienia)...

Ad 3. I tu leży sedno problemu, bo są osoby które narzekają całe życie ale nic nie robią by zmienić swoje życie, bo się boją. Mi przez lata drugi mąż tłukł do głowy, że bez niego jestem nikim i co ja sobie wyobrażam Trochę to trwało zanim postawiłam wszystko na jedną kartę i udowodniłam i jemu i sobie, że NIE MA RACJI. Bez psychiatry i leków się nie obyło ale teraz jestem już inną osobą i nikomu więcej nie pozwolę zachwiać moim jestestwem

chmielinka Tylko pozazdrościć takiej połówki

Cytat:
Ale wrednoscią tez sie daleko nie zajedzie... w koncu czy bycie razem polega na tym zeby sie nawzajem ranic...?
Ale moja wredność polega na tym, że nie przychodzę i nie przepraszam pierwsza i teraz biedaczek został sobie sam i głowi się pewnie jak z tego wybrnąć, żeby jemu korona z głowy nie spadła a najlepiej żeby było na mnie Nie robie mu nic na złość, poprostu traktuje go jak powietrze. I pomyśleć, ze kiedyś tak nie mogłam

Cytat:
Ja sie czulam bardzo oszukana gdy po slubie moj tz sie zmienil o 180st. To nie ma sensu - robienie dobrego wrazenia, tyko po to zeby kogos miec, a potem byc nieszczesliwym do konca zycia. Kurcze - jaka wazna jest pewnosc siebie i poczucie wlasnej wartosci. Tyle rzeczy sie o to rozbija....
No właśnie nie wiem czemu tak niewiele facetów o tym wie
U mnie to był standart i nigdy nie miałam możliwości poznać faceta jaki jest naprawdę właśnie przez to że udawali by mnie zdobyć a ja się ciągle dawałam nabrać

I żeby było śmieszniej gdy już nabrałam pewności siebie i poznałam swoją wartość faceci wyczuwali to na odległość i potencjalni"oprawcy" już przestali się mną interesować No to teraz mam dzieciaka, który mnie nie skrzywdzi itd. ale z kolei muszę sobie go wychować, bo do tej pory był pępkiem świata...Nie wiem czy mi się uda i może jak trochę odchowam sobie dziecko, to znowu odejdę Czas pokaże...

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
i piękny ten czarnulek

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 13:58   #3486
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość

hehe
w końcu ktoś z tych okolic
ja tam chodziłam do szkoły
Jaki ten świat mały
Idę przygotować obiad, mój mąż śpi po nocce ale lada chwili pewnie się wyśpi, więc uciekam . Dziś na obiadek dorsz - prosto z morza (kumple męża przywożą nam z kutra).
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 13:58   #3487
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
A ja dziś na obiad mam pierogi z mięsem

Ide segregowac ciuszki mojej Niuni i wpisze ile czego mam
a ja mam ziemniaczki, brokuł i devolaje z serem żółtym
Cytat:
Różnica jest rzeczywiście, ale to jeszcze sporo czasu, może się coś zmieni, może do Twojego powrotu któraś babeczka zaciąży i dostaniesz więcej godzin różnie może być, nie ma sie co martwić na zapas
mam nadzieję ze się to pokula w dobrą stronę

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:00   #3488
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Ale czujesz to tylko ty czy też inni domownicy?
TŻ też czuł, więc cos jest na rzeczy

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Rozumiem,
bo niedawno obserwowałam pielęgniarkę, która wszystko dla mnie przygotowywała w rękawiczkach po poprzednim pacjencie i zastanawiałam się, co robić - zbuntować się przed pobraniem i poprosić o założenie nowych, czy dać spokój, żeby w swojej przychodni nie robić dymu.
Na szczęście jak już wszystko przygotowała, to przed samym pobraniem zmieniła na nowe i nie musiałam nic mówić.

W dwóch sytuacjach nie zrobiłam, a powinnam:
* raz w prywatnym gabinecie stomatologicznym oglądała mi wszystkie zęby na monitorze korzystając z takiej mini kamerki, a nagle uznała, że jednorazowa osłona jej przeszkadza i ją zdjęła! Byłam zmulona bólem i dopiero później dotarło do mnie, czym to groziło;
* w innym gabinecie w trakcie mojej wizyty przyszedł przedstawiciel handlowy, więc babka zostawiła mnie na fotelu (co czasem jest uzasadnione, więc o to nie mam pretensji), a sama przy biurku oglądała przyniesiony sprzęt stomatologiczny - te wszystkie głowice, wiertełka itd. Rękawiczek nie zmieniła, a przecież przed nią dotykała tego masa innych osób.
To było kilka lat temu.

Sądzę, że takim osobom należy zwracać uwagę. Przecież stwarzają poważne zagrożenie.
Dokłądnie. Następnym razem juz sie odezwę
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
No, ba W końcu on też jest w ciąży

Niby można zwrócić uwagę, ale pewnie potem pielęgniarka byłaby ciężko obrażona...
już go lubię

obawiałam się, że może byc obrażona i przy tym złosliwa-np pobrac mi jakos bolesnie albo coś
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:02   #3489
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Jaki ten świat mały
Idę przygotować obiad, mój mąż śpi po nocce ale lada chwili pewnie się wyśpi, więc uciekam . Dziś na obiadek dorsz - prosto z morza (kumple męża przywożą nam z kutra).
:sli na:: slina::slin a:
Stary 2012-04-19, 14:03   #3490
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
ah - bym zapomniala - dzis zaczynam 22tc (na suwaku 21+0 - czyli 22 tak?)

Kolejny tydzień do przodu Rewelacja

Cytat:
Cześć dziewczyny,
jestem Beata. Od wczoraj czytam Wasze posty, ale wszystkiego nie dałam rady - tyle tego jest .
Przeszłam L4 z pracy i szukam jakiegoś wypełniacza czasu .
Jestem z woj. kujawsko - pomorskiego - jest może któraś z Was z okolicy?
Dzisiaj zaczęłam 25 tydzień.

Pozdrawiam!
Witaj na naszym wąteczku. Na pewno nie będziesz się nudzić Zresztą mamy już ósmą część i ciągle jest coś do powiedzenia
Gratuluję dzieciaczka

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
gratuluje najmłodsze uratowane dzieciątko urodziło się właśnie w 22 tygodniu więć z każdym dniem będzie tylko lepiej

"Julka urodziła się właśnie w 22. tygodniu ciąży. Ważyła 350 g (!!!), czyli tyle, ile statystyczne dziecko powinno na tym etapie rozwoju ważyć. Mierzyła trochę ponad 20 cm i wzrost również mieścił się w średniej krajowej. Julka przeżyła. Lekarze w wywiadach dla prasy przyznawali otwarcie, że nie dawali jej żadnych szans, ale mała jednak się zawzięła i dziś rozwija się prawie tak, jak każde inne dziecko. Prawie, ponieważ zmaga się z obturacyjną chorobą płuc, która jest nieuniknioną konsekwencją tak wczesnego zawitania na naszą planetę."
Wow, 22 tydzień. Bardzo optymistyczne są takie wiadomości.

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dostalam wyplate. Jakis 30% moich zarobkow i jestem strasznie zla, pozabijam ich tam dzisiaj w tej mojej firmie.
Pomożemy Ci

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Rewelacja

Cytat:
mama w nocy piekla ciasto marchewkowe - ale pachnialo...mmm
ktos reflektuje?
Ja, ja, ja Reflektuję na wszystko co jest słodkie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
ja już dzisiaj byłam odwiedzić moje dzieciaki w pracy... tak już mi ich brakuje eh.. trochę mnie zawiodła dyrektorka bo okazało się że jak wrócę po macierzyńskim to już nie będę mieć swojej grupy tylko będę tzw. "lotną" po trosze godzin na każdej z grup no i etat 3/4 zamiast pełnego ehhh dobrze że w ogóle jest praca... no ale inaczej się wcześniej umawiałyśmy....

a z dobrych wieści to dzisiaj zaczynam 23 tc czyli 6 miesiąc
Gratuluję 6 miesiąca
Szkoda, że dyrektorka obcięła Ci godziny, mimo, że wcześniej inaczej się umawiałyście. Ale może do czasu Twojego powrotu z macierzyńskiego jeszcze coś się wyklaruje i jednak tych godzin będzie więcej. Trzymam za to kciuki

Cytat:
Mój też codziennie pyta co tam u dziewczyn z forum
W sumie nic dziwnego, tym bardziej, że żeby być w miarę na bieżąco to jednak trzeba tu spędzić nieco czasu Już nie wspominając o tym, że często śmieję się z czegoś głośno więc siłą rzeczy mój małż też jest wciągnięty w wizaż

depoison bardzo ładne te ciuszki. I, przynajmniej te ze zdjęć, nie są tak wściekle różowe

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
No fakt, że ona mnie rzadko widuje bo firma duża ale bez przesady najlepsze jest to, że się nie spasłam tylko mam piłeczkę
Hmm to może ta kobieta ma wadę wzroku? Albo po prostu zazdrości? Moja sąsiadka w ciąży przytyła 40 kg więc była naprawdę spasiona. Przez to ciągle u mnie wypatruje oznak nadmiernego tycia Póki co mieszczę się jeszcze w granicach przyzwoitości

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:04   #3491
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
. Zgadzam się z tobą. Jak wk..... się teraz w piątek na tż to przysięgam, ze mnie mały tak obkopywał, tak szalał przez nie wiem ile ale długo, że się przestraszyłam tego jak moje nerwy wpłynęły na maluszka - no dosłownie myślałm, że chce uciec z brzucha Zreflektowałam się i zaczęłam gadać do niego i uspokajać i przyrzekłam sobie, że nigdy więcej. Nie chce mieć sfrustrowanego z ADHD dzieciaka, bo się dopiero wykończę A faceta zawsze można ewentualnie zostawić jak będzie wciąż psuł nerwy

Ad 2. "Zaczelam sie wyzwalac z potrzeby ciaglego potwierdzania z jego strony swojej wartości" JA też popełniałam całe życie ten sam błąd: facet przy mnie miał się czuć"bogiem" No to sobie sam" dobrze" robiłam, bo pan i władca(jeden z drugim) skrzętnie wykorzystywał moją uległość i rzadko mnie po ludzku traktował, żeby jak to słyszałam mi się w główce nie poprzewracało(czytaj:żeby ś się nie zmienia)...

Ad 3. I tu leży sedno problemu, bo są osoby które narzekają całe życie ale nic nie robią by zmienić swoje życie, bo się boją. Mi przez lata drugi mąż tłukł do głowy, że bez niego jestem nikim i co ja sobie wyobrażam Trochę to trwało zanim postawiłam wszystko na jedną kartę i udowodniłam i jemu i sobie, że NIE MA RACJI. Bez psychiatry i leków się nie obyło ale teraz jestem już inną osobą i nikomu więcej nie pozwolę zachwiać moim jestestwem
Branzoletka
Stary 2012-04-19, 14:07   #3492
ajka89
Zadomowienie

Jest godzina 14, a mnie się chcę tak strasznie spać. Poczytałam co tam naskorbałyście i idę się zdrzemnąć, bo nie dam rady...

Mamuśka, nie daj się oszukać! Jak ja nienawidzę, jak ludzi oszukują z kasą za pracę

Witam nową mamusię!

Odezwę się później! Miłego dzionka!
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:07   #3493
dottta
Zakorzenienie

znów nie nadrabiam ja nie wiem czy w końcu kiedyś będę na bieżąco

w niedzielę idę na glukozę - mam nadzieję że wyniki będą szybko bo we wtorek wizyta

I zaczynamy powoli 24tydzień

Edytowane przez dottta
Czas edycji: 2012-04-19 o 14:09
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:13   #3494
Mandragorrka
Zakorzenienie

Poczytałam te linki, które wrzucałyście wczoraj.
Dwa od Karoliny - o wyprawce i powrocie do domu. Bardzo fajne, takie rzeczowe i normalne.
I tego linka o ciąży spędzonej w łóżku - nie pamiętam, która to wrzuciła, ale artykuł był bardzo ciekawy i taki naprawdę optymistyczny

Cytat:
Jaki ten świat mały
Macie fantastyczne źródło ryb. Zazdroszczę

Cytat:
obawiałam się, że może byc obrażona i przy tym złosliwa-np pobrac mi jakos bolesnie albo coś
Właśnie to jest taka głupia sytuacja, niby wiadomo, że wszystko ma być jednorazowe, ale potem jest dylemat: odezwać się czy się nie odezwać. Do tej pory jak chodziałam na badania, to na szczęscie za każdym razem kobietki zakładały nowe rękawiczki
Co nie zmienia faktu, że jest jedna pielęgniarka, która zanim się wkłuje w żyłę to zawsze najpierw rozharata skórę...

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Mój małż poszedł do łóżka - chyba muszę mu iść potowarzyszyć
Potem jedziemy do mojej mamy, więc pewnie przywędruje tutaj wieczorem.
Miłego popołudnia Gadułki

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:19   #3495
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie to jest taka głupia sytuacja, niby wiadomo, że wszystko ma być jednorazowe, ale potem jest dylemat: odezwać się czy się nie odezwać. Do tej pory jak chodziałam na badania, to na szczęscie za każdym razem kobietki zakładały nowe rękawiczki
Co nie zmienia faktu, że jest jedna pielęgniarka, która zanim się wkłuje w żyłę to zawsze najpierw rozharata skórę...
noo nieciekawie
Stary 2012-04-19, 14:22   #3496
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
chmielinka Tylko pozazdrościć takiej połówki
a dziękuję
Cytat:
Jaki ten świat mały
mmmmm pychota tez mam taki w zamrażarce, ale już ostatnią paczuszkę i tak czeka na specjalną okazję
Cytat:
Gratuluję 6 miesiąca
Szkoda, że dyrektorka obcięła Ci godziny, mimo, że wcześniej inaczej się umawiałyście. Ale może do czasu Twojego powrotu z macierzyńskiego jeszcze coś się wyklaruje i jednak tych godzin będzie więcej. Trzymam za to kciuki
dziękuję
cóż zroić.... moje godziny wzięła jakaś inna dziewczyna przyjęta za mnie (jakaś znajoma dyrki) i jej już godziny zostawi a mi to co zostanie.. no nic, zobaczymy jak to będzie

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:32   #3497
nadalka
Zakorzenienie

Hej wam

Dziewczyny ale miałam przygodę dzisiaj
poszłam do łazienki siku, a tam krew na wkładce. Ale wpadłam w panikę
nie wiedziałam co zrobić. Już miałam dzwonić do lekarza ale sobie pomyślałam że się obejrze lusterkiem z każdej strony to przynajmniej się uspokoje do tej rozmowy. W końcu szpital 25km ode mnie i to jeszcze sama musiałabym jechać:/ i z tego co się okazało to w środku z wierzchu mam świeżą rankę. Wczoraj się goliłam i musiałam coś gdzieś wsadzić nie tak :/ naruszyłam skórkę a że dodatkowo zawsze mocno się podcieram to może po prostu się skaleczyłam:/ bo że środka nic nie leci :/ ku.rwa normalnie już miałam zawał:/
Stary 2012-04-19, 14:33   #3498
Soleilka
Zakorzenienie

Hej
Od rana sąsiad puszczał głośną muzykę, myślałam, że mu krzywdę zrobię
Idę Was nadrobić

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:37   #3499
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

Oto próbka (jakieś 30%) wczorajszego urobku (te ciuszki po córce koleżanki męża, wczoraj wspominałam).
I nagle, wśród wszechobecnych w szafie Zosi granatów, beżu, czerni i brązów zagościły kolory
(w dodatku kwiatuszki... No well, jakoś będę musiała to przełknąć )
śliczne ubranka
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

znów nie nadrabiam ja nie wiem czy w końcu kiedyś będę na bieżąco

w niedzielę idę na glukozę - mam nadzieję że wyniki będą szybko bo we wtorek wizyta

I zaczynamy powoli 24tydzień
za dobre wyniki z glukozy i gratki 24tc
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:39   #3500
Soleilka
Zakorzenienie

Wcięło mi już część cytatów na dzień dobry więc przepraszam, jak kogoś nie zacytowało

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
Soleilka i Irmusia81 brzuszki piekne i gratulacje 29t i 27t

Cytat:
bardzo ładny

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
śliczny

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość

Jaki maniuni ale uroczy nie przezięb się Soleilka
ja to gorąca dziewczyna jestem
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
A miala robione USG 4D?
Nie mam pojęcia, muszę poszukać

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Sliczne malenstwo

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Śliczny

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
tzn. tak właściwie to zależy, co chcemy kupić.
Powiedzmy, że mam ochotę ugotować jakieś super egzotyczne danie kuchni indonezyjskiej, gdzie połowa składników nie występuje w naszej części świata i nawet nie wiem, jak wygląda. Wtedy nie ma sprawy -idę do marketu azjatyckiego, wszystko (choć czasem w pomocą sprzedawcy ) znajduję.
Podobnie jest z każdą inną kuchnią świata (pamiętam, że w Polsce bywa z tym problem).
Albo wymyślam sobie jakieś dziwaczne hobby, rękodzieło, w Polsce w najlepszym wypadku udaje mi się znaleźć potrzebne doń elementy na allegro. Tu idę do jednego z licznych (i naprawdę dużych - często o powierzchni Kauflandu) sklepów dla hobbystów i wszystko bez problemu znajduję.
ALE.
Taki Rossmann na przykład. Chce kupić coś banalnego, np mleczko do demakijażu. W Niemczech mam ze dwie niemieckie firmy, do tego Garnier, L'Oreal, Nivea, może coś jeszcze. Za to w Polsce - szał! Półki aż się uginają pod produktami i polskich, i zagranicznych firm, w dodatku każda ma w swym asortymencie nie mniej niż 5 rodzajów mleczek.
I tak samo jest z każdym kremem, balsamem, pudrem, kawą, herbatą, makaronem itd - słowem, z rzeczami używanymi na co dzień.
Ja właśnie słyszałam, że niemieckie kosmetyki są super. Chociażby P2, Alverde, większość kosmetyków z limitowanek w Niemczech jest a w Polsce już nie, jest Inglot, Balea, Kiko, w ogóle podobno w DM można dorwać fajne kosmetyki w przystępnych cenach

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zaczynam 25 tydzień

Bloguję
Stary 2012-04-19, 14:40   #3501
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Natee sprobuj poszukac w swoim miescie nr telefonu do ANC APPOINTMENTS ALBO MATERNITY DAY UNIT. LUB NA ULTRASOUND. Ja mam takie numery wpisane w moja karte ciazy i pod te numery dzwonilam.

lece do pracy paa
nie ma nic takiego w moim miescie, ale dzieki za podpowiedz
lece sie polozyc, moze zajrze wieczorkiem

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:40   #3502
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Hania nie wiem wlasnie o co chodzi i dlatego jestem wkurzona a to nei pierwszy raz ze mi cos nie zaplacili i pojde dzisiaj do szefa i sie zapytam o co jemu chodzi.
A dostajesz payslipy? Tam powinno być napisane ile i za co Ci zapłacili (i w efekcie za co nie zapłacili).

Aparat zastrajkował więc użyłam telefonu Mój bebzolek 28t 0d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0200.jpg (33,2 KB, 30 załadowań)
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:41   #3503
karolka110
Wtajemniczenie

a czy słyszała któraś z Was jakies opinie o wózku Navington Cadet??
Stary 2012-04-19, 14:41   #3504
phdwao
Zakorzenienie

zwijam sie po wyniki badań
Stary 2012-04-19, 14:42   #3505
muminek82
Wtajemniczenie

zrobiłam liste rzeczy które już mam i jescze tyle ostało do kupieniamyślałam że mam wiecej ubranek w małych rozmiarach nie wiem czy to wystarczy

UBRANAKA:
śliniaki 3szt.
niedrapki 6szt.
czapeczki na dwór 5szt. (wiązane z daszkiem itd.)
czapeczki bawełniane 8szt.
komplecik kaftanik+ spodenki rozm.62 – 1szt.
Body długi rękaw rozm.62 – 2szt.
Body krótki rękaw rozm. 62.68 – 8szt.
Body długi rękaw rozm.68 – 2szt.
Body długi rękaw rozm. 50.56 – 3szt.
Body krótki rękaw rozm.56 – 5szt.
Body bez rękawków rozm.50 – 1szt.
Rampers rozm.56 – 2szt.
Śpiochy welurowe rozm.62.68 – 2szt.
Szlafrok rozm.6.12m-cy
Spodenki długie rozm.6mc-y – 1szt.
Śpiochy bawełna rozm.74 – 4szt.
Śpiochy bawełna rozm.68 – 4szt.
Body krótki rękaw rozm.74 – 1szt
Śpiochy bez rękawków rozm.74 – 2szt
Śpiochy rozm 6.9mc-y – 2szt.
Śpiworek rozm.68

AKCESORIA:
komoda
łóżeczko
materac
przewijak
prześcieradło 2szt.
ochraniacz do łóżeczka
rożek
butelki 3szt.
smoczek 1szt
szczotka do butelek
szczotka i grzebień do włosów
kocyki 4szt.
podkład na materac 2szt.
stojak do wanienki
patyczki do uszu
chusteczki nawilżające
matka edukacyjna
termos na butelkę

SZPITAL:
piżama
szlafrok
kapcie
klapki pod prysznic
ręczniki
majtki jednorazowe
Stary 2012-04-19, 14:44   #3506
karolka110
Wtajemniczenie

Soleilka

kosmetyki są fajne i za przystępne ceny-szczególnie te kolorowe do makijażu, ja tam uwielbiam DM i zakupki w nim

pytałam o porteczki-gdzie kupiłaś??
Stary 2012-04-19, 14:45   #3507
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A dostajesz payslipy? Tam powinno być napisane ile i za co Ci zapłacili (i w efekcie za co nie zapłacili).

Aparat zastrajkował więc użyłam telefonu Mój bebzolek 28t 0d
śliczny brzuszek
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a czy słyszała któraś z Was jakies opinie o wózku Navington Cadet??
nie słyszałam
Stary 2012-04-19, 14:50   #3508
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
Witam się na początku 29. tygodnia Jak ten kolejny tydzień zleciał

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość

chudziulek!!!słodziulek:l ove:

gdzie kupiłaś te spodenki???

Jaaa? Te co mam na sobie? W ciuchlandzie znalazłam A są z firmy Denim CO
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
No i jak mam je niby zrobić?
Myślę, że w weekend poproszę tż.
Nie wiem, ale chcę zobaczyć
Cytat:
ah - bym zapomniala - dzis zaczynam 22tc (na suwaku 21+0 - czyli 22 tak?)

Cytat:
Cześć dziewczyny,
jestem Beata. Od wczoraj czytam Wasze posty, ale wszystkiego nie dałam rady - tyle tego jest .
Przeszłam L4 z pracy i szukam jakiegoś wypełniacza czasu .
Jestem z woj. kujawsko - pomorskiego - jest może któraś z Was z okolicy?
Dzisiaj zaczęłam 25 tydzień.

Pozdrawiam!
Hej! Gratuluję 25 tygodnia
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Nie ma u mnie Kauflandu, co za pech bo to dobra cena na Jelp

Kolejna imprezka i sexy brzusio
A nie ma gdzieś obok Twojego miasta ?

Cytat:
Obejrzałam pierwszą stronę i się zdołowałam, też bym chciała mieć takie szczupłe nóżki i figurkę a czuję się jak kloc bezkształtny
No wiesz Ja mam drugą brodę, pryszcz na pryszczu i mówię trudno, chociaż też nie czuję się seksi...
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Bloguję
Stary 2012-04-19, 14:51   #3509
prince_polo
Zakorzenienie

uMówiłam się na 10 maja na te usg ostatnie pomiarowe 3d

jem pierogi z mięsem

boli Mnie krzyz nie fajnie i cmi dol brzucha

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:56   #3510
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

ja też umówiłam się na to ostatnie usg genetyczne, na 7 maja
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości