Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 12:08   #3811
muminek82
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Właśnie wygrałam aukcję z ubrankiem na chrzest. http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-...274569232.html
Wcześniej zamierzałam kupić coś nowego i oczywiście jak już dziecię będzie na świecie, ale jak znalazłam komplet za taką cenę i w rozmiarze dość uniwersalnym, to się skusiłam. Zakładam, że materiał jest taki błyszczący przez użycie lampy błyskowej.
super!
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Bylam na zakupach
do mojej kolekcji dla Niuni doszło

1 szlafrok
1 sukienka rozmiar 0-3
Rampers z dł rek 0-3
pajac z dl rek0-3
pajac z dl rek3-6
bluzka z dl rekawem 0-3
Body z kr rek 2szt 00,0-3
body z dl rek 2szt 0-3

takie ladne wszystko z Metka zdjecie zrobię jak już net będzie
za udane zakupy i czekamy na foty

u mnie piękna pogoda żeby już tak zostało
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:09   #3812
agunia82
Zakorzenienie

Dziewczyny, zapomniałam Wam napisać, mój mąż jakiś czas temu wyczytał, że podobno wyciekła baza danych użytkowników wizażu, więc jak macie gdzieś hasło takie samo jak do wizażu, to lepiej zmieńcie, tak samo jak i do samego wizażu

http://uploaduj.com/Temat-wyciek-baz...eb-pl-i-innych

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:11   #3813
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
W szpitalu, na opasce na rączce będzie Twoje nazwisko
W UK też tak jest-jakby ktoś pytał

Mamy z tż to samo nazwisko, ale on z końcówką "i" a ja "a" - nie raz już musieliśmy tłumaczyć tutaj że nazywamy się tak samo tylko że jest wersja męska i żeńska Choć w urzędach już się przestają tak bardzo dziwić, bo jednak sporo tu Polaków.

Rodziłam córkę, więc na bransoletce miała napisane najpierw "Baby" i moje nazwisko potem wpisali jej imię i nazwisko. Ale tak się zastanawiam czy jak bym syna urodziła to czy najpierw też by mu wpisali nazwisko z końcówką "a"
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:12   #3814
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

ale ładne!
kuję

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
To tak ja u mnie...
Tak sobie myślę, że jak u nas lato było w marcu, to teraz chyba jesień jest (bo tak brzydko i zimno)
a u mnie ładnie, słonko świeci.
a podobno zapowiadają ostre burze

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:13   #3815
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Witam w ten piękny, ciepły poranek i gratuluję wszystkim rozpoczęcia nowych tygodni

ale ładne!

Ad 1 - taaaa, mojemu też się wydawało, że to takie hop-siup i można załatwić w ostatniej chwili. Zrobiłam zatem po swojemu, kupowałam sama mnóstwo rzeczy i składowałam w swojej szafie nawet się na niego nie oglądając. Stwierdziłam jednak, że jak taki mądry, to w kilku kwestiach sobie cierpliwie poczekam i zobaczę, jak się sytuacja rozwinie.
Mąż np. nie ma pojęcia, że dziecku potrzebny może być aspirator, niedrapki czy śpiworek do spania - więc to załatwiałam sama, ale jest na tyle ogarnięty, że zdaje sobie sprawę z potrzeby posiadania wózka czy łóżeczka - i tu już uznałam, że poczekam, zobaczę... Sama słowa na temat tych sprzętów nie powiem.
I co? i jak przestałam mówić, to się nagle nerwowy i bardzo zainteresowany zrobił. Już od kilku dni wypytuje, kiedy WRESZCIE zamówimy ten wózek i że on chciałby W KOŃCU złożyć łóżeczko.

Ad 2 - a tu akurat chłopa rozumiem i w tej kwestii oboje z mężem jesteśmy jednomyślni. Co innego prezent od znajomych w postaci używanych szmatek, a co innego jakiś cięższy i droższy sprzęt. Tu uznaliśmy że nie, dziękujemy, poradzimy sobie sami.

ale przecież można zamówić taksówkę z fotelikiem? (czy nie można? ) Gdzieś czytałam, że to żaden problem, tylko trzeba tę sprawę omówić z firmą na godzinę-dwie przed wyjściem ze szpitala.

Tak jest dziś ładnie, że się chyba zaraz ogarnę o do jakiegoś większego H&Mu podjadę, tym bardziej, że rzeczy wiosenne zaczynają być ostro przeceniane (wczoraj widziałam fajne sukienki na dziele MAMA za 10€, ale nie miałam czasu zmierzyć. Chyba to dziś nadrobię )
Do Ad2. Tą sprawę to akurat przemyślałam i zgadzam się z nim. Tzn. nie chce właśnie jakiś niejasności i niesmaków później w rodzinie, czy wśród znajomych, że np. wózek oddajemy z jakimś uszczerbkiem itd. bo wiadomo, takie rzeczy się używa i się eksploatują...a potem ludzie to ludzie- swoje komentarze będą musieli powiedzieć. Nawet w rodzinie. Tak jak tu któraś z Was pisała o tych zwróconych poplamionych ubrankach.
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:14   #3816
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zapomniałam Wam napisać, mój mąż jakiś czas temu wyczytał, że podobno wyciekła baza danych użytkowników wizażu, więc jak macie gdzieś hasło takie samo jak do wizażu, to lepiej zmieńcie, tak samo jak i do samego wizażu

Kilka dni temu powstał podobny wątek i Złośliwiec się tam wypowiedział: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=607107.

Mnie się za to wczoraj ktoś na pocztę włamał i porozsyłał jakiś spam do wszystkich moich kontaktów Rano nie mogłam wejść na pocztę i jeszcze dostałam wiadomość że mi bloga skasowali W końcu udało mi się wszystko odzyskać, ale zaraz pozmieniałam hasła.
Stary 2012-04-20, 12:15   #3817
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
a ja juz robie obiadek
ziemniaczki z sosem pieczeniowym , kotlety sojowe i sorowka z pekinskiej
A ja dziś mam Zupe kalafiorowa z dużą ilością kalafiora

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:17   #3818
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:

o kurcze, powazna sprawa

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:19   #3819
blueberry88
Zakorzenienie

ajka89, tylko co po tak kombinować, skoro można załatwić to wcześniej Ja się cieszę, że wzdłuż i wszerz przeszliśmy dziecięce sklepy, bo teraz już żadnego nie odwiedzę - chyba że za 10 tygodni...

Cytat:
Ad 2 - a tu akurat chłopa rozumiem i w tej kwestii oboje z mężem jesteśmy jednomyślni. Co innego prezent od znajomych w postaci używanych szmatek, a co innego jakiś cięższy i droższy sprzęt. Tu uznaliśmy że nie, dziękujemy, poradzimy sobie sami.
Ja też mam takie podejście - kluczowe przedmioty kupujemy sami - jakiś ciuszek, czy zabawkę - proszę bardzo. Ze ślubem też tak było - zrobiliśmy takir wesele, na jakie było nas stać.

Cytat:
za porządny wywiad.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:19   #3820
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Kilka dni temu powstał podobny wątek i Złośliwiec się tam wypowiedział: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=607107.

Mnie się za to wczoraj ktoś na pocztę włamał i porozsyłał jakiś spam do wszystkich moich kontaktów Rano nie mogłam wejść na pocztę i jeszcze dostałam wiadomość że mi bloga skasowali W końcu udało mi się wszystko odzyskać, ale zaraz pozmieniałam hasła.
no ale niestety pewności nie ma, że ta baza nie została wykradziona. Lepiej uważać.

Oj dobrze, że udało Ci się poodzyskiwać wszystko

Stary 2012-04-20, 12:22   #3821
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
A ja dziś mam Zupe kalafiorowa z dużą ilością kalafiora
JA robię buraczkową

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
ajka89, tylko co po tak kombinować, skoro można załatwić to wcześniej Ja się cieszę, że wzdłuż i wszerz przeszliśmy dziecięce sklepy, bo teraz już żadnego nie odwiedzę - chyba że za 10 tygodni...

Ja też mam takie podejście - kluczowe przedmioty kupujemy sami - jakiś ciuszek, czy zabawkę - proszę bardzo. Ze ślubem też tak było - zrobiliśmy takir wesele, na jakie było nas stać.

On się po prostu nasłuchał mam i babć, że takich zakupów nie robi się wcześniej, żeby nie zapeszyć, bo dziecku się coś stanie itd. wiecie o co chodzi. Taka presja ze strony otoczenia. Ale będę z tym walczyć!
Stary 2012-04-20, 12:23   #3822
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

o kurde
zmieniłam już hasło - tak nie bardzo pamiętam jakie miałam
i z tego co widzę to mam jakiegoś starego maila wpisanego

Stary 2012-04-20, 12:23   #3823
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
witaj cie kochane,

u mnie swieci piekne slonce i jest cieplutko a ja dzis obchodze studniowke!!!
1 dni do pordou ... oleee

prince_polo gratulacje rozpoczecia III trymestru...teraz to juz z gorki

chce_byc_mama extra ze sie wszystko w pracy wyjasnilo z kasa ..next time

kathrinaaaaa mnie miesiac temu meczyl straszny kaszel, tez niemoglam przez to spac .... mi pomogl tylko syrop od kaszlu dla kobiet w ciazy (bez recepty...jestem w NL to nazwa ci nie pomoze) ale czytalam ze jak masz czucie na kaszel to najlepiej w chusteczke, w rekaw czy w co kolwiek aby zbuforowac sile samego kaszlniecia...ja tak robilam caly czas i nieczulam tak mocno bolu w dole brzucha wczasie kaslania
gratuluje 100 dniówki
Cytat:
Właśnie wygrałam aukcję z ubrankiem na chrzest. http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-...274569232.html
Wcześniej zamierzałam kupić coś nowego i oczywiście jak już dziecię będzie na świecie, ale jak znalazłam komplet za taką cenę i w rozmiarze dość uniwersalnym, to się skusiłam. Zakładam, że materiał jest taki błyszczący przez użycie lampy błyskowej.
całkiem fajne
Cytat:
Bylam na zakupach
do mojej kolekcji dla Niuni doszło

1 szlafrok
1 sukienka rozmiar 0-3
Rampers z dł rek 0-3
pajac z dl rek0-3
pajac z dl rek3-6
bluzka z dl rekawem 0-3
Body z kr rek 2szt 00,0-3
body z dl rek 2szt 0-3

takie ladne wszystko z Metka zdjecie zrobię jak już net będzie
gratuluje udanych łowów
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:24   #3824
sas
Wtajemniczenie

czesc mamusie:d
u mnie masakra znowu rozchorowalam sie dzisiaj zrezygnowalam z wyjazdu na studia i postanowilam przelezec caly dzien, ale jutro i w niedziele musze byc na uczelni pije calcium, rutinosc, miod z cytrynka... ehhh nie mialo kiedu mnie zlapac
tz dzisiaj rano sobie przypomnial, ze ma dziecko i przytulil sie do brzucha czekajac az cora go kopnie, niestety niunia postanowila zaprotostowac i olała go:P hehe szkola mamusi
teraz siedze i staram sie jeszcze cos poczytac na egz
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ale mnie mala skopala normalnie brzuch skakal ze wszystkich stron
ciesz sięmoja cos salbiej sie rusza od 3 dni
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
witaj w klubie ja bralam antybiotyk pod kniec 3-go mca ciazy...teraz mam nadzieje, ze obejdzie sie bez...
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:25   #3825
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
On się po prostu nasłuchał mam i babć, że takich zakupów nie robi się wcześniej, żeby nie zapeszyć, bo dziecku się coś stanie itd. wiecie o co chodzi. Taka presja ze strony otoczenia. Ale będę z tym walczyć!
walcz, bo nie można zostawić wszystkiego na ostatnią chwilę

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:30   #3826
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
u mnie masakra znowu rozchorowalam sie dzisiaj zrezygnowalam z wyjazdu na studia i postanowilam przelezec caly dzien, ale jutro i w niedziele musze byc na uczelni pije calcium, rutinosc, miod z cytrynka... ehhh nie mialo kiedu mnie zlapac
tz dzisiaj rano sobie przypomnial, ze ma dziecko i przytulil sie do brzucha czekajac az cora go kopnie, niestety niunia postanowila zaprotostowac i olała go:P hehe szkola mamusi
teraz siedze i staram sie jeszcze cos poczytac na egz
ciesz sięmoja cos salbiej sie rusza od 3 dni

witaj w klubie ja bralam antybiotyk pod kniec 3-go mca ciazy...teraz mam nadzieje, ze obejdzie sie bez...
ojej, dużo zdrówka kochana

A z małżem może nie jest jeszcze tak źle, jak myślisz, skoro się do brzuszka przytula. Wiesz że mój od początku ciąży ani razu nie przytulił się do brzucha? Co najwyżej chwilkę pogłaszcze i to by było na tyle. On to wszystko przeżywa inaczej, na swój sposób, jak jest wszystko ok, to w ogóle nie okazuje emocji, ale jak coś się dzieje nie tak, to widzę, że bardzo się tym przejmuje. Teraz co chwila mi mówi, że boi się, żeby ze mną i z małą było wszystko oki i żeby mała posiedziała jeszcze w brzuchu, bo chociaż wie, że na tym etapie wcześniaki już ratują, to jednak jest ryzyko komplikacji zdrowotnych i on się martwi

Stary 2012-04-20, 12:30   #3827
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
no ale niestety pewności nie ma, że ta baza nie została wykradziona. Lepiej uważać.

Oj dobrze, że udało Ci się poodzyskiwać wszystko
Na wszelki wypadek tu też zmieniłam hasło.
Stary 2012-04-20, 12:31   #3828
branzoletka
Branzoletka

Hej Nareszcie wiosna wróciła pełną gębą i zaczyna się zazieleniać Mam dzisiaj też w końcu wizytę u nowego gina tego od usg prenatalnych, ciekawa jestem bardzo tej wizyty

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Wygrałam wczoraj na allegro łóżeczko za niecałe 200zł http://img14.allegroimg.pl/photos/or.../65/2274376584 używane.
Oo super ci się udało ciekawa jestem czy jest solidne? Ponoć teraz mase łóżeczek produkują tak kiepskiej jakości, ze po jednym dziecku są kompletnie rozklekotane Sami nie wiemy czy jak kupimy łóżeczko do 200zł. nowe jakich pełno w sklepach, to czy przeżyje te dwa lata

Cytat:
witam w III TRYMESTRZE ! ! ! ! i w 28 tygodniu ciąży
Już nie dużo zostało, trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Jak trzeba będzie bierz antybiotyk Dla ciężarówek są bezpieczne i sprawdzone więc po co siebie i maluszka męczyć. Współczuje złego samopoczucia

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

A my dzisiaj zaczynamy 23 tydzień i 6 miesiąc !!
i witaj w klubie

Cytat:
Wczoraj miałam rozmowę przed spaniem na temat wyprawki i organizacji życia po porodzie i prawie się z nim pokłóciłam...on twierdzi, że wszystko załatwi, jak ja będę w szpitalu, łącznie z kupnem wózka i łóżeczka
Możesz mu przekazać, że jest bardziej beznadziejny od kilku upartych naszych tż-w, którym się wydaje, że są mądrzejsi od doświadczonych rodziców, którzy dobrze wiedzą, że tak priorytetowej sprawy jak wyprawka się nie odkłada na dzień porodu!!!!!!!!!!
A co on Bogiem jest żeby móc sobie zaplanować wszystko?? A co jak się akurat rozchoruje, nogę złamie chwile przed porodem??? Albo urlopu nie dostanie??? Przecież nie wiesz kiedy urodzisz.
Moja znajoma w zeszłym roku urodziła 2m-ce wcześniej, pamiętam jaka tam była panika samym faktem, ratowaniem dziecka baniem się każdego dnia czy przeżyje na szczęście mieli wyprawkę gotową i mieli czas zorganizować kasę na wydatki niezaplanowane,które nagle powstają gdy rodzi się taki wcześniak.

Różnie bywa w życiu i niech nie zgrywa bohatera, bo wielu już takich było a potem strach i panika, którą oprócz samego porodu musi przeżywać kobieta i zamiast skupić się na sobie, spokojnie radzić sobie z bolącym kroczem, bolesnym nawałem pokarmu, baby bluesem i opieką nad noworodkiem, to jeszcze stresować się czy wszystko dobrze kupi(nie mówiąc już o zakłócających spokój wszystkich mam w pokoju setkach tel. do ciebie, żeby się dopytać o szczegóły)

A jeśli myśłi, że najwyżej ty mu pomożesz po wyjściu ze szpitala, to niech zapomni, bo ty będziesz przemęczona obolała i poprostu nie będziesz w stanie nigdzie łazić a poza tym z noworodkiem po sklepach???

Możesz mu dać do przeczytania co napisałam i życzę jednak zmiany jego myślenia, bo tylko krowa nie zmienia poglądów. Jeśli skwituje mój post jako czarnowidztwo i bez przesady, to niech dotrze do niego, że dojrzałość i odpowiedzialność każe myśleć perspektywicznie i brać pod uwagę KAŻDY scenariusz, bo w gre wchodzi nie planowanie grilla tylko tak istotna sprawa jak narodziny człowieka.

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
a ja mam od dziś równe 3 miesiące do daty porodu !!!!!!!

Cytat:
Zakładam, że materiał jest taki błyszczący przez użycie lampy błyskowej.
To jest atłas on się troche błyszczy ale ładnie wygląda tylko ja bym zamiast tych spodenek rajstopki jakieś ładne dała No chyba, że ta góra jest króciuśka no to spoko te spodenki.

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
ja juz po sniadanku, slucham sobie co 'ciekawego' mowia w DDTVN na temat partnerstwa w zwiazku jak sie pojawia dziecko
Też oglądałam i jestem ciekawa jak się spisze mój tż, bo coś mimo wszystko ciężko to widzę. Nie wiem czemu ale wydaje mi się, że on nie da rady, że pęknie mimo, że o dziecku marzył i rozczulał się nad każdym zawsze i nie tylko małym... Czas pokaże ale nie jestem optymistką
Dziś mija tydzień od zaistniałej sytuacji i wciąż ciche dni

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:32   #3829
ajka89
Zadomowienie

Robię właśnie porządek w szafie, bo kolejne ciuchy robią się na mnie za małe i zauważyłam mola! i rzeczywiście ostatnio w paru ciuchach mam małe dziurki. Ratunku, co jest dobrego na mole?!!
Stary 2012-04-20, 12:38   #3830
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Możesz mu przekazać, że jest bardziej beznadziejny od kilku upartych naszych tż-w, którym się wydaje, że są mądrzejsi od doświadczonych rodziców, którzy dobrze wiedzą, że tak priorytetowej sprawy jak wyprawka się nie odkłada na dzień porodu!!!!!!!!!!
A co on Bogiem jest żeby móc sobie zaplanować wszystko?? A co jak się akurat rozchoruje, nogę złamie chwile przed porodem??? Albo urlopu nie dostanie??? Przecież nie wiesz kiedy urodzisz.
Moja znajoma w zeszłym roku urodziła 2m-ce wcześniej, pamiętam jaka tam była panika samym faktem, ratowaniem dziecka baniem się każdego dnia czy przeżyje na szczęście mieli wyprawkę gotową i mieli czas zorganizować kasę na wydatki niezaplanowane,które nagle powstają gdy rodzi się taki wcześniak.

Różnie bywa w życiu i niech nie zgrywa bohatera, bo wielu już takich było a potem strach i panika, którą oprócz samego porodu musi przeżywać kobieta i zamiast skupić się na sobie, spokojnie radzić sobie z bolącym kroczem, bolesnym nawałem pokarmu, baby bluesem i opieką nad noworodkiem, to jeszcze stresować się czy wszystko dobrze kupi(nie mówiąc już o zakłócających spokój wszystkich mam w pokoju setkach tel. do ciebie, żeby się dopytać o szczegóły)

A jeśli myśłi, że najwyżej ty mu pomożesz po wyjściu ze szpitala, to niech zapomni, bo ty będziesz przemęczona obolała i poprostu nie będziesz w stanie nigdzie łazić a poza tym z noworodkiem po sklepach???
świetnie napisane, polać jej!

Mój też był taki mądraliński, że przecież wiele rzeczy można kupić po porodzie, on sobie poradzi, a poza tym przyjedzie do nas moja mama, to zostanie z dzieckiem a my możemy wtedy pojechać na zakupy.
Powiedziałam mu, żeby mocno puknął się w czoło i zapytałam co wie o połogu i o tym jak szybko kobieta po porodzie dochodzi do siebie. Przyznał, że nic, na co mu odpowiedziałam, że jak już się dowie to wrócimy do tej rozmowy i zobaczymy, czy wtedy też takie mądrości będzie wygłaszał. No to poprosił o wytłumaczenie co i jak, i już nie kręci nosem. A ja bez oglądania się na niego już sama wiele rzeczy kupiłam i stawiałam go przed faktem dokonanym, mówił tylko "ok"

Tylko wózek teraz zostawiamy do kupienia na maj/początek czerwca, bo musimy kasę odłożyć, niestety uzbierało nam się kilka nieplanowanych wydatków

Stary 2012-04-20, 12:38   #3831
ajka89
Zadomowienie

Branzoletka normalnie się Ciebie boję
Chyba mój mąż z daleka posłyszał Twoje zirytowanie, bo właśnie zadzwonił, że mam miejsce zrobić,bo wiezie łóżeczko
Stary 2012-04-20, 12:41   #3832
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Hej Nareszcie wiosna wróciła pełną gębą i zaczyna się zazieleniać Mam dzisiaj też w końcu wizytę u nowego gina tego od usg prenatalnych, ciekawa jestem bardzo tej wizyty

Oo super ci się udało ciekawa jestem czy jest solidne? Ponoć teraz mase łóżeczek produkują tak kiepskiej jakości, ze po jednym dziecku są kompletnie rozklekotane Sami nie wiemy czy jak kupimy łóżeczko do 200zł. nowe jakich pełno w sklepach, to czy przeżyje te dwa lata

Już nie dużo zostało, trzymam kciuki

Jak trzeba będzie bierz antybiotyk Dla ciężarówek są bezpieczne i sprawdzone więc po co siebie i maluszka męczyć. Współczuje złego samopoczucia

i witaj w klubie

Możesz mu dać do przeczytania co napisałam i życzę jednak zmiany jego myślenia, bo tylko krowa nie zmienia poglądów. Jeśli skwituje mój post jako czarnowidztwo i bez przesady, to niech dotrze do niego, że dojrzałość i odpowiedzialność każe myśleć perspektywicznie i brać pod uwagę KAŻDY scenariusz, bo w gre wchodzi nie planowanie grilla tylko tak istotna sprawa jak narodziny człowieka.

To jest atłas on się troche błyszczy ale ładnie wygląda tylko ja bym zamiast tych spodenek rajstopki jakieś ładne dała No chyba, że ta góra jest króciuśka no to spoko te spodenki.

Też oglądałam i jestem ciekawa jak się spisze mój tż, bo coś mimo wszystko ciężko to widzę. Nie wiem czemu ale wydaje mi się, że on nie da rady, że pęknie mimo, że o dziecku marzył i rozczulał się nad każdym zawsze i nie tylko małym... Czas pokaże ale nie jestem optymistką
Dziś mija tydzień od zaistniałej sytuacji i wciąż ciche dni
no niestety większość rzeczy teraz takich robią.... moja szwagierka dla pierwszego syna kupiła nowe łóżeczko chyba właśnie do 200zł i mały szybko załatwił szczebelki pod spodem - ciekawe czy to łóżeczko chociaż rok przetrwa z drugim

Stary 2012-04-20, 12:52   #3833
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:

Nie podchodz tak pesymistycznie do tego leżenia. Ja też myslałam, że do końca ciąży będę miała tylko leżenie. A teraz fakt oszczędzam się bardzo bo jak małż w pracy to tylko leże ale potem zabiera mnie na spacerek, do sklepu. Więc nie jest źle. A z pozytywnych rzeczy to całkowicie zapomniałam co to jest sprzątanie gotowanie itp. Moja lekarka jest zdania, ze lepiej mam iśc sie przewietrzyć niż stać przy garach.

muminek zuwazyłaś żeby ten krążek się przemieszczał?ja biore luteinę więc rano i wieczorem wkladam palce i czuję że raz ten krążek jest niżej a raz wyżej i zastanawiam się o co biega a do lekarza ide dopiero w poniedziałek.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:

Uważajcie z tymi przeziębieniami, szczególnie na kaszel bo sama się przekonałam jakie to niebezpieczne. Lepiej wziąść antybiotyk niż czekać na cudowne uleczenie i wylądować w szpitalu ze skurczami
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:54   #3834
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
ojej, dużo zdrówka kochana

A z małżem może nie jest jeszcze tak źle, jak myślisz, skoro się do brzuszka przytula. Wiesz że mój od początku ciąży ani razu nie przytulił się do brzucha? Co najwyżej chwilkę pogłaszcze i to by było na tyle. On to wszystko przeżywa inaczej, na swój sposób, jak jest wszystko ok, to w ogóle nie okazuje emocji, ale jak coś się dzieje nie tak, to widzę, że bardzo się tym przejmuje. Teraz co chwila mi mówi, że boi się, żeby ze mną i z małą było wszystko oki i żeby mała posiedziała jeszcze w brzuchu, bo chociaż wie, że na tym etapie wcześniaki już ratują, to jednak jest ryzyko komplikacji zdrowotnych i on się martwi
aga zobaczymy jak to bedzie.. ja czuje jakis dystans do niego po ostatnim
Twoj tż przynajmniej się martwi o was... moj ani troche- tzn nie okazuje tego.. uwaza, ze wszystko jst ok, a ja moge wszystko robic i funkcjonowac jak przed ciązą..fakt, ze go nie ma w domu po 15 godz czasem...ale to go nie tlumaczy....i zaczynam miec watpliwosci czy to sie zmieni jak mala juz bedzie na swiecie...pewnie zostane sama ze soba, bo on przeciez bedzie pracowal calymi dniami.... aaa szkodla slow, to nie jest tz ktory "podbil" moje serce...
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:55   #3835
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Robię właśnie porządek w szafie, bo kolejne ciuchy robią się na mnie za małe i zauważyłam mola! i rzeczywiście ostatnio w paru ciuchach mam małe dziurki. Ratunku, co jest dobrego na mole?!!
na mole dobre są takie płytki do przyklejenia albo postawienia w szafie.Ja nimi zwalczyłam mole w kuchni w poprzednim mieszkaniu,paskudztwo:brz ydal:
branzoletka za udaną wizytę!!!

Malwina u mnie jest cały czas w tym samym miejscu,a czujesz go tak wogóle np.jak chodzisz? jeżeli nic nie boli i nie uwiera to chyba jest ok,ja mojego wogóle nie czuje chyba że aplikuje nystatyne
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:57   #3836
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Branzoletka normalnie się Ciebie boję
Chyba mój mąż z daleka posłyszał Twoje zirytowanie, bo właśnie zadzwonił, że mam miejsce zrobić,bo wiezie łóżeczko
czyta wizaż
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:57   #3837
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
jednak nie mieliśmy dziś kąpieli tylko masaż noworodka, kąpiel będzie w poniedziałek muszę Wam powiedzieć że jednak przeszłam się do tej biedronki i w szoku jestem jaki fajny ten album "Nasze Maleństwo". Format A4,twarda okładka i bardzo fajny w środku,oczywiście kupiłam. Ale serio wygląda jakby kosztował co najmniej 40-50zł a nie 9
Dzięki za info
Jutro zajrzę do Biedrony

Cytat:
ja to się szykuje, że mogę rodzić już 16 czerwca (czyli w dzień ślubu mojego brata) akurat wtedy skończę 37 tydzień i podejrzewam, że wtedy odstawię fenoterol. Modlę się tylko, żeby nie zacząć rodzić wcześniej
Ooo to w moje imieniny się możesz rozpakować już

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Właśnie przeczytałam na interii o dziecku które urodziło sie z 6 nóżkami... biedactwo, nie mogłam na zdjęcie patrzeć bo mnie aż serce bolało...
Biedactwo

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Ale się rozpisałyście Godzinę zajęło mi czytanie zaległości.
Nie wiem czy dam radę dotrzymać Wam kroku

Byłam dziś w Kauflandzie po proszki Jelp i trochę posiedziałam na Allegro w poszukiwaniu ubranek, ale nie wiem czy na ubranka nie jest za wcześnie... Mam mieszane uczucia.
Eee tam. Wcale nie za wcześnie

Cytat:
a czytałaś tutaj listy, ile ciuszków już niektóre z nas mają?

ja już nawet ich nie liczę, nie chce mi się tyle ich dostałam
Ja też nie liczę. Sprawdzam tylko, czego nam jeszcze brakuje.

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Może przez otoczenie, każdy mówi, że na to przyjdzie czas...
Sama nie wiem. Trochę ciuszków już mam, łóżeczko, leżaczek, przewijak, wanienkę, trochę zabawek, firanki z Disney, pościele, kocyki, ręczniczki itp... Planuję zrobić zapas pampersów. I myślę, że wbrew temu co mówia znajomi i rodzina powoli zajmę się reszta wyprawki, bowiem boję się, że nie zdążę

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

A co do płci to prawdopodobnie będę miała dziewczynkę, ale wszystko się może zdarzyć
No to już trochę masz
Gratuluję córci

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Kochana lepiej już kupić i w czerwcu dopinać wszystko na ostatni guzik. Będziesz miała świadomość co masz, czego jeszcze Ci potrzeba. A nie daj Boże jak złapie wcześniej, to chłopa samego do sklepu wyślesz?
I nie przejmuj się tym co mówią znajomi, słuchaj samej siebie
Zgadzam się
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:58   #3838
houserka
Rozeznanie

dzień dobry
karmelekmało stresu i pięknej pogody życzę
katrinaja tez choruje, ból gardła chyba sie przerodził w zapalenie , przez weekend stosuje domowe sposoby, mam nadzieje ze mi przejdzie bo w środę mam wizytę i jeszcze badania chce w pon porobić,a gdy się choruje to chyba nie pobiera się krwi
najgorsze jest to ze TZ tez choruje, ale on na grype żolądkową, ma goraczke i wymiotował w nocy, teraz biadeczek lezy pod kołdra cały spocony, także wczoraj w nocy była przymusowa seperacja łózkowa Do lekarza nie idzie, najwyżej w pon jak mu nie przejdzie. A mieliśmy iść jutro na imieniny do mojej kumpeliDrugi raz musimy przekładać
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 13:00   #3839
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
aga zobaczymy jak to bedzie.. ja czuje jakis dystans do niego po ostatnim
Twoj tż przynajmniej się martwi o was... moj ani troche- tzn nie okazuje tego.. uwaza, ze wszystko jst ok, a ja moge wszystko robic i funkcjonowac jak przed ciązą..fakt, ze go nie ma w domu po 15 godz czasem...ale to go nie tlumaczy....i zaczynam miec watpliwosci czy to sie zmieni jak mala juz bedzie na swiecie...pewnie zostane sama ze soba, bo on przeciez bedzie pracowal calymi dniami.... aaa szkodla slow, to nie jest tz ktory "podbil" moje serce...
wiesz co, u mnie dopóki nie zaczęły się poważniejsze komplikacje to małż miał takie samo podejście i też potrafił fochy strzelać jak jakaś primadonna. Ale teraz wszystko obróciło się o 180 stopni. Co prawda powiedział, że czuje się nieco rozczarowany, bo myślał, że jak zejdę na L4 to będę w stanie więcej w domu porobić i odciążyć go ze spacerami z psem, ale rozumie jaka jest sytuacja i mam tego nie odbierać jak zarzut czy wymówki. I fajnie, że był ze mną szczery i powiedział co czuje zamiast tłamsić to w sobie a potem wybuchać, bo domyślam się, że jemu też może być ciężko, kiedy ma coraz więcej obowiązków w domu a do tego dochodzi praca. A wiem, że jeszcze nie tak dawno temu to by po prostu zamknął się w sobie i odsunął, albo jeszcze lepiej uciekł w pracę.

mam nadzieję, że Twój też w końcu jakoś sobie to wszystko poukłada i będzie dobrze

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-04-20 o 13:02
Stary 2012-04-20, 13:02   #3840
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
na mole dobre są takie płytki do przyklejenia albo postawienia w szafie.Ja nimi zwalczyłam mole w kuchni w poprzednim mieszkaniu,paskudztwo:brz ydal:
branzoletka za udaną wizytę!!!

Malwina u mnie jest cały czas w tym samym miejscu,a czujesz go tak wogóle np.jak chodzisz? jeżeli nic nie boli i nie uwiera to chyba jest ok,ja mojego wogóle nie czuje chyba że aplikuje nystatyne
Jakie płytki?:brzydal :
Cytat:
czyta wizaż

Tego to nie wiem ale łóżeczko do mnie jedzie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości