|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
hehe w końcu ktoś z tych okolic ![]() ja tam chodziłam do szkoły
|
|
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaz czasami faktycznie nie reaguje, np. jak przyszla z chorym dzieckiem do nas. Ja zdrowa, w dodatku w ciazy, synus tez. A ona przychodzi z dzieckiem, ktore az "charczy" przy oddychaniu i kaszle co chwile. Zwrocilam jej uwage, uslyszalam ze "on jest troszke przeziebiony, nic nam nie bedzie, bo on juz tak ma"... tj. niby tak oddycha przy lekkim przeziebieniu
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Natee sprobuj poszukac w swoim miescie nr telefonu do ANC APPOINTMENTS ALBO MATERNITY DAY UNIT. LUB NA ULTRASOUND. Ja mam takie numery wpisane w moja karte ciazy i pod te numery dzwonilam.
lece do pracy paa |
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie, bo tego samego dnia, zaraz po zwiedzaniu, polozylam malego do lozeczka (moja mama z nim siedziala)i polecialam do lazienki, do wanny, oblewac piersi goraca woda, takie mialam zastoje, ze laktatorem nie moglam nic odciagnac (mialam Avent) i zalowalam ze nie mam elektrycznego, a tak bolalo, ze do dzisiaj pamietam. Jeszcze tyle guzow mialam z tego wszystkiego
i tylko masowac, odciagac, przykladac zimna kapuste, masowac, odciagac, przykladac zimna kapuste...
|
#3485 | ||||
|
Branzoletka
|
A próbowałaś smarować nosek w środku niveą - mi pomaga i na nawilżanie i na strupki, bo już tak nie gmeram sobie w środku
Cytat:
Zreflektowałam się i zaczęłam gadać do niego i uspokajać i przyrzekłam sobie, że nigdy więcej. Nie chce mieć sfrustrowanego z ADHD dzieciaka, bo się dopiero wykończę A faceta zawsze można ewentualnie zostawić jak będzie wciąż psuł nerwy Ad 2. "Zaczelam sie wyzwalac z potrzeby ciaglego potwierdzania z jego strony swojej wartości" JA też popełniałam całe życie ten sam błąd: facet przy mnie miał się czuć"bogiem" Ad 3. I tu leży sedno problemu, bo są osoby które narzekają całe życie ale nic nie robią by zmienić swoje życie, bo się boją. Mi przez lata drugi mąż tłukł do głowy, że bez niego jestem nikim i co ja sobie wyobrażam Trochę to trwało zanim postawiłam wszystko na jedną kartę i udowodniłam i jemu i sobie, że NIE MA RACJI. Bez psychiatry i leków się nie obyło ale teraz jestem już inną osobą i nikomu więcej nie pozwolę zachwiać moim jestestwem chmielinka Tylko pozazdrościć takiej połówki ![]() Cytat:
Nie robie mu nic na złość, poprostu traktuje go jak powietrze. I pomyśleć, ze kiedyś tak nie mogłam ![]() Cytat:
![]() U mnie to był standart i nigdy nie miałam możliwości poznać faceta jaki jest naprawdę właśnie przez to że udawali by mnie zdobyć a ja się ciągle dawałam nabrać ![]() I żeby było śmieszniej gdy już nabrałam pewności siebie i poznałam swoją wartość faceci wyczuwali to na odległość i potencjalni"oprawcy" już przestali się mną interesować No to teraz mam dzieciaka, który mnie nie skrzywdzi itd. ale z kolei muszę sobie go wychować, bo do tej pory był pępkiem świata...Nie wiem czy mi się uda i może jak trochę odchowam sobie dziecko, to znowu odejdę Czas pokaże...Cytat:
|
|
|
#3486 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3487 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3488 | ||
|
Zakorzenienie
|
TŻ też czuł, więc cos jest na rzeczy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
obawiałam się, że może byc obrażona i przy tym złosliwa-np pobrac mi jakos bolesnie albo coś
|
||
|
|
|
#3489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() :sli na:![]() ![]() : slina:![]() :slin a:
|
|
#3490 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zresztą mamy już ósmą część i ciągle jest coś do powiedzenia ![]() Gratuluję dzieciaczka Cytat:
Cytat:
![]() Rewelacja Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda, że dyrektorka obcięła Ci godziny, mimo, że wcześniej inaczej się umawiałyście. Ale może do czasu Twojego powrotu z macierzyńskiego jeszcze coś się wyklaruje i jednak tych godzin będzie więcej. Trzymam za to kciuki ![]() W sumie nic dziwnego, tym bardziej, że żeby być w miarę na bieżąco to jednak trzeba tu spędzić nieco czasu Już nie wspominając o tym, że często śmieję się z czegoś głośno więc siłą rzeczy mój małż też jest wciągnięty w wizaż ![]() depoison bardzo ładne te ciuszki. I, przynajmniej te ze zdjęć, nie są tak wściekle różowe Cytat:
Póki co mieszczę się jeszcze w granicach przyzwoitości |
|||||||
|
|
|
#3491 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3492 |
|
Zadomowienie
|
Jest godzina 14, a mnie się chcę tak strasznie spać. Poczytałam co tam naskorbałyście i idę się zdrzemnąć, bo nie dam rady...
Mamuśka, nie daj się oszukać! Jak ja nienawidzę, jak ludzi oszukują z kasą za pracę ![]() Witam nową mamusię! ![]() Odezwę się później! Miłego dzionka! |
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
znów nie nadrabiam ja nie wiem czy w końcu kiedyś będę na bieżąco ![]() w niedzielę idę na glukozę - mam nadzieję że wyniki będą szybko bo we wtorek wizyta ![]() I zaczynamy powoli 24tydzień Edytowane przez dottta Czas edycji: 2012-04-19 o 14:09 |
|
|
|
#3494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Poczytałam te linki, które wrzucałyście wczoraj.
Dwa od Karoliny - o wyprawce i powrocie do domu. Bardzo fajne, takie rzeczowe i normalne. I tego linka o ciąży spędzonej w łóżku - nie pamiętam, która to wrzuciła, ale artykuł był bardzo ciekawy i taki naprawdę optymistyczny Cytat:
Macie fantastyczne źródło ryb. Zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() Co nie zmienia faktu, że jest jedna pielęgniarka, która zanim się wkłuje w żyłę to zawsze najpierw rozharata skórę... ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Mój małż poszedł do łóżka - chyba muszę mu iść potowarzyszyć ![]() Potem jedziemy do mojej mamy, więc pewnie przywędruje tutaj wieczorem. Miłego popołudnia Gadułki |
||
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3496 | ||
|
Zadomowienie
|
a dziękuję
Cytat:
tez mam taki w zamrażarce, ale już ostatnią paczuszkę i tak czeka na specjalną okazję ![]() Cytat:
cóż zroić.... moje godziny wzięła jakaś inna dziewczyna przyjęta za mnie (jakaś znajoma dyrki) i jej już godziny zostawi a mi to co zostanie.. no nic, zobaczymy jak to będzie |
||
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wam
![]() Dziewczyny ale miałam przygodę dzisiaj poszłam do łazienki siku, a tam krew na wkładce. Ale wpadłam w panikę ![]() nie wiedziałam co zrobić. Już miałam dzwonić do lekarza ale sobie pomyślałam że się obejrze lusterkiem z każdej strony to przynajmniej się uspokoje do tej rozmowy. W końcu szpital 25km ode mnie i to jeszcze sama musiałabym jechać:/ i z tego co się okazało to w środku z wierzchu mam świeżą rankę. Wczoraj się goliłam i musiałam coś gdzieś wsadzić nie tak :/ naruszyłam skórkę a że dodatkowo zawsze mocno się podcieram to może po prostu się skaleczyłam:/ bo że środka nic nie leci :/ ku.rwa normalnie już miałam zawał:/ |
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Od rana sąsiad puszczał głośną muzykę, myślałam, że mu krzywdę zrobię Idę Was nadrobić
|
|
|
|
#3499 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za dobre wyniki z glukozy i gratki 24tc
|
||
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Wcięło mi już część cytatów na dzień dobry
więc przepraszam, jak kogoś nie zacytowało![]() Nie mam pojęcia, muszę poszukać Cytat:
|
|
|
|
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lece sie polozyc, moze zajrze wieczorkiem |
|
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aparat zastrajkował więc użyłam telefonu Mój bebzolek 28t 0d
|
|
|
|
|
#3503 |
|
Wtajemniczenie
|
a czy słyszała któraś z Was jakies opinie o wózku Navington Cadet??
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
zwijam sie po wyniki badań
|
|
|
|
#3505 |
|
Wtajemniczenie
|
zrobiłam liste rzeczy które już mam i jescze tyle ostało do kupienia
myślałam że mam wiecej ubranek w małych rozmiarach nie wiem czy to wystarczy![]() UBRANAKA: śliniaki 3szt. niedrapki 6szt. czapeczki na dwór 5szt. (wiązane z daszkiem itd.) czapeczki bawełniane 8szt. komplecik kaftanik+ spodenki rozm.62 – 1szt. Body długi rękaw rozm.62 – 2szt. Body krótki rękaw rozm. 62.68 – 8szt. Body długi rękaw rozm.68 – 2szt. Body długi rękaw rozm. 50.56 – 3szt. Body krótki rękaw rozm.56 – 5szt. Body bez rękawków rozm.50 – 1szt. Rampers rozm.56 – 2szt. Śpiochy welurowe rozm.62.68 – 2szt. Szlafrok rozm.6.12m-cy Spodenki długie rozm.6mc-y – 1szt. Śpiochy bawełna rozm.74 – 4szt. Śpiochy bawełna rozm.68 – 4szt. Body krótki rękaw rozm.74 – 1szt Śpiochy bez rękawków rozm.74 – 2szt Śpiochy rozm 6.9mc-y – 2szt. Śpiworek rozm.68 AKCESORIA: komoda łóżeczko materac przewijak prześcieradło 2szt. ochraniacz do łóżeczka rożek butelki 3szt. smoczek 1szt szczotka do butelek szczotka i grzebień do włosów kocyki 4szt. podkład na materac 2szt. stojak do wanienki patyczki do uszu chusteczki nawilżające matka edukacyjna termos na butelkę SZPITAL: piżama szlafrok kapcie klapki pod prysznic ręczniki majtki jednorazowe |
|
|
|
#3506 |
|
Wtajemniczenie
|
Soleilka
kosmetyki są fajne i za przystępne ceny-szczególnie te kolorowe do makijażu, ja tam uwielbiam DM i zakupki w nim ![]() pytałam o porteczki-gdzie kupiłaś??
|
#3507 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3508 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Jaaa? Te co mam na sobie? W ciuchlandzie znalazłam A są z firmy Denim CONie wiem, ale chcę zobaczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam drugą brodę, pryszcz na pryszczu i mówię trudno, chociaż też nie czuję się seksi...
|
||||
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
uMówiłam się na 10 maja na te usg ostatnie pomiarowe 3d
jem pierogi z mięsem boli Mnie krzyz nie fajnie i cmi dol brzucha
|
#3510 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też umówiłam się na to ostatnie usg genetyczne, na 7 maja
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

Zreflektowałam się i zaczęłam gadać do niego i uspokajać i przyrzekłam sobie, że nigdy więcej. Nie chce mieć sfrustrowanego z ADHD dzieciaka, bo się dopiero wykończę
JA też popełniałam całe życie ten sam błąd: facet przy mnie miał się czuć"bogiem"
Trochę to trwało zanim postawiłam wszystko na jedną kartę i udowodniłam i jemu i sobie, że NIE MA RACJI. Bez psychiatry i leków się nie obyło ale teraz jestem już inną osobą i nikomu więcej nie pozwolę zachwiać moim jestestwem

Czas pokaże...

no i etat 3/4 zamiast pełnego
ehhh dobrze że w ogóle jest praca... no ale inaczej się wcześniej umawiałyśmy....