|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
sorry, nie tyle co się bardziej zakręcą A ROBI MI SIĘ SZOPA chociaż po mojej nowej prostownicy włosy są rewelacyjne i proste 200 st i jadę wtedy wilgoć nie jest moim włosom straszna
|
|
#3632 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
Potem zazwyczaj ( ale też nie zawsze) przenoszę go do łóżeczka i śpi dalej.Natomiast wieczorem nie ma problemu.Po 19 kąpiel ,potem mleczko, no i kładę go do łóżeczka,albo zapodaję jakąś melodyjkę albo daję pieluszkę,mala lampka,rolety spuszczone i instaluję nianię,zamykam drzwi i wychodzę.Do 20 zaśnie zawsze sam Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-20 o 10:11 |
|
|
|
|
#3633 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam włosy proste jak druty i ich nie lubie, chciałabym miec kręcone, chociaz troche.
Lila przespała 3 noc z rzędu !! Yeah A dzis jade na zakupy do lumpa, a Lile zostawiam Tztowi. |
|
|
|
#3634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Mój Bartula jak nie lubi na brzuchu,daje radę góra 2 minuty.No alę glowę trzyma bardzo ładnie.Kładę go w tej pozycji kilka razy dziennie. On poprostu nie załapał jeszcze,że może spokojnie bez nerwa leżec na brzusi i położyc główkę,tylko ciągle się siłuje A co do pieluszki to też lubi do usypiania no ale znowu jest ale... -------------------------------------------------------------------- Blanszor wiem ,że pisałas co to za syropek na refluks ,nawet zapisałam sobie tyle,że niewiem gdzie ![]() ![]() ![]() --------------------------------------------------------------------- Jedno pranie za mną już,ciemne ciuchy,no i oczywiście spodnie i bluzy tżta.a on nie lubi jal bluza i koszulki są odduszone od sznurka więc muszą wisiec na wieszakach Teraz piorą się ciuszki i posciel Bartosza ![]() Zawsze miałam pieluszki Pampers Premium care,wczoraj kupiłam Pampers active baby no i dzisaj testuje . Brak pomysłu na piątkowy obiad( bezmięsny ,bo u nas w domu tak sie w piatki jada). ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- W dzień dobry tvn mówią o anoreksji u niemowląt. A te wenezuelki ,o matko jakie laseczki.Te cyce i dupeczki o kurczaczku ![]()
Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-20 o 09:15 |
|
|
|
|
#3635 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobrerek
a moja młoda jeszcze ciągle śpi kurcze zjadłam rybę wczoraj ( bo mnie mama nakręciła, że zdrowe, że omega-3..) i malutką wysypało Cytat:
co do imprez no to trochę możesz zjeść ale generalnie na chrzcinach to zjadłam tylko tymbalika i tak to suche bułki przemęczyłam się jakoś dziękuję Wam za życzonka Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- aa uska wszystkiego dobrego !!! sto lat !!! |
||
|
|
|
#3636 |
|
Rozeznanie
|
nikotynka wiesz co,fajnie,że wróciłaś,jakos tak Ciebie zawsze lubiłam
![]() ![]()
|
|
|
|
#3637 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje za zyczenia
![]() jak ktoras mama bedzie w okoliach SS to zapraszam na torta inaczej zjem go sama
|
#3638 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry.
Miśka właśnie zjadła jabłuszko a teraz siedzi w foteliku, zaciesza - gotujemy obiad. Dziś kluchy śląskie
|
|
|
|
#3639 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja żeby usypiać moją Lilkę wkładam ją do fotelika samochodowego, robię jej buju buju, az usnie , a potem hop do lozeczka.
Zauwazyłam, że całą noc przesypia wtedy jak podam jej butelkę, a nie cycka. Akurat ostatnio mam w piersiach mało mleka i Lilka dostaje butelke, a i lubi spac na brzuszku ale to dosyc ryzykowny sposob. W dzien kiedy płacze tak jakby bez powodu to klade ja na brzuszku , zostawiam ja i wychodze, jednak jestem caly czas obok w pokoju, gdy poplacze to zasnie, ale jak jest na pleckach to tak nie chce zasypiac. |
|
|
|
#3640 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale coż jak sie nie ma co sie lubi to trza se jakos radzic, wiec jade codziennie rano z prostownica![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ze niby nasze cyce i dupeczki to gorsze? -------------- Witam U nas nocka niezla, o od 21 do 5.30, a pozniej jeszcze do 7.30 i na koniec drzemka na hustawce od 8.30 do 9 ![]() Wyprawiłam tzta do pracyy, umyłam i wyprostowalam wloski, pomalowalam sie i czekam na karmienie o 12 i lecimy spacerowac po słoneczku ![]() Kurde mam tyle prasowania, ze ubrania juz zaczynaja do mnie mowic, ale jakos checi mi brakuje I poradzcie co zrobic z wlosami, ktore wyłaza garsciami, juz nawet o zageszczaniu myslalam, bo toz to ja lysa bede niedlugo
|
|
#3641 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Chc e go nauczyc zasypiania w lozeczku narazie z zerowym skutkiem.Cytat:
U nas noc do dupy .Po szczepieniu mlody spal niespokojnie i mial goraczke 38,3.Nad ranem zapodalam czopa,zeszla do 37,7.Cala noc czuwalam.Teraz jest marudny.Dobrze,ze nie ma czesto tych szczepien.
|
|
#3642 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja płacę coś koło 60 zł, ale teraz na Cupponie było za 22 zł i wykupiłam, bo byłam juz tam ![]() Cytat:
raz na 3 dni daję mu dwie kapsułki, ale jak pójdziemy teraz na szczepienie to poproszę o tą na receptę też Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3643 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie ostatnie karmienie jest o 23... Ostatnio lekarka mi kazała już nie karmić jej o 2 czy 3 w nocy tylko dac pić Dziś biedna o 5 obudziła sie głodna jak WILK!!!!!!! |
|
|
|
|
#3644 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pearl ![]() nosimy sie na rekach oczywiscie.Cytat:
Nie wyprobowalam Cytat:
Cytat:
jakies pierwsze ksiazeczki do czytania i to wszystko.Kochana mi po trzech m-cach po porodzie zaczely wlosy garsciami wychodzic . Masakra jakas, wszedzie ich pelno lezy choc odkurzam codziennie cale mieszkanieCytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3645 |
|
Raczkowanie
|
Moja na początku tylko w wózku spała, nie lubiła łóżeczka jak ją tylko wkładałam był pisk!!! Teraz nie wiem jak to sie stało, jak tylko włożę ją do łóżeczka i dam jej kocyk milusi (kocykiem mizia sie po twarzy fajnie to wygląda) i zasypia
|
|
|
|
#3646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nikotynka spoznione, ale szczere STO LAT Kochana, wszystkiego co najlepsze |
|
|
|
|
#3647 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3648 | ||||
|
Zakorzenienie
|
siemanko
![]() u nas nocka ładna od 20 do 5.40 spał junior potem amciu, pogadał do sciany i znow troche pospał . w sumie wstalismy po 8 ![]() no i juz chyba przyzwyczaił sie do łóżeczka bo spi tam łądnie myslałam ze będzie gorzej z przeprowadzką z koszyka . spi w łózeczku od poniedziałku (w swoim pokoiku), małż chodzi na nocki a ja spie u małego zeby wyczaic przez te parę nocy jak małemu w tym łóżeczku,,,Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do tego karmienia nocnego to czytałam ze własnie w nocy zeby dziecko oduczyc to zamiast mleka piciu dawac. no ale moj Igor odkąd chyba skończył miesiąc to noce przesypia wiec nie mam tego problemu |
||||
|
|
|
#3649 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
spalisz sobie kudły po dłuższym czasie, max to 150 Cytat:
![]() ![]() ja to bym chciała takie włosy http://pu.i.wp.pl/k,MjQ1MTE2OTIsNDY1..._gotow_big.jpg lub takie http://pu.i.wp.pl/k,MjQ1MTE2OTIsNDY1...iec_jh_big.jpg i w sumie podobny skręt mam tylko że mam właśnie zniszczone prostownicą, teraz czas na intensywną regenerację aż mnie kusi by sobie walnąć na taki, zwłaszcza po tej mojej zebrze ostatniej pewnie znając mnie z takimi skończę za jakiś czas bo u mnie od myśli do czynu niedaleka droga dzień dobry w ogóle wczoraj drugi dzień biegałam systemem 10 min rozgrzewki, potem 2 min biegu, 4 szybki marsz i tak 5 razy no i jestem na diecie od poniedziałku, jest kg mniej więc |
|||||
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
a i dzisiaj przyszło krzesełko do karmienia
Igus dostał kasę na nie od dziadków na zająca więc juz zamowilismy, zeby kasy nie stracić... wczoraj zamowione, dzis doszło i ja superłumen złozyłam je sama bo małż spi po nocy ![]() jestem zadowolna z zakupu (Potem je muszę rozłozyc i schowac no bo niepotrzebne jeszcze ) http://allegro.pl/show_item.php?item=2283624680 |
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa odnośnie tych aukcji na allegro to coś wam pokażę, jak ludzie chcą płacić, wystawiłam ciuchy Nikoli i zobaczcie jaką zawrotną cenę osiągnęły |
|
|
|
|
#3652 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kurza twarz lap mi znów świruje i zjadło mi posty wrrrr
![]() P. chujowo mi zainstalował wszystko na od☠☠☠☠☠☠☠ chyba Dzwoniłam do gina bo wyleciało coś ze mnie dziwnego (oczywiście tego mu nie powiedziałam w końcowym efekcie) ale plamienia od 2-3 mies są normalne i mam się nie stresować jak się będzie utrzymywać dłużej to znaczy, że potrzebuję większej dawki i tyle... @ i plamienia mam od 3 tygodni :1wscieky aaaaaaa Cytat:
Moja nie lubi leżeć na brzuchu w dzień- znielubiła zołza ćwiczyć z nią muszę to se trochę popłacze wtedy poklepie po pupci, pogłaszcze po pleckach i może wytrzyma 5-10 min max! moja też ma z boku głowy i jeszcze na twarz najlepiej rzuconą noo a jak dziś się dąsała, to się miota tak jak Twój chyba ją wnerwia, że nic nie widzi ![]() Cytat:
kuźwa znów mi coś zaczyna nie działać ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Kamciurka spoko wodza, używam preparatów które chronią z isany termo coś tam ale ja prostuje włosy max 3-4x w miesiącu... Mam spoko włosy i szybko mi się nie przetłuszczają
|
|
#3653 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle Igulec ma tyle ubrań, ze zajmuje swoją komodę, pół drążka w szafie zajmują same jego kurtki (z czego my kupilismy tylko jeden kombinezon ) i jeszcze cała szafka u mamy na dole rzeczy od 74 wzwyż... dostalismy tego tony (ja tam się cieszę ze wszytskiego. nawet jak jakies bluzeczki są nieco gorsze (uzywki) to i tak sie przydadzą, jak zacznie jeść marchewę i nią pluć to będę miała w co go do jedzenia ubierac )). w ciąży byłam pewna,ze nic nie dostanę od nikogo, a tu proszę ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
co do włosów to ja myję codziennie bo mam na tym punkcie pier!@#$%%lca nie toleruję u siebie i u nikogo innego nieumytych włosów mogą byc nieuczesane ale broń Boże nieumyte ![]() mi sie wczoraj po południu zaczynał @ wiec ja my tabletę o 22 (bo do gina poszłam po pierszej @ i musiałam czekac do kolejnej) no i w nocy ustało prawie cholerka i nie wiem czy nie za wczesnie wziełąm... ale lajt (najwyzej na gumowo bedzie jeszcze ;d ) |
||||
|
|
|
#3654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wlasnie boje sie tego wypadania wlosow, mam ich bardzo duzo ale cienkie w dodatku proste i takie przylizane,chcialam zrobic farbe na calosc i refleksy bo jestem siwa az mnie to przeraza a refleksy troche mi schowaja siwki.U nas to rodzinne kuzyn byl siwy w wieku 27 lat no i do tego mamy ciemne wlosy wszyscy. Malutki ma taki jakis dziwny katar,siedza mu gile gdzies w gardle i sie bidulek meczy nie umiem mu odciagnac (psikam i grucha) bo za gleboko i do tego mi ciagle ulewa chyba przez to.W ogole to awantura jak mu grzebie w tym nosku ze az go na parterze slychac. |
||
|
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczęłam bardziej plamić i się rozwinęło po przytulankach ![]() Ja nie muszę często myć, bo mam czyste ale fakt, też nie to, że nie lubię... co nienawidzę brudnych, tłustych, strąkowatych włosów blee ![]() A @ u Ciebie możliwe, że się rozkręci
|
|
#3656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bój bidy ze mnie leciało przy pierwszym okresie 3 tygodnie i też bardziej takie plamienia, a drugi miałam 8 dni ale z trzy wiadra bym uzbierała a jak tak rzadko prostujesz to git, bo już chciałam się tam do Ciebie przejechać ![]() Cytat:
![]() a odnośnie mycia włosów to ja też myję co 3-4 dni, ale tak to jest przy tym gatunku włosów, ja najfajniejsze mam dopiero na 2 dzień, a w ogóle najładniejsze mam jak sobie lekko nałożę oliwkę z babydream dla kobiet w ciązy tą różową ale ja to mam suche na wiór
|
||
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co tam wyleciało, może mi coś tam mi mąż uszkodził swym zacnym wężem i kawałek wątróbki wyleciało? ![]() Aż nabrałam ochotę na smażoną wątróbkę z cebulką! Wiesz... ja prostuję zależnie od pogody jak ma padać to nie prostuję raczej prostuję w tym samym dniu po umyciu bądź 1 dzień po, na 3 dzień stwierdzam, że się nie opłaca, o za 2 dni myję włosy
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
obejrzyjcie sobie to jak dziewczyna po 2 ciążach przez 90 dni wyćwiczyła swoje cialo
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=4z85Ik8bAcA ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
muszę zadzwonić do TZ ze dzisiaj wątróbka na obiad
|
|
|
|
|
#3659 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() no dalam Cytat:
![]() Cytat:
o, komu dobrze Cytat:
![]() ja tez na poczatku jadlam,ale juz zrezygnowalam zeby miec omega, lykam omega pregna 500 Cytat:
juz wiemy, kto dzisiaj stawia ![]() Co do herbatki rossmanna, to na razie dalej lipa, ale caly czas wierze,ze sie rozkreci, chociaz dzisiaj snilo mi sie, ze podalam Malemu bebilon pepti i taka bylam zla na siebie, ze mega mi ulzylo, jak sie obudzilam. Juz nawet w snach nawiedzaja mnie dzieciozmagania Boje sie,ze przez ten kryzys laktacyjny Dzon za bardzo sie przyzwyczail do cyca, bo teraz bez niego nie chce usnac. I co z tego,ze tz ma go obok siebie, jak i tak predzej czy pozniej laduje u mnie i nie zasnie bez tulenia sie do (.). ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
Chociaz mnie sie nie podobaja takie sportowe, umiesnione sylwetki u kobiet. Wole takie po prostu szczuple. Cytat:
![]() Cytat:
watrobka
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-04-20 o 12:34 |
|||||||
|
|
|
#3660 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Wróciłyśmy z Asikiem od naszych lekarzy - Asia zdrowa, na katar i do oczek dostała kropelki, a ja dostałam antybiotyczek Duomox i dodatkowo kilka innych leków. Chyba zaraz płuca wypluję tak mnie kaszel dusi.
Oczywiscie cytowanie mi obcieło Inutilku dziękujemy za troskę Dziewczyny z wypadajacymi włosami - ja miałam w ciąży ten problem, bałam się myć głowę bo w wannie na sitku zostawały całe kołtuny zmierzwionych kłaków. Zaczęłam brać żelazo i jak ręką odjął. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Która chętna do ścierania kurzu?Cytat:
![]() Taki ciemny brąz chcesz?Miałaś już taki kolorek? Ja Cię zawszę kojarzyłam jako blondi. o w życiu nikt by mnie nie zmusił do biegania, nie ma mowy. Rowerek to co innego, dla mnie bieganie jest za nudne ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
W zamian noszę ją w pozycji "na samolot"Cytat:
Cytat:
a z tą kulką to Ci się udało ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- aaaa.... mam głupie pytanie Która z Was na fejsie około 11godz. wysłała mi zaproszenie Ma imię na literę J. Kurczę jakoś nie kojarzę twarzy.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

sorry, nie tyle co się bardziej zakręcą A ROBI MI SIĘ SZOPA
chociaż po mojej nowej prostownicy włosy są rewelacyjne i proste
200 st i jadę
wtedy wilgoć nie jest moim włosom straszna 

przed wczoraj moja cierpliwośc się już wyczerpała i przy porannym jego koncercie ja tez sobie popłakałam
i się nie boi= pije normalnie
Dawno jej nie kładłam na brzuchu
teraz robię to sporadycznie
wypluwa smoka i wcina łapki 

.

no to
spalisz sobie kudły po dłuższym czasie, max to 150
z isany termo coś tam 
W zamian noszę ją w pozycji "na samolot"