|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
Dzięki Mięsa mielonego jeszcze nie podawałam. Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-04-19 o 15:18 |
|
|
|
|
#3272 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Wstawiłam fotkę. Chicco Pollly
![]() Cytat:
![]() To znowu lada dzień nas dogonicie ![]() Wszędzie Cytat:
![]() Jeśli tak to WIELKIE STO LAT!!!!!!!!! Cytat:
A co orzekł znachor? Yo kontrola była? I jak dziś Twoje łapiny? Cudowna maść dalej jest cudowna> ![]() Cytat:
![]() Wstawiaj nam tu natychmiast jająś świeżą fotkę! ![]() I napisz coś o Was? Gdzie jesteście? No bo to nasz król ![]() Cytat:
Ale to raczej do zabawy, bo jeść to on woli inne rzeczy ;( ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
![]() Akurat do kupowania jemu rzeczy to ja się nie muszę organizować, bo to ostatnio moje hobby ![]() Cytat:
Czyli zostajesz w domciu z Malwinką? A po macierzyńskim do teraz pracowałaś?
|
|
#3273 |
|
Zadomowienie
|
Kochana, ja dopiero od połowy marca jestem na bezpłatnym, pamiętasz, jeszcze z Irlandii miałam macierzyńskie. Na razie będę z Malwinką w domu, nie chcę jej jeszcze zostawiać. Z czasem pomyślimy, może Malwiś do żłobka pójdzie.
|
|
|
|
#3274 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
sto lat Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() sprytna dziewczyna superCytat:
o takie
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Kuny orientujecie się jak teraz wiejskie jaja kosztują?
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Beti tylko wcześniej puść smsa ![]() Zapałeczko czego sobie tylko życzysz ehhh, rozmarzyłam się
|
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej ![]() Zapałeczko sto lat!!! Jesteś w wieku mojej sis ![]() ![]() A u nas jaja wiejskie po 8zł/mendel takich średnich (chociaz wiem,że kuzyn duże jaja sprzedaje też po 8 zł)
|
|
#3277 |
|
Zadomowienie
|
Zapałeczka sto lat!
Jakoś nie umiem się wbić w dyskusję Patryk przestawił się już na dwie dłuższe drzemki w ciagu dnia. Je nadal tyle prawie co nic (poza cycem i owockami), a ja cierpliwie nie zmuszam go do zjedzenia kolejnych łyżeczek. UU króluje nadal Widocznie taki typ mi się trafił (wie, co dobre ), a ja chociaż czuję się potrzebna... Kiedyś już jadł lepiej, ale:1. babcia go pochwaliła ![]() 2. zaczął wstawać i jedzenie jest mało atrakcyjne (chrupki, biszkopty w czasie spaceru mogą być)... DaKaro witaj |
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie zostawiam na razie Tymcia ![]() U nas na bazarze po 1 zł, a niektóre babiszony nawet po 1,10 sprzedają/ Na szczęście my mamy własne
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że ceny jajek po świętach nie spadły. Koleżanka ma mi dziś dać 100 jajek do sprzedania. Miały iść po 80gr a ciotka mi dzwoniła, że u nich na oddziele kobieta dziś była i po 70gr chciała sprzedać to nikt nie kupił. Bo drogo. Żeby sprzedać trzeba dać po 60gr i teraz mi głupio przed koleżanką
![]() Wczoraj kupiłyśmy z mamą 15 kur niosek i 15 brojlerów. Hodowla
|
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny....
słabo mi.... 530 zł... ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- muszę wyjść na balkon. ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- bez kitu.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Gram w Therma Line. Tż jak zobaczy to mnie chyba z domu wyrzuci
![]() Poklikajcie czasem ![]() dzięki. Marina |
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
jestem.
kur.wa nie wierzę. ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- jeszcze muszę pooddychać przy balkonie. ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- jezu czym ja sobie zasłużyłam... dziewczyny... nie no, i co ja zrobię z takimi pieniędzmi? nawet w ręce tyle nigdy nie trzymałam. Boże. Dziewczyny.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3283 |
|
Wtajemniczenie
|
A mówiłam, że się dziewczę zdziwi
![]() Marinka schowaj na czarną godzinę
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
patrzę w ten monitor i patrzę. I nie wiem co, bo jeszcze jestem w ciężkim szoku.
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- a na konto weszłam, bo se chciałam popatrzeć ze szczęścia na tamte 400 ponad złotych. A tu ponad 900 zł na koncie... nie mogę. Musze wyjść na balkon. Dobrze, że Ig śpi to se mogę wchodzić i wychodzić w kółko.
|
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
MARINA ŻYJESZ ?!!!!?!?!??!?!?
wróć z tego balkonu !! adrij,scio ja to myślałam ewentualnie podać o 12 zupę a ok 3 drugie danie. Dzisiaj tak zrobiłam ale w sumie przez przypadek zjadła jarzynową o 12stej poszłyśmy na spacer, wróciłyśmy i zjadła moje udko upieczone w piekarniku, w szoku byłam ile potrafi zjeść Co do słoików kilka razy je dostała i za każdym razem marchewa w ku,pie i mam wrażenie że w słoikach sama marchewa jest dostała je bo babciusie kupiły. ALe generalnie szczerze nie widzi mi się robić dwóch dań kiedy będzie piękna pogoda na dworze i stać przy garach... |
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo ten rok zapowiada się ciężki) ale myślę,żę "zwrócisz" to dobrymi uczynkami w stosunku dla innych. A nasze dziewczyny to Anioły... Widocznie ktoś na górze tam nad Toba czuwa skoro trafiłaś na ten watek i na takie wspaniałe osoby...
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
zadzwoniłam do M. a jego dosłownie zatkało. Serio. A jak się odezwał po kilku min. to łamiącym głosem.
Dziewczyny dziękuję Wam. Nie wiem co mam więcej powiedzieć... mam całą czerwoną buzię. ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- nigdy tego nie zapomnę. Nigdy przenigdy. Jak będę miała 100 lat to będę tą chwilę teraz miałam w pamięci... boże, nie doświadczyłam nigdy takiej bezinteresownej pomocy i osób z tak ogromnymi serduchami... ( jeszcze jestem w szoku i już pochlipuję ) ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- bella słońce ie mogłaś tego lepiej ująć!
|
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To samo byś zrobiła na Naszym miejscu ![]() ![]() LASKI potrzebuję fajny bidon dla małej z którego się nie wylewa !! Kupiłam jej jeden i kurde lekko cieknie
|
|
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
![]() Jakiś marazm życiowy mnie ogarnął. ......... ......... ........ Nic mnie nie cieszy, mam wrażenie że stoję w miejscu i żyje od rana do wieczora. Kilka problemów się "nagle pojawiło" ale to już inna bajka.... Mam nadzieję że od jutra wracam na nasze łono. Lovciam.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-04-19 o 16:57 |
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie wiem jak Wam podziękować. Zwykłe dziękuję nie oddaje tego wszystkiego...
dzwoniłam do mamy. Ona nie mogła uwierzyć. Boże. Anioły. Mi jeszcze się kręci w głowie. ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Jezu.
|
|
|
|
#3292 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie kochane.... wpadam na chwile... poki mala spi i tak sobie czytam i to co zrobilyscie dla Mariny to jest cos pieknego . Marino szkoda ze ja nie wiedzialam o tym, na serio.... wiem ze jestem z wami krotko ale ja uwielbiam pomagac innym.... kiedys sama na nic nie mialam a teraz daje ile moge .... Marino jak cos to uderzaj jak w dym.... uwielbiam pomagac innym ...bede sie powtarzac....
![]() U nas kiepsko....mala przeziebiona... dwie nocki z rzedu pobudki co 30 min. Czytam dalej poki mala spi
|
#3293 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - widze że "kuny" od Shirki zapożyczyłaś jasne puszcze ![]() Cytat:
żarcik oczywiście ![]() kurki nioski fajna rzecz - nie jadłam nigdy w życiu fermowego jajka i co wróciłaś? a czemu miałby Cie wyrzucać? ja po tym eucerinowym viralu już mam dość klikowych konkursów - ale na Was klikam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zaliczyłyśmy jeszcze spacerek bo pogoda cudna popołudniu się zrobiła, słoneczko, cieplutko i bezwietrznie - cud malina idziemy się kąpać za chwilę bo czuje że Julka szybko padnie po tym wietrzeniu dziś
|
|
|
#3294 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() wróciłam, zmęczona i zła. Jak generalnie się uczelnią nie stresuję to dziś mnie wkuzryli kilkoma rzeczami ![]() dobra, zaraz mi przejdzie. A czuję się dalej do d... w Ikei kilka drobiazgów Cytat:
fajne towarzystwo co znachor powiedział? Cytat:
dołączam się nie wiem, moja mama kurki hoduje więc mamy ekologiczne ![]() Cytat:
obstawiam że to najbardziej zaszkodziło Cytat:
żartowałam lepiej już?
|
|
|
#3295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Marinka tylko nie zemdlej bo trzeba bedzie na lekarzy wydac znowu ![]() kurde pospalismy z Igim do 17.30 i co my bedziemy w nocy robic
|
|
|
|
|
#3297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Refleksja pospacerowa. Poszłam do mamy i nie moge sie nadziwic jak niesamowicie roziwja sie dziecko. Pare miesiecy temu leżała i tyle, a dziś pokazała palcem, którą zabawkę jej podać. Obserwowanie rozwoju takiego dziecka jest niesamowite. |
||
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3299 | |
|
Zadomowienie
|
Beatko nastawiliśmy się na działki w Chorzelowie, Trześni lub Maliniu. Zobaczymy, która wypali
.To wszystkiego najjjjjjjjjjjj Cytat:
A z Agatki, to już prawdziwa panna jest, prawda? |
|
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie wiejskie po 75gr.Ale każde ma 2 żółtka.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

.

sto lat
ehhh, rozmarzyłam się 

Co do słoików kilka razy je dostała i za każdym razem marchewa w ku,pie i mam wrażenie że w słoikach sama marchewa jest
, bo ten rok zapowiada się ciężki) ale myślę,żę "zwrócisz" to dobrymi uczynkami w stosunku dla innych.