|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
czesc dziewuszki,
dawno nas niebylo,czasu brak.....ale podczytuje was caly czas ale po dluzszej nieobecnosci ciezko sie wbic......bede starala sie byc nabierzaco,wklejam Nelke na jednym karmi miska ciastkiem ale niezdazylam zrobic zdj jak mu to buzi przylozyla myslalam ze pekne ze smiechu taka mala a wie ze mi mis tez jesc musi:0
|
|
|
|
#3302 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
witajcie
nadrobiłam Was, ale nie mam siły za bardzo pisać...u nas armagedon - mała ma znowu straszny katar i oczywiscie kaszle już od niego byłam z nią u lekarza. osluchowo czysto. ale ostatnio i przedostatnio tez tak było,a konczyło się antybiotykiem... masakra jakaś...zmęczona jestem bo mala w nocy nie mogla spać przez ten nos, w dzień też maruda... nie smęcę dłużej. dla solenizantek i imieninkowego dzisiaj Tymonka wielkie aha! DaKaro miło, że wróciłaś do nas Marinko, a Ty sie nie wentyluj na balkonie tyle bo się teraz jeszcze Ty przeziębisz a wysypka całkiem Igiemu już zlazła?? jak on dzisiaj??
|
|
|
|
#3303 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale towarzycho ![]() Cytat:
A "lovciam" jest cudne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() W wannie ![]() Tak na serio to kury są tam, gdzie nasze kaczki - na działce, na wsi. Moja ciocia sie tam wyprowadziła już na stałe i ona się nimi zajmuje. Ale dla mnie one są "nasze". Tym bardziej że połowę sami kupiliśmy jest kilka normalnych niosek, ale większość mamy takich: http://www.google.pl/imgres?hl=pl&cl...65&tx=30&ty=60![]() To takie śmiechoty, że się napatrzeć nie można
|
|
#3304 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego chyba jeszcze nie widziałam 2. Boska jesteś, dziewczyno Padłam, jak to przeczytałam ... i zrozumiałam Cytat:
2. Oj tak!!!!! Cytat:
![]() Ale urosła Kornelka! Już nie jest taką drobineczką maleńką I cudnie je. Kalafiorek widzę posmakował ![]() Cytat:
A Wam mocno współczuję. Oby to paskudztwo szybko minęło ![]() A u nas dzień pełen wrażeń, bo popołudniu przyszli goście do Tymonka. Dziadek i obie babcie. Przynieśli prezenty (moja mama przyniosła, bo od teściów jest to krzesełko, które sobie kupiliśmy ), no i zachwycali sie małym. A on brylował, czarował, gadał, śpiewał - szał ciał ![]() Na początku byl lekko onieśmielony, ale po 15 minutach rozkręcił się na całego. Matko, to dziecko jest absolutnie cudowne! ![]() I od tygodnia mniej więcej, jak jest głodny, to podchodzi do mnie, szarpie za sukienkę i tak śliniąco-cmokająco przystawia sie do mnie ![]() Aha, Madzia - jak Dominik? Wyszliście już ze szpitala? m
|
|
#3305 | ||||
|
Zadomowienie
|
jako, ze moj pan i wladca bardziej sloiczkowy, dostaje zupke ze sloiczka. ale ostatnio tez mu gotuje i cos tam wciskam. Zupka raczej jest na delikatynm wywarze, mieska nie daje, bo dostaje je w drugim daniu. Teraz odkrylam fajna mrozonke z Nordisa z kluseczkami, gotuje garsc, dodaje zoltko i wcinamy. rosol jak gotuje, to przed dodaniem przypraw odlewam dla mlodego troche. zupa o 12 o 15 drugie danie.
Cytat:
![]() moj kocha chrupki, kupuje rozne, tylko musza byc swieze Cytat:
![]() Cytat:
sto lat!!!! i tez duzo zdrowka dla naszych maluchow Ala, Natalka,Juleczka, Tymek moj syn nie lubi soczkow, dzisiaj zamias wody chcialam go napoic sokiem i tak sie krzywil i plul. wode i tylko wode kocha. nie lubie podwojnych zoltek Cytat:
Ale jesteś prawdziwy jak ja..." Edytowane przez Kajool Czas edycji: 2012-04-19 o 21:35 |
||||
|
|
|
#3306 |
|
Zadomowienie
|
Igor nie chce spac chyba oszaleje
|
|
|
|
#3307 |
|
Wtajemniczenie
|
hej na wstępie dziękuję wszystkim dziewczynom w imieniu Natalki,
i właśnie w ten "wielki" dzień okazało sie ,że Nati ma ospę, biedna zsypana jest na brzuszku i pleckach najbardziej, na buzi ma na razie 3-4 krosteczki, Nelka śliczna jak zawsze, ![]() DaKaro super że jesteś i Ci się sprawy układaja Alibany nareszcie nas nawiedziłaś, super ![]() nie wiem cos miałam jeszcze napisać, troche przemęczona jestem i nie zbyc myśląca jestem Sweet nie musisz zatrudniać sie na czarno jak chcesz sprzątać, a jakie masz wykształcenie ? a może spróbuj pochodzić po sklepach czasem wywiesza kartkę, nie koniecznie muszą się ogłaszac w necie, a jak pójdziesz z dzieckiem to przecież nic się nie stanie cos jeszcze miałam napisać, ...jak mi sie przypomni to napisze ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- aaaa zapałeczka 100 lat, i 100 lat dla dzisiejszych solenizantów ![]() : roza:
|
|
|
|
#3308 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Oliweczko, świetne wieści- baaardzo się cieszę i domyślam się jak wam ulżyło.
Telik, nie ma jeszcze konkretnego terminu spotkania. Kajool musi się zdecydować kiedy przyjedzie siostrę odwiedzić, to będziemy coś kombinować. Piwnooka, piękna chwila,co? Brumek, super krzesełko, a na tym wielkim blacie Tymek chyba mógłby się położyć. Sto lat dla niego z okazji imienin! Świetnie zareklamowałaś keks , gdyby jeszcze takie pyszności nie wchodziły tak w tyłek.Cytat:
Cytat:
Oj wywoływana tu byłaś wieeeele razy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
coś ostatnio jej się czepiają choróbska- zdrówka! Dzisiejsza noc nie była już taka wspaniała- dziecko mi ewidentnie dozuje takie przyjemności. Wszystko "kleiło" się do jej łapek, a ja musiałam później odkładać wieszaki, skarpety, batony... No i w KappAhl upolowała królika- tzn. ja go wypatrzyłam i jak jej pokazałam to zrobiła swój popisowy numer wkurzenia- czyli zaciśnięte piąstki i odgłos mówiący daj mi to szybko. A królik jest takim małym kocykiem, przytulanką i jest prześliczny
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-04-19 o 21:49 |
|||||||||
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale szczerze mówiąc zdziwiłabym się, gdyby było inaczej
|
|
#3310 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() wspolczuje choroby, mla pewnie sie strasznie męczy... ale moze to lepiej ze w tak mlodym wieku, ospa jest wtedy mniej uporczywa i latwiej ja przejsc. |
|
|
|
|
#3311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaaa nasza ospa "w odwrocie", nie ma nowych kropeczek, część znikła. Zostało łącznie kilkanaście kropek. Pewnie za tydzień wyjedziemy na pierwszy spacer od miesiąca. Ciekawe, czy jej wózek nie będzie w dupkę palił . Najlepszego dla Zapałeczki (faktycznie piękny wiek Kto ma fajny, sprawdzony przepis na kaczkę? Tylko bez dodatku owoców ![]() Mamy jakiś kontakt do Madzia1k1? Ktoś coś wie?
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-04-19 o 22:16 |
|
|
|
|
#3312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Przyszedł" w sensie przyczołgał się ![]() Cytat:
![]() - Dziękujemy - Ja mam, ale z jabłkami rzecz jasna A czemu bez owoców?
|
|
#3313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie moje małpy, nie mój cyrk, więc szkoda moich nerwów ![]() choć pewnie tak całkiem mi sie to nie uda. Cytat:
no to super przepisu nie mam bo nie lubię kaczki ![]() Agadus, niech ospa szybko zmyka
|
|
|
#3314 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Editko Nelcia to cudowna dziewczyneczka Najlepsze zyczenia dla wszystkich dzisiejszych solenizantow Kupilismy dzis Wiki Laptop z FP, szalu nie ma. Nie interesuja ja melodyjki i swiatelka tylko namietnie go zamyka jak tylko sie go jej pokaze. I moze tak zamykac kilkanascie razy dopoki jej sie nie znudzi. Za to zaciekawila sie zwyklym baczkiem, smieje sie i przyglada. Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-04-19 o 22:30 |
|||
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Czym się różni pasta nenedent od nenedent-baby?Ma któraś z Was nenedent?
|
|
|
|
#3316 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku nie lubię (albo nie wiem, że lubię) owoców na ciepło, oprócz ananasa. A masz zdjęcia? Bo ja przepisy wybieram wizualnie
![]() Aaniu kurczę dostałam kaczkę i nie wiem co z nią zrobić.... Nigdy jeszcze nie robiłam kaczki.
|
|
#3317 |
|
Zadomowienie
|
Ojej dziewczyny, ale jestem w tyle z wszystkimi newsami. Wasze dzieciaczki już jedzą tyle smakowitych rzeczy, a moja Malwinka tylko deserki, czasem jakiś owoc i trochę obiadku (do 100 ml dziennie)-resztę stanowi UU. Nawet żółtka jeszcze nie wprowadziłam
.Edit: dziękuję za miłe powitanie. Głupio mi, że Was tak zostawiłam. W końcu byłyśmy razem od początku-od momentu, kiedy dowiedziałyśmy się o naszych fasolkach .
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2012-04-19 o 22:35 |
|
|
|
#3318 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Nati, Jula i Ala sto lat ślicznotki zapałeczka wszystkiego co piękne Tymek wieeeeelki buziol imieninowy Cytat:
nawet może uze uzbieram 10 kodów z bobovity i rabat 20 % bedzie ![]() my wogóle lubimy ubranka dzieciowe z HM ostatnim razem upolowałam świetne spodnie za 10 takie w kolorze toffi Cytat:
Cytat:
Cytat:
sama tak na studiach dorabiałam a jeszce myślę że całkiem sensowne pieniądze za korepetycje można dostać też szukam poki co mysle nad quinny zapp i zapp extra Cytat:
![]() a zupke azjatycją jutro robie ![]() a jak pieczen smakowała? Cytat:
jeśli chodzi o chrupki musze wam zareklamować regionalny produkt z telikowa chrupki boramex Cytat:
całkiem fajny choc minimalnie sie wylewa Cytat:
![]() marzenko gratuluje zakupków
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko
nie chce go brać bo jakby się połamał albo w inny sposób uszkodziła to chyba bym się zabiła ja na jeden wyjazd mam walizkę.Bo zazwyczaj się uszkadza.dlatego chyba Nunę na wyjazd kupię Olusiowi na wyjazd kupiłam torbę Timberland bo mam dość walizek ![]() A druga sprawa po plaży po tych kamlotach jeździć. |
|
|
|
#3320 |
|
Wtajemniczenie
|
Uff
nadrobiłam jak zwykle pójde późno spać przez was ![]() ![]() u nas mocno zabiegano-zakręcony dzień po pracy(w której musiałam nieco dłużej zostać aha marzenko miałam pisać że kilka dni robilismy próby kaszkowe i mam wrażenie że Jasiek po tej kaszce zachowuje się jakby wypił 15 redbuli pobudka na jedzonko oczywiście o 23 albo 24 wiec musze się pogodzić że taki urok mego dziecka ale mysle ze i tak wprowadzimy kaszki na stałe do menu
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Telik
weż zappa xtra bo lepszy jest moim zdanie rozkładany.Dla mnie zapp ma zbyt niskie rączki ja mam 175cm. fajny jest też quinny senzz lub bebe confort Mila( dla mnie świetny kiedyś chciałam go dla O kupić ale kupiłam Maclarena). My raczej Nune w jakimś wakacyjnym kolorze kupimy bo najtańsza
|
|
|
|
#3322 |
|
Wtajemniczenie
|
Blondynko no a co z tak aukcja na ebay?
|
|
|
|
#3323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem jak czesto bede korzystać z lekkiej spacerówki bo lubie naszą murę
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3326 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo składy mają identyczne ![]() EDIT: Mam, wiem ![]() Cytat:
![]() Ale ja fotki nie mam. Cytat:
2. Tymuś ma 44-45 cm obecnie. I w takim razie nie wiem, czy na 44 czy 46 Wy jaką macie? I główkę, i czapkę?
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-04-19 o 23:02 |
||||
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
to poszukaj jakiegoś używanego wózka może.Nie wiem ile chcesz wydać na allegro zob.Ja ten duży wózek jutro do teściów wywożę bo teraz tym lekkim wózkiem planuje jeździć.
|
|
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zmykam juz, brat mnie maltretuje o komputer. Mam swojego laptopa ale net jest po kablu, nie maja Wi-Fi i Do jutra mamuski |
|
|
|
|
#3330 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a szcoteczke juz mamy poszłam po czapeczkę żeby zobaczyć a tam wycięta mętka główka myslęże 45 (6 tygodni temu była 44 na badaniu) Cytat:
maksymalnie myślęprzeznaczyć 600 zł wiec nuna i xtra zapp z przymrużeniem oka się załapią no i oba mi się bardzo podobają a swoją drogą to niezły z Ciebie spec wózkowy
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

na jednym karmi miska ciastkiem ale niezdazylam zrobic zdj jak mu to buzi przylozyla
myslalam ze pekne ze smiechu taka mala a wie ze mi mis tez jesc musi:0

byłam z nią u lekarza. osluchowo czysto. ale ostatnio i przedostatnio tez tak było,a konczyło się antybiotykiem... masakra jakaś...
a wysypka całkiem Igiemu już zlazła?? jak on dzisiaj??

żarcik oczywiście
Tego chyba jeszcze nie widziałam 

, gdyby jeszcze takie pyszności nie wchodziły tak w tyłek.

Wszystko "kleiło" się do jej łapek, a ja musiałam później odkładać wieszaki, skarpety, batony...
No i w KappAhl upolowała królika- tzn. ja go wypatrzyłam i jak jej pokazałam to zrobiła swój popisowy numer wkurzenia- czyli zaciśnięte piąstki i odgłos mówiący daj mi to szybko. 

zębole
Ale głupio mi prosić, bo Ty masz tyle obowiązków... Na pewno jest POD blokiem, a nie 15 minut samochodem od bloku?