Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 14:34   #4861
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość

Nie mam paciora

Też o tym słyszałam, ale dla mnie jest to poprostu nielogiczne
super
ja tez nie mam!!!

z tego co wiem to amerykanskie celebrities tak wlasnie rodza
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:35   #4862
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
ooo to nie tak źle jak co 3h ja myślałam że odwrotnie że teraz to taki trening przed nocnym karmieniem, bo fakt z tym wstawaniem w nocy na siku to u mnie nie ciekawie i jeszcze potem zasnąć ehh. Żona mojego kuzyna to prawie nie śpi a w dzień to też nie ciekawie bo ona 10 minut karmi potem spokój 10 minut i od nowa można powiedzieć dobrze że różnie z tym bywa. Nie ukrywam że czasem myślę a co jak w nocy cycka do ucha mu przystawię mój mąż się z tego śmieje ale ja w nocy to jak lunatyk się czuję
wiesz mój bratanek darł się całymi nocami więc mówią że mamy spokojne dziecko

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
_agata kuchnia zapowiada się rewelacyjnie!! Zazdroszczę.
U nas w kolejności do remontu teraz łazienka, potem pokój gościnny a w przyszłym roku dobudowa jadalni, poddasza i dopiero wtedy nowa kuchnia...

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Na te co kupiłam jest teraz promocja, za 43szt 23,99zł.
na doz są z kartą rabatową po 19,99zł ja zamawiałam jeszcze po 18,49zł

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
agata - a malujecie sciany czy zostawiacie biale? a cos pomieszy blat a szafki gorne dajecie? wiem - natretna jestem

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

dziewczyny!!!!!!!!!1

slabo mi sie zrobilo

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/wiel...wiadomosc.html
to nic bratowa mówiła że u niej na wsi babka zmarła tydzień temu podczas cesarki, pow mi to po porodzie by nie stresować

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
W ogóle to nie chce któraś rodzić? przydałby nam się tutaj dreszczyk pozytywnych emocji
brak chętnych a liczyli że libretka będzie pierwsza bo jej się brzuch obniżył i co mi się obniżył tydzień przed porodem

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:39   #4863
rinco
Wtajemniczenie

Doszła paczka z babyraj Pościel z ochraniaczem, rożek i rogal do karmienia. Fajne, jestem zadowolona Paseczki nie są ani za intensywne ani za wyblakłe, więc w sam raz. Jedynie materiał zarówno pościeli jak i rożka i rogala jest trochę sztywny, ale myślę, że zmięknie po praniu. Choć w sumie za taką cenę to nie będę się czepać
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:40   #4864
libretka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
brak chętnych a liczyli że libretka będzie pierwsza bo jej się brzuch obniżył i co mi się obniżył tydzień przed porodem
a tu dalej doopa, mała nie pcha się na świat
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:41   #4865
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:

wstawanie do karmienia to pryszcz z tym co było wcześniej, jak spać nie umiałam albo na siku wstawałam
Pocieszające
Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
W ogóle to nie chce któraś rodzić? przydałby nam się tutaj dreszczyk pozytywnych emocji
Ja chcę, ale nic się na to nie zapowiada

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:43   #4866
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:

to nic bratowa mówiła że u niej na wsi babka zmarła tydzień temu podczas cesarki, pow mi to po porodzie by nie stresować

:
: mdleje::m dleje:

zle zrobilam, bo sie takich rzeczy naczytalam kiedys i mi troszke to siadlo na psychice
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:43   #4867
Dasti80
Zakorzenienie

Agata fajna kuchnia

Stary 2012-04-19, 14:57   #4868
blueelektron
Rozeznanie

śliweńka a Twoja dzidzia jak śpi? w rożku?śpi w lóżeczku czy z wami? zastanawiam się czy jeden rożek mi starczy

