Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 09:01   #3631
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
no widzisz a ja mam falowane włosy, a chciałabym mieć proste. Kiedyś jak miałam krótsze to nawet nosiłam prostownice do szkoły i w klopie podłączałam bo wystarczyła lekka wilgoć na dworze i włosy tak mi się głupio podwijały, ze wyglądałam jak pieczarka Jesienią było najgorzej bo prawie ciągle padało
Masz racje, te co mają proste robią sobie loli a te z lokami prostują, tym babom nie dogodzisz
też mała wilgoć i kręcone sorry, nie tyle co się bardziej zakręcą A ROBI MI SIĘ SZOPA chociaż po mojej nowej prostownicy włosy są rewelacyjne i proste 200 st i jadę wtedy wilgoć nie jest moim włosom straszna

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 09:13   #3632
NataliaM1103
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie przywołana do porządku przez Anabelitę melduje się
ostatnie półtora tygodnia to była u nas masakra codziennie rano i wieczorem Seba miał problemy z zaśnięciem co sygnalizował wielkim płaczem i nic nie było go w stanie uciszyć przed wczoraj moja cierpliwośc się już wyczerpała i przy porannym jego koncercie ja tez sobie popłakałamnajgorsz e jest to że widze że mały się męczy trze oczy i chce spac ale nie może zasnąć, przez to wszystko zaczełam sobie wmawiac że zła matka ze mniena szczęście dziś jużjest ok czarne mysli odeszłyale z tym zasypianiem dalej walczymy napiszcze proszę jakie macie sposoby żeby uścić Wasze maluszki:pr osi:a i do MAm których dzieci usypiająsame w łóżeczku JAK WY TO ROBICIE????
U nas to bywa róznie.Do niedawna nawet jak bartek się męczył z zaśnieciem to kładłam go do łóżeczka i go głaskałam i ciciciciciicic....,a lbo na łóżko i ja razem znim.Ale ostatnie czasy jak jakoś mi go żal się strasznie zrobiło ,że bidulka męczy się żeby zwyczajnie tylk ozasnąc - kładę go do wózka i alboe 2 razy do przodu i 2 razy do tytyłu i śpi albo momentalnie zasypia nawet bez jazdy. Potem zazwyczaj ( ale też nie zawsze) przenoszę go do łóżeczka i śpi dalej.
Natomiast wieczorem nie ma problemu.Po 19 kąpiel ,potem mleczko, no i kładę go do łóżeczka,albo zapodaję jakąś melodyjkę albo daję pieluszkę,mala lampka,rolety spuszczone i instaluję nianię,zamykam drzwi i wychodzę.Do 20 zaśnie zawsze sam i to mnie bardzo cieszy.

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-04-20 o 10:11
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 09:14   #3633
zoskasamoska
Wtajemniczenie

A ja mam włosy proste jak druty i ich nie lubie, chciałabym miec kręcone, chociaz troche.

Lila przespała 3 noc z rzędu !! Yeah

A dzis jade na zakupy do lumpa, a Lile zostawiam Tztowi.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 09:58   #3634
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Cześć żabeczki!

Moja córa dziś przespała 8h na brzuchu i widzę różnicę- nie burczy jej w ogóle w brzuchu i się nie boi= pije normalnie Dawno jej nie kładłam na brzuchu teraz robię to sporadycznie Wyspała się i nie chce ponownie zasnąć wypluwa smoka i wcina łapki sapie do siebie, karuzela gra pieluche na twarz jej rzuciłam i ślipia zamknęła, mam nadzieję, że zaśnie
Chociaż jak ja zasnę, to wtedy jestem gorzej niewyspana niż jakbym nie poszła spać
No pięknie,brawo dla Kiniusi.
Mój Bartula jak nie lubi na brzuchu,daje radę góra 2 minuty.No alę glowę trzyma bardzo ładnie.Kładę go w tej pozycji kilka razy dziennie.

On poprostu nie załapał jeszcze,że może spokojnie bez nerwa leżec na brzusi i położyc główkę,tylko ciągle się siłuje.

A co do pieluszki to też lubi do usypiania no ale znowu jest ale...,musi miec z boku głowy i trochę w ręce.Ewentualnie od czoła na oczkach tylko.Czasami załozy sobie sam na całą twarz ale wtedy miota się i daje znac ,żeby mu ją zabrac- wariat jeden.

--------------------------------------------------------------------

Blanszor wiem ,że pisałas co to za syropek na refluks ,nawet zapisałam sobie tyle,że niewiem gdzie. Podaj proszę jeszcze raz

---------------------------------------------------------------------
Jedno pranie za mną już,ciemne ciuchy,no i oczywiście spodnie i bluzy tżta.a on nie lubi jal bluza i koszulki są odduszone od sznurka więc muszą wisiec na wieszakach.

Teraz piorą się ciuszki i posciel Bartosza

Zawsze miałam pieluszki Pampers Premium care,wczoraj kupiłam Pampers active baby no i dzisaj testuje .

Brak pomysłu na piątkowy obiad( bezmięsny ,bo u nas w domu tak sie w piatki jada).

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

W dzień dobry tvn mówią o anoreksji u niemowląt.
A te wenezuelki ,o matko jakie laseczki.Te cyce i dupeczki o kurczaczku

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-04-20 o 09:15
Stary 2012-04-20, 10:10   #3635
n1kotynka
Zadomowienie

Dzień dobrerek

a moja młoda jeszcze ciągle śpi

kurcze zjadłam rybę wczoraj ( bo mnie mama nakręciła, że zdrowe, że omega-3..) i malutką wysypało

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
no pytam o imprezy, bo my kwiecień mamy obfitujący. święta, 50-tka teściowej, w sobotę 80-tka mojego dziadka, potem chrzciny. A jeść coś muszę. Na razie ratuję się jabłecznikiem sypanym albo tartą z jabłkami.

Dziewczyny ten ryż z jabłkami to tylko zapiekany? Ja nigdy takich wynalazków nie jadłam, ale może czas spróbować? A może być z musem? bo ja wczoraj całą michę musu sobie zrobiłam
dobranoc, zmykam, mam nadzieję, że Julek pozwoli odespać nockę
mus też możesz dodać, a ryż to ja robię tylko tak

co do imprez no to trochę możesz zjeść ale generalnie na chrzcinach to zjadłam tylko tymbalika i tak to suche bułki przemęczyłam się jakoś

dziękuję Wam za życzonka

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Mój Bartula jak nie lubi na brzuchu,daje radę góra 2 minuty.No alę glowę trzyma bardzo ładnie.Kładę go w tej pozycji kilka razy dziennie.

On poprostu nie załapał jeszcze,że może spokojnie bez nerwa leżec na brzusi i położyc główkę,tylko ciągle się siłuje.

A co do pieluszki to też lubi do usypiania no ale znowu jest ale...,musi miec z boku głowy i trochę w ręce.Ewentualnie od czoła na oczkach tylko.Czasami załozy sobie sam na całą twarz ale wtedy miota się i daje znac ,żeby mu ją zabrac- wariat jeden.

--------------------------------------------------------------------

Blanszor wiem ,że pisałas co to za syropek na refluks ,nawet zapisałam sobie tyle,że niewiem gdzie. Podaj proszę jeszcze raz

---------------------------------------------------------------------
Jedno pranie za mną już,ciemne ciuchy,no i oczywiście spodnie i bluzy tżta.a on nie lubi jal bluza i koszulki są odduszone od sznurka więc muszą wisiec na wieszakach.

Zawsze miałam pieluszki Pampers Premium care,wczoraj kupiłam Pampers active baby no i dzisaj testuje .

Brak pomysłu na piątkowy obiad( bezmięsny ,bo u nas w domu tak sie w piatki jada).

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

ja robię ryż z jabłkami dla siebie a dla tzta makaron z tuńczykiem w sosie pomidorowym

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

aa uska wszystkiego dobrego !!! sto lat !!!
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:13   #3636
NataliaM1103
Rozeznanie

nikotynka wiesz co,fajnie,że wróciłaś,jakos tak Ciebie zawsze lubiłam
Stary 2012-04-20, 10:23   #3637
uska000
Zadomowienie

dziekuje za zyczenia

jak ktoras mama bedzie w okoliach SS to zapraszam na torta inaczej zjem go sama

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:28   #3638
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Dzień Dobry.
Miśka właśnie zjadła jabłuszko a teraz siedzi w foteliku, zaciesza - gotujemy obiad. Dziś kluchy śląskie
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:34   #3639
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ja żeby usypiać moją Lilkę wkładam ją do fotelika samochodowego, robię jej buju buju, az usnie , a potem hop do lozeczka.

Zauwazyłam, że całą noc przesypia wtedy jak podam jej butelkę, a nie cycka. Akurat ostatnio mam w piersiach mało mleka i Lilka dostaje butelke, a i lubi spac na brzuszku ale to dosyc ryzykowny sposob. W dzien kiedy płacze tak jakby bez powodu to klade ja na brzuszku , zostawiam ja i wychodze, jednak jestem caly czas obok w pokoju, gdy poplacze to zasnie, ale jak jest na pleckach to tak nie chce zasypiac.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:40   #3640
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:

no widzisz a ja mam falowane włosy, a chciałabym mieć proste. Kiedyś jak miałam krótsze to nawet nosiłam prostownice do szkoły i w klopie podłączałam bo wystarczyła lekka wilgoć na dworze i włosy tak mi się głupio podwijały, ze wyglądałam jak pieczarka Jesienią było najgorzej bo prawie ciągle padało
Masz racje, te co mają proste robią sobie loli a te z lokami prostują, tym babom nie dogodzisz

a czy ja dobrze przeczytałam... kolejna urodzinowa impra dzisiaj?
Uskaooo STO LAT!!!
O tak, proste włosy to moje marzenie No ale coż jak sie nie ma co sie lubi to trza se jakos radzic, wiec jade codziennie rano z prostownica

Cytat:
też mała wilgoć i kręcone sorry, nie tyle co się bardziej zakręcą A ROBI MI SIĘ SZOPA chociaż po mojej nowej prostownicy włosy są rewelacyjne i proste 200 st i jadę wtedy wilgoć nie jest moim włosom straszna
a coz to za prostownica, bo moja tez droga ale,jak wilgos to i tak szopa

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
A ja mam włosy proste jak druty i ich nie lubie, chciałabym miec kręcone, chociaz troche.

Oddawaj te druty, ja chetnie przygarne

Cytat:

Moj Nikodemus ma podobnie z lezakowaniem na brzuchu

A ze niby nasze cyce i dupeczki to gorsze?

--------------
Witam
U nas nocka niezla, o od 21 do 5.30, a pozniej jeszcze do 7.30 i na koniec drzemka na hustawce od 8.30 do 9
Wyprawiłam tzta do pracyy, umyłam i wyprostowalam wloski, pomalowalam sie i czekam na karmienie o 12 i lecimy spacerowac po słoneczku

Kurde mam tyle prasowania, ze ubrania juz zaczynaja do mnie mowic, ale jakos checi mi brakuje

I poradzcie co zrobic z wlosami, ktore wyłaza garsciami, juz nawet o zageszczaniu myslalam, bo toz to ja lysa bede niedlugo A w dodatku cale mieszkanie w moich kudlach, sa poprostu wszedzie i juz mnie szlag trafia....
Stary 2012-04-20, 10:44   #3641
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
ostatnie półtora tygodnia to była u nas masakra codziennie rano i wieczorem Seba miał problemy z zaśnięciem co sygnalizował wielkim płaczem i nic nie było go w stanie uciszyć przed wczoraj moja cierpliwośc się już wyczerpała i przy porannym jego koncercie ja tez sobie popłakałamnajgorsz e jest to że widze że mały się męczy trze oczy i chce spac ale nie może zasnąć, przez to wszystko zaczełam sobie wmawiac że zła matka ze mniena szczęście dziś jużjest ok czarne mysli odeszłyale z tym zasypianiem dalej walczymy napiszcze proszę jakie macie sposoby żeby uścić Wasze maluszki:pr osi:a i do MAm których dzieci usypiająsame w łóżeczku JAK WY TO ROBICIE????
U nas tez problem z zasypianiem.Zasypia tylko na rekach smok w buzi pieluszka kolo buzi.Juz sie boje jak bedzie wazyl 20kgChc e go nauczyc zasypiania w lozeczku narazie z zerowym skutkiem.

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dziekuje za zyczenia

Sto Lat!!!

U nas noc do dupy .Po szczepieniu mlody spal niespokojnie i mial goraczke 38,3.Nad ranem zapodalam czopa,zeszla do 37,7.Cala noc czuwalam.Teraz jest marudny.Dobrze,ze nie ma czesto tych szczepien.
Stary 2012-04-20, 10:52   #3642
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Przyjechal tz i juz pije rossmannowska herbatke laktacyjna. Oby pomoglo
i jak pomogło?
Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
A moge wiedziec ile kosztuje owy maniciure hybrydowy
ja płacę coś koło 60 zł, ale teraz na Cupponie było za 22 zł i wykupiłam, bo byłam juz tam
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Bambusku, a co to za kropelki? Witaminka D? Pytam bo my mamy ten sam problem
Alex też ma lekko z jednej strony główkę krzywą i zwiększyłam mu wit. D sama raz na 3 dni daję mu dwie kapsułki, ale jak pójdziemy teraz na szczepienie to poproszę o tą na receptę też
Cytat:

jutro raczej nie wejde wiec juz dzis stawiam torta i karmi za 4mc Igora i moje 24 (nie miesiace;p)

nie piszcze jutro duzo zebym dala rade byc na biezaco
wszystkiego najlepszego dla Was
Cytat:
drozyzna

moze poszukaj sobie czegos tutaj?

Nawojka

Nosicie sie na raczkach czy w chuscie?
no ja własnie też zawsze wyszukuję tu ofert, aktualnie chodzę na salsę i aerodance z Cuppona zapłaciłam za 10 wejść 55 zł, a bardzo fajnie jest
Cytat:
Tz zabral Jaska na spacer jakies 3 godziny temu i do teraz ich nie ma. Pewnie zaszli do jakiegos kumpla tzta, jak znam zycie...
to leż i się bycz
Cytat:
hmmm ja od początku przyzwyczajałam Alexa do łóżeczka bo wiedziałam czym to może skutkować na przyszłość, ale jak były problemy i płakał, to po prostu podnosiłam go przytulałam na chwilę i odkładałam i tak wytrzymywałam, aż usnął, cały czas stałam przy łóżeczku by czuł się bezpiecznie i tak jakoś poszło, dawałam mu tetrę do przytulenia, lub nawet lekko nakrywałam główkę zresztą dalej tak robię, od 3 tygodnia mamy konia więc odpalam go i jest spokój. Małymi kroczkami i tak się nauczył, teraz już od jakichś 2 miesięcy zasypia sam. Powodzenia
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Poszecie o prostych wlosach,ja bym chciala miec lekko falowane a mam proste jak druty,nawet jak pokrece to efekt na godzine max.
ale ide za niedlugo podciac i na refleksy nie chce ich za bardzo przemeczac bo slyszalam od doswiadczonej mamusi,ze moga wlosy zaczac wypadac i 3mc po porodzie hmmm
mogę Ci oddać moje fale nie no w sumie takich całkiem prostych bym nie chciała, niedobrze mi, chyba natura wie co robi, bo ja nawet jak mam proste to muszę mieć bałagan, bo jak właśnie raz wyprostowałam keratyną, to miałam takiego przyliza na głowie że szok, czułam się przez peirwszy miesiąc masakrycznie. Muszę o nie zadbać trochę, bo są przesuszone
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
http://demotywatory.pl/3773063 laski padniecie ja to się do teraz kulam

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:52   #3643
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Ja żeby usypiać moją Lilkę wkładam ją do fotelika samochodowego, robię jej buju buju, az usnie , a potem hop do lozeczka.

Zauwazyłam, że całą noc przesypia wtedy jak podam jej butelkę, a nie cycka. Akurat ostatnio mam w piersiach mało mleka i Lilka dostaje butelke, a i lubi spac na brzuszku ale to dosyc ryzykowny sposob. W dzien kiedy płacze tak jakby bez powodu to klade ja na brzuszku , zostawiam ja i wychodze, jednak jestem caly czas obok w pokoju, gdy poplacze to zasnie, ale jak jest na pleckach to tak nie chce zasypiac.

U mnie ostatnie karmienie jest o 23... Ostatnio lekarka mi kazała już nie karmić jej o 2 czy 3 w nocy tylko dac pić Dziś biedna o 5 obudziła sie głodna jak WILK!!!!!!! Jak czesto spia w dzień Wasze robaczki??
Stary 2012-04-20, 10:57   #3644
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
wit D -Devikap, ale to na receptę jest dzisiaj rozmawiałam z koleżanką i ona swoim dzieciom to właśnie daje zamiast tych wszystkich kapsułkowych

No i powiedziałam kiedy wracam do pracy... no cóż, kiedyś trzeba z kolei inna dziewczyna zaszła, więc rotacja niezła... tyle, że ona praktycznie od początku na zwolnieniu
Dzieki Bambuskumam wlasnie ta sama witaminke, mama mi przywiozla i podaje od 3 tygodnia zycia Michałka.
Cytat:
Nawojka
Nosicie sie na raczkach czy w chuscie?
Pearl nosimy sie na rekach oczywiscie.
Cytat:
jutro raczej nie wejde wiec juz dzis stawiam torta i karmi za 4mc Igora i moje 24 (nie miesiace;p)

nie piszcze jutro duzo zebym dala rade byc na biezaco
Uska wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Igora

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
i pomogło??
Nie wyprobowalam jakos srednio mi sie podobało podac trzytygodniowemu dziecku sok z ananasa, nawet rozcienczony
Cytat:
napiszcze proszę jakie macie sposoby żeby uścić Wasze maluszki:pr osi:a i do MAm których dzieci usypiająsame w łóżeczku JAK WY TO ROBICIE????
U nas, jak juz jest naprawde wielki problem z zasnieciem, to ratujemy sie suszarka
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Nowojka a co to za bilans?? Do Gp trzeba isc?? Bo ostatnio Hv do mnie dzwonila,ze przyjdzie zbadac malego.
ale ide za niedlugo podciac i na refleksy nie chce ich za bardzo przemeczac bo slyszalam od doswiadczonej mamusi,ze moga wlosy zaczac wypadac i 3mc po porodzie hmmm
To takie ogolne sprawdzenie jak rozwija sie dziecko. My dostajemy wezwania i sami chodzimy do przychodni. Pierwsze bylo po 6 tygodniu i wtedy M badala pediatra, sprawdzala odruchy, osluchiwala serduszko, HV go mierzyla i wazyla. A tym razem mielismy spotkanie tylko z HV. Wypytala tak ogolnie czy nic nas niepokoi, zmierzyla go, zwazyla, pogadala o rozszezaniu diety, dala nam ksiazeczke na ten temat. M dostal paste i szczoteczke do zebow jakies pierwsze ksiazeczki do czytania i to wszystko.
Kochana mi po trzech m-cach po porodzie zaczely wlosy garsciami wychodzic. Masakra jakas, wszedzie ich pelno lezy choc odkurzam codziennie cale mieszkanie
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Najbardziej mi żal takiego ślicznego białego kombinezoniku z bawełny - jest taki śliczny a już za mały
to moze zostaw go sobie na pamiatke
Cytat:
No to byłam na tym peelingu Neodrema i ja pierd***!!!!!!!!!!!!
Myślałam, że zejdę z bólu (a ja z tych gruboskórnych).
Kosmetyczka trze przez 12 minut ciepłym peelingiem gruboziarnistym tak na maksa! Ból jakby mi ktoś gorące węgle do skóry przykładał.
Potem była maseczka kojąca i na niej przysnęłam.
Twarz mam jak DU.PA PAWIANA
Mam się złuszczać tydzień. Koszt z kosmetykami 400 pln. Mam nadzieję, że mi to doda urody, bo tyle kasy plus moje bezcenne cierpienie nie mogą iść na marne
Ło matko
Cytat:
Cześć żabeczki!
Czesc ropucho
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:00   #3645
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Moja na początku tylko w wózku spała, nie lubiła łóżeczka jak ją tylko wkładałam był pisk!!! Teraz nie wiem jak to sie stało, jak tylko włożę ją do łóżeczka i dam jej kocyk milusi (kocykiem mizia sie po twarzy fajnie to wygląda) i zasypia
Stary 2012-04-20, 11:09   #3646
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
U nas noc do dupy .Po szczepieniu mlody spal niespokojnie i mial goraczke 38,3.Nad ranem zapodalam czopa,zeszla do 37,7.Cala noc czuwalam.Teraz jest marudny.Dobrze,ze nie ma czesto tych szczepien.

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
yyy no to
Nikotynka spoznione, ale szczere STO LAT Kochana, wszystkiego co najlepsze
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:21   #3647
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
dziekuje za zyczenia

Uska najlepszego
O Ty sama torta
Stary 2012-04-20, 11:22   #3648
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

siemanko

u nas nocka ładna od 20 do 5.40 spał junior potem amciu, pogadał do sciany i znow troche pospał . w sumie wstalismy po 8
no i juz chyba przyzwyczaił sie do łóżeczka bo spi tam łądnie myslałam ze będzie gorzej z przeprowadzką z koszyka . spi w łózeczku od poniedziałku (w swoim pokoiku), małż chodzi na nocki a ja spie u małego zeby wyczaic przez te parę nocy jak małemu w tym łóżeczku,,,

Cytat:

Cytat:

hehe Igor tez nie załapał ze mozna główkę połozyc tylko tez sie gimastykuje
Cytat:
dziekuje za zyczenia

sto lat

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
U mnie ostatnie karmienie jest o 23... Ostatnio lekarka mi kazała już nie karmić jej o 2 czy 3 w nocy tylko dac pić Dziś biedna o 5 obudziła sie głodna jak WILK!!!!!!! Jak czesto spia w dzień Wasze robaczki??
moj śpi ze 2-3 razy po jakies pół godzinki.. czasem raz
co do tego karmienia nocnego to czytałam ze własnie w nocy zeby dziecko oduczyc to zamiast mleka piciu dawac. no ale moj Igor odkąd chyba skończył miesiąc to noce przesypia wiec nie mam tego problemu
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:24   #3649
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro wstawię tu fotę żebyście się pośmiały. Jest tragedia. Jak zobaczę po tym zabiegu chociaż jedno przebarwienie na twarzy to zaciągnę tą kosmetyczkę do ZOO i wrzucę ją pawianom na pożarcie

Cytat:
Cześć żabeczki!

[/COLOR]

Cytat:
a ja myślałam, że to ja byłam uzależniona od prostownicy
Cytat:
200 stopni ?? spalisz sobie kudły po dłuższym czasie, max to 150
Cytat:
dziekuje za zyczenia

szkoda że muszę w biurze siedzieć

ja to bym chciała takie włosy http://pu.i.wp.pl/k,MjQ1MTE2OTIsNDY1..._gotow_big.jpg lub takie http://pu.i.wp.pl/k,MjQ1MTE2OTIsNDY1...iec_jh_big.jpg i w sumie podobny skręt mam tylko że mam właśnie zniszczone prostownicą, teraz czas na intensywną regenerację no i kolor mi się strasznie podoba aż mnie kusi by sobie walnąć na taki, zwłaszcza po tej mojej zebrze ostatniej pewnie znając mnie z takimi skończę za jakiś czas bo u mnie od myśli do czynu niedaleka droga

dzień dobry w ogóle

wczoraj drugi dzień biegałam systemem 10 min rozgrzewki, potem 2 min biegu, 4 szybki marsz i tak 5 razy no i jestem na diecie od poniedziałku, jest kg mniej więc jeszcze tak z 4 i będzie gicior

Niki

Alex
Stary 2012-04-20, 11:24   #3650
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a i dzisiaj przyszło krzesełko do karmienia Igus dostał kasę na nie od dziadków na zająca więc juz zamowilismy, zeby kasy nie stracić... wczoraj zamowione, dzis doszło i ja superłumen złozyłam je sama bo małż spi po nocy
jestem zadowolna z zakupu (Potem je muszę rozłozyc i schowac no bo niepotrzebne jeszcze )

http://allegro.pl/show_item.php?item=2283624680
Stary 2012-04-20, 11:27   #3651
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a i dzisiaj przyszło krzesełko do karmienia Igus dostał kasę na nie od dziadków na zająca więc juz zamowilismy, zeby kasy nie stracić... wczoraj zamowione, dzis doszło i ja superłumen złozyłam je sama bo małż spi po nocy
jestem zadowolna z zakupu (Potem je muszę rozłozyc i schowac no bo niepotrzebne jeszcze )

http://allegro.pl/show_item.php?item=2283624680
fajne krzesełko

aaa odnośnie tych aukcji na allegro to coś wam pokażę, jak ludzie chcą płacić, wystawiłam ciuchy Nikoli i zobaczcie jaką zawrotną cenę osiągnęły http://allegro.pl/zestaw-ubran-dla-d...273503998.html

Niki

Alex
Stary 2012-04-20, 11:32   #3652
*Agatek*
Zakorzenienie

Kurza twarz lap mi znów świruje i zjadło mi posty wrrrr
P. chujowo mi zainstalował wszystko na od☠☠☠☠☠☠☠ chyba

Dzwoniłam do gina bo wyleciało coś ze mnie dziwnego (oczywiście tego mu nie powiedziałam w końcowym efekcie) ale plamienia od 2-3 mies są normalne i mam się nie stresować jak się będzie utrzymywać dłużej to znaczy, że potrzebuję większej dawki i tyle... @ i plamienia mam od 3 tygodni :1wscieky aaaaaaa

Cytat:

Jakbym czytała o swojej córce Moja nie lubi leżeć na brzuchu w dzień- znielubiła zołza ćwiczyć z nią muszę to se trochę popłacze wtedy poklepie po pupci, pogłaszcze po pleckach i może wytrzyma 5-10 min max!
moja też ma z boku głowy i jeszcze na twarz najlepiej rzuconą noo a jak dziś się dąsała, to się miota tak jak Twój chyba ją wnerwia, że nic nie widzi

Cytat:
a coz to za prostownica, bo moja tez droga ale,jak wilgos to i tak szopa
witam w gronie
szopów praczów!
prostownice mam z babyliss - http://allegro.pl/prostownica-babyli...290525590.html

kuźwa znów mi coś zaczyna nie działać

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Kamciurka spoko wodza, używam preparatów które chronią z isany termo coś tam ale ja prostuje włosy max 3-4x w miesiącu... bo jak wyprostuje raz, to starcza do następnego mycia, a włosy myję co 5-6 dni zazwyczaj Mam spoko włosy i szybko mi się nie przetłuszczają

Stary 2012-04-20, 11:37   #3653
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
fajne krzesełko

aaa odnośnie tych aukcji na allegro to coś wam pokażę, jak ludzie chcą płacić, wystawiłam ciuchy Nikoli i zobaczcie jaką zawrotną cenę osiągnęły http://allegro.pl/zestaw-ubran-dla-d...273503998.html
hehe cena naprawdę zawrotna..dlatego ja nie wystawiam tylko pewnie komus oddam, tak jak ja dostałam...

w ogóle Igulec ma tyle ubrań, ze zajmuje swoją komodę, pół drążka w szafie zajmują same jego kurtki (z czego my kupilismy tylko jeden kombinezon ) i jeszcze cała szafka u mamy na dole rzeczy od 74 wzwyż... dostalismy tego tony (ja tam się cieszę ze wszytskiego. nawet jak jakies bluzeczki są nieco gorsze (uzywki) to i tak sie przydadzą, jak zacznie jeść marchewę i nią pluć to będę miała w co go do jedzenia ubierac )). w ciąży byłam pewna,ze nic nie dostanę od nikogo, a tu proszę

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Kurza twarz lap mi znów świruje i zjadło mi posty wrrrr
P. chujowo mi zainstalował wszystko na od☠☠☠☠☠☠☠ chyba

Dzwoniłam do gina bo wyleciało coś ze mnie dziwnego (oczywiście tego mu nie powiedziałam w końcowym efekcie) ale plamienia od 2-3 mies są normalne i mam się nie stresować jak się będzie utrzymywać dłużej to znaczy, że potrzebuję większej dawki i tyle... @ i plamienia mam od 3 tygodni :1wscieky aaaaaaa

Jakbym czytała o swojej córce Moja nie lubi leżeć na brzuchu w dzień- znielubiła zołza ćwiczyć z nią muszę to se trochę popłacze wtedy poklepie po pupci, pogłaszcze po pleckach i może wytrzyma 5-10 min max!
moja też ma z boku głowy i jeszcze na twarz najlepiej rzuconą noo a jak dziś się dąsała, to się miota tak jak Twój chyba ją wnerwia, że nic nie widzi

witam w gronie
szopów praczów!
prostownice mam z babyliss - http://allegro.pl/prostownica-babyli...290525590.html

kuźwa znów mi coś zaczyna nie działać

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Kamciurka spoko wodza, używam preparatów które chronią z isany termo coś tam ale ja prostuje włosy max 3-4x w miesiącu... bo jak wyprostuje raz, to starcza do następnego mycia, a włosy myję co 5-6 dni zazwyczaj Mam spoko włosy i szybko mi się nie przetłuszczają
rany, co z Ciebie wypadło????????????? az się boję....

co do włosów to ja myję codziennie bo mam na tym punkcie pier!@#$%%lca nie toleruję u siebie i u nikogo innego nieumytych włosów mogą byc nieuczesane ale broń Boże nieumyte

mi sie wczoraj po południu zaczynał @ wiec ja my tabletę o 22 (bo do gina poszłam po pierszej @ i musiałam czekac do kolejnej) no i w nocy ustało prawie cholerka i nie wiem czy nie za wczesnie wziełąm... ale lajt (najwyzej na gumowo bedzie jeszcze ;d )
Stary 2012-04-20, 11:46   #3654
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
mogę Ci oddać moje fale nie no w sumie takich całkiem prostych bym nie chciała, niedobrze mi, chyba natura wie co robi, bo ja nawet jak mam proste to muszę mieć bałagan, bo jak właśnie raz wyprostowałam keratyną, to miałam takiego przyliza na głowie że szok, czułam się przez peirwszy miesiąc masakrycznie. Muszę o nie zadbać trochę, bo są przesuszone
to ja poprosze,chetnie wezme

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość

To takie ogolne sprawdzenie jak rozwija sie dziecko. My dostajemy wezwania i sami chodzimy do przychodni. Pierwsze bylo po 6 tygodniu i wtedy M badala pediatra, sprawdzala odruchy, osluchiwala serduszko, HV go mierzyla i wazyla. A tym razem mielismy spotkanie tylko z HV. Wypytala tak ogolnie czy nic nas niepokoi, zmierzyla go, zwazyla, pogadala o rozszezaniu diety, dala nam ksiazeczke na ten temat. M dostal paste i szczoteczke do zebow jakies pierwsze ksiazeczki do czytania i to wszystko.
Kochana mi po trzech m-cach po porodzie zaczely wlosy garsciami wychodzic. Masakra jakas, wszedzie ich pelno lezy choc odkurzam codziennie cale mieszkanie :
ja musialam sama zrobic app bo wezwanie doszly mi po czasie,w dodatku lekarka nie miala dokumentow i nie mam sprawozdania w jego ksiazeczce-taki tam maja bajzel ale zglosilam to u lekarza i babka kazala mi te wezwania ignorowac.
Wlasnie boje sie tego wypadania wlosow, mam ich bardzo duzo ale cienkie w dodatku proste i takie przylizane,chcialam zrobic farbe na calosc i refleksy bo jestem siwa az mnie to przeraza a refleksy troche mi schowaja siwki.U nas to rodzinne kuzyn byl siwy w wieku 27 lat no i do tego mamy ciemne wlosy wszyscy.

Malutki ma taki jakis dziwny katar,siedza mu gile gdzies w gardle i sie bidulek meczy nie umiem mu odciagnac (psikam i grucha) bo za gleboko i do tego mi ciagle ulewa chyba przez to.W ogole to awantura jak mu grzebie w tym nosku ze az go na parterze slychac.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:48   #3655
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
rany, co z Ciebie wypadło????????????? az się boję....

co do włosów to ja myję codziennie bo mam na tym punkcie pier!@#$%%lca nie toleruję u siebie i u nikogo innego nieumytych włosów mogą byc nieuczesane ale broń Boże nieumyte

mi sie wczoraj po południu zaczynał @ wiec ja my tabletę o 22 (bo do gina poszłam po pierszej @ i musiałam czekac do kolejnej) no i w nocy ustało prawie cholerka i nie wiem czy nie za wczesnie wziełąm... ale lajt (najwyzej na gumowo bedzie jeszcze ;d )
no takie... dziwne coś... miało z 4-5 mm i było beżowawe, twardsze... zaczęłam bardziej plamić i się rozwinęło po przytulankach od razu normalnie

Ja nie muszę często myć, bo mam czyste ale fakt, też nie to, że nie lubię... co nienawidzę brudnych, tłustych, strąkowatych włosów blee

A @ u Ciebie możliwe, że się rozkręci

Stary 2012-04-20, 11:52   #3656
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Kamciurka spoko wodza, używam preparatów które chronią z isany termo coś tam ale ja prostuje włosy max 3-4x w miesiącu... bo jak wyprostuje raz, to starcza do następnego mycia, a włosy myję co 5-6 dni zazwyczaj Mam spoko włosy i szybko mi się nie przetłuszczają
a co z Ciebie wyleciało nie bój bidy ze mnie leciało przy pierwszym okresie 3 tygodnie i też bardziej takie plamienia, a drugi miałam 8 dni ale z trzy wiadra bym uzbierała

a jak tak rzadko prostujesz to git, bo już chciałam się tam do Ciebie przejechać
Cytat:
hehe cena naprawdę zawrotna..dlatego ja nie wystawiam tylko pewnie komus oddam, tak jak ja dostałam...

ja też zawsze oddaje koleżance, ale że wystawiałam Alexa ciuszki to mówie a spróbuje, no i to był pierwszy i ostatni raz

a odnośnie mycia włosów to ja też myję co 3-4 dni, ale tak to jest przy tym gatunku włosów, ja najfajniejsze mam dopiero na 2 dzień, a w ogóle najładniejsze mam jak sobie lekko nałożę oliwkę z babydream dla kobiet w ciązy tą różową i tak sobie je olejuję i wtedy są ładniutkie ale ja to mam suche na wiór

Niki

Alex
Stary 2012-04-20, 11:57   #3657
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
a co z Ciebie wyleciało nie bój bidy ze mnie leciało przy pierwszym okresie 3 tygodnie i też bardziej takie plamienia, a drugi miałam 8 dni ale z trzy wiadra bym uzbierała

a jak tak rzadko prostujesz to git, bo już chciałam się tam do Ciebie przejechać
uff, uspokoiłaś mnie nie wiem co tam wyleciało, może mi coś tam mi mąż uszkodził swym zacnym wężem i kawałek wątróbki wyleciało? nie wciągło się wszystko może i dalej różne części wewnętrzne są w różnych miejscach to kto tam go wie
Aż nabrałam ochotę na smażoną wątróbkę z cebulką!

Wiesz... ja prostuję zależnie od pogody jak ma padać to nie prostuję często mi się nie chcieć raczej prostuję w tym samym dniu po umyciu bądź 1 dzień po, na 3 dzień stwierdzam, że się nie opłaca, o za 2 dni myję włosy

Stary 2012-04-20, 12:02   #3658
kamciurka
Zakorzenienie

obejrzyjcie sobie to jak dziewczyna po 2 ciążach przez 90 dni wyćwiczyła swoje cialo

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=4z85Ik8bAcA

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
uff, uspokoiłaś mnie nie wiem co tam wyleciało, może mi coś tam mi mąż uszkodził swym zacnym wężem i kawałek wątróbki wyleciało? nie wciągło się wszystko może i dalej różne części wewnętrzne są w różnych miejscach to kto tam go wie
Aż nabrałam ochotę na smażoną wątróbkę z cebulką!

Wiesz... ja prostuję zależnie od pogody jak ma padać to nie prostuję często mi się nie chcieć raczej prostuję w tym samym dniu po umyciu bądź 1 dzień po, na 3 dzień stwierdzam, że się nie opłaca, o za 2 dni myję włosy
może ta beżowa kulka to zaschnięta sperma A>
muszę zadzwonić do TZ ze dzisiaj wątróbka na obiad

Niki

Alex
Stary 2012-04-20, 12:38   #3659
pearpearl
Wtajemniczenie

Matki o cudownych przesypiajacych nocki w swoich lozeczkach dzieci. Tu ta z pobudkami co 1,5 h z dzidzia w swoim malzenskim lozu

Cytat:
i co dałaś mu? buziaka?
no dalam

Cytat:
Ty biegalas z prostownica, a ja caly czas spalam od malego w papilotach, bo kochalam miec loki. Teraz tez bym tak robila, tylko juz nie mam sily ich nakladac
Cytat:
My mielismy te i te i zostalismy prz active baby. Bardziej nam podeszly

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Dzień dobrerek

a moja młoda jeszcze ciągle śpi
o, komu dobrze
Cytat:
Napisane przez Nikotynka
kurcze zjadłam rybę wczoraj ( bo mnie mama nakręciła, że zdrowe, że omega-3..) i malutką wysypało
no niestety, trzeba uwazac na rybki
ja tez na poczatku jadlam,ale juz zrezygnowalam
zeby miec omega, lykam omega pregna 500

Cytat:
o stara, szalenstwo
juz wiemy, kto dzisiaj stawia

Co do herbatki rossmanna, to na razie dalej lipa, ale caly czas wierze,ze sie rozkreci, chociaz dzisiaj snilo mi sie, ze podalam Malemu bebilon pepti i taka bylam zla na siebie, ze mega mi ulzylo, jak sie obudzilam. Juz nawet w snach nawiedzaja mnie dzieciozmagania

Boje sie,ze przez ten kryzys laktacyjny Dzon za bardzo sie przyzwyczail do cyca, bo teraz bez niego nie chce usnac. I co z tego,ze tz ma go obok siebie, jak i tak predzej czy pozniej laduje u mnie i nie zasnie bez tulenia sie do (.).

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
obejrzyjcie sobie to jak dziewczyna po 2 ciążach przez 90 dni wyćwiczyła swoje cialo

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embe dded&v=4z85Ik8bAcA
Szacun dla niej
Chociaz mnie sie nie podobaja takie sportowe, umiesnione sylwetki u kobiet. Wole takie po prostu szczuple.

Cytat:
Napisane przez Kamciurka
A. znowu zostawil Cie z niespodzianka? Ciesz sie, ze nie z kinder...
Cytat:
Napisane przez Kamciurka
muszę zadzwonić do TZ ze dzisiaj wątróbka na obiad
bleee
watrobka

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2012-04-20 o 12:34
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 13:35   #3660
Anabellita
Zadomowienie

Wróciłyśmy z Asikiem od naszych lekarzy - Asia zdrowa, na katar i do oczek dostała kropelki, a ja dostałam antybiotyczek Duomox i dodatkowo kilka innych leków. Chyba zaraz płuca wypluję tak mnie kaszel dusi.
Oczywiscie cytowanie mi obcieło
Inutilku dziękujemy za troskę

Dziewczyny z wypadajacymi włosami - ja miałam w ciąży ten problem, bałam się myć głowę bo w wannie na sitku zostawały całe kołtuny zmierzwionych kłaków. Zaczęłam brać żelazo i jak ręką odjął.

Cytat:
Jedno pranie za mną już,ciemne ciuchy,no i oczywiście spodnie i bluzy tżta.a on nie lubi jal bluza i koszulki są odduszone od sznurka więc muszą wisiec na wieszakach
o to ja zapraszam do siebie bo mi się uzbierała cała góra prania
Cytat:
nikotynka wiesz co,fajnie,że wróciłaś,jakos tak Ciebie zawsze lubiłam
a ja a ja??? Manie to pewnie nikt tutaj nie lubi

Cytat:
Kurde mam tyle prasowania, ze ubrania juz zaczynaja do mnie mowic, ale jakos checi mi brakuje

I poradzcie co zrobic z wlosami, ktore wyłaza garsciami, juz nawet o zageszczaniu myslalam, bo toz to ja lysa bede niedlugo A w dodatku cale mieszkanie w moich kudlach, sa poprostu wszedzie i juz mnie szlag trafia....
Jak już się zabierzesz do tego prasowania to również zapraszam do siebie - NataliaM1103 mi popierze, a Ty poprasujesz, dobraaa??? Która chętna do ścierania kurzu?
Cytat:
a ja myślałam, że to ja byłam uzależniona od prostownicy
...mam właśnie zniszczone prostownicą, teraz czas na intensywną regenerację no i kolor mi się strasznie podoba aż mnie kusi by sobie walnąć na taki, zwłaszcza po tej mojej zebrze ostatniej pewnie znając mnie z takimi skończę za jakiś czas bo u mnie od myśli do czynu niedaleka droga

wczoraj drugi dzień biegałam systemem 10 min rozgrzewki, potem 2 min biegu, 4 szybki marsz i tak 5 razy no i jestem na diecie od poniedziałku, jest kg mniej więc jeszcze tak z 4 i będzie gicior
Ja też mam poniszczone ale nie ma się co dziwić bo ja z domu nie wyjdę jak włosów nie przeprasuję
Taki ciemny brąz chcesz?Miałaś już taki kolorek? Ja Cię zawszę kojarzyłam jako blondi.

o w życiu nikt by mnie nie zmusił do biegania, nie ma mowy. Rowerek to co innego, dla mnie bieganie jest za nudne

Cytat:
Bardzo fajne, podoba mi się
phiii, aleś zarobiła - całe 1,25 za zestaw ciuchów!

Cytat:
... Moja nie lubi leżeć na brzuchu w dzień- znielubiła zołza ćwiczyć z nią muszę to se trochę popłacze wtedy poklepie po pupci, pogłaszcze po pleckach i może wytrzyma 5-10 min max!
5 minut to bardzo długo wyleży, moje dziecię po 5 sek. na brzuchu już zaczyna stękać i buczeć a co pójdę do lekarza to pyta czy kładę ją na brzuchu... no i co... no nie kładę bo mi jej szkoda, ze się tak męczy W zamian noszę ją w pozycji "na samolot"

Cytat:
czubek z Ciebie!
Cytat:

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=4z85Ik8bAcA

o kurdę laska jak z filmu karate, niezła... a zauważyłaś co robi jej facet - siedzi na kanapie i ogląda TV

a z tą kulką to Ci się udało

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

aaaa.... mam głupie pytanie
Która z Was na fejsie około 11godz. wysłała mi zaproszenie Ma imię na literę J.
Kurczę jakoś nie kojarzę twarzy.

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości