|
|
#4411 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
wrocilam od ortopedy, mam skirowanie na rehabilitacje. ciekawe gdzie ja wcisne w plan dnia ?
owieczko, nie martw sie na zapas dalia, no mi tez sie zdarzylo znalezc kocie siusiu pod kuweta a kocia kupe poza kuweta to mam teraz przynajmniej raz dziennie |
|
|
|
#4412 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczęła jeść cały słoiczek, ale teraz jak zje pół to jest okCytat:
Masz cudowne dzieci Ja podaję brokuła od początku przygody z zupkami - A. miała jakoś 6 m. i wszystko ok po nim. Gorzej po podaniu dyni z ziemniaczkami z hipp - od tego wychodzą jej te place na łokciach - albo dynia albo olej rzepakowy jej nie służy Cytat:
![]() w podgrzewaczu A co do obniżenia laktacji - wit. B6 ponoć działa cuda ![]() Owieczka wiem, że łatwo powiedzieć nie martw się na zapas
|
|||
|
|
|
#4413 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyslij esa ze uczciwego znalazce prosisz o zwrot... albo wracaj ta samą drogą, znaczy idz raz jeszcze :P ale pewnie to nie wchodzi w gre ![]() lece bo moj kotek miauczy ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
ehhhhh... te sierściuchy !!!! złość mnie taka bierze, ale za nic nie oddam
|
||
|
|
|
#4414 |
|
Wtajemniczenie
|
wy macie problem z kotami a ja psem tylko ze ona na malej kocyk nie robi ubostwia moja poduszke i koldre!i czasem narzute.po psie na szczescie tak nie smierdzi jak po kocie.
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- ale mialam dzis podniesione cisnienie przez polska sluzbe zdrowia a wlasciwie stara wymalowana pigule.poszlam bo chcialam dla malej skierowanie na mocz i posioew bo ona ma z ta lewa nerka cos i przed kazdym szczepieniem musze jej zrobic.wiec tlumacze pani jaka sprawa ze tylko wpis do ksiazeczki zeby to wykonac ona na to ze ttzeba siw rejestrowac a na dzis nie ma nr.wiedzialam ze lekarka jest w gabinecie i to ona kazala te bad robic.wiec grzecznie zapytalam czy jak jutro dostane skierowanie i przyniose mocz w pon to na czwartek beda wyniki ona mowi Nie. ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- no to ja ze zaplace za badanie ona ze platnych nie robia.to ja pytam wiec co mam zrobic a ona niech pani ustanie pod gabinetem moze ktos pani wypisze...i chamski usmiech wrrr.na szczescie pani dr wyszla to ja zaczepilam a ona do starej prosze wyjac karte i mi przyniesc a pania zapraszam.lyso starej krowie bylo.wiem ze nie powinnam tak mowic ale odrobine wspolczucia nie chodzilo o mnie a o dziecko.sama pracuje w sluzbie zdrowia ale ludzi z kwitkiem nie odsylam tylko staram sie pomoc.
|
#4415 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zrób jak radzi DALIACytat:
OLUSIA< ANIOLINA w jakich proporcjach rozrabiacie kaszki? na noc? butlą czy łyżeczką? alem tempa ![]() owsianą też mam ale gluten bu
|
|
|
#4416 |
|
Wtajemniczenie
|
ta podpowiedz o poczekaniu na kogos to byla ironia a nie dobra rada zeby mnie ktos zle nie zrozumial ze pigula mi pomogla
---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- elf czy ja dobrze pamietam ze na poczatku bylo kiepsciuchno z mlekiem?
|
#4417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4418 |
|
Wtajemniczenie
|
a malego przystawiasz?i czemu chcesz przestac karmic?
|
#4419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na razie kupowalam wszystko bez glutenu,ale mam zamiar wprowadzic,jak tylko skoncza mi sie te kaszki (mam ich chyba z 5 roznych). Nie pilam od przeszlo tygodnia mleka,ani jego produktow (jogurty,sery itp),jedynie co,to masla uzywalam.Malej skora sie poprawila,nie bylo juz nic.Wczoraj chcialam wyprobowac,czy to faktycznie na bialko mleka ona tak reaguje,zjedlam odrobine Cini Minis z mlekiem i dzisiaj na brzuszku troche ja wysypalo .Czyli sprawa prosta-krowie mleko na razie niet.Ale lekarz mnie pocieszyl i powiedzial,ze niekoniecznie zawsze tak bedzie
|
|
|
|
|
#4420 |
|
Rozeznanie
|
fatal jaka służba zdrowia jest każdy widzi...
ja wczoraj przeżyłam szok i ogólnie się wkurzyłam, byłam wyleczyć tego zeba kanałowo i co sie okazało ze zeby tylko do czwórki są bezpłatne, reszta pełnopłatna, pani dentystka stwierdziła ze w naszym państwie bezpłatne to jest tyykko wyrywanie Kuzwa i jestem kolejne 400 zeta w plecy, i choroba za co ja płace składki>????
|
#4421 |
|
Wtajemniczenie
|
ja bym wyszla i poszla prywatnie bo tam pewnie za ta sama cene a lepszy sprzet.rzad uwaza ze do gryzienia suchego chleba wiecej niz do 4zeba nie trzeba he he nie czuje jak rymuje
|
#4422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak na serio, to tez sie czesto wkurzam, po cholere ja oplacam skladki (i to nie male), skoro g. z tego mam?!
|
|
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Aniolina o kurde... moze ktos odda telefon?
![]() jutro ide na impreze urodzinowa do kumpeli na noc. A tak mi szkoda zostawiac mlodego
|
|
|
|
#4424 |
|
Zadomowienie
|
5 dzień od południa pęka mi łeb, przesilenie
|
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- współczuję, może masz jednak gdzieś w torbie/wózku? ja od kiedy mam dzieci dopiero po jakimś czasie wynajduję w różnych miejscach pojedyncze monety, papierki z notatkami, stare rachunki, pozaczynane kremy na dwór i mokre chustki itd |
|
|
|
|
#4426 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a kleik ryzowy na 10 ml mleka 1 g kleiku, tylko trzeba poczekac min. 1o min zeby sie rozpuscilo. Jutro konczy mi sie ryzowy i sprobuje chyba kukurydziany. |
||
|
|
|
#4427 | ||
|
Zadomowienie
|
FATAL tak jak już pisałam, mały jest uczulony na 95% produktów, moja dieta to 4-5 rzeczy łącznie z wodą a i tak jest źle to po co mam męczyć nas oboje? ledwie nogi ciągnę a wyglądam strasznie
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() kleik dajesz na noc butlą?
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Ja raz tak mialam ze wciagu tygodnia znalazlam 2 telefony a tzt pozazdroscil i znalazl trzeci
Wychodzilam z sonia na poranne spacerki- a ludzie wkoloakurat do pracy wyjezdzali, kazdy telefon w kieszen, wyjezdzal z podjazdu i pewnie wysiadal zeby bramke zamknac a telefony wysuwaly sie z kieszeni przy wsiadaniu/ wysiadaniu z samochodu bo lezaly na chodnikach Wszystkie oczywiscie trafily do wlascicieli A tzt- komus w jego sklepie wypadl
|
#4429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobrze, ze sa jeszcze uczciwi ludzie na tym swiecie
|
|
|
|
|
#4430 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniolina suuuuuper ze sie znalazł !!!!!!!
|
|
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No brokato seniorita ![]() Brokat daje - niby - połysk, ale włosie po psikadełku się nie elektryzują i są mięciutkie w dotyku ehhh ![]() Wizyta udana, mam jasny popielaty brąz. Póki popiel się nie spłucze jestem czarna Michałek nie spał prawie cały dzień więc od 20 już kima...nie wiem co to będzie w nocy Achhh byłam dzisiaj zapisać się na zabiegi na kręgosłup, zaczynam serie 40 stu masaży od połowy sierpnia Przyszła paczka z TT, jutro wsadzę herbatkę do termosika jak pójdziemy na spacer, zobacze ile to coś jest warte
|
|
|
|
|
#4432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie dziewczyny uswiadomicie mnie w kwestii smoczkow od
Butelek- jaki smoczek zeby dawac kaszke z butli??? Bo bylam dzis w sklepie i zglupialam- wolny przeplyw, szybki, aktywne Ssanie itd Jaki wybrac do kaszki? Poza tym- mam butelki aventu czy smoczki z innej firmy beda pasowaly??? Pani w sklepie byla totalnie niedoinformowana w tej kwestii
|
#4434 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny czy podrzewacz sie przydaje czy to zbędny wydatek?
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- szukam kiecy na wesele, zawsze czarne nosiłam ale to tż siorki więc nie chcę jak czarna wdowa, dla ciemnej blondyny kobalt czy bordo?
|
|
#4435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podgrzewacz i sterylizaor mam w jednym. Podgrzewacz zaczełam używac do podgrzewania obiadków i słoiczków i tutaj baaardzo sie sprawdza, ale myślę, że podobnie jest z garnuszkiem gorącej wody
Edytowane przez amarantas Czas edycji: 2012-04-19 o 21:19 |
|
|
|
|
#4436 |
|
Zadomowienie
|
cosik takiego?
http://allegro.pl/podgrzewacz-lcd-si...256389795.html
|
|
#4437 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zrobilam malej kaszke na moim mleku,ale byla strasznie niedobra,jakas taka gorzkawo-wasnawa .A myslalam,ze bede mogla odciagac i zamiast robic na mm (bo niektore sa z mlekiem i miesza sie z woda,a niektore robi sie na mleku),to bym moje wykorzystywala.Elf mialas racje,a ja sluchac nie chcialam Glam widzialam przed chwila w wiadomosciach Twoje nazwisko u jednego pana .Musze poskladac 3 pralki prania,a tak mi sie nie chce A czy mozliwe jesz,zeby dziecku przestala smakowac badz znudzila sie piers??Bo mala chetnie dzisiaj zjadla obiad,deserek,kaszke,a od cycka odwracala glowe
|
|||
|
|
|
#4438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniolina ale super, ze tel trafil do Ciebie ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Co do podgrzewaczy to moj chodzi cala noc na 1poziomie, wstawiam wode i mam cieplutka na nocne karmienie, tylko mleczko wsypuje ![]() Olusia nie moge sie przyzwyczaic, ze mas znowego avka
|
||
|
|
|
#4439 | |
|
Rozeznanie
|
no to chyba mam winowajcę, łykałam Magnez z Wit B6
Cytat:
a kieckę wybrałabym kobaltową. Pochwal sie ![]() Glam - do butelek aventu mam smoczek lovi. Kupiłam specjalnie do kaszki. Pasuje ale czasem podczas ssania sie przekrzywia i nie odpowietrza sie tak jak avent ale Helcia sama już się nauczyła ze musi na chwile wypuścić z ust smoka zeby sie wyprostował. Kupiłam trój przepływowy ale a szybko jej leciało i sie krztusiła i teraz pije z lovi 3+ wolny. Bo niby jeszcze na piersi i ten jej odpowiadał. Ale mała jest cwana i nie chce juz cycka. Chyba musze kupić butelke lovi do tych smoczków. Aha i ja daje na ok. 150ml mleczka 1 lub 1,5 miareczki kaszki, taka rzadziudka wychodzi. Edytowane przez mszpilka Czas edycji: 2012-04-19 o 21:56 |
|
|
|
|
#4440 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzę że mamy podobną sytuację na siku nie mogę iść sama do łazienki bo jest wrzask i mała umiera na kocu pełnym zabawek z nudy :P![]() Cytat:
No widzisz a moja znowu bananową uwielbia jak jej daję słoiczekj z bananem to szeroko otwiera buzię (czego zazwyczaj nie robi) i robi: mmmmmmmmmmmmmmmmA tak w ogóle mała ma pleśniawkę pan dr mówi że to się często zdarza niemowlętom.... dobry był bo mówi: wie pani pani ten roztwór na patyczek kosmetyczny naniesie i tam między górnymi a dolnymi dziąsłami na końcu pani smaruje.... bo palcem to byłoby trudno... aha i idziemy do dermatologa z tą skórką na głowie (z naszą słoninką :P) miałam jeszcze tyle napisać i odpisać ale już nie pamiętam....
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.

a kocia kupe poza kuweta to mam teraz przynajmniej raz dziennie 

zaczęła jeść cały słoiczek, ale teraz jak zje pół to jest ok
)))

(((((((((

zrób jak radzi DALIA

.Czyli sprawa prosta-krowie mleko na razie niet.Ale lekarz mnie pocieszyl i powiedzial,ze niekoniecznie zawsze tak bedzie 
i jestem kolejne 400 zeta w plecy, i choroba