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

częściowo spakowalam torbe do szpitala
kapcie pod prysznic
2 ręczniki
3 koszule
gacie jednorazowe plus wielorazowe
2 opakowania podkladow belli, podpaski większe tez dokupie
2 saszetki tamtum rosa
chusteczki odświeżające
5 sztuk podkladow poporodowych
szczoteczka do zębów
nakladki na sedes
krem na sutki
stanik do karmienia
dla dzidzi

sudokrem
chusteczki do pupci nivea
smoczki???
nożyczki??
gruszka do nosa???
szczoteczka do wloskow??
niedrapki
czapeczka
gaziki nasączone spirytusem

mam zamiar dopakowac
dla mnie
3 x buletelki wody 0,5 l
gumy do rzucia
pomadke nawilżająca rada szpitala
szampon, zel do ciala, szczotka, tusz, lusterko, atypespirant
ladowarka do tel
pasta do zębów
kapcie, papcie
laktator??
pojemnik na pokarm??
butelka??

wkladki laktacyjne
stanik do karmienia drugi
dla dzidzi
pieluszka tertrowa x 2
pampersy klika sztuk

na wyjście dla dzidzi

pajacyk jak będzie zimno
cieniutki kocyk
czapeczka
skarpetki
niedrapki

body na krotki rękaw lub rampersy jak będzie cieplo
czapeczka
skarpetki
niedrapki

nosidelko

czy brać ręcznik dla dzidzi i przybory do mycia?

co radzicie zmienic lub jeszcze wlozyc do torby

Edytowane przez blueelektron
Czas edycji: 2012-04-19 o 15:24
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:57   #4869
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

fonn Mam to samo, ja też budzę się w środku nocy - między 1 a 4, co noc - i jeśli nie chce mi się wtedy siusiu, to jeszcze czasem uda mi sie zasnąć. Ale jak wstanę na tę chwilę do kibelka, to już pozamiatane, mogę równie dobrze ubrać się i sprzątać lub iść do pracy, zamiast do łóżka :/

Co do kurczenia komórek mózgowych, to chyba mnie to dotknęło mam dziury w pamięci niemalże. Mam nadzieję, że to się cofnie

hejka dziewczyny ,moje komórki to sie chyba wszystkie skurczyły,czasami wstająć do kibelka zapomniałam po co wstałam,a roztargnienie sięga zenitu. Wczoraj na wizycie u gina wyszlam a nastepnie wróciłam zapłacić bo wydawało mi się ,że nie zrobiłam tego a mój lekarz sie nie przypomina, bo już tak raz miałm. Wparowałam więc do gabinetu przepraszając i wciskając mu kase,on na mnie jak na debila sie patrzy i pyta o co chodzi, i w tym momencie przypomniało mi sie ,że jednak płaciłam

Edytowane przez tahito
Czas edycji: 2012-04-19 o 14:58
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 15:06   #4870
_agata
Zakorzenienie

Bardzo, bardzo Wam dziękuję za miłe opinie Bardzo mnie to cieszy. Mam nadzieję, ze jak skończymy to będzie cud-miód.

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
w sumie zostaly Wam jeszcze ponad 2 tygodnie do rozwiązania, dacie radę rozpakować się z dzidzią do nowego mieszkania?
A kto to wie... Tak czy tak przeniesiemy się jak jeszcze nie wszystko będzie skończone, bo nie wyobrażam sobie przeprowadzki z noworodem

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Kuchnia zapowiada się cudnie - a powiedz mi z jakiej płyty sa wykonane fronty? bo ja właśnie zamówiłam nową kuchnię bo podczas remontu się okazało że stara nie nadaje się do rewitalizacji i chyba będe mieć taką samą tylko blat zamówiłam ciemne drewno
Fronty to jest biała folia połysk. Najzwyklejszy Abstrakt z Ikei
Blat będzie właściwie taki jak podłoga. Póki co, to co tam leży to karton z łóżkiem

Cytat:
agata - a malujecie sciany czy zostawiacie biale? a cos pomieszy blat a szafki gorne dajecie? wiem - natretna jestem
Nad szafkami będzie pomalowane, jakaś szarość. Między szafkami szkło, też szare. U nas będzie właściwie biało i szaro. I dębowo

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Mieszkanko zapowiada się super A meble w kuchni będą miały uchwyty, czy są otwierane na "dotyk"?
Będą uchwyty, tylko póki co nie znalazłam nic co by mnie urządzało, więc nie ma.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 15:20   #4871
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
super
ja tez nie mam!!!

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Doszła paczka z babyraj Pościel z ochraniaczem, rożek i rogal do karmienia. Fajne, jestem zadowolona Paseczki nie są ani za intensywne ani za wyblakłe, więc w sam raz. Jedynie materiał zarówno pościeli jak i rożka i rogala jest trochę sztywny, ale myślę, że zmięknie po praniu. Choć w sumie za taką cenę to nie będę się czepać
Tez jestem zadowolona myślę ze materiał po praniu zmięknie jaki kolor wybrałaś??

Stary 2012-04-19, 15:23   #4872
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Wróciłam z zakupów dziś u nas otwierali sklep KIK, słyszałyście o takim?? I myślałam, że kupię tam coś dla koleżanki na 4miesięczne dziecko, ale już towar był przebrany. Wszystkim Wam dziękuję za pomoc w wyborze rozmiaru. Nie będę pytała, tylko po prostu kupię coś większego.
Kupiłam tam (a obiecałam sobie że już nie będę kupowała) ubranka po 4zł za szt !! W sumie to trzy koszulki z długim rękawem na 62cm( może nie wykorzystam, ale mi się podobały ) jeden sweterek na 74cm i dla siebie sweter czarny zwykły na jeden guzik TEŻ ZA 4ZŁ !! Aha, i kombinezonik dziwne bo rozmiar 56cm , a jest duży. Wiem że marne szanse że go wykorzystam, ale za 4zł to grzech nie wziąć Najwyżej będzie dla następnego dzieciaczka w rodzinie, np mojego brata (na razie nie planują, ale kto wie )
W ogóle ludzi było co nie miara. Masakra jakaś. Do kasy chyba z godz trzeba by stać. No to stanęłam sobie w kolejce, a pani przede mną mówi : "Pani w ciąży, pani chyba nie będzie tu tyle stała. Pani się słabo zrobi, bo tu ciepło. Pani pójdzie do przodu bez kolejki" no i mnie zmobilizowała podeszłam do kasy, powiedziałam, że jestem w ciąży i czy mogę być obsłużona poza kolejnością i pani kasjerka powiedziała, że oczywiście jeden babsztyl z kolejki się oburzył ale jakaś pani ją uciszyła. He, he.

blueelektron ja nigdy nie robiłam takich klusek.
U nas dziś skrzydełka z piekarnika i frytki i wyjątkowo obiad jem dziś później, dopiero się pieką, bo piekę tort szwarcwaldzki na jutro, i musiałam najpierw ciasto upiec żeby mi mięchem nie pachniało

kism Gaabi zakłada nową część ? Mamy już zmienniczkę ?

_agata za meble na wysoki połysk.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 15:26   #4873
andzya
Zakorzenienie

Hej Wam
Czytam Was, ale nie piszę, coraz gorzej się czuję Dzisiaj ciągnie mnie od krzyża, bolą mnie biodra, uda i pachwiny. Muli mnie trochę i w ogóle jest niefajnie. Jeśli ma to trwać jeszcze do 10 maja, to trochę lipka, bo do przyjemnych rzeczy to nie należy
Stary 2012-04-19, 15:31   #4874
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Przyszła mi paczka od GR-AN. Nie był tu polecany, ale opinie dobre. Czekałam prawie tydzień ale mam. Kupiłam dwie butelki, dwa smoczki, dwa opakowania na pokarm, nakładki na toaletę, 3 paczki chusteczek pampers i termoopakowanie. Jestem zadowolona z wszystkiego oprócz teroopakowania, bo jest mega szerokie, nie wiem po co.

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Hej Wam
Czytam Was, ale nie piszę, coraz gorzej się czuję Dzisiaj ciągnie mnie od krzyża, bolą mnie biodra, uda i pachwiny. Muli mnie trochę i w ogóle jest niefajnie. Jeśli ma to trwać jeszcze do 10 maja, to trochę lipka, bo do przyjemnych rzeczy to nie należy
Może nie będziesz musiała czekać do 10maja ja wczoraj wieczorem te z źle się czułam. Bolały mnie plecy i było mi niedobrze. Przeszło mi chyba dopiero po zaśnięciu.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-04-19, 15:32   #4875
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Wam
myślę że nie będziesz sie tak długo męczyć, to są raczej zwiastuny porodu który się niedługo zacznie

Stary 2012-04-19, 15:34   #4876
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
myślę że nie będziesz sie tak długo męczyć, to są raczej zwiastuny porodu który się niedługo zacznie
Nie żartuj, bo ja też się źle czułam

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-19, 15:36   #4877
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość

Może nie będziesz musiała czekać do 10maja ja wczoraj wieczorem te z źle się czułam. Bolały mnie plecy i było mi niedobrze. Przeszło mi chyba dopiero po zaśnięciu.
Cytat:

Najbardziej nieprzyjemne z tego jest jak momentami mam wrażenie, że mi rozerwie spojenie łonowe jak czuję, że się rusza przy samej kości łonowej i to strasznie boli. W innych okolicznościach jest okej.
Do tego Mały rusza się dużo rzadziej niż wcześniej. Wcześniej mogłam mówić, że ma ADHD Od wczoraj czuję, że się rusza, ale już nie tak często.

Przepraszam, że tak Wam wjechałam tutaj w środek konwersacji ze swoim stękaniem, ale wśród bliskich zgrywam twardziela
Stary 2012-04-19, 15:37   #4878
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Ja to już jestem całkiem na bakier z kalendarzem i faktycznie mi ciąża szare komórki pokurczyła. Uznałam, że skoro termin Andzyi na 10 maja, a zaczęłoby się już teraz, to przecież to dobre 6 tygodni za wcześnie. Dopiero po dłuższej analizie odkryłam, że to raptem 3 tygodnie

trzymaj się Andzya
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 15:37   #4879
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Andzya już od kilku dni żle się czuje Kapukat przed porodem też narzekała na bóle brzucha przez jakiś czas

Stary 2012-04-19, 15:37   #4880
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Ale kochana ja się już tak czuję cały czas Poza tym, masz jeszcze czas
Stary 2012-04-19, 15:39   #4881
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:

Najbardziej nieprzyjemne z tego jest jak momentami mam wrażenie, że mi rozerwie spojenie łonowe jak czuję, że się rusza przy samej kości łonowej i to strasznie boli. W innych okolicznościach jest okej.
Do tego Mały rusza się dużo rzadziej niż wcześniej. Wcześniej mogłam mówić, że ma ADHD Od wczoraj czuję, że się rusza, ale już nie tak często.

Przepraszam, że tak Wam wjechałam tutaj w środek konwersacji ze swoim stękaniem, ale wśród bliskich zgrywam twardziela
Wczoraj mi gin mówił że jak dziecko mniej się będzie ruszać to zebym szykowała sie do porodu. U nas to juz tak blisko do tp. że w kazdej chwili moze sie zacząć

Stary 2012-04-19, 15:41   #4882
andzya
Zakorzenienie

Tylko nie wiem czemu, mam jakieś obawy, że to jeszcze trochę czasu potrwa
I będę chodziła taka stękająco-smarkająca

Póki co wlezę do wanny, może na te bóle krzyżowe coś pomoże.

W ogóle to mam schizę co do sączenia się wód - no bo przecież zauważyłabym jakby coś takiego się działo, prawda? Byłoby mi mokro, albo coś, chyba sączenia nie da się przegapić?
Stary 2012-04-19, 15:42   #4883
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle to mam schizę co do sączenia się wód - no bo przecież zauważyłabym jakby coś takiego się działo, prawda? Byłoby mi mokro, albo coś, chyba sączenia nie da się przegapić?
Wydaje mi się że zauważyłabyś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-19, 15:42   #4884
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj mi gin mówił że jak dziecko mniej się będzie ruszać to zebym szykowała sie do porodu. U nas to juz tak blisko do tp. że w kazdej chwili moze sie zacząć
a mówił ile to może potrwać? Ja pierdziu, ja wizytę mam 25 kwietnia, to tylko 6 dni, mam nadzieję, że dotrwam.
Stary 2012-04-19, 15:44   #4885
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
a mówił ile to może potrwać? Ja pierdziu, ja wizytę mam 25 kwietnia, to tylko 6 dni, mam nadzieję, że dotrwam.
Nie mówił

Stary 2012-04-19, 15:45   #4886
ladybird_1987
Rozeznanie

Andzya gdzieś trzeba się wygadać.

Ja też czekam z utęsknieniem na jakąś akcję porodową. Ten dreszczyk emocji... Także te które mają bezpieczny tydzień: sprzątać i sexować się, może się coś ruszy...
A właśnie, dziewczyny, pytam tych które nie mają problemów z szyjką itp. Uprawiacie jeszcze sex? Ja jestem w 33 tc i regularnie, ale mam coraz większe obawy. Czy to już czas wprowadzić celibat?
Stary 2012-04-19, 15:46   #4887
Dasti80
Zakorzenienie

Szmaragdowy kotku wczoraj i dzisiaj po cwiczeniach z epino miałam rózowo-beżowy śluz, może tak być??

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-04-19 o 15:48
Stary 2012-04-19, 15:49   #4888
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez m girl Pokaż wiadomość
śliweńka dzięki za info, ja właśnie rodzę w domu więc ze szpitala nic nie dostanę
Zabezpieczenie porodu mam 2 położne i samochód pod blokiem, a do szpitala 2 km. To mój pierwszy poród.
Generalnie ja się nie boję (najczęstsze pytanie) - bo jak bym się bała to nigdy bym się na to nie zdecydowała. Jestem podekscytowana i tak jak kiedyś bałam się porodu to teraz nie mogę się doczekać. Nie wiem jak to opisać - czuję że narodziny dziecka to święto kobiety a szpital jest dla chorych. Ani nie chciałabym tam rodzić ani umierać. Jedyne czego się boję to że peknę przy 7 cm i każę się wieźć do szpitala, żeby ktoś ze mnie tego dzieciaka w końcu wyciągnął No i nie mam w domu wanny
Chęć rodzenia w domu pojawiła się u mnie dopiero w czasie ciąży.
No ale nie zaszkodzi jak będziecie trzymały za mnie kciuki
musisz koniecznie nam dokładnie opowiedzieć, jak było.
Zgadzam się co do tego "święta kobiety". Poród w domu na pewno inaczej się przeżywa i inaczej wszystko odczuwa.

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość

Ja chcę używać pieluch tetrowych ale póki co nawet o tym nie wspominam nikomu bo raz się odezwałam to usyszałam że mi się w głowie pozmieniało przez hormony - więc teraz nie mówię dla świętego spokoju.
Ja też jakoś nie rozpowiadam tego, bo reakcja jest na ogół w stylu "a co ty wiesz, pojawi się dziecko to ZOBACZYSZ jak to jest i ci się odechce"

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Cześć!
claudik, anulka, jestem, jestem Śledzę uważnie, owszem, ale przecież nową część już Gabi zakłada Ja dziś po południu mam zajęcia otwarte u Maksia i wizytę u gina (kradnę trochę kciuków ),
powodzenia!

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość
Witam

Melduję się po wczorajszej wizycie mały waży 2560 także w normie, głowę ma sporą bo dwa tyg do przodu, termin porodu się przesunął na 20 maja, ale jak będzie w praktyce to się okaże. Aha i niespodzianki przy porodzie nie będzie Leon pozostaje Leonem
dobrze, że z małym ok
A z tym szpitalem i dojazdem - może zacznie się w nocy i nie będzie ruchu. Przynajmniej będziesz pod dobrą opieką

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Cześć,

wczoraj miałam wizytę, synek waży już 2,5kg, siedzi główką w dół i jest wszystko ok.
Natomiast ze mną jest już gorzej: mam białko w moczu, twardy brzuch (mam brać 3x więcej magnezu niż do tej pory). Posypała mi się też szyjka, jest miękka, krótka i jeszcze głowa dziecka dodatkowo na nią naciska, bo już jest nisko.

Do dziewczyn z problemami z szyjką: czy plamiłyście po badaniu? jak tak, to przez jak długo?
super, że synek ma się dobrze
A co to białko w moczu oznacza? Jakieś zapalenie?

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
A mnie rozbawił facet, który kuchnię montował.
Rozmawiamy sobie, o pierdołach, zeszło na dzieci i rodzinę. On pyta czy mamy dzieci. Mówię, że spodziewam się... za miesiąc najpóźniej, a może i za dwa tygodnie urodzę. A on "przepraszam, nie zauważyłem"

Załączę Wam kilka zdjęć parkietu i zaczątki kuchni Jak będzie coś więcej, to będę pokazywała
hehe, niezły ten monter
A kuchnia zapowiada się świetnie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Ja nie bardzo chcę wchodzić w Waszą, skądinąd ciekawą , dyskusję o chrztach, bo jestem niewierząca, Mąż raczej (?) też, nie mieliśmy bierzmowania i o ile wiem, nasze dziecko nie ma być chrzone (tzn. ja nie rozpatruję w ogóle takiej opcji, Mężowi zdarzało się kiedyś miewać w tej kwestii płynny pogląd, ale o ile wiem, aktualnie stoimy na "nie").
Ale mam taki pogląd na ilość warunków, jakie stawiają księża (też co jeden to inne poglądy) przed rodzicami dziecka: że muszą sami mieć sakramenty "odhaczone" (chrzest, bierzmowanie, komunia święta, małżeństwo, do tego nierzadko bycie widocznym na mszy) - i jeśli rodzice nie spełniają warunków, jest problem z chrztem. Dziwi mnie to, bo w czasach, kiedy Kościół raczej nie zyskuje na popularności, powinno księżom zależeć wg mnie na każdej jednej "owieczce". Chrzcząc dziecko przyjmują je do katolickiej wiary, zwiększając tym samym liczbę członków Kościoła. A że rodzice są niewierzący? To nie musi oznaczać, że wychowają dziecko na antyklerykalnego poganina. My np. chemy wychować syna na rozsądnego człowieka posiadającego własne poglądy, również w kwestiach religijnych. Jeśli znajdzie w sobie wiarę w Boga, niech wierzy, niech psktykuje, nic mi do tego. Na pewno nie będę mu drogi do tej wiedzy utrudniać w żaden sposób. Oczywiście mój przykład nijak ma się do sprawy, skoro dziecko nie będzie chrzczone ale jestem przekonana, że wielu rodziców niewierzących / niepraktykujących, a chcących ochrzcić swoje dziecko, ma podobne poglądy.
Ja też generalnie nei lubie dyskutować o religii na forach wle wtrącę swoje trzy grosze.

Przede wszystkim. Jeśli ktoś jest niewierzący/niepraktykujący - po co chrzest?
Nie uważam, żeby to były "dziwne warunki stawiane przez kościół".. Po prostu albo jest się wierzącym (czyli chodzi do kościoła, ma ślub kościelny itd - i to nie jest odhaczanie niczego, tylko po prostu życie w zgodzie ze swoją wiarą), albo nie - i wtedy nie powinno zależeć na chrzcie.
Jeśli rodzice nie ochrzczą dziecka, to nie jest zamykanie drzwi do katolicyzmu na całe życie. Może ono przecież mieć chrzest jako dorosły człowiek, jeśli będzie chciało.

I moim zdaniem bez sensu jest takie zwiększanie liczby członków Kościoła - to takie trochę sztuczne nadymanie statystyk.

Dlatego bardzo podoba mi się taka postawa jak Wasza- jesteście niewierzący i nie chrzcicie. To jest konsekwentne i uczciwe

Cytat:
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty

Nie mam paciora
super! Ja też dzisiaj odebrałam wyniki i paciora nie wyhodowali

Obniżył mi się brzuch

Edytowane przez pola_m
Czas edycji: 2012-04-19 o 15:50
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 15:51   #4889
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Wydaje mi się że zauważyłabyś
A jakby się posączyły przy robieniu siusiu, to skąd będziemy wiedziały?

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-19, 15:55   #4890
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
super! Ja też dzisiaj odebrałam wyniki i paciora nie wyhodowali

Obniżył mi się brzuch
super
to dobrze że się obniżył

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości