W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 15:16   #3271
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Lilli no może być dobra w klasycznej jarzynowej zupce tylko myslę że warto z kurczakiem/indykiem bo ogolnie sie dobrze komponuje z mięskiem, dobra tez bylaby z mięskiem mielonym, a jak podajesz już Radziowi pomidory? nie jest uczulony to myslę że super zrobić coś a'la pomidorówka czy danie z pomidorami makaronem/ ryżem cukinia mięsko mniam
ogólnie to ja sobie zawsze myślę z czym daną rzecz zrobiłabym dla nas i modyfikuje to trochę na wersję lajt
tylko nie blenderowałabym jej na twoim miejscu a rozciapciala widelcem, ja tak zrobiłam za pierwszym razem jak gotowałam i zblenderowałam to z ziemniakiem to wyszlo ble taka konsystencja kleik papka niedobre[COLOR="Silver"]
Dawałam pomidorówkę, troszkę Radzia obsypało. Ale nie poddaję się, za jakiś czas spróbuję, nie chcę tak na raz wszystkiego mu wprowadzać. Teraz je mango (ze słoiczka z jabłkiem firmy BB)drugi dzień i dziś pierwszy dzień kalarepa. Kalarepy się raczej nie boję bo smakuje jak kalafior a jego Radek toleruje. W "kolejce" mamy ogórka kiszonego.

Dzięki

Mięsa mielonego jeszcze nie podawałam.

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-04-19 o 15:18
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 15:37   #3272
brumek
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
a na jakie w końcu padło?
Wstawiłam fotkę. Chicco Pollly

Cytat:
i mamy 7 zęba (po prawie 3 miesięcznej przerwie od ostatniego), jest juz z nami po tej stronie

To znowu lada dzień nas dogonicie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
I Tymon
ciociu!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
gdzie Ty masz deszcz? U mnie piękne słońce i cieplutko
Wszędzie Jest deszczowo i zimno. Na spacerze wytrzymałam 40 minut i to niecałe chyba.

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Btw. Stronczek27 mogę prosić o zmianę wieku na pierwszej stronie na 21 ?
Że co??? Czy dobrze rozumiem, że masz dzisiaj urodziny?
Jeśli tak to WIELKIE STO LAT!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Puk puk...
Nie bijcie, że tak długo mnie nie było. Starałam się jakoś poukładać nasze życie i chyba się udało .
Nie mam zielonego pojęcia co się u Was dzieje, mam nadzieję, że wszystko w porządku u każdej z Was i wszystkich razem.
Może jakoś uda mi się wdrożyć w dyskusję.

Pozdrawiam .
Wszelki duch!!!! Ile razy my się tu o Ciebie pytałyśmy!

Cytat:
Ala, Natalka,Juleczka, Tymek
za życzenia.

A co orzekł znachor? Yo kontrola była?

I jak dziś Twoje łapiny? Cudowna maść dalej jest cudowna>

Cytat:
Shirko Malwinka jest cudowna! Nie raczkuje, ale łapie się wszystkiego co ma pod ręką i chce wstawać, a jak weźmie się ją pod paszki to przebiera nóżkami po podłodze jak zła . To moja duma, największe szczęście, moje całe życie!
P.S. Nadal na UU .
Super się Malwinka rozwija
Wstawiaj nam tu natychmiast jająś świeżą fotkę!

I napisz coś o Was? Gdzie jesteście?

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumku Tymon jak król na tronie. Sliczne krzesełko
No bo to nasz król

Cytat:
Podajecie maluszkom jakies chrupki kukurydziane, jesli tak to jakie? Z gory przepraszam, jesli bede zadawac pytania na temat ktorych juz kiedys dyskutowalyscie.
Ja takie Hipp: http://www.hipp.pl/produkty/ciastecz...rupki/chrupki/
Ale to raczej do zabawy, bo jeść to on woli inne rzeczy ;(

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Tymek najlepszego!!!
i fajnie ze już macie krzesełko, jestem pod wrażeniem ja to jestem tak że z niczym się nie mogę zorganizowac zanim się zbiore mija tyle czasu, musze wziąć przyklad z ciebie, chce!
Dziękuję ślicznie w imieniu syna i własnym
Akurat do kupowania jemu rzeczy to ja się nie muszę organizować, bo to ostatnio moje hobby

Cytat:
Tak, u męża. Jesteśmy w trakcie dogadywania sprawy działki budowlanej, czekamy na wpis do księgi wieczystej, a potem załatwianie, załatwianie i jeszcze raz załatwianie...Jakoś się ogarnie wszystko mam nadzieję .

Z innych wieści-dzisiaj złożyłam wymówienie w pracy .
O, doczytałam.
Czyli zostajesz w domciu z Malwinką? A po macierzyńskim do teraz pracowałaś?
Stary 2012-04-19, 15:50   #3273
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Super się Malwinka rozwija
Wstawiaj nam tu natychmiast jająś świeżą fotkę!
O, doczytałam.
Czyli zostajesz w domciu z Malwinką? A po macierzyńskim do teraz pracowałaś?
Kochana, ja dopiero od połowy marca jestem na bezpłatnym, pamiętasz, jeszcze z Irlandii miałam macierzyńskie. Na razie będę z Malwinką w domu, nie chcę jej jeszcze zostawiać. Z czasem pomyślimy, może Malwiś do żłobka pójdzie.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 15:52   #3274
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Trudno
Następnym razem jak upolujesz mega okazję to bierz dla nas w ciemno
ok
Cytat:
Btw. Stronczek27 mogę prosić o zmianę wieku na pierwszej stronie na 21 ?
ktoś tu miał urodzinki sto lat
Cytat:
Puk puk...
Nie bijcie, że tak długo mnie nie było. Starałam się jakoś poukładać nasze życie i chyba się udało .
Nie mam zielonego pojęcia co się u Was dzieje, mam nadzieję, że wszystko w porządku u każdej z Was i wszystkich razem.

Pozdrawiam .
wszelki duch gdzie się podziewałaś tyle czasu? i wiecie już gdzie będziecie mieszkać? gdzie kupujecie działkę?

Cytat:
wróciliśmy z ponad godzinnego spacerku minęła nas czarna wiewióra, koza, kury dwie sarny kaczka i dwa łabędzie
faaajny taki spacer
Cytat:
Shirko Malwinka jest cudowna! Nie raczkuje, ale łapie się wszystkiego co ma pod ręką i chce wstawać, a jak weźmie się ją pod paszki to przebiera nóżkami po podłodze jak zła . To moja duma, największe szczęście, moje całe życie!
P.S. Nadal na UU .
sprytna dziewczyna super

Cytat:
Scio a to dziekuje za pamiec .

Podajecie maluszkom jakies chrupki kukurydziane, jesli tak to jakie? Z gory przepraszam, jesli bede zadawac pytania na temat ktorych juz kiedys dyskutowalyscie.
ja daje pałeczki Rymut - fajne są i nie kleją tak strasznie jak normalne krótkie flipsy.

o takie

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 15:55   #3275
Lili 83
Zakorzenienie

Kuny orientujecie się jak teraz wiejskie jaja kosztują?

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Beti tylko wcześniej puść smsa

Zapałeczko czego sobie tylko życzysz Cóż za piękny wiek ehhh, rozmarzyłam się
Stary 2012-04-19, 16:01   #3276
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Hej

Zapałeczko sto lat!!! Jesteś w wieku mojej sis

dla Tymka i Julci

A u nas jaja wiejskie po 8zł/mendel takich średnich (chociaz wiem,że kuzyn duże jaja sprzedaje też po 8 zł)
Stary 2012-04-19, 16:11   #3277
mamad1
Zadomowienie

Zapałeczka sto lat!

Jakoś nie umiem się wbić w dyskusję Za cytowanie się nie biorę, bo czasu niewiele mam na pisanie, a tak ciężko zapamiętać, co komu napisać. Staram się jak najwięcej przebywać poza domem. Wieczorem myslę, żeby tylko iść spać, a rano, by dotrwać jakoś do wieczora... I nie żebym miała jakieś wielkie problemy (bo niejedna ma gorzej), ale tak jakoś mi nijako...
Patryk przestawił się już na dwie dłuższe drzemki w ciagu dnia. Je nadal tyle prawie co nic (poza cycem i owockami), a ja cierpliwie nie zmuszam go do zjedzenia kolejnych łyżeczek. UU króluje nadal Widocznie taki typ mi się trafił (wie, co dobre), a ja chociaż czuję się potrzebna... Kiedyś już jadł lepiej, ale:
1. babcia go pochwaliła
2. zaczął wstawać i jedzenie jest mało atrakcyjne (chrupki, biszkopty w czasie spaceru mogą być)...

DaKaro witaj
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:13   #3278
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
dla Tymka i Julci
kochana!

Cytat:
Kochana, ja dopiero od połowy marca jestem na bezpłatnym, pamiętasz, jeszcze z Irlandii miałam macierzyńskie. Na razie będę z Malwinką w domu, nie chcę jej jeszcze zostawiać. Z czasem pomyślimy, może Malwiś do żłobka pójdzie.
Aha, teraz już wiem Też nie zostawiam na razie Tymcia

Cytat:
U nas na bazarze po 1 zł, a niektóre babiszony nawet po 1,10 sprzedają/ Na szczęście my mamy własne
Stary 2012-04-19, 16:19   #3279
Lili 83
Zakorzenienie

Myślałam, że ceny jajek po świętach nie spadły. Koleżanka ma mi dziś dać 100 jajek do sprzedania. Miały iść po 80gr a ciotka mi dzwoniła, że u nich na oddziele kobieta dziś była i po 70gr chciała sprzedać to nikt nie kupił. Bo drogo. Żeby sprzedać trzeba dać po 60gr i teraz mi głupio przed koleżanką

Wczoraj kupiłyśmy z mamą 15 kur niosek i 15 brojlerów. Hodowla
Stary 2012-04-19, 16:22   #3280
Marina1
Zakorzenienie

dziewczyny....

słabo mi....

530 zł...

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

muszę wyjść na balkon.

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

bez kitu.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:23   #3281
Lili 83
Zakorzenienie

Gram w Therma Line. Tż jak zobaczy to mnie chyba z domu wyrzuci
Poklikajcie czasem
dzięki.

Marina Przytulam Cię wirtualnie
Stary 2012-04-19, 16:29   #3282
Marina1
Zakorzenienie

jestem.

kur.wa

nie wierzę.

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

jeszcze muszę pooddychać przy balkonie.

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

jezu czym ja sobie zasłużyłam...
dziewczyny... nie no, i co ja zrobię z takimi pieniędzmi? nawet w ręce tyle nigdy nie trzymałam.
Boże. Dziewczyny.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-04-19, 16:30   #3283
iustyna1
Wtajemniczenie

A mówiłam, że się dziewczę zdziwi
Marinka schowaj na czarną godzinę
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:35   #3284
Marina1
Zakorzenienie

patrzę w ten monitor i patrzę. I nie wiem co, bo jeszcze jestem w ciężkim szoku.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

a na konto weszłam, bo se chciałam popatrzeć ze szczęścia na tamte 400 ponad złotych. A tu ponad 900 zł na koncie...

nie mogę. Musze wyjść na balkon. Dobrze, że Ig śpi to se mogę wchodzić i wychodzić w kółko.
Stary 2012-04-19, 16:36   #3285
zanetaa88
Zakorzenienie

MARINA ŻYJESZ ?!!!!?!?!??!?!?
wróć z tego balkonu !!

adrij,scio
ja to myślałam ewentualnie podać o 12 zupę a ok 3 drugie danie. Dzisiaj tak zrobiłam ale w sumie przez przypadek zjadła jarzynową o 12stej poszłyśmy na spacer, wróciłyśmy i zjadła moje udko upieczone w piekarniku, w szoku byłam ile potrafi zjeść Co do słoików kilka razy je dostała i za każdym razem marchewa w ku,pie i mam wrażenie że w słoikach sama marchewa jest dostała je bo babciusie kupiły. ALe generalnie szczerze nie widzi mi się robić dwóch dań kiedy będzie piękna pogoda na dworze i stać przy garach...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:39   #3286
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
patrzę w ten monitor i patrzę. I nie wiem co, bo jeszcze jestem w ciężkim szoku.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

a na konto weszłam, bo se chciałam popatrzeć ze szczęścia na tamte 400 ponad złotych. A tu ponad 900 zł na koncie...

nie mogę. Musze wyjść na balkon. Dobrze, że Ig śpi to se mogę wchodzić i wychodzić w kółko.
(Wiesz co ja się nie dołożyłam i mi głupio ogromnie , bo ten rok zapowiada się ciężki) ale myślę,żę "zwrócisz" to dobrymi uczynkami w stosunku dla innych.
A nasze dziewczyny to Anioły... Widocznie ktoś na górze tam nad Toba czuwa skoro trafiłaś na ten watek i na takie wspaniałe osoby...
Stary 2012-04-19, 16:51   #3287
Marina1
Zakorzenienie

zadzwoniłam do M. a jego dosłownie zatkało. Serio. A jak się odezwał po kilku min. to łamiącym głosem.
Dziewczyny dziękuję Wam. Nie wiem co mam więcej powiedzieć... mam całą czerwoną buzię.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

nigdy tego nie zapomnę. Nigdy przenigdy. Jak będę miała 100 lat to będę tą chwilę teraz miałam w pamięci... boże, nie doświadczyłam nigdy takiej bezinteresownej pomocy i osób z tak ogromnymi serduchami...
( jeszcze jestem w szoku i już pochlipuję )

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

bella słońce ie mogłaś tego lepiej ująć!
Stary 2012-04-19, 16:51   #3288
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]nigdy tego nie zapomnę. Nigdy przenigdy. Jak będę miała 100 lat to będę tą chwilę teraz miałam w pamięci... boże, nie doświadczyłam nigdy takiej bezinteresownej pomocy i osób z tak ogromnymi serduchami...
( jeszcze jestem w szoku i już pochlipuję )
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:55   #3289
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
zadzwoniłam do M. a jego dosłownie zatkało. Serio. A jak się odezwał po kilku min. to łamiącym głosem.
Dziewczyny dziękuję Wam. Nie wiem co mam więcej powiedzieć... mam całą czerwoną buzię.
Nie dziękuj!
To samo byś zrobiła na Naszym miejscu

LASKI potrzebuję fajny bidon dla małej z którego się nie wylewa !!
Kupiłam jej jeden i kurde lekko cieknie

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:55   #3290
patik87
Zakorzenienie

Cześć.

Jakiś marazm życiowy mnie ogarnął.

.........

.........

........

Nic mnie nie cieszy, mam wrażenie że stoję w miejscu i żyje od rana do wieczora.
Kilka problemów się "nagle pojawiło" ale to już inna bajka....

Mam nadzieję że od jutra wracam na nasze łono.

Lovciam.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-04-19 o 16:57
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:06   #3291
Marina1
Zakorzenienie

dziewczyny nie wiem jak Wam podziękować. Zwykłe dziękuję nie oddaje tego wszystkiego...
dzwoniłam do mamy. Ona nie mogła uwierzyć. Boże.

Anioły.

Mi jeszcze się kręci w głowie.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Jezu.
Stary 2012-04-19, 17:26   #3292
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Witajcie kochane.... wpadam na chwile... poki mala spi i tak sobie czytam i to co zrobilyscie dla Mariny to jest cos pieknego . Marino szkoda ze ja nie wiedzialam o tym, na serio.... wiem ze jestem z wami krotko ale ja uwielbiam pomagac innym.... kiedys sama na nic nie mialam a teraz daje ile moge .... Marino jak cos to uderzaj jak w dym.... uwielbiam pomagac innym ...bede sie powtarzac....

U nas kiepsko....mala przeziebiona... dwie nocki z rzedu pobudki co 30 min.

Czytam dalej poki mala spi
Stary 2012-04-19, 18:07   #3293
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

nie wiem - bo mamy własne

- widze że "kuny" od Shirki zapożyczyłaś

jasne puszcze

Cytat:

U nas na bazarze po 1 zł, a niektóre babiszony nawet po 1,10 sprzedają/ Na szczęście my mamy własne
nioski w sypialni pod łóżkiem chowasz? żarcik oczywiście

Cytat:
Wczoraj kupiłyśmy z mamą 15 kur niosek i 15 brojlerów. Hodowla
kurki nioski fajna rzecz - nie jadłam nigdy w życiu fermowego jajka

Cytat:

muszę wyjść na balkon.
i co wróciłaś?
Cytat:
Gram w Therma Line. Tż jak zobaczy to mnie chyba z domu wyrzuci
a czemu miałby Cie wyrzucać?

ja po tym eucerinowym viralu już mam dość klikowych konkursów - ale na Was klikam
Cytat:

jeszcze muszę pooddychać przy balkonie.
jezu czym ja sobie zasłużyłam...
oj to się powentylowałaś dzisiaj na świeżym powietrzu

Cytat:

Cytat:
wizaż rządzi, wizaż radzi - wizaz nigdy Cię nie zdradzi

zaliczyłyśmy jeszcze spacerek bo pogoda cudna popołudniu się zrobiła, słoneczko, cieplutko i bezwietrznie - cud malina

idziemy się kąpać za chwilę bo czuje że Julka szybko padnie po tym wietrzeniu dziś

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:17   #3294
aania_20
Zakorzenienie

jestem
wróciłam, zmęczona i zła. Jak generalnie się uczelnią nie stresuję to dziś mnie wkuzryli kilkoma rzeczami
dobra, zaraz mi przejdzie.
A czuję się dalej do d...

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
ania a jakie zakupy???
w Ikei kilka drobiazgów
Cytat:
wróciliśmy z ponad godzinnego spacerku minęła nas czarna wiewióra, koza, kury dwie sarny kaczka i dwa łabędzie

fajne towarzystwo

co znachor powiedział?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jeju, jakiego ja mam lenia to szok... normalnie zasypiam w pracy na siedząco...

dołączam się

Cytat:
nie wiem, moja mama kurki hoduje więc mamy ekologiczne
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
dłuższe drzemki w ciagu dnia. Je nadal tyle prawie co nic (poza cycem i owockami), a ja cierpliwie nie zmuszam go do zjedzenia kolejnych łyżeczek. UU króluje nadal Widocznie taki typ mi się trafił (wie, co dobre), a ja chociaż czuję się potrzebna... Kiedyś już jadł lepiej, ale:
1. babcia go pochwaliła
2. zaczął wstawać i jedzenie jest mało atrakcyjne (chrupki, biszkopty w czasie spaceru mogą być)...

obstawiam że to najbardziej zaszkodziło

Cytat:

zostaw TŻa w spokoju

żartowałam

Cytat:
słabo mi....

530 zł...

bez kitu.
lepiej już?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:31   #3295
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Puk puk...

Pozdrawiam .
myslalam, tesknilam

Marinka tylko nie zemdlej bo trzeba bedzie na lekarzy wydac znowu

kurde pospalismy z Igim do 17.30 i co my bedziemy w nocy robic
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:40   #3296
zapałeczka
Zadomowienie

Tak, dziś moje urodziny Dziekuję za życzenia wszystkim
Stary 2012-04-19, 18:49   #3297
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
I co Aaniu - nie skusisz się na teścik?

pliiiizzz

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

a nutre pełnopłatnie kupujesz czy udało Ci się załatwic z refundacją?
bo teraz za puszkę wołają 40zł płatne na 100% a wcześniej cena 100% byłą chyba 28zł...

moja niemowa jak na razie
ale uciekać też umie - zwłaszcza jak mi chce skubana ucieknąć z łóżka z gołym tylkiem...
Mam zaświadczenie od alergologa, ze Agata do roku ma być na diecie bezmlecznej i kupuje na rycałt po 3,20 za puszke.

Cytat:

Z tego co się orientuje to u nas po 0,80 gr. My płacimy po 0,70 gr od znajomego.

Refleksja pospacerowa. Poszłam do mamy i nie moge sie nadziwic jak niesamowicie roziwja sie dziecko. Pare miesiecy temu leżała i tyle, a dziś pokazała palcem, którą zabawkę jej podać.
Obserwowanie rozwoju takiego dziecka jest niesamowite.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:21   #3298
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a czemu miałby Cie wyrzucać?

ja po tym eucerinowym viralu już mam dość klikowych konkursów - ale na Was klikam
oj to się powentylowałaś dzisiaj na świeżym powietrzu
bo siedzę przed kompem większość czasu. Tż się wkurza, ja nie mam podzielności uwagi. No kosmos
Stary 2012-04-19, 20:00   #3299
DaKaro
Zadomowienie

Beatko nastawiliśmy się na działki w Chorzelowie, Trześni lub Maliniu. Zobaczymy, która wypali .

Cytat:
Tak, dziś moje urodziny Dziekuję za życzenia wszystkim
To wszystkiego najjjjjjjjjjjj .

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Refleksja pospacerowa. Poszłam do mamy i nie moge sie nadziwic jak niesamowicie roziwja sie dziecko. Pare miesiecy temu leżała i tyle, a dziś pokazała palcem, którą zabawkę jej podać.
Obserwowanie rozwoju takiego dziecka jest niesamowite.
To prawda. Też miałam taką refleksję ostatniej niedzieli, gdy pojechaliśmy odwiedzić naszych znajomych i ich 2-miesięczną córeczkę.
A z Agatki, to już prawdziwa panna jest, prawda?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:07   #3300
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

u mnie wiejskie po 75gr.Ale każde ma 2 żółtka.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości