W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 20:17   #3301
editka2022
Rozeznanie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

czesc dziewuszki,
dawno nas niebylo,czasu brak.....ale podczytuje was caly czas ale po dluzszej nieobecnosci ciezko sie wbic......bede starala sie byc nabierzaco,wklejam Nelkena jednym karmi miska ciastkiem ale niezdazylam zrobic zdj jak mu to buzi przylozylamyslalam ze pekne ze smiechu taka mala a wie ze mi mis tez jesc musi:0
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1964.jpg (133,1 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1990.jpg (98,6 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1997.jpg (91,6 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1949.jpg (137,7 KB, 41 załadowań)
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:29   #3302
pieleszka
Wtajemniczenie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

witajcie
nadrobiłam Was, ale nie mam siły za bardzo pisać...u nas armagedon - mała ma znowu straszny katar i oczywiscie kaszle już od niego byłam z nią u lekarza. osluchowo czysto. ale ostatnio i przedostatnio tez tak było,a konczyło się antybiotykiem... masakra jakaś...
zmęczona jestem bo mala w nocy nie mogla spać przez ten nos, w dzień też maruda...

nie smęcę dłużej. dla solenizantek i imieninkowego dzisiaj Tymonka wielkie

aha! DaKaro miło, że wróciłaś do nas

Marinko, a Ty sie nie wentyluj na balkonie tyle bo się teraz jeszcze Ty przeziębisz a wysypka całkiem Igiemu już zlazła?? jak on dzisiaj??

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:01   #3303
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Jakoś nie umiem się wbić w dyskusję Za cytowanie się nie biorę, bo czasu niewiele mam na pisanie, a tak ciężko zapamiętać, co komu napisać. Staram się jak najwięcej przebywać poza domem. Wieczorem myslę, żeby tylko iść spać, a rano, by dotrwać jakoś do wieczora... I nie żebym miała jakieś wielkie problemy (bo niejedna ma gorzej), ale tak jakoś mi nijako...
Patryk przestawił się już na dwie dłuższe drzemki w ciagu dnia. Je nadal tyle prawie co nic (poza cycem i owockami), a ja cierpliwie nie zmuszam go do zjedzenia kolejnych łyżeczek. UU króluje nadal Widocznie taki typ mi się trafił (wie, co dobre), a ja chociaż czuję się potrzebna... Kiedyś już jadł lepiej, ale:
1. babcia go pochwaliła
2. zaczął wstawać i jedzenie jest mało atrakcyjne (chrupki, biszkopty w czasie spaceru mogą być)...
Mamadku kochany Przykro mi bardzo, że jakiś marazm Cię ogarnął... Ale myślisz, że to przejściowe? Nie popadniesz nam w jakąś depresję?

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiłyśmy z mamą 15 kur niosek i 15 brojlerów. Hodowla
Ale towarzycho

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Jakiś marazm życiowy mnie ogarnął.
Nic mnie nie cieszy, mam wrażenie że stoję w miejscu i żyje od rana do wieczora.
Kilka problemów się "nagle pojawiło" ale to już inna bajka....

Lovciam.
Patik, co się dzieje? Pisza zaraz, bo zaczynam się martwić o Ciebie!

A "lovciam" jest cudne Chyba sobie zapożyczę do słownika

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
zadzwoniłam do M. a jego dosłownie zatkało. Serio. A jak się odezwał po kilku min. to łamiącym głosem.
Dziewczyny dziękuję Wam. Nie wiem co mam więcej powiedzieć... mam całą czerwoną buzię.

nigdy tego nie zapomnę. Nigdy przenigdy. Jak będę miała 100 lat to będę tą chwilę teraz miałam w pamięci... boże, nie doświadczyłam nigdy takiej bezinteresownej pomocy i osób z tak ogromnymi serduchami...
( jeszcze jestem w szoku i już pochlipuję )
Marinko, widocznie sobie zasłużyłaś. My się na ludziach znamy Koniec kropka!

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
U nas kiepsko....mala przeziebiona... dwie nocki z rzedu pobudki co 30 min.
Katar tak męczy?

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
nioski w sypialni pod łóżkiem chowasz? żarcik oczywiście

W wannie
Tak na serio to kury są tam, gdzie nasze kaczki - na działce, na wsi. Moja ciocia sie tam wyprowadziła już na stałe i ona się nimi zajmuje. Ale dla mnie one są "nasze". Tym bardziej że połowę sami kupiliśmy jest kilka normalnych niosek, ale większość mamy takich: http://www.google.pl/imgres?hl=pl&cl...65&tx=30&ty=60

To takie śmiechoty, że się napatrzeć nie można
Stary 2012-04-19, 21:01   #3304
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
1. wróciłam, zmęczona i zła. Jak generalnie się uczelnią nie stresuję to dziś mnie wkuzryli kilkoma rzeczami
dobra, zaraz mi przejdzie.
A czuję się dalej do d...

2. zostaw TŻa w spokoju
1. Ania zła Tego chyba jeszcze nie widziałam Co Ci zrobili, Aniu? Wyżal się?

2. Boska jesteś, dziewczyno Padłam, jak to przeczytałam ... i zrozumiałam

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
1. Mam zaświadczenie od alergologa, ze Agata do roku ma być na diecie bezmlecznej i kupuje na rycałt po 3,20 za puszke.

2. Refleksja pospacerowa. Poszłam do mamy i nie moge sie nadziwic jak niesamowicie roziwja sie dziecko. Pare miesiecy temu leżała i tyle, a dziś pokazała palcem, którą zabawkę jej podać.
Obserwowanie rozwoju takiego dziecka jest niesamowite.
1. No i super! Chociaż tyle dobrego.
2. Oj tak!!!!! Codziennie się temu dziwię.

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
czesc dziewuszki,
dawno nas niebylo,czasu brak.....ale podczytuje was caly czas ale po dluzszej nieobecnosci ciezko sie wbic......bede starala sie byc nabierzaco,wklejam Nelke na jednym karmi miska ciastkiem ale niezdazylam zrobic zdj jak mu to buzi przylozylamyslalam ze pekne ze smiechu taka mala a wie ze mi mis tez jesc musi:0
Witaj teściówko mojego syna
Ale urosła Kornelka! Już nie jest taką drobineczką maleńką I cudnie je. Kalafiorek widzę posmakował

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
nadrobiłam Was, ale nie mam siły za bardzo pisać...u nas armagedon - mała ma znowu straszny katar i oczywiscie kaszle już od niego byłam z nią u lekarza. osluchowo czysto. ale ostatnio i przedostatnio tez tak było,a konczyło się antybiotykiem... masakra jakaś...

Pięknie dziękujemy za życzenia

A Wam mocno współczuję. Oby to paskudztwo szybko minęło

A u nas dzień pełen wrażeń, bo popołudniu przyszli goście do Tymonka. Dziadek i obie babcie. Przynieśli prezenty (moja mama przyniosła, bo od teściów jest to krzesełko, które sobie kupiliśmy ), no i zachwycali sie małym. A on brylował, czarował, gadał, śpiewał - szał ciał
Na początku byl lekko onieśmielony, ale po 15 minutach rozkręcił się na całego. Matko, to dziecko jest absolutnie cudowne!

I od tygodnia mniej więcej, jak jest głodny, to podchodzi do mnie, szarpie za sukienkę i tak śliniąco-cmokająco przystawia sie do mnie

Aha, Madzia - jak Dominik? Wyszliście już ze szpitala?

m

Stary 2012-04-19, 21:02   #3305
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Kajol jak to u Was wygląda?

.
jako, ze moj pan i wladca bardziej sloiczkowy, dostaje zupke ze sloiczka. ale ostatnio tez mu gotuje i cos tam wciskam. Zupka raczej jest na delikatynm wywarze, mieska nie daje, bo dostaje je w drugim daniu. Teraz odkrylam fajna mrozonke z Nordisa z kluseczkami, gotuje garsc, dodaje zoltko i wcinamy. rosol jak gotuje, to przed dodaniem przypraw odlewam dla mlodego troche. zupa o 12 o 15 drugie danie.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Scio a to dziekuje za pamiec .

Podajecie maluszkom jakies chrupki kukurydziane, jesli tak to jakie? Z gory przepraszam, jesli bede zadawac pytania na temat ktorych juz kiedys dyskutowalyscie.
wszelki duch DaKaro
moj kocha chrupki, kupuje rozne, tylko musza byc swieze

Cytat:
zadzwoniłam do M. a jego dosłownie zatkało. Serio. A jak się odezwał po kilku min. to łamiącym głosem.
Dziewczyny dziękuję Wam. Nie wiem co mam więcej powiedzieć... mam całą czerwoną buzię.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

nigdy tego nie zapomnę. Nigdy przenigdy. Jak będę miała 100 lat to będę tą chwilę teraz miałam w pamięci... boże, nie doświadczyłam nigdy takiej bezinteresownej pomocy i osób z tak ogromnymi serduchami...

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

bella słońce ie mogłaś tego lepiej ująć!
przez ciebie marinko sie poplakalam

Cytat:
Cześć.

Jakiś marazm życiowy mnie ogarnął.

.........

.........

........

Nic mnie nie cieszy, mam wrażenie że stoję w miejscu i żyje od rana do wieczora.

Mam nadzieję że od jutra wracam na nasze łono.

Lovciam.
co sie dzieje Patik??

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Tak, dziś moje urodziny Dziekuję za życzenia wszystkim
sto lat!!!!

i tez duzo zdrowka dla naszych maluchow Ala, Natalka,Juleczka, Tymek

moj syn nie lubi soczkow, dzisiaj zamias wody chcialam go napoic sokiem i tak sie krzywil i plul. wode i tylko wode kocha.

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
u mnie wiejskie po 75gr.Ale każde ma 2 żółtka.
nie lubie podwojnych zoltek

Cytat:
witajcie
zmęczona jestem bo mala w nocy nie mogla spać przez ten nos, w dzień też maruda...

aha! DaKaro miło, że wróciłaś do nas

Marinko, a Ty sie nie wentyluj na balkonie tyle bo się teraz jeszcze Ty przeziębisz a wysypka całkiem Igiemu już zlazła?? jak on dzisiaj??
wsp;olczuje kataru

Edytowane przez Kajool
Czas edycji: 2012-04-19 o 21:35
Kajool jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:02   #3306
SweetAngel1984
Zadomowienie

Igor nie chce spac chyba oszaleje
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:45   #3307
agadus
Wtajemniczenie

hej na wstępie dziękuję wszystkim dziewczynom w imieniu Natalki,
i właśnie w ten "wielki" dzień okazało sie ,że Nati ma ospę, biedna zsypana jest na brzuszku i pleckach najbardziej, na buzi ma na razie 3-4 krosteczki,

Nelka śliczna jak zawsze,

DaKaro super że jesteś i Ci się sprawy układaja

Alibany nareszcie nas nawiedziłaś, super

nie wiem cos miałam jeszcze napisać, troche przemęczona jestem i nie zbyc myśląca jestem

Sweet nie musisz zatrudniać sie na czarno jak chcesz sprzątać, a jakie masz wykształcenie ? a może spróbuj pochodzić po sklepach czasem wywiesza kartkę, nie koniecznie muszą się ogłaszac w necie, a jak pójdziesz z dzieckiem to przecież nic się nie stanie

cos jeszcze miałam napisać, ...jak mi sie przypomni to napisze

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

aaaa zapałeczka 100 lat, i 100 lat dla dzisiejszych solenizantów : roza:

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:48   #3308
marzena_S
Zadomowienie

Oliweczko, świetne wieści- baaardzo się cieszę i domyślam się jak wam ulżyło.

Telik, nie ma jeszcze konkretnego terminu spotkania. Kajool musi się zdecydować kiedy przyjedzie siostrę odwiedzić, to będziemy coś kombinować.

Piwnooka, piękna chwila,co?

Brumek, super krzesełko, a na tym wielkim blacie Tymek chyba mógłby się położyć. Sto lat dla niego z okazji imienin!
Świetnie zareklamowałaś keks , gdyby jeszcze takie pyszności nie wchodziły tak w tyłek.

Cytat:
dziewczyny zwłaszcza Natka , Marzenka
czy sie Nuna 2011 a 2012 rozni?
Różnice są niewielkie. Producent pisze:
  • Nowe rozwiązanie podnóżka, który można zamienić na bardzo użyteczny stopień
  • Okienko w daszku pomagające w obserwacji dziecka
  • Zwiększony koszyk na zakupy
  • Ulepszony hamulec
A czemu nie chcesz do samolotu wziąć bugaboo?

Cytat:
Btw. Stronczek27 mogę prosić o zmianę wieku na pierwszej stronie na 21 ?
Dzisiaj świętujesz? Jeśli tak to STO LAT!

Cytat:
Puk puk...
Nie bijcie, że tak długo mnie nie było. .
Oj wywoływana tu byłaś wieeeele razy.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
byliśmy dziś u znachora mały jak tylko go zauważył włączył syrenę przeciwpożarową
A co to za wizyta, jakaś kontrolna? Mam nadzieję, że się żbik nie pochorował.

Cytat:
Jesteśmy w trakcie dogadywania sprawy działki budowlanej, czekamy na wpis do księgi wieczystej, a potem załatwianie, załatwianie i jeszcze raz załatwianie...Jakoś się ogarnie wszystko mam nadzieję .
Super, że udało się poukładać sprawy i zapadła decyzja co do osiedlenia się.
Cytat:
dziewczyny....

słabo mi....

530 zł...

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

muszę wyjść na balkon.

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

bez kitu.
Chociażby dla takiej reakcji warto było pomóc. (skoro kg nie chcesz przyjąć )

Cytat:
Teraz to i ja mam łzy w oczach... Już nie dziękuj i nie pochlipuj, bo zaraz wszystkie będziemy ryczeć.

Cytat:

Mam nadzieję że od jutra wracam na nasze łono.

Lovciam.
Wracaj do nas, razem przegonimy złe myśli.

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
czesc dziewuszki,
dawno nas niebylo,czasu brak.....ale podczytuje was caly czas ale po dluzszej nieobecnosci ciezko sie wbic......bede starala sie byc nabierzaco,wklejam Nelkena jednym karmi miska ciastkiem ale niezdazylam zrobic zdj jak mu to buzi przylozylamyslalam ze pekne ze smiechu taka mala a wie ze mi mis tez jesc musi:0
Śliczna i mądra z Nelci dziewczyna. A Pan misio jak gustownie ubrany.

Cytat:
witajcie
Biedna Hania coś ostatnio jej się czepiają choróbska- zdrówka!

Dzisiejsza noc nie była już taka wspaniała- dziecko mi ewidentnie dozuje takie przyjemności. Dzisiaj wybrałyśmy się na małe zakupy do CH i to moje szczerzące się (ktoś dzisiaj pisał o zgrzytaniu zębami- Hania dzisiaj też zaczęła- brrrrrr) do wszystkich dziecię robiło niezłą furorę. Wszystko "kleiło" się do jej łapek, a ja musiałam później odkładać wieszaki, skarpety, batony... No i w KappAhl upolowała królika- tzn. ja go wypatrzyłam i jak jej pokazałam to zrobiła swój popisowy numer wkurzenia- czyli zaciśnięte piąstki i odgłos mówiący daj mi to szybko. A królik jest takim małym kocykiem, przytulanką i jest prześliczny, któraś kiedyś podobnego pokazywała za 50zł chyba, a ten kosztował całe 19.90.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-04-19 o 21:49
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:48   #3309
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
i tez duzo zdrowka dla naszych maluchow Ala, Natalka,Juleczka, Tymek u

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
właśnie w ten "wielki" dzień okazało sie ,że Nati ma ospę, biedna zsypana jest na brzuszku i pleckach najbardziej, na buzi ma na razie 3-4 krosteczki,
Ale szczerze mówiąc zdziwiłabym się, gdyby było inaczej
Stary 2012-04-19, 21:53   #3310
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

A u nas dzień pełen wrażeń, bo popołudniu przyszli goście do Tymonka. Dziadek i obie babcie. Przynieśli prezenty (moja mama przyniosła, bo od teściów jest to krzesełko, które sobie kupiliśmy ), no i zachwycali sie małym. A on brylował, czarował, gadał, śpiewał - szał ciał
Na początku byl lekko onieśmielony, ale po 15 minutach rozkręcił się na całego. Matko, to dziecko jest absolutnie cudowne!

I od tygodnia mniej więcej, jak jest głodny, to podchodzi do mnie, szarpie za sukienkę i tak śliniąco-cmokająco przystawia sie do mnie

m

Brumek to Twój mały juz chodzi? matko ale jestem do tylu z informacjami

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
hej na wstępie dziękuję wszystkim dziewczynom w imieniu Natalki,
i właśnie w ten "wielki" dzień okazało sie ,że Nati ma ospę, biedna zsypana jest na brzuszku i pleckach najbardziej, na buzi ma na razie 3-4 krosteczki,

wspolczuje choroby, mla pewnie sie strasznie męczy... ale moze to lepiej ze w tak mlodym wieku, ospa jest wtedy mniej uporczywa i latwiej ja przejsc.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:15   #3311
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
wspolczuje choroby, mla pewnie sie strasznie męczy... ale moze to lepiej ze w tak mlodym wieku, ospa jest wtedy mniej uporczywa i latwiej ja przejsc.
eeee piszesz tak, bo nie próbowałaś takiej pchły wysmarować pudrem

Aaaa nasza ospa "w odwrocie", nie ma nowych kropeczek, część znikła. Zostało łącznie kilkanaście kropek. Pewnie za tydzień wyjedziemy na pierwszy spacer od miesiąca. Ciekawe, czy jej wózek nie będzie w dupkę palił .

Najlepszego dla Zapałeczki (faktycznie piękny wiek ) i Tymona

Kto ma fajny, sprawdzony przepis na kaczkę? Tylko bez dodatku owoców

Mamy jakiś kontakt do Madzia1k1? Ktoś coś wie?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2012-04-19 o 22:16
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:19   #3312
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Brumek to Twój mały juz chodzi? matko ale jestem do tylu z informacjami
Nie, nie, dementuję "Przyszedł" w sensie przyczołgał się

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Aaaa nasza ospa "w odwrocie", nie ma nowych kropeczek, część znikła. Zostało łącznie kilkanaście kropek. Pewnie za tydzień wyjedziemy na pierwszy spacer od miesiąca.

Najlepszego dla Zapałeczki (faktycznie piękny wiek ) i Tymona

Kto ma fajny, sprawdzony przepis na kaczkę? Tylko bez dodatku owoców
- Wreszcie To juz limit chorób macie wyczerpany na 2 lata

- Dziękujemy

- Ja mam, ale z jabłkami rzecz jasna A czemu bez owoców?
Stary 2012-04-19, 22:19   #3313
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Refleksja pospacerowa. Poszłam do mamy i nie moge sie nadziwic jak niesamowicie roziwja sie dziecko. Pare miesiecy temu leżała i tyle, a dziś pokazała palcem, którą zabawkę jej podać.
Obserwowanie rozwoju takiego dziecka jest niesamowite.
oj tak, zgadzam się zupełnie
Cytat:
1. Ania zła Tego chyba jeszcze nie widziałam Co Ci zrobili, Aniu? Wyżal się?
już nic, przeszło Nie moje małpy, nie mój cyrk, więc szkoda moich nerwów
choć pewnie tak całkiem mi sie to nie uda.

Cytat:
Aaaa nasza ospa "w odwrocie", nie ma nowych kropeczek, część znikła. Zostało łącznie kilkanaście kropek. Pewnie za tydzień wyjedziemy na pierwszy spacer od miesiąca. Ciekawe, czy jej wózek nie będzie w dupkę palił .

no to super

przepisu nie mam bo nie lubię kaczki

Agadus, niech ospa szybko zmyka

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:26   #3314
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
i mamy 7 zęba (po prawie 3 miesięcznej przerwie od ostatniego), jest juz z nami po tej stronie

Cytat:

Btw. Stronczek27 mogę prosić o zmianę wieku na pierwszej stronie na 21 ?
robi sie, 100 lat

Cytat:
Puk puk...
Nie bijcie, że tak długo mnie nie było. Starałam się jakoś poukładać nasze życie i chyba się udało .
Nie mam zielonego pojęcia co się u Was dzieje, mam nadzieję, że wszystko w porządku u każdej z Was i wszystkich razem.
Może jakoś uda mi się wdrożyć w dyskusję.

Pozdrawiam .
No wreszcie, zaczelysmy sie martwic o Was

Editko Nelcia to cudowna dziewczyneczka

Najlepsze zyczenia dla wszystkich dzisiejszych solenizantow

Kupilismy dzis Wiki Laptop z FP, szalu nie ma. Nie interesuja ja melodyjki i swiatelka tylko namietnie go zamyka jak tylko sie go jej pokaze. I moze tak zamykac kilkanascie razy dopoki jej sie nie znudzi. Za to zaciekawila sie zwyklym baczkiem, smieje sie i przyglada.

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-04-19 o 22:30
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:28   #3315
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Czym się różni pasta nenedent od nenedent-baby?Ma któraś z Was nenedent?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:28   #3316
iustyna1
Wtajemniczenie

Brumku nie lubię (albo nie wiem, że lubię) owoców na ciepło, oprócz ananasa. A masz zdjęcia? Bo ja przepisy wybieram wizualnie

Aaniu kurczę dostałam kaczkę i nie wiem co z nią zrobić.... Nigdy jeszcze nie robiłam kaczki.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:29   #3317
DaKaro
Zadomowienie

Ojej dziewczyny, ale jestem w tyle z wszystkimi newsami. Wasze dzieciaczki już jedzą tyle smakowitych rzeczy, a moja Malwinka tylko deserki, czasem jakiś owoc i trochę obiadku (do 100 ml dziennie)-resztę stanowi UU. Nawet żółtka jeszcze nie wprowadziłam .

Edit: dziękuję za miłe powitanie. Głupio mi, że Was tak zostawiłam. W końcu byłyśmy razem od początku-od momentu, kiedy dowiedziałyśmy się o naszych fasolkach .

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2012-04-19 o 22:35
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:33   #3318
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Nati, Jula i Ala

sto lat ślicznotki

zapałeczka wszystkiego co piękne

Tymek wieeeeelki buziol imieninowy

Cytat:

A czapeczkę szczerze mówiąc bym chciała Ale głupio mi prosić, bo Ty masz tyle obowiązków... Na pewno jest POD blokiem, a nie 15 minut samochodem od bloku?

To Jasio będzie czarujący macho na wiosnę Ja jakoś nie potrafię Tymcia w koszule ubierać, bo się podciągają do góry i mi niewygodnie od samego patrzenia na to Za to kocham takie różne body z H&M właśnie, które imitują koszule. Mają kołnierzyki i krój taki, tylko dodatkowo są w kroczku zapinane
Brumeczku zerkam przez okno i widzę cocodrillo wiec teraz tylko rozmiar mi podaj i kupie
nawet może uze uzbieram 10 kodów z bobovity i rabat 20 % bedzie

my wogóle lubimy ubranka dzieciowe z HM
ostatnim razem upolowałam świetne spodnie za 10 takie w kolorze toffi

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Halo

monia- u nas sie mowi 'obalic" cos tam, najczescie flache.

telik- w ktorym sklepie dostalas mrozone jagody? nie moge dostac u mnie w okolicy.
Lili w kauflandzie na pewno były

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Witam!
Ja tylko na chwileczke, chrzciny w pełni...przygotowania, przygotowania i jeszcze raz przygotowania...niestety rozłożyło mnie totalnie...katar,zatoki, kszel-fajowo sie tak sprzata
zdrowiej Kochana

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
a szukałaś w internecie prace związane z inwentaryzacją ?! U mnie bardzo często potrzebują kogoś np na 3h wieczorne na inwentaryzacje i płacą 10zł/h, myślę że byłoby to też dobrym wyjściem

Idę obiado gotować.

[/I]
o tak dobry pomysł
sama tak na studiach dorabiałam
a jeszce myślę że całkiem sensowne pieniądze za korepetycje można dostać

Cytat:
dziewczyny polecicie mi jakiś fajny tani wózek do samolotu.
też szukam
poki co mysle nad quinny zapp i zapp extra

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Telik wczoraj zrobilam z twojej stronki zupke azjatycką troche zmodyfikowaną o to co miałam w domu, mąż wrócił do domu głodny i pyszne bylo a dzisiaj pieczeń z piersi indyka z ciemnym sosem na twoj sposob

a Jaś wlasnie zjadł pierwszy raz mus z banana i kiwi
oj blog, zapomniałam ze mam cos takiego
a zupke azjatycją jutro robie

a jak pieczen smakowała?

Cytat:
Podajecie maluszkom jakies chrupki kukurydziane, jesli tak to jakie? Z gory przepraszam, jesli bede zadawac pytania na temat ktorych juz kiedys dyskutowalyscie.
witaj zgubo

jeśli chodzi o chrupki musze wam zareklamować regionalny produkt z telikowa
chrupki boramex

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
LASKI potrzebuję fajny bidon dla małej z którego się nie wylewa !!
Kupiłam jej jeden i kurde lekko cieknie
mam nuby o taki
całkiem fajny choc minimalnie sie wylewa
Cytat:
[B]dziewczyny nie wiem jak Wam podziękować. Zwykłe dziękuję nie oddaje tego wszystkiego...
Jezu.
Ale fajnie się czyta taki entuzjastyczny post

marzenko gratuluje zakupków
Stary 2012-04-19, 22:37   #3319
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Marzenko
nie chce go brać bo jakby się połamał albo w inny sposób uszkodziła to chyba bym się zabiła ja na jeden wyjazd mam walizkę.Bo zazwyczaj się uszkadza.
dlatego chyba Nunę na wyjazd kupięOlusiowi na wyjazd kupiłam torbę Timberland bo mam dość walizek
A druga sprawa po plaży po tych kamlotach jeździć.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:43   #3320
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Uff
nadrobiłam
jak zwykle pójde późno spać przez was

u nas mocno zabiegano-zakręcony dzień
po pracy(w której musiałam nieco dłużej zostać) włozyłam mojeko milky princa do karocy i pojechaliśmy na długi spacer połączony z lodami i zakupami spozywczymi, potem pojechałam do bratowej na urodziny potem na hiszpański potem kąpiel i dłuuugie usypianie

aha marzenko miałam pisać że kilka dni robilismy próby kaszkowe
i mam wrażenie że Jasiek po tej kaszce zachowuje się jakby wypił 15 redbuli
pobudka na jedzonko oczywiście o 23 albo 24 wiec musze się pogodzić że taki urok mego dziecka

ale mysle ze i tak wprowadzimy kaszki na stałe do menu
Stary 2012-04-19, 22:47   #3321
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Telik
weż zappa xtra bo lepszy jest moim zdanie rozkładany.Dla mnie zapp ma zbyt niskie rączki ja mam 175cm.
fajny jest też quinny senzz lub bebe confort Mila( dla mnie świetny
kiedyś chciałam go dla O kupić ale kupiłam Maclarena).
My raczej Nune w jakimś wakacyjnym kolorze kupimy bo najtańsza
Stary 2012-04-19, 22:50   #3322
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Blondynko no a co z tak aukcja na ebay?
Stary 2012-04-19, 22:52   #3323
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Telik
weż zappa xtra bo lepszy jest moim zdanie rozkładany.Dla mnie zapp ma zbyt niskie rączki ja mam 175cm.
fajny jest też quinny senzz lub bebe confort Mila( dla mnie świetny
kiedyś chciałam go dla O kupić ale kupiłam Maclarena).
My raczej Nune w jakimś wakacyjnym kolorze kupimy bo najtańsza
no wiem ale troche kasy mi szkoda
nie wiem jak czesto bede korzystać z lekkiej spacerówki
bo lubie naszą murę
Stary 2012-04-19, 22:52   #3324
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Chodzi Ci o te etykiety ze słoiczków? Ja mam 5 sztuk i nie potrzebuję, mogę Ci przesłać jak byś chciała
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:53   #3325
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Blondynko no a co z tak aukcja na ebay?
odpuszczam kupie w PLwyjdzie drozej ale nie bede musiala nikogo angażować.
Stary 2012-04-19, 22:54   #3326
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
już nic, przeszło Nie moje małpy, nie mój cyrk, więc szkoda moich nerwów
choć pewnie tak całkiem mi sie to nie uda.
No jak lepiej, to dobrze

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Czym się różni pasta nenedent od nenedent-baby?Ma któraś z Was nenedent?
My mamy nenedent baby. Może tym, że do baby dodają tę silikonową szczoteczką Bo składy mają identyczne

EDIT: Mam, wiem Przeprowadziłam śledztwo i oprócz szczoteczki na palec różnią się tym, że nenedent zawiera aromat owocowy, a nenedent baby nie

Cytat:
Brumku nie lubię (albo nie wiem, że lubię) owoców na ciepło, oprócz ananasa. A masz zdjęcia? Bo ja przepisy wybieram wizualnie
Też tak mam
Ale ja fotki nie mam.

Cytat:
1. Tymek wieeeeelki buziol imieninowy

2. Brumeczku zerkam przez okno i widzę cocodrillo wiec teraz tylko rozmiar mi podaj i kupie
1. Dzię-ku-je-my

2. Tymuś ma 44-45 cm obecnie. I w takim razie nie wiem, czy na 44 czy 46 Wy jaką macie? I główkę, i czapkę?

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-04-19 o 23:02
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:56   #3327
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
no wiem ale troche kasy mi szkoda
nie wiem jak czesto bede korzystać z lekkiej spacerówki
bo lubie naszą murę
to poszukaj jakiegoś używanego wózka może.Nie wiem ile chcesz wydać na allegro zob.Ja ten duży wózek jutro do teściów wywożę bo teraz tym lekkim wózkiem planuje jeździć.
Stary 2012-04-19, 22:56   #3328
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
po pracy(w której musiałam nieco dłużej zostać) włozyłam mojeko milky princa do karocy i pojechaliśmy na długi spacer połączony z lodami i zakupami spozywczymi, potem pojechałam do bratowej na urodziny potem na hiszpański potem kąpiel i dłuuugie usypianie
No to podziwiam, ze na mordkę nie padłaś gdzieś po drodze z hiszpańskiego
Stary 2012-04-19, 22:59   #3329
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
odpuszczam kupie w PLwyjdzie drozej ale nie bede musiala nikogo angażować.
No jak uwzasz, jak zmienisz zdanie to daj znac. W sobote wyjezdzamy do UK i od poniedzialku bede juz miala czas.

Zmykam juz, brat mnie maltretuje o komputer. Mam swojego laptopa ale net jest po kablu, nie maja Wi-Fi i

Do jutra mamuski
Stary 2012-04-19, 23:06   #3330
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
No jak lepiej, to dobrze

My mamy nenedent baby. Może tym, że do baby dodają tę silikonową szczoteczką Bo składy mają identyczne

1. Dzię-ku-je-my

2. Tymuś ma 44-45 cm obecnie. I w takim razie nie wiem, czy na 44 czy 46 Wy jaką macie? I główkę, i czapkę?
kurcze a my jeszce nie zaczeliśmy ząbków myc
a szcoteczke juz mamy

poszłam po czapeczkę żeby zobaczyć a tam wycięta mętka ale chyba rozmiar był 46
główka myslęże 45 (6 tygodni temu była 44 na badaniu)

Cytat:
to poszukaj jakiegoś używanego wózka może.Nie wiem ile chcesz wydać na allegro zob.Ja ten duży wózek jutro do teściów wywożę bo teraz tym lekkim wózkiem planuje jeździć.
wiesz żebym wiedziała że bede często bede używać to nie żałowałabym
maksymalnie myślęprzeznaczyć 600 zł
wiec nuna i xtra zapp z przymrużeniem oka się załapią
no i oba mi się bardzo podobają

a swoją drogą to niezły z Ciebie spec wózkowy

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości