|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
Cytat:
ależ nasze matki i babki były nieodpowiedzialne same zagrożenia....
|
|
#3782 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie wg OM 29.07Niby wymagany nie jest ale 95% maluchów wychodzi w fotelikach. |
|
|
|
|
#3783 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Życzę wielu wzruszeń i udanej nocy poślubnej. Bo to jest wyrwanie. Mój tata miał wycinane żyły, czy żyłę, ale wyrywanie naprawdę brzmi niefajnie. Cytat:
.A fotelik, jak macie auto jest niezbędny. Przecież, to chodzi o bezpieczeństwo maluszka. A jak będzie potrzeba szybkiego wyjazdu do lekarza... itd. Ja na Twoim miejscu bym się upierała przed kupowaniem wyprawki przed porodem. Potem będziesz rodzić a tu się okaże, że nic nie masz. Zdrówka życzę Kciuki za wizyty .Wczoraj dostałam kolejną część ubranek po mojej córce. Byłam trochę wkurzona. Ubranka są w sporej części poplamione czymś, nie wiem czym, bo to nie są plamy, jakie najczęściej są na ubrankach niemowlęcych od jedzenia, picia... Teraz będę musiała bawić się w odplamianie. Dodatkowo strasznie pomieszane rozmiarowo. Nie lubię takiego bałaganu. I jak tu coś komuś pożyczać? |
||
|
|
|
#3785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mozna przewozić dzieci bez fotelika. |
|
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
hehe zobaczcie jakie cudo http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=21
i od razu mi się przypomniało jak mi ost. mąż opowiadał że roczna córeczka tych znajomych co nam dali te różne rzeczy przewróciła się w wannie i zachłysnęła wodą i bidulka bała się kąpieli......na szczęście rodzice znaleźli rewelacyjne rozwiązanie i już wszystko wróciło do normy
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
mielismy isc do sklepu po cos na obiad a on jeszcez w lozku a za 2 godz do pracy. I twierdzi ze on sie zaraz naszykuje i pojdziemy, zanim on sie wykapie i naszykuje to minie pol godziny nastepne pol na sklep to bedzie juz 11 a ja wroce do domu i bede zapier.dalac z obiadem i anapkami do pracy. jasne. w dup.ie mam ja jesc obiadu nie musze!
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
olej go i zrob tylko dla siebie
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie możesz iść sama? (wiem, że we dwójkę lżej i raźniej, ale ja bym się w tej sytuacji na chłopa nie oglądała |
|
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
w du.pie mam. twierdzi ze go glowa boli. a co mnie to obchodzi.
|
|
|
|
#3793 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja juz robie obiadek
![]() ziemniaczki z sosem pieczeniowym , kotlety sojowe i sorowka z pekinskiej
|
#3794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko to taki ogólny plan, a biorąc pod uwagę stan naszego związku może być zupełnie inaczej.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-04-20 o 11:28 |
||
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie mala skopala normalnie brzuch skakal ze wszystkich stron
Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-04-20 o 11:40 |
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3798 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I warto jednak zainwestować w dobry fotelik, który przeszedł crash testy (fotelik maxi cosi, polecany, można kupić już za 300zł, więc nie są to jakieś tragiczne pieniądze biorąc pod uwagę, że to inwestycja w zdrowie i życie dziecka. Oszczędzać można na czym innym). Widziałam crash testy takich tańszych fotelików i szczerze, to szkoda na nie kasy. Przy wypadku równie dobrze dziecko mogłoby być nawet pasami niezapięte, bo te foteliki w większości w ogóle nie spełniały swojej roli, cała konstrukcja się sypała w drobny mak a dziecko wystrzeliwało z nich jak z procy. Nawet jakbym miała z dzieckiem tylko okazjonalnie jeździć samochodem, i tak kupiłabym porządny fotelik, który przeszedł pozytywnie crash testy. O głupią stłuczkę nietrudno, i nie ma co liczyć na to, że jak rzadko się jeździ, to na pewno nic się nie stanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wtedy lepiej poszukać taxi, która ma foteliki (bywają takie) albo od kogoś pożyczyć. Ja bym nie ryzykowała inaczej dziecka przewozić. Uwierz mi, że nawet przy najmniejszej stłuczce nikt nie ma szans utrzymać dziecka. Dla mnie takie przewożenie noworodka jest skrajnie nieodpowiedzialne. I owszem, kiedyś tak się dzieci woziło, bo nie było fotelików, i my żyjemy. Ale zastanówmy się, czy aby na pewno nie było tragedii, że dziecko zginęło bo nie było wiezione w foteliku. Tak, my mieliśmy szczęście, ale nie wszyscy byli takimi szczęściarzami
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Zatem... miednicę mierzą wszystkim na porodówce. Nazwisko mogą wpisać ojca tylko, gdy ma się papier z USC.
|
|
|
|
#3800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() PS Piękne te Twoje niteczki Dopiero dopatrzylam bloga w podpisie
|
|
|
|
|
#3801 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o zakupy, to on powiedział, że ja mu zrobię listę życzeń i zdjęcia i on wtedy to wszystko kupi, więc to jeszcze pół biedy, ale będę musiała poświęcić trochę czasu na zrobienie takiej listy i wiadomo jak to jest w rzeczywistości...część rzeczy może nie być i trzeba będzie wybrać inne. To i na to mój facet ma rozwiązanie- powiedział, że będzie mi robił zdjęcia i wtedy mi pokaże i zdecyduje co kupić. No, ja już to widzę, jak będę miała akcję porodową, a on będzie stał z aparatem i pokazywał mi zdjęcia poza tym chciałam, żeby był ze mną przy porodzie...to jak ona chce być w dwóch miejscach na raz...![]() Normalnie ręce opadają. Zobaczymy, co dalej z tego wyniknie... Maciejka, Twój z tym wózkiem to już w ogóle powiedział, co wiedział Edytowane przez ajka89 Czas edycji: 2012-04-20 o 11:51 |
||||||
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam na zakupach
do mojej kolekcji dla Niuni doszło 1 szlafrok 1 sukienka rozmiar 0-3 Rampers z dł rek 0-3 pajac z dl rek0-3 pajac z dl rek3-6 bluzka z dl rekawem 0-3 Body z kr rek 2szt 00,0-3 body z dl rek 2szt 0-3 takie ladne wszystko z Metka zdjecie zrobię jak już net będzie
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
znow sie chmury ciemne pojawily i pewnie lada moment lunie...
kiedy przyjdzie to ciepło
|
#3806 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam w ten piękny, ciepły poranek i gratuluję wszystkim rozpoczęcia nowych tygodni
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mąż np. nie ma pojęcia, że dziecku potrzebny może być aspirator, niedrapki czy śpiworek do spania - więc to załatwiałam sama, ale jest na tyle ogarnięty, że zdaje sobie sprawę z potrzeby posiadania wózka czy łóżeczka - i tu już uznałam, że poczekam, zobaczę... Sama słowa na temat tych sprzętów nie powiem. I co? i jak przestałam mówić, to się nagle nerwowy i bardzo zainteresowany zrobił. Już od kilku dni wypytuje, kiedy WRESZCIE zamówimy ten wózek i że on chciałby W KOŃCU złożyć łóżeczko. ![]() ![]() ![]() Ad 2 - a tu akurat chłopa rozumiem i w tej kwestii oboje z mężem jesteśmy jednomyślni. Co innego prezent od znajomych w postaci używanych szmatek, a co innego jakiś cięższy i droższy sprzęt. Tu uznaliśmy że nie, dziękujemy, poradzimy sobie sami. Cytat:
) Gdzieś czytałam, że to żaden problem, tylko trzeba tę sprawę omówić z firmą na godzinę-dwie przed wyjściem ze szpitala.Tak jest dziś ładnie, że się chyba zaraz ogarnę o do jakiegoś większego H&Mu podjadę, tym bardziej, że rzeczy wiosenne zaczynają być ostro przeceniane (wczoraj widziałam fajne sukienki na dziele MAMA za 10€, ale nie miałam czasu zmierzyć. Chyba to dziś nadrobię )
|
|||
|
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3810 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Ale u nas dziś pięknie, wiosennie i ciepło Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dokładnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.

same zagrożenia....

)
U mnie wg OM 29.07
i udanej nocy poślubnej.
Wczoraj miałam rozmowę przed spaniem na temat wyprawki i organizacji życia po porodzie i prawie się z nim pokłóciłam...on twierdzi, że wszystko załatwi, jak ja będę w szpitalu, łącznie z kupnem wózka i łóżeczka
